Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
26 ezerért kapni 4 magosítható Phenom II-t.
http://www.ipon.hu/webshop/product/_amd_phenom_ii_x2_560_3.30ghz_am3_box_black_edition/160575
ennyi iponban a ram? lambda computeren 7ezer csak 2GB
ez 2x2Gb,azaz 4Gb
Szóval 130-ból ilyesmit lehet kihozni:
CPU:Intel Core i3 530 Boxed 26k
Alaplap:ASRock H55 Pro 20k
VGA:Gainward GeForce GTX460 768MB PCIe 40k
RAM:2*Kingmax DDR3 2GB 1333MHz 10k
HDD:Samsung SpinPoint F3EG 500GB (HD503HI) 10k
ODD:LG Electronics GH-22NS50 4k
Ház:Asus TA-8H 6k
Táp:Chieftec CTG-500-80P 12k
iponról meg lehet rendelni,összerakás +2000Ft!
Egy oldallal korábban is írtam.
Na most ugyanez a helyet, csak már az erősebb konfig. 129ezer, visont csak egy radeon hd5770 van benne.
Így is megéri a drágábbat venni a hd5670es helyett?
sztetek egy ati hd 5750-s 512mb-s 70eurót megér ??? vagy inkább ati hd 4850-t szintén 512mb-s 50euróért ??? persze használtan
30X5=150 150X100=15000w =15kW
Az áram ~40FT 15X40=600
Mivel ezek kerekítések 600-1000FT között számolj
Remélem tudtam segíteni😃
Ugye a mostani videokártyám nagyon keveset fogyaszt, ha lecserélem egy olyanra ami terhelve 106W-t eszik akkor az mennyire fog meglátszani az áramszámlán. ( hétk. kb 3-4 órát gépezek de nem játszok, hétv. olyan 6-7 órát gépezek ebből max 4-5 óra játék )
Szerintem nem tudnám magamtól összeszerelni, ha összeszereltetem az meg drága lenne.
Vagy hogy gondoltad?😀
De azért kösz az ötletet.😀
Egyébként az árakat honnan nézted?
Mert neten nem szoktam vásárolni.😆
Ha iponon veszed,akkor össze is szerelik,sőt ha akarod ki is próbálják. MIndezt pár ezer forintért,ponotsan nem tudom,de max 4-5ezerért. Ott is kb ezek az árak.
Szerintem nem tudnám magamtól összeszerelni, ha összeszereltetem az meg drága lenne.
Vagy hogy gondoltad?😀
Ha iponon veszed,akkor össze is szerelik,sőt ha akarod ki is próbálják. MIndezt pár ezer forintért,ponotsan nem tudom,de max 4-5ezerért. Ott is kb ezek az árak.
Vagy hogy gondoltad?😀
MSI 760GM-E51 15.440,- Ft
AMD Phenom II X4 955 Black Edition Box 35.790,- Ft
MSI N460GTX CYCLONE 768D5/OC - GTX460 768MB
Kingmax DDR3 1333MHz 4GB Kit 15.270,- Ft
Samsung SpinPoint F3 500GB 10.475,- Ft
Chieftec A-80 CTG-500-80PB 500W Active PFC 12.480,-
Asus TA-B11 Midi Torony Black 6.460,- Ft
LG GH22NS50 20x DVD-RW Fekete 4.750,- Ft
144.915,-
és ez jobb mint amit t akartál venni 😆 na mind1😆
Most készülök új gépet venni az (imperium pc-)nél😆, két konfiguráció jön szóba. Az egyik 114k, a másik 144k. A különbség csak annyi, hogy az olcsóbbban egy ATi Radeon HD 5670 1GB DDR5 van, a drágábbban meg egy ATi Radeon HD 5830 1GB DDR5. SOKAT JÁTSZANÉK A GÉPEN. Azt szeretném tudni, hogy megéri e a 30k val drágább konfigurációt megvenni, ha csak a videókártya a különbség.
Ha lehet írjatok linket tesztekhez, vagy bármilyen hasznos infóhoz.
Előre is köszi.😆
Ja, és ha jól tudom a hd5830-ból van két ventilátoros. Ha néha egész nap használom a gépet(mondjuk 30% időben játszok), kell-e a 2 ventillátor, vagy 1-gyel is elmegy?
Chieftec, FSP, CoolerMaster, Corsair...450W-550W közötti mind megteszi. sokan sziddják a Gigabytot, de nekem eddig bevállt úgyhogy sztem az is jó választás
Nekem is Gigabyte Superb 460-as tápom volt, és nagyon szerettem! Egészen addig amíg behalt, és hazavágta a VGA-mat is! Pedig alig múlt el 1 éves! Megbízhatónak tartottam, elvégre FSP bele van, de hát mégis megadta magát! Mondogatták, hogy vannak ezzel a típussal gondok, de nem vártam, hogy befog halni!
Chieftec, FSP, CoolerMaster, Corsair...450W-550W közötti mind megteszi. sokan sziddják a Gigabytot, de nekem eddig bevállt úgyhogy sztem az is jó választás
CorsaiR VX450W ő jó lenne hozzá ideiglenesen(ismerőstől kapnám használtan)???
A Corsair jó táp! A CWT elektronikával szerelt VX550 típusú tápból volt egy hibás széria, de ezt leszámítva megbízható cucc!
CorsaiR VX450W ő jó lenne hozzá ideiglenesen(ismerőstől kapnám használtan)???
Sziasztok.
Szeretném megkérdezni, hogy egy 450W-os M-Tech táp elbírna-e egy gtx275-ot(lehet gyári OC-s). Vagy GTX460-ast. A konfigomba kéne. Vagy meg se próbáljam. GTS250-et simán viszi.
Válaszokat előre is köszi.
És az sem biztos, hogy ide tartozik a kérdés.
Akkor további kérdésem lenne az eddigi válaszokat figyelembe véve:
A tápok közül, melyiket ajánljátok(márka) és mekkorát???
És ha később procit is veszek, legyen elég neki is(phenom x4/x6)
Lizard: Kosz a segitseget, feltettem a progit, es a max homerseklet amit elert 46C-fok volt. Ez meg turheto ertek? Vagy ez mar sok?
46C-fok tökéletes ennél jobb nem is lehetne( tuti lefutattad?!)😃
na a viccet félretéve ez az adat még terhelés nélkül is jó! szal nem kell félned!
amúgy szívesen😉
Helo mindenki. Az lenne a kerdesem hogy van egy Geforce210-esem aminek a Core Orajele 475Mhz. Ezt felhuztam 525Mhz re es nem hevult tul semmi, es minden rendesen megy(meg). Az lenne a kerdesem hogy ez biztonsagos hosszutavon is, vagy allitsak mindent vissza az eredetire.(Vtunerel huztam fel az orajelet).
Furmark nevű progival teszteld még kicsit ha minden rendben akkor nyugodtan használhatod úgy!
Lenne 1 kérdésem😀 Gigabyte Radeon HD5750-es videókarim van, és amikor nézem a Catalyst Control Centert Hőmérsékletnek 33fokot ír, GPU aktivításnak 0%-t, de a ventillátor 36%on forog, normál állapotban, amikor gépigényezek😀 Ez így biztos normális, hogy normál hőmérséklet 0%-os aktivítás, és mégis 36% a ventillátor???
Én éppen ezért szabályoztam be Afterburener-el! Nekem most 31 fokos, és 10%-on pörög a venti! 40 foknál van 30%-on, és 45-55 között 40%-on! Ezután ha tovább melegedik szép fokozatosan emelkedik a fordulatszám! De még nem volt példa 48 foknál nagyobb hőmérsékletnél!
Lenne 1 kérdésem😀 Gigabyte Radeon HD5750-es videókarim van, és amikor nézem a Catalyst Control Centert Hőmérsékletnek 33fokot ír, GPU aktivításnak 0%-t, de a ventillátor 36%on forog, normál állapotban, amikor gépigényezek😀 Ez így biztos normális, hogy normál hőmérséklet 0%-os aktivítás, és mégis 36% a ventillátor???
Helló! Olyan kérdésem lenne hogy a VGA a 6 pin-es és a 8 pin-es tápcsatiból mennyi áramot vesz fel?
ez normális?
vegyen GTS-t, olcsóbb és nem veszít sokat
[LINK]
[LINK]
A mezei GTS és 5770 között minimális a különbség az ATi javára.
Meg itt is van összehasonlítás
[LINK]
a sima GTSnél jobb pár százalékkal, a TOP-hoz elmarad, de az 5770nek is van OC változata
az 5750meg ugy került szóba hogy kérdezte milyen karik vannak egy árkategóriába vele, és az 5750 annyiba kerül mint a gts hiába lassabb
a GPU órajele 300Mhz mennyit húhatok rajtuk?