Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
wdavid avatar
niteforce írta:
igen annyit vesz le, 512 MB lesz a memória amit a kártya kisajátíthat magának.

köszönöm 😃 így már majdnem erősebb, mint a 8600GT-m volt, legalább is óra jelekben erősebb 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
igen annyit vesz le, 512 MB lesz a memória amit a kártya kisajátíthat magának.
0
0
0
0
wdavid avatar
BIOSban beállítottam h az onboard VGA (szerintem az IGP) 512M-módban menjen, akkor ezek szerint 512MB-ot fog elvenni a ramból és 512es "kártya" ként fog üzemelni? 😃 először van ilyenem és nem vagyok benne jártas 😃
0
0
0
0
Devis avatar
idézek indexről:
Életmentő műtéten esett át a pc - Az ultrabook megmenti az Intelt, de a vékony laptopok gyártói nehezen tudnak spórolni. Mobilban és táblagépben gyenge a CES 2012.

na emiatt senki ne olvasson indexen tech-et 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
Sőt a microsoft is a PC-s játékipar mellett áll, és annak azért elég nagy a befolyása a piacon.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Dehogy a PC-s játék ipar él és virul jobbnál jobb játékok jönnek ki rá folyamatosan. Csak van 1-2 ág ami kezd elgyengülni pc-n mint pl a gta de remek játékok jönnek ki pc re.
0
0
0
0
Devis avatar
baromság, ezt az indexen irogatják naponta 3x, de azt elefeljtik hogy tableten meg telefonon az életbe nem lesz megírva egy értelmes program, mellesleg nem mind1-ik háztartásban van pénz tabletekre.
0
0
0
0
Furmann96 avatar
Sziasztok!
Bocs, hogy ide írom csak nem találtam megfelelő posztot. Azt szeretném kérdezni, hogy mostanában sokat hallatom arról, hogy haldoklik a PC-s játékipar. Ez igaz?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Sziasztok!
Olyan rajzprogram kellene, amey rendelkezik vonalzóval, vagy ha rajzolok egy téglalapot akkor meg lehessen mérni vagy eleve úgy rajzolni. Engem a képátló érdekelne.
0
0
0
0
Devis avatar
mert a memória nem minden. fontos h mennyi textúrázó egység van egy adott vga-ban.
0
0
0
0
Lovestoned avatar
GokuTM írta:
Lovestoned írta:
GokuTM írta:
Lovestoned írta:
Sziasztok. A segítségeteket szeretném kérni. nem nagyon értek a gépekhez de most egy konfig vásárlása előtt állok. szeretném megkérdezni hogy pontosan milyen szempontokat kell figyelembe venni az alkatrészeknél? pl: melyik proci a gyorsabb a saját szériájában...minél magasabb a cache annál jobb a proci? ilyeneket sajnos nem tudok. akkor a memóriáknál is ugyan ez, az időzítése mikor a legjobb? a 9-9-9-27 ennél a magasabb vagy az alacsonyabb értékeknél a gyorsabb? videókártyánál is sajonlókat szeretnék kérdezni. Minél nagyobb az effektív órajel, annál jobb a videókártya? az effektív órajel a videó kártya memóriáját jelenti? ezeket sajnos nem tudom mert nem értek hozzá. ezért is szeretném a segítségeteket kérni, illetve lehet hogy egy hülye kérdés lesz de a játékok melyik verziót szeretik a legjobban és melyiket támogatják/ajánlják? ati + amd vagy intel + nvidia? előre is köszönöm mindenki hozzászólását. 😀 sokat segítetek vele!

Szia. A legjobban akkor tudunk itt segíteni, ha már van egy alapkoncepciód, azt ide beírod, és azt, hogy mennyit szánsz a gépre és mi átmoddoljuk, hogy a legjobb legyen 😉
-Nem mindegy hogy Intel vagy AMD proci. Szériájában a magasabb sorszámú az erősebb, de van olyan ahol csak 0.2Ghz a külömbség, amit apró tuninggal el lehet érni, így nem érdemes a + x1000Ft.
-Memóriáknál az alacsonyabb időzítés a gyorsabb.
-Videókártyáknál nem feltétlenül az órajel az első szempont. hanem hogy hanyas széria, hanyas modellje. Ha ez megvan, ezen belül van vagy 8 gyártó, amik különféle megoldásokkal kínálják az adott terméket. Jobb hűtő, magasabb órajel. Ezeket kell végignézni, és a legjobb ár/érték arányú kiválasztani. Azt ami az adott pénzért a legjobb. (Ha csak 1000Ft-al drágább és jobb a hűtése akkor az kő 😀 )
Effektív órajel annyit jelent, hogy van pl. nekem egy HD5870-em. a Memória órajele 1200Mhz. De mivel GDDR5-ös a memória így ez azt jelenti hogy meg kell szorozni 4-el, és az lesz az effektív órajele ami 4800Mhz. Effektív szó jelentése: valóságos, meglevő, tényleges.
Igazából nincs verzió, AMD+Ati; Intel+NVidia.
Igaz az AMD-nél van olyan hogy fusion, Dragon,Scorpion de nyugodtan lehet össze vissza, nincs semmi megkötés, hátrány 😉
majd írnak a többiek is, nekem rohannom kell suliba, rem tudtam segíteni 😃

Szia. Igen, valamennyire felfogtam a dolgokat, köszönöm 😀. és az effektív órajel minél magasabb annál jobb? vagyis azok a a kártyák a jók amiknek magas az effektív órajelük? A memóriát már megértettem, a procit is ezt is köszönöm 😀. de nem is tudtam h nincs meg kötés. akkor simán összetehetek egy amd-t egy nvidia-val, ami nem is rossz.
amit sikerült úgy olvasások alapján kikreálnom az ez a konfig lenne:
Processzor: AMD FX 6-Core FX-6100 Socket AM3+ (3300X6)
Memória: 8GB 1333MHz DDR3 RAM Kingston (2X4GB) (KVR1333D3N9K2/8G) CL9
Videókártya: MSI Radeon R6790-PM2D1GD5/OC 1GB GDD5 PCIExpress
Alaplap: ASRock 970 Extreme 4
Merevlemez: 500GB WD 3.5" Caviar Blue WD5000AAKS 7200rpm SATAII 16MB cache
Optikai meghajtó: ASUS DRW-24B3LT SATA
Tápegység: Cooler Master GX550W (RS550-ACAAD3-EU)
maximálisan 190-200 ezret költök rá. nem tudom hogy ez az elképzelés mennyire jó, de majd helyre teszitek a hibákat és az én tudásomat is. 😀

Igen természetesen egy órajel minél magasabb, annál jobb. De nem biztos hogy +200Mhz például megér plussz ezreket.
A merevlemezek mostanság horror árakban vannak. Azt javaslom nézz szét hardveraprón, szerintem lehet kapni új/alighasznált merevlemezeket olcsón. Ha kérsz adnak HD sentiel nevű HDD programmal készített képet a HDD állapotáról. Lehet találni megbízható embereket 😉 Én is rendeltem már sok mindent.
Az alaplap nem tudom mennyire jó, ha hazaérek utánalesek .

Köszönöm a segítségedet. sokat segítettél 😀. most már tudom hogy minél magasabb a videokártya memóriájának órajele, annál jobb 😃 csak az a fura hogy pl van egy 80 ezres nvidia videokari 2100 mhz-es memória sebességgel míg egy ati videokártyának ugyan ennyiért 4800 mhz-es a memória sebessége. hogy és miért? számomra érthetetlen de biztos van rá megfelelő magyarázat. köszönök előre is mindent 😀
akkor a merevlemeznek utána nézek ahogy javasoltad 😀
0
0
0
0
frank04 avatar
Sziasztok! Laptopos kérdésem lenne. Van 2 laptop, egyik 2 GB Ram + Intel HD Graphics 2000, másik 3 GB Ram + Intel HD Graphics.
A második 3500 ft-tal kerül többe, melyik éri meg jobban?
HD filmnézésre vennék laptopot.
Köszi!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
matyosowski írta:
ha beállítod f*szára akkor igen mondjuk nem kell hozzá különösebb tudás, pinged meg nem is lesz a telefonon nem tudsz úgyse 8 szálas letöltést végezni, max szörfölni vidit nézni tudsz az meg nem pingel annyira szóval jó lesz meglátod. Hozzáteszem a mi sulinkban van wi fi és az egész suli fent van rajta (kb 50-100 gyerek egyszerre és megy rendesen nincs a nettel baj ) 😀 😃
Ja értem
0
0
0
0
Lovestoned avatar
GokuTM írta:
Lovestoned írta:
Sziasztok. A segítségeteket szeretném kérni. nem nagyon értek a gépekhez de most egy konfig vásárlása előtt állok. szeretném megkérdezni hogy pontosan milyen szempontokat kell figyelembe venni az alkatrészeknél? pl: melyik proci a gyorsabb a saját szériájában...minél magasabb a cache annál jobb a proci? ilyeneket sajnos nem tudok. akkor a memóriáknál is ugyan ez, az időzítése mikor a legjobb? a 9-9-9-27 ennél a magasabb vagy az alacsonyabb értékeknél a gyorsabb? videókártyánál is sajonlókat szeretnék kérdezni. Minél nagyobb az effektív órajel, annál jobb a videókártya? az effektív órajel a videó kártya memóriáját jelenti? ezeket sajnos nem tudom mert nem értek hozzá. ezért is szeretném a segítségeteket kérni, illetve lehet hogy egy hülye kérdés lesz de a játékok melyik verziót szeretik a legjobban és melyiket támogatják/ajánlják? ati + amd vagy intel + nvidia? előre is köszönöm mindenki hozzászólását. 😀 sokat segítetek vele!

Szia. A legjobban akkor tudunk itt segíteni, ha már van egy alapkoncepciód, azt ide beírod, és azt, hogy mennyit szánsz a gépre és mi átmoddoljuk, hogy a legjobb legyen 😉
-Nem mindegy hogy Intel vagy AMD proci. Szériájában a magasabb sorszámú az erősebb, de van olyan ahol csak 0.2Ghz a külömbség, amit apró tuninggal el lehet érni, így nem érdemes a + x1000Ft.
-Memóriáknál az alacsonyabb időzítés a gyorsabb.
-Videókártyáknál nem feltétlenül az órajel az első szempont. hanem hogy hanyas széria, hanyas modellje. Ha ez megvan, ezen belül van vagy 8 gyártó, amik különféle megoldásokkal kínálják az adott terméket. Jobb hűtő, magasabb órajel. Ezeket kell végignézni, és a legjobb ár/érték arányú kiválasztani. Azt ami az adott pénzért a legjobb. (Ha csak 1000Ft-al drágább és jobb a hűtése akkor az kő 😀 )
Effektív órajel annyit jelent, hogy van pl. nekem egy HD5870-em. a Memória órajele 1200Mhz. De mivel GDDR5-ös a memória így ez azt jelenti hogy meg kell szorozni 4-el, és az lesz az effektív órajele ami 4800Mhz. Effektív szó jelentése: valóságos, meglevő, tényleges.
Igazából nincs verzió, AMD+Ati; Intel+NVidia.
Igaz az AMD-nél van olyan hogy fusion, Dragon,Scorpion de nyugodtan lehet össze vissza, nincs semmi megkötés, hátrány 😉
majd írnak a többiek is, nekem rohannom kell suliba, rem tudtam segíteni 😃

Szia. Igen, valamennyire felfogtam a dolgokat, köszönöm 😀. és az effektív órajel minél magasabb annál jobb? vagyis azok a a kártyák a jók amiknek magas az effektív órajelük? A memóriát már megértettem, a procit is ezt is köszönöm 😀. de nem is tudtam h nincs meg kötés. akkor simán összetehetek egy amd-t egy nvidia-val, ami nem is rossz.
amit sikerült úgy olvasások alapján kikreálnom az ez a konfig lenne:
Processzor: AMD FX 6-Core FX-6100 Socket AM3+ (3300X6)
Memória: 8GB 1333MHz DDR3 RAM Kingston (2X4GB) (KVR1333D3N9K2/8G) CL9
Videókártya: MSI Radeon R6790-PM2D1GD5/OC 1GB GDD5 PCIExpress
Alaplap: ASRock 970 Extreme 4
Merevlemez: 500GB WD 3.5" Caviar Blue WD5000AAKS 7200rpm SATAII 16MB cache
Optikai meghajtó: ASUS DRW-24B3LT SATA
Tápegység: Cooler Master GX550W (RS550-ACAAD3-EU)
maximálisan 190-200 ezret költök rá. nem tudom hogy ez az elképzelés mennyire jó, de majd helyre teszitek a hibákat és az én tudásomat is. 😀
0
0
0
0
Lovestoned avatar
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Most tervezek venni Cooler Master Hyper TX3 proci hűtőt és azt írja hogy a max zajszint 35 dBA.Az hangos?
0
0
0
0
matyosowski avatar
ha beállítod f*szára akkor igen mondjuk nem kell hozzá különösebb tudás, pinged meg nem is lesz a telefonon nem tudsz úgyse 8 szálas letöltést végezni, max szörfölni vidit nézni tudsz az meg nem pingel annyira szóval jó lesz meglátod. Hozzáteszem a mi sulinkban van wi fi és az egész suli fent van rajta (kb 50-100 gyerek egyszerre és megy rendesen nincs a nettel baj ) 😀 😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Holnap vagy holnap után új telefonom lesz amin lesz wi-fi.
Ha vennék egy ilyet:TP-LINK TL-WR741ND és ezt bedugnám a modembe illetve a kimenetét a számítógépbe akkor a telefonon lehet majd netezni ezen keresztül? Illetve nem lenne lassabb a letöltés meg játék közben magas ping?
0
0
0
0
gigazte avatar
Úgy nekem nem jött össze, de már megoldottam. Ráléptem a TV módra utána beléptem a P&P -be és bekellet állítani az otthoni módot. Nem gondoltam volna, hogy ilyen egyszerű!😆 Köszönöm az infót!😀
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Aham... figyelj arra, hogy némelyik alaplap típusnál nem mindegy hogy rakod bele a különböző frekijű ramokat, ha van füzeted az alaplaphoz, abban benne van, vagy megnézheted az interneten a gyártó oldalán. Elvileg mindegy hogy rakod bele.
0
0
0
0
Screamer avatar
ty, azittem kiüti egymást a dual és a single, viszont akkor megéri ugy 4 GB 667 MHZ jobban mint 2 GB nem?
0
0
0
0
apetit1989 avatar
667 Mhz-en fog pörögni a 800-as ram is.
0
0
0
0
Screamer avatar
mivan akkor ha mostani 2GB 800 Mhz single channel ram mellé becsapok még 2 GB 667 es Dualt ? 😆 ( am 800 asok dualba mennek 400 on aztmondták igy jobban megéri, bár nemtom lapom támogatja -e )
0
0
0
0
patrikk911 avatar
Linkelni hogy lehet pl videót??
0
0
0
0
patrikk911 avatar
Mennyi fps kül. lehet hd6650 és5650 között(tom h hülyekérdés:/)
0
0
0
0
Devis avatar
az lehet hogy egy e8200-esnek plusz fesz. kéne 3.4 ghz-en? vagy csak simán már nem bírhatja?
0
0
0
0
niteforce avatar
Tamas76 írta:
Gyerekek 20méter utp kábeltól nem lassul be a net, vagy nemfogok pingelni? :$

ha normálisabbat veszel nem.
0
0
0
0
Tamas76 avatar
Gyerekek 20méter utp kábeltól nem lassul be a net, vagy nemfogok pingelni? :$
0
0
0
0
DCMAN avatar
csak egyet tudsz a lapba de van átalakito amely lehetővé teszi hogy 4 pines legyen a vége a ventidnek.[LINK]
0
0
0
0
akos328 avatar
Nekem ventilátorokról lenne kérdésem.
1. az hogy igazából fogalmam nincs hogy melyik mekkora zajszinttel jár, de mi az ami az elfogadott?
A másik inkább alaplap kérdés. Van egy Gigabyte GA-M68M-S2P alaplapom, és a leírásban van 1 slot hogy sys_fan, nos gonolom eza rendszerhűtő helye, de ha 2 ventit akrok beleraknia másodikat hova tudom dugni, mert több helyet nem látok a leírásban?
0
0
0
0
Flash avatar
SyntaxXx írta:
wdavid írta:
srácok ha az alaplapom leírásánál ez van:

- Supports AMD Quad CrossFireX™ and CrossFireX™
- Supports NVIDIA® Quad SLI™ and SLI™

akkor az azt jelenti hogy akár 4 kártyát is össze tudok kötni SLI/CF-be? 😀

tudnátok róla mondani valamit h hogyan is működik ez, csak kíváncsiságból érdekelne 😃

természetesen az, hogy mennyi kártyát tudsz összekötni alaplap függő. van 2 de van 4 SLI/CF-es rendszer. De a 4 helyes alaplapok már elég szép árban vannak. (Meg az már szerintem tesztelőknek való, teljes játék kihasználásra túlzás lenne.)
A 2 VGA-s rendszer már inkább a gamereknek való. Főleg ha többmonitoros rendszerről van szó.

Itt nem a kártyák és a slotok számáról van szó, hanem a GPU-k számáról.
Tehát simán összeköthet 2db 6990-et, vagy 2db 590-et, ami ugye mindkét esetben 4 GPU-t jelent.
0
0
0
0
niteforce avatar
a legelsőt ajánlom, de azt a H61-es lapot gyorsan cseréld H67-re!
illetve a procit egy i5-re célszerű lecserélni ha videót szeretnél szerkeszteni, meg tömöríteni komolyabban.
0
0
0
0
humerot avatar
Van 3 adott konfiguráció szerintetek melyik lenne a legerősebb játékok és egyebek alatt (egyebek=winrar,videószerkesztés.stb)
1:
Processzor: INTEL Core i3-2100 3.10GHz 1155 BOX
Memória: Geil Enhance Corsa DDR 3 1333 mhz 2x4 GB
Videókártya: Radeon HD 7770
DirectX-verzió: DirectX 11
Op. rendszer: Windows 7
Alaplap: ASUS P8H61-M LX REV 3.0
Merevlemez: SAmsung 500GB
Tápegység: Chiftec 450 w
2:
Processzor: AMD FX-4100 3.60GHz AM3+ BOX
Alaplap: GIGABYTE GA-970A-D3
Merevlemez: Samsung 500GB
3:
Processzor: AMD A6-3650 2.6GHz FM1 BOX
Alaplap: ASUS F1A75-M LE
Merevlemez: Samsung 500GB
ui:ja és melyikben mit lenne érdemes kicserélni
0
0
0
0
SyntaxXx avatar
wdavid írta:

tudnátok róla mondani valamit h hogyan is működik ez, csak kíváncsiságból érdekelne 😃

természetesen az, hogy mennyi kártyát tudsz összekötni alaplap függő. van 2 de van 4 SLI/CF-es rendszer. De a 4 helyes alaplapok már elég szép árban vannak. (Meg az már szerintem tesztelőknek való, teljes játék kihasználásra túlzás lenne.)
A 2 VGA-s rendszer már inkább a gamereknek való. Főleg ha többmonitoros rendszerről van szó.
0
0
0
0
philips20 avatar
hardX írta:
philips20 írta:
akkor az egészen biztos hogy az 1156 rámegy az 1155 re ?

Igen

köszönöm akkor nyugodt szívvel veszem meg a hűtőt
0
0
0
0
wdavid avatar

0
0
0
0
Flash avatar
Majd megoldom CHA fan-ről. 😀 A neonokat én is le tudom kapcsolni, ill. az első 14-es világítását is. 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Hát akkor valamit valamiért... 😀 Anno én is keresgéltem led-es ventit, de nem találtam számomra megfelelőt. Vagy túl gagyi, hangos volt mind, vagy iszonyat drága. Előbbi verzióból sokkal több volt, sajnos a komolyabbak általában nem világítanak. Ezért is szereltem be ledsort a házba, amit le is tudok kapcsolni, ha zavar. 😀
0
0
0
0
Flash avatar
Osynho írta:
Flash írta:
Osynho írta:
Flash írta:
Egy 3 pines ventit meg lehet valahogy csinálni 4 pinesre, hogy szabályozni tudja az alaplap? Procihűtőre lenne, de így 3 pinnel nem szabályozza a lap...😕

Nem, mert a 4 pines az PWM-es. Viszont az alaplap szabályozni fogja a 3pinest is, amint "Voltage"-re állítod a vezértlést a bios-ban.

Köszi, de nincsen Voltage beállítás a biosban, csak lower limit, Silent, Normal, Turbo, ill Manual, de Manualra állítva sem szabályozza a 3 pinest a 4 pines csatin akármit csinálok. Marad az, hogy ezt is a házhűtésre kell dugnom, ha ezt akarom használni a procin. 😀

Érdekes, hogy egy ilyen alaplap nem tud feszültséggel szabályozni. Az meg főleg, hogy egy Matterhorn-on nem PWM-es a venti. 😕

De PWM-es, és sokkal jobb, mint a Xigmatek Blueline led ventim, csak pusztán az összkép, és a jó kinézet miatt akarom a procin is a ledes ventit használni.
0
0
0
0
Osynho avatar
Flash írta:
Osynho írta:
Flash írta:
Egy 3 pines ventit meg lehet valahogy csinálni 4 pinesre, hogy szabályozni tudja az alaplap? Procihűtőre lenne, de így 3 pinnel nem szabályozza a lap...😕

Nem, mert a 4 pines az PWM-es. Viszont az alaplap szabályozni fogja a 3pinest is, amint "Voltage"-re állítod a vezértlést a bios-ban.

Köszi, de nincsen Voltage beállítás a biosban, csak lower limit, Silent, Normal, Turbo, ill Manual, de Manualra állítva sem szabályozza a 3 pinest a 4 pines csatin akármit csinálok. Marad az, hogy ezt is a házhűtésre kell dugnom, ha ezt akarom használni a procin. 😀

Érdekes, hogy egy ilyen alaplap nem tud feszültséggel szabályozni. Az meg főleg, hogy egy Matterhorn-on nem PWM-es a venti. 😕
0
0
0
0
Flash avatar
Osynho írta:
Flash írta:

0
0
0
0
_AsheXp avatar
philips20 írta:

Igen
0
0
0
0
Osynho avatar
Flash írta:

0
0
0
0
philips20 avatar
0
0
0
0
Flash avatar
0
0
0
0
akos328 avatar
Hát a honlapjukon házakról még csak szó sincs, mind1 majd keresek vmi frappáns házat.
Igazából jókat linkeltél, megfelelnének, csak design-ba nem tetszenek😃
0
0
0
0
wdavid avatar
ha nincs feltüntetve akkor szerintem nincs benne 😃 a gyártó oldalán kellene megnézni h van e benne 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció