Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kicsit elkezdtem játszani a gpu clock rate-jeivel, és azt vettem észre, hogy alap (gyárilag overclock-olt) helyetben max terheltség alatt 79-80°C-os a kártya ~50-60%-os fan speed mellett. Mikor feltoltam 60 MHz-el a gpu clock-ot és 300 MHz-el a memory clock-ot, stabil 85-90°C - 80-95% fs-re változott a dolog, ami már elég hangos volt, szóval inkább visszaraktam alapállapotba.
Az lenne a kérdésem, hogy renben van-e ez a hőfok, illetve hogy lehet csökkenteni? Mert ahogy olvasgattam néhány másik fórumon, ilyen szintű húzás mellett kb. 60-70°C-osnak kéne lennie a kártyának, de nekem (mint fentebb írtam) már alapból 80°C. Előre is köszönöm a segítséget. 😀
Gigabyte GTX 770 OC 4GB-m van, de ha kell valami más infó is, mindent megtaláltok az adatlapomon.
Más többször újraraktam, a legfrissebb driver is fent van.
használja valaki a kártyáján ( AMD-sekhez szólok) az energiafelvétel állítást ?
érdemes feljebb pörgetni a nulláról, vagy csak feleslegesen ölöm meg melegítem vele a karit ?
órajel állítással együtt, vagy külön-külön is van jelentősége ?
még ami érdekel, hogy a megadott fogyasztási érték a kártyához ( nem villanyszámla miatt kérdezem) a 0%-os energiafelvételre vonatkozik, vagy a maximális +20%-hoz?
A véleményem arról a kártyáról, hogy felejtsd el, ahogy van 😃.
Nem a GTX 950 a megfelelője, a 950 jobb nála. A GTX 950 az R9 270X teljesítményét hozza, talán néhol picit többet is, főleg, ha valami jó kis OC változat.
GTX 950 egyértelmű. Ár-értékben Gigabyte.
Medium megy jobb játékoknál vagy gyengébb ? A8 6600K procival lenne...
Tesom szeretne vmi kártyát venni csak próbálok neki segíteni 😀
Mi a véleményetek erről a kártyáról ?
Asus Strix Radeon R7 370 DC2OC 4GD5 GAMING
És amugy mi a megfelelője Nvidia oldalon?
Előre is köszönöm!
[/url]
Viszont Bud fórumtársunk kompletten belinkelte a kezelési papírját aminek az alján le is van írva amit kérdeztél.
A konkrét tipust nem találtam de :
A Orion Lcd T16S 1366x768 Wxga
A Orion T19S 1440 x 900-es felbontású.
A kettő közül valameik.
Azt hiszem ehhez a típushoz tartozik a leírás. 😀
[LINK]
Nemrég beindítottam régi gépem amibe be lehet tenni a 7600GS kártyámat.Kicsit macerás volt a dolog mert csak csökkentett módban indult el a gép és csak így tudtam rá feltenni az Nvidia drivert a régi ATI Catalyst helyett.De ezek után már ment rendesen a gép.A kártya működik, de a passzív hűtés révén terhelés nélkül is 50 fok környékén megy.Játék a gépen ami legnagyobb gépigényű az a Need for Speed Most Wanted(2005). Azzal teszteltem 2 verseny erejéig és a VGA 60-65 fok között ment.Tudom ezt egy újrapasztázással lehetne javítani, de én nem akarok már vele foglalkozni.Kérdésem az hogy ti mennyire áraznátok be?Pontos típusa:Gigabyte GeForce 7600GS
Felteszem itt is a nagy kérdést. Másik topikban írta a fórumtárs, hogy szerinte egy R9 380 jobb mint egy R9 280X. Ebben szeretném kikérni a véleményeteket. 1-2 napon belül lecserélem a 270X-emet, és ebből a két fajtából választok. Előre is köszi.
Leszeded a ventit vagy hütőbordát, ami van rajta alufóliába rakod és ahogy mondtam berakod a sütőbe, aztán mindent vissza rá ami kell egy kis pasztázással és megnézed, hogy mukodj-e nem olyan nagy ördöngősség. 😀
Volna nekem egy AGP-s foglalatú Gigabyte Geforce 7600GS kártyám passzív hűtéssel ami hibás.Pontos hibát nem tudok csak annyit hogy a régi gépembe volt anno.2009-ben egyszer csak nem adott képet és mivel nem jártam a hiba után és vettem helyette más kártyát így fogalmam sincs mi kínja lehet.
El lehet így passzolni a kártyát vagy nem? Ha el, mennyibe? Doboza és papírja megvan.
Oldhunter:gigak kozul annak van a leggyengebb hutese,szerintem inkabb g1 gaminget vegyel.Teljesitmeny meg kb ugyanazt tudja mindegyik alapon aztan hogy, te mennyit tudsz kihozni belole az szerencsen mulik de altalaban 1500 +/-50 ykoruli orajelre felhuzhatoak alapfeszen ami mar 980 teljesitmeyt nyujt.
djsiegfried : szerintem valami újabbat nézz... különbség amúgy lenne... ha jó áron tudsz szerezni akkor lehet értelme...
Leginkább a hűtés és a teljesítménye érdekelne. 😀
Köszi!
(500w Chieftec táp és egy FX 8350 mellé)
A hibájára lettem volna kíváncsi,nehogy megsüljön a rossz hűtés miatt,de azt nem írják be.Nemigazán akarom tuningolni,lehet jobb lesz az MSI.
Még annyi ezeket a videókat hogy lehet megnézni a lentebb lévőnél is csak egy szürke kép jön be.
Nekem van egy MSI N660GTX Gaming OC kártyám.Ezt ugyebár lehet tuningolni is.Mivel eddig csak alapjáraton ment így a kérdésem az hogy mennyire lehetne felpiszkálni és mit is állítsak az Afterburneren keresztül hogy a kártya még stabilan működjön.Spoiler!
Az a kérdésem lenne ,melyik gyártmányú VGA-k jobbak?GTX 970-re gondoltam MSI vagy EVGA az EVGA szimpatikus lenne,viszont valahol olvastam hogy pont ennél voltak tán a hűtéssel gondok.Ez fenn áll e még vagy már orvosolták,vagy inkább MSI?
Vannak itt az oldalon fenn videók amiket nem tudok lejátszani mert azt írja ki ,hogy bővítmény szükséges,milyen bővítmény kell hozzá?
Szerk: DSR-ben felhúzva 1080p-ben sem jobb a helyzet.