Ahol 14-eseket látsz azokat tedd 15-re így cl 15-ben lesz tras is legyen 36 nézd meg mennyi volton megy a cucc ha nem 1,2v akkor tedd annyira és 2133mhz az meglegyen ha ezek be vannak lőve menni kéne neki.
Sziasztok!
Asszonynak vennék a gépébe egy új processzort használtan.
Lapja: ASRock ALiveXFire-eSata2
Milyen procikat ajánlanátok neki egy HD 7750 mellé?
Előre is köszi! 😃
Nah, zsíír srácok 😃 köszi 😃
Update, azota, kiderult képzeljétek el, hogy amit pár honapja össeraktam ISO t Win AIO t nem működik 😆 😆 de mifene...
Most tudtam csak tesztelni mert eddig nemvot pendrive, ekkora... és inditom, lista teljes (Win 7 /8.1 /10)mindent látja, de ahogy leformázom a lemezt bármelyik rendszerrel... és rányomnák a telepítésre alul egy hibát ír ki és nem engedni feltelepiteni , de miert?
Hibauzi:
"Nem sikerült sem új rendszerparticiot létrehozni, sem meglévőt találni. További informaciokert a telepito naplofilejaiban talal"
De érdekes mert minden HDD, particiot lat, csak ez a hibauzi a gond
Bocsi az írásmódért, csak laptopon írok pillanatnyilag, amin egy csodálatos angol kiosztásu billentyúzet van, és full sötét van raadasul 😀
H-ECTOR : Mivel általában savage ramok gyorsabbak mint a fury azaz azonos órajel mellet kisebb időzítésen futnak így savage ramokat le kell biosban "butítanod" a fury gyári értékeire hogy rendesen menjen minden és nem pedig fordítva össze kell hangolni a ramokat ennyi kis állítgatás kérdése az egész 😃 ha már képet ad a kép a ramokkal onnantól beállítás lényege az egész nézzél neten vannak ilyen táblázatok szoktak lenni hogy melyik ram milyen időzítések mellet és feszültség mellet megy úgy mond gyengébb teljesítményen. Az intel xmp-t így sztem kapcsold is ki mert az csak belővi a ramok gyári órajelét és problémát fog okozni mivel nem egyformák a ramok neked kell manuálisan beállítani. Sztem pontos típus alapján rá találsz a működési frekvenciákra a gyártó oldalán de jobban lehetne segíteni ha mind két modulnak a rajta található pontos típusát leírnád sokat segítenél 😀
Ma kaptam egy 32GB os Kingston pendriveot, és alapból FAT32 re van formázva, jólesz ez a filerendszer, vagy leformázzam esetleg mással, ha igen akkor milyenre?
Úgy terveztem hogy ráteszem a Windows AIO-m at, kb: ~16-18GB ISO file, illetve mellette pár sulis cucc is lenne, esetleg egy két xVid film.
Sajnos, vannak olyan esetek, hogy azonos gyártótól két modul sem szereti egymást. Nagyon alaplap függő. Én is jártam már így, igaz még a P4 időszakban, az is Kingston volt.
Próbád azért a BIOS-ban, hátha sikerül.
És vedd ki mindet, behelyezéskor legyen ez a sorrend: 2-4, majd 1-3.
vagy esetleg az alaplapod BIOS/UEFI jában nem lehet állítani egyedi CL-t/órajelet ? mert lehet ezzel valahogy trükközni hogy egyenlőre jöjjön ki. nekem is 4db Kingmax van a gépben 2 féle de működik hiba nélkül alapbol.
istenem, nagyon feb@szott. pedig azt hittem sima lesz minden, meg mindig azt mondja mindenki, hogy még az se baj ha az órajel meg az időzítés sem azonos, csak mindig a kedvezőtlenebb fog érvényesülni. na hát ennyi. akkor visszacserélem. mondjuk egy tízesért vettem a kettőt, akár még én is eladhatnám😆
H-ECTOR:
Biztos, hogy nem szeretik egymást. Nézd meg a táblázatot, a CL adatok is eltérnek. Sajnos, ez simán előfordul. próbáld meg vissza bizniszezni, és pontosan ugyanolyannal próbáld meg! Akkor menni fog.
üdv! nekem is egy kis segítségre lenne szükségem. használtan vettem 2x4gb hyperx savage memóriát a mostani 2x4 fury mellé. külön-külön mindkettő szépen dolgozik, de amnt mind a 4 bent van, folyamatosan kék halált dob, különféle problémákkal. bios resetet nyomtam már, természetesen 1-3, 2-4-ben vannak az azonos modulok. lehet hogy nem szereti egymást a kettő?
Zoli73 Forró új a laptop.Kipróbáltuk másik szálláson ott patika.Itt be kellene dobnia a 1.1.1.1 oldalra ott bepötyögöm a felhasználónevet jelszót és 1 hónap "boldogság".De ez a retek mindenhol csatlakozik csak itt nem.Külföldön olyan a net mint az oxigén.Valaki HELP!
Zoli73 minden beállítás OK.A probléma az hogy az adott hálózatra rá klikkelsz csak annyit dob be hogy automatikus csatlakozás,jelszó.Az enyém egyből bedob az 1.1.1.1 oldalra.Itt kapsz egy négy jegyű felhasználónevet és egy jelszót.
Helló! Első AMD buildemet szeretném összerakni és szükségem lenne egy kis segítségre. Az AMD APU Richland A8-X4 6600K FM2 sockettel rendelkező procihoz keresek alaplapot, de csak FM2+ socketes alaplapokat találok. Az a kérdésem lenne, hogy passzol-e a proci az FM2+ sockethet ? És ha nem akkor tudnátok-e valami olcsó alaplapot ajánlani?
Sziasztok.Olyan problémám van hogy az egyik havernak a laptopjával nem tudok csatlakozni wifire.Az enyémmel csak annyi volt hogy rámentem az adott hálózatra az bedobta az 1.1.1.1 oldalt.Ott beírtam a kapott felhasználónevet jelszót és működik.Nála az istennek sem dobja be ugyanezt az oldalt.valami okosság kellene mert elég gáz net nékül lennie.A segítségeteket előre is köszönöm.
DrXenon: Én pont 270-ről váltottam 380-ra (egyik sem x) Érezhető volt a javulás. A sima 380 is erősebb a 1050Ti-nél ~10%-al, szóval az x-es még jobb. Ahol a 1050Ti nyerésre áll, az olyan Nvidia specifikus dolgok, mint pl. a hair works (pl: witcherben), illetve a physX (utoljára Maffia II-ben láttam, lehet van másban is, csak azóta nem Nvidia kártyám van.) Ám ezek jórészt választható opciók.
DrXenon: nem rossz, csak abból használtat ne vegyél, mert egy elég hullámzó gyártmány lett... DX12-ben erősebb a 380X, de lesznek kifejezetten NV játékok, melyek alatt meg az 1050Ti a jobb, vélhetően az új architektúrának köszönhetően.
DrXenon:
Akkor kb egy 270X-nek felel meg. Itt egy oldal: [LINK] Mivel sima 270 volt kezemben, de X nem, így akkor is azt mondom, hogy előreépés lesz, de nem fergeteges. Egy GTX1060, RX 470 esetén már más a felállás. Ott nevetve verik szénné a 270-et. De így is simán lazább fps értékeid lesznek játékok alatt.
Hát az attól függ, mennyire OC a tiéd (270) És a sima 270 van?
Mert alapból az 1050Ti érné meg váltásnak, és a sima 270-hez képest (játéktól függően) 20-40% előnyben van.
Sziasztok. VGA vásárláson gondolkodom. Azt szeretném kérdezni, hogy egy GTX1050 vagy 1050Ti mennyivel gyorsabb a mostani kártyámnál? Ha egyátalán gyorsabb. 1060 meg a társai nem jöhetnek szóba annyi pénzt nem adok értük.
Szili: elhiszem! De nekem nem jött be a HWinfo. Nem tudom, miért. Alapból nálam az AB a nyerő, mert csak terhelés alatt számít igazán minden érték, ha meg már idle nyekeg a gép, akkor arra van detektáló folyamat listám 😀 Az Aida64 meg tényleg arra jó, hogy vagy 40-50 mérhető értékkel operál. (tesztek után jó segítség)
Szili: igen, nem rossz, de nem olyan részletes, mint az Aida64. (nekem mindkettő megy, AB játékok alatt nézem, míg Aida64 log utólag, ha valami furát tapasztalok) 😀
roba1996: mindig nézni akarod? Miért nem elég egy log fájl? Mert ott van pl Aida64, ami mindent számol, CPU/GPU/RAM/HDD...stb használat, (cpu esetén magonként), hőmérséklet, folyamat...stb.
Valaki essetleg tudna mondani olyan minialkalmazást windows 10-hez amivel tudom nézni hogy hány fokos a videókártya hány % a kihasználtásg meg stb windows 7-en ezt használtam GPU Observer 3.7 Sidebar Gadget de sajnos win 10-en nem ismeri fel a program a videókártyám
xoki21 Ha a tartalék géped télleg tartalék akkor szerintem ez jó lessz tartalék monitornak/ 2 külön dologra tudod őket használni mint pl én játék mellett sorozatokat/filmeket nézek rajtuk/ vagy eladod egybe. Sok a lehetőség mérlegeld őket 😃
Piero: igen, igazad van, de a tendencia mégis efelé megy. Amúgy 2Gb-vel a Home elfut, igaz nem lesz szélsebes, azonban, ha SSD-n van a rendszer, akkor a lassúság már nem is annyira érezhető. (mármint memória részről)
Szerk.: ugyanaz
Ahol 14-eseket látsz azokat tedd 15-re így cl 15-ben lesz tras is legyen 36 nézd meg mennyi volton megy a cucc ha nem 1,2v akkor tedd annyira és 2133mhz az meglegyen ha ezek be vannak lőve menni kéne neki.
Asszonynak vennék a gépébe egy új processzort használtan.
Lapja: ASRock ALiveXFire-eSata2
Milyen procikat ajánlanátok neki egy HD 7750 mellé?
Előre is köszi! 😃
Update, azota, kiderult képzeljétek el, hogy amit pár honapja össeraktam ISO t Win AIO t nem működik 😆 😆 de mifene...
Most tudtam csak tesztelni mert eddig nemvot pendrive, ekkora... és inditom, lista teljes (Win 7 /8.1 /10)mindent látja, de ahogy leformázom a lemezt bármelyik rendszerrel... és rányomnák a telepítésre alul egy hibát ír ki és nem engedni feltelepiteni , de miert?
Hibauzi:
"Nem sikerült sem új rendszerparticiot létrehozni, sem meglévőt találni. További informaciokert a telepito naplofilejaiban talal"
De érdekes mert minden HDD, particiot lat, csak ez a hibauzi a gond
Bocsi az írásmódért, csak laptopon írok pillanatnyilag, amin egy csodálatos angol kiosztásu billentyúzet van, és full sötét van raadasul 😀
Spoiler vége
HX421C14FBK2/8 - fury
HX421C13SBK2/8 - savage
Spoiler!
Úgy terveztem hogy ráteszem a Windows AIO-m at, kb: ~16-18GB ISO file, illetve mellette pár sulis cucc is lenne, esetleg egy két xVid film.
Köszii
Próbád azért a BIOS-ban, hátha sikerül.
És vedd ki mindet, behelyezéskor legyen ez a sorrend: 2-4, majd 1-3.
ez az egyetlen opció ami a memóriákra vonatkozik
Biztos, hogy nem szeretik egymást. Nézd meg a táblázatot, a CL adatok is eltérnek. Sajnos, ez simán előfordul. próbáld meg vissza bizniszezni, és pontosan ugyanolyannal próbáld meg! Akkor menni fog.
Akkor kb egy 270X-nek felel meg. Itt egy oldal: [LINK] Mivel sima 270 volt kezemben, de X nem, így akkor is azt mondom, hogy előreépés lesz, de nem fergeteges. Egy GTX1060, RX 470 esetén már más a felállás. Ott nevetve verik szénné a 270-et. De így is simán lazább fps értékeid lesznek játékok alatt.
Mert alapból az 1050Ti érné meg váltásnak, és a sima 270-hez képest (játéktól függően) 20-40% előnyben van.
Sidebar diagnostics a neve,innen : [LINK]
Ha pedig játék alatt,akkor egyértelműen az MSI afterburner.
Abba minden van mi szem-szájnak ingere.
ha esetleg nincs meg amit keresel benne letölteni is tudsz hozzá