Milyen alaplapot vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Vagyis a fő kérdés ez lenne: Az Asus P8B75-ös lapok közül melyik gatya?
akkor a H77.
ezzel a procival amúgy nem is tudsz
És az Asus lap bajos?
Az tényleg faxa lap?
Mert ha az akkor megveszem 😀
SATA csatlakozó: Arra lehet rátenni különböző HDD-ket illetve DVD írókat. A SATAIII meg egy SSD-nek van ott. Fölösleges 1-től több, mert úgysem lesz benne gondolom 2-3 SSD a gépben. Márpedig ezt a sata3-at csak egy SSD tudja kihasználni.
Hogy mi is az SSD? Elég annyi, hogy nagyon felgyorsítja a gépet (kivéve a játékokat).
á, mostmár értem. Azt tudom mi az SSD, ha lesz rá keret, akarok is bele venni 😀
akkor a H77.
És az Asus lap bajos?
Az tényleg faxa lap?
SATA csatlakozó: Arra lehet rátenni különböző HDD-ket illetve DVD írókat. A SATAIII meg egy SSD-nek van ott. Fölösleges 1-től több, mert úgysem lesz benne gondolom 2-3 SSD a gépben. Márpedig ezt a sata3-at csak egy SSD tudja kihasználni.
Hogy mi is az SSD? Elég annyi, hogy nagyon felgyorsítja a gépet (kivéve a játékokat).
akkor a H77.
És az Asus lap bajos?
Az tényleg faxa lap?
Egyébként hadd kérdezzem már meg, ezekhez nem értek, de mire jó a SATA csati? Illetve a SATA III?
Mert erre 1 db-ot tettek, és arra sokan mondják, hogy kevés, de fogalmam nincs, mire való 😞
akkor a H77.
És az Asus lap bajos?
akkor a H77.
És az Asus lap bajos?
akkor a H77.
Egy Intel Core i5-2400 alá melyik alaplap lenne jó?(Nem akarok tuningolni)
-MSI H77MA-G43
-MSI Z77A-G43
-MSI P67A-G45 B3
-Asus P8Z68-V LX
Szerintetek vegyek.
Gigabyte EP43-UD3L 775-öt?
ne vegyél.
(használj kérdőjelet ha kérdezel, mert ez így kijelentés, és mi nem mondtuk hogy vegyél ilyet 😀 )
Vlki meg tudná mondani hogy Gigabyte 990fx ud3 még kapható e?
És akinek van vagy volt ilyen típusú alaplapja nála nem volt olyan ?hogy pl 2000mhz kezel és nekem egy 1866mhz van benne de az csak 1333mhz megy hiába állítom biosba 1866mhz semmi nem menti a változást :/. Voltam vele számtech boltba ők sem tudták megcsinálni így most szerviz lesz :SSs Ja meg állítólag azt mondták gyári hibás az összes :SS Ugy hogy vlki tud vlmi értelmeset? 😜 Mert ha tényleg nem jó bele *** egy ugyan olyant és az se jó mert gyr hibás -.-; Előre is kösz 😃 😃
Gigabyte EP43-UD3L 775-öt?
Msi z77a-g43 és z68a-g43 lapok között mekkora különbség van?
annyi hogy inkább a Z77-et vedd, itt már a chipsetben van az USB 3 és Sata 3 vezérlő. Jobb a mosfet hűtés és 1 PS/2-vel kevesebbért kapsz +2 USB csatit 😀
gyenesmartin: A Kingmax RAM, az Alaplappok ASRock-ja, vagy a Tápok Codegenje. Most azért mert Kingmaxot használsz nem kell védeni, mint egy gyereket.
Nincs baj vele, olcsó, lassú és egyszerű. Netezős gépbe, meg ilyen irodai gépbe, tökéletes, mert olcsó egyszerű és megfizethető.
De Gamer gépbe nem való, mert lassabb, mert egy drágább Corsair/Geil/Kingston pl.
Ezeket a belépő kategóriákat sem viccből találták ki. Egy netes/Officeos gépbe senki nem akarna 2000-rel drágább RAM-ot venni, vagy jó minőségű alaplapot, vagy 90+-os Tápot. Megvan a célközönsége.
Dani46: Igen érdemes az AM3+ Lapot megvenni, bele egy 965-öt és ha később fejlesztess, tágabb a spektrum, mint egy AM3-nál 😉
Hát, neked lehet nem.
Szerintem észrevehető, hogy egy ram 10.000Mb/s helyett 19.000MB/s-el ír pl. Szerintem fps-ben is mérhető. De sokkal inkább időben.
GTAIV, Battlefield 3.
Komoly laggokat okoz a lassú memória nem cak az elegendő mennyiség hiánya.
(Ha a mennyiség számít csak, akkor miért növekednek a Memóriák sebességei.? Miért nem elég egy 800MHz-es sebesség...minek a 2133Mhz? De fontosabb az időzítés, ezért nem is tartom értelmes dolgonak a memória tuningját. Értelmesebb alapórajelen inkább az időzítést lecsökkenteni.)
gyenesmartin: A Kingmax RAM, az Alaplappok ASRock-ja, vagy a Tápok Codegenje. Most azért mert Kingmaxot használsz nem kell védeni, mint egy gyereket.
Nincs baj vele, olcsó, lassú és egyszerű. Netezős gépbe, meg ilyen irodai gépbe, tökéletes, mert olcsó egyszerű és megfizethető.
De Gamer gépbe nem való, mert lassabb, mert egy drágább Corsair/Geil/Kingston pl.
Ezeket a belépő kategóriákat sem viccből találták ki. Egy netes/Officeos gépbe senki nem akarna 2000-rel drágább RAM-ot venni, vagy jó minőségű alaplapot, vagy 90+-os Tápot. Megvan a célközönsége.
Dani46: Igen érdemes az AM3+ Lapot megvenni, bele egy 965-öt és ha később fejlesztess, tágabb a spektrum, mint egy AM3-nál 😉
Hát, neked lehet nem.
Szerintem észrevehető, hogy egy ram 10.000Mb/s helyett 19.000MB/s-el ír pl. Szerintem fps-ben is mérhető. De sokkal inkább időben.
Nincs semmi baj a kingmaxxal. Nekem 2x2 giga van, és 1333MHz helyett 1750MHz-en mennek több mint egy éve, hűtés nélkül. Stabil, nem melegszik, és semmi baja nincs.
Amúgy nem lassú, nem fog tőle laggolni a játék...
kb 60 ból kijönne egy am3 lap. 965 proci, ram am+ tudok építeni jobbat ilyen áron?
Nem hiszem.
Ez az Alaplap ebbena 22K-s árban szerintem verhetetlen.
A Phenom II X4 965 megint csak jó/teljesítménnyel bír.
Még annyi tipp, hogy ramból ne Kingmaxot vegyél.
Igen, AM3+-ba belemegy AM3-as, csak meg kell nézni a CPU támogatási listát.
Most mi a bajod a Kingmaxxal? Azt ne mondd, hogy tönkrement nálad egy. Egyébként szerintem meg most Patriot, csx jobb vételek lennének, vagy Corsair.
Hát általánosságban a legtöbb boltostól hallom hogy asus lapok hullanak a legjobban.
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Ami probléma szokott lenni velük ezek:
Néhány videókártyát nem kezel, ilyenkor kiderül, hogy a proci a hibás.
A 3 pines házventi csatlakozónál néhány lapnál nem tudja jól kezelni a ventiket. Mert ugye ezeknél feszültséget kell változtatni.
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Érdemes minden linket megnézni. Mindegyiken rendes hozzáértő boltosok és szervizesek írták. Ettől függetlenül az asus is jó én ajánlom továbbra is meg az asrockot. sőt minden ismertebb alaplap gyártó jó csak nem a filléres szar kell venni hanem a valamivel drágábbat amin jobbak az alkatrészek.
Egyiknek sem volt semmi baja, pedig a régebbiek még rosszabbak.
Egy ment tönkre, de egy mercury táp miatt, ami vitte a procit és a HDD-t is.
Semmi problémám nem volt velük.
Hali
ASRock 970 Extreme3
ASRock 970 Extreme4
ASRock 990 Extreme3
Ezek közül melyik lenne a legjobb, ha a lehető legkevesebbet akarok fektetni a gépembe, de mégiscsak egy 8120 lesz rajta?
Egyik sem. ASRock füstölős márka.
Gigabyte-MSI-ASUS. Ezek közül nézelődj.
Egyébként ezek közül az: ASUS M5A99X EVO. Ez alá ne.
Már legalább 10 asrock megfordult a kezeim között. Még egy sem ment tönkre, max a venti vezérlése adta be kulcsot, de nem a cpu hűtésé.
Nem tudom, lehet veled végeztem már kin egyszer ezt a témát.
Volt ASRock-om, tönkre is ment. Számtechboltunk van, azt hozzák vissza legtöbbet.
Aztán nem tudom feltűnt-e már, hogy kevesebb garanciát kapsz rá, mint bármelyik másik normál gyártóra, és hogy mennyivel "felszereltebb" egy x árú ASRock, mint egy ugyan olyan ári Gigabyte,MSI,ASUS.
Egyébként az új asrockokra 3 év garancia van.
Az új 1155-ös foglalatú asrockokra értem. Ebben a foglalatban nagyon jó lett az Asrock.
Hali
ASRock 970 Extreme3
ASRock 970 Extreme4
ASRock 990 Extreme3
Ezek közül melyik lenne a legjobb, ha a lehető legkevesebbet akarok fektetni a gépembe, de mégiscsak egy 8120 lesz rajta?
Egyik sem. ASRock füstölős márka.
Gigabyte-MSI-ASUS. Ezek közül nézelődj.
Egyébként ezek közül az: ASUS M5A99X EVO. Ez alá ne.
Már legalább 10 asrock megfordult a kezeim között. Még egy sem ment tönkre, max a venti vezérlése adta be kulcsot, de nem a cpu hűtésé.
Akkor már nem is írok.😢 😆
Na, de mégis.😃
Intel Core i5 2400 Boxed /// 46k
MSI H77MA-G43 /// 20k
Kingston DDR3-RAM 4GB PC3-12800 HyperX Kit 2x2Gb 1600mhz /// 10k_később még bővíthető.
Amd-t nem írok most is Intel van.😜
csak az ivy nagyon melegszik, én is azért veszek inkább sandy bridge procit.
Attól függ, mennyire sürgős a dolog. Ha ráér még egy bő 8-9 hónapig, akkor én megvárnám a Haswelleket, a next-gen Inteleket, illetve az ahhoz tartozó chipszettet/foglalatot. Ha sürgős, és 2 kártyás rendszert akarsz a későbbiekben, akkor ha CF-et szeretnél, az Intelt választanám, ha SLI-t, akkor az AMD-t, mert a kettő közül csak az támogatja, bár nem érdemes AMD rendszerbe 1-nél több GPU-t használni.
Synda Rebirth: Később tuningolni is szeretne, arra a H77-es lap nem jó. Persze ahhoz előbb a Z77-be is venni kell egy szorzózármentes procit.
Jogos, szerintem jobban jár egy "sima" lappal+4 maggal, amire elavul, cserélhet foglalatot.😆
Ez megint pénztárcafüggő, +5k és megvan a Z77 lap, +6k és úgyszintén szorzótármentes proci, amihez nem árt egy jobb hűtő az megint 10k.😃
Jobban jár ha spórol picit, ez tény.😀
Na, de mégis.😃
MSI H77MA-G43 /// 20k
Kingston DDR3-RAM 4GB PC3-12800 HyperX Kit 2x2Gb 1600mhz /// 10k_később még bővíthető.
csak az ivy nagyon melegszik, én is azért veszek inkább sandy bridge procit.
Attól függ, mennyire sürgős a dolog. Ha ráér még egy bő 8-9 hónapig, akkor én megvárnám a Haswelleket, a next-gen Inteleket, illetve az ahhoz tartozó chipszettet/foglalatot. Ha sürgős, és 2 kártyás rendszert akarsz a későbbiekben, akkor ha CF-et szeretnél, az Intelt választanám, ha SLI-t, akkor az AMD-t, mert a kettő közül csak az támogatja, bár nem érdemes AMD rendszerbe 1-nél több GPU-t használni.
Értem, Intel felé hajlok leginkább, köszönöm az infót!
Na, de mégis.😃
MSI H77MA-G43 /// 20k
Synda Rebirth: Később tuningolni is szeretne, arra a H77-es lap nem jó. Persze ahhoz előbb a Z77-be is venni kell egy szorzózármentes procit.
Na, de mégis.😃
MSI H77MA-G43 /// 20k
Még egy kérdés, ha nem baj, Te melyik configot ajánlod?
Egyenlőre alaplapot, procit, és ramot szeretnék venni, ezekre gondoltam egy olyan 70ezres összeget max. de az sem baj ha olcsóbban kijön. Az alaplaphoz processzor javaslatot is elfogadok
Intel:
MSI Z77A-G43 ~25eFt (csak CF támogatás, a legjobb proci ebbe a foglalatba az i7-3770K)
i3-2100 ~30eFt
AMD:
MSI 970A-G46 ~21eFt (van SLI támogatás is, ebbe a legjobb proci majd az FX-8350 lesz)
Phenom II X4 960T ~30eFt
+
2x4GB Corsair Vengeance DDR3 1600MHz CL9 ~15eFt
Le szeretném cserélni a gépet, kezdésképp alaplap kérdésem lenne, hogy mit ajánlotok. Igények: 2 videokártya foglalat, min 8 gigáig ram, a CPU foglalat és típus kérdés, valamint az alaplap gyártó. Későbbi fejlesztés, illetve tuning is lehetséges legyen. Én valamilyen gigabyte ra gondoltam, de nem nagyon értek hozzá, árban pedig olyan max 30-40e
Előre is köszönöm!
Heló. MSI Z68A-G43 lapba belemefy 2db hd7850?
Bele, de 25k-ért van Z77-es Chipsetel szerelt.
2 7850 melegedni fog mint állat, főleg ha tuningolsz, tapasztalat.😉
Sziasztok!
Mivel van egy jobbacska gépem, szeretném tőletek megkérdezni, hogy ha húznám egy kicsit a procit és a VGA-t, akkor milyen lapban bízhatnék meg? Mert a mostani kétfilléres ASRockomban ugye nem. Gondoltam mivel a Vidkariban bevált az MSI, vehetnék lapból is olyat, itt van egy már a középkategória talpát puszilgató s1155-ös darab, erről mi a véleményetek?
MSI H77MA-G43
4-5eFt-tal drágábban ott van az MSI Z77A-G43, és bőven megéri a felárat! 😀 Amúgy én is évek óta csak MSI-t használok, és még soha egyetlen alkatrésszel sem volt gondom. Mondjuk egy 870A-G54-es lapom tönkrement, de az azért, mert beleburítottam 1 liter vizet a gépbe... 😃 Viszont még így is kicserélték nekem garanciával, és ugyan egy kisker intézte, de gyártói garancia volt, és kb 1 hét alatt meg is kaptam a cserelapot, ami az átlaghoz képest nagyon gyors.
Mivel van egy jobbacska gépem, szeretném tőletek megkérdezni, hogy ha húznám egy kicsit a procit és a VGA-t, akkor milyen lapban bízhatnék meg? Mert a mostani kétfilléres ASRockomban ugye nem. Gondoltam mivel a Vidkariban bevált az MSI, vehetnék lapból is olyat, itt van egy már a középkategória talpát puszilgató s1155-ös darab, erről mi a véleményetek?
MSI H77MA-G43