Milyen alaplapot vegyek?

Szerző: dave500, 2009. May 18., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gyenesmartin avatar
Jó. Én is azt veszek nemsokára. Talán holnap/holnapután meg is rendelem.
0
0
0
0
Ducky avatar
ASUS P8B75-V:
jó lenne a terv gépemhez, ha nem akarok tuningolni? 😀
0
0
0
0
cseszka avatar
djkacor írta:
Sziasztok melyik lapot ajánlanátok és miért?
1. Gigabyte GA-970A-UD3
2. ASRock 970 Extreme3
3. MSI 970A-G46
a válaszokat előre is köszönöm! 😀

3.MSI.
Mert nekem is ez van,és jól müködik.Nincs vele gond,csak egy bios frissités ráfér,mert mondjuk az enyimenn nem a legujabb volt.
0
0
0
0
djkacor avatar
Sziasztok melyik lapot ajánlanátok és miért?
1. Gigabyte GA-970A-UD3
2. ASRock 970 Extreme3
3. MSI 970A-G46
a válaszokat előre is köszönöm! 😀
0
0
0
0
levi27 avatar
[url]http://www.pchost.hu/aruhaz/product_info.php?cPath=25_244&products_id=8932[/url]
Erről az alaplapról mi a véleményetek? Ha jól látom 5 fázisos ami nem tűnik rossznak 😃

cseszka írta:
Axelior írta:
Hali!
Van egy "kis" gondom, és kellene egy pár jó tanács.
Tehát: Még a nyár vége előtt össze szeretném rakni az új gépemet, amiben az akadályoz meg, hogy nem nagyon viszik a mostanit.
Nos ugye megvan, hogy melyik alaplapot venném: Asus P8B75-V vagy Asus P8B75-M.
Hogy tudnék gyorsan beszerezni egyet, hogyha 5.000 Ft-om van, és a jelenlegi gépem eladó?

Nemtom mien idös vagy,de ha vállalsz pl egy kis munkát (beugró,besegitö) akár csak 1 hétre is,ott már összetudsz szedni legalább 20K,+ az 5000,és vehetsz lapot,ha kifutja a 25k az asus-t amit kinéztél,de ha nem,akk 2 hét meló.Akár mien meló is legyen az,nem szégyen,vállald el.Megfogod látni az igazi értékét,amint a saját verejtékeddel keresed meg a rávalót.😉Én is igy teszek.

Így igaz 😃 Az ér a legtöbbet amiért te dolgoztál meg 😃
Csak sajnos nem olyan egyszerű munkát találni mostanában... 😕
0
0
0
0
cseszka avatar
Axelior írta:
Hali!
Tehát: Még a nyár vége előtt össze szeretném rakni az új gépemet, amiben az akadályoz meg, hogy nem nagyon viszik a mostanit.
Hogy tudnék gyorsan beszerezni egyet, hogyha 5.000 Ft-om van, és a jelenlegi gépem eladó?

Nemtom mien idös vagy,de ha vállalsz pl egy kis munkát (beugró,besegitö) akár csak 1 hétre is,ott már összetudsz szedni legalább 20K,+ az 5000,és vehetsz lapot,ha kifutja a 25k az asus-t amit kinéztél,de ha nem,akk 2 hét meló.Akár mien meló is legyen az,nem szégyen,vállald el.Megfogod látni az igazi értékét,amint a saját verejtékeddel keresed meg a rávalót.😉Én is igy teszek.
0
0
0
0
no avatar

Találós kérdésre nem tudok mit mondani.😜
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Add el egyesével a hardvereidet. Neten rengeteg gép van eladóba, egyhamar nem fogod tudni egybe eladni, hacsak nem viszed le az árat.
0
0
0
0
Axelior avatar
Synda Rebirth írta:
Axelior írta:
Hali!

Válasz rettentően egyszerű, hozzáteszel 3x több pénzt és veszel egyet.😂
Esetleg lopsz, másképp nem kivitelezhető.

Ha ilyen "egyszerű lenne" számomra is a dolog, nem írtam volna ezt ide
0
0
0
0
no avatar
Axelior írta:
Hali!

Válasz rettentően egyszerű, hozzáteszel 3x több pénzt és veszel egyet.😂
Esetleg lopsz, másképp nem kivitelezhető.
0
0
0
0
Axelior avatar
Hali!
0
0
0
0
repfect avatar
köszi a válaszokat 😃
0
0
0
0
no avatar
"Sima" i5 alá bőven jó, ha K akkor minimum z68.😀
0
0
0
0
repfect avatar
köszi! hevrnak kéne játékra, i5+7970+8giga ram, semmi extra. merje ezt a lapot berakni alájuk?
0
0
0
0
no avatar
repfect írta:
asus p8b75-v gyors vélemény??? miért ennyire olcsó?

Z77 lenyomta az árakat, előbbi már van 24k-ért.😀

PL:MSI Z77A-G43

Asus P8Z77-M /// 26k
0
0
0
0
repfect avatar
asus p8b75-v gyors vélemény??? miért ennyire olcsó?
0
0
0
0
zsubnalov avatar
Milyen lapot vegyek AMD Athlon II x3 450 -hez?
0
0
0
0
zsubnalov avatar
Asus M5A78L-M LX sAM3 alaplapot vegyek:
-Amd Athlon II x2 250
-Ati Radeon 6750 HD hez?
0
0
0
0
Axelior avatar
matyosowski írta:
aza baj hogy ha 1155 re akarsz építeni akkor tapasztalatból mondom hogy szerintem jobban jársz de nagyon sok + pénz az intel proc+lap, míg ez AMD s vonalon nem él lévén az AMD proc olcsóbb meg alá a lap is. (DE ha kevés lóvéd van akkor egy am3+ os lap meg egy 4 magos phenom bőven elég játékok alá.. sőt 😃 )

am meg az hogy m atx vagy sima atx teljesen mind1 nekem pl m atxes lapom. ha jól tudom azért van az atx meg m atx szabvány hogy kisebb kuckóba is beférjen az alaplap lévén az m atx kisebb méretekkel rendelkezik

Nem biztos, hogy sok plusz pénz az. AMD procihoz gyakran nem elég a gyári hűtő, tehát kell hozzá venni valamit, ami lehűti a kedélyeket. + Az alaplap sem jön ki olcsóbban, és akkor már nem olyan nagy a különbség.
0
0
0
0
matyosowski avatar
aza baj hogy ha 1155 re akarsz építeni akkor tapasztalatból mondom hogy szerintem jobban jársz de nagyon sok + pénz az intel proc+lap, míg ez AMD s vonalon nem él lévén az AMD proc olcsóbb meg alá a lap is. (DE ha kevés lóvéd van akkor egy am3+ os lap meg egy 4 magos phenom bőven elég játékok alá.. sőt 😃 )

am meg az hogy m atx vagy sima atx teljesen mind1 nekem pl m atxes lapom. ha jól tudom azért van az atx meg m atx szabvány hogy kisebb kuckóba is beférjen az alaplap lévén az m atx kisebb méretekkel rendelkezik
0
0
0
0
niteforce avatar
zsubnalov írta:
niteforce írta:
zsubnalov írta:
Szerintetek vegyek.

Gigabyte EP43-UD3L 775-öt?

ne vegyél.

(használj kérdőjelet ha kérdezel, mert ez így kijelentés, és mi nem mondtuk hogy vegyél ilyet 😀 )

Miért ne vegyek?

Mert az LGA775 már elavult, ennel ellenére még mindig nagyon drága. Bármiféle fejlesztés ilyen platformon értelmetlen pénzkidobás. Inkább az új, élő platformokra kell építeni, mint az AM3+ vagy az 1155.
0
0
0
0
zsubnalov avatar
niteforce írta:
zsubnalov írta:
Szerintetek vegyek.

Gigabyte EP43-UD3L 775-öt?

ne vegyél.

(használj kérdőjelet ha kérdezel, mert ez így kijelentés, és mi nem mondtuk hogy vegyél ilyet 😀 )

Miért ne vegyek?
0
0
0
0
Axelior avatar
gyenesmartin írta:
Axelior írta:
gyenesmartin írta:
Nem befolyásolja. 5.1-es hangrendszered van? Ha igen akkor abban már nem hiszem, hogy tudnék segíteni a bekötésben, ha az integrált hangra akarod bekötni.
niteforce: Egy árban vannak. Akkor már inkább az ATX-es, ha a ház engedi.

nincs 5.1-es hangom 😀
egy fejhallgató van+ egy jack-es hangszóró és viszlát 😃
Szerk.: am az Asus P8B75-V vagy a P8B75-M mekkora a Gigabyte EP43-UD3L-hez képest?
A V-s az akkora, mint az a Gigabyte. az M az meg kisebb.

Értem, köszönöm
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Axelior írta:
gyenesmartin írta:
Nem befolyásolja. 5.1-es hangrendszered van? Ha igen akkor abban már nem hiszem, hogy tudnék segíteni a bekötésben, ha az integrált hangra akarod bekötni.

nincs 5.1-es hangom 😀
Szerk.: am az Asus P8B75-V vagy a P8B75-M mekkora a Gigabyte EP43-UD3L-hez képest?
A V-s az akkora, mint az a Gigabyte. az M az meg kisebb.
0
0
0
0
niteforce avatar
gyenesmartin írta:

3 csatornás alaplapira is rá lehet kötni, én is úgy használom az enyémet.
A driverben be lehet állítani hogy hány csatornán szóljon, és akkor a line in, és mikrofon csatikat is kimenetté alakítja, és szépen jön az 5.1.
A zöld a zöldbe kell, a piros a rózsaszínbe, a fekete pedig a kékbe.

Jó én nem konkrétan erre mondtam, mert nem néztem utána az áruknak, de az mATX is teljesen jól használható.
Persze azonos áron az ATX sokkal jobb.
0
0
0
0
Axelior avatar
gyenesmartin írta:

nincs 5.1-es hangom 😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
Nem befolyásolja.
Az ATX-re értelemszerűen több bővítőkártyát tehetsz, de nem láttam még olyat ki mind a 7-et telerakta volna 😃
0
0
0
0
Axelior avatar
gyenesmartin írta:
Axelior írta:
gyenesmartin írta:
Axelior írta:
gyenesmartin írta:
Axelior írta:
Egyébként az Asus P8B75-ös lapok közül csak ez a -V a megfelelő minőség, vagy a többi is egész jó, tehát akár azokat is megvehetem?
Vagyis a fő kérdés ez lenne: Az Asus P8B75-ös lapok közül melyik gatya?
A V csak annyi, hogy melyik verzió. Ez pl egy sima ATX-es.
Ha van utána m akkor az micro atx-es a LE illetve az LX végződésűek meg butítottak.

Értem. Akkor az -LE és -LX-eken kívül akármelyiket vehetem?
Igen. az m a micro atx változatú.

Pls ne nézz hülyének, de az mi? 😆
Ez a micro atx:https://brain.pan.e-merchant.com/2/8/13048082/u_13048082.jpg
Ez az ATX:https://img.misco.eu/resources/images/products/106/ASU/90/90-MIBIG0-G0EAY0KZ//90-MIBIG0-G0EAY0KZ_1600x1600.jpg

Asszem vágom. És ez a működést nem befolyásolja ugye?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Axelior írta:
gyenesmartin írta:
Axelior írta:
gyenesmartin írta:
Axelior írta:
Egyébként az Asus P8B75-ös lapok közül csak ez a -V a megfelelő minőség, vagy a többi is egész jó, tehát akár azokat is megvehetem?
Ha van utána m akkor az micro atx-es a LE illetve az LX végződésűek meg butítottak.

Ez a micro atx:https://brain.pan.e-merchant.com/2/8/13048082/u_13048082.jpg
Ez az ATX:https://img.misco.eu/resources/images/products/106/ASU/90/90-MIBIG0-G0EAY0KZ//90-MIBIG0-G0EAY0KZ_1600x1600.jpg
0
0
0
0
Axelior avatar
gyenesmartin írta:
Axelior írta:
gyenesmartin írta:
Axelior írta:

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Axelior írta:
gyenesmartin írta:
Axelior írta:

0
0
0
0
Axelior avatar
gyenesmartin írta:
Axelior írta:

0
0
0
0
Feki1991 avatar
Kmisi99 írta:
😲 Akkor akár hogy rühellem és átkozom a win8 metro szarját akkor is win8 am lesz. Az nagyon baráti. 😃 Így legalább kisebb ssd is elég mert én is kb 2012 ig akarok venni valami 120gb körülit. Remélem addig bőven 20 000 alá megy az ára mert most már nyaldossa a 120 at az olcsóbbja.

Én a Consumer Preview-től mind a 2 gépemen Win8at használok s teljesen megszoktam a Metro-t, nem olyan vészes, vannak okos húzásai 😉 most baráti de lehet a végleges verziót megtömik 😆 2012ig... 😊 😆
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
😲 Akkor akár hogy rühellem és átkozom a win8 metro szarját akkor is win8 am lesz. Az nagyon baráti. 😃 Így legalább kisebb ssd is elég mert én is kb 2012 ig akarok venni valami 120gb körülit. Remélem addig bőven 20 000 alá megy az ára mert most már nyaldossa a 120 at az olcsóbbja.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Kmisi99 írta:
Remélem a win8 nem fog még több helyet foglalni már a win7 64bit 30gb ja is sok.

Nekem a 32bites Win8 RP foglal 8 Gb-ot a 64 bites 11,5-öt
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Remélem a win8 nem fog még több helyet foglalni már a win7 64bit 30gb ja is sok.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
gyenesmartin írta:
Feki1991 írta:
gyenesmartin írta:
niteforce írta:
ha SSD-re teszed a játékokat.
De akkor is csak annyi, hogy hamarabb betöltődik.

és óriásit ugrik a minimum FPS...
Mindegy. Egy átlagos 60gigás ssd-re úgysem rak senki játékot.

Nem 60 gigásat kell venni 😀 Én a Win8 debütálásakor fogok venni egy 120ast...
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
yugiohyugiohzebuyug írta:
ha valaki e célra szeretné használni nyilván nagyobbat vesz : )
Nem mondod.😜
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
ha valaki e célra szeretné használni nyilván nagyobbat vesz : )
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Feki1991 írta:
gyenesmartin írta:
niteforce írta:

Mindegy. Egy átlagos 60gigás ssd-re úgysem rak senki játékot.
De az is csak néhány játéknál.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
gyenesmartin írta:
niteforce írta:

0
0
0
0
igen, ha arra teszi..
gyenesmartin: igen, de gyorsabb 😆 a töltés.. : DD
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
niteforce írta:
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
http://hardver-teszt.hu/test.php?tID=416
játékoknál is van különbség : P
0
0
0
0
Axelior avatar
niteforce írta:
Azért ha teheted szerintem H77-et vegyél mégiscsak jobb mint a B75.

De sajnos nem tehetem 😞
Kisebb a keret, mint vártam, és az már nem fér bele, főleg, hogy abszolút nem kapni a használtpiacon olyan alaplapot.
0
0
0
0
niteforce avatar
Azért ha teheted szerintem H77-et vegyél mégiscsak jobb mint a B75.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Axelior írta:
0
0
0
0
Axelior avatar
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció