Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hát most utána néztem és az MSI Afterburnerhez találtam leírást csak nem minden egyezik meg az én vgamal. A profiles nevü könyvtárban kell egy fájlban modositani dolgokat. Bekell írni a VGA feszültség szabályzó lapkának a nevét és mellé a határait, csak nem tudom pontosan mit kell beírni de a neve megvan, valami chil 8358 vagy mi a neve csak nem tudom pontosan mit kell beirni a szövegfájlba
Látom nem ír rajtam kívül más én meg nem akartam mert én nem próbáltam még MSI Afterburnerben átírni cfg-t még sosem szóval nekem ebben nincs tapasztalatom. Egyébként hová akarod még húzni a videokártyát 1280/7108-ról?😃 Már ez is elég durva😃
bios editorral tudod megcsinálni
[LINK] + ati winflash, tudod vele az nvidiát is módosítani
Hát most utána néztem és az MSI Afterburnerhez találtam leírást csak nem minden egyezik meg az én vgamal. A profiles nevü könyvtárban kell egy fájlban modositani dolgokat. Bekell írni a VGA feszültség szabályzó lapkának a nevét és mellé a határait, csak nem tudom pontosan mit kell beírni de a neve megvan, valami chil 8358 vagy mi a neve csak nem tudom pontosan mit kell beirni a szövegfájlba
Látom nem ír rajtam kívül más én meg nem akartam mert én nem próbáltam még MSI Afterburnerben átírni cfg-t még sosem szóval nekem ebben nincs tapasztalatom. Egyébként hová akarod még húzni a videokártyát 1280/7108-ról?😃 Már ez is elég durva😃
Csak akkor marad idle álapotban is 1,175ön ha meghúzom! Tehát csak az alap feszültséget tudom állitani és +több feszültséget már nem tudok ráadni
Értem. Nem tudom miért lehet. De ezeket a nagyon szép eredményeket szerintem csak BIOS módosítással lehet elérni. De BIOS módosítást én nem ajánlom mert ha flashelés közben bármilyen gubanc lesz akkor elképzelhető, hogy már nem is fog képet adni a VGA. Szóval ez már nem csak annyi, hogy feljebb húzod a kis csúszkákat. Azt ha elrontod maximum hibázik vagy villog vagy akármi s akkor még vissza is tudja magát állítani.
Valaki nem tudja, hogy lehet a feszültséget emelni az Asus GTX 670es karin?? Próbáltam egy csomó programot de csak az alap feszültséget lehet emelni, tehát ha felrakom a maxra akkor ha nincs használatba a vga akkor is 1,175 Volton pörög mint amikor 100%os használatban van. Tehát az a baj, hogy nem tudok ráadni +feszt pedig a sok tuning oldalon kihuzzák 1500mhz-ig mert ők tudnak ráadni áramot de én mért nem?
Szerintem azok már VGA BIOS-t módosítják. Bár azt nem értem miért ugyanannyi a fesz neked 100%-on is és IDLE állapotban. IDLE állapotban csökkentenie kéne. GPU órajel és memória órajel csökken rendesen IDLE állapotban?
DRAM voltage
VTT voltage
NB voltage
+1.5voltage
és a Bus Ratio mit jelent és ha emelni fogom mi történik??
hát az h nekem kell kitpasztalni dologtól kicsit félek mert első probára kiiségethetem azért kérseztem meg inkább.
Az lesz az utolsó, hogy leég, esetleg paszta nélkül, rommáfeszelve, semmirevaló ipari hulladék táppal sikerülhet.😆
Hi, CF/SLI módban mennyit számít hogy a második pcie ×4, ×8 vagy ×16?
Nem olyan sokat......De azért nem árt ha van legalább egy x8-as sebesség😀
Igen bele megy a lapba ha PCI-E 16x csatlakozó van rajta 😃
Köszönöm szépen a segítséget.
Segítséget szeretnék kérni.
van egy
MSI H61M-P21-es ALAPLAPOM
és
ez a videó kártya jó-e hogy működjön.
Nvidia Geforce GT 430 Gigabyte
Vagy itt nem kell olyan támogatás mint a procik-nál?
vagy csak elég ,hogy jó legyen a foglalat??
léci help
ilyen térem még kezdő vagyok
teszt alatt
ha leállítom a tesztet akkor azonnal visszamegy 1.408V-ra
Turbo nélkül is ilyen feszen megy!
És így is leesik 1.2-re, Prime95 alatt?
Turbo nélkül is ilyen feszen megy!
A C'n'Q, ki van kapcsolva, a turbo core, be. A többit nem tom hirtelen, de a biosban a cpu feszre azt irja h az 1.4 a normális és ezt tudom 0,025 V-onkét allítani +/-. Mérési hiba lehet, bár nagyon meggyőzően csinálja! 😀
Nézd meg TC nélkül meg másik progival is. CPU-z is ugyan azt írja? Az 1.4V hülyeség, az már a ~4.3GHz-hez kell.
Hi! 😀 az lenne a kérdésem, hogy tesztelgettem a procit, közben az írja az AIDA progi érzékelők adatainál a CPU mag feszültségére: 1.424 V
ez eddig okés, biosban ez van beállítva. de ha elindítom az AIDA stabilitástesztjét, vagy a Prime95-öt akkor a mag fesz leesik ~1.2 V-ra. Na ez most normális? Köszi! 😀
Az 1.424 nagyon sok amúgy is 3.42GHz-hez. 1.25V körül lenne reális. A feszt pedig befolyásolhatja a C'n'Q, Turbo Core, APM és egyéb energiatakarékossági cuccok. Ezek közül mi van bekapcsolva? És persze lehet mérési hiba is...
ez eddig okés, biosban ez van beállítva. de ha elindítom az AIDA stabilitástesztjét, vagy a Prime95-öt akkor a mag fesz leesik ~1.2 V-ra. Na ez most normális? Köszi! 😀
Az 1090T-m nek lenne ilyen gyenge tuningpotenciálja?
Instabil.
Viheted feljebb 1,4-nél, de okosan a fesszel, mert ha sokat adsz neki, akkor szénné feszeled és beadja a kulcsot.
Egyébként mint írtam: 1,4 gyári órajelekre vonatkozik, több mhz több feszt kér, így az 1,4 nem vonatkozhat minden órajelre.
Egyébként a gyári megengedett a 3,4-re vonatkozik, nem a 4,1-re.
Ha sehogy nem akar stabil lenni, akkor eddig bírta a proci.
ha igen akkor lehet hogy a proci nem bír többet. Vagy ahogy mondtad, lehet h a lap nem bírja tovább
Bios-ban csináld. Szerintem 3500 MHz-ig elmehetsz. Bár ezek a prescott procik eléggé melegedős fajták.
Köszi. Oké, majd óvatos leszek!
És a setfsb az jó vagy sem? Vagy biosban próbálkozzak?
Ennyi erővel maradhat a gyári is.
TX3 az már jó választás 6k körül lehet kapni.
Majd ha meg lessz a II X4 965-öm,akkor majd szeretném húzni,de mivel a gyári venti fos,ezért erre gondoltam:
[LINK]
2.8k-ba kerül,nem drága.
Lófing 😀
Erre való hűtő 6-7K-nál kezdődik, a Artic Freezer 64 Pro és Arctic Freezer 13 személyében.
Ez alatt van még talán a Stella, de az inkább Athlon II X4-hez való.
S ezek?
[LINK]
[LINK]
[LINK]
És ennél leírja,hogy mennyivel jobb ez,mint egy gyári hűtő:
[LINK]
És csak 3.1k-ba kerül
Ennél meg egy AMD A10-5700-as a testalany.
[LINK]
[LINK]
2.8k-ba kerül,nem drága.