Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
mi lehet a probléma?
érdekes cucc 😃
és csak néha csinálja 10percig reszket utána 1óráig nem után a megint😀
olyan mint ha hullámozna a kép ernyő😀
biztos fázk😆
de a monitorral lehet vmi szerintem
nem hiszem mert a régi monitor is reszketett a régi vga-ával és az újjal is
próbáld meg letörölni a régi drivert, majd rakd fel ezt
http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_win7-64.aspx
ha ez sem jó, akkor a mellékelt cd-n eévő drivernek jónak kell lennie
így csináltam pontosan az új telepítésénél meg kérdi hogy eltávolítja e a régit eltávolítottam úgy raktam fel és úgy nem volt jó.
erről az oldalról pontosan mit szedjek le?
mert én csak a legfelsőt szedtem le és telepítettem név szerint ezt
-AMD Catalyst 10.12 Preview for Windows 7– Featuring the new Catalyst Control Center
lehet hogy ez volt a baj? vagy egyszerűen nem lehet frissiteni a drivert mert akkor nagyot csalódok az atiba :S
de a monitorral lehet vmi szerintem
miért reszket a képernyő?
nincs csúnya grafja annak, szal szerintem érthető
nálam miért van csak 25-30 fps a need for speed hot pursuitba?
Ha jól tudom van vmi fps limit a játékban szerintem amiatt van!
futasd le vmelyik 3dmarkot, ha ott jó a pontod akkor nem a VGA a hibás!
Hát igen azlenne jó... de az még 2 hét 😃 hétfőn beviszem és legalább 2hét amig bevizsgálják.. de 6970 hez is lehet kéne utolag psyhix de ugy már nem éri meg és 2x jobbam megéri a GTX580... mivel ott már van ... és max annyival kerülne többet... GT220 is vagy 18 ezer... szóval 😃
Így van, ha szükséged van Physixre akkor meg az Nvidiák közül válassz, nem érné meg még pluszba azér egy külön karit venni!
jha meg gondolom nagy Crysis fan vagy a nevedből ítélve, oda meg a minimumhoz majd egy gtx 580 kell😃( csak vicc volt) úgyh hajrá...😀
de hozzáteszem 6970 szarráhúzva tuti veri a GTX580 at 😃
de akkor meg azvan ott hogy GTX580 tining nélkül jobb 😃
és Cuda húzva ütösebb o_O
Bár ha aztnézem ha valami nem megy 6950-6970 en akkor az GTX580 sem fog sokkal jobban 😃 max Psyhix miatt 😃
És mikortol kezdve lessz másik nyákon? o_O a mostaniak még azok? amugy ez vicces akkor senkise venne 6970 et...
mert -15-17 ezerel olcsobban is megle
het oldani...
Hát igazából hogy ezt mér csinálta az AMD azt nemtom😃, ha tudatos volt akkor biztos valami marketing fogás, mert így több 6950 fogyna és valószínű az is fedezné a gyártási költségeiket. Ha meg ekkora bakit elkövettek akkor meg így jártak😀
De igazából aki 6970et vesz az még tudja bőven tuningolni azt is szal..., sok a kérdőjel😀
de szerintem aki ebben a kategóriában vesz VGA-t gtx 570,580-HD 6950,6970 nem fog csalódni egyikben sem!szinte minden játékot visznek full-full beállítással, aki meg fps bajnok akar lenni csináljon cf-et vagy sli-t!😃
de amúgy szerintem gtx 580at vegyél ha belefér!
mert -15-17 ezerel olcsobban is megle
het oldani... és attol függetlenül nemkisérletezek ha 6970 en maradna a választás.. más van ráírva is 😃 + ha 6950 Tuningal 6970 eléri akkor azt már nemlehet tuningolni sem...
de ha tényleg lehetséges maradok a GTX580 nál ha belefér..
Lost planet 2 pl ... pár pálya után meghalt HD5870 en... 17-20fps sem volt ugy akadt mint szar... azért Nvidia jó fej...
Hát most tegnap nézegettem ugye de GTX580 nemnagyon éri meg az árát és van egy olyan érzésem hogy GTX590 kijön GTX580 nak lefog kicsit ugrani az ára... mert ugye hogylenne egy VGA 190 ezer???
22ezer + nem ér lehet az a 10% de végignéztem.. tényleg sok 137 ezerbe a GTX580 ... DE ha 6970 mellé vennék Psyhix karit ugyan ott tartok + még többet is fogyaszt... :S igazábol GTX580 ra is lenne pénzem ahogy kiszámoltam... de megéri e? ez jókérdés, mert játék és szempont kérdése... Crysis 1 is Nvidiás mégis ATI-n jobban ment...
FarCRy2 Nvidiás és Nvidia alig vezet... Stalker Pry- ATI-s ATI igaz jobban vezet benne de Nvidia is lteljesit ugy ahogy...
most belegondolok ha kijönnek az új procik és abba lessz beépitett
VGA-akkor Psyhix kell e majd??? vagy netán pl egy GTX580 + Proci Psyhix + a Proci VGA összedolgozna... jobb teljesitményt nyujthana mint bármi más... de Nv hogy gondolkodik róla ez jó kérdés...
lehet homályos kicsit 😃 meg nemvagyok helyesírás bajnok 😃 de érdemes elgondolkodni erről 😃
Az is igaz hogy GTX580 árából kijön 6870 CF ami jóval elveri.. de fogyasztásban többlessz 😃 + CF-et nem minden játék szereti 😃
6970 ugye GTX460 SLI felett van... és GTX470 olyan 10-15% ver rá néha.. de hoszabb távon nem is lehet gondolkodni mivel...
már Nvidia csúcskártya is 3GB + os lessz és ATi karihoz is felzárkoznak.. 4GB hoz... de nem minden a memoria... amikor GPU és tech visz mindent::::S
Kétségbeejtő az is hogy Nvidia GTX400 az szériát direkt lebutitotta mint az ATI a 58xxx szériát hogy 6xxx ezreset már normálisan új pénzért eladja.... ATI visszavette a támogatást a 5000 szériából és 6000 -re koncentrál... frissitésekben meg a 5000.set butija hogy többen vegyék az új szériát.... Nvidia meg + 22db Cudát feloldotta... és vedd meg + 40 ezerért mert milyen jó....
Erről a 6950 es disznóságról nem is beszélve 😃 hiába frissitesz bios-t
nincs annyi stem proci benne meg ram se ugyan az... mert miért rakna a kelönél több cuccot egy karira??? nekik az mind csak pénz...
GTX480 sem lehet a + 22cuda magot feloldani... egy driverel...
A 6950 Bios frissítésben pont a letiltott stream procikat oldja fel így 1408 helyett megkapjuk a 6970, 1536 stream processzor számát! a memóriák valóban eltérnek a 2 kártyán, de a 6950 vram-jai is bírják a 6970 órajeleit!( kipróbáltam)!
Illetve még a 6970 ben lévő 96 textúrázó is aktívvá válik a 6950en. mivel a textúrázók a stream procik alapján számolhatóak ki!
Szal teljes mértékben működik a modolás és teljesen ugyanaz a 2 VGA nyákja!
amúgy felröppent egy új hír is ugye hogy megváltoztatja az AMD a 2 VGA nyákját így valószínű már nem lesz elérhető ez a kis opció mivel lézersen le fogják tiltani a shader tömböket!
és nem hiába van a kártyákon 2 Bios, így bombabiztos a cucc, ha valami gond lenne modolás közben és nem indulna a kártya, 2es bios bekapcsol és ott a tiszta 6950!
22ezer + nem ér lehet az a 10% de végignéztem.. tényleg sok 137 ezerbe a GTX580 ... DE ha 6970 mellé vennék Psyhix karit ugyan ott tartok + még többet is fogyaszt... :S igazábol GTX580 ra is lenne pénzem ahogy kiszámoltam... de megéri e? ez jókérdés, mert játék és szempont kérdése... Crysis 1 is Nvidiás mégis ATI-n jobban ment...
FarCRy2 Nvidiás és Nvidia alig vezet... Stalker Pry- ATI-s ATI igaz jobban vezet benne de Nvidia is lteljesit ugy ahogy...
most belegondolok ha kijönnek az új procik és abba lessz beépitett
VGA-akkor Psyhix kell e majd??? vagy netán pl egy GTX580 + Proci Psyhix + a Proci VGA összedolgozna... jobb teljesitményt nyujthana mint bármi más... de Nv hogy gondolkodik róla ez jó kérdés...
lehet homályos kicsit 😃 meg nemvagyok helyesírás bajnok 😃 de érdemes elgondolkodni erről 😃
Az is igaz hogy GTX580 árából kijön 6870 CF ami jóval elveri.. de fogyasztásban többlessz 😃 + CF-et nem minden játék szereti 😃
6970 ugye GTX460 SLI felett van... és GTX470 olyan 10-15% ver rá néha.. de hoszabb távon nem is lehet gondolkodni mivel...
már Nvidia csúcskártya is 3GB + os lessz és ATi karihoz is felzárkoznak.. 4GB hoz... de nem minden a memoria... amikor GPU és tech visz mindent::::S
Kétségbeejtő az is hogy Nvidia GTX400 az szériát direkt lebutitotta mint az ATI a 58xxx szériát hogy 6xxx ezreset már normálisan új pénzért eladja.... ATI visszavette a támogatást a 5000 szériából és 6000 -re koncentrál... frissitésekben meg a 5000.set butija hogy többen vegyék az új szériát.... Nvidia meg + 22db Cudát feloldotta... és vedd meg + 40 ezerért mert milyen jó....
Erről a 6950 es disznóságról nem is beszélve 😃 hiába frissitesz bios-t
nincs annyi stem proci benne meg ram se ugyan az... mert miért rakna a kelönél több cuccot egy karira??? nekik az mind csak pénz...
GTX480 sem lehet a + 22cuda magot feloldani... egy driverel...
lehet legközelebb megint Nvidia kártyát veszek de ez még eldől.. én azt veszem amék olcsóbban ad jó teljesítményt...
én se zárkózok el za Nvidia felől sőt nekem tök8 mien VGA van a gépben csak jó legyen és megérje az árát...
volt nekem anno Nvidia kártyám de nem rokkantam bele a physx nélküli "életbe"
Na látjátok az ATisok lefikázzák az Nvidiát és közbe Nvidia kártyát dugnak a nagyszerű Atijuk mellé hogy tudjanak játszani akkor miről beszélünk! Én miért nem gondolkoztam el azon hogy Atit tegyek a Nvidiám mellé? Mert lehet hogy talán nem volt rá szükség!Innentől lehet gondolkodni!😂
Nagyon jól tudod, hogy miért raknak egyesek az ATI mellé nvidiát! Azért, hogy kihasználhassák a PhysX-et! De te még sohasem gondolkodtál el igazán azon, hogy mire is jó a PhysX?! Én egyáltalán nem bírálom egyik videokártya gyártót sem, mindkettőt nagyon jónak tartom! De ezt a PhysX cirkuszt tényleg egy nagy vakításnak tartom! Ez az nvidia aduja! Ezzel tudja csábítani a vásárlókat, mondván én olyat tudok, amit egy ATI sohasem fog! De végül is mit tud? Tol egy kis lét a szoftverfejlesztőknek, hogy dolgozzanak kicsit PhysX alá, ezzel némileg nvidia exkluzívvá téve az adott játékot! Tehát némely egyébként is alkalmazható utasítást PhysX alá írnak, így azokat a funkciókat az ATI tulajdonosok számára elérhetetlenné téve! Nyugodtan olts le, ha hibát találsz a gondolatmenetembe, de ez szerintem teljesen egyértelmű szituáció!
Hangsúlyozom, nekem semmi bajom nincs az nvidiával, jelenleg is tervezem egy nvidia kari vásárlását! De ezt a PhysX-et tényleg csak marketing fogásnak tudom be!
ennyi gyorsulás is elég lenne sztem az 560-hoz 55-60ezerért, főleg ha gyorsabb lesz a 6850 nél
Zoli73 : Mi az hogy egyre lentebb adok ?? Először nVidia GT220/240-et szerettem volna utána GTS 450/HD5750/5770 most meg GTX460 😆
Hát két oldallal ezelőtt amikor ha lenne manim téma volt előbb GTX560 at írtál utánna már csak GTX460-at!😆
(Ezt találtam de nem probáltam ki!)
ha ez sem jó, akkor a mellékelt cd-n eévő drivernek jónak kell lennie
arra lennék kíváncsi hogy a vga driverem milyen módom tudom frissiteni.
Shaprie Radeon hd 6870 1gb os karim van. a cd-t amit adtak hozzá azon 10.3 mas driver van de ahogy néztem már van 10.12 es ami a legfrissebb. ezt leszedtem és feltetem a gépre de kb meg gajdult olyan rosz lett a kép. a betük olvashatatlanul aprok és elmosotak voltak.
valami öttlet?
köszi😀
am miért van az hogy a volt vgamon 9600gt szebb volt a fifa11-nek a grafikája mint a 6870-en? a mass effect 2 meg nem indul mert nem rendelkezek physix-vel miért írja ezt ki?
physxes részre nagyon egyszerű a választ töltsd le és telepítsd fel a legújabb verziót 😃 ne kérdezd miért kell ATI mellé ez de szedd le és menni fog ha minden jól megy 😃
am miért van az hogy a volt vgamon 9600gt szebb volt a fifa11-nek a grafikája mint a 6870-en? a mass effect 2 meg nem indul mert nem rendelkezek physix-vel miért írja ezt ki?
most vettem egy Sapphire 6870-es vga-t és nem tudod drivert letölteni és tudnátok pontos linket adni hogy honnan kel és hogyan?
http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx
itt a link!
haver mondta miért nem jó a HD5870 nekem maradhatna ez..
mondom ha már van esély kicserélni... hát ez jó kérdés
17 ezer azért sok kicsit a külömbségért 😃 de megéri hosszútávra...
nah megyek melóba 6 re bant kell lennem 😃
asszem 6970 lessz de még átgondolom azért + 800Mb nemoria nemjön rosszúl 😃 addig írjatok ki mit gondol ..
98 ezer lenne a GTX570
115 lenne a HD6970... o_O
az a 17 meg megéri a külömbséget az jókérdés 😆
Nem Nvidia által támogatt játékokban 8% ver a GTX580 ra...
115 ezere jön ki a HD6970..