Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
philips20 avatar
szerintem várok a zotac ra az egy kicsit felvan húzva
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
a gigabyte jobb szerintem, de igazából mind1, mert csak a hűtés az ami változhat, én azt venném
0
0
0
0
philips20 avatar
ez ASUS ENGTX580/2DI/1536MD5 PCIe videokártya vagy Gigabyte GV-N580D5-15I-B nVidia GTX580 1536MB PCIe videokártya ez ? mind a kettöt 120 ért tudom csak mewlyik a jobb ?
vagy inkább egy zotac gtx580 amp edition ra várjak egy kicsit ?
0
0
0
0
Koppy96 avatar
a 6870 mennyivel erőseeb a 6850-nél ??
0
0
0
0
Osynho avatar
ddkk22 írta:
twoKgames írta:
ddkk22 írta:
holnap akarok venni még 2gb ramot még úgy meg nézem, az a baj hogy így a családba nekem van a legerősebb gépem még kereszt apám lenne de neki is gyengébb mert neki 2magos procia van, és mondták hogy lehet hogy a procim gyenge a kártyához.
én most rakom újra hát ha úgy más lesz majd írok ha tudok vmit😀

nem gyege a procid 😃

nem tom ezt mondták😀

Hogy lenne gyenge egy 4 magos Phenom II? 😃 Mondjuk tuningolhatsz rajta, de nem ez a problémád és nem is a 2gb ram (bár az valóban kevés). Pci-e csatolód 16X-on megy?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
a hd 6870 a gtx470-el van egyszinten, az 570 már 15% gyorsabb, mint2 karinál.
amúgy ez már nagyon régóta igaz hogy minél feljebb mész árban annál rosszabb az ár/érték arány, a mai legjobb karik ilyen szempontból a 6850, gtx460, vagy ott van még a gts450 is, és ezek nem drága karik, de e mellett nagyon jól lehet őket használni.
0
0
0
0
kailee avatar
Nos én mint 1 hónapos 6870 tulajdonos úgy gondolom felesleges ennél nagyobb karikba gondolkodni. Elég durván szoktam tesztelni a játékokat és még ez a nagy kari sincs kihasználva 100%-osan jó ha az 50%-ot meglépi.

nem kis játék teljesítményről beszélek hanem (alap crysis, avp, total war séria, bad company, stb.)

Netes játéknál amivel játszom nem akkora nagy igényű grafika kell de ott van hogy 3-4 klienst futtatok és még akkor se használja ki teljesen

még tuningolni is felesleges. de ha már a 6970-hez viszonyítunk nincs 10 fps különbség általában 6-7.
ha nagyon akarjátok a tuningot akkor vígan fel lehet tolni hozzá vagy akár az 5870-hez. az meg hogy +1gb ram van benne az is felesleg.

ár különbség nagy 6870 60-65 k fogyasztása fullon 280
6970 meg 110k fogyasztás fullon 390
(a gatyád rá megy a villanyszámlára és feleslegesen)

Mért ? Mert még játékba sincs ami kihasználná megfelelően.
Remélem nem vettem el senkinek a kedvét de ez a tény.

A gtx570 meg sokat fogyaszt jóval drágább mind a 2 karitól. és a 6870hez képest 3 fpsel ad többet.

ezen a linken megfigyelhető mi az állás (gtx 5 seria ne tévesszen meg senkit hogy elől van mert csak a 3dmarkban van elől játékba csak közép pályás)

http://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html
0
0
0
0
ddkk22 avatar
twoKgames írta:
ddkk22 írta:
holnap akarok venni még 2gb ramot még úgy meg nézem, az a baj hogy így a családba nekem van a legerősebb gépem még kereszt apám lenne de neki is gyengébb mert neki 2magos procia van, és mondták hogy lehet hogy a procim gyenge a kártyához.

nem gyege a procid 😃

nem tom ezt mondták😀
0
0
0
0
twoKgames avatar
ddkk22 írta:

nem gyege a procid 😃
0
0
0
0
ddkk22 avatar
0
0
0
0
twoKgames avatar
ddkk22 írta:
értem
de van olyan pálya amikor időre kel beérnem egyedül ott 45-50-60 fps meg van amikor többen játszunk akkor kevés
mass effect 2 is 45-60fps avp 3 40-60fps fear 2 60fps H.A.W.X 60fps😀 fifa 60fps csak amikor gól van és örül a játékos akkor megy le 30fps-re de utána vissza megy középkezdéskor 60fps-re😀 cod 4 30-40fps

ember!nálam ku*vára ez nem stimmel!nálam is lemegy 6-7fps-re amikor örülnek a fifa07-ben!ha megtudsz vmit akkor írd meg pls!
tuti, hogy valami gáz van a te gépeddel is!
nálam van olyan amikor stabilan 60 fps en megy 2-3 percig aztán leesik 25-50-re
0
0
0
0
repfect avatar
köszönhető az új architektúrának ami 32nm-en készül és nagy szerepet tölt be az új AVX utasításkészlet, de bővebben olvashatsz róla: http://ipon.hu/hir/elrajtolt_az_intel_sandy_bridge_processzorcsaladja/15365

ddkk22: talán win7 most mutatta ki hogy mennyire kevés az a 2giga ram ha komolyabb dolgokat akarsz futtatni rajta, de pontosan nem tudom megmondani😞 ramot mindenképpen vegyél még 2gigát, de azért a karit is próbáld ki egy másik konfigban ami azért legyen annyira erős h kihajtja a 6870-et
0
0
0
0
MaximumGame avatar
HD6990 ilyen 170-180 ezer lessz ahogy a GTX595 is 😃
honnan veszed hogy 130k lessz a HD6990 ???
0
0
0
0
ddkk22 avatar
szerinted mitől ilyen kevés?
0
0
0
0
no avatar
De hogy csinálták ezt meg?
0
0
0
0
repfect avatar
intelben még nem csalódtunk😃 nyáron nekem is tervben van egy i5😃😃 ja és kövi oldalon a fogyasztást is érdemes megnézni, nagyobb teljesítmény mellett jóval kisebb a fogyasztás, sztem nagyon brutális lett a sandy
0
0
0
0
no avatar
repfect írta:
MaximumGame:Én azt mondom ne legyél maximalista teljesen felesleges, helyedben lennék vennék egy gtx 570-et ami egy szinten van a 6970-el(-2-3%) kevesebbet fogyaszt és olcsóbb is, minden szinten hibátlan kártya. Én úgy gondolom ezen a csúcs szinten minden kártya nagyon jó, és az h most 120fps vagy 125fps teljesen mind1

szerk:ja másik, azt írtad h megtudnád veni a 130k-s gtx 580-at, én úgy gondolom h jobban jársz egy 570-el amit megkapsz 88k-ért és a maradék pénzt új lap és processzorra költenéd(gondolok az új sandy-bridgre) csak mert az amd nem fogja kihajtani egyik kártyát sem amit tervezel. Egy i5 2500 most még top i7-eket is veri és olcsó viszonylag.egy ilyen procival meg egy "gyengébb" gtx 570-ből is többet sajtolsz ki mintha egy 580-at raknál a phenomod mellé. csak egy kis isnpiráció:http://www.anandtech.com/show/4083/the-sandy-bridge-review-intel-core-i7-2600k-i5-2500k-core-i3-2100-tested/20

alaposan elemezd ki😃 csak tanács

Azokkal a procikkal mit csináltak hogy ilyen rohadt erősek?o_O
0
0
0
0
repfect avatar
mass effect avp elfogadható de a többi az kevés főleg a cod4 amit maxon 110fps-el kéne vinnie
0
0
0
0
repfect avatar
mass effect avp elfogadható de a többi az kevés főleg a cod4 amit maxon 110fps-el kéne vinnie
0
0
0
0
ddkk22 avatar
értem
de van olyan pálya amikor időre kel beérnem egyedül ott 45-50-60 fps meg van amikor többen játszunk akkor kevés
mass effect 2 is 45-60fps avp 3 40-60fps fear 2 60fps H.A.W.X 60fps😀 fifa 60fps csak amikor gól van és örül a játékos akkor megy le 30fps-re de utána vissza megy középkezdéskor 60fps-re😀 cod 4 30-40fps
0
0
0
0
repfect avatar
visszaolvastam azt h hot pursuitba is 25-30fps-t kapsz😞 én 9800gt-vel maxon játszottam full hd-ban és stabilan tartotta a 60fps-es limitet. én a helyedben belepróbálnám egy másik pc-be a kártyát h ott mit művel és az eredmény megmutatja h a kártával van-e a baj
0
0
0
0
ddkk22 avatar
ez az ami aggazt h láttam videót és ott 4300 felett volt
lehet hogy hibás a kártya?
0
0
0
0
repfect avatar
ddkk22 írta:
szerintetek jó ez a pont amit a 3dmark11 adott a vga-ámra P3463 3DMarks?

6870-től ez a pontszám kevéske😞 procit húzd picit meg vga-t is és próbáld meg elérni azt a 4000 pontot, Cooley-nak gtx 460-al sikerült 4200, annál pedig rősebb a 6870😃
0
0
0
0
ddkk22 avatar
szerintetek jó ez a pont amit a 3dmark11 adott a vga-ámra P3463 3DMarks?
0
0
0
0
repfect avatar
MaximumGame:Én azt mondom ne legyél maximalista teljesen felesleges, helyedben lennék vennék egy gtx 570-et ami egy szinten van a 6970-el(-2-3%) kevesebbet fogyaszt és olcsóbb is, minden szinten hibátlan kártya. Én úgy gondolom ezen a csúcs szinten minden kártya nagyon jó, és az h most 120fps vagy 125fps teljesen mind1

szerk:ja másik, azt írtad h megtudnád veni a 130k-s gtx 580-at, én úgy gondolom h jobban jársz egy 570-el amit megkapsz 88k-ért és a maradék pénzt új lap és processzorra költenéd(gondolok az új sandy-bridgre) csak mert az amd nem fogja kihajtani egyik kártyát sem amit tervezel. Egy i5 2500 most még top i7-eket is veri és olcsó viszonylag.egy ilyen procival meg egy "gyengébb" gtx 570-ből is többet sajtolsz ki mintha egy 580-at raknál a phenomod mellé. csak egy kis isnpiráció:http://www.anandtech.com/show/4083/the-sandy-bridge-review-intel-core-i7-2600k-i5-2500k-core-i3-2100-tested/20

alaposan elemezd ki😃 csak tanács
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
MaximumGame
nos nem tudom h holnézted de lambdánál 84 ért is kapsz 5870-et.
GTX 580 130k ért nem annyira éri meg, annyiért adják majd a 590-et ,eg az 6990-et.
6970-et vegyél szerintem, de ha van zséd vedd meg azt, de máshol néztem 110ért is vehetsz már.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Nemegészen.. de letudja venni ha nem kell neki..
viszont nemírja Catában de egy oldalon olvastam hogy teszt közben felvett 350W tot is mert igényelte...

viszont 6990 ben elvileg már teljesen magától fogja álitani...
lessz 2db 850Mhz ez GPU kb benne.. és az egyiket tudja automatikusan emelni 😃 a másik meg marad azonos órajelen... ha csak nem azt is megcsinálják hogy mind2 egyszinten mehessen...de ATI nak meg NV nek csak a Minimum 300W nak kell egyeznie.... az nem a játékoknál maxot jelenti... hanem korlátozva lessz.. és van rá lehetöség feloldani is.

Ugye 880Mhz es órajelen a 6970 en 350W tot is felvesz ha olyan alkalmazás megy... de abba nincs benne ha emeled az órajelet..
0
0
0
0
no avatar
MaximumGame írta:
Az a baj hogy a HD6970 ről sokat olvastam.. és kiderült hogy ATI úgy írta meg ha a kártyának kell akkor 350W tot is felvesz... az új tech miatt nincs korlátozva annyira... az új Procik miatt amik megjelennek... ha netán többet kérne a fogyasztás is nővekszik... viszont teljesitményben nem csak stabilabb 350W al...

HD6990 et is igy tervezik csak az 300W /450Wlessz elvileg...
Az aztjelenti hogy 850en ketyeg majd az órajel elvileg és ha kell a játéknak akkor 1000ig is automatán felviszi... de lehet korlátozni majd elvileg programmal... HD5970 is maxon 350+W is eszik ha megvan húzva..

Ha jól értelmezem azt akarod mondani hogy a 6970 saját magát tuningolja ha úgy látja hogy alap órajel nem elég?
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Az a baj hogy a HD6970 ről sokat olvastam.. és kiderült hogy ATI úgy írta meg ha a kártyának kell akkor 350W tot is felvesz... az új tech miatt nincs korlátozva annyira... az új Procik miatt amik megjelennek... ha netán többet kérne a fogyasztás is nővekszik... viszont teljesitményben nem csak stabilabb 350W al...

HD6990 et is igy tervezik csak az 300W /450Wlessz elvileg...
Az aztjelenti hogy 850en ketyeg majd az órajel elvileg és ha kell a játéknak akkor 1000ig is automatán felviszi... de lehet korlátozni majd elvileg programmal... HD5970 is maxon 350+W is eszik ha megvan húzva..
0
0
0
0
MaximumGame avatar
de valamit nemértek miért mentek fel ennyire a HD5870 árai?????
100 ezer felett van szinte mindenhol...

GTX580 lessz mert 10ezret rádobok áfa miatt de 17az már sok sok 😃

Asus HD5870 Matrix se semmi alap órajelen GTX480 al együtt teljesit 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
A lényeg hogy meglessz... 😲
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Jan88 írta:
MaximumGame írta:
kvio1 írta:
Sziasztok! Kellene egy aktív hűtő a Geforce 220gt-hez. Tudtok ajánlani olyat ami jó és nem kerül sokba. Sürgős lenne!

Arctic Accelero L2 Pro

keress rá! ez jóféle és olcso

Mennyiért adják a 6970-et?
115 ezerért :S és én tudnám olcsobban másol venni 97 ezerbe...
kuva élet 😃

GTX580 meg 137 ezer... ott és én meg 123 ba tudnám szerezni ugyszint 😃 ez kuva sok áfa....

amugy ha igy nézem GTX580 még mindig jobban megéri ott mintha HD6970 et veszek... igy csak 10 el drágább.. az ATI meg 17 el..

És mikor lesz meg az új kártya?

Hétfőn viszem be gariztatni... és elvileg 2 hét... amig átnézik.. elég sok de ez van.. :S és utána eldönthetem.. de árértlkben GTX580 a nyeről..

mostsetudok játszani szóval tök mind1 😃 olyan csikos a kép játéknál 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
kvio1 írta:
Sziasztok! Kellene egy aktív hűtő a Geforce 220gt-hez. Tudtok ajánlani olyat ami jó és nem kerül sokba. Sürgős lenne!

Arctic Accelero L2 Pro

keress rá! ez jóféle és olcso

Mennyiért adják a 6970-et?
115 ezerért :S és én tudnám olcsobban másol venni 97 ezerbe...
kuva élet 😃

GTX580 meg 137 ezer... ott és én meg 123 ba tudnám szerezni ugyszint 😃 ez kuva sok áfa....

amugy ha igy nézem GTX580 még mindig jobban megéri ott mintha HD6970 et veszek... igy csak 10 el drágább.. az ATI meg 17 el..

Egyik számláról meg másikra nemtudják átírni aztmondta az ismerösöm..
mert nagyker áron is vehetném.. de mivel másik nagyker névről vettem mint amiről most venném 😃 igy elvileg nemlehet...
0
0
0
0
kvio1 avatar
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Hát GTX460 nagyon jó 😃 csak most éppen szétrobbanok mert ahol a karim garis az egy elég drága bolt és HD6970 is 20 ezerel drágább 😃 GTX580 is 14 ezerel 😃 ez kicsit melbevág... jó nagy szarba vagyok...
karit max levásárolhatom 😃 de nemkapom vissza... most vagy leszek olyan hülye 😃 drágábban megvenni... az a baj az a 15-20 ezer az kurva sok... csak igy... és rajtam megkeresik...
0
0
0
0
thug85 avatar
Jan88 írta:
thug85 írta:
Zoli73 írta:
Thug85: Félre értettük egymást! Nekem semmi bajom az ATI-val mindenkinek szíve joga azt választani ami neki tetszik és meglátása szerint neki megfelelő csak engem az bosszant amit már leírtam hogy egyesek a másik gyártó termékeit szídják hogy ilyen meg olyan szar miközben ők is használják!Igen az Nvidia azért kerül többe mert vannak benne exkluzív efektek mint a PhysX és a 3Dvision ennyi!😀

Hát ebben hasonlóan vélekedünk! Nekem sem igazán tetszik, mikor egyesek az általuk preferált márkát úgy próbálják fényesíteni, hogy a másikat lehordják! Én úgy gondolom, hogy mind processzornál, mind VGA-nal megvannak az előnyei, illetve a hátrányai mindkét gyártó termékeinek! Amikor valaki habzó szájjal elkezdi szidni valamely márka képviselőjét, akkor bennem is feltud menni a pumpa!

Véleményeket várok!
Erősen azon agyaltam az elmúlt napokban, hogy az 5750-esem beszámíttatva nagyságrendileg egy 15 ezer forint rápótlással vennék egy GTX460-at! Nincs bajom az 5750-esemmel, nagyon szeretem a kártyát! De viszont ami elgondolkoztatott az az a teljesítmény különbség, amit 15 ezer forint plusszért kaphatok egy GTX460-tól! Mert hát azért elég nagy különbség van a két kártya között!
Ti, hogy vélekedtek a témáról?

Szerintem jó ötlet a GTX 460, nagyon jó VGA, remek ár/érték aránnyal bír! Esetleg még HD 6850 is jó, abban az árkategóriában.😆

Valóban! Az ötlet egyáltalán nem rossz! Valahogy ezt kihagytam a számításból! A GTX460 nagyon szimpatikus lett számomra, nem is néztem a konkurencia felhozatalát ebben az árkategóriában!😆 Én amikor utoljára néztem 6850-est, akkor még 50 ezer fölött láttam!
0
0
0
0
thug85 avatar
Zoli73 írta:
Thug85: Félre értettük egymást! Nekem semmi bajom az ATI-val mindenkinek szíve joga azt választani ami neki tetszik és meglátása szerint neki megfelelő csak engem az bosszant amit már leírtam hogy egyesek a másik gyártó termékeit szídják hogy ilyen meg olyan szar miközben ők is használják!Igen az Nvidia azért kerül többe mert vannak benne exkluzív efektek mint a PhysX és a 3Dvision ennyi!😀

Hát ebben hasonlóan vélekedünk! Nekem sem igazán tetszik, mikor egyesek az általuk preferált márkát úgy próbálják fényesíteni, hogy a másikat lehordják! Én úgy gondolom, hogy mind processzornál, mind VGA-nal megvannak az előnyei, illetve a hátrányai mindkét gyártó termékeinek! Amikor valaki habzó szájjal elkezdi szidni valamely márka képviselőjét, akkor bennem is feltud menni a pumpa!

Véleményeket várok!
Erősen azon agyaltam az elmúlt napokban, hogy az 5750-esem beszámíttatva nagyságrendileg egy 15 ezer forint rápótlással vennék egy GTX460-at! Nincs bajom az 5750-esemmel, nagyon szeretem a kártyát! De viszont ami elgondolkoztatott az az a teljesítmény különbség, amit 15 ezer forint plusszért kaphatok egy GTX460-tól! Mert hát azért elég nagy különbség van a két kártya között!
Ti, hogy vélekedtek a témáról?
0
0
0
0
no avatar
Érdekes, ha külön nem tudsz felrakni DX 11-et akkor talán még a windowsal lehet a gond, és ha az sem a ludas akkor csak az maradt hogy a vidi kártyával van gond
0
0
0
0
ddkk22 avatar
alien vs predator 2010 kidobott dx 11-be
0
0
0
0
no avatar
Valamelyik játékot próbáltad már DX 11-ben játszani?
0
0
0
0
ddkk22 avatar
nem tom mert az avp3 dx11 kidob gondolom akkor nincs fent meg az everest is dx 10-et mutat
és nem engedi a dx 11-et felrakni😞
0
0
0
0
no avatar
Mert azt fel kell rakni?o_O Úgy tudom hogy játékkal megy fel ha olyan, de lehet hogy tévedek, legalábbis én ilyen külön telepitgetés nélkül játszottam DX 11-be
0
0
0
0
Lizard avatar
MaximumGame írta:
Nem ugy értem 😃 amugy mennyi let az eredmény??
6970 950mhz órajelnél többet nem bír...

Hát igen ha az 5870 rejlő tuning lehetőseg nézzük valóban csekély!
amúgy 93 fok volt max, úgyh azért érezni az órajel emelést😃
alapon amúgy olyan 86 fokra ment fel!
0
0
0
0
ddkk22 avatar
miért nem birok dx 11 felrakni?
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Nem ugy értem 😃 amugy mennyi let az eredmény??
6970 950mhz órajelnél többet nem bír...
0
0
0
0
Lizard avatar
MaximumGame írta:
Sajnos olvasom a HD6970 ről a teszteket 😞
és komolyan egyre elszomoritobb...
Tuningolásban elég szar lett.... 5870 hez mérten sokkal gyengébb tuningban... 6950 meg méggyengébb benne..

na most izzasztottam jó 1 óráig a furmarkkal a 6950-et a 6970 órajelekkel meg minden feloldással, és kutya baja, szal ennyi tuningot tuti bír😃
ennél több nekem meg nem is kell.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Sajnos olvasom a HD6970 ről a teszteket 😞
és komolyan egyre elszomoritobb...
Tuningolásban elég szar lett.... 5870 hez mérten sokkal gyengébb tuningban... 6950 meg méggyengébb benne..
0
0
0
0
ddkk22 avatar
hát az lehet újra kel pakolnom😀
youtubéről szedtem a linket és letöltöttem😀
0
0
0
0
MaximumGame avatar