Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
De a kérdésedre válaszolva: R7 250 erősebb.
Az első kép azt a négy csavart jobban.nem bírom meghúzni de egy minimálisan mozog az a müanyag burok a hűtővel együtt http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=sapphire_r7_260x&num=3
Amugy a legtutibb pasztazas az amikor csak eppannyi van rajta hogy ahol nem fem a femmel erintkezik azokat a reseket kitoltse a cucc.ha lenne sok pasztam meg meg tobb idom kiserleteznek vele,milyen kulonbsegek vannak ha ol kevset raksz szetkenve es nagyon rahuzva a hutot.😃
Spoiler!
Valaki szokta így?
Én már teszteltem egy párszor, hogy mi a jobb és nálam bevált a vékony réteg ide is meg oda is dolog 4-5 fokkal is hűvösebb lett a cucc.... Bár akinek nem olyan jó a kézügyessége és nem tudja olyan jól egyenletesen elkenni, annak jó a "pöttyözés" is. 😆
Bár én még nem láttam olyat, hogy bárki, aki nem eszetlenül állt hozzá, ezt elrontotta volna, szerintem minden módszer tökéletesen megfelelő a középre tett borsótól kezdve az x-en át az "ötpontos" verzióig.
Legkonyebben ott lehet elrontani ha nem egyszeru a huto felrakasa es miutan mar raraktad elemelkedik es telemegy levegovel.nekem pl eleg nehez felcsavarozni a seidont igaz az cpu huto...
Lenyeg ha mar egyszer rajta van akkor nem szabad elengedni mig atlosan legalabb ket csavart meg nem huztal.😀
Kb ennyit.
A lényeg hogy ne folyjon le a processzor felületéről, ha rá rakod a hűtőt.
Tehát tisztán 20-25 ezerből, jobbat lehet-e.
Mx4 a lehetö legjobb választás egyébként. 4gramm nem kevés a vgán kivül a cpu-ra az alaplapra is elég és még marad is böven. Én az egész gépet megoldom 1grammal (GD900)
Kíváncsiságból kérdezem, hogy 20-25 ezer forintért feljebb tudnék-e lépni kategóriában, videokártya fronton.
Bronson: Elöl-alul meg hátul-felül van egy-egy fan, plusz a cpu hűtőbordáin is van egy. Az utóbbi kettő biztos megy, az elsőben nem vagyok biztos, de nem monitoroztam még őket, hétvégén megnézem mi a helyzet velük. Utoljára akkor volt takarítva amikor összeraktam a gépet szűk egy éve, szóval valszeg tényleg ráférne az egész gépre egy alapos fújókázás.
ShadowWarrior: Akkor van 80°C-on, ha maxon pörög, benchmarkok meg húzósabb játékok alatt (ha erre gondoltál, akkor sorry). Hangja is csak ekkor van, egyébként alig hallom, ha a fejemen van a füles akkor meg még így se. Hangos akkor volt, amikor a húzás miatt ~90%-ra felszaladt a fan speed.
Egyébként Shapphire szériából nem nagyon látok magasabb órajelűt, de nem is tudom, hogy ez miért izgat téged a teljes egész kártyát kell nézni, hogy mire képes.
A lényeg: Egy VGA teljesítménye sok mindentől függ, de a teljesítményt egyben érdemes nézni, mert itt is az van, hogy a részek összege nem annyi, mint az egész. Lehet nézni a számolóegységek számát és még sok mindent is. Például kevesebb számolóegység, de magasabb frekvencia ugyan azt az eredményt hozza, mint több számolóegység alacsonyabb frekvenciával párosítva.
Tudnal olyan kártyat mondani aminek nagyobb az órajele es shapphire r7 szériábol vagy az r9 ből?
Ha alapból 80 fok a kártya ott biztos, hogy valami gondok vannak. Vagy a paszta szar vagy valami más. Nekem 2GB-os gigabyte geforce GTX 770-em (WF3 OC) volt, de alapból egy aránylag jó szellőző házban ilyen 67-68 fok volt kb. Hangja meg nem igazán volt.