Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
lacimaci17 avatar
Szóval akkor ezt jobban megérné? Bár ez nem k-s proci? 😞
0
0
0
0
Bronson avatar
szerintem az sok érte... újan erősebb gépet lehet összerakni annyiból. nyilván proci nem i7, de ez az i5 is ki fog szolgálni játékok alatt és nem kell attól tartanod hogy valami elromlik és nincs gari...

[LINK]
0
0
0
0
lacimaci17 avatar
Sziasztok!kérdezni szeretnék tőletek!
Új gépet szeretnék venni és használtan találtam 1-et,és azt szeretném kérdezni hogy megérné-e megvenni,vagy hogy mennyit ajánljak be érte?! A válaszaitokat előre is köszönöm!
Itt a konfig adata:
I7 2600k sandy bridge 4x3,4GHZ Turbo Oc 4x4,4GHz, Asus P8P67 deluxe alaplap beépíttet bluethoot-al , Alaplap neve Asus P8P67 Deluxe (2 PCI, 2 PCI-E x1, 3 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Dual Gigabit LAN, IEEE-1394, ) , ,cooler master proci hűtő 2 ventis , 8gb corsair 1600mhz gamer ram, AMD Ati Shappire Vapor-x 290 Oc 4gb 512bit vga, 1 tb hdd, silentx hancsillapítóval felszerelt gamer ház ventillátorokal, 800 wattos super flower táp.

Igy van irva! 😀 (250.000-ért) hirdetik
0
0
0
0
no avatar
De még az se vészes ha 60 alá megy. Csak 30 alá ne menjen, nem?
0
0
0
0
Funes avatar
Na igen ez már játékfüggő, hogy folyamatosan meglesz-e a 60-fps.... 😕
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Tibi:Egy GTX 970 nem fog mindent fullon vinni 60Fps-sel Fhd-ban! Még néha a GTX 980 Ti is beesik 60 Fps alá!
0
0
0
0
Funes avatar
Papíron "fullon" kellene mennie. 😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Csatolok egy linket, azon van egy kép. Mit gondoltok a rajta szereplő konfigról? Minden játék fullon, 60 fps-el?

[LINK]
0
0
0
0
csuz-li avatar
Kösz! Érdekes volt. (Mondjuk a HT-t mindig is jobban értettem, mint a modult...)
0
0
0
0
Bronson avatar
Intel részről is érdekes a dolog a windows hogyan kezeli a magokat/szálakat

0
0
0
0
csuz-li avatar
Bronson: Én is csak azóta, amióta megvettem... 😀
Amíg nem volt, kit érdekelt, hogy melyik oprendszer hogyan kezeli a magokat? Intelből sem tudtam, hogyan kezeli a szálakat, mert mindig olyan processzorom volt, ami egy szál/mag arányban volt felépítve.
0
0
0
0
Bronson avatar
azért látszik ki az igazi amd megszállott, erről én konkrétan nem tudtam... 😆
0
0
0
0
csuz-li avatar
sudosu: Virtuális géphez kevés is lenne az i3, de gondolom, erre már rájöttél. Azt viszont nem tudom, hogy mi az alap operációs rendszered, amin a virtuális gép indul. Ha Linux, akkor inkább Nvidiát javaslom VGA-nak. Ha win7, akkor az i5 lenne jó processzor. Ha Linux, vagy win10 az alap operációs rendszer, akkor viszont az AMD a nyerőbb. Ugye nem mindegy, hogy hány magot tud megosztani erőforrásként, viszont a win7 rosszul bontja az AMD magokat, nem modulonként, hanem magonként, így együtt kezeli a lebegőpontos és együtt a fixpontos magokat. A Linux, meg a win 10 már párban, vegyesen, modulonként kezeli, ahogy azt kell.
0
0
0
0
Bronson avatar
az amd konfig ellen szól, hogy azt nem tudod nagyon turbózni már, mivel a zen am4 tokozásba fog jönni, míg a 1150-es opcióba később mehet akár i7 is. de mivel nincsenek nagy igényeid, szerintem ezzel elég jól elleszel, bármelyiket is választod...
0
0
0
0
sudosu avatar
Bronson:
Először is köszi a választ!
A HDD esetében valami csak be lett rakva . 😃
Nem ragaszkodok a Skylake-hez, csak azért választottam az új generációt, mert nem akarok abba belefutni hogy 3 dolgot (Alaplap, CPU, RAM) kelljen majd egyszerre cserélnem a gépembe, ha bővíteni akarok néhány év múlva szintén.

Az AMD-t átgondolom, utánaolvasgatok még neki. Nem tűnik rosszabbnak az I5-nél. Az AMD-ben az tetszik hogy olcsóbb, gondolom az újabb generációk is olcsóbbak lesznek, és nem kell vakarnom a fejem ha már kevés lesz. 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
Én a helyedben mindenképp olyan konfigot állítanék össze, amiben van dedikált vga, és legalább 8gb ram. a hdd amit kinéztél, az egyébként egy laptop hdd 😊 szóval azt is másikat választottam. tápot is másikat ajánlok. három opciót is el tudok képzelni erre:

ha visszalépsz egy generációt, egy r7 360 vga is belefér 8gb rammal. ez picit több, 135k, de ez lenne szerintem a legjobb opció.

[LINK]

az amd-s opció sem hülyeség, ha lesz streamelés/szerkesztés stb, jól jön a 8 mag és ne tévesszen meg a sok rizsa hogy mennyire rossz az amd ilyesmikre, inkább ilyenkor jön jól a több mag. ebben is van egy r7 360+8gb ram.

[LINK]

a harmadik lehetőség, ha ragaszkodsz a skylakehez (amit én ekkora keretből nem ajánlok) akkor válassz inkább egy i3-at, ugyanaz az igp van benne, mint az i5-ben amúgy... ebbe egy 750ti is belefért 8gb rammal. amire te használni szeretnéd, bőven elég... (de ugye ha lesz dedikált vga, akkor nem is fontos az...)

[LINK]
0
0
0
0
sudosu avatar
Hali!
Az utóbbi néhány évben kiestem a HW piacból, hisz a jelenlegi már öreg motorosnak számító Sandy Bridge-es Core I3-mam jól kiszolgált az évek alatt. Most már azért kezdem érezni, hogy kezd kevés lenni ez a HW, szóval elkezdtem gondolkozni egy asztali gép összetételében.

Szerintetek megéri Skylake-es konfigurációba fektetni (DDR4) , vagy még maradjak meg a DDR3-as generációnál?

Munkára is szeretném használni, szóval az AMD-t el is felejtettem (vagy ha tudtok olyat ami ideális lehet kérek javaslatokat) . Szükségem van alkalomadtán virtuális gép stabil futtatására is. Transzkódolásra is, amely megy a jelenlegi notimon is, csak elég erősen zabálja a CPU-mat.

Játékoknál csak annyi az igényem hogy low grafikán 1080p-ben menjen minden (Főként RTS,TBS ,JRPG és ritmusjátékokkal játszok) játszható FPS-el, ja és Osu! és Stepmania és más ritmusjátékot akarok streamelni vele (60 FPS 720p) . VGA-t nem is akarok venni első körben, szóval CPU-ra integrált VGA hajtana, arra nincs semmi speciális igényem, ahogy néztem az újabb genes CPU-k-nak az Intel kártyájuk erősebbek mint a mostani Geforce 610M-em, szóval ideiglenes megoldásnak jó lenne.

Fontos számomra a bővíthetőség, nem akarok 3 év múlva megint csuma új gépet építeni.

Nem akarok túl sokat költeni rá, hisz PS4-et veszek játékra csak legyen egy úgymond középkategóriás gépem. 130k HUF-nál nem nagyon akarok többet szánni rá, VGA-ra és SSD-re nincs szükségem első körben.

Elképzelés:
Spoiler!

[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
A tápban nem vagyok biztos, elég lesz, ha még később akarok VGA-t, SSD-t? 😃
0
0
0
0
Titan Killer avatar
150 ezer forint körül.Ez függ attól is hogy mennyi éves a gép.
0
0
0
0
ogre077 avatar
Hali. Szerintetek mennyiér elathatom a gepemet, vagyis mennyit ér? Köszi előre a választ.
0
0
0
0
Istvan94 avatar
Köszi a választ! Zalman mellett teszem le én is a voksom. 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Én Zalman mániás vagyok, nekem is az van. Viszont egy olyan ház, amiben sima gyári hűtővel egy fx-8350 nem megy 60°C fölé, az jól vizsgázik szellőzés terén.
Amúgy a másik sem lenne rossz választás, de a Zalman-nak jobbnak tűnik a hűtése és nagyobb VGA is fér bele.
0
0
0
0
Istvan94 avatar
http://www.aqua.hu/mobile/zalman-z1-neo-tap-nelkuli-ablakos-haz-fekete-405940.html
Erre gondoltam 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Istvan94: Zalman Z1, vagy Z11 Neo, mert nem mindegy.
0
0
0
0
Istvan94 avatar
Köszi a választ! 😀
Még 1 jó házat tudnátok ajánlani ? zalman z1 neo, deepcool tesseract sw ezek mennyire jók? Először ezt a kettőt néztem ki.
0
0
0
0
Istvan94 avatar
Sziasztok! Szerintetek gtx 970 vagy r9 390 a jobb megoldás? Egy i5 6600k lesz mellette.
0
0
0
0
Bronson avatar
1600-on fognak menni a ramok, ja, de ebből semmit nem fogsz észrevenni konkrétan...
0
0
0
0
Subaru avatar
működni fog, 1600mhz-en
0
0
0
0
no avatar
ok még ez belefér, de a ram foglalathoz azt írja 1600 mhz nekem meg 1866 mhz-es van. működni fog vele? vagy cseréljem a ram-ot 1600 mhz-re.
0
0
0
0
Bronson avatar
nem a legolcsóbb, de ez alá nem adnám...

[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
A lehető legolcsóbb alaplap kellene ehhez a konfighoz:

Chieftec 450W CTG-450-80P
Gigabyte GTX960 OC 4GB DDR5 GV-N960OC-4GD
Intel Core i5-4460
Kingston 2x4GB DDR3 1866MHz HyperX Fury Black HX318C10FBK2/8
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX

PCX-ről venném
0
0
0
0
danee23 avatar
Beharangozták már 880K-t is. Nem mintha hatalmas előrelépés lenne.

forapusz a kérdésed inkább a "milyen laptopot vegyek játékra"-ba illene, de ahogy nézem nem sok külömbség van a 2 között. Az acerben újabb generációs a proci és ennek megfelelően újabb ddr4es memóriával is van szerelve ami nagyobb frekvencián üzemel. A procik órajelei szinte ugyanazok ennek megfelelően a teljesítményben sincs nagy különbség.
Viszont az Asusnak IPS kijelzője van, ami sokat dob a felhasználói élményen.
Valamint az acer 6cellás aksival van asus 4el. Mivel gamer laptopok és sokat fogyasztanak várhatóan egyikkel sem húzzák sokáig.
0
0
0
0
Bronson avatar
Hát gondolhatod mennyire megrezzent a kis lelkem, hogy nem vetted számításba amit mondtam...
0
0
0
0
Funes avatar
Bronson törődj bele, hogy most nem a te tanácsod lett a befutó ! 😃
100k ez így tökéletes lesz havercsótánynak én is tudom, hogy nem a legjobb, de 100-ból ez így megteszi bőven, amit legutóbb linkeltem. 😀
20 ezerért meg nem fogok lapot tenni bele... 12-ért az bőven megteszi amit danee ajánlott !
És ez a gép nem lesz fejlesztve tehát elég az x4 840, ne akadjunk fenn ilyeneken, hogy később mit lehet vele csinálni, ez így fog üzemelni, ameddig bírja !
0
0
0
0
Bronson avatar
Bud : attól hogy nincs rajta 6 meg 8 pin az egy jó táp, csak egy 6pines átalakító kell és kész. neked ez lenne csöveskedés, nekem meg az, hogy a legócskább lapra akarsz építeni... 😊 azt az alpine hűtőt meg még a gyári is lealázza, az tuti. én még nem hallottam arról senkinél, hogy behalt volna a gyári amd hűtője, főleg nem az újabbak, sem személyesen, sem itt az oldalon... hangosak-az tény, de az amit kinéztél szerintem nem sokkal marad el...
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bud-Fckn-Spencer: Mint fx tulajnak, hidd el nekem, hogy elég a gyári hűtő, ráadásul tényleg jobb, mint, amit választottál. A titok mindig a normálisan szellőző ház. Ha nagyon akarsz oda hűtőt, nézd meg, ami az én gépemnél van. Nem is drága és nem is nehéz szerelni.

Amúgy danee ötlete az Athlon x4-ről nem is hülyeség. Annak az a hátránya, hogy a 860K, kb a legerősebb, ami abba a foglalatba megy. Egy jó lappal meg az fx-et, fx-8-ig bővítheted. Ha az fm2+-t választod alapnak, akkor tedd még oda azt a 3e Ft-ot és vedd meg egyből a 860K-t.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Nagy dilemmában vagyok! Részletes tanács kellene, hogy szerintetek, melyik éri meg jobban, és miért?

http://www.digiprime.hu/laptop/acer-aspire-v5-591g-23240-elado

vagy

http://www.digiprime.hu/laptop/asus-gl552jx-21224-elado

Szerintetek?
0
0
0
0
Puffin avatar
A gyártó oldalán 65W Tdp-ig írják.
0
0
0
0
Funes avatar
Ahha inkább kihagyom köszi 😀 se 6 pin se 8 pin vga rajta... 😊 ( átalakítóval meg nem csöveskedek )

Danee elég jót írt ! 😀
Kész ez így lesz: [LINK]
0
0
0
0
Bronson avatar
tápegységből ez, és jobb lapra a különbözet, mert az egy elég hulladék amit kinéztél...

[LINK]
0
0
0
0
Funes avatar
Igaz-igaz, most kicsit jobban átrágtam, úgy jobb lehet minden szempontból. 😀

A dvd, hát kell is meg nem is, sok cucca Képek,videók van a gyereknek lemezre írva, de talán kölcsönbe tudok egyet szerválni míg átmenti a dolgokat...
0
0
0
0
danee23 avatar
Ránéztél annak az AsRocknak a VRM-jére?
Nekem nem túl bíztatóan néznek ki azok a kondik.
És azt tudod hogy az AsRock ezeken az olcsó deszkákon egyszer csak egyik napról a másikra bevonta a támogatást az FX8xxx meg 6xxx-esekre? A 95W-os procikra is! Nézd meg a hivatalos oldalon.

Én elgondolkodnék Athlon X4 840-en és 1-2k-val drágább deszkán.
65W-os proci, nem is kell hozzá hűtő, elbírja gyári, igaz hogy kisebb az órajele de mivel fm2+ csiszoltak is az architektúrán azóta szóval nem hiszem hogy nagy a diff, plusz hivatalos driver támogatás win10-re plusz nem hiszem hogy 360 alá annyira kell az a +pár száz mhz.

[LINK] - ennek 5 fázisos a vrm-je

[LINK] [url]https://cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+Athlon+X4+840&id=2463[/url] - ha lehet hinni Passmark-nak a 840 erősebb(szerintem ez javarészt az újabb platformnak tudható be).

(DVD muszáj-muszáj?)
0
0
0
0
Funes avatar
Hát a gyárinál rosszabb nem lehet, nem egy olyat hallottam már, hogy a gyári hűtő behalt amd prociknál... És még csak húzva sem volt. 😀
Mivel piszkálva úgy sem lesz, ezért szerintem elégnek kell lennie.

De ha tudsz hatékonyabbat ilyen árban, akkor írd !
0
0
0
0
Puffin avatar
Bud-Fckn-Spencer: az a processzor hűtő lehet gyengébb mint a gyári.
0
0
0
0
Funes avatar
Na srácok, havercsótánynak állítottam össze egy gépet... 100 ropi a keret elég necces, így is 2500-al több lett, de van benne minden és elvileg a játékok is szépen futnak majd. 😀
Itt:[LINK]

Várom a véleményetek, hogy esetleg mit lehet variálni rajta, bár ennyi pénzből nem volt jobb ötletem...
0
0
0
0
danee23 avatar
Szerintem ez a topic pont ennek az ellenkezőjéről szól. Nem is korlátlan és nem is nagyon sok pénz áll rendelkezésre, és azt kell meghatározni hogy azért a pénzért ami van, mi nyújtja az optimális minőségű szórakozást.
0
0
0
0
BpRich avatar
Olyan gépet rakjál össze amiben a legdrágább hardverek vannak, ennek alapfeltétele hogy korlátlan vagy legalábbis nagyon sok pénzzel rendelkezz. Ha ez nincs meg akkor szopacs, igy jártál és akceptálnod kell hogy neked bizony csak a lebutított minőségű szórakozás jut.
0
0
0
0
Funes avatar
kaboca

Amd konfig:
[LINK]

Inteles:
[LINK]

Gondolom gépházat azért nem írtál, mert az van... Ezért én sem raktam bele !
0
0
0
0
Bronson avatar
Én 120ból inkább így raknám össze... korrekt kis gép lenne, amit kiválasztottál vga-t alkalmatlan lenne szerintem a feladatra...

[LINK]
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció