Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Koppy96 avatar
Jó, már csak választ várok az eladótol, az átvételt illetően.
Szerk.: GTX 260-at el is felejtettem, azzal is ugyan az van mint a GTS250-nel, vagy az jobb nála olyan szempontokból amiket kérdezgettem ?
0
0
0
0
azbizony avatar
Hallgass Osynho-ra mert igaza van 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
És ha használtan vennéd, az min változtat? Átalakul a vga? 😃 Ugyanúgy megvan a különbség az 5770 javára. Ha meg egy árban adják, nem is értem mi a kérdés. 😀
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Jó, de én használtan venném, és a HD 5770 is és a GTS250 is 22-23K ba kerül, ezért gondolkozok rajta annyit...
Ezt az átnevezéses dolgot meg tom, nemrég olvastam.
0
0
0
0
Osynho avatar
Koppy96 írta:
JÓ mind1... lehet hogy 5770 lesz a végén, most találtam egy MSI 5770-et ( nem Hawk ) 23K ért. Szerintem megbeszélem az eladóval aztán mehet....

A GTS250 az ősrégi, bár kétségtelenül bevált g92-re épül, annak a 100. reinkarnációja. A többszöri átnevezés után lett 8800GTS, majd 9800GTX, majd 9800GTX+, majd végül a GTS250, miközben érdemi változás nem történt a vga-ban, max órajel emelés. Ez a kártya régebbi gyártástechnológiával készül, mint egy 5770, ezért többet fogyaszt, emellett csak DX10-es. Szóval én nem értem, hogy miért venne valaki egy GTS250-et, miközben még nem is olcsó, gyakorlatilag egy árban van a GTS450-el. 😀
0
0
0
0
no avatar
Hello mindenkinek.
Kérdésem lenne, remélem tudtok rá válaszolni, előre is köszönöm szépen!
Van nekem egy Leadtek Winfast GF 8600gt 256 ddr3, és egy Palit GF GT 240 1024 ddr2 videó kártyáim.
Létezik az hogy a 3D markt teszt programokban a 8600 jobban teljesít mint a 240?
És még az élményindex is alacsonyabb ha a 240 van a gépben.
Mindkét kártya 128 bites.
Tud valaki segíteni nekem ezzel kapcsolatban?
Köszönöm szépen előre is mindenkinek!
0
0
0
0
Koppy96 avatar
JÓ mind1... lehet hogy 5770 lesz a végén, most találtam egy MSI 5770-et ( nem Hawk ) 23K ért. Szerintem megbeszélem az eladóval aztán mehet....
0
0
0
0
Osynho avatar
Annyit mint a 128bit vs 256bit memória interfész. 😀 A GTS250 nem alternatívája az 5770-nek... 😉
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Az hogy hány DDR-es az mit számít ?
0
0
0
0
Dani007 avatar
Helo ! nem tudnátok megmondani hogy hogy nézhetem meg aPIXEL Shadel verziómat?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Dani007 írta:
Helo ! nem tudnátok megmondani hogy hogy nézhetem meg aPIXEL Shadel verziómat?

Leszede a GPU-Z nevű programot! 😆
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Igen, teljesítmény de a grafikonok meg mást mutatnak. Hol ez, hol az a jobb ezért nem tudok dönteni. Meg szerintem az riaszt vissza hogy az 5770 nek 128bites a memória busza. 😞
0
0
0
0
FractalXX avatar
Koppy96 írta:
Ja furcsa középen az a venti, de tökmind1 ha egyszer egy vadállat 😃
Döntenem kéne... GTS250 vagy HD5770. Am egyik ismerősömmel beszéltük hogy neki GTS250-je van és elég jól teljesít, Bulletstorm VeryHighon ezért gondolkozok azon is ( Már nemazért mert azzal akarok Verry Highon játszani hanem mert az újjab játék, és ehez viszonyitok), a HD5770 ről nem tudok sokat, sokan aztmondják hogy jó kártya de mégsem tom hogy az legyen-e....
A legjobb döntést akarom hozni amit csak lehet, ezért a pénzért ( max 25K ), teljesítményben is és élettartamban is
GokuTM: Ja leginkább RPG-k Witcher, TeS, Gothic
Hack'n Slashek is: Dió3, majdan Torchlight 2 aminek nem lesz gépigénye 😆
De játszok én mindennel, pl most Bulletstorm

Én azt javaslom, hogy a HD5770. Van DX11 támogatása, nagyjából bírja is, újabb is picit, kevesebbet fogyaszt, ahogy elnéztem teljesítményben még jobb is, 40 nm-es. Ha jól tudom, legalább 40 W-al kevesebbet is fogyaszt.

Egyébként egy kis problémám lenne. Most lett egy HD5670-em újonnan boltból, és állandóan lefagy azóta a gépem néhány óra után. A kép mindig elmegy, a hang néha folytatódik. De hát a tápom is elég neki szerintem, proci, meg egyebek sem fogyasztanak sokat. Bár lehet hogy mikor annyi lett az előző kártyámnak, az kárt tett a tápban is, de nem tudom. Tippek jól esnének. (Az új kártya óta már a gépet is újra telepítettem, a kártya nem melegszik túl, ellenőriztem)
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Ja furcsa középen az a venti, de tökmind1 ha egyszer egy vadállat 😃
Döntenem kéne... GTS250 vagy HD5770. Am egyik ismerősömmel beszéltük hogy neki GTS250-je van és elég jól teljesít, Bulletstorm VeryHighon ezért gondolkozok azon is ( Már nemazért mert azzal akarok Verry Highon játszani hanem mert az újjab játék, és ehez viszonyitok), a HD5770 ről nem tudok sokat, sokan aztmondják hogy jó kártya de mégsem tom hogy az legyen-e....
A legjobb döntést akarom hozni amit csak lehet, ezért a pénzért ( max 25K ), teljesítményben is és élettartamban is
GokuTM: Ja leginkább RPG-k Witcher, TeS, Gothic
Hack'n Slashek is: Dió3, majdan Torchlight 2 aminek nem lesz gépigénye 😆
De játszok én mindennel, pl most Bulletstorm
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Jan88 írta:
Ezt láttátok már?

[LINK]
[LINK]

Kegyetlen 😲
0
0
0
0
no avatar
Jan88 írta:
Ezt láttátok már?

[LINK]
[LINK]

Mekkora az a vga te jó Isten!😃 Az egész konfig szívfájdító.
0
0
0
0
no avatar
laci503: Jelenleg nekem is megfelel,csak attól tartottam hogy ha lecserélem x6ra akkor már nem lesz elég a vgám hozzá.Azért az a phenom II X4 975 is durva lehet a maga 3,6ghz-ével 😆 azt még meghúzni. Vajon meddig lehetne tolni?
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Én xarok a DX-re csak legyen min. 10 a támogatott verzió, a GTS250 gondolom rendesen tudja kezelni...
0
0
0
0
Cooley avatar
szabyy írta:
isten_alap írta:
cseszka írta:
isten_alap írta:
Hali!
ATi Radeon HD 4670 vagy nVidia GeForce 9600GT.
Melyik VGA a jobb?

A GeForce 9600GT

Azt olvastam róla, hogy nagyon melegedik és hogy jól hűtött szám.gép kell hozzá.
Pontosan milyen gépet lehet tekinteni jól hűtöttnek?

Amibe van min 2 venti😃

Remélem ezt csak viccnek szántad. 😜
Ha nem megy egyik alkatrész hőmérséklete tartósan 80 fok fölé, akkor bőven megfelelően hűtött a gép. 😀 Ha nagy teljesítményű géped van, akkor érdemes egy jól szellőző házat venni, és hozzá ventilátorokat, hogy legyen légmozgás. Onnantól kezdve meg már a gyári hűtés is elegendő, ha mindent gyári órajelen/beállításokkal használsz(sőt általában a gyári feszültségen elérhető OC sem okozhat problémát). Komolyabb OC esetén már érdemes egy komolyabb hűtőt venni, az alkatrészek élettartamának védelme érdekében(vagy videokártyák esetén ne referenciahűtőset vegyél, bár már a referenciahűtők is elég komolyak). 😀
0
0
0
0
szabyy avatar
isten_alap írta:
cseszka írta:
isten_alap írta:
Hali!
Melyik VGA a jobb?

A GeForce 9600GT

Azt olvastam róla, hogy nagyon melegedik és hogy jól hűtött szám.gép kell hozzá.

Amibe van min 2 venti😃
0
0
0
0
no avatar
cseszka írta:
isten_alap írta:
Hali!
Melyik VGA a jobb?

A GeForce 9600GT

0
0
0
0
Osynho avatar
1024-en bírni fogja 😉
0
0
0
0
Koppy96 avatar
És az 5770 mennyire tudja kezelni a DX11-et ? Gondolom jobban mint az 5450 de mégis ?
0
0
0
0
Osynho avatar
Akkor már GTS450, az DX11-es. Viszont akkor már 5770, mert erősebb 😀
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Igem már utánaolvastam 😜 nagy... háát nem is tom minek nevezzem, most jó vagy rossz-e... de szerintem GTS250 lesz
0
0
0
0
Lizard avatar
Koppy96 írta:
Nemmondjátok hogy a GTS250 egy 9800GTx+ ?? 😆😆😆

Bezony.. ez az nvidia átnevezgetős korszakának a gyümölcse😀
0
0
0
0
Koppy96 avatar
a-a nézd csak meg : [url]http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=606&card2=571[/url] ez valami vicc ? 😆D teljesen ugyan olyan
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
ez most kérdés??? 😆😃 mert amúgy egy szinten vannak.
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Nemmondjátok hogy a GTS250 egy 9800GTx+ ?? 😆😆😆
0
0
0
0
cseszka avatar
isten_alap írta:
Hali!
Melyik VGA a jobb?

A GeForce 9600GT
0
0
0
0
no avatar
Hali!
Melyik VGA a jobb?
0
0
0
0
Cooley avatar
Osynho írta:
Cooley írta:
Osynho írta:
Akármennyire húzza, 1024-ben cpu limites lesz egy jobb vga-val. 😀

És akkor mi van, ha proci limites lesz? 😀 Akkor is sokkal jobban fog menni, mint az 5450-nel...

Jobb lesz, de ha egy 5750-es szintjét hozza, akkor kár kiadni + pénzt egy gtx460-ra pl. 😉 Persze, ha vesz a közeljövőben egy "rendes" monitort, akkor más a szitu.

A jövőre is gondolni kell. 😜
0
0
0
0
Osynho avatar
Cooley írta:
Osynho írta:

És akkor mi van, ha proci limites lesz? 😀 Akkor is sokkal jobban fog menni, mint az 5450-nel...

Jobb lesz, de ha egy 5750-es szintjét hozza, akkor kár kiadni + pénzt egy gtx460-ra pl. 😉 Persze, ha vesz a közeljövőben egy "rendes" monitort, akkor más a szitu.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Koppy96 írta:
Mentom, már nagyon kéne új vga mert egy az 5450 nagyon xar az előbb említettek miatt is, meg nemártana még 2 Gb ram, de az utóbbit elhanyagolhatom még egy kis időre.
Mostani alaplapomat mennyiért tudnám eladni ?

7-8 ezerbe eltudod adni kb
0
0
0
0
Cooley avatar
Osynho írta:

0
0
0
0
Koppy96 avatar
Jaaa tényleg, ezt már olvastam egyszer.
0
0
0
0
laci503 avatar
Nagy felbontásban a VGA a nagy befolyásoló tény hogy mien izmos.
Kis felbontásnál a Proci a befolyásoló tény hogy mien izmos.
0
0
0
0
Koppy96 avatar
MErt a felbontás miért befolyásolja ?
0
0
0
0
Osynho avatar
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Nemtom hogy csináljam, szerintem veszek egy VGA-t ( GTX260 vagy hasonló ) utána a többit, ha lesz pénzem megint, a procilimitet meg lexarom attólmég mindig jobb mint ezzel a **** 5450nel...
Mi a f***ért hagytam hogy haverom rakja össze, miért nem kérdeztem előbb itt ahhh
0
0
0
0
Cooley avatar
Koppy96 írta:
Mentom, már nagyon kéne új vga mert egy az 5450 nagyon xar az előbb említettek miatt is, meg nemártana még 2 Gb ram, de az utóbbit elhanyagolhatom még egy kis időre.

Memót is nagyon olcsón lehet szerezni. Az alaplapod... hát nem tudom, nem akarok hülyeséget mondani, de talán 5-6eFt, ha szerencséd van, de nincs túl nagy kereslet az ilyenekre, úgyhogy nem lesz könnyű elpasszolni(de ki tudja).
0
0
0
0
Koppy96 avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
Koppy96 írta:
Az én procim miért nem hajtana ki egy HD5770-et vagy egy GTX260-at ??

Próbáld meg a mag/L3 Cache feloldást. Utána esetleg egy kis OC, aztán simán elég lesz egy felső kategóriás kártyához is. 😀 Mondjuk ehhez kellene egy másik alaplap. Amúgy egy Hyper TX3-as hűtő tökéletesen elég lenne[LINK].
Szerk.: Alaplapnak meg ezt ajánlanám, ha nem akarsz sokat költeni rá: [LINK]
Esetleg ha ezeket használtan szereznéd be, akkor elég olcsón megúsznád, és szintén használtan ajánlanám a 4850/70/90-et illetve a GTX275-öt, attól függően, hogy mennyire van rá pénzed meg melyik szimpatikus.
Ha szerencséd van, az egészet megúszhatod 35-ből egy 4850-nel mínusz az a összes amit a jelenlegi cuccokért kapnál. 😀
0
0
0
0
laci503 avatar
Koppy96 írta:
Én nem értek a tuninghoz, hogy kell ? Kell hozzá új hűtő vagy elég az alap is ?

nem árt hozzá egy jobb hűtő
tuningműhelyben kérdezz utána hogy kell mert én nem értek AMD tuninghoz
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Én nem értek a tuninghoz, hogy kell ? Kell hozzá új hűtő vagy elég az alap is ?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Koppy96 írta:
Mert Athlon.Azaz nincs l3-as cache benne.
0
0
0
0
laci503 avatar
Koppy96 írta:

de kihajtaná esetleg ha tuningolnál rajta és nem alap órajelen használnád
0
0
0
0
Koppy96 avatar
0
0
0
0
laci503 avatar
tomaszka88 írta:
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni jelenleg egy phenom II X2 procim van ami 4 magosítva van,és majd le szeretném cserélni ha úgy adódik phenom II X6-osra. Ki tudná hajtani megfelelően GTX460 SOC vgám a phenom II X6osat?

Köszönöm előre is!

szerintem tökre felesleges leváltanod a mostani procidat X6osra... 3.8Ghz-n a Phenom II esed elég a 460asodhoz
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció