Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
getcarter avatar
Hali, most 7×429-en megy a cuccom. Van valami visszaosztás vagy mi hogy ne akadjon a ram-mal. Mi is az?
0
0
0
0
Devis avatar
TaylorXIII írta:
eXtremeBlade írta:
Hát most utána néztem és az MSI Afterburnerhez találtam leírást csak nem minden egyezik meg az én vgamal. A profiles nevü könyvtárban kell egy fájlban modositani dolgokat. Bekell írni a VGA feszültség szabályzó lapkának a nevét és mellé a határait, csak nem tudom pontosan mit kell beírni de a neve megvan, valami chil 8358 vagy mi a neve csak nem tudom pontosan mit kell beirni a szövegfájlba

Látom nem ír rajtam kívül más én meg nem akartam mert én nem próbáltam még MSI Afterburnerben átírni cfg-t még sosem szóval nekem ebben nincs tapasztalatom. Egyébként hová akarod még húzni a videokártyát 1280/7108-ról?😃 Már ez is elég durva😃

bios editorral tudod megcsinálni
[LINK] + ati winflash, tudod vele az nvidiát is módosítani
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
eXtremeBlade írta:
Hát most utána néztem és az MSI Afterburnerhez találtam leírást csak nem minden egyezik meg az én vgamal. A profiles nevü könyvtárban kell egy fájlban modositani dolgokat. Bekell írni a VGA feszültség szabályzó lapkának a nevét és mellé a határait, csak nem tudom pontosan mit kell beírni de a neve megvan, valami chil 8358 vagy mi a neve csak nem tudom pontosan mit kell beirni a szövegfájlba

Látom nem ír rajtam kívül más én meg nem akartam mert én nem próbáltam még MSI Afterburnerben átírni cfg-t még sosem szóval nekem ebben nincs tapasztalatom. Egyébként hová akarod még húzni a videokártyát 1280/7108-ról?😃 Már ez is elég durva😃
0
0
0
0
Devis avatar
driver, winyó, patch... lehet egy pár baja.
0
0
0
0
getcarter avatar
Hi, se a GPU, se a CPU nem megy 100%-on mégis laggol, miért?
0
0
0
0
Sawyer226 avatar
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
eXtremeBlade írta:
Csak akkor marad idle álapotban is 1,175ön ha meghúzom! Tehát csak az alap feszültséget tudom állitani és +több feszültséget már nem tudok ráadni

Értem. Nem tudom miért lehet. De ezeket a nagyon szép eredményeket szerintem csak BIOS módosítással lehet elérni. De BIOS módosítást én nem ajánlom mert ha flashelés közben bármilyen gubanc lesz akkor elképzelhető, hogy már nem is fog képet adni a VGA. Szóval ez már nem csak annyi, hogy feljebb húzod a kis csúszkákat. Azt ha elrontod maximum hibázik vagy villog vagy akármi s akkor még vissza is tudja magát állítani.
0
0
0
0
Sawyer226 avatar
Csak akkor marad idle álapotban is 1,175ön ha meghúzom! Tehát csak az alap feszültséget tudom állitani és +több feszültséget már nem tudok ráadni
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
eXtremeBlade írta:
Valaki nem tudja, hogy lehet a feszültséget emelni az Asus GTX 670es karin?? Próbáltam egy csomó programot de csak az alap feszültséget lehet emelni, tehát ha felrakom a maxra akkor ha nincs használatba a vga akkor is 1,175 Volton pörög mint amikor 100%os használatban van. Tehát az a baj, hogy nem tudok ráadni +feszt pedig a sok tuning oldalon kihuzzák 1500mhz-ig mert ők tudnak ráadni áramot de én mért nem?

Szerintem azok már VGA BIOS-t módosítják. Bár azt nem értem miért ugyanannyi a fesz neked 100%-on is és IDLE állapotban. IDLE állapotban csökkentenie kéne. GPU órajel és memória órajel csökken rendesen IDLE állapotban?
0
0
0
0
Sawyer226 avatar
Valaki nem tudja, hogy lehet a feszültséget emelni az Asus GTX 670es karin?? Próbáltam egy csomó programot de csak az alap feszültséget lehet emelni, tehát ha felrakom a maxra akkor ha nincs használatba a vga akkor is 1,175 Volton pörög mint amikor 100%os használatban van. Tehát az a baj, hogy nem tudok ráadni +feszt pedig a sok tuning oldalon kihuzzák 1500mhz-ig mert ők tudnak ráadni áramot de én mért nem?
0
0
0
0
Chuck avatar
hello, szeretném tudni hogy ezek mit jelentenek?! és hova adják a feszültséget?
DRAM voltage
VTT voltage
NB voltage
+1.5voltage
és a Bus Ratio mit jelent és ha emelni fogom mi történik??
0
0
0
0
no avatar
ProAkos írta:
hát az h nekem kell kitpasztalni dologtól kicsit félek mert első probára kiiségethetem azért kérseztem meg inkább.

Az lesz az utolsó, hogy leég, esetleg paszta nélkül, rommáfeszelve, semmirevaló ipari hulladék táppal sikerülhet.😆
0
0
0
0
ProAkos avatar
hát az h nekem kell kitpasztalni dologtól kicsit félek mert első probára kiiségethetem azért kérseztem meg inkább.
0
0
0
0
no avatar
én már egyszer odaégettem a CPU mat nem szarakodok többet 😆
0
0
0
0
ProAkos avatar
Sziasztok! Szerintetek egy AMD Athlon II X2 240nek egy Artic Freezer 7 PRO Rev. 2vel mennyire lehetne kihuzni? Boccs ha esetleg hülyeséget kérdeztem volna még most szeretnék belemerülni a tuning témába.😀 Esetleg még a Thermaltake Spinq VTröl mi a véleményetek tuning terén?
0
0
0
0
GAMER2 avatar
sykes írta:
Hi, CF/SLI módban mennyit számít hogy a második pcie ×4, ×8 vagy ×16?

Nem olyan sokat......De azért nem árt ha van legalább egy x8-as sebesség😀
0
0
0
0
getcarter avatar
Hi, CF/SLI módban mennyit számít hogy a második pcie ×4, ×8 vagy ×16?
0
0
0
0
no avatar
hector maio írta:
Igen bele megy a lapba ha PCI-E 16x csatlakozó van rajta 😃

Köszönöm szépen a segítséget.
0
0
0
0
Adam996 avatar
Igen bele megy a lapba ha PCI-E 16x csatlakozó van rajta 😃
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni.
van egy

MSI H61M-P21-es ALAPLAPOM
és
ez a videó kártya jó-e hogy működjön.

Nvidia Geforce GT 430 Gigabyte

Vagy itt nem kell olyan támogatás mint a procik-nál?
vagy csak elég ,hogy jó legyen a foglalat??
léci help

ilyen térem még kezdő vagyok
0
0
0
0
Adam996 avatar
Oké köszi a segítséget😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Miután az msi afterburner csak egy program, ami fel van telepítve a gépre, s az újrarakásnál minden adat elvész ami a Windows-os partíción van, így normális.
0
0
0
0
Adam996 avatar
Sziasztok azt akarom kérdezni hogy az miért van hogy MSI Afterburner-ben felhúztam a videokártyám megy szépen viszont amikor újra rakom a gépet a VGA is vissza áll az alap órajelre :S Ez normális vagy a tuning-nak meg kéne maradni? Minden újra rakásnál fel kell húznom a kártyát mert elveszik. Ja és ha Catalist Control Centerbe húzom akkor is elveszik.
0
0
0
0
Joker avatar
Hali tudna vki segiteni hogy az én alaplapomba jó lenne ecc szerver ramok is?:S
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
Hi!Lenne egy olyan kérdésem hogy kilehet cserléni egy Asus ITX-220-nak a CPU-ját ami bele van forrasztva?És ha igen hogyan lehetne?
0
0
0
0
mtrelax avatar
https://kepfeltoltes.hu/121103/adatok2_www.kepfeltoltes.hu_.png
teszt alatt
ha leállítom a tesztet akkor azonnal visszamegy 1.408V-ra
0
0
0
0
Cooley avatar
mtrelax írta:
https://kepfeltoltes.hu/121103/adatok_www.kepfeltoltes.hu_.png Turbo nélkül is ilyen feszen megy!

És így is leesik 1.2-re, Prime95 alatt?
0
0
0
0
mtrelax avatar
Igen a CPU-Z is azt írja h 1.424 V A TC-most nem tudom még kikapcsolni, mert egy futó progim van amit meg kell várni aztán mehet restart!

https://kepfeltoltes.hu/121103/adatok_www.kepfeltoltes.hu_.png Turbo nélkül is ilyen feszen megy!
0
0
0
0
Cooley avatar
mtrelax írta:
A C'n'Q, ki van kapcsolva, a turbo core, be. A többit nem tom hirtelen, de a biosban a cpu feszre azt irja h az 1.4 a normális és ezt tudom 0,025 V-onkét allítani +/-. Mérési hiba lehet, bár nagyon meggyőzően csinálja! 😀

Nézd meg TC nélkül meg másik progival is. CPU-z is ugyan azt írja? Az 1.4V hülyeség, az már a ~4.3GHz-hez kell.
0
0
0
0
mtrelax avatar
A C'n'Q, ki van kapcsolva, a turbo core, be. A többit nem tom hirtelen, de a biosban a cpu feszre azt irja h az 1.4 a normális és ezt tudom 0,025 V-onkét allítani +/-. Mérési hiba lehet, bár nagyon meggyőzően csinálja! 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
mtrelax írta:
Hi! 😀 az lenne a kérdésem, hogy tesztelgettem a procit, közben az írja az AIDA progi érzékelők adatainál a CPU mag feszültségére: 1.424 V
ez eddig okés, biosban ez van beállítva. de ha elindítom az AIDA stabilitástesztjét, vagy a Prime95-öt akkor a mag fesz leesik ~1.2 V-ra. Na ez most normális? Köszi! 😀

Az 1.424 nagyon sok amúgy is 3.42GHz-hez. 1.25V körül lenne reális. A feszt pedig befolyásolhatja a C'n'Q, Turbo Core, APM és egyéb energiatakarékossági cuccok. Ezek közül mi van bekapcsolva? És persze lehet mérési hiba is...
0
0
0
0
mtrelax avatar
Hi! 😀 az lenne a kérdésem, hogy tesztelgettem a procit, közben az írja az AIDA progi érzékelők adatainál a CPU mag feszültségére: 1.424 V
ez eddig okés, biosban ez van beállítva. de ha elindítom az AIDA stabilitástesztjét, vagy a Prime95-öt akkor a mag fesz leesik ~1.2 V-ra. Na ez most normális? Köszi! 😀
0
0
0
0
Master Killer avatar
Devis: De nekem már alapfeszen 3,6GHz-en is kifagy a prime-al, semmit nem futtatok mellette... Viszont 4GHz-en is elmegy, használható, de persez ott se prime stabil.

Az 1090T-m nek lenne ilyen gyenge tuningpotenciálja?
0
0
0
0
Dani46 avatar
akkor se bírom feljebb vinni 4.2ghz már kakukk😃DDDDD
0
0
0
0
Devis avatar
nekem is volt már hasonló, prime hiba nélkül ment, de megnyitottam egy böngészőt és jött a kékség.
Instabil.
0
0
0
0
Master Killer avatar
Nekem a Prime95 vagy fut hiba nélkül vagy kifagy a win-nel együtt (persze nem ugyanazon órajelen). Ez így rendbe van?
0
0
0
0
Devis avatar
az ilyen tuning rekordokra használt hardverek ezt 1x elviselik -100 fokon, utána dobják is ki őket.
Viheted feljebb 1,4-nél, de okosan a fesszel, mert ha sokat adsz neki, akkor szénné feszeled és beadja a kulcsot.

Egyébként mint írtam: 1,4 gyári órajelekre vonatkozik, több mhz több feszt kér, így az 1,4 nem vonatkozhat minden órajelre.
0
0
0
0
Dani46 avatar
úgy értem a proci max voltja nemlehet 1.4 magasabb nem?tökmind1 milyen mgz-en.bár nézem a rekordot 7ghz ott 1.8 használtak de akkor mérénem döglik meg a proci ha a megengedett 1.4?
0
0
0
0
Devis avatar
szoftveres mérés nem mindig a legjobb. próbáld meg 1,4-el. ha elindul vele akkor vegyél vissza, ha nem indul el akkor adjál még neki.
Egyébként a gyári megengedett a 3,4-re vonatkozik, nem a 4,1-re.
Ha sehogy nem akar stabil lenni, akkor eddig bírta a proci.
0
0
0
0
Dani46 avatar
auton volt ami elvileg 1.45 de aida 1.5 ír terhelés alatt neki ami már több mint a gyári megengedett!
0
0
0
0
Devis avatar
feszt adtál neki?
ha igen akkor lehet hogy a proci nem bír többet. Vagy ahogy mondtad, lehet h a lap nem bírja tovább
0
0
0
0
Dani46 avatar
Az mér lehet hogy a procim Phenom 2 965 be-t nem tudom 4.1ghz fölé húzni?vagy befagy vagy kék halál az alaplapom nem tud többet?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ennyit visz szerintem alap feszen. Bár ezt neked kell kitapasztalnod.
0
0
0
0
trancemaster avatar
Superlompos írta:
Bios-ban csináld. Szerintem 3500 MHz-ig elmehetsz. Bár ezek a prescott procik eléggé melegedős fajták.

Köszi. Oké, majd óvatos leszek!
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Bios-ban csináld. Szerintem 3500 MHz-ig elmehetsz. Bár ezek a prescott procik eléggé melegedős fajták.
0
0
0
0
trancemaster avatar
Intel Pentium 4 630 3GHz-es procit meddig lehetne húzni gyári hűtővel? Jah és jó egyáltalán ez a proci? Tudom hogy nem egy mai darab, de ameddig nem lesz C2D-m addig ez is jó. 😀

És a setfsb az jó vagy sem? Vagy biosban próbálkozzak?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
3 fok, az igen!

Ennyi erővel maradhat a gyári is.

TX3 az már jó választás 6k körül lehet kapni.
0
0
0
0
akosbaa avatar
GokuTM írta:
akosbaa írta:
Majd ha meg lessz a II X4 965-öm,akkor majd szeretném húzni,de mivel a gyári venti fos,ezért erre gondoltam:

[LINK]
2.8k-ba kerül,nem drága.

Lófing 😀

Erre való hűtő 6-7K-nál kezdődik, a Artic Freezer 64 Pro és Arctic Freezer 13 személyében.
Ez alatt van még talán a Stella, de az inkább Athlon II X4-hez való.

S ezek?

[LINK]

[LINK]

[LINK]

És ennél leírja,hogy mennyivel jobb ez,mint egy gyári hűtő:

[LINK]

És csak 3.1k-ba kerül

Ennél meg egy AMD A10-5700-as a testalany.

[LINK]
0
0
0
0
akosbaa avatar
Majd ha meg lessz a II X4 965-öm,akkor majd szeretném húzni,de mivel a gyári venti fos,ezért erre gondoltam:

[LINK]
2.8k-ba kerül,nem drága.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció