Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Yezi_ avatar
Én R7 250X alá nem adnám... Sőt, legalább R7 360/260X.
De a kérdésedre válaszolva: R7 250 erősebb.
0
0
0
0
Sanyi978 avatar
ASUS Radeon R7 240 4GB DDR3 Vagy ASUS Radeon R7 250 1GB DDR5?? melyik a jobb játékokra?
0
0
0
0
no avatar
Srácok, a Vulkan API akkor most tulajdonképpen mi is lesz? Valaki részletesen írja le. Olyat olvastam h a AMD mantleját megvette a Khronos, és azt bütykölgetik, fejlesztik tovább. Olyan hírt is hallottam, hogy többen érdeklődnek a Vulkan után, mint a DX12 után, ezt elhiszem.
0
0
0
0
mihione avatar
Le ne szedd,inkább hozzá se nyúlj 😊
0
0
0
0
Funes avatar
Nehogy beletépd a csavart... Azt a műanyag burkot meg, ha lötyög egyszerűen, csak fixáld le szigszalaggal...
0
0
0
0
roba1996 avatar
Az a négy csavar ami tartja a hütőt
Az első kép azt a négy csavart jobban.nem bírom meghúzni de egy minimálisan mozog az a müanyag burok a hűtővel együtt http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=sapphire_r7_260x&num=3
0
0
0
0
mihione avatar
Melyik 4 csvarat?ami a nyak hatuljan van?
0
0
0
0
roba1996 avatar
Az a baj hogy nem bírom meghúzni azt a négy csavart
0
0
0
0
mihione avatar
Nincsenek jol kiegyensulyozva a ventik es bizonyos fordulatszamnal elkezdik rezegtetni a videokartya burkolatat.gigabyte windforcenal is szokott ilyen lenni.gondolom magas fordulaton jon elo ez a hiba ahova automata modban nem nagyon menne fel.sokmindent ezzel nem tudsz csinalni max annyit hogy megprobalod kiekelni a burkolatot ahol nem zavar be semminek es a hang is megszunik vele.
0
0
0
0
roba1996 avatar
Miért van az, hogy amikor feljebb teszem a videókártya ventilator fordulat számát akkor egy bizonyos fordulatszamnál olyan hangot ad ki mintha hozzá érne valami pedig nem ér hozzá semmi töbször is megnéztem mitől leheť ez?
0
0
0
0
Puffin avatar
azaLeeRicks: nekem egyedi venti profil van MSI Afterburnerben, nem engedem 70 fölé nagyon.
0
0
0
0
azaLeeRicks avatar
Dübörögnek bizony, bár tök feleslegesen, 70 foknál nem megy feljebb a kártya, még egy 10 fokot mehetne szerintem, és akkor nem kéne így csapatniuk...😃
0
0
0
0
Puffin avatar
azaLeeRicks: dübörögnek a ventik.... 😆 Én fejessel jázszom nem hallom 😃
0
0
0
0
azaLeeRicks avatar
Na megjött a 3 gigás 280X OC, eszméletlen mennyivel jobb mint a 270X volt, úgyhogy ajánlom mindenkinek aki ilyenen gondolkozik. Nekem Gigabyte lett, játék alatt marhahangos, de meg lehet szokni... 😃
0
0
0
0
mihione avatar
En a szetkenoset sose probaltam meg,amugy valahol azt olvastam h elmeletileg nem kell h fullra beteriste a paszta a procit eleg ha kozepen van es a sarkainal nem,mivel a magok termelik a hot.de sztem is az a tuti ha nagyobb feluleten erintkezik.
Amugy a legtutibb pasztazas az amikor csak eppannyi van rajta hogy ahol nem fem a femmel erintkezik azokat a reseket kitoltse a cucc.ha lenne sok pasztam meg meg tobb idom kiserleteznek vele,milyen kulonbsegek vannak ha ol kevset raksz szetkenve es nagyon rahuzva a hutot.😃
0
0
0
0
kharon avatar
Rendben köszönöm a válaszokat.
0
0
0
0
cseszka avatar
Filmezni,netezni,régebbi játékokra megfelel,a mostaniakra már sajnos nem.Maga idejében jó kártya volt,most meg már 8éves,ugyhogy eljárt felette az idö.
0
0
0
0
Funes avatar
Ha azt akarod tudni, hogy játékok alatt mire képes, akkor youtube-on nézelődj... Tele van gameplayekkel. 😀
0
0
0
0
kharon avatar
Mire képes a kari akkor ugy kérdezem 😀
0
0
0
0
Funes avatar
Attól függ mit akarsz vele csinálni ? 😆
0
0
0
0
kharon avatar
Sziasztok nem tudom, hogy e kérdés ide való-e de azt szeretném kérdezni, hogy Zotac Geforce 9600GT-ről mi a véleményetek?
0
0
0
0
Funes avatar
Persze, minél nagyobb területen történik a hő leadás, annál hatékonyabb a hűtés.

Spoiler!
De, ez az én véleményem és tapasztalatom. 😀
0
0
0
0
GalenDragonay avatar
Köszi a segítséget mindenkinek! A különbőző módszerek effektívségéről nem sokat tudok, (sztem követem Bud-Fckn-Spencer javaslatát 😃😉, de ez az indoklás nekem elég furának tűnik. Ha az egész proci helyett csak középen távozik a hő, akkor pont hogy jobban melegedik a cpu, mert kisebb a hőleadási felület. Ha jól tudom hűtőbordák nélkül kb. 10 sec alatt elszáll a cucc, olyan mennyiségű hőt termel.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Én olyat is olvastam már, hogy el se kell kenni a proci felületén, ha nem raksz egy borsónyi méretű pontot középre, és ahogy rá rakod a hűtőt, azt majd valamennyire ellapítsa, és így nem a processzor egész felületén távozik a hő, ha nem csak ott középrészen, és így nem melegszik fel annyira processzor. De hogy tényleg jobb e mint a szétkenős módszer, azt nem tudom.
Valaki szokta így?
0
0
0
0
Funes avatar
Én is azt mondom, hogy szép egyenletesen legyen el kenve és lehetőleg ne vastagon, és úgy is lehet csinálni, hogy a hűtő részére is kenünk egy kicsit.
Én már teszteltem egy párszor, hogy mi a jobb és nálam bevált a vékony réteg ide is meg oda is dolog 4-5 fokkal is hűvösebb lett a cucc.... Bár akinek nem olyan jó a kézügyessége és nem tudja olyan jól egyenletesen elkenni, annak jó a "pöttyözés" is. 😆
0
0
0
0
csuz-li avatar
mihione: Én magam mindig az előre szétkenős verzió híve voltam, szóval azt használom, mert akkor legalább látom, hogy hogy is áll a dolog, jutott-e mindenhova, azután teszem fel a hűtőt, amit tényleg tartani kell, mert lecsúszik simán. Ehhez amúgy egy, a cukrászok által is használt szilikon spatulát használok, de jó bármelyik pontgyűjtő kártya is, vagy lejárt hitelkártya. (Az igazán menők American Express Centrurion-al nyomják... 😃 )

Bár én még nem láttam olyat, hogy bárki, aki nem eszetlenül állt hozzá, ezt elrontotta volna, szerintem minden módszer tökéletesen megfelelő a középre tett borsótól kezdve az x-en át az "ötpontos" verzióig.
0
0
0
0
mihione avatar
Az x-nel en attol felek ha nem egyenletesek a vonalak hanem a vegen tobb van pl akk levego szorulhat ket szar koze.En azt olvastam hogy van akinek a szetkenos jott be mert ugy mindig par fokkal huvosebb lesz.gondolom mert igy vekonyabb lesz a reteg v nemtom 😃
Legkonyebben ott lehet elrontani ha nem egyszeru a huto felrakasa es miutan mar raraktad elemelkedik es telemegy levegovel.nekem pl eleg nehez felcsavarozni a seidont igaz az cpu huto...
Lenyeg ha mar egyszer rajta van akkor nem szabad elengedni mig atlosan legalabb ket csavart meg nem huztal.😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Nemrég olvastam egy cikket, aminek az írója vette a fáradtságot és kipróbálta a különböző pasztázási technikákat. Az eredmény az, hogy a mennyiség mindegy, de azért ne kenjük össze az egész alaplapot az alakzatból meg az 'X' a legjobb, de az se sokkal jobb, mint a pont középen és egyéb alakzatok.
0
0
0
0
mihione avatar
Fel borsoszemnyit kell ra rakni,szerinten ne kend szet hanem hagyd hogy a huto kilapitsa maganak,ugy konnyebb.
0
0
0
0
Bronson avatar
Most vga-ról volt szó egyébként, de a mennyiség kb annyi kell hogy legyen ott is a felülethez viszonyítva...
0
0
0
0
ddkk22 avatar
GreenDragon46
Kb ennyit. https://kepfeltoltes.hu/160218/Desktop_2016_02_18_09_57_29_846_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A lényeg hogy ne folyjon le a processzor felületéről, ha rá rakod a hűtőt.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
gyulazsolti: Használtan vehetsz erősebb kártyát mint a mostanid. Például: HD7850, R7 260X, HD7790, GTX650 Ti, HD6870 esetleg ha a fogyasztás/melegedés annyira nem számít akkor bevállalhatsz egy HD6970, GTX480-at is. Ezeket 20-25 ezer környékén megkapod.
0
0
0
0
gyulazsolti avatar
Én úgy gondoltam, hogy a mostanit megkapja a leányom.
Tehát tisztán 20-25 ezerből, jobbat lehet-e.
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Nem sokat csak ami elfedi a gpu-t vékonyan,nem ugy ahogy a kenyeret kenyed a nutellával 😃
Mx4 a lehetö legjobb választás egyébként. 4gramm nem kevés a vgán kivül a cpu-ra az alaplapra is elég és még marad is böven. Én az egész gépet megoldom 1grammal (GD900)
0
0
0
0
GalenDragonay avatar
Rendben, köszi! Am a négyből kb. hány grammot kéne rányomnom majd?
0
0
0
0
zelcsi avatar
GreenDragon46: tökéletes lesz a paszta!
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Eladod a mostanit 15-ért és vehetsz HD 7850/70-et ha negyvenig elmész talán még 7950-et is.
0
0
0
0
gyulazsolti avatar
Sziasztok!

Kíváncsiságból kérdezem, hogy 20-25 ezer forintért feljebb tudnék-e lépni kategóriában, videokártya fronton.
0
0
0
0
GalenDragonay avatar
PC GAMER: Köszi, még a héten kitakarítom a gépet! Újrapasztázni a cpu-t kéne, vagy mit? Használtan vettük a videokártyát és teljesen tiszta volt, szóval nem sok mindent csináltam vele azon kívül hogy beraktam a slot-jába. EDIT: Utánanéztem egy kicsit, jó tudni hogy a gpu-t is pasztázni kell. 😆 Ok, majd újra is pasztázom, aztán meglátjuk mennyit változik a hőfok. Ez jó lesz rá? [LINK]
Bronson: Elöl-alul meg hátul-felül van egy-egy fan, plusz a cpu hűtőbordáin is van egy. Az utóbbi kettő biztos megy, az elsőben nem vagyok biztos, de nem monitoroztam még őket, hétvégén megnézem mi a helyzet velük. Utoljára akkor volt takarítva amikor összeraktam a gépet szűk egy éve, szóval valszeg tényleg ráférne az egész gépre egy alapos fújókázás.
ShadowWarrior: Akkor van 80°C-on, ha maxon pörög, benchmarkok meg húzósabb játékok alatt (ha erre gondoltál, akkor sorry). Hangja is csak ekkor van, egyébként alig hallom, ha a fejemen van a füles akkor meg még így se. Hangos akkor volt, amikor a húzás miatt ~90%-ra felszaladt a fan speed.
0
0
0
0
Funes avatar
Jaja Csuzli jól mondja.

Egyébként Shapphire szériából nem nagyon látok magasabb órajelűt, de nem is tudom, hogy ez miért izgat téged a teljes egész kártyát kell nézni, hogy mire képes.
0
0
0
0
csuz-li avatar
roba1996: Ugyan az órajel is fontos, de az is csak annyira, mint a sávszelesség. Egy adat a sok közül. Hogy értsd: az én processzorom órajele 4Ghz, de simán lealázza egy 3,2 Ghz-es Intel, de még két 3,2 Ghz-es Intel között is van teljesítménybeli különbség.
A lényeg: Egy VGA teljesítménye sok mindentől függ, de a teljesítményt egyben érdemes nézni, mert itt is az van, hogy a részek összege nem annyi, mint az egész. Lehet nézni a számolóegységek számát és még sok mindent is. Például kevesebb számolóegység, de magasabb frekvencia ugyan azt az eredményt hozza, mint több számolóegység alacsonyabb frekvenciával párosítva.
0
0
0
0
roba1996 avatar
Nem szeretném piszkálni!
Tudnal olyan kártyat mondani aminek nagyobb az órajele es shapphire r7 szériábol vagy az r9 ből?
0
0
0
0
Funes avatar
Szerintem nincs vele baj, kicsit még megpiszkálgatnád az órajelet még jobb lenne ! 😆
0
0
0
0
roba1996 avatar
Az én videókártyámnak jónak számitanak az órajelei?
0
0
0
0
Funes avatar
Még annyit hozzátennék, hogy ez kártya függő, hogy melyik a jobb igazából egy 128 bites kártya simán le alázhat egy 256-bitest, tehát elsősorban nem az a lényeg, hogy hány bites a kártya, ha ezért kérdezted mi a különbség. 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
A memória adatbusz sávszélessége!
0
0
0
0
roba1996 avatar
Mi a különbség a 128 bites es a 256 bites kártya között?
0
0
0
0
ShadowWarrior avatar
GreenDragon46
Ha alapból 80 fok a kártya ott biztos, hogy valami gondok vannak. Vagy a paszta szar vagy valami más. Nekem 2GB-os gigabyte geforce GTX 770-em (WF3 OC) volt, de alapból egy aránylag jó szellőző házban ilyen 67-68 fok volt kb. Hangja meg nem igazán volt.
0
0
0
0
Bronson avatar
90c már sok szerintem 75-80 még okés... házad hogy szellőzik, takarítva mikor volt a kártya utoljára?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció