Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
SuperPuma avatar
Akkor nem lesz jó a FAT32. 4GB-nél nagyobb állomány tárolásához legalább exFAT vagy NTFS kell
Spoiler!
Az a 18GB egyetlen egy ISO fájl lenne, vagy sok kisebb?
0
0
0
0
Krissz avatar
Ma kaptam egy 32GB os Kingston pendriveot, és alapból FAT32 re van formázva, jólesz ez a filerendszer, vagy leformázzam esetleg mással, ha igen akkor milyenre?

Úgy terveztem hogy ráteszem a Windows AIO-m at, kb: ~16-18GB ISO file, illetve mellette pár sulis cucc is lenne, esetleg egy két xVid film.

Köszii
0
0
0
0
Hunork avatar
H-ECTOR: egy próbát mindenképpen megér. A lényeg, hogy mindegyik azonos legyen.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
nekem csak külön lehet az összeset. de akkor a fury beállításait holnap megpróbálom a savage-ekre alkalmazni
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
hát nekem úgy van, hogy 1 van beállítva és van olyan elhetőség h alkalmazás mind4 DIMM re.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Ha a képen látható beállításokat alkalmazom a savage-eken, és akkor az összesé ugyan az lesz, akkor esélyes, hogy működik?
0
0
0
0
Hunork avatar
Sajnos, vannak olyan esetek, hogy azonos gyártótól két modul sem szereti egymást. Nagyon alaplap függő. Én is jártam már így, igaz még a P4 időszakban, az is Kingston volt.
Próbád azért a BIOS-ban, hátha sikerül.
És vedd ki mindet, behelyezéskor legyen ez a sorrend: 2-4, majd 1-3.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
https://i.imgur.com/CHAANH4.jpg
ez az egyetlen opció ami a memóriákra vonatkozik
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
vagy esetleg az alaplapod BIOS/UEFI jában nem lehet állítani egyedi CL-t/órajelet ? mert lehet ezzel valahogy trükközni hogy egyenlőre jöjjön ki. nekem is 4db Kingmax van a gépben 2 féle de működik hiba nélkül alapbol.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
istenem, nagyon feb@szott. pedig azt hittem sima lesz minden, meg mindig azt mondja mindenki, hogy még az se baj ha az órajel meg az időzítés sem azonos, csak mindig a kedvezőtlenebb fog érvényesülni. na hát ennyi. akkor visszacserélem. mondjuk egy tízesért vettem a kettőt, akár még én is eladhatnám😆
0
0
0
0
Hunork avatar
H-ECTOR:
Biztos, hogy nem szeretik egymást. Nézd meg a táblázatot, a CL adatok is eltérnek. Sajnos, ez simán előfordul. próbáld meg vissza bizniszezni, és pontosan ugyanolyannal próbáld meg! Akkor menni fog.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
üdv! nekem is egy kis segítségre lenne szükségem. használtan vettem 2x4gb hyperx savage memóriát a mostani 2x4 fury mellé. külön-külön mindkettő szépen dolgozik, de amnt mind a 4 bent van, folyamatosan kék halált dob, különféle problémákkal. bios resetet nyomtam már, természetesen 1-3, 2-4-ben vannak az azonos modulok. lehet hogy nem szereti egymást a kettő?
https://i.imgur.com/mXfsUKQ.png
0
0
0
0
szilard1976 avatar
Zoli73 Forró új a laptop.Kipróbáltuk másik szálláson ott patika.Itt be kellene dobnia a 1.1.1.1 oldalra ott bepötyögöm a felhasználónevet jelszót és 1 hónap "boldogság".De ez a retek mindenhol csatlakozik csak itt nem.Külföldön olyan a net mint az oxigén.Valaki HELP!
0
0
0
0
sanyi236 avatar
Köszönöm a segítséget Szili 😀
0
0
0
0
szilard1976 avatar
Zoli73 minden beállítás OK.A probléma az hogy az adott hálózatra rá klikkelsz csak annyit dob be hogy automatikus csatlakozás,jelszó.Az enyém egyből bedob az 1.1.1.1 oldalra.Itt kapsz egy négy jegyű felhasználónevet és egy jelszót.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
persze. FM2+ ban megy minden FM2 proci, csak fordítva nem működik a dolog 😀
0
0
0
0
sanyi236 avatar
Helló! Első AMD buildemet szeretném összerakni és szükségem lenne egy kis segítségre. Az AMD APU Richland A8-X4 6600K FM2 sockettel rendelkező procihoz keresek alaplapot, de csak FM2+ socketes alaplapokat találok. Az a kérdésem lenne, hogy passzol-e a proci az FM2+ sockethet ? És ha nem akkor tudnátok-e valami olcsó alaplapot ajánlani?
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
jah nekem is ez ugrott be, hogy állítsd be b/g/n mixed 2,4Ghz re 😃
0
0
0
0
Zoli73 avatar
szilard: Nem lehet hogy a Wifi b/g/n-es és n-re van állítva, az ő laposa meg csag b/g-s és nem látja a Wifi-t?
0
0
0
0
szilard1976 avatar
Sziasztok.Olyan problémám van hogy az egyik havernak a laptopjával nem tudok csatlakozni wifire.Az enyémmel csak annyi volt hogy rámentem az adott hálózatra az bedobta az 1.1.1.1 oldalt.Ott beírtam a kapott felhasználónevet jelszót és működik.Nála az istennek sem dobja be ugyanezt az oldalt.valami okosság kellene mert elég gáz net nékül lennie.A segítségeteket előre is köszönöm.
0
0
0
0
csuz-li avatar
DrXenon: Én pont 270-ről váltottam 380-ra (egyik sem x) Érezhető volt a javulás. A sima 380 is erősebb a 1050Ti-nél ~10%-al, szóval az x-es még jobb. Ahol a 1050Ti nyerésre áll, az olyan Nvidia specifikus dolgok, mint pl. a hair works (pl: witcherben), illetve a physX (utoljára Maffia II-ben láttam, lehet van másban is, csak azóta nem Nvidia kártyám van.) Ám ezek jórészt választható opciók.
0
0
0
0
Hunork avatar
DrXenon: nem rossz, csak abból használtat ne vegyél, mert egy elég hullámzó gyártmány lett... DX12-ben erősebb a 380X, de lesznek kifejezetten NV játékok, melyek alatt meg az 1050Ti a jobb, vélhetően az új architektúrának köszönhetően.
0
0
0
0
DrXenon avatar
Köszönöm szépen 😀 Akkor maradok egy R9 380X-nél egy kis ráfizetéssel majd 😃
0
0
0
0
Hunork avatar
DrXenon:
Akkor kb egy 270X-nek felel meg. Itt egy oldal: [LINK] Mivel sima 270 volt kezemben, de X nem, így akkor is azt mondom, hogy előreépés lesz, de nem fergeteges. Egy GTX1060, RX 470 esetén már más a felállás. Ott nevetve verik szénné a 270-et. De így is simán lazább fps értékeid lesznek játékok alatt.
0
0
0
0
roba1996 avatar
sisko: Köszi szépen! 😀
0
0
0
0
DrXenon avatar
Nekem egy ASUS R9 270 OC van amiket még én is húztam. Alapól "975" helyett "1100"-on megy a GPU Clock a Memory Clock: "1400" helyett meg "1550"-en 😀
0
0
0
0
Hunork avatar
Hát az attól függ, mennyire OC a tiéd (270) És a sima 270 van?
Mert alapból az 1050Ti érné meg váltásnak, és a sima 270-hez képest (játéktól függően) 20-40% előnyben van.
0
0
0
0
DrXenon avatar
Sziasztok. VGA vásárláson gondolkodom. Azt szeretném kérdezni, hogy egy GTX1050 vagy 1050Ti mennyivel gyorsabb a mostani kártyámnál? Ha egyátalán gyorsabb. 1060 meg a társai nem jöhetnek szóba annyi pénzt nem adok értük.
0
0
0
0
Hunork avatar
Szili: elhiszem! De nekem nem jött be a HWinfo. Nem tudom, miért. Alapból nálam az AB a nyerő, mert csak terhelés alatt számít igazán minden érték, ha meg már idle nyekeg a gép, akkor arra van detektáló folyamat listám 😀 Az Aida64 meg tényleg arra jó, hogy vagy 40-50 mérhető értékkel operál. (tesztek után jó segítség)
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Hunork : de ha RTSS hez felrakod a HWinfo64 et akkor bármit ki tudsz vele iratni, még egyedi nevet és sorrendet is állíthatsz be 😀
0
0
0
0
sisko avatar
roba1996 : nekem ez van,hha az asztalon kell :
https://kepfeltoltes.hu/161114/win10_asztal2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Sidebar diagnostics a neve,innen : [LINK]
Ha pedig játék alatt,akkor egyértelműen az MSI afterburner.
0
0
0
0
Hunork avatar
Szili: igen, nem rossz, de nem olyan részletes, mint az Aida64. (nekem mindkettő megy, AB játékok alatt nézem, míg Aida64 log utólag, ha valami furát tapasztalok) 😀
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Vagy akár ott van az MSI AB + RTSS kombó is.
0
0
0
0
Hunork avatar
roba1996: mindig nézni akarod? Miért nem elég egy log fájl? Mert ott van pl Aida64, ami mindent számol, CPU/GPU/RAM/HDD...stb használat, (cpu esetén magonként), hőmérséklet, folyamat...stb.
0
0
0
0
roba1996 avatar
reszler112233: Köszi szépen de nem ismeri fel a gpu meter a videókártyámat mitől lehet ez?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
roba1996: Feltettem Data-ra amit én használok. Ebben benne van amire neked szükséged van. Mondjuk én is használom:[LINK]
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Rainmeter.
Abba minden van mi szem-szájnak ingere.
ha esetleg nincs meg amit keresel benne letölteni is tudsz hozzá
0
0
0
0
roba1996 avatar
Valaki essetleg tudna mondani olyan minialkalmazást windows 10-hez amivel tudom nézni hogy hány fokos a videókártya hány % a kihasználtásg meg stb windows 7-en ezt használtam GPU Observer 3.7 Sidebar Gadget de sajnos win 10-en nem ismeri fel a program a videókártyám
0
0
0
0
visor261 avatar
xoki21 Ha a tartalék géped télleg tartalék akkor szerintem ez jó lessz tartalék monitornak/ 2 külön dologra tudod őket használni mint pl én játék mellett sorozatokat/filmeket nézek rajtuk/ vagy eladod egybe. Sok a lehetőség mérlegeld őket 😃
0
0
0
0
Hunork avatar
Piero: igen, igazad van, de a tendencia mégis efelé megy. Amúgy 2Gb-vel a Home elfut, igaz nem lesz szélsebes, azonban, ha SSD-n van a rendszer, akkor a lassúság már nem is annyira érezhető. (mármint memória részről)
0
0
0
0
xoki avatar
visor26114: hát úgy tűnik akkor új monitor lesz belőle. Mivel még garancia alatt van ez az új igy elég könnyen elbirom adni kb az eredeti ár háromnegyedéért... és most biztos olyan veszek amin legalább 3 fajta van, hogy ne járjak igy megint 😃
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Piero : én használtam 2GB vel W10 x64 et, nem azt mondom h szélsebes volt, de nem is volt olyan könyörtelen de ja, 4GB vel sokkal jobb.
0
0
0
0
visor261 avatar
Hát hallottam már olyanokat hogy a kártya amin volt mindkettő kimenet amikre rádugva jobb jelet adott mint amikor az átalakítót közberakta... de átalakítóknál is lehet minőség eltérés meg minden...

Ne is mond a lg22m37a-b se olyan régi és rajta is csak vga... valamelyiken meg van vga,dvi,hdmi is...

Hát szerintem az átalakító inkább egy ideiglenes megoldás lenne és ha a kártyádat nézzük akkor biztos hogy új monitor. Mert szépen skálázódik a vga, felmehet a jel olyan 2-4k felbontásra is viszont romlik a minőség ahogy nő az adatátvitel... ellenben a hdmi megtartja a képminőséget és mivel a kártyádon egy 2.0 hdmi fej van ezért felmehet akár 8kra is a felbontás vagy 120hzre amelyiket választod.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Ha van keret monitorra megéri, de ha nincs akkor átalakító olcsóbb verzió.
0
0
0
0
xoki avatar
visor26114: Hát a monitort úgy kb fél éve vettem meg és nem tudtam hogy már az új vgakon nincs ilyen bemenet. (Mondjuk az is rejtély számomra hogy miért csak ez van a monitoron, mivel elvileg nem olyan régi fajta...) vga-n meg ugyebár van hdmi, dvi-d meg display port... akkor szerinted a legjobb venni egy hdmi monitort inkább és nem átalakítóval bajlódni?
0
0
0
0
Puffin avatar
Elvitték a monitort már.
0
0
0
0
visor261 avatar
Xoki hát igen régebben egy másik felhasználónak is mondtam hogy előtte nézze meg milyen kimenet van rajtuk... De ha már meg van véve nincs mese(kivéve ha kicseréltetheted egy másikra).

A helyedben már hdmi-vga-t vennék majdnem egy árban vannak. 20knál kezdődik a legolcsóbb hdmi monitor ha kibírod feketepéntekig az alaplapival akkor szétnézhetsz a monitorok terén isSpoiler!
Vagy piero kollégának eladóvá vált egy LG 22EA53VQ-P ha még megvan neki persze 😀
.
0
0
0
0
xoki avatar
Üdv
Most újitottam gépet, viszont azt nem tudtam hogy a legújabb videokártyákra már nem raknak vga bemenetet. Konkrétan egy gtx 1060 3gb ról van szó amelyen dvi-d van, a monitoromon meg csak vga (d-sub). Szóval az lenne a kérdésem, hogy mennyire éri meg venni dvi-d to vga active convertert vagy az nagyon lerontja a minőséget és inkább érdemesebb új monitort beszerezni?
0
0
0
0
Puffin avatar
Hunork: de azért mégis... Nem sokan próbálnak szerintem manapság 2-3GB memóriával Win10-et használni.
0
0
0
0
Hunork avatar
Majd fog. MS erősen agresszív kismalac, és tolja a 64 bites mód előnyeit. Így majd ott lesz inkább hatása neki. Ezért is ajánlják IT oldalakon, fórumokon, hogy a 64 bites rendszerű komplett gépeket vásárolják a fogyasztók inkább. Ez a jövő...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció