Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
DarthRoni avatar
ja azt tudom, direkt van benne ilyen letiltó izéééé 😃 de az esett szarul h nem bírta a tápom 😞
0
0
0
0
Feki1991 avatar
DarthRoni írta:
olyan szarul esett, amikor gtx280 volt a gépemben, a 480W-os tápommal 380W feletti fogyasztásnál kikapcsolt 😢

Szerencséd hogy kikapcsolt!
0
0
0
0
DarthRoni avatar
olyan szarul esett, amikor gtx280 volt a gépemben, a 480W-os tápommal 380W feletti fogyasztásnál kikapcsolt 😢
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Rolando írta:
És milyen tápot ajánlotok hozzá?

Hát, a 460asnak olyan 300körüli a TDP-je, szal minimum 500as tápot vegyél.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
hát milyen géped van amihez venni szeretnéd?
0
0
0
0
Rolando avatar
És milyen tápot ajánlotok hozzá?
0
0
0
0
DarthRoni avatar
én meg néztem h WTF 😆 de minek 2GB? még a GTX470 is "CSAK" 😃 1280MB rammal vannak, 1GB GDDR5 nem elég? 😃
0
0
0
0
kakas avatar
Azt nem néztem,hogy 2GB,úgyhogy megéri!😆
0
0
0
0
DarthRoni avatar
jól látom hogy ez 2 Gigás változat? O.o és az iponon van ilyen?😃
0
0
0
0
kakas avatar
Jó kártya,de nagyon drága,próbálkozz iponon!Ott olcsóbb
0
0
0
0
Rolando avatar
Ez jó vga szerintetek?
http://www.pixmania.hu/hu/hu/07588890/art//geforce-gtx-460-sonic-2-gb-gddr5-pci-express-2-0-ne5x460sf1142-videokartya.html
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
megcsináltam Find max core, és find max mem de hiába kiirta mennyi átlag meg legmagasabb legalacsonyabb fps aztán megint beállitom és ugyan az elsötétül minden +2mhz emelésével is!
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Próbáld meg a gpu és memtestet az ati tools-nál, az tuningolja magát, és közben teszteli is az adott órajelet.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
leszedtem az ati tools-ot és már be is állitotam hogy 620/420 legyen klikk a set clock és sötét képernyö és nem ad be semmit aztán újrainditom a gépet megint megpróbálom de 10mhz val kevesebbre és ekkor is ugyan ez történt....
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
most már meg csin mindent csak m hogy kiirja amit irtál hogy nem támogatja a X1xx0 és Xxx0 vagy régebbi kártáykat és ír olyat is hogy please search the web for RaBIT, the Bios editor for older radeon cards and try iton your bios, akkor szedjem le ezt a rabit-ot és azzal job lesz?
0
0
0
0
Cooley avatar
Ki mondta, hogy indítsd el? 😀 vindóz vistán meg 7-en nem működik, ezért kell az RBE-n belül az acquire/flash bios menüpont alatt benyitni!
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
hát leszedtem a winflash-t kicsomagoltam mert zipben volt és mikor elinditottam volna gondolom a telepítést akkor hibaüzenetet irt ki ...
0
0
0
0
Cooley avatar
Csak valahogy egyáltalán nem értem, amit írtál. 😆 Na mindegy, mindkét progit le kell szedned, amit belinkeltem. Megnyitod az RBE-t, ami egyébként editor, nem edition! 😃 Az RBE-n belül Acquire/flash bios gomb alul, a megjelenő ablakban be kell nyitni az ati winflasht, majd nyomj 1 acquire biost úgy, hogy a load in RBE be van pipálva, majd módosítod kedved szerint az értékeket, majd mgint acquire/flash, csak most flash biosra kell nyomni, igazából ennyi, de lehet, hogy azal a kártyával nem fog működni, mert elvileg csak a HD szériákat támogatja az X-eket nem.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
t mondtad ha nem tudom használni akkor írjak XD és nem tudom XD
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
leszedtem a radeon bios edition-t és írja hogy bios date/time meik ilyesmi akkr ezt most nekem kell kitölteni vagy mi ja és ez azt jelenti hogy nem tudom használni....
0
0
0
0
Cooley avatar
[LINK]+[LINK], ha nem tudod hogyan kell használni, írj!
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
értem, de a catalystban nincs overdrive! pls help havereromnak van egy X1650 pro karija 594/396 MHz-s ezt akarja OC-n de sem a catalystban nem találok olyat(pedig nekem csak atim volt a mostani karin kivül) és az ati tray tools- sem indul el...pls help mejik progival lehet OC-ni vagy ha leírod hogyan tölthetek fel ide képet akkor felteszem a catalystja menüjét!
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Quadgame94 írta:
vga-t hogy kell biosban OC-ni??

A VGA-t nem lehet az alaplap BIOS-ában OC-zni. A VGA BIOS-át csak átírni lehet.
0
0
0
0
Hitoshi avatar
Rolando írta:
akkor gtx 480hoz is jók azok a tápok?

egyhez elég, de kettőhöz nem 😆
0
0
0
0
MaliDual avatar
miért fagy ki a Catalyst ha ott overclock-olom a vga-t? Ráadok +5 HMz-t rámegyek hogy tesztelés és kifagy, vártam 10 percet de még akkor is ottmarad hogy tesztelés. Alapórajelen meg 1-2 a tesztelés és ott müxik.
0
0
0
0
Rolando avatar
akkor gtx 480hoz is jók azok a tápok?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
vga-t hogy kell biosban OC-ni??
0
0
0
0
Hitoshi avatar
Cooler Master M sorozat, Silent Por sorozat, Corsair HX sorozat, VX 550 stb.. sok jó táp van ami minőségi és 2db 6 pines PCIE csatlakozója van (viszont GTX 465 nem éri meg az árát, túl drága ahhoz képest amit tud.)
0
0
0
0
Rolando avatar
Valaki tudna ajánlani egy gainward gtx465-höz tápot aminek két 6os kimenete van
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
de ez magyar és van a speciális, alap, és egyedi de mindegyikenk ugyan az van nincs olyan hogy overdrive leszedtem a ati tray tools-t is de nem jó akármelyiket szedem le elinditom és fekete képernyö aztán vissza jön a kezdö képrenyö pls help akkor megcsin biosban holnap
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Quadgame94 írta:
Hogyan lehet egy X1650 pro videó kártyát OC-ni???Mag órajel 594 MHz Memória órajel 396 MHz
ja és ha mondjuk pl: 610 és 410 ig sikerülne felhúzni akkor javulna valamennyit game-ekben?? a haverom prootype-os megy is neki valahogy de mikor 'sok embert kell megjeleníteni' ahogy ö fogalmaz akkor beakad, köszi előre is

Az semmi tuning! Annyitól jó ha 0,5 fps el javul! inkább 700/500 lenne szép eredmény bár ezek melegedős karik így nem nagyon lehet sokat húzni rajuk
0
0
0
0
Cooley avatar
Advanced nézet, majd ATI Overdrive menü.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
és catalystban hogyan kell meik menü???
0
0
0
0
Cooley avatar
Természetesen valamivel jobb lenne. Egyébként az Ati Tray Tools például tökéletes erre a célra. De még ott van a bios moddolás lehetősége, de az egy kicsit neccesebb. 😀 Vagy szimplán a Catalyst Control Centerben, ez a legegyszerűbb, ha nem akarsz a fesszel meg egyebekkel buherálni! 😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Hogyan lehet egy X1650 pro videó kártyát OC-ni???Mag órajel 594 MHz Memória órajel 396 MHz
ja és ha mondjuk pl: 610 és 410 ig sikerülne felhúzni akkor javulna valamennyit game-ekben?? a haverom prootype-os megy is neki valahogy de mikor 'sok embert kell megjeleníteni' ahogy ö fogalmaz akkor beakad, köszi előre is
0
0
0
0
Cooley avatar
Hmm érdekes. A system req-hoz még mindig fel van tüntetve, hogy MSI R és N széria.
0
0
0
0
sisko avatar
Cooley írta:
De az a sapphire referencia volt akkor. Én legalábbis úgy tudom, hogy az MSI csakis a saját kártyáin, és a referenciamegoldásokon engedi alkalmazni.
Már jó ideje nem csak a sajátján használható az afterburner,azt meg nem tudom,hogy a vga-m referencia-e(hd 4860 és hd3850 agp-vel próbáltam,mindkettőt kezelte)
0
0
0
0
Cooley avatar
Max azt tudom elképzelni, hogy OC után a kártyád valamiét nem vált át 3D üzemmódba, és marad a 2D-s csökkentett órajeleknél. 😀 Sőt! Ha te is az ATT-vel próbálkozol, akkor tuti ez a gond! 😀 Be kell állítani az automata túlhajtást. Ahhoz készítened kell egy 2D-s és egy 3D-s profilt, majd az automata túlhajtásban beállítani, hogy terhelésnél az utóbbi profilt használja.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Kicsit tuningoltam, de már 1mhz oc-nál elkezd minden játék akadni ilyenkor mivan?
0
0
0
0
Cooley avatar
De az a sapphire referencia volt akkor. Én legalábbis úgy tudom, hogy az MSI csakis a saját kártyáin, és a referenciamegoldásokon engedi alkalmazni.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Én Az ATi tray tools-t ajánlom, nagyon jó program! :, NAgyon meg vagyok vele elégedve, elég sok lehetőséget nyújt. 😜
0
0
0
0
sisko avatar
Az msi afterburnert Sapphire vga-val használtam,és mindent kezelt rajta.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
tök mindegy az mind támogatja mindet az msi cucc és a rivatuner főleg Nvidiara van optimalizálva mégis zsírul használható atival ugyan ez fordítva is igaz az ati tray toolsal nagyon jól lehet az nvidiát húzni!
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Az Asus kártyáknál ott a Smart doctor! 😉
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Az msi afterburner-t lehet lehet asus kártyákkal alkalmazni?
0
0
0
0
Cooley avatar
Azzal csak MSI és referencia kártyákat lehet buherálni. Moddolj biost! 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Msi afterburnerrel hogy lehet feszt emelni? Mert nem engedi a csúszlát tologatni én meg a vgat hajtanám tovább!
0
0
0
0
Cooley avatar
Arról hangfelvétel kellene! 😆
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció