Igaz nem ide tartozik a kérdésem, de gyorsan szeretném orvosolni a problémát !
Miért van az, hogy amikor nem terhelem a gépet valamilyen játékkal, akkor nincs semmi gáz, de miután elindítok pl egy gémet : Spec Ops: The Line, akkor a tápegységem picit halkan el kezd sípolni ( nagyonpicit)
Na miért van ez ?! Meg észrevettem 5 percenként két darab kisebb mikroszaggatást ! ( Előző mondatban felvetett játéknál)
Razer015: Arctic F9 ez valamivel gyengébb (2000 rpm)de miért akarod lecserélni a gyárit? vagy úgy érted hogy 2 db ventit akarsz rá és igy akarod lecserélni? mert ha kettőt teszel rá ebből szerintem ez se rossz
Hali ! Van nekem 1 Cooler Master Hyper TX3 EVO proci hűtőm aminek az oldalán van 1 gyári Cooler Master venti de akarok rá 1 másikat viszont a gyári Cooler Mastert le akarom cserélni mert pont olyat nem találok sehol szóval a kérdésem az lenne h milyen 9cm-es ventit ajánlotok rá ? a mostani az 2200rpm en tud max menni. A keret az max 1000Ft/venti. Magyarán 2000Ft-ból kéne kijönnie 2 9cm-es ventinek vagy ha valaki betudná linkelni a gyári venti típusát esetleg ha valami boltba van akkor annak a linkjét. Köszi ha tudtok segíteni !
Milyen proci hütöt ajánlotok 12-13K-ig?A lényeg nelegyen 155mm magasabb,amit néztem Enermax ETD-T60,csak szerbiában sajna nem kapható...emigy tetszik is,meg jól is hüthet.
Ehhez hasonló kellene,sajna a gemin hütök annyira nemjól hütenek,ezért öket kihagynám.
ha megnézed a ventit lesz egy része ahol csak lapátokat látsz innen szívja, és lesz egyrésze ahol a lapátok mellett műanyag tartó rudakat látsz ami hozzá kapcsolja a külső 4szögletes műanyag vázhoz, na erre fújja.
Én a csendes,de hatékony hűtést egy Thermaltake Contac 21-el amin kettő AC 9mm-es pwm venti van és a házba két AC 12mm-es ventivel oldottam meg.Az egészet pedig egy AC pwm kábelre raktam.
Nem a hűtő a szar hanem a kupak alatti paszta. Ez ivynél is szarabb pedig már az is szarabb a Sandynél. Látom ramjaid nem magasak szóval sok hűtő jó lehet neked ilyen szempontból. Carbide 200 Rbe egész magas hűtők is beférnek szóval itt sincs gond. Thermalright Macho 120 hűtőt mondom én. EKL cold tower jó hűtő de itt tuning is lesz szóval komolyabb kell nála inkább. Plusz ez legalább 12 centis ventivel szerelt hűtő és nem 9 mint a cold tower.
Botriogen ilyen procim van nekem is szintén gyári hűtővel. Viszont előző héten vettem bele új hűtőt és azóta nagyon csendes. Igaz hogy ebben a webshopban nincs raktáron de google-z utána ha van rá pár ezer forintod. Én kiszállítással együtt fizettem érte 5000 Ft-ot.
Bocsáss meg . nem megbántás csupán kíváncsiságból szeretném kérdezni hogy ha olyan procid van ami önmagába 80-90K akkor tényleg számít hogy 10k alatt legyen a hűtés?
Amúgy a " Scythe " termékeit bátran ajánlom!JA és gratu a szép masinához!
Sziasztok most vettem 1 gépházat M-Tech FM12A-BK és nagyon meglepődtem hogy kb minden irányba pár centivel kisebb mint a mostani 😲 elvileg 173mm széles és ebbe belefér egy valamilyen nagyobb proci hütö pl Cooler Master Hyper 103 RR-H103-22PB-R1 vagy vmi hasonló méretű belefér e Asrock 970 extreme3 r2 alaplaplesz benne és nemtudom menyit kell levenni kb alaplap meg stb stval szerintetek befér?
hello mindenkinek csak aszt szeretnem kerdezni hogy ez a kari van a gepemben ami kivan teve profil kepnek es 42 fok meleg es ha btf 4 jacom felmegy 50 .52 reis es a ventilatort meg egyszersem halotam fel gyorsulni semijen jatekel se a chrysis 3 malsem mit tehetnek vele valami otlet nem akar be porogni a ventilator
A Phenom hűtők tényleg elég zajosak én is olyat használok!A Biosban beállítani az adott értékeket nem nagy ördöngösség!(nálam hardware monitor címszó alatt van egy kis menüje ennek,nem komplikált abszolut...)Amíg a hőfokok nem veszélyesek nem kell pasztázni.Nekem is alapból amikor beraktam ezt a hűtőt kicsit vakartam a fejem hogy hol porszívóznak 😃 de a Biosban belőttem frankón és azóta hallgatag,játék közben indul meg kicsit jobban,de akkor se 100százalékra...
Adott egy AMD Phenom II X4 Black Edition processzor, fél éve használom, nagyon jól teljesít, visztont játék közben a ventillátor felmegy 6000rpm-re és nagyon hangos. Az a kérdésem lenne, hogy hogyan lehetne a zajt csökkenteni? A gyári paszta van rajta, esetleg ha újrapasztáznám az segítene? Arra is gondoltam, hogy alaplapilag szabályoznám a ventillátort, viszont ahhoz nem értek 😆. Nos előbb utóbb kicserélem a hűtést rajta, de addig is kéne valami megoldás.
Valaki tudna nekem abban segíteni hogy a TX3-hoz milyen ventillátort tegyek a másik oldalára? tudna nekem abban segíteni valaki? Segítene valaki kiválasztani egy jót? Előre is köszi.
de menyi az a alig?😲 mert lehet mégis csak sok rá:/ nem szégyen a tanulás!!!
előttem meg főleg ne szégyeld magad mert én se vagyok a fullos hardver guru én pl proceszort nem tudom berakni a helyére mert félek hogy a kis tük elferdülnek mindig fateromal csináltatom hogy rakja be mert nekem remeg a kezem😆
az a nem sok úgye nem annyi mint gépigényen az egyik tag?😆 hogy rányomta az egész tubust amit kapott?😃
fél rizs szemnyi paszta elég azt jól kent szét papirzsepivel😀 gond nélkül menni fog nálam megálja igy a helyét😀
Nekem TX3-mal felmegy ugyan úgy 63 fokra a processzor terhelés alatt. Én megbántam hogy megvettem. Bár ha az számít valamit a gyári hűtőm 63,5 fokot produkált míg a TX3 63fokig engedte a procit. Megérte...
Jól van felfogatva a Tx3?endesen illeszkedik a procihoz?Mennyi paszta van alatta?Ha túl kevés v túl sok,az se jó.
Nekem az FX 8120 4.1Ghz órajelenn (gyári 3100Mhz-re + 1000Mhz OC)Alapjáratonn 32C a proci,játékokban max 60C,de ott már forog is a venti,és nekem is TX3 van.Amire rájöttem már énis,3havonta kikell fujni a hütöt,mert a venti mögött a bordákonn megáll a por,annyira,h teljesen eldugul,igy szinte keresztül se fuj a bordák között.
Amúgy elég érdekes hogy TX3 alatt is felmegy 55fokra a processzor. Nem tudom komolyan mi lehet a gond. A gyári hűtőm is hűt ezek szerint annyira csak a különbség az h a gyári hangos a TX3 meg halkabb.
Érdemes lehet mingyárt 2 db ventilátort becsavarozni. Egyet előre, egyet hátra. A hátsó befelé tolja a levegőt, az első meg szívja ki. Így állandóan cserélkezne, cirkulálna a levegő.
általában 60C fölé nem szokták engedni őket, persze ettől még jóval tovább bírják, a prociban van hővédelem így ha kell vissza vesz az óra jelekből nehogy szét égjen, gyári hűtővel elfogadható.
vagy szerelj be + rendszerhűtőt hogy szívja el a levegőt róla ill valami toljon is be friss levegőt a házba, egyébként nyárra szerezz be egy jobb proci hűtőt😉
Van egy AMD FX 8320 processzorom és játékok alatt a processzor hőmérséklete 60-61 fokos. Ez normális, elfogadható? Vagy már kritikus? Gyári hűtő van rajta.
Azok nem magasak szóval valószínűleg igen elférnek. De amit én írtam az direkt olyan, hogy magas ramok is elférnek alatta mert csúsztatottak a hőcsövei.
Én cooler Master T2 használok jelenleg bátran ajánlom mindenkinek ha nem szét oc-zni akarja a gépét és halk hütésre vágyik bátran ajánlom!
én 3,2 járatom most a procit igyi s terhelésnél megy csak 40 fok közelébe és mellete még a hangját se hallom!
Ezt így, hogy nem írod milyen memóriákról van szó elég nehéz kérdés nem?😃 Ha CM K280 házad van akkor amit néztél az befér, de ramokat nem írtad milyenek😃 Én egyébként a Thermalright Macho Rev.A BW-t mondom.
Sziasztok, szeretném lecserélni a gyári hűtőmet és arra lennék kíváncsi, hogy mi a véleményetek az alábbi hűtőről illetve, hogy szerintetek a memóriák el férnek-e alatta [url]http://www.xigmatek.com/product.php?productid=99&type=photo[/url] a gép adatai a profilomban vannak. Esetleg ha valami mást ajánlotok azt is szívesen fogadom.
Miért van az, hogy amikor nem terhelem a gépet valamilyen játékkal, akkor nincs semmi gáz, de miután elindítok pl egy gémet : Spec Ops: The Line, akkor a tápegységem picit halkan el kezd sípolni ( nagyonpicit)
Na miért van ez ?! Meg észrevettem 5 percenként két darab kisebb mikroszaggatást ! ( Előző mondatban felvetett játéknál)
Help me plz ! :=
Ehhez hasonló kellene,sajna a gemin hütök annyira nemjól hütenek,ezért öket kihagynám.
[LINK]
Amúgy a " Scythe " termékeit bátran ajánlom!JA és gratu a szép masinához!
Van itt valaki akinek vízhűtése van?
előttem meg főleg ne szégyeld magad mert én se vagyok a fullos hardver guru én pl proceszort nem tudom berakni a helyére mert félek hogy a kis tük elferdülnek mindig fateromal csináltatom hogy rakja be mert nekem remeg a kezem😆
fél rizs szemnyi paszta elég azt jól kent szét papirzsepivel😀 gond nélkül menni fog nálam megálja igy a helyét😀
Nekem az FX 8120 4.1Ghz órajelenn (gyári 3100Mhz-re + 1000Mhz OC)Alapjáratonn 32C a proci,játékokban max 60C,de ott már forog is a venti,és nekem is TX3 van.Amire rájöttem már énis,3havonta kikell fujni a hütöt,mert a venti mögött a bordákonn megáll a por,annyira,h teljesen eldugul,igy szinte keresztül se fuj a bordák között.
a proci mögötti venti fúj ki, az előlapján a gépnek pedig fúl be.(ha van ott venti hely) ha nincs akkor oldallapbba aljába egyett, ami befelé fúj.
vagy szerelj be + rendszerhűtőt hogy szívja el a levegőt róla ill valami toljon is be friss levegőt a házba, egyébként nyárra szerezz be egy jobb proci hűtőt😉
Jogos, be írtam a memória becsületes nevét a profilomba 😃
én 3,2 járatom most a procit igyi s terhelésnél megy csak 40 fok közelébe és mellete még a hangját se hallom!