Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
roba1996 avatar
És ha ugyan olyan vennek mimt most csak 2 gigasba az sem erne meg ugye?
0
0
0
0
roba1996 avatar
Akkor nem érdemes le cserélni a videó kártyamat erre a rx 460 ra?
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
roba1996
Valamennyi javulásod lenne kb ~15%-al gyorsabb az RX 460 teljesítménye, meg az a 4GB VRAM is kisegítene újabb játékokban. De ha félre raksz egy kis pénzt még hozzá akkor a 1050Ti sokkalta jobb választás!
0
0
0
0
roba1996 avatar
Az én jelenlegi videó kártyamat mennyire érdemes le cserélni erre SAPPHIRE Radeon RX 460 NITRO OC 4GB GDDR5 128bit
0
0
0
0
Schwin94 avatar
KRZT963: Igen fontos, hogy egy példával éljek. 1 hónapja vettem egy gépet, amin régi vga driver volt telepítve. Nem működött rendesen, azaz nem úgy dolgozott (nem olyan simán) mint ahogy kellet volna. Én sem hittem el de ez az igazság. Szóval erősen javasolt.
0
0
0
0
csuz-li avatar
KRZT963: Egyet értek Hunorokkal, ajánlott mindenből mindig a legfrissebb driver. A te esetedben viszont, ha a "PC" nevű géped van használatban, akkor felesleges. Az AMD leállt a régebbi architektúrájú VGA-k támogatásával. Az újabb driverekben már nincs semmi, sem játékoptimalizálás, sem új funkció, ami a te VGA-d esetében releváns lenne. És itt ismét Hunorok javaslata a helyes, maradj nyugodtan egy régebbi, stabil, WHQL drivernél.
0
0
0
0
Hunork avatar
Igen, ajánlott! (ha nagyon régi a VGA, akkor talán jobb egy régi, stabil, de különben ajánlatos)
0
0
0
0
KRZT963 avatar
Helló!
A VGA drivert fontos frissíteni?
0
0
0
0
Puffin avatar
Próbáld meg Win10-el.
0
0
0
0
Puffin avatar
Delorien: hány Hz-re van állítva a monitor?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Töröltem az NV drivert majd újrarktam, de semmi változás. Displayporton és hdmi n is ugyanez van. Vga ra csak a 21:9 es monitor van rádugva. Gigabyte gtx 1070 samsung memóriás, vbios hoz nem nyúltam. Tanácstalan vagyok 😞 lehet, hogy szar a kártya?
https://s15.postimg.org/6vkn3cg63/N_vtelenb.png
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
hát AMD-t készül venni 😃
0
0
0
0
Pixx avatar
Intel vonalon nyugodtan vehet asrockot ott eléggé közkedvelt is olcsók és jó tuning képességekkel rendelkeznek. Amd-nél felejtős ott Asus alá nem adnék.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
hát ja, ez a tanulj meg vele élni kategória 😂
Gamerlaci : a helyedben GIGABYTE GA-MA78LMT-S2 vagy ASUS M5A78L-M LX3 at vennék, nekem nem barátom az ASRock de ha te jónak találod akkor nem szoltam 😃
0
0
0
0
Hunork avatar
Szili: akkor passz. Várjál okosabbak tanácsára. Ahogy elnéztem a kínlódást két topikban a Steam-en, mindegyik régebbi eresztésű VGA-król regélt, akár NV, akár AMD. Vagy ez a játék már csak ilyen, és így fut majd a konfigodon.
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Az a baj szűkös a keret és akinek venném ajándékba a cuccot AMD fan és egy Intellel nehézkes lenne meglepni. (Igen.. ne is mondd 😜 )
0
0
0
0
Yezi_ avatar
GamerLaci: Nagyon fapados deszka, FX 4300-zal talán nem lenne gond, de erősebb procihoz nem ideális. Inkább Pentium G4400 + ASRock H110M-DGS + 8GB RAM.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
kár hogy pont így van beállítva 😂

Gamerlaci : a két hűtő majdnem ugyanaz, de inkább az FS 1.0 ra hasonlít 😃
0
0
0
0
Hunork avatar
Szili:

na, kérlek, rég játszottam ezzel. Még GTX660 időmben 😀
Most utána jártam pár Steam topikban, ha már ott a gamma.
És az derült ki, hogy rém furán viselkedik a játék, és nagyon sokféle gépen. (GTX460, HD 5770...)

Most inkább idézek, mert már nincs több tippem:

The game isn't very demanding. Make sure Shadows, SSAO, and AA are on their highest setting. Then make sure Image Quality is Native and the texture settings are on Extra.
Then turn off vsync and depth of field.
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Köszi a választ! 😀
Hidd el az én ID-Cooling SE-802-esem után minden jöhet 😜 Azt hittem kettétört a proci alatta mikor "felpróbáltam" a lapra. Igazi férfinak éreztem magam :'D persze aztán le kellett venni mert csak próba volt és aztán még jött a paszta és még1x előröl :'D Szóval azzal nagy baj nem lehet már 😃
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Szerintem működnének probléma nélkül.
Procihűtőt ha ezt veszed, csak jelzem kicsit rá kell tehénkedni h felmenyjen, de legalább jó feszesen tart 😃 (nekem ilyenem van 😃😉
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Sziasztok!
Szerintetek ez a félkonfig működőképes lenne:
Lap: [LINK]
Proci: [LINK]
Procihűtő (később változna): [LINK]
RAM: [LINK]
VGA-t még teszek mellé. Ezek a fontos komponensek amiket vásárolnék újonnan és arra lennék kíváncsi hogy megférnének-e együtt.
Előre is köszi! 😃
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
jah nem fix néha felmegy 60 ig 😆
ha a vga kevés lenne akkor menne is 90% környékén mint pl GTA V ben 😃
másfelől a procim se egy mai darab és bőven kevés a vga hoz de eddig csak MW3 ban volt ilyen gondom, szal szerintem a játékkal van vmi

Példának okáért, a Bioshock Infinite szépen megy 50-60fps el,de hogy tetőzzem a doglot, még a GTA IV is jobban megy
nameg havernak E7300,8800GT,4GB RAM PC-n ment hiba nélkül maxon 1440x900 ban
0
0
0
0
Hunork avatar
Mondjuk a százalék nem mérvadó, mármint abban a tekintetben, hogy ha annyi kell neki, hogy rajzoljon, akkor 45, Ha BF1-et tolnál, akkor 99% lenne. Azért nem mai darab az MW3. És gondolom nem fix a százalék, én nem pipáltam olyat, hogy fixen állt volna a számláló az Afterburner-ben, ugrál le és fel, minden érték. Csinálj egy log fájlt pl a GPU-Z-vel és nézd meg utólag. Nekem az fps kicsit alacsony, főleg, ha emelkedik a felbontás változtatással sem...

De szokásos: driver törlése, reinstall, mindent megnézni, nehogy be legyen kapcsolva valami, ami fogja a GPU-t. Egyéb ötletem nincs, de tényleg régi VGA z...
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
amint említettem semmilyen grafikai beállításra nem változik a dolog, és az MW3 hoz nem kell combos VGA de a probléma ott van h 45% on megy.
egyébként 1280x1024 de 1024x768 se 800x600 al is ugyanígy megy.
0
0
0
0
Hunork avatar
Szili: milyen felbontáson? Mert a 4830 (ha azzal tolod)...hááát...nem combos. Én anno Far Cry 2-t néztem vele, és 1280x1024 felbontáson volt értelmes fps...
0
0
0
0
Krissz avatar
Bioritmus: Nincsmit 😀 Mivolt a gond végül? 😃
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Call of Duty - Modern Warfare 3
GPU 45%
CPU 35%
FPS 38.5
https://s22.postimg.org/q3548tlep/asd.jpg
Ha átállítom a grafikát se javul a dolog, nem lehet kezdeni vele valamit ? kétlem hogy ilyen rosszul lenne optimalizálva.
0
0
0
0
Bioritmus avatar
Krissz: sikerült! köszönjük szépen 😃
0
0
0
0
no avatar
Üdv.
Olyan kérdésem lenne ,hogy a monitoromhoz való tápkábel megvan törve.és ha nem olyan szögbe áll akkor nem ad képet.. nos TV-hez is van egy ilyen csak nagyobb verzió..
kérdés: használhatom a tv-nek szánt adaptert a monitorhoz?
Kép:
https://kepfeltoltes.hu/161105/14972000_1865270877026120_1143308123_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Krissz avatar
Lehet az egyik tápkábel sérűlt, és a mozgatás következtében hozzáér a fém házhoz a drót, és rövidre zárja azt.

Kábeleket kellene megnézni szerintem, nincs e kimozdulva valami / ne e sérült valamelyiken a szigetelés, minden a helyén van e rendesen.
0
0
0
0
Bioritmus avatar
Sziasztok srácok.
Egy haverom gépéről és esetéről lenne szó..annyi történt hogy tegnap este játék közben ki akarta cserélni a fejhallgatóját egy hiba miatt viszont neki csak hátul vannak USB csatlakozók a gépén ezért kicsit el kellett mozdítania a gépét hogy kicserélje de ekkor a gép fogta magát és leállt és azóta ahogy elindul abban a pillanatban le is áll..mitől lehet ez és mit lehet tenni ezzel? fontos lenne mert munkához is kell neki a gép :/
0
0
0
0
Krissz avatar
Hunork: ohh, simán. 😃 mégha menne is a gépemen a játék.. 😆 😆
A pendrive részét viszont adom, jól is néz ki
0
0
0
0
Hunork avatar
OFF

Krisz: vagy rendeltél volna BF1-et és kaptál volna egy töltény formájú (nagyon zsír!) 16 GB darabot. 😀 😆
0
0
0
0
Puffin avatar
Miért pont Hyperx?
Adata Dashdrive UV150 16GB. Elég gyors, 5 év garancia. Nekem 2db 32GB-os van itthon ilyesmi.
0
0
0
0
Krissz avatar
Srácok, 5k alatt milyen Kingston / HyperX pendriveokat tudtok ajánlani?
Előny ha USB 3-mas, tehát minnél gyorsabb, 16GB de sztem 32GB os is kijön belőle!
Spoiler!
(Én Be-Va-Chip en nézegettem őket, de bármilyen ismert oldalrol elfogadok linkeket. PickPack pontra lesz szállítatva sztem)

Köszi srácok az eddigi segítségeteket is! 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Milyen kábellel van összekötve a gép és a monitor?
0
0
0
0
no avatar
Piero:

Megnéztem, samsung memória van a 1070 en. Egy hetes a gép, bios naprakész volt már NV driver elött. Csak a 21:9 van a kártyán. Tuning nincs .
0
0
0
0
Puffin avatar
Nekem volt majdnem olyan az E8400-on. Oda elég volt a 65W-ra, de előtte a Pentium D925-re már kicsit kevés volt.
0
0
0
0
Hunork avatar
DrXenon:

Kimaradtál a szaknévsorból. 😀
Na, de: az az AC hűtő low-end. Biztos halkabb a gyárinál, ezt tanúsítom! És jobb a hatásfoka is.
(az már más kérdés, hogy kinek mi hangos. én pl a gyári hűtőt sosem veszem ki a dobozból, inkább egy 8-12k kiadás egyszer, és a nagy kánikulában sincs sem meleg cpu, sem hangos venti)

szerk: és közben kevertem a 11 Pro-val... mert az lehűti a procidat biztosan. bár a gyári intel hűtőt elnézve, mi nem hűti le jobban??? 😲
0
0
0
0
Puffin avatar
Gyári oldal szerint kevés az a hűtő!
0
0
0
0
DrXenon avatar
Köszike választ a kérdésemre... Ne tolongjatok pls ...
0
0
0
0
Hunork avatar
Delorien:

BIOS frissítés (sosem árt)
NV driver törlése, majd gép kikapcs, és telepítés a legújabb verzióval!
Monitor bekalibrálása (akár ha van hozz külön driver) Ugyanis a 21:9 -et sok minden nem szereti, külön be kell állítani (más csati nincs?)
Van más is rádugva a VGA-ra? Pl TV? Ha igen, akkor azt válaszd le, tehát ne klónozva legyen az asztal.

Egyelőre ennyi.
0
0
0
0
Puffin avatar
Delorien: GPUZ-vel nézd meg milyen márkájú memória van a kártyán!
[LINK]
0
0
0
0
Hunork avatar
Még mindig nem sikerült 😀 😆

Tárgytalan. 😀
0
0
0
0
no avatar
Piero igyekszem 😃
volna itt még egy probléma amire még nem sikerült rájönnöm:
[LINK]
0
0
0
0
Puffin avatar
Delorien: látom a kép linkelése azért még annyira nem megy! 😆
Képfeltöltésnél a direkt linket illeszd be.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció