Ma kaptam egy 32GB os Kingston pendriveot, és alapból FAT32 re van formázva, jólesz ez a filerendszer, vagy leformázzam esetleg mással, ha igen akkor milyenre?
Úgy terveztem hogy ráteszem a Windows AIO-m at, kb: ~16-18GB ISO file, illetve mellette pár sulis cucc is lenne, esetleg egy két xVid film.
Sajnos, vannak olyan esetek, hogy azonos gyártótól két modul sem szereti egymást. Nagyon alaplap függő. Én is jártam már így, igaz még a P4 időszakban, az is Kingston volt.
Próbád azért a BIOS-ban, hátha sikerül.
És vedd ki mindet, behelyezéskor legyen ez a sorrend: 2-4, majd 1-3.
vagy esetleg az alaplapod BIOS/UEFI jában nem lehet állítani egyedi CL-t/órajelet ? mert lehet ezzel valahogy trükközni hogy egyenlőre jöjjön ki. nekem is 4db Kingmax van a gépben 2 féle de működik hiba nélkül alapbol.
istenem, nagyon feb@szott. pedig azt hittem sima lesz minden, meg mindig azt mondja mindenki, hogy még az se baj ha az órajel meg az időzítés sem azonos, csak mindig a kedvezőtlenebb fog érvényesülni. na hát ennyi. akkor visszacserélem. mondjuk egy tízesért vettem a kettőt, akár még én is eladhatnám😆
H-ECTOR:
Biztos, hogy nem szeretik egymást. Nézd meg a táblázatot, a CL adatok is eltérnek. Sajnos, ez simán előfordul. próbáld meg vissza bizniszezni, és pontosan ugyanolyannal próbáld meg! Akkor menni fog.
üdv! nekem is egy kis segítségre lenne szükségem. használtan vettem 2x4gb hyperx savage memóriát a mostani 2x4 fury mellé. külön-külön mindkettő szépen dolgozik, de amnt mind a 4 bent van, folyamatosan kék halált dob, különféle problémákkal. bios resetet nyomtam már, természetesen 1-3, 2-4-ben vannak az azonos modulok. lehet hogy nem szereti egymást a kettő?
Zoli73 Forró új a laptop.Kipróbáltuk másik szálláson ott patika.Itt be kellene dobnia a 1.1.1.1 oldalra ott bepötyögöm a felhasználónevet jelszót és 1 hónap "boldogság".De ez a retek mindenhol csatlakozik csak itt nem.Külföldön olyan a net mint az oxigén.Valaki HELP!
Zoli73 minden beállítás OK.A probléma az hogy az adott hálózatra rá klikkelsz csak annyit dob be hogy automatikus csatlakozás,jelszó.Az enyém egyből bedob az 1.1.1.1 oldalra.Itt kapsz egy négy jegyű felhasználónevet és egy jelszót.
Helló! Első AMD buildemet szeretném összerakni és szükségem lenne egy kis segítségre. Az AMD APU Richland A8-X4 6600K FM2 sockettel rendelkező procihoz keresek alaplapot, de csak FM2+ socketes alaplapokat találok. Az a kérdésem lenne, hogy passzol-e a proci az FM2+ sockethet ? És ha nem akkor tudnátok-e valami olcsó alaplapot ajánlani?
Sziasztok.Olyan problémám van hogy az egyik havernak a laptopjával nem tudok csatlakozni wifire.Az enyémmel csak annyi volt hogy rámentem az adott hálózatra az bedobta az 1.1.1.1 oldalt.Ott beírtam a kapott felhasználónevet jelszót és működik.Nála az istennek sem dobja be ugyanezt az oldalt.valami okosság kellene mert elég gáz net nékül lennie.A segítségeteket előre is köszönöm.
DrXenon: Én pont 270-ről váltottam 380-ra (egyik sem x) Érezhető volt a javulás. A sima 380 is erősebb a 1050Ti-nél ~10%-al, szóval az x-es még jobb. Ahol a 1050Ti nyerésre áll, az olyan Nvidia specifikus dolgok, mint pl. a hair works (pl: witcherben), illetve a physX (utoljára Maffia II-ben láttam, lehet van másban is, csak azóta nem Nvidia kártyám van.) Ám ezek jórészt választható opciók.
DrXenon: nem rossz, csak abból használtat ne vegyél, mert egy elég hullámzó gyártmány lett... DX12-ben erősebb a 380X, de lesznek kifejezetten NV játékok, melyek alatt meg az 1050Ti a jobb, vélhetően az új architektúrának köszönhetően.
DrXenon:
Akkor kb egy 270X-nek felel meg. Itt egy oldal: [LINK] Mivel sima 270 volt kezemben, de X nem, így akkor is azt mondom, hogy előreépés lesz, de nem fergeteges. Egy GTX1060, RX 470 esetén már más a felállás. Ott nevetve verik szénné a 270-et. De így is simán lazább fps értékeid lesznek játékok alatt.
Hát az attól függ, mennyire OC a tiéd (270) És a sima 270 van?
Mert alapból az 1050Ti érné meg váltásnak, és a sima 270-hez képest (játéktól függően) 20-40% előnyben van.
Sziasztok. VGA vásárláson gondolkodom. Azt szeretném kérdezni, hogy egy GTX1050 vagy 1050Ti mennyivel gyorsabb a mostani kártyámnál? Ha egyátalán gyorsabb. 1060 meg a társai nem jöhetnek szóba annyi pénzt nem adok értük.
Szili: elhiszem! De nekem nem jött be a HWinfo. Nem tudom, miért. Alapból nálam az AB a nyerő, mert csak terhelés alatt számít igazán minden érték, ha meg már idle nyekeg a gép, akkor arra van detektáló folyamat listám 😀 Az Aida64 meg tényleg arra jó, hogy vagy 40-50 mérhető értékkel operál. (tesztek után jó segítség)
Szili: igen, nem rossz, de nem olyan részletes, mint az Aida64. (nekem mindkettő megy, AB játékok alatt nézem, míg Aida64 log utólag, ha valami furát tapasztalok) 😀
roba1996: mindig nézni akarod? Miért nem elég egy log fájl? Mert ott van pl Aida64, ami mindent számol, CPU/GPU/RAM/HDD...stb használat, (cpu esetén magonként), hőmérséklet, folyamat...stb.
Valaki essetleg tudna mondani olyan minialkalmazást windows 10-hez amivel tudom nézni hogy hány fokos a videókártya hány % a kihasználtásg meg stb windows 7-en ezt használtam GPU Observer 3.7 Sidebar Gadget de sajnos win 10-en nem ismeri fel a program a videókártyám
xoki21 Ha a tartalék géped télleg tartalék akkor szerintem ez jó lessz tartalék monitornak/ 2 külön dologra tudod őket használni mint pl én játék mellett sorozatokat/filmeket nézek rajtuk/ vagy eladod egybe. Sok a lehetőség mérlegeld őket 😃
Piero: igen, igazad van, de a tendencia mégis efelé megy. Amúgy 2Gb-vel a Home elfut, igaz nem lesz szélsebes, azonban, ha SSD-n van a rendszer, akkor a lassúság már nem is annyira érezhető. (mármint memória részről)
visor26114: hát úgy tűnik akkor új monitor lesz belőle. Mivel még garancia alatt van ez az új igy elég könnyen elbirom adni kb az eredeti ár háromnegyedéért... és most biztos olyan veszek amin legalább 3 fajta van, hogy ne járjak igy megint 😃
Hát hallottam már olyanokat hogy a kártya amin volt mindkettő kimenet amikre rádugva jobb jelet adott mint amikor az átalakítót közberakta... de átalakítóknál is lehet minőség eltérés meg minden...
Ne is mond a lg22m37a-b se olyan régi és rajta is csak vga... valamelyiken meg van vga,dvi,hdmi is...
Hát szerintem az átalakító inkább egy ideiglenes megoldás lenne és ha a kártyádat nézzük akkor biztos hogy új monitor. Mert szépen skálázódik a vga, felmehet a jel olyan 2-4k felbontásra is viszont romlik a minőség ahogy nő az adatátvitel... ellenben a hdmi megtartja a képminőséget és mivel a kártyádon egy 2.0 hdmi fej van ezért felmehet akár 8kra is a felbontás vagy 120hzre amelyiket választod.
visor26114: Hát a monitort úgy kb fél éve vettem meg és nem tudtam hogy már az új vgakon nincs ilyen bemenet. (Mondjuk az is rejtély számomra hogy miért csak ez van a monitoron, mivel elvileg nem olyan régi fajta...) vga-n meg ugyebár van hdmi, dvi-d meg display port... akkor szerinted a legjobb venni egy hdmi monitort inkább és nem átalakítóval bajlódni?
Xoki hát igen régebben egy másik felhasználónak is mondtam hogy előtte nézze meg milyen kimenet van rajtuk... De ha már meg van véve nincs mese(kivéve ha kicseréltetheted egy másikra).
A helyedben már hdmi-vga-t vennék majdnem egy árban vannak. 20knál kezdődik a legolcsóbb hdmi monitor ha kibírod feketepéntekig az alaplapival akkor szétnézhetsz a monitorok terén isSpoiler!
Vagy piero kollégának eladóvá vált egy LG 22EA53VQ-P ha még megvan neki persze 😀
Üdv
Most újitottam gépet, viszont azt nem tudtam hogy a legújabb videokártyákra már nem raknak vga bemenetet. Konkrétan egy gtx 1060 3gb ról van szó amelyen dvi-d van, a monitoromon meg csak vga (d-sub). Szóval az lenne a kérdésem, hogy mennyire éri meg venni dvi-d to vga active convertert vagy az nagyon lerontja a minőséget és inkább érdemesebb új monitort beszerezni?
Majd fog. MS erősen agresszív kismalac, és tolja a 64 bites mód előnyeit. Így majd ott lesz inkább hatása neki. Ezért is ajánlják IT oldalakon, fórumokon, hogy a 64 bites rendszerű komplett gépeket vásárolják a fogyasztók inkább. Ez a jövő...
Spoiler!
Úgy terveztem hogy ráteszem a Windows AIO-m at, kb: ~16-18GB ISO file, illetve mellette pár sulis cucc is lenne, esetleg egy két xVid film.
Köszii
Próbád azért a BIOS-ban, hátha sikerül.
És vedd ki mindet, behelyezéskor legyen ez a sorrend: 2-4, majd 1-3.
ez az egyetlen opció ami a memóriákra vonatkozik
Biztos, hogy nem szeretik egymást. Nézd meg a táblázatot, a CL adatok is eltérnek. Sajnos, ez simán előfordul. próbáld meg vissza bizniszezni, és pontosan ugyanolyannal próbáld meg! Akkor menni fog.
Akkor kb egy 270X-nek felel meg. Itt egy oldal: [LINK] Mivel sima 270 volt kezemben, de X nem, így akkor is azt mondom, hogy előreépés lesz, de nem fergeteges. Egy GTX1060, RX 470 esetén már más a felállás. Ott nevetve verik szénné a 270-et. De így is simán lazább fps értékeid lesznek játékok alatt.
Mert alapból az 1050Ti érné meg váltásnak, és a sima 270-hez képest (játéktól függően) 20-40% előnyben van.
Sidebar diagnostics a neve,innen : [LINK]
Ha pedig játék alatt,akkor egyértelműen az MSI afterburner.
Abba minden van mi szem-szájnak ingere.
ha esetleg nincs meg amit keresel benne letölteni is tudsz hozzá
Ne is mond a lg22m37a-b se olyan régi és rajta is csak vga... valamelyiken meg van vga,dvi,hdmi is...
Hát szerintem az átalakító inkább egy ideiglenes megoldás lenne és ha a kártyádat nézzük akkor biztos hogy új monitor. Mert szépen skálázódik a vga, felmehet a jel olyan 2-4k felbontásra is viszont romlik a minőség ahogy nő az adatátvitel... ellenben a hdmi megtartja a képminőséget és mivel a kártyádon egy 2.0 hdmi fej van ezért felmehet akár 8kra is a felbontás vagy 120hzre amelyiket választod.
A helyedben már hdmi-vga-t vennék majdnem egy árban vannak. 20knál kezdődik a legolcsóbb hdmi monitor ha kibírod feketepéntekig az alaplapival akkor szétnézhetsz a monitorok terén isSpoiler!
Most újitottam gépet, viszont azt nem tudtam hogy a legújabb videokártyákra már nem raknak vga bemenetet. Konkrétan egy gtx 1060 3gb ról van szó amelyen dvi-d van, a monitoromon meg csak vga (d-sub). Szóval az lenne a kérdésem, hogy mennyire éri meg venni dvi-d to vga active convertert vagy az nagyon lerontja a minőséget és inkább érdemesebb új monitort beszerezni?