Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kalashnikoff avatar
penzessandor írta:
csumi, van nekem egy MSI PT890 NEO v2 (MS-7258) alaplapom és ha rákötök vmi féle hang cuccot nem adja be .. nem észleli.
Valami ötlet? 😕

Hangkártya driver-je fent van?
0
0
0
0
Yodadeejay avatar
csumi, van nekem egy MSI PT890 NEO v2 (MS-7258) alaplapom és ha rákötök vmi féle hang cuccot nem adja be .. nem észleli.
Valami ötlet? 😕
0
0
0
0
Borbi avatar
kalashnikoff írta:
jtrlvksz írta:
Hali! A felállás: jelenleg van egy FULLHD monitorom amit használok, de megvan még a régebbi LCD monitorom is aminek jóval kisebb a felbontása, és nem is 16:9. Ha hozzákötném ezt is a géphez, megoldható lenne, hogy az egyiken és a másikon is mást tudjak csinálni, tehát ne klónozza a képet a másik monitorra is?

Meg lehet csinálni.

patrikk911
Am csak énnemlátok jól vagy tényleg kezdtek az árak csökkeni?

Milyen téren?

A Szabadság téren 😆
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
jtrlvksz írta:
Hali! A felállás: jelenleg van egy FULLHD monitorom amit használok, de megvan még a régebbi LCD monitorom is aminek jóval kisebb a felbontása, és nem is 16:9. Ha hozzákötném ezt is a géphez, megoldható lenne, hogy az egyiken és a másikon is mást tudjak csinálni, tehát ne klónozza a képet a másik monitorra is?

Meg lehet csinálni.

patrikk911

Milyen téren?
0
0
0
0
patrikk911 avatar
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
mert 1280x1024 nem widescreen 16:9 hanem 4:3 ás felbontású azért nem teljes képű a wide monitoron
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Az miért van, hogy 1280x1024-en torzít a monitor ha widescreenre van állítva ? (Ha 4:3-ra van akkor jó, csak nem tölti ki az egész képet )
0
0
0
0
patrikk911 avatar
Madafaka benéztem, köszi
0
0
0
0
Razor1911 avatar
patrikk911 írta:
Helo a windows telepítő az egy cd vagy egy ikon?
CD
0
0
0
0
patrikk911 avatar
Helo a windows telepítő az egy cd vagy egy ikon?
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Superlompos írta:
720p = 1280X720

1080p = 1920x1080

Köszönöm 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
720p = 1280X720

1080p = 1920x1080
0
0
0
0
Koppy96 avatar
niteforce írta:
Full HD-n 3 probléma van az 1600*1200-al.
egyik az, hogy a Full HD egy 16:9 képarány, az 1600*1200 meg egy 4:3.
másik A FullHD felbontás 1920x1080p. Vagyis az 1600x1200 1200 sorát nem tudja megjeleníteni.
harmadik,Az LCD monitorok ha nem natív felbontáson használod, nagyon ronda képet ad. Szóval a Full HD monitorodat csakis Full-HD-ban használd.
próbáld meg a 720p-t az még elmegy

720p vagyis ? Nem vágom hogy mi mit jelent mert nekem eddig 1024-es monitornál nagyobb nem jutott tehát nem nagyon foglalkoztam ezzel.
És használnám én a monitoromat FullHD-ban de a virtualboxban futtatott Win XP-ben valamiért csak 1600x1200 a max felbontás, nagyobbra nem tudom feltolni :/
0
0
0
0
niteforce avatar
Full HD-n 3 probléma van az 1600*1200-al.
egyik az, hogy a Full HD egy 16:9 képarány, az 1600*1200 meg egy 4:3.
másik A FullHD felbontás 1920x1080p. Vagyis az 1600x1200 1200 sorát nem tudja megjeleníteni.
harmadik,Az LCD monitorok ha nem natív felbontáson használod, nagyon ronda képet ad. Szóval a Full HD monitorodat csakis Full-HD-ban használd.
próbáld meg a 720p-t az még elmegy
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Sziasztok. Lenne egy olyan problémám hogy a fullHD monitoromat nem tudom 1600x1200-ra állítani,minden másra igen. Ez miért van ?
Virtual boxban futtatok XP-t és nem tudom teljes képernyőre venni ( vagyis igen csak nem tölti ki ) csak akkor ha megegyezik a win7-em felbontásával. Ez 1280x1024 ami nem is lenne gond csak torzítja a képet, tehát a négyzet helyett téglalapot látok, ha 4:3 képarányra veszem akkor meg nem tölti ki az egész képernyőt de jó, viszont nekem AutoCAD-hez kell amiben azért nem árt a teljes képszélesség és az hogy ne torzítson. Más közös felbontás meg sajnos nincs csak az 1600x1200 de azt meg a win7-emen nem tudom beállítani tehát ha az xp-n be van akkor kilóg a kép :/
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
üdv
lenne egy olyan problémám hogy feltettem a portal 2 a gépre és amikor elkezdené tölteni a menüt akkor magátol kilép???
mi lehet a probléma??
0
0
0
0
victim017 avatar
Kmisi99 írta:
victim017 írta:
Sziasztok!
lehet nemjó helyere írok de annyi lenne a gondom hogy amikor bekapcsolom a gépet, 2 másodpercre rá kikapcsol,aztán megint be. ez miért van?

Hogy kapcsol ki? Kialszanak pl a gépházon a fények majd vissza? Előfordulhat az ilyen. Nekem pl beindul egy másodpercre az összes ventilátor majd leáll 1 másodpercre majd elindulnak rendesen.

Mostmár betudtam kapcsolni, kiderült hogy beragadt a gomb és ezért sz*rakodott, de most a monitor csesződött el :/ nincs jel, full feketeség van... :/
0
0
0
0
Ducky avatar
20e ft alatt nem kapni sokat...de 22-ért: WD 2.5" 500GB Passport Essential USB3.0 😀
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
ja bocs elírtam 20e Ft 😆
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
tudnátok ajánlani valami jó fajta külső merevlemezt 20 ezer Ft-nál ne nagyon legyen több
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Akkor marad a HD6950😀
0
0
0
0
wdavid avatar
egyetlen oldalt találtam hol már lehet rendelni ott 69ért adták 😃 az MSI pedig az egyik VGA tesztet készítő oldalnak írta h náluk 72K lesz a 7850 😃 egyébként ha 1GBis 6950et veszek akkor CF lesz ha 2GBost akkor még nem tudom hehe 😃
0
0
0
0
GAMER2 avatar
wdavid írta:
igen de az bőven 60 felett lesz 😃

Honnan tudod?😆😊
0
0
0
0
wdavid avatar
igen de az bőven 60 felett lesz 😃
0
0
0
0
GAMER2 avatar
wdavid írta:
most néztem egy tesztet és azt írják h nem nagyon melegszik még OC-vel sem és viszonylag halk is 😃 lehet h beújítok inkább egy ilyenre 😃

Te tudod😀 De én még akkor is várnék a helyedben a HD7850-re.😃
0
0
0
0
wdavid avatar
most néztem egy tesztet és azt írják h nem nagyon melegszik még OC-vel sem és viszonylag halk is 😃 lehet h beújítok inkább egy ilyenre 😃
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Az lehet hogy gyengébb a Sapphire-nél, de szerintem még lehet hogy jobb is....😃 Ez az IceQ hűtése elég jónak számít😀
0
0
0
0
wdavid avatar
http://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=2581

Ez a kártya azért ilyen olcsó mert nem olyan jó a minősége mint pl egy Sapphire-nak vagy egy ASUSnak? mert ez még éppen bele férne a kártyára szánt keretbe 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
victim017 írta:
Sziasztok!
lehet nemjó helyere írok de annyi lenne a gondom hogy amikor bekapcsolom a gépet, 2 másodpercre rá kikapcsol,aztán megint be. ez miért van?

Hogy kapcsol ki? Kialszanak pl a gépházon a fények majd vissza? Előfordulhat az ilyen. Nekem pl beindul egy másodpercre az összes ventilátor majd leáll 1 másodpercre majd elindulnak rendesen.
0
0
0
0
victim017 avatar
Sziasztok!
0
0
0
0
apetit1989 avatar
btamas27 írta:
ok. kösz

Ha sata a cd-rom, lehet.
0
0
0
0
norbertsolider avatar
Sziasztok a mostani gépemen szeretnék fejleszteni. Ezért segítségeteket kérem , hogy olcsóbb kategóriában milyen am3 as lapot és procit ajánlanátok? (lehetőleg 4 magos legyen a proci)
0
0
0
0
niteforce avatar
ProMaXuS írta:
Megvan eredetibe a DiRT3,és azt szeretném kérdezni,hogy meg lehetne valahogy csinálni hogy ne keljen berakni mindig a lemezt minden indításnál hogy tudjak játszani?
Mert a Hot Pursuit 2010 is megvan eredetibe és az nem kéri a lemezt.

szerintem hogy ha steam-en aktiválod a kóddal, és onnan töltöd le, akkor nem kell majd. Az origin is így működik.
0
0
0
0
TuningWorld96 avatar
Megvan eredetibe a DiRT3,és azt szeretném kérdezni,hogy meg lehetne valahogy csinálni hogy ne keljen berakni mindig a lemezt minden indításnál hogy tudjak játszani?
Mert a Hot Pursuit 2010 is megvan eredetibe és az nem kéri a lemezt.
0
0
0
0
wdavid avatar
hát nem, csak az a baj, hogy én nem tudok nekik írni, mert apu nevén van a szolgáltatás szal csak ő tud, majd beszélnem kell vele 😜 annyira idegesítő h kifizettem a pénzt a játékért és nem tudom használni...
0
0
0
0
niteforce avatar
wdavid írta:
én már nem tudom de most szállt el az agyam kb 2 perce. egyszerűen le nooboznak minden szerveren mert hiába van előttem a csá lövöm telibe és mégis én döglök meg, ilyen 8-15, 7-20, 14-19 statokat produkálok mert nem tudok ölni, hiába vagyok prestige 1 69es levelen ha nem látszik a játékomon, azt csodálom még klánból nem tettek ki

nem normális azért ez.
Hívd fel a szolgáltatót
0
0
0
0
wdavid avatar
én már nem tudom de most szállt el az agyam kb 2 perce. egyszerűen le nooboznak minden szerveren mert hiába van előttem a csá lövöm telibe és mégis én döglök meg, ilyen 8-15, 7-20, 14-19 statokat produkálok mert nem tudok ölni, hiába vagyok prestige 1 69es levelen ha nem látszik a játékomon, azt csodálom még klánból nem tettek ki
0
0
0
0
akos328 avatar
wdavid írta:
akos328 írta:

Mert a speedtest a legjobb, legközelebbi szervert keresi, és azon mér, de játszani ugye már nem azon játszol 😃

budapestet állítottam be h arra teszteljen 😃 bár az igaz h ha játszok az tuti pestnél meszebb küldi az adatokat 😃

Bp-n is van több szerver, terheltebb, kevésbé terheltebb stb.
0
0
0
0
wdavid avatar
akos328 írta:

Mert a speedtest a legjobb, legközelebbi szervert keresi, és azon mér, de játszani ugye már nem azon játszol 😃

budapestet állítottam be h arra teszteljen 😃 bár az igaz h ha játszok az tuti pestnél meszebb küldi az adatokat 😃
0
0
0
0
akos328 avatar
Ahogy engem is felvilágosítottak, nem kábeles megoldású, hanem csak a sínt csatlakoztatod a foglalatba, mikor becsúszik, így felteszem, nem is csavaros, hanem pöckös, ha pedig vanak is benne csavarok biztos nem ott ahol egy házba rögzíteni kéne.
0
0
0
0
akos328 avatar
nem hiszem, legalább is asztaliba nem hinném.
0
0
0
0
btamas27 avatar
Tudom, hogy kicsit hülye ez a kerdés, de lehet Laptopból kivett CD-ROM bol hordozható CD-ROM-t csináni valahogy?
0
0
0
0
akos328 avatar
wdavid írta:
hát elvileg pesten bár ebben nem vagyok biztos...de ha rendesen megy a net ilyen 35-60 közötti pingem van szóval nem értem

SZERK: tessék speedtest szerint 21ms a pingem de játszani még sem tudok 😜

https://www.speedtest.net/result/1847740664.png

0
0
0
0
Galex1995 avatar
hello. ma torrenttel töltöttem általában nem azzal szoktam és a c-ről eltűnt egy giga hely pedig nem is oda töltöttem. az hova lett akkor az 1 giga. ez a torrent miatt van?
0
0
0
0
wdavid avatar
hát elvileg pesten bár ebben nem vagyok biztos...de ha rendesen megy a net ilyen 35-60 közötti pingem van szóval nem értem

SZERK: tessék speedtest szerint 21ms a pingem de játszani még sem tudok 😜

https://www.speedtest.net/result/1847740664.png
0
0
0
0
niteforce avatar
wdavid írta:
csak kíváncsiság képpen...egy 3MBes internetnél (nem kábeles hanem rádióhullámos, szal antennás) mi az a ping idő ami elvárható? 50 ms esetleg?

mert már kezd a t*köm telel enni az internet szolgáltatómmal, hogy lassan 2 hónapja 600as pinget produkál az összes játék, és mindet 7000 forintba kerül havonta, és szeretnék reklamálni, de hülyeséget nem akarok nekik írni 😃

vagy szolgáltatnak rendesen vagy fogyasztóvédelemmel szóváltást fogok folytatni 😃

attól függ hol a szerver.
de nekem távoli szerverekre is max 200-as pingem van, 15 megbites nettel.
0
0
0
0
wdavid avatar
csak kíváncsiság képpen...egy 3MBes internetnél (nem kábeles hanem rádióhullámos, szal antennás) mi az a ping idő ami elvárható? 50 ms esetleg?

mert már kezd a t*köm telel enni az internet szolgáltatómmal, hogy lassan 2 hónapja 600as pinget produkál az összes játék, és mindet 7000 forintba kerül havonta, és szeretnék reklamálni, de hülyeséget nem akarok nekik írni 😃

vagy szolgáltatnak rendesen vagy fogyasztóvédelemmel szóváltást fogok folytatni 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció