Találtam egy tesztet ahol az alaplapot helyettesíti a csávó egy gémkapoccsal, és egy ventillátort is rákot. 2 problémám van az egyik hogy nekem egy venti van az alaplapra kötve (amit én raktam rá) és nehéz volt nagyon (kicsi hely) Ki lehet próbálni ezt úgy is hogy csak a 20+4 pinesbe rakom a gémkapcsot bedugom az áramba azt bekapcsolom?
És a videóban zöld és egy tetszőleges fekete kábelbe dugta, az a probléma hogy nekem az össze fekete...
Ha sikerül a tesztelés akkor jönne az hogy semmit se hagyjak ki:
- 20+4 pines gondolom az alaplapba megy a másik vége meg hát igazából ahol van hely neki 😀
- 4+4 pines goondolom szintén az alaprapra megy (felülre ha nekem is úgy van) a processzornak és annak is van cpu-vl jelölt helye
- akkor a 6+2 pcie (csak 6 kell) a videókártyámnak annak is van pci-e jele a tápon viszont ennek két vége is van (ha két videókártyá lenne azért?)
- van 2 db sata 4 pines ez a hdd-be és az ssd-be megy? vagy az ssd-be más kéne? ezeknek egymás mellet van a tápm perephiral & sata hely
- meg van egy perephial 4 pines ez meg talán a cd olvasó íronak megy ha jól gondolom ennek is van egy perephial & sata hely a tápn bal felül.
- akkor a floppy adapter kimarad
és vannak kötözők azzal még nem tudom mit kezdjek
Remélem semmit nem hagytam ki, írjatok ha valami rossz, illetve honnan tüdöm hogy a 20+4 pinesen melyik "zöld" és melyik "fekete".
Itthon még nyáron adta meg magát az 500as WD apám gépében. Akkor volt ilyen, hogy nem ment tovább az ASUS logón, vagy csak marha sokára (A rendszer egy 10 éves 80as vinyón volt)...Persze ekkor sem inicializálta az eszközt, csak próbálgatta.
Ugyanilyen tünetekkel, aztán egyszer csak végleg nem ismerte fel már egy gép sem.
Olyant is csinált, hogy menet közben állt le.
Piero: Értem, így gondoltam én is. 😀 (nálam mondjuk kilőttem az MSI lógót, mert így gyorsabb a betöltés)
Gondolom rendszer az SSD-n van. Én annak az állapotát ellenőrizném először. Utána megnézném a tuning részleget (nyilván játszik), és ott néznék körbe. De első az SSD kondíciója.
Hunork: biosba be tudok lépni. Csak utána marad a rog logó az van beállítva amikor a Windows tölt, de nem indulnak el a pöttyök körbe-körbe... Érted! 😃
Piero: Hajh, lövésem sincs. csak általános kérdések, ötletek jutnak eszembe, de gondolom ezzel te is így vagy.
ROG logó az alaplapi? (vagy a hangkártya?) Tuning hogy áll? 😉
És csak úgy ott volt, nem jött semmi felirat (Bios szinten), és F1,F2,DEL sem ment? Azaz Bios-ba sem lehetett belépni?
Most én kérek valami tanácsot!
Reggel már nem indult el elsőre a windowsom. Gépet bekapcsoltam megjelent a Rog logó, majd úgy is maradt. Reset után viszont simán indult. Gondoltam van ilyen. Most este ugyanez volt a helyzet. Ötlet?
Halljátok, ha egyszer túljutok ezen az egyetemen (nagyon az elején vagyok) és lesz olyan informatikus állásom amivel sokat kereshetek (persze főleg azért tanulom mert érdekel nem a pénz miatt) akkor itt jó pár embernek fogok küldeni ajándékot. Hihetetlenek vagytok !!!! 😃
Akkor az a corsair rm550x lesz holnap meg is rendelem ha megkértem a gépház belsejét meg hogy pcx vagy ipon legyen. Ma már fáradt vagyok hozzá. Mindenkinek nagyon hálás vagyok lehet még a beüzemeléskor írok. Köszönöm köszönöm és köszönöm minden egyes kommentelőnek.
Szerintem a Corsair RMx 550 teljesen jó lesz hozzá! Gold, full moduláris, 10év gyártói garancia.
A full modulárison minden kábel lecsatlakoztatható, amelyik csak félig azon valamelyik kábel fix.
40 000 ft a keret, és láttam modularisat corsairból olcsóbban ugyanúgy 80+ gold. De beleásom magam az fsp világába is. Annyit még írnál a hogy mi a fő különbség a sima és a full moduláris között?
Andris18: Egy rá fordítandó keretet azért még írhatsz, mert úgy könnyebb típust és márkát ajánlani.Na meg hogy moduláris legyen-e vagy jó ha sima.
Például szerintem ez a 450W-os is elég hozzá, de ez nem moduláris.:
[LINK]
Vagy ez már árban elég magas, és 550W-os és moduláris:
[LINK]
Bár ettől olcsóbb egy picivel ami nekem van a Hydro G 650:
Először is köszönöm hogy ennyi mindent írtatok (kicsit el is vesztem) zsoltdeak17 reszler112233 Roybertson H-ECTOR Piero
Sokat segítettetek, nagyon hálás vagyok.
Az a helyzet hogy az FSP-t nem ismerem és nekem egy tartós táp jól jönne (és én ilyen béna gyerek vagyok hogy csak azt látom a corsair oldalán (meg máshol vélemények alapján) hogy rm550x a legkisebb 80+ gold tápegység aminek van ventillátora és hogy min 5 év garancia van rá és a legjobb kategória.).
A CS és a CX-M / CX típusoknál is látom hogy 80+ szóval nekem azok is bejönnek.
Szóval szeretném ha elbírná a mostani R9 270-et később majd a GTX 1060-at +1 ramot. A kérdés annyi hogy sokkal kevesebb wattosakat írtatok de nekem konkrét termék kéne (ha lehet ipon-tól pcx-től, amiben megbíztok ti is) ami sokáig kitart, és esetleg kevésbbé hangos.
Ha linket tudnátok küldeni hálás lennék.
Amúgy minden attól függ, hogy melyik modellről beszélünk, bár az XFX-ről sehol nem olvastam eddig panaszt, halk, olcsó, megbízható, minőségi. Egy valami zavar csak, a színes atx kábelek, mivel nincs végig harisnyázva, bár a drágább modelleknél ezeket már lehet hogy lecserélték Spoiler!
én szigszalaggal tüntettem el, egy zsugorcső viszont professzionálisabb megoldás lehet😂
FSP meg a többivel kitámasztom az ablakot be ne csukodjon
Az igen ilyet se olvastam még, de mindig tanul valami újat az ember... 😊 😆
Andris18 Corsair VS
Corsair CX
Fsp Hexa, Hydro, Raider S
Ezekkel nem nagyon lehet mellé lőni, persze az XFX a legjobb ár/érték arányú és ugye az 5 év gari pedig nagyon hízelgő.
Megy itt a vita ahogy látom. Nálam eddig 3 FSP táp fordult már a jelenlegit belevéve.Az első egy ATX400PNF volt ami 400W-os mint a nevében benne is van.(Még megvan vésztartalékként.)Ezt haverok által javasolva cseréltem egy FSP Hexa 500W-osra. (Amit bántam, mert nem lett volna muszáj.) Az 500W-os Hexa ment az eladott gépembe mert így könnyebben eladható volt és helyette biztos alapon egy FSP Hydro G 650-est vettem.Tudom hogy ez totálisan overkill a gépemhez, de így tuti biztos, hogy ha bármit is fejlesztek, bőven elég lesz a táp.
Sőt mi több ismerősi köreimben akiknek FSP táp volt/van azoknál sem szállt még el egy sem.(Legalábbis én nem tudok róla.)
Minden termék közül lehet hibás darab. Bárkinek tettem ilyet bele sose volt gond. Codegent is a szerényebb pénztárcájuaknak. Senkise jött sose vissza hibával. Ennyit erről.
Codegen 400W is volt HD4850 alatt is 😉 semmi gond nem szállt el nem robbant.
Amúgy komolyan 14 ért mit vársz. 1500-at adjon le... Édes istenem.. Néha mintha szint nem tudom hol lenne.
Piero: Persze persze okosnak hiszi magát de mikor egy Codegen is 7 évet bírt szarozzak meg minden de egy FSP, Chif.. hamarabb behalt akkor no comment. Ajánlani is fogom. Ha nem tetszik ne olvasd. Nem tudok veled mit kezdeni. Sok embernek ez van es senkinek sincs baja vele. FSP meg a többivel kitámasztom az ablakot be ne csukodjon.. Arra tökéletes. Márkás termék se tuti...
Akkor eddig 2 szavazat XFX-re, 1 a Corsair-re vagy 0.5 az FSP-re (ha jól vettem ki hogy abból nem jó mindegyik). Én nem szeretnék üsszetűzést kelteni köztetek a kérdésem miatt, akkor inkább törlöm az egészet és privátban írok pár embernek...
Gagyi táp ahahah aranyos volt ez ... Hülyeséget azért nem kell írni 😉 de aranyos volt ez. Jár a taps. HD6990-et elbírta nagyon sok ideig szóval ha nem értesz hozzá felesleges leszolni valamit.
Nekem megtetszett a corsair és a 80+ gold kategóriában az rm550x is jó lenne szerintem de várok más válaszokat is. Nem szeretnék hirtelen dönteni, még egy napot várok.közben megnézem az Xfx tápokat
Köszönöm Piero !!!
Abból a szériából nincsen akkora. Talán az corsair rx ből van 550 wattos. Vagy más márkát /típust ajánlanál? Olvastam hogy kell még fenmaradó watt valamiért? És még valami ha később bovitenem a ramot 8 ról 16Gb a mostani nem dual channeles ugyhogy gondolom 16gb osat kéne vennem hogy renedesen használja. Ahhoz is elég lenne?
És arra mondtam hogy nem rontaná el (nem a kártya) hanem hogy ingadozik az áram és nem biztos hogy hamar lesz rá megoldás.
http://www.kephost.com/image/vGJr
http://www.kephost.com/image/vGJ4
http://www.kephost.com/image/vGJt
http://www.kephost.com/image/vGJi
http://www.kephost.com/image/vGJ7
http://www.kephost.com/image/vGJD
http://www.kephost.com/image/vGJL
http://www.kephost.com/image/vGJY
Találtam egy tesztet ahol az alaplapot helyettesíti a csávó egy gémkapoccsal, és egy ventillátort is rákot. 2 problémám van az egyik hogy nekem egy venti van az alaplapra kötve (amit én raktam rá) és nehéz volt nagyon (kicsi hely)
Ki lehet próbálni ezt úgy is hogy csak a 20+4 pinesbe rakom a gémkapcsot bedugom az áramba azt bekapcsolom?
És a videóban zöld és egy tetszőleges fekete kábelbe dugta, az a probléma hogy nekem az össze fekete...
Ha sikerül a tesztelés akkor jönne az hogy semmit se hagyjak ki:
- 20+4 pines gondolom az alaplapba megy a másik vége meg hát igazából ahol van hely neki 😀
- 4+4 pines goondolom szintén az alaprapra megy (felülre ha nekem is úgy van) a processzornak és annak is van cpu-vl jelölt helye
- akkor a 6+2 pcie (csak 6 kell) a videókártyámnak annak is van pci-e jele a tápon viszont ennek két vége is van (ha két videókártyá lenne azért?)
- van 2 db sata 4 pines ez a hdd-be és az ssd-be megy? vagy az ssd-be más kéne? ezeknek egymás mellet van a tápm perephiral & sata hely
- meg van egy perephial 4 pines ez meg talán a cd olvasó íronak megy ha jól gondolom ennek is van egy perephial & sata hely a tápn bal felül.
- akkor a floppy adapter kimarad
és vannak kötözők azzal még nem tudom mit kezdjek
Remélem semmit nem hagytam ki, írjatok ha valami rossz, illetve honnan tüdöm hogy a 20+4 pinesen melyik "zöld" és melyik "fekete".
Köszönöm
-
Na majd hétvégén belemélyedek a problémába.
Ugyanilyen tünetekkel, aztán egyszer csak végleg nem ismerte fel már egy gép sem.
Olyant is csinált, hogy menet közben állt le.
Gondolom rendszer az SSD-n van. Én annak az állapotát ellenőrizném először. Utána megnézném a tuning részleget (nyilván játszik), és ott néznék körbe. De első az SSD kondíciója.
ROG logó az alaplapi? (vagy a hangkártya?) Tuning hogy áll? 😉
És csak úgy ott volt, nem jött semmi felirat (Bios szinten), és F1,F2,DEL sem ment? Azaz Bios-ba sem lehetett belépni?
Reggel már nem indult el elsőre a windowsom. Gépet bekapcsoltam megjelent a Rog logó, majd úgy is maradt. Reset után viszont simán indult. Gondoltam van ilyen. Most este ugyanez volt a helyzet. Ötlet?
Felesleges játékra ilyen processzort venni.
A full modulárison minden kábel lecsatlakoztatható, amelyik csak félig azon valamelyik kábel fix.
Például szerintem ez a 450W-os is elég hozzá, de ez nem moduláris.:
[LINK]
Vagy ez már árban elég magas, és 550W-os és moduláris:
[LINK]
Bár ettől olcsóbb egy picivel ami nekem van a Hydro G 650:
[LINK]
zsoltdeak17
reszler112233
Roybertson
H-ECTOR
Piero
Sokat segítettetek, nagyon hálás vagyok.
Az a helyzet hogy az FSP-t nem ismerem és nekem egy tartós táp jól jönne (és én ilyen béna gyerek vagyok hogy csak azt látom a corsair oldalán (meg máshol vélemények alapján) hogy rm550x a legkisebb 80+ gold tápegység aminek van ventillátora és hogy min 5 év garancia van rá és a legjobb kategória.).
A CS és a CX-M / CX típusoknál is látom hogy 80+ szóval nekem azok is bejönnek.
Szóval szeretném ha elbírná a mostani R9 270-et később majd a GTX 1060-at +1 ramot. A kérdés annyi hogy sokkal kevesebb wattosakat írtatok de nekem konkrét termék kéne (ha lehet ipon-tól pcx-től, amiben megbíztok ti is) ami sokáig kitart, és esetleg kevésbbé hangos.
Ha linket tudnátok küldeni hálás lennék.
Amúgy minden attól függ, hogy melyik modellről beszélünk, bár az XFX-ről sehol nem olvastam eddig panaszt, halk, olcsó, megbízható, minőségi. Egy valami zavar csak, a színes atx kábelek, mivel nincs végig harisnyázva, bár a drágább modelleknél ezeket már lehet hogy lecserélték
Spoiler!
Az igen ilyet se olvastam még, de mindig tanul valami újat az ember... 😊 😆
Andris18
Corsair VS
Corsair CX
Fsp Hexa, Hydro, Raider S
Ezekkel nem nagyon lehet mellé lőni, persze az XFX a legjobb ár/érték arányú és ugye az 5 év gari pedig nagyon hízelgő.
Sőt mi több ismerősi köreimben akiknek FSP táp volt/van azoknál sem szállt még el egy sem.(Legalábbis én nem tudok róla.)
Codegen 400W is volt HD4850 alatt is 😉 semmi gond nem szállt el nem robbant.
Amúgy komolyan 14 ért mit vársz. 1500-at adjon le... Édes istenem.. Néha mintha szint nem tudom hol lenne.
De ez más gyártókra is igaz.
Én az XFX , corsair, ( ebből sem jó mind) FSP, tápokat szoktam ajánlani.
Szerk:
De am az igazán minőségi tápok már árban is jelentkeznek...ezért nem mindegy hogy egy 450w-os táp 4K vagy 14k 😀
Köszönöm Piero !!!
A normális tápegységek jobban kezelik a feszültség ingadozásokat.
És arra mondtam hogy nem rontaná el (nem a kártya) hanem hogy ingadozik az áram és nem biztos hogy hamar lesz rá megoldás.