Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
személyes vélemény szerint ati jobb az athlon procikhoz, de a gts450 se rossz 😃
Szerk,: Az én gépembe miért illene jobban ATI kártya ??
ja sorry most nézem a 17fps az már szaggat nem?
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne hogy, van két asus vh222d monitorom, mindkettőt rákötöttem a gépre, de csak az egyiket ismeri a felső bemenetet. dvi-vel van kötve mind a kettő hd 6870-re, win 7 64 bitem van.
Mi lehet a baj?
Előre is köszi!
Hátha minden jól van össze kötve és be is van kapcsolva akkor lehet hogy az egyik kábeled nem jó lehet meg van szakadva.
a catalist control panelba az asztalok kijelzőkbe hány monitort mutat? vagy az asztalon jobb gomb és képernyő felbontás hány monitort mutat? ha csak 1et akkor az lesz amit mondtam kábel nem jó vagy rosszabb esetbe a vga kimenetel romlott el.
ha minden hol látja a 2 monitort és csak ne mjeleniti meg az 1iken a dolgokat mert nincs beállítva akkor a startgomb+p gombot nyomd le és válaszd ki a megfelelőt
Helósztok segítsék kéne nekem! Mégpedig abban hogy most van egy 9800gt-m (1Gb) de haver el akarja velem cserélni egy GTX 460 (768Mb)-osra szerintetek teljesítménybe melyik a jobb??
(Meg éri cserélni?)
Előre is kösz.
Még jó hogy Bazz de mazlid van 😃 kb sacra 90% al erösebb a GTX460 szerintem... bár ezt hasraütésre mondtam.. de sokkalta erösebb 😃
Én meg azon gondolkozok 😃 GTX570 kb 97 ezer HD6970 103 ezer 😃 melyik éri meg 😆 de Psyhix nél nagyon odaveri a 6970 et 😃
olyan 80-85% al 😃
dehogy 90%-al! durván 30%-al erősebb!
viszont Én nagyon furcsálom eme ajánlatot főleg ha azt s számításba vesszük hogy a Te jelenlegi VGA-d az Ő VGA-ja volt...
Egy olyan problémám lenne hogy, van két asus vh222d monitorom, mindkettőt rákötöttem a gépre, de csak az egyiket ismeri a felső bemenetet. dvi-vel van kötve mind a kettő hd 6870-re, win 7 64 bitem van.
Mi lehet a baj?
Előre is köszi!
én maviszem vissza a karim..szóval addig kell majd szereznem egy másikat... 😃
de néha akkor is ha videót nyitottam meg... az kuka lessz...
én mondjuk eladtam.. de nemszoltak hogy másnál baja lett volna...
cz92 : Igen még ugy is sokkalta jobb cseréld el vele!
Nagy mázlid van 😃 amugy a memoria nem sokat jelent...
nézd meg GTX570 is csak 1250MB os és veri a 2 gigásat is néha...
Helósztok segítsék kéne nekem! Mégpedig abban hogy most van egy 9800gt-m (1Gb) de haver el akarja velem cserélni egy GTX 460 (768Mb)-osra szerintetek teljesítménybe melyik a jobb??
(Meg éri cserélni?)
Előre is kösz.
Még jó hogy Bazz de mazlid van 😃 kb sacra 90% al erösebb a GTX460 szerintem... bár ezt hasraütésre mondtam.. de sokkalta erösebb 😃
Én meg azon gondolkozok 😃 GTX570 kb 97 ezer HD6970 103 ezer 😃 melyik éri meg 😆 de Psyhix nél nagyon odaveri a 6970 et 😃
olyan 80-85% al 😃
Azért ezt megnézném... Full, hd, minden maxon, AA, AF is és simán, sok fps-el ment a Crysis? Alapból, ha csak 80%-on ment a GPU, akkor ott valami nem volt okés.
A többivel nagyjából egyetértek, én sem igénylem a csúcskártyákat.
metro 2033 nem futtattam mert nincs letöltve gta4 et meg nem komálom az azért nincs de mivel az alap helyzetű gyári beállítással használom a vgat ezért feltételeztem azt ha felhúzzuk a 6970 es gyári beállításaihoz kb ugyan azt kapjuk de az a +6-7 fps na most hova rohanjak azé nem vennék 40 ezerrel drágább karit főleg hogy még játék nem nagyon van ami kihasználja.
én legalább is ennek a híve vagyok hogy ha a kisebből is akkora teljesítmény jön ki ami elbírja a crysist már meg a dx11 es fullgrafos játékokat és még tuningolni is lehet, olcsób és keveset fogyaszt akkor az jobban megéri Ez az én véleményem
Nos én mint 1 hónapos 6870 tulajdonos úgy gondolom felesleges ennél nagyobb karikba gondolkodni. Elég durván szoktam tesztelni a játékokat és még ez a nagy kari sincs kihasználva 100%-osan jó ha az 50%-ot meglépi.
nem kis játék teljesítményről beszélek hanem (alap crysis, avp, total war séria, bad company, stb.)
Netes játéknál amivel játszom nem akkora nagy igényű grafika kell de ott van hogy 3-4 klienst futtatok és még akkor se használja ki teljesen
még tuningolni is felesleges. de ha már a 6970-hez viszonyítunk nincs 10 fps különbség általában 6-7.
ha nagyon akarjátok a tuningot akkor vígan fel lehet tolni hozzá vagy akár az 5870-hez. az meg hogy +1gb ram van benne az is felesleg.
ár különbség nagy 6870 60-65 k fogyasztása fullon 280
6970 meg 110k fogyasztás fullon 390
(a gatyád rá megy a villanyszámlára és feleslegesen)
Mért ? Mert még játékba sincs ami kihasználná megfelelően.
Remélem nem vettem el senkinek a kedvét de ez a tény.
A gtx570 meg sokat fogyaszt jóval drágább mind a 2 karitól. és a 6870hez képest 3 fpsel ad többet.
ezen a linken megfigyelhető mi az állás (gtx 5 seria ne tévesszen meg senkit hogy elől van mert csak a 3dmarkban van elől játékba csak közép pályás)
http://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html
Futtasd már le akkor a Crysis-t vagy a Metro 2033mat full HD ban vag yesetleg GTA4-et... megnézem mit nyomat az a HD6870 ha szerinted odaveri majdnem a 6970 et 😃 van jó 15+% közöttük 😃
Ha újraindult, akkor ott valami nem jó. NB, HT órajeleket figyelted?
azok mik, hol vannak?
Igazából csak annyi a léyeyg, hogy ne fagyjon le, ne induljon újra, illetve ne dobjon ki a program hibával, miközben fut. Kiírta a végén, hogy sikeres a teszt, ugye? Egyébként én is 30 másodperc körüli köröket kapok a 3,45ghz-es B45-el. A tied mennyin futott?
elsőnek 3.2ghz-en volt de ottan ujra indult most 3ghz-en van és úgy csináltam és úgy jó volt ki is írta h kész van😀
Az idő, ami alatt végzett a feladattal, valamint a számítási teljesítmény. Lényeg, hogy lefusson, de lehet több kört is nyomatni.
értem
és amit kaptam az jó, stabil?
Hogy stabil-e a tuning, illetve hogy mennyire melegszik. Elég keményen odatesz a procinak 😃
Time (s) Speed (GFlops) Result
28.750 31.0912 3.648426e-002
30.222 29.5771 3.648426e-002
29.363 30.4426 3.648426e-002
29.185 30.6282 3.648426e-002
28.569 31.2881 3.648426e-002
ilyet csinált ez mit jelent?😀
Pont azt mondom, hogy meglepően jó az a 44fok egy gyári hűtőtől húzott, terhelt Phenom II-vel. Megsülni nem fog, mert lelövi magát, de 44 fokon semmi baja nem lesz. Terheld le Intel Burn Testtel pl, hogy tuti stabil-e.
és ebből a tesztből mit lehet meg álapítani?😀
everestel nézzem
Gyári coolerrel? A magok, vagy a cpu?
gyári hűtő
a magok is meg a cpu is szerintem
de a magok biztosan😀
Minél jobban húzd meg. 😀 Procija válogatja, hogy mennyi feszt kér, ezt nem lehet így megmondani. Próbálgasd. Csak nézd a a hőmérsékleteket!
oks,
most 3,2GHz-en 44fokos játék közbe😀
most felhúztam 3.2GHz-re és most így jól megy szerintem ha felhúznám 3.6ra vagy 3.7re nem lenne baj😀
4Ghz-et is viszi szerintem!😂 Mire vársz még? Büntesd meg azt a procit!😂
Vagy nem viszi... Illetve csak akkora fesszel, hogy lehetetlen lehűteni, főleg gyári coolerrel. Az enyém is 1,4V fölött kér 3,6ghz felett, ott meg már melegszik, meg fogyaszt tisztességesen 😃
mennyire húzzam fel hogy teszteljem és menniy feszen?
most felhúztam 3.2GHz-re és most így jól megy szerintem ha felhúznám 3.6ra vagy 3.7re nem lenne baj😀
4Ghz-et is viszi szerintem!😂 Mire vársz még? Büntesd meg azt a procit!😂
Vagy nem viszi... Illetve csak akkora fesszel, hogy lehetetlen lehűteni, főleg gyári coolerrel. Az enyém is 1,4V fölött kér 3,6ghz felett, ott meg már melegszik, meg fogyaszt tisztességesen 😃
Osynho: minek húznám fel ? nekem elég ha gyárilag felhúzzák meg ha felhúzom és elromlik valószínűleg bukom a garanciát is
Minek húzzad fel? Minek veszelgyári tuningoltad? 😀 Hogy gyorsabb legyen, nem? 😎 Szerinted mi a különbség a gyári oc (ami nevetséges mértékű és még pénzbe is kerül), és a saját oc között? Garanciát nem befolyásolja, mivel nem tudják megállapítani, kivéve, ha leégeted, de ahhoz ügyesnek kell lenned. 😃
ddkk22: Akkor nem ez a problémád.
szerinted mi lehet a probléma? mert most húztam a procin és így jól megy😀
Osynho: minek húznám fel ? nekem elég ha gyárilag felhúzzák meg ha felhúzom és elromlik valószínűleg bukom a garanciát is
Minek húzzad fel? Minek veszelgyári tuningoltad? 😀 Hogy gyorsabb legyen, nem? 😎 Szerinted mi a különbség a gyári oc (ami nevetséges mértékű és még pénzbe is kerül), és a saját oc között? Garanciát nem befolyásolja, mivel nem tudják megállapítani, kivéve, ha leégeted, de ahhoz ügyesnek kell lenned. 😃
ddkk22: Akkor nem ez a problémád.
Everest, Aida, esetleg GPU-z. Valamelyik tuti kiírja.
ezt írja ki PCI-E 2.0x16 @ x162.0
holnap akarok venni még 2gb ramot még úgy meg nézem, az a baj hogy így a családba nekem van a legerősebb gépem még kereszt apám lenne de neki is gyengébb mert neki 2magos procia van, és mondták hogy lehet hogy a procim gyenge a kártyához.
én most rakom újra hát ha úgy más lesz majd írok ha tudok vmit😀
nem gyege a procid 😃
nem tom ezt mondták😀
Hogy lenne gyenge egy 4 magos Phenom II? 😃 Mondjuk tuningolhatsz rajta, de nem ez a problémád és nem is a 2gb ram (bár az valóban kevés). Pci-e csatolód 16X-on megy?
nem tudom, azt hol lehet meg nézni?