Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
patrikk911 avatar
Akkor inkább veszek 450 est és iarenás!😀 az összesgép kijön 150e ft ból fú dejólesz😀
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Na ja, mondjuk a 400-450-es iArena-közt 1000Ft a különbség 😀
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
patrikk911 írta:
Hd6850 ,amd phenom ii 4x 960t ,8 giga ram. Ennek elég 400w os táp v ink 450w os?

Táp minőségétől függ. Egy Chieftec Iarena 450W-os elvinné vígan.
0
0
0
0
niteforce avatar
ha jó minőségű akkor simán elég
0
0
0
0
patrikk911 avatar
Hd6850 ,amd phenom ii 4x 960t ,8 giga ram. Ennek elég 400w os táp v ink 450w os?
0
0
0
0
no avatar
Jól van na csak kérdeztem. 😀

Valaki megtudná tippelni,hogy a 7850 és 7870 között mennyi lesz a különbség?Mind teljesítményben,mind árban.
0
0
0
0
wdavid avatar
ahogy én hallotam a 7850 lesz kb a 6950/560Ti szintjén már az is elég jó vételnek ígérkezik 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Nem mindegy, hogy minek nevezik? Tud valamit egy bizonyos áron. Ez alapján érdemes dönteni.
0
0
0
0
no avatar
Aztaaa *****. Akkor KELL. 😆
Meg persze egy ***a proci.
Meg persze egy kis RAM.
Meg persze egy új monitor.
Meg persze egy xBox 360 kontroller.
Meg persze egy Headset.
Meg persze egy SSD.

Jól van na nem vagyok gazdag. 😞 😆
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Felső kategóriás lesz ha minden igaz 😀 7870 kb. a HD 6970-et teljesítménye körül lesz 😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Mondták a vásárlós topicban,hogy várjam meg a HD 7850 vagy 7870-et,hogyha fejleszteni akarom a gépem.Nos,azt kérdezném,hogy az felső kategóriás kártyának fog számítani?
Mert ha nem,akkor szerintem túl sok 55-60k egy középkategóriás VGA-ért.
0
0
0
0
wdavid avatar
akkor jó 😃 mert nekem 49ért akarták adni az 1GBos verziót de akkor inkább ezt veszem célba 😃
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
wdavid írta:
szerintetek ez nem kamu? nekem túl olcsónak tűnik 😜

http://lambda computer.hu/termekek/reszletek/10109_sapphire_hd6870_2gb_ddr5_11179-18-20g/

Nem kamu, szinte mindenhol 50k-ba kerül.
0
0
0
0
wdavid avatar
szerintetek ez nem kamu? nekem túl olcsónak tűnik 😜

http://lambda computer.hu/termekek/reszletek/10109_sapphire_hd6870_2gb_ddr5_11179-18-20g/
0
0
0
0
Thomech avatar
Össze raktam az MSI K9N SLI kártyát amit vettem meg az X2 athlon procit bele ragtam a gépbe egy 400W táp 1Gb 800MHz ram és geforce 8600GT társaságában el indítottam a proci videó kártya hűtője pörgött és a winyó is felpörgött és világított a hdd ledje, de a monitor nem kapcsol be 😢
Már annyi mindent próbáltam, hogy már nincs ötletem! Szerintetek mi lehet a probléma, nagyon fontos lenne!
Köszi előrre is! 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nekem is úgy van, hogy csak néhány mp múlva kapcsolja le. Lehet, hogy lassabb az öntesztje a lapnak. Mert ugyebár minden induláskor leellenőrzi a hardvereket meg az egyéb dolgokat. Ha valami nem stimmel, akkor kezd el sípolni.

Csaba77: Annyit tesz, hogy a CPU gyenge a VGA-dhoz. Tehát a VGA-d nagyobb teljesítményre lenne képes, de a proci visszafogja. Persze ez játékonként változó.
0
0
0
0
cseszka avatar
HAli,az miért van,ha kapcsolom be a gépet,akk ugye bekapcsol,elkezd forogni a proci kuler,rá kb 5mp-re a vga kuler is,és akk kapcsolja be a monitort is,lapot kedden cseréltem,azota csinál igy,réginél mindjért bekapcsolt.Ez gáz v a lap van igy beállitva h ne egyszerre kapcsoljon be mindent hanem fokozatosan?Lehet baja neki ezvégett?
0
0
0
0
no avatar
az mit jelen, hogy proci limit ? nem fog menni ?
0
0
0
0
niteforce avatar
igen bele lehet, bár proci limited lesz, nem kell akkora.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok a régi gépemhez keresek videokártyát a Sapphire Radeon HD 6670-re gondolatam, az lenne a kérdésem hogy bele lehet-e rakni !?
0
0
0
0
Furmann96 avatar
sziasztok procit szeretnék cserélni a notebookomba ( lehet mert nem rég szedtem szét). És nem tudtok vmi jó weboldalt ahol noti procikat lehet venni, vagy legalábbis google-ba kerestem de nem írta, hogy ez notiba való nem.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Telepítőd lesz.

Kiírpd egy CD-re a Windows telepítőjét ISO fájlban bootolható lemezként, s már kész is van a Windows telepítő.
0
0
0
0
patrikk911 avatar
Akkor a widowst csak cd re másolom egy gépről aztán a gépembe rakom a cd t és átmásolom, igaz? Ésmár nekemis lessz win em
0
0
0
0
niteforce avatar
nem kell oda tenni semmit, hacsak nem dugod be a 4 pinest, akkor kell.
0
0
0
0
Thomech avatar
Sziasztok
Meg hozták a használt de olcsón szerzett lapomat és procit az lenne a kérdésem hogy amit bekarikáztam a gépen oda mindenképp kell csatit raknom vagy csak akkor ha kötök is SLI be két videó kártyát?
Kép:https://i1001.photobucket.com/albums/af132/Thomech008/DSC_0114-1.jpg
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Értem, nagyon szépen köszönöm!
Tökéletesen működik 😃 Nem is gondoltam volna, hogy ez lehetséges 😀
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Nem fordítva, pontosan ugyanúgy, csak más pin csatlakozik rá, így a tápegységtől 5V-t fog kapni. Nyugodtan mehet rá.
0
0
0
0
niteforce avatar
fordítva meg rá a csatlakozó, így 5V-os.
0
0
0
0
Szilard96 avatar
niteforce írta:
persze, én is csináltam már 😀

Oké, köszi, kipróbálom... Amiatt kételkedtem benne, hogy a laptop merevlemez 5V -os és a normál asztali 12V -os... de akkor ez nem számít ugye? 😃
0
0
0
0
patrikk911 avatar
😆 ennyire béna vagyok de már tudom eztis
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A sound blaster amúgy is hangkártya, te pedig hálókártyát kérdeztél. Bár mindkettő van ma már az alaplapokon.
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
patrikk911 írta:
kalashnikoff: mi az a 3* nem tudom kivenni azt a szót de ha kell venni ez milyen creativ sound blaster 5.1 xv?

a l a p l a p i n a k-ot írtam. csak becsillagozta. (érthető minek 😆😉
Ha nincs baja az alaplapi hálókártyának akkor nem kell venned.
0
0
0
0
patrikk911 avatar
kalashnikoff: mi az a 3* nem tudom kivenni azt a szót de ha kell venni ez milyen creativ sound blaster 5.1 xv?
0
0
0
0
niteforce avatar
persze, én is csináltam már 😀
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Sziasztok!
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de:
Laptop merevlemezt be lehet kötni az asztali gépbe? 😆 Nem szeretném ha elromlana, ezért kérdem 😃

SATA 2-ős.
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
külön csak akkor, ha az alapla***k valami baja van.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A mai alaplapokon már van integrált hálókártya. Azt nem tudom, hogy van-e értelme külön venni egyet.
0
0
0
0
patrikk911 avatar
Hálózati kártyából milyet ajánlotok?
0
0
0
0
niteforce avatar
hardX írta:
mathejocy: ÉN alaplapom külön eset, adtak hozzá egy SLI hidat, meg 1 CF hidat is 😀

nekem viszont a HD6870-hez nem volt CF híd 😃
de mindegy nem is kell 😆
0
0
0
0
_AsheXp avatar
mathejocy: ÉN alaplapom külön eset, adtak hozzá egy SLI hidat, meg 1 CF hidat is 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
mathejocy írta:
CF hidat azért nem adnak a lapokhoz,mert az az AMD karival jár.SLI híd viszont alaplaphoz jár,kártyához nem.

Köszönöm szépen a választ! 😀
0
0
0
0
mathejocy avatar
CF hidat azért nem adnak a lapokhoz,mert az az AMD karival jár.SLI híd viszont alaplaphoz jár,kártyához nem.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
És ez akkor miért nincs a X1950-en vagy X800-asokon vagy esetleg 7900GT-n?
0
0
0
0
niteforce avatar
nekem is van egy 6600 GT-m ezért korábban utánanéztem 😀
Arra jó hogy a lehető legjobb sebességet hozza ki az AGP8X-ből hogy ki legyen használva a GPU.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
HSI chip mit tud? Ez van az AGP-s 6600/7600GT-ken de mire való ez pontosabban?
A GPU alatt:
https://prohardver.hu/dl/cnt/2006-09/1268/pic/gf6600gt.jpg
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Köszi. Csak a Ready szó egy kicsit fura, mert a crossfire supportnál meg nem volt írva ez a szó. 😆

Mondjuk néztem pár 100 ft-os tétel ez a híd. 😆
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Superlompos írta:
Ez most lehet, hogy hülye kédés lesz, de akkor is felteszem. 😆

Mit jelent a lapoknál az, hogy Nvidia SLI Ready?

Tehát van ez a lap: MSI P67A-GD55-B3. A gyártó oldalán az van, hogy crossfire és Nvidia SLI Ready.

Nos néztem egy egy unboxos (kicsomagolós) videót a Youtube-on, s ott azt mondta a csávó, hogy sli híd van hozzá.

Néztem egy másik oldalon egy tesztet róla, ahol szintén az sli híd volt megemlítve.

Akkor az a sejtésem, hogy Nvidia SLI Ready az azt jelenti, hogy csak sli hídat adnak hozzá az valós, vagy hülyeség?

A Crossfire és az SLI híd az két külön dolog ugye? 😜

Előre is köszi a választ.

Vannak NVIDIA SLI-Ready Ramok..Én úgy gondolom ennek a befogadására képes..
0
0
0
0
niteforce avatar
SLI ready azt jelenti, hogy a lap fel van készítve SLI rendszerek futtatására, és lehet hogy adnak hozzá SLI hidat is.
az SLI-nek és a CF-nek más híd kell, de funkcióban ugyanazt a szerepet tölti be.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció