hill Dx12+vulkán alatt jobban fog teljesíteni az fx, de most sem rosszabb egy i5 nél 1 centivel sem + a lapom és a procim 60k volt ebből következik, hogy 10k val olcsóbb. Ha nem hiszed lefotózom a számlát.
Egyenlő ár esetén AMD jobb, mivel az intel felárazza a CPU-it de a legjobb procija az Intelnek van nemtom mit kell ezen túlvariállni 😆
nah jah, jó procihoz jó lap se árt 😃
Meg nem hiszem hogy átlag otthoni játszásra neked nem lenne jó egy FX, mert amint írtátok is olyan kis különbségről van szó hogy azt max akkor veszi észre az átlag felhasználó (mint pl. én) ha ott figyel a sarokba hogy hány fps-el játszik, én meg nem arra vagyok kíváncsi hogy azt lessem hanem a játékra, meg szerintem a legtöbben, szóval az a jobb ami olcsóbb.
Az megint más kérdés hogy ha szeretnék költeni félmillát gépre akkor intelt vennék egyértelmű, de nem szeretnék.
Hill: Mondjuk nem nagyon érted.
Amikor azt mondom, hogy nem jobb az AMD, mint az Intel, akkor abban azért az is benne van, hogy például játékra az esetek többségében jobb az i5-nél; i7-nél meg olcsóbb és az esetek többségében majdnem ugyan azt kapod. Pont ez a dolog lényege.
Hill: Megnyugosztalsz! Szerintem senki nem állította, hogy az AMD jobb, csupán azt, hogy adott árban jobb válsztás lehet például játékra. Gondolod, hogy ha nekem nem szorított volna a költségvetés, nem egy i7 lenne a gépemben? Szerintem mindenki így van ezzel.
A legtöbb videóval az a probléma egyébként, hogy nem dvr rögzítővel készülnek és, ha kicsit beleásnád magadat a modulos felépítés és a HT működésének rejtelmeiben, azt is tudnád, hogy ez miért hátrány az AMD processzorok számára.
Szóval nem jobb az AMD, de ha csak ~50e Ft-od van processzorra és játékra akarod a gépet fejleszteni, akkor biza jobban jársz vele, mint egy i5-el. Ha meg több pénzed van, akkor úgy is adja magát az i7. És még van pár "HA", ami alapján hol az i5, hol az fx a jobb választás, sőt van olyan "HA" is, amikor még az i7-el szemben is jobb az i5. De ezt ugye mérlegelni kellene a technológia ismeretében...
Rájöttem már pár hsz-el lejjebb... De azért érdekes hozzá állás ez a Nincs jó választás csak Intel..
Remélem ha egyszer autót vesz nem adja lejjebb a Pagani,Ferrari vagy Lamorghini-nél. De akkor biztos az lesz a legjobb választás amit ő vesz. Ugyan így igaz mindenre...
Egyébként nem veszítek észre, hogy trollkodik a gyerek... Csak azért regelt be ide, hogy magát szórakoztassa a témával..😊
Ti meg még adjátok alá a lovat ! 😀
manyikati: Sosem voltam AMD "fan", csupán van helyzet, amikor az egyik processzor a jobb választás, míg van olyan, amikor a másik. A "fan" az, ki szerint mindig az Intel/AMD a jobb, függetlenül bármitől...
Hill: lásd fentebb + kiegészítem: pont az a bajod, hogy ezt hit kérdésnek, vagy valamiféle elkötelezettségnek veszed. Eleve hibás az a megközelítés, hogy "kék lesz" hiszen itt nincsenek, pontosabban nem kéne, hogy legyenek szekértáborok. Persze értem én, hogy magadból indulsz ki, de rossz a kiindulási alapod...
diablo2: Ez OpenGL, nem dx 12, bár lehet, félreértettelek. Viszont az egész technológiától független. Azért a CPU limit az egyébként nagyon is jó i5-nél, amit már jó párszor leírtam: 8 szálra vannak fejlesztve a játékok. Egy i5, bármennyire is jó, - durván leegyszerűsítve - kétszer annyit kell, hogy dolgozzon, mint egy i7, vagy egy fx. Egy ilyen játék alatt bármi jobban teljesít, ami 8 szálas, még az a régi i7 is, ami egyébként összességében gyengébb, mint a legújabb i5.
Azért ez érdekes lehet!
Elavult fx vs i5 6.széria. + 980 ti (Elvileg furyval még nagyobb az ugrás)
Ha tudnak apit írni az fx is harap. Majd a dx 12 vulkán elterjedésekor visszatérünk a kérdésre.
Nekem az tetszik hogy, legalább már csuz-li fórumtárs kezdi belátni mi menyit ér.
Régebben ő is "AMD" fan volt 😀
Ne értsetek félre nincs bajom az AMD-vel,( A VGA-m bizonyítsa) de a procijaiban csalódtam.
Ano azt hittem hogy az FX 8150 4,4Ghz elég lesz mindenre és hát nagyon nem.
Hill: Tiszteljük a vallási fanatizmust, de azért nem kell kifordulni magadból...
Gaboo7: Vannak játékok, ahol az i5 is jobb, vagy ugyan olyan jó mint az i7, ezen semmi meglepő sincs. A BF4, mint ahogy a GTA V, avgy a TW Rome II is kifejezetten 4 szálra van optimalizálva, ilyen esetekben meg kenheted a hajadra az fx nyolc szálát, mert gyengék. Ilyenkor, ha ilyenekkel játszol, a legjobb választás az i5 (azoknak akik elsősorban on-line játékokkal játszanak, i5-öt szoktam javasolni, mert meghálálja magát), mivel ott a HT sem fog le az egy magra eső erőforrásokból és az Intel hagyományosan erős az egy magos teljesítményben. Ez annyira erősen látszik, hogy nekem például a Far Cry primal alatt alig 20-30%-os a processzorterhelésem, míg a régebbi technológián alapuló GTAV 60%-os terhelést akaszt rá, igaz a 8 magból csak 4 van használva, így az össz terhelés ott is csak ~30%, de ugye ezért érdemes külön nézni a szálankénti terhelést, hogy kibukjon ez a különbség.
A proci igényesebb játékoknál elvérzik az FX sajnos elég rendesen még az i5-el szemben is... Battlefield 4 és SW Battlefront multiplayer alatt teszteltem sokat az FX 8350-et 4500Mhz-en és ott az alap órajeles 4770k-hoz képest is libafing folt.
Itt egy kis videó egy GTX780-al (4790k vs FX8350):
Az újabb játékok alatt sajnos még egy közép kategóriás VGA-hoz is kevés lehet az FX. GTX960/R9 380felett már kell az Intel proci mert ott már az AMD kevés ahhoz hogy a GPU minden játéknál 100%-on tudjon menni
Saját tapasztalatom szerint sem az r9 290, sem a 980Ti alatt nem teljesít rosszul. 60% környéki processzorhasználatot láttam még a 980-nál is. És bizony még a 980 is szépen ment 100%-on mellette. Biztos, hogy egy i7-el több lett volna az fps (szintén tapasztalat, mivel a 290-et kölcsönbe kaptam olyantól, akinek i7 mellett dolgozik. Miatta akartam eleve i7-et venni, márt láttam, hogy mi a különbség az i5 és az i7 között), de azért az árkülönbségért cserébe hajlandó vagyok bevállalni azt a minimális különbséget a teljesítményben. Már eleve furcsa is lenne, hogy míg a 380 mellett az fx processzor ~20-30-40%-on van terhelve játéktól függően, egy lépéssel feljebb, már ne bírná.
Az meg eléggé játékfüggő, hogy melyiknél hogyan teljesít, de láthatóan SLI-mellett is bevethető, szóval neme gy, de akár két komolyabb kártyát is el tud látni, ha kell.
Mondjuk, ha két kártyára lenne pénzem, nem bajlódnék AMD processzorral, de ez egy másik kérdés.
Hill: Mi a topic neve? Amd vs intel. És nem az hogy Amd friend Intel szerintem. Inkább kutyák szétmarcangolása és vonyítás topik,mert ilyen topik nevűt láttam már ezen kívűl és ott értelmesebb és kulturáltabb választ adnak egymásnak. Maradjunk annyiban,hogy dog harca.
Más részt tényleg ne erőlködj már ezen vettél gépet(pár képet tolhatnál fel,hogy el is higyjük+neveddel) nem kéne mást lebeszélni a vásárlásról meg a felesleges duma kamu tesztekről az a vásárló döntése.
Hill:
Igazából nem értem mit erőlködsz...Vegyél egy méregdrága i7-et és játszál 120fps-el nyugodtan és utána verd rá a nyálad, hogy milyen okos ember voltál kiadtál sok pénzt érte de neked azért kellett a gép, hogy itt vitázz róla...Aki játszani akar az játszik 10fps-el athlon x2-vel is aki meg az fps-re meg a mások leszólásában keresi az örömöt az 200fps-el sem fog végigjátszani semmit csak itt szúrkálódik.
Lassan itt lesz a dx12 és a tesztek alatt FX hasonló eredményt produkált intelesekkel. Szóval innenstől lesz az igazi harc. 😉
Jah és faljátok fel egymást,fölösleges teszthírekről ezen okoskódni. Jókat olvasgatok kész őrültek háza. 😆
Egy modernebb gyík5, gyík7 processzorhoz teljesen felesleges hasonlítani a TréFIX 8350-et, vagy a 9xxx-es szériát. Utóbbiak már elavultak, gyengébbek, de megfelelőek játékra. Mi lesz itt ha megjön a Zen? Akármilyen erős lesz, izzani fognak a klaviatúrák.
de csak gondolkozzatok már reálisan.. egy 3 éves proci (aminek az architektúrája 5 éves) jobb lesz, egy mostani high end procinál ami v 3x annyiba kerül... kétlem.
a játékbeli teljesítményt nem fogyasztásban mérik 😂
Meg győzni? Elvagy tévedve ez nem egy verseny! Mindenki azt vesz amit akar, csak az a durva,hogy itt is az megy mint a kocsiknál. Ha audid vagy bmw d van menő vagy minden más szar. Pedig ettől se okosabb se több nem leszel.
Jó éjszakát!
A lényeg: az intel tényleg jobb, ez tény, ezt kár ragozni, az i5 is az i7 is. Viszont az fx is jó játékra, badarság lehordani az amd-t, böven ki tudja szolgálni a gamert FHD-ban, csupán pár fps a hátránya, ami elhanyagolható.
Csuzli: az oké hogy az i5 100%-on megy, én értem miröl beszélsz, de több fpst hoz és ez a lényeg, vagyis a végeredmény.
Hill csak az zavar, hogy pár órája még itt sírtál az fx ért most meg hirtelen te lettél a nagy tudora a dolgoknak. De ez van, az igazodás elve alapján a marha mindig a nagyobb csordához húz.(képletesen)
diablo2 nem is az én kártyám itt a lényeg de látom ez neked nem jött át
de amúgy meg nem m1 mi van alatta fx-el(saját tapasztalat) némelyik játékban akár 10fps-el is kevesebbet kaptam
nem saját videó de hűen prezentálja hogy nem m1 mi van alatta
Hill volt már i7 ed?
És fx ed?
Akkor mi a fas*t vergődsz itt, hogy huha intel ***a amd szarrr.
Nemrég még telesírtad a fórumot, hogy mért nem fxet vettem bruhuhu!
Hagyjuk a fas*ba az egészet. Van 1 ***a inteles nvs gépet azt jó, majd cseréled i7re aztán meglepődsz, hogy néhány játéknál mért megy szarabbul HT val. Egyébként sem az én de a te géped sem az a nagy szám, ahhoz kicsik vagyunk,hogy itt verjük a nyálunkat. OFF END
MC MaRcI mondjuk az r9 380 nak kur*a mindegy mi van alatta.
Amit írok, az is fake...sőt a gépem is fake, minden fake, az real, amit te írsz. Megokosodtál itt 2 nap alatt, sőt!!! Kiismerted az AMD és az Intel (fény és sötét) oldal minden ügyes-bajos dolgát. Taníts kérlek... 😶
rambustibi78 a videóid semmit sem bizonyítanak neked sem
a világ összes tesztoldala az ellenkezőjét állítja annak amit te itt képviselsz
miért nem lehet elfogadni hogy a gyík5 gyík7 jobb játékra
ja és persze az összes tesztvideós hazudik aki nem ingame monitorozik közbe
tényleg nekik ez kurvára megéri
Hill:
Tudom, ilyenkor jönnek a kék pistikéktől a "tuti fake a videóm" megjegyzés. 😆
És a tuti hülye vagyok a hardverhez.. ekkor szoktam ezt belinkelni: [LINK] 😉
Hill:
Bátttya, in-game monitorozva lettek a teszt videóim, ne zavarjon...
Holnapra szeretnél olyan fps fényképeket látni, hogy az 1 magos sempron lenyomja az 5960X-et? Mert amit belinkeltél "fényképes" tesztet, nem sok valóság van benne, vajon miért nem monitorozott videót csináltak? 😉
nah jah, jó procihoz jó lap se árt 😃
Az megint más kérdés hogy ha szeretnék költeni félmillát gépre akkor intelt vennék egyértelmű, de nem szeretnék.
Amikor azt mondom, hogy nem jobb az AMD, mint az Intel, akkor abban azért az is benne van, hogy például játékra az esetek többségében jobb az i5-nél; i7-nél meg olcsóbb és az esetek többségében majdnem ugyan azt kapod. Pont ez a dolog lényege.
A legtöbb videóval az a probléma egyébként, hogy nem dvr rögzítővel készülnek és, ha kicsit beleásnád magadat a modulos felépítés és a HT működésének rejtelmeiben, azt is tudnád, hogy ez miért hátrány az AMD processzorok számára.
Szóval nem jobb az AMD, de ha csak ~50e Ft-od van processzorra és játékra akarod a gépet fejleszteni, akkor biza jobban jársz vele, mint egy i5-el. Ha meg több pénzed van, akkor úgy is adja magát az i7. És még van pár "HA", ami alapján hol az i5, hol az fx a jobb választás, sőt van olyan "HA" is, amikor még az i7-el szemben is jobb az i5. De ezt ugye mérlegelni kellene a technológia ismeretében...
Hát ja titanx sli. Nem jobb az amd de nem is olyan szar mint azt itt hirdeted.
+
Kb ezért nem éreztem különbséget a 3770k és az fx 8320 4200 mhz között
Remélem ha egyszer autót vesz nem adja lejjebb a Pagani,Ferrari vagy Lamorghini-nél. De akkor biztos az lesz a legjobb választás amit ő vesz. Ugyan így igaz mindenre...
Ti meg még adjátok alá a lovat ! 😀
Hill: lásd fentebb + kiegészítem: pont az a bajod, hogy ezt hit kérdésnek, vagy valamiféle elkötelezettségnek veszed. Eleve hibás az a megközelítés, hogy "kék lesz" hiszen itt nincsenek, pontosabban nem kéne, hogy legyenek szekértáborok. Persze értem én, hogy magadból indulsz ki, de rossz a kiindulási alapod...
diablo2: Ez OpenGL, nem dx 12, bár lehet, félreértettelek. Viszont az egész technológiától független. Azért a CPU limit az egyébként nagyon is jó i5-nél, amit már jó párszor leírtam: 8 szálra vannak fejlesztve a játékok. Egy i5, bármennyire is jó, - durván leegyszerűsítve - kétszer annyit kell, hogy dolgozzon, mint egy i7, vagy egy fx. Egy ilyen játék alatt bármi jobban teljesít, ami 8 szálas, még az a régi i7 is, ami egyébként összességében gyengébb, mint a legújabb i5.
Azért ez érdekes lehet!
Elavult fx vs i5 6.széria. + 980 ti (Elvileg furyval még nagyobb az ugrás)
Ha tudnak apit írni az fx is harap. Majd a dx 12 vulkán elterjedésekor visszatérünk a kérdésre.
Régebben ő is "AMD" fan volt 😀
Ne értsetek félre nincs bajom az AMD-vel,( A VGA-m bizonyítsa) de a procijaiban csalódtam.
Ano azt hittem hogy az FX 8150 4,4Ghz elég lesz mindenre és hát nagyon nem.
(amd-intel)😃
Gaboo7: Vannak játékok, ahol az i5 is jobb, vagy ugyan olyan jó mint az i7, ezen semmi meglepő sincs. A BF4, mint ahogy a GTA V, avgy a TW Rome II is kifejezetten 4 szálra van optimalizálva, ilyen esetekben meg kenheted a hajadra az fx nyolc szálát, mert gyengék. Ilyenkor, ha ilyenekkel játszol, a legjobb választás az i5 (azoknak akik elsősorban on-line játékokkal játszanak, i5-öt szoktam javasolni, mert meghálálja magát), mivel ott a HT sem fog le az egy magra eső erőforrásokból és az Intel hagyományosan erős az egy magos teljesítményben. Ez annyira erősen látszik, hogy nekem például a Far Cry primal alatt alig 20-30%-os a processzorterhelésem, míg a régebbi technológián alapuló GTAV 60%-os terhelést akaszt rá, igaz a 8 magból csak 4 van használva, így az össz terhelés ott is csak ~30%, de ugye ezért érdemes külön nézni a szálankénti terhelést, hogy kibukjon ez a különbség.
Itt egy kis videó egy GTX780-al (4790k vs FX8350):
Saját tapasztalatom szerint sem az r9 290, sem a 980Ti alatt nem teljesít rosszul. 60% környéki processzorhasználatot láttam még a 980-nál is. És bizony még a 980 is szépen ment 100%-on mellette. Biztos, hogy egy i7-el több lett volna az fps (szintén tapasztalat, mivel a 290-et kölcsönbe kaptam olyantól, akinek i7 mellett dolgozik. Miatta akartam eleve i7-et venni, márt láttam, hogy mi a különbség az i5 és az i7 között), de azért az árkülönbségért cserébe hajlandó vagyok bevállalni azt a minimális különbséget a teljesítményben. Már eleve furcsa is lenne, hogy míg a 380 mellett az fx processzor ~20-30-40%-on van terhelve játéktól függően, egy lépéssel feljebb, már ne bírná.
Az meg eléggé játékfüggő, hogy melyiknél hogyan teljesít, de láthatóan SLI-mellett is bevethető, szóval neme gy, de akár két komolyabb kártyát is el tud látni, ha kell.
Mondjuk, ha két kártyára lenne pénzem, nem bajlódnék AMD processzorral, de ez egy másik kérdés.
Más részt tényleg ne erőlködj már ezen vettél gépet(pár képet tolhatnál fel,hogy el is higyjük+neveddel) nem kéne mást lebeszélni a vásárlásról meg a felesleges duma kamu tesztekről az a vásárló döntése.
Ha meglesz a géped futtasd le ugyan azokat a teszteket amit rambustibi. Kíváncsi leszek az eredményekre.
Igazából nem értem mit erőlködsz...Vegyél egy méregdrága i7-et és játszál 120fps-el nyugodtan és utána verd rá a nyálad, hogy milyen okos ember voltál kiadtál sok pénzt érte de neked azért kellett a gép, hogy itt vitázz róla...Aki játszani akar az játszik 10fps-el athlon x2-vel is aki meg az fps-re meg a mások leszólásában keresi az örömöt az 200fps-el sem fog végigjátszani semmit csak itt szúrkálódik.
Jah és faljátok fel egymást,fölösleges teszthírekről ezen okoskódni. Jókat olvasgatok kész őrültek háza. 😆
a játékbeli teljesítményt nem fogyasztásban mérik 😂
Jó éjszakát!
A magyarázkodásod eléggé óvoda szint, inkább maradtál volna csendben, diablo2-nek igaza van. 😉
A lényeg: az intel tényleg jobb, ez tény, ezt kár ragozni, az i5 is az i7 is. Viszont az fx is jó játékra, badarság lehordani az amd-t, böven ki tudja szolgálni a gamert FHD-ban, csupán pár fps a hátránya, ami elhanyagolható.
Csuzli: az oké hogy az i5 100%-on megy, én értem miröl beszélsz, de több fpst hoz és ez a lényeg, vagyis a végeredmény.
de amúgy meg nem m1 mi van alatta fx-el(saját tapasztalat) némelyik játékban akár 10fps-el is kevesebbet kaptam
nem saját videó de hűen prezentálja hogy nem m1 mi van alatta
És fx ed?
Akkor mi a fas*t vergődsz itt, hogy huha intel ***a amd szarrr.
Nemrég még telesírtad a fórumot, hogy mért nem fxet vettem bruhuhu!
Hagyjuk a fas*ba az egészet. Van 1 ***a inteles nvs gépet azt jó, majd cseréled i7re aztán meglepődsz, hogy néhány játéknál mért megy szarabbul HT val. Egyébként sem az én de a te géped sem az a nagy szám, ahhoz kicsik vagyunk,hogy itt verjük a nyálunkat. OFF END
MC MaRcI mondjuk az r9 380 nak kur*a mindegy mi van alatta.
a világ összes tesztoldala az ellenkezőjét állítja annak amit te itt képviselsz
miért nem lehet elfogadni hogy a gyík5 gyík7 jobb játékra
ja és persze az összes tesztvideós hazudik aki nem ingame monitorozik közbe
tényleg nekik ez kurvára megéri
Tudom, ilyenkor jönnek a kék pistikéktől a "tuti fake a videóm" megjegyzés. 😆
És a tuti hülye vagyok a hardverhez.. ekkor szoktam ezt belinkelni: [LINK] 😉
Bátttya, in-game monitorozva lettek a teszt videóim, ne zavarjon...
Holnapra szeretnél olyan fps fényképeket látni, hogy az 1 magos sempron lenyomja az 5960X-et? Mert amit belinkeltél "fényképes" tesztet, nem sok valóság van benne, vajon miért nem monitorozott videót csináltak? 😉
Fx9590+TitanX:
Gyík7 5960X+TitanX ugyanazon beállításokkal:
In-game Witcher3:
Fx9590+TitanX:
Gyík7 5820K+TitanX ugyanazon beállításokkal:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=NAnk1qTtGzQ[/youtube]
Need fo Speed:
Fx9590+TitanX:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=dVEQeTnBuYQ[/youtube]
Gyík7 4790K ugyanazon beállításokkal:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=h1Ia_OLDk5k[/youtube]
Találsz még csemegézni valót...😆 És itt nem gyík5 ellen lett tesztelve!!!
Az Amd-t szinte csak azért veszik, mert olcsó.