Felmegy mert tudtommal a socket 754 óta az AMD hűtők felfogatása nem változott. A gyártó szimplán nem frissítette a specifikációt az FM2vel😃 Lusták ezek😃
A Cooler master tx3 evo-t fellehet szerelni Fm2-es alaplapra mert a gyártó oldala és a doboz nem irja de én ugy gondolom hogy simán rá menne mert ugyan olyan mint a többi. Ez csak egy szimpla kérdés mert már furdal egy ideje ez 😀
Thermalrigt Macho, Scythe Ashura, Alpenföhn Brocken 2 ezek is jók lennének és olcsóbbak is. A Zalman valszeg azért kerül ennyibe mert Zalman meg kék ledes ventilátor van benne. 4,5Ghz-en 1,24Volton ezek mind elegek. Az Ashura és a Macho tudtommal jobbak és a Macho a legjobb ezek közül elvileg.
igen..lehet az lesz, bár hőfelvétel-hőleadás szempontjából érezhető a különbség, hőfokokban 😞
eddigi 19 max 27 helyet alapból 28-35 ig!
Bár bőven határon belül vagyok így is...
sziasztok!
nemrég mosattam át a rendszert, desztvíz+citromsav, nekem ez eddig mindíg gyönyörűen kitakarította...
most is, csatlakozók egyedül a prociblokkon csavarosak, a többi csak csonk csőszorítóval vagy helyenként gyorskötöző 😀
a lényeg ott van hogy már volt olyan nap hogy egész nap csak keringtettem (csak a táp ment plusz szivattyú) és fogy a folyadék (desztvíz+alkohol)
sehol nem ereszt, már kivettem a rendszert és egy nagy karton papírt tettem alá (tapasztalat hogy azon a legkisebb csepp is meglátszik) de mégsem ereszt sehol!
az alkohol párologna el belőle?
Teljesen más az INTEL és az AMD processzor!
Az INTEL processzorok alapból kevesebbet fogyasztanak, mint az AMD-k, így ezáltal kevesebb hőt termelnek. Másrészt meg a te processzorod csak 2 magos, így persze, hogy hasonlóak a dolgok!
Amúgy szerintem az INTEL alaphűtője jobb, mint az AMD-nek, ami van.
Akkor is megvan nyüstölve rendesen.. 😆
Most, hogy jobban szellőző helyen van alapon 40 fok, de a szoba meg van vagy 32... 😃
Meg ma jön bele 2 venti írtam is neked az majd lejebb viszi.. 😃
Néztem is amikor kivette a kocsiból a csomagot! 😀
Tényleg valós, hogy legalább 25 fokkal hűvösebb a processzor, ha nem több! 😀
És játék után hamar visszahűti a processzort 35-36 fokra, úgy, hogy ilyen kánikula van!
Igen lejebb van, de elsőként kételkedtem, hogy attól nem fér be, mikor megláttam mekkora batár egy darab 😆
Beszeretem, ahogyan kell, éa utána oda tettem az oldallapot. És még vagy 5 cm van közte, bőven elfér!
Játék alatt sem megy 47 foknál magasabbra a hőmérséklet, és hangja sincsen! A játék a BF3 volt, ami azért igényli az erős gépet 😎
TaylorXIII: Megvan az A30-as hűtő! Nem ér hozzá még a ház oldalához sem, illetve alapon 861 RPM-es sebesség mellett 36 fokos a processzorom! 😀
És még az oldal ventilátort sem kellett levennem, hogy elférjen! 😀
Bronson:
Nekem van egy fx4100-rol szarmazo eleg vaskos, rezmagos hűtőm, ha gondolod akkor barári ron odaadom neked. Nekem egy fx 6100-as hutoje van az x2-n es semmi melegedes nincs, hangja sem hallhato szoval nem rosszak ezek, pedig nekem sincs huvos a lakasban.
Ez csak átmeneti megoldás lenne,természetesen,hosszú távon már komolyabb hűtőt szeretnék,de mint mondtam,most jelenleg nincs rá keret.Csak kicsit tényleg pofátlanság volt így is sempron hűtővel húzni eddig... 😃
Pedig az alap hütökkel nemsokra mész.Mennyiért nézted a hütöket amiket irtál?
Pl nekem egy CM Hyper TX3 hütö van az Fx 8120 Procin,4100Mhz ketyeg,és nincs vele probléma.Anno én 5k kornyékénn vettem ujan,most ahogy nézem kicsit drágább 6,5K környékénn mozog,de használtan nemhiszem h olyan drága lenne,és a hütö meg nemromlik olyan könnyen mint más hardver p vga,alaplap...
Sziasztok!A dög melegben nekem is vakargatnom kell a fejemet a proci miatt...egy Athlon II x2 240 van a gépemben 3,4ghz-re húzva.És most jöhet a horror egyeseknek:egy gyári Sempron 140es hűtő van rajta ha hiszitek,ha nem,nincs is vele semmi gond,netezés-filmezés közben 45 fokon tartja kb,üresben 40alatt is,viszont játéknál ami ki is hajtja rendesen,bizony már 70fok fölé is megy ebben a melegben,ami mint tudjuk nem jó eddig halogattam a hűtő vásárlást de most már muszáj lesz venni egyet mielőtt elfüstölök...és akkor jöjjön a kérdésem:találtam a neten egy vadi új amd hűtőt am3,am2+ alaplapra viszont a sorozatszáma fura nekem:avc z7uh01r101 0110.Nézegettem alap athlon és phenom hűtőket is,az eleje a sorszámnak megegyezik azokéval,viszont az utolsó 4 szám már nem.Keresgéltem a neten egy darabig,de nem találtam olyan hűtőt aminek ez lenne a száma.Valaki találkozott már ilyennel?Az nem vitás hogy ez jó lenne az alaplapomra,csak jó lenne tudni mégis mihez van ez ajánlva.Olyanokkal hogy vegyél Arctic meg ilyen olyan hyperfreezert,kíméljetek,mert nincs rá keret,és alapból nem akarok olyan hűtőt venni ami drágább mint az egész gép Előre is köszi az infókat!
Néztem róla teszteket és leírásokat, alapjában véve nem mondom, hogy rossz lenne, de nem nyerte el tetszésemet..😕
Nekem kicsit érdekesnek tűnik rajta a ventilátor felfogatása, illetve 2.000-rel drágább is átlagosan.
Nem tudom, majd alakul, hogy melyik lesz! Nézegetem a kereten belül lévő hűtőket, de egyenlőre az A30-as mellett vagyok.
Igen tisztában vagyok azzal, hogy csak AMD-re jó. De egyenlőre marad is ez, mivel az, hogy átváltsak INTEL-re nem kevés pénz! És jelenleg ekkora jellegű kiadást nem tudok bevállalni, akármennyire is jó lenne. Különösebb bajom amúgy sincsen az AMD-vel. Most még jó lesz egy ideig, aztán majd valamikor, ha úgy hozza az élet a dolgokat, meg lesz az INTEL váltás. De muszáj cserélnem hűtőt, mert 2 éve lassan, hogy a gyárit használom! És ebben a melegben igencsak forró a helyzet, mikor használva van a gép! Amúgy is kezd fura hangja lenni a hűtő ventilátorának, és kitudja meddig bírja még. Így is csoda, hogy nem szállt el a fellegekbe..😜
Akkor oké😃 De ez a több foglalattal kompatlblis dolog sem tud meggyőzni? Amit most készülsz venni csakis AMD-re jó. Látom, hogy van intel terved és akkor a gyári hűtőt már lehetne is arra cserélni amit most fogsz vásárolni.
Az oldal venti nem fogja befolyásolni, mivel az nem ott van, ahol lenne a hűtő! A tápegység és a VGA között van, azt a részt hűti leginkább! Ezért nem említettem! Ha meg mégis befolyásolná, akkor kiveszem, azon ne múljék a dolog.
Az lehet, hogy elég de milyen hőfokokkal😃 na mind1 jól van de hidd el h macerás a ventilátorcsere de te tudod. ha van oldalventid akkor nem fog beférni a hűtő mivel ez oldalventi nélkül van számolva. ezt már korábban is mondhattad volna😃
A gyártó oldalán is írják + prohardver tesztbe is leírták, hogy elég lehet 320W-os CPU-ra is. Ventilátort pedig lehet cserélni, mivel az a vastag fekete rész, az egy tok, abban van benne a szimpla 12 cm-es ventilátor. (http://www.arctic.ac/p/images/articles/7305806f38b32c74519f5c1a0b70c902.png)
Másrészt pedig az árat is figyelem, és 8-10.000 Ft között van az A30, a többi hűtőt, amit írtál csak felületesen néztem meg, bár van ami méretre kisebb. Jó nem légkondit akarok a gépbe, de azért hűtsön is, ha már veszek. Még nem tudom, hogy pontosan melyik lesz, de legnagyobb esélye az A30-nak van.
Elvileg a ház enged 1 mm-t, amikor szétszedem a gépet takarítás céljából, akkor ott látni lehet, hogy enged vagy nem. A gép oldala szerintem többet is engedne, mint amennyi kellene, mert van oldal ventim, ami miatt "kicsit" kidomborodik az oldallap. Valószínűleg a ventilátor miatt vagy a csavaros rögzítés miatt.
Az a 320 watt nem tudom, hogy jött ki de az biztos kamu😃 Vannak még más hűtők esetleg amiből lehet mazsolázni és 160mm vagy alatti magasságúak. De ha jó az A30 akkor legyen az gondolm a kinézet is szempont volt😃 De am lehetne még Scythe Mugen 3 rev b, Scythe Mugen 3, ALPENFÖHN MATTERHORN PURE EDITION, ALPENFÖHN BROCKEN PURE EDITION. van még a scythe ashura de ez is 161mm😃
Azért kéne még átgondolni ezt az A30 vásárlást mert a ventilátor ha cserére fog szorulni akkor nem lehet ám akármilyet felrakni mert az Arctic direkt egyedi felfogatást talált ki plusz más azt mondja nem kéne bevállalni az 1mm-t. Inkább legyen alacsonyabb. Az említett Alpenföhn Matterhorn Pure Edition pl 157mm magas és jobb hűtő és a ventilátort is bármilyen 12 centisre le lehet cserélni ha esetleg idővel biztosan hangosabb lesz és majd cserélni kell és akkor csakis arctic ventilátor mehet rá már ha tudsz szerezni.
Max 1 mm, ami beleférhet akkor a keretbe, többel nem kockáztatok inkább.
Bőven elég lesz az A30-as, szerintem van ez is olyan jó, mint a Macho! 320W-os CPU-ra is elég, akkor az enyémre bőven tökéletes lesz! 😀
TT Macho nem érdekel? 14 centis venti nem csábít?😃 160mm magas. Ez olyan hűtő ami hát felveszi versenyt a 20 ezres társaival is vagy nem sokkal marad el tőle😀 Ja bocs lehet 162mm. Gyártó szerint annyi de van ahol 160mm-t írnak webshopban😃 na inkább higgyünk a gyártónak😃 meg ilyen teljesítmény nem hiszem, hogy kéne neked😃
Köszönöm, akkor marad az A30! 😀
Bocs, összekevertem másik hűtővel. Igen a Machonak is 12 cm-es, de fontos tulajdonságot szánok a légszállításnak is, mert minél nagyobb annál jobban hűt, és szeretném az adott kereteken belül a lehető legjobbak összehozni!
A Macho 120 is 12 centis ventilátorral szerelt szóval nem értem a kisebb ventis dolgot de mind1😃 a maximum légszállítása a machonak tényleg kisebb viszont adnak hozzá csavarhúzót meg nem csak AMD-re jó meg stb igaz picit drágább😀 Megkérdeztem máshol és azt írták, hogy 1mm-t a ház lazán el fog engedni szóval mehet az A30 egyébként😀 Egyébként a Thermalright Macho is pont befér mivel 160mm magas igaz ez 13-14k körül van de 14 centis ventilátor van rajta😀
Valaki tudna ajánlani jó hűtőt 3570k-ra? Én ezt néztem ki Zalman CNPS11X Extreme véleményekre kivváncsi lennék.
A HDD-m 233 GB Seagate, ami átlagban 40 °C, terhelés allt sem nagyon változik, de néha 45 °C-ig is felmehet.
Ez baj?
eddigi 19 max 27 helyet alapból 28-35 ig!
Bár bőven határon belül vagyok így is...
nemrég mosattam át a rendszert, desztvíz+citromsav, nekem ez eddig mindíg gyönyörűen kitakarította...
most is, csatlakozók egyedül a prociblokkon csavarosak, a többi csak csonk csőszorítóval vagy helyenként gyorskötöző 😀
a lényeg ott van hogy már volt olyan nap hogy egész nap csak keringtettem (csak a táp ment plusz szivattyú) és fogy a folyadék (desztvíz+alkohol)
sehol nem ereszt, már kivettem a rendszert és egy nagy karton papírt tettem alá (tapasztalat hogy azon a legkisebb csepp is meglátszik) de mégsem ereszt sehol!
az alkohol párologna el belőle?
SpeedFan-on kívül..
[LINK]
nankacu: te procid 65 watt tdp-s az övé meg 125 watt tdp😃 A te procid még passzívan is elvinné szerintem az új hűtője😃
Az INTEL processzorok alapból kevesebbet fogyasztanak, mint az AMD-k, így ezáltal kevesebb hőt termelnek. Másrészt meg a te processzorod csak 2 magos, így persze, hogy hasonlóak a dolgok!
Amúgy szerintem az INTEL alaphűtője jobb, mint az AMD-nek, ami van.
Most, hogy jobban szellőző helyen van alapon 40 fok, de a szoba meg van vagy 32... 😃
Meg ma jön bele 2 venti írtam is neked az majd lejebb viszi.. 😃
Pedig én megkínzom szegény procimat rendesen... 😆
Tényleg valós, hogy legalább 25 fokkal hűvösebb a processzor, ha nem több! 😀
És játék után hamar visszahűti a processzort 35-36 fokra, úgy, hogy ilyen kánikula van!
Beszeretem, ahogyan kell, éa utána oda tettem az oldallapot. És még vagy 5 cm van közte, bőven elfér!
Játék alatt sem megy 47 foknál magasabbra a hőmérséklet, és hangja sincsen! A játék a BF3 volt, ami azért igényli az erős gépet 😎
És még az oldal ventilátort sem kellett levennem, hogy elférjen! 😀
Nekem van egy fx4100-rol szarmazo eleg vaskos, rezmagos hűtőm, ha gondolod akkor barári ron odaadom neked. Nekem egy fx 6100-as hutoje van az x2-n es semmi melegedes nincs, hangja sem hallhato szoval nem rosszak ezek, pedig nekem sincs huvos a lakasban.
Pl nekem egy CM Hyper TX3 hütö van az Fx 8120 Procin,4100Mhz ketyeg,és nincs vele probléma.Anno én 5k kornyékénn vettem ujan,most ahogy nézem kicsit drágább 6,5K környékénn mozog,de használtan nemhiszem h olyan drága lenne,és a hütö meg nemromlik olyan könnyen mint más hardver p vga,alaplap...
Nekem kicsit érdekesnek tűnik rajta a ventilátor felfogatása, illetve 2.000-rel drágább is átlagosan.
Nem tudom, majd alakul, hogy melyik lesz! Nézegetem a kereten belül lévő hűtőket, de egyenlőre az A30-as mellett vagyok.
Másrészt pedig az árat is figyelem, és 8-10.000 Ft között van az A30, a többi hűtőt, amit írtál csak felületesen néztem meg, bár van ami méretre kisebb. Jó nem légkondit akarok a gépbe, de azért hűtsön is, ha már veszek. Még nem tudom, hogy pontosan melyik lesz, de legnagyobb esélye az A30-nak van.
Elvileg a ház enged 1 mm-t, amikor szétszedem a gépet takarítás céljából, akkor ott látni lehet, hogy enged vagy nem. A gép oldala szerintem többet is engedne, mint amennyi kellene, mert van oldal ventim, ami miatt "kicsit" kidomborodik az oldallap. Valószínűleg a ventilátor miatt vagy a csavaros rögzítés miatt.
Azért kéne még átgondolni ezt az A30 vásárlást mert a ventilátor ha cserére fog szorulni akkor nem lehet ám akármilyet felrakni mert az Arctic direkt egyedi felfogatást talált ki plusz más azt mondja nem kéne bevállalni az 1mm-t. Inkább legyen alacsonyabb. Az említett Alpenföhn Matterhorn Pure Edition pl 157mm magas és jobb hűtő és a ventilátort is bármilyen 12 centisre le lehet cserélni ha esetleg idővel biztosan hangosabb lesz és majd cserélni kell és akkor csakis arctic ventilátor mehet rá már ha tudsz szerezni.
Bőven elég lesz az A30-as, szerintem van ez is olyan jó, mint a Macho! 320W-os CPU-ra is elég, akkor az enyémre bőven tökéletes lesz! 😀
Bocs, összekevertem másik hűtővel. Igen a Machonak is 12 cm-es, de fontos tulajdonságot szánok a légszállításnak is, mert minél nagyobb annál jobban hűt, és szeretném az adott kereteken belül a lehető legjobbak összehozni!