Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
PC GAMER avatar
Meg kell pucolni a kártyát és jobban szelöztetni a gépházat.Ujrapasztázás.
0
0
0
0
GalenDragonay avatar
Sziasztok!
Kicsit elkezdtem játszani a gpu clock rate-jeivel, és azt vettem észre, hogy alap (gyárilag overclock-olt) helyetben max terheltség alatt 79-80°C-os a kártya ~50-60%-os fan speed mellett. Mikor feltoltam 60 MHz-el a gpu clock-ot és 300 MHz-el a memory clock-ot, stabil 85-90°C - 80-95% fs-re változott a dolog, ami már elég hangos volt, szóval inkább visszaraktam alapállapotba.
Az lenne a kérdésem, hogy renben van-e ez a hőfok, illetve hogy lehet csökkenteni? Mert ahogy olvasgattam néhány másik fórumon, ilyen szintű húzás mellett kb. 60-70°C-osnak kéne lennie a kártyának, de nekem (mint fentebb írtam) már alapból 80°C. Előre is köszönöm a segítséget. 😀
Gigabyte GTX 770 OC 4GB-m van, de ha kell valami más infó is, mindent megtaláltok az adatlapomon.
0
0
0
0
Bukta avatar
Sziasztok. Gtx 650-es kártyám van. És valami baj van az Experience programmal. Mikor meg akarom nyitni, a tálcára ki is rakja, de az asztalra már nem. Szóval nem tudok rajta semmit se csinálni. Van erre valami megoldás?

Más többször újraraktam, a legfrissebb driver is fent van.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
Hali !

használja valaki a kártyáján ( AMD-sekhez szólok) az energiafelvétel állítást ?
érdemes feljebb pörgetni a nulláról, vagy csak feleslegesen ölöm meg melegítem vele a karit ?
órajel állítással együtt, vagy külön-külön is van jelentősége ?
még ami érdekel, hogy a megadott fogyasztási érték a kártyához ( nem villanyszámla miatt kérdezem) a 0%-os energiafelvételre vonatkozik, vagy a maximális +20%-hoz?
0
0
0
0
ShadowWarrior avatar
xsebix16
A véleményem arról a kártyáról, hogy felejtsd el, ahogy van 😃.
Nem a GTX 950 a megfelelője, a 950 jobb nála. A GTX 950 az R9 270X teljesítményét hozza, talán néhol picit többet is, főleg, ha valami jó kis OC változat.
GTX 950 egyértelmű. Ár-értékben Gigabyte.
0
0
0
0
Bronson avatar
én a 950-et ajánlom, jó kis kártya, fullhd-ra ideális, procival jó párosítás lesz!
0
0
0
0
xsebix avatar
Es milyen kártya az? Megfelelő , full HD-ban mennyire jó ?
Medium megy jobb játékoknál vagy gyengébb ? A8 6600K procival lenne...
Tesom szeretne vmi kártyát venni csak próbálok neki segíteni 😀
0
0
0
0
McFly36 avatar
xsebix: Megfelelője a gtx 950
0
0
0
0
xsebix avatar
Üdv!
Mi a véleményetek erről a kártyáról ?
Asus Strix Radeon R7 370 DC2OC 4GD5 GAMING
És amugy mi a megfelelője Nvidia oldalon?
Előre is köszönöm!
0
0
0
0
attila421 avatar
Sziasztok egy olyan kérdésem lenne hogy egy i5 2310-hez szeretnék videókártyát venni és a nvidia 960 4 Gb vagy az r9 380 4gb vegyem meg?
0
0
0
0
csuz-li avatar
roba1996: Értem a problémát. (mármint, hogy telefonról vagy...) A belinkelt papírokon 800*600 szerepel. Én nem néztem utána, de ha jók a linkek, akkor a szám is jó.
0
0
0
0
szilard1976 avatar
roba1996:[url]http://nagyker.columbus-klima.hu/write/upload/termekek/KR_Vizart_hasznalati_LCD20.pdf
[/url]
0
0
0
0
roba1996 avatar
Igen csak telefonrol vagyok es nem tudom megnezni ezert orulnek egy konkret valasznak!
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Venni akarsz egy olyan TV-t?Ha igen kérdezt meg onnan ahonnan venni karod vagy az eladótól ha használtan vennéd.(Bár szerintem ez csak használtan elérhető már)

Viszont Bud fórumtársunk kompletten belinkelte a kezelési papírját aminek az alján le is van írva amit kérdeztél.
0
0
0
0
roba1996 avatar
Ilyen a pontos tipusa Orion lcd t20s. 20" 51cm képatlo jo.lenne ha valaki megtudna mondani a pontos felbontasat fontos lenne
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Az az lcd 2020 a T20S újabb széria

A konkrét tipust nem találtam de :

A Orion Lcd T16S 1366x768 Wxga

A Orion T19S 1440 x 900-es felbontású.

A kettő közül valameik.
0
0
0
0
Funes avatar
Utolsó előtti oldalon mindent megtalálsz !
Azt hiszem ehhez a típushoz tartozik a leírás. 😀

[LINK]
0
0
0
0
roba1996 avatar
Valaki megtudna mondani, hogy ennek a tv.nek mekorra a felbontass Orion lcd t20s?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Köszönöm a válaszokat.Még eldöntöm hogy eladom-e vagy sem.Őszintén mondva én többre gondoltam, de töröm a fejem rajta hogy elpasszoljam-e vagy sem.A Gép használaton kívül van amibe be tudom rakni.Na meg az hogy abban a gépben van integrált VGA.(Intel Pentium 4 Prescott 3 GHZ-es proci van benne.)
0
0
0
0
Funes avatar
Hát nem hiszem, hogy kapkodnának utána, de egy 2500-ért talán elmegy valahogy.
0
0
0
0
showtekk avatar
reszler: Hardveraprón 3000Ftért árulják.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Üdv.
Nemrég beindítottam régi gépem amibe be lehet tenni a 7600GS kártyámat.Kicsit macerás volt a dolog mert csak csökkentett módban indult el a gép és csak így tudtam rá feltenni az Nvidia drivert a régi ATI Catalyst helyett.De ezek után már ment rendesen a gép.A kártya működik, de a passzív hűtés révén terhelés nélkül is 50 fok környékén megy.Játék a gépen ami legnagyobb gépigényű az a Need for Speed Most Wanted(2005). Azzal teszteltem 2 verseny erejéig és a VGA 60-65 fok között ment.Tudom ezt egy újrapasztázással lehetne javítani, de én nem akarok már vele foglalkozni.Kérdésem az hogy ti mennyire áraznátok be?Pontos típusa:Gigabyte GeForce 7600GS
0
0
0
0
winrar avatar
azaLeeRicks: R9 380 4GB legyen, Sapphire vagy MSI hűtéssel.
0
0
0
0
Funes avatar
380-ból vegye a 4gb-ost, már másik topikban meg lett indokolva miért. 😀
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
azaLeeRicks: Ha 2GB-os 380-ba gondolkodsz inkább 280x, csak akkor vegyél 380-at ha 4GB-os.
0
0
0
0
azaLeeRicks avatar
Sziasztok.

Felteszem itt is a nagy kérdést. Másik topikban írta a fórumtárs, hogy szerinte egy R9 380 jobb mint egy R9 280X. Ebben szeretném kikérni a véleményeteket. 1-2 napon belül lecserélem a 270X-emet, és ebből a két fajtából választok. Előre is köszi.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Majd kipróbálom.Viszont előtte meg kell néznem beindul-e egyáltalán a régi gép amibe ki tudom próbálni.(2012 óta nem volt bekapcsolva.)
0
0
0
0
Funes avatar
Nem hiszem, hogy valakinek is kellene, de mondom egy Sütő próbát megér ! 😃
Leszeded a ventit vagy hütőbordát, ami van rajta alufóliába rakod és ahogy mondtam berakod a sütőbe, aztán mindent vissza rá ami kell egy kis pasztázással és megnézed, hogy mukodj-e nem olyan nagy ördöngősség. 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Jó vicc.De én azért kérdeztem hogy érdemes-e eladni vagy lökjem ki a francba.Csak a port és a helyet fogja már.
0
0
0
0
Funes avatar
Dobd be a sütőbe 200 fokon 10-15 percre, de ne legyen előmelegítve ! Várd meg míg teljesen kihűl, aztán uccu nézd meg mukodj-e ! 😃
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Üdvözletem!

Volna nekem egy AGP-s foglalatú Gigabyte Geforce 7600GS kártyám passzív hűtéssel ami hibás.Pontos hibát nem tudok csak annyit hogy a régi gépembe volt anno.2009-ben egyszer csak nem adott képet és mivel nem jártam a hiba után és vettem helyette más kártyát így fogalmam sincs mi kínja lehet.
El lehet így passzolni a kártyát vagy nem? Ha el, mennyibe? Doboza és papírja megvan.
0
0
0
0
mihione avatar
103 ezer a legolcsobb giga 5-el dragabb a g1 sztem annyit meger meg gyujteni hozza.
0
0
0
0
OldHunter avatar
Drágább GTX 970-re nincs pénzem.
0
0
0
0
mihione avatar
Egyik gtx 970 se fog megsulni,de referenciat azert ne vegyel 😃.Kb 5-10 fok kulonbsegek vannak a kulonbozo gyartok hutesei kozott meg ugye a hangossag.Msi jo valasztas tutira halk es jo a hutese is,gigak is jok azok talan picit hangosabbak a 3 venti miatt meg allandoan forognak nem ugy mint asus,msi.Ami hiba van az osszes 970-et erinti az a cicerges de ez se olyan gyakori hiba es inkabb magas fpsnel jon elo (500 felett) en egyszer hallottam toltokepernyon miota megvan ezenkivul mas negativumot nem tudok rola mondani.ja az asusnak allandoan eg valami feher visszajelzo lede ami eleg eros erre panaszkodtak paron h zavarja oket a fenye,de mukodesben mindegyik jo.

Oldhunter:gigak kozul annak van a leggyengebb hutese,szerintem inkabb g1 gaminget vegyel.Teljesitmeny meg kb ugyanazt tudja mindegyik alapon aztan hogy, te mennyit tudsz kihozni belole az szerencsen mulik de altalaban 1500 +/-50 ykoruli orajelre felhuzhatoak alapfeszen ami mar 980 teljesitmeyt nyujt.
0
0
0
0
Bronson avatar
Oldhunter : melyik 970? 6 fajta van gigából...

djsiegfried : szerintem valami újabbat nézz... különbség amúgy lenne... ha jó áron tudsz szerezni akkor lehet értelme...
0
0
0
0
OldHunter avatar
Gigabyte GTX 970 4GB-ról van valakinek véleménye?
Leginkább a hűtés és a teljesítménye érdekelne. 😀
0
0
0
0
McFly36 avatar
Asus Strix GTX 950, vélemény?
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Szerintetek HD 7870 Sapphire-ról érdemes lenne egy 7950 3Gb-ra váltani? Vagy inkább nagyobbat keressek?
Köszi!
(500w Chieftec táp és egy FX 8350 mellé)
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm Mihione!

A hibájára lettem volna kíváncsi,nehogy megsüljön a rossz hűtés miatt,de azt nem írják be.Nemigazán akarom tuningolni,lehet jobb lesz az MSI.
Még annyi ezeket a videókat hogy lehet megnézni a lentebb lévőnél is csak egy szürke kép jön be.
0
0
0
0
Bronson avatar
Nem nagy kunszt igazából, olvass utána mielőtt elkezded, de vannak videók is...

0
0
0
0
reszler112233 avatar
Üdvözletem!

Nekem van egy MSI N660GTX Gaming OC kártyám.Ezt ugyebár lehet tuningolni is.Mivel eddig csak alapjáraton ment így a kérdésem az hogy mennyire lehetne felpiszkálni és mit is állítsak az Afterburneren keresztül hogy a kártya még stabilan működjön.Spoiler!
Soha nem tuningoltam még VGA-t.
Azért is akarom kicsit felpiszkálni mert látom azt hogy a prociban még van tartalék ugyanis játékok alatt max 70%-ot ütik a magok, de azt is csak pillanatokra.Általában 55-65% között megy.
0
0
0
0
mihione avatar
Evga-bol tobbfele is van.Nezz teszteket a kiszemelt peldanyrol es eltudoddonteni hogy jo vagy sem.Nekem msi gaming van es elegedett vagyok vele.nemtudom akarod-e tuningolni ha igen akk asust ne vegyel azok nem jok tuningra,giga jo de az hangosabb es nincs passziv hutes mod,msi az arany kozeput hutes,tuning teren plusz eleg halk is 100% ventin se mondanam nagyon hangosnak,de alapbol sose fog felmenni eddig.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Az a kérdésem lenne ,melyik gyártmányú VGA-k jobbak?GTX 970-re gondoltam MSI vagy EVGA az EVGA szimpatikus lenne,viszont valahol olvastam hogy pont ennél voltak tán a hűtéssel gondok.Ez fenn áll e még vagy már orvosolták,vagy inkább MSI?
Vannak itt az oldalon fenn videók amiket nem tudok lejátszani mert azt írja ki ,hogy bővítmény szükséges,milyen bővítmény kell hozzá?
0
0
0
0
Dani46 avatar
Full hd-n procidat kevésbé fogja terhelni,vga pedig maxon fog menni,gpu limitálja az fps számot, ha így esetleg nem érzed elegendőnek az fps értéket,minimális butítás-ra is sok+fps kapsz.
0
0
0
0
kistiko07a avatar
Tervben van egy FHD monitor meglátjuk attól jobb lesz-e majd. Azért köszi a rámfordított időt! 😀
0
0
0
0
Dani46 avatar
dsr egy hülyeség felejtsed el,ha grafikai változtatásra se reagál,nem gyorsul az cpu limit-től van,de az meg azért van mer túl kicsi felbontáson játszol,ez a kombó full hd re tökéletes,az alatt,vagy fölött értelmetlen használni,mert ez van amiket írsz.
0
0
0
0
kistiko07a avatar
Minden maxra húzva 100%-os Res Scale-n is hasonló értékeket kapok (Átlag 100-120-140 fps ami sokszor benéz 70 alá is). A graf csökkentésével sem jobb a helyzet. Ilyenkor ugye a cpu a ludas de nem ennyire és sehol máshol. Nem egy World's first problem csak érdekes, hogy a 660-on jobb volt a helyzet. 😆
Szerk: DSR-ben felhúzva 1080p-ben sem jobb a helyzet.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Most nézem a monitorod,1366x768 felbontásba játszol?
0
0
0
0
Subaru avatar
lehet, hogy hülye kérdés de a resolution scale nincs felhúzva nagyon? az terhelheti le a processzort szerintem
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció