Cooler master 600W nem egy szuper minőség mostanában utánanéztem a márkáknak, típusoknak. Egy corsair rm650i-t kapnék rokonoktól ha megveszem a gtx 1060-ast.
Sziasztok!
Mostnában volt egy két másodpercet hogy cicergett a tápegységem gta v alatt (eddig sosem). Aztán mondták hogy áramszünet volt. Fontos infó hogy régi építésű ház, egyik lakásában lakunk és régiek a vezetékek és a mosógép volt hogy többször is levágta az áramot az egész lakásan. Többször meg lett szerelve a konnektor és a vezeték egy része de állítólag "pár" métert valahol teljesen ki kéne cserélni. Ma meg azon kapom magam hogy csak simán netezek és néha cicereg a táp (semmi játék, semmi megterhelő folyamat nincs indítva). Lehet ez attól hogy akadozva kapja az áramot? (lehet összefügg a többi lakással) Gondolom erre nincs megoldás a vezetékek cserélyén kívül. 😞
Másnak volt valami hasonló tapasztalata vagy van ötlete?
ASRock14: Én az SSD-t mindenképpen hanyagolnám. Egyrészt ennyiből újonnan úgy sem jön ki egy értelmezhető tárhellyel bíró SSD a RAM és VGA mellett, és, amint írták is, használtan elég kockázatos venni.
SSD csak akkor hasznos, ha azon van a játék is. Viszont csak annyi előnyt jelent, hogy gyorsabban tölt be a játék és a pályák, illetve, ha azon van a lapozófájl, akkor annak használata gyorsabb. A pálya betöltés azonban csak türelem kérdése. Ha pedig van elég memória, akkor a lapozófájl sincs annyira használva, szóval érdemesebb inkább sok memóriával operálni.
Persze jó dolog az SSD, de az az utolsó a fejlesztési sorban, szerintem legalábbis.
Processzorból fx-4300-at lőnék (újonnan 20e, vagy egy phenom IIx6 használtan, ami erősebb)
RAM 4GB (újonnan 9-10e)
+ a VGA (újonnan kijön egy r7 240, vagy 250 is ennyiből, de használtan láttam már ebben az árban 270-et is, szóval csak ki kell fogni)
szerintem régi gépre, olcsón nem is érdemes újat venni 😃
de VGA az minden féle képpen kell bele másik, aztán cserélnék procit, és talán még egy RAM ot is ha belefér.
Bár táp márkáját nem adtad meg, lehet az is kinéz egy másik..
Sajnos ez ilyen dolog, ha egy valamit cserélsz mindent kell 😆
Igen, ez is jó ötlet, egy GTX750Ti és még egy 4GB memória használtan befigyelhet ennyiért. De az SSD nem férne bele, azt nem ajánlatos használtan venni, bár ki tudja, valaki szereti a kockázatot 😀
Ha a platform marad, akkor használt cuccokkal megoldható a mutatvány.
Mondjuk elképzelés függő is. Nekem lehet megfelel egy 250X/HD7700 vagy egy GTX750, de van aki nem éri be ennyivel.
ASRock14
Hát jól látod. RAM mindenképpen. SSD csak újonnan. És hát a VGA. De lassan készülj fel, én a CPU-t is kicserélném. És hát 50k nagyon szűk keret mindehhez. Memória lehetne használt is, de sanos fenáll a lehetősége, hogy nem működnek együtt, ha nem pontosan ugyanolyat vásárolsz. Ez nem biztos, de benne van a pakliban. VGA-t is csak akkor használtan, ha van számla, és garanciális.
Sziasztok!Hát úgylátszik nekem is sikerült eljutnom ahhoz a ponthoz,hogy már a gépem eléggé kevéske a mai játékokhoz.Szeretném kicsit fejleszteni,és ebben szeretném kérni a segítségeteket.Nem nagy összeget szánnék rá,50ezret.
Gépem: Alaplap:Asrock N68C-GS FX,
Proci: AMD Athlon II X2 270 3,4Ghz,
VGA: MSI GT610 2GB
RAM: 4GB 1333MHz
táp:500W
Arra gondoltam,hogy egy SSD mindenképp kellene,meg még RAM bővítés és egy erősebb VGA.Nade milyen?Ez lenne a kérdésem.Illetve,hogy használtan alkatrészt érdemes-e vásárolni?
LobiDrg: Kicsit vissza az eredeti kérdésedre: Menni fog ám ezen is minden új játék szépen. Nekem 8350 + r9 380-am van (az épp a 280x teljesítménye) és minden új játék szépen megy rajta FHD felbontáson legalább magas beállítások mellett. Ugyan nincs 60+ fps-em (játéktól függ, de úgy 50 körül mozog.) Ha ez kevés, szerintem elég első lépésben egy újabb VGA-ra beruházni. Például Hunorok által ajánlott 470, vagy egy 480. A processzorunk ugyan nem egyezik, az enyém ~25%-al erősebb, de mivel sosem láttam még olyan játékot, ami 60%-nál erősebb terhelést akasztana rá, a tiednek is elégnek kell lennie még erősebb VGA alá is.
Ha viszont új gépet akarsz és most, akkor tényleg Intel proci, meg valami AMD kártya. Mondjuk ne i3, mert az visszalépés lenne, de egy i5 már jó kezdésnek, mivel később lehet fejleszteni, ha kell, mellé meg egy rx 470, vagy 480 jó indulásnak. Vagy tényleg megvárod, hogy mit mutat a ZEN. Mivel a jelenlegivel is szépen tudnál játszani, szerintem ráérsz. Ha mázlink van, akkor a Zen megjelenése az Intel áraira is hatással lesz, tehát még emiatt is érdemes pár hónapot várni.
Tehát ha hosszútávra tervezek akkor lényegében semmiképpen sem úszom meg a lap,processzor, memória és vga cseréjét.Úgy gondolom akkor lehet érdemesebb lenne egy pár hónapig a mostanit használni és aztán beújítani az előbb említettekből.Köszi a választ 😉
LobiDrg
Nem rossz kis gép. (volt) Én első körben alaplap+CPU fronton kezdenék. Ha nem akarsz memóriát váltani, akkor egy 1150 alaplap, és egy i5 beszerzését javaslom. Bár mennek majd a játékok ezzel is, félre ne érts! Egy jobb i3 szintjén van. De a szokásosan erős AMD számítási feladatoknál az Fx győz.
Aztán majd a VGA jöhet,mert bár a 280X nem rossz, de több, mint dupláját eszi (áramot), és pl egy RX470-el is már 20-30% pluszt kapsz, nem beszélve a sokkal fejlettebb tervezésről, a DX12 és Vulkan alatti gyorsulásról.
De ismétlem: mennek majd a játékok, a mai címekkel kompromisszummal.
Sziasztok.Az a helyzet, hogy kb két éve nagy nehezen elkészültem a gépemmel de úgy alakult hogy melóhely változás miatt jóformán be sem volt kapcsolva maximum csak netezésre. Most viszont alakult hogy megint van egy kis szabadidőm és elkezdenék játszogatni ha már úgy is ilyen hideg van.A kérdés az lenne hogy a jelenlegi gépemmel érdemes a legújabb címekkel próbálkoznom vagy fejlesztenem kell valamit hogy ***án fusson minden ? Bocsi ha hülye kérdés de tényleg nem követem már a hardverek fejlődését.Pacsi.
Srácok, van egy kb 16GB os ISO m (előzőleg is említettem) és ez tartalmaz többek között Win 7 / 8.1 / 10 es telepítőket, x86 és x64 et egyaránt, végülis egy AIO. És ezt ráeszkabáltam a 32GB os USB 3.0 ás KINGSTON pendriveomra (Rufusal de Win 7 USB DVD Download Tool al is második körben), de nem akar működni teljesen.
Mert mikor elinditom mindegy jó, pl. win 7 bármely vagy win 8.1 bármely verzió szépen felmegy, de ha a telepítőben rámegyek a particio törlése, aztán új, OK, de aztan pedig nemhozza létre azt a párszáz megás hidden particiot sem a telepítő, és alul egy hibaüzivel kiirva, nem engedi felrakni a 10 est, de csak a 10 es verziokat.
"Nem sikerült sem új rendszerparticiot létrehozni, sem meglévőt találni. További informaciokert a telepito naplofilejaiban talal"
UEFI BIOS t is emlegették hogy az lehet a gond és inditsam a BIOS boot kiválasztó menujebol, ami nálam F9 és feldob egy listát, onnan USB majd a KINGSTON t kiválasztom, de akkor sem engedi csak a 10 est felrakni, a többi jó. De aztán már a 7 est sem engedi, meg sem a 8.1 et.
Hülyeséget ne beszéljünk már, azért mert nincs rajta a listán még működik vele. Ugyanarra épül mint a többi Rana, amit támogat a lap, csak ez 3,3-on ketyeg !
roba1996: A kisebb teljesítményű VGA-khoz nem kell. Amíg a VGA fogyasztása belefér a 75W-ba, addig az alaplapi Pci-E-ről meg lehet táplálni. Ezért nem kell.
HakuDragon : elmondom neked h még AMD 790X lapban se tudna többet 😃 eddig a legnagyobb amit láttam stabilan az 3,3Ghz 😃
GamerLaci : hát amint látod a grafikonban, sokkal nem, egy 64 X2 6000+ vagy az emlegetett X2 7750 is értelmesebb választás, de AM2+ ra már nagyon költeni se érdemes 😃
Phenom csak ritka esetben jobb de akkor se sokkal, annyi felárat meg nem ér.
Nekem van egy 5200+ om oda tom adni ha gondolod 😂
H-ECTOR : megértelek ám, csak vicceltem!
Komolyan: sajnos van ilyen. Hiába azonos gyártó, ha mások a RAM-ok paraméterei. És alaplap kell neki, hogy kezelje. Hogy melyik, az is nagyrészt szerencse függő.
Azzal az nagy gond ,hogy csak 2,2Ghz és az AM2+ nemigazán OC barát, enyém is Black Edition és kőkemény 300MHz et tudtam kisajtolni belőle, és az alacsony órajel sajnos megérződik a teljesítményen is.
GamerLaci : Nekem Athlon X2 7850 van, 4000ft ért vettem hardveraprón de csodát ne várj tőle 😃
van Phenom X4 is AM2+ ba de azok túl drágán mennek és sokkal nemjobbak és többet esznek jobban melegednek, ergo felesleges pénzkidobás abba Phenom ot venni. ha 7850 et nem is találsz 7750 biztos van.
másfelől, HD7750 hez az is karcsú, egy HD5670 hez talán még jó lenne.
Ahol 14-eseket látsz azokat tedd 15-re így cl 15-ben lesz tras is legyen 36 nézd meg mennyi volton megy a cucc ha nem 1,2v akkor tedd annyira és 2133mhz az meglegyen ha ezek be vannak lőve menni kéne neki.
Sziasztok!
Asszonynak vennék a gépébe egy új processzort használtan.
Lapja: ASRock ALiveXFire-eSata2
Milyen procikat ajánlanátok neki egy HD 7750 mellé?
Előre is köszi! 😃
Nah, zsíír srácok 😃 köszi 😃
Update, azota, kiderult képzeljétek el, hogy amit pár honapja össeraktam ISO t Win AIO t nem működik 😆 😆 de mifene...
Most tudtam csak tesztelni mert eddig nemvot pendrive, ekkora... és inditom, lista teljes (Win 7 /8.1 /10)mindent látja, de ahogy leformázom a lemezt bármelyik rendszerrel... és rányomnák a telepítésre alul egy hibát ír ki és nem engedni feltelepiteni , de miert?
Hibauzi:
"Nem sikerült sem új rendszerparticiot létrehozni, sem meglévőt találni. További informaciokert a telepito naplofilejaiban talal"
De érdekes mert minden HDD, particiot lat, csak ez a hibauzi a gond
Bocsi az írásmódért, csak laptopon írok pillanatnyilag, amin egy csodálatos angol kiosztásu billentyúzet van, és full sötét van raadasul 😀
H-ECTOR : Mivel általában savage ramok gyorsabbak mint a fury azaz azonos órajel mellet kisebb időzítésen futnak így savage ramokat le kell biosban "butítanod" a fury gyári értékeire hogy rendesen menjen minden és nem pedig fordítva össze kell hangolni a ramokat ennyi kis állítgatás kérdése az egész 😃 ha már képet ad a kép a ramokkal onnantól beállítás lényege az egész nézzél neten vannak ilyen táblázatok szoktak lenni hogy melyik ram milyen időzítések mellet és feszültség mellet megy úgy mond gyengébb teljesítményen. Az intel xmp-t így sztem kapcsold is ki mert az csak belővi a ramok gyári órajelét és problémát fog okozni mivel nem egyformák a ramok neked kell manuálisan beállítani. Sztem pontos típus alapján rá találsz a működési frekvenciákra a gyártó oldalán de jobban lehetne segíteni ha mind két modulnak a rajta található pontos típusát leírnád sokat segítenél 😀
Mostnában volt egy két másodpercet hogy cicergett a tápegységem gta v alatt (eddig sosem). Aztán mondták hogy áramszünet volt. Fontos infó hogy régi építésű ház, egyik lakásában lakunk és régiek a vezetékek és a mosógép volt hogy többször is levágta az áramot az egész lakásan. Többször meg lett szerelve a konnektor és a vezeték egy része de állítólag "pár" métert valahol teljesen ki kéne cserélni. Ma meg azon kapom magam hogy csak simán netezek és néha cicereg a táp (semmi játék, semmi megterhelő folyamat nincs indítva). Lehet ez attól hogy akadozva kapja az áramot? (lehet összefügg a többi lakással) Gondolom erre nincs megoldás a vezetékek cserélyén kívül. 😞
Másnak volt valami hasonló tapasztalata vagy van ötlete?
SSD csak akkor hasznos, ha azon van a játék is. Viszont csak annyi előnyt jelent, hogy gyorsabban tölt be a játék és a pályák, illetve, ha azon van a lapozófájl, akkor annak használata gyorsabb. A pálya betöltés azonban csak türelem kérdése. Ha pedig van elég memória, akkor a lapozófájl sincs annyira használva, szóval érdemesebb inkább sok memóriával operálni.
Persze jó dolog az SSD, de az az utolsó a fejlesztési sorban, szerintem legalábbis.
Processzorból fx-4300-at lőnék (újonnan 20e, vagy egy phenom IIx6 használtan, ami erősebb)
RAM 4GB (újonnan 9-10e)
+ a VGA (újonnan kijön egy r7 240, vagy 250 is ennyiből, de használtan láttam már ebben az árban 270-et is, szóval csak ki kell fogni)
de VGA az minden féle képpen kell bele másik, aztán cserélnék procit, és talán még egy RAM ot is ha belefér.
Bár táp márkáját nem adtad meg, lehet az is kinéz egy másik..
Sajnos ez ilyen dolog, ha egy valamit cserélsz mindent kell 😆
Mondjuk elképzelés függő is. Nekem lehet megfelel egy 250X/HD7700 vagy egy GTX750, de van aki nem éri be ennyivel.
Hát jól látod. RAM mindenképpen. SSD csak újonnan. És hát a VGA. De lassan készülj fel, én a CPU-t is kicserélném. És hát 50k nagyon szűk keret mindehhez. Memória lehetne használt is, de sanos fenáll a lehetősége, hogy nem működnek együtt, ha nem pontosan ugyanolyat vásárolsz. Ez nem biztos, de benne van a pakliban. VGA-t is csak akkor használtan, ha van számla, és garanciális.
Gépem: Alaplap:Asrock N68C-GS FX,
Proci: AMD Athlon II X2 270 3,4Ghz,
VGA: MSI GT610 2GB
RAM: 4GB 1333MHz
táp:500W
Arra gondoltam,hogy egy SSD mindenképp kellene,meg még RAM bővítés és egy erősebb VGA.Nade milyen?Ez lenne a kérdésem.Illetve,hogy használtan alkatrészt érdemes-e vásárolni?
Ha viszont új gépet akarsz és most, akkor tényleg Intel proci, meg valami AMD kártya. Mondjuk ne i3, mert az visszalépés lenne, de egy i5 már jó kezdésnek, mivel később lehet fejleszteni, ha kell, mellé meg egy rx 470, vagy 480 jó indulásnak. Vagy tényleg megvárod, hogy mit mutat a ZEN. Mivel a jelenlegivel is szépen tudnál játszani, szerintem ráérsz. Ha mázlink van, akkor a Zen megjelenése az Intel áraira is hatással lesz, tehát még emiatt is érdemes pár hónapot várni.
Nem rossz kis gép. (volt) Én első körben alaplap+CPU fronton kezdenék. Ha nem akarsz memóriát váltani, akkor egy 1150 alaplap, és egy i5 beszerzését javaslom. Bár mennek majd a játékok ezzel is, félre ne érts! Egy jobb i3 szintjén van. De a szokásosan erős AMD számítási feladatoknál az Fx győz.
Aztán majd a VGA jöhet,mert bár a 280X nem rossz, de több, mint dupláját eszi (áramot), és pl egy RX470-el is már 20-30% pluszt kapsz, nem beszélve a sokkal fejlettebb tervezésről, a DX12 és Vulkan alatti gyorsulásról.
De ismétlem: mennek majd a játékok, a mai címekkel kompromisszummal.
Mert mikor elinditom mindegy jó, pl. win 7 bármely vagy win 8.1 bármely verzió szépen felmegy, de ha a telepítőben rámegyek a particio törlése, aztán új, OK, de aztan pedig nemhozza létre azt a párszáz megás hidden particiot sem a telepítő, és alul egy hibaüzivel kiirva, nem engedi felrakni a 10 est, de csak a 10 es verziokat.
UEFI BIOS t is emlegették hogy az lehet a gond és inditsam a BIOS boot kiválasztó menujebol, ami nálam F9 és feldob egy listát, onnan USB majd a KINGSTON t kiválasztom, de akkor sem engedi csak a 10 est felrakni, a többi jó. De aztán már a 7 est sem engedi, meg sem a 8.1 et.
Légyszi segítsetek, köszi szépen!
[LINK]
AMD Athlon II X3 455 procit fogadná-e egy [LINK] lap? 😲
GamerLaci : hát amint látod a grafikonban, sokkal nem, egy 64 X2 6000+ vagy az emlegetett X2 7750 is értelmesebb választás, de AM2+ ra már nagyon költeni se érdemes 😃
Phenom csak ritka esetben jobb de akkor se sokkal, annyi felárat meg nem ér.
Nekem van egy 5200+ om oda tom adni ha gondolod 😂
Komolyan: sajnos van ilyen. Hiába azonos gyártó, ha mások a RAM-ok paraméterei. És alaplap kell neki, hogy kezelje. Hogy melyik, az is nagyrészt szerencse függő.
van Phenom X4 is AM2+ ba de azok túl drágán mennek és sokkal nemjobbak és többet esznek jobban melegednek, ergo felesleges pénzkidobás abba Phenom ot venni. ha 7850 et nem is találsz 7750 biztos van.
másfelől, HD7750 hez az is karcsú, egy HD5670 hez talán még jó lenne.
Szerk.: ugyanaz
Ahol 14-eseket látsz azokat tedd 15-re így cl 15-ben lesz tras is legyen 36 nézd meg mennyi volton megy a cucc ha nem 1,2v akkor tedd annyira és 2133mhz az meglegyen ha ezek be vannak lőve menni kéne neki.
Asszonynak vennék a gépébe egy új processzort használtan.
Lapja: ASRock ALiveXFire-eSata2
Milyen procikat ajánlanátok neki egy HD 7750 mellé?
Előre is köszi! 😃
Update, azota, kiderult képzeljétek el, hogy amit pár honapja össeraktam ISO t Win AIO t nem működik 😆 😆 de mifene...
Most tudtam csak tesztelni mert eddig nemvot pendrive, ekkora... és inditom, lista teljes (Win 7 /8.1 /10)mindent látja, de ahogy leformázom a lemezt bármelyik rendszerrel... és rányomnák a telepítésre alul egy hibát ír ki és nem engedni feltelepiteni , de miert?
Hibauzi:
De érdekes mert minden HDD, particiot lat, csak ez a hibauzi a gond
Bocsi az írásmódért, csak laptopon írok pillanatnyilag, amin egy csodálatos angol kiosztásu billentyúzet van, és full sötét van raadasul 😀
Spoiler vége
HX421C14FBK2/8 - fury
HX421C13SBK2/8 - savage