Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
humerot avatar
mennyire normális hogy az alaplapon a proci mellet azok a szürke kis tömbök azt hiszem mosfetnek hívják brutálisan forróak ???
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Chuck írta:
komolyan nem lehet emelni? 😲 :/

régebben próbáltam a 3.5Ghz-t és kék halál volt pár másodperc múlva! ez nem azért lehetett mert kevés volt a fesz?

A szorzózár nélküli proci? Szóval szorzót emelsz vagy FSB-t? Ha FSB-t emelsz akkor azzal emeled a RAM órajelét is szóval lehet az nem bírja. Azt kéne lehet lejjebb venni.
0
0
0
0
Chuck avatar
komolyan nem lehet emelni? 😲 :/

régebben próbáltam a 3.5Ghz-t és kék halál volt pár másodperc múlva! ez nem azért lehetett mert kevés volt a fesz?
0
0
0
0
Devis avatar
Abban az alaplapban nem lehet a cpu feszt növelni/csökkenteni

Azok a hőfokok nagyjából okésak. 3,8 ghz simán meglehet vele. Ahoz még +fesz se kell.
0
0
0
0
Chuck avatar
Sziasztok! segítenétek?
A processzorom szeretném húzni, alap feszen 3.4Ghz-n még stabil! 30perc 100%-os terhelés után Core0:46fokos, Core1:52fokos!
3.8Ghz-t akarom belőle kihozni! kihozható belőle ilyen hőfokon?(újra pasztázom majd valamikor mert régebben kb 5 fokkal hidegebb volt, szeptemberben volt pasztázva utoljára)

De a CPU voltot sehol nem tudom emelni! a Bios-ban nem találom sehol, ilyen alaplapom van ASROCK G31M-S R2.0 ehhez van egy OC-s program is (Asrock OC Tuner) és ebben se lehet a CPU Voltot emelni! pedig elméletileg lehetne!
Valamit fel kéne telepíteni hozzá? vagy nem értem miért nem tudom emelni. Segítenétek?:S
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
GAMER2 írta:
Először is nem kihajt, hanem nem lép fel CPU limit 😉 A kérdésedre a válasz: Minden felbontásban elég a Phenom a 7770 alá 😉

Jól van na ez már olyan bevált szó mint a játékoknál a szaggatásra a lag szó pedig az sem azt jelenti😃 Bár én sem szeretem mikor a szaggatást lagolásnak hívják.
0
0
0
0
pitbull87 avatar
Köszönöm a válaszokat 😀 GAMER2,TaylorXIII
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Először is nem kihajt, hanem nem lép fel CPU limit 😉 A kérdésedre a válasz: Minden felbontásban elég a Phenom a 7770 alá 😉
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
pitbull87 írta:
Sziasztok!
Egy SAPPHIRE HD7770 GHZ-OC kártyát egy AMD Phenom 955BE hány MHZ-n tudna kihajtani ?
Jelenleg 3,6MHZ -en fut.
És FULL-HD felbontásban.

Már rég kihajtotta😃 VGA limited van😃
0
0
0
0
pitbull87 avatar
Sziasztok!
Egy SAPPHIRE HD7770 GHZ-OC kártyát egy AMD Phenom 955BE hány MHZ-n tudna kihajtani ?
Jelenleg 3,6MHZ -en fut.
És FULL-HD felbontásban.
0
0
0
0
no avatar
Ivy-t gyenge minőségű pasztával gyártották, úgy ahogy mondod, kupak alatt nem éppen a gyártóhoz méltó maszlag van.
De ezt lehet orvosolni, bár akkor ugrott a gari.😜

Mindezt az Intel is elismerte, hogy mit tettek ellene az nem tudom, szerintem semmit, mert alapórajelen nincs melegedés, túlhajtásra amúgy sem válal garanciát.😀
0
0
0
0
mathejocy avatar
Cooley írta:
GokuTM írta:
De tekinve hogy neked csak a nagy szád van,

Én a helyedben mielőtt ilyet írnék, utánaolvasnék a vitapartneremnek.
Egy igazán hozzáértőre ilyet írni, főleg, hogy a Te tudásod ... nem nagy ...😂, igen meggondolatlan 😃

Oh... 😊

mathejocy: Mire 2-t pislogna, már azon gondolkoznék, hogy hogyan lehetne még kicsikarni belőle pár MHz-et... Persze ha ismerős gépe lenne, és kikötné, hogy nem nyúzhatom agyon, akkor először is megpróbálnám meggyőzni, hogy nem lesz semmi baja a gépnek, mert ismerem a biztonságos határait az OC-nak. Szóval igen, haverom gépét széthúznám, pláne ha vizezett. Mondjuk ha egy i5-öt 4GHz-en játék alatt nem tud 60 fok alatt tartani, akkor egy kalap szarral is jobban lehet hűteni, mint azzal a vízhűtéssel, vagy 50 fokos tűző napon próbálkoztál. Vagy egész egyszerűen balf@szul szerelted föl... A H100-as még a 8120-at 4.7GHz-en Prime95 alatt is 60 fok alatt tartotta, pedig az nem épp a vízhűtés csúcsa, és a proci is sokkal durvábban melegszik ekkora OC mellett.

Elég rosszul nyomták rá a kupakot a procira.75 fokon ment ezzel a beállítással is 26c szobában(3 gyerek mellett nem nyitom ki az ablakot).Eddig ez volt a legrosszabb 3770k,amit láttam.
0
0
0
0
Devis avatar
fullhd-ra is jó, max AA-t meg a többi vga gyilkos semmi-extrát-nem-látok-ettől-a-beállítástól butaságokat ki/vagy lejjebb kell venni
0
0
0
0
Dani46 avatar
Érdekes lenne nem hajtaná ki😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Természetesen igen.

Nagyobb felbontáson meg pláne. Bár a 7770-et nem full HD-ra tervezték, de pl. 1440X900-ra jó a kártya, és oda elég is simán a Phenom II X4 965.
0
0
0
0
Cooley avatar
GokuTM írta:

Egy igazán hozzáértőre ilyet írni, főleg, hogy a Te tudásod ... nem nagy ...😂, igen meggondolatlan 😃

Oh... 😊

mathejocy: Mire 2-t pislogna, már azon gondolkoznék, hogy hogyan lehetne még kicsikarni belőle pár MHz-et... Persze ha ismerős gépe lenne, és kikötné, hogy nem nyúzhatom agyon, akkor először is megpróbálnám meggyőzni, hogy nem lesz semmi baja a gépnek, mert ismerem a biztonságos határait az OC-nak. Szóval igen, haverom gépét széthúznám, pláne ha vizezett. Mondjuk ha egy i5-öt 4GHz-en játék alatt nem tud 60 fok alatt tartani, akkor egy kalap szarral is jobban lehet hűteni, mint azzal a vízhűtéssel, vagy 50 fokos tűző napon próbálkoztál. Vagy egész egyszerűen balf@szul szerelted föl... A H100-as még a 8120-at 4.7GHz-en Prime95 alatt is 60 fok alatt tartotta, pedig az nem épp a vízhűtés csúcsa, és a proci is sokkal durvábban melegszik ekkora OC mellett.
0
0
0
0
no avatar
LewisHamiltonF1 írta:
Sziasztok,csak egy gyors kérdés lenne biztonság kedvéért 😃

MSI 760GM-P21 FX alaplap
Processzor Foglalat: sAM3+, Chipset: AMD 760G + SB710, FSB: HT3 5200 MT/s, Memória Típus: 2😆DR3 1333MHz, Max. memória: 16GB, Integrált VGA: AMD Radeon 3000, VGA

Ebbe az Alaplaba akkor AM3 foglalatú CPU megy bele,igaz?: )

AMD Sempron X2 190 processzor <---PL. Ez ? : )
Csak akkor mi az hogy sAM3+ ?
Választ előre is köszönöm. 😉

Fx_Bulldozer is jó bele.
Itt a támogatási lista.
[LINK]
0
0
0
0
humerot avatar
az a bull procinak van de az am 3 + visszafele kompatibilis így elméletileg bele kell mennie de ahogy nézem most linkeltek neked és ott is ottvan hogy belemegy
0
0
0
0
PrekopDavid1993 avatar
Sziasztok,csak egy gyors kérdés lenne biztonság kedvéért 😃

MSI 760GM-P21 FX alaplap
Processzor Foglalat: sAM3+, Chipset: AMD 760G + SB710, FSB: HT3 5200 MT/s, Memória Típus: 2😆DR3 1333MHz, Max. memória: 16GB, Integrált VGA: AMD Radeon 3000, VGA

Ebbe az Alaplaba akkor AM3 foglalatú CPU megy bele,igaz?: )

AMD Sempron X2 190 processzor <---PL. Ez ? : )
Csak akkor mi az hogy sAM3+ ?
Választ előre is köszönöm. 😉
0
0
0
0
humerot avatar
akkor itt az a baj hogy rosszul fogalmaztam de értetted mire gondolok szóval tárgytalan 😃
0
0
0
0
no avatar
humerot írta:
[LINK] itt egy tesz nekem nem úgy tűnt hogy cpu limit menne a hd 7770 nél ugyanis nem olyan bika kártya az

Te mit olvastál, vagy értelmezni nem tudsz esetleg fogalmazni ? 😂

Idézek, le is fordítom magyarra.😆

Használtan AMD vonalról egy X3-mal próbálkoztam volna. Intelnél maradva egy G860-at céloznék meg minimum. A 20% órajel többlet és a nagyobb cache sokat dobna a teljesítményen, miközben csak pár ezer forint a különbség. A HD7770-hez ezek a processzorok kellenek, hogy inkább GPU, mint CPU limit legyen.

Tehát ezekkel a processzorokkal is Vga limited lesz.
0
0
0
0
humerot avatar
[LINK] itt egy tesz nekem nem úgy tűnt hogy cpu limit menne a hd 7770 nél ugyanis nem olyan bika kártya az
0
0
0
0
ors11 avatar
Osynho írta:
Azért lehet másra is használni a gépet, mint játszani. 😀 Az amd olcsóbban adja a processzorait, mert gyengébbek. Az intel meg drágábban adja, mert nincs konkurencia. Szerintem vicc, hogy 50e felett van egy i5-ös proci. Pedig tetszenek, cserélném is a B45-öt, de ennyit nem ér meg nekem.

Hát igen...amenyivel drágább,nem mindig annyival jobb...bár azért van kivétel,de szerintem aki játszani akar,annak nem kell olyan fel mennyen az árlistán,hogy kapjon egy megfelelő processzort.
0
0
0
0
Osynho avatar
Azért lehet másra is használni a gépet, mint játszani. 😀 Az amd olcsóbban adja a processzorait, mert gyengébbek. Az intel meg drágábban adja, mert nincs konkurencia. Szerintem vicc, hogy 50e felett van egy i5-ös proci. Pedig tetszenek, cserélném is a B45-öt, de ennyit nem ér meg nekem.
0
0
0
0
ors11 avatar
Osynho írta:
"Igen,az AMD magok kénti teljesítményei nem egyenlő az Intel-ével,de azért 4 mag nem egyenlő 2-ővel.(nézve azt,hogy a játékok többsége több magok igényel,mint a 2-ő)"

+ egy BE-s phenomot 10sec alatt felpöckölöd a szorzó emelésével. Nem kell hozzá diploma, egy idomított aranyhal is megcsinálja. Az i3-ast nem nagyon lehet húzni.

Ez meg a másik + pont,hogy miért érdemes X4-et venni,annak akinek nincs pénze i5-re.

Az AMD okos,mert a processzorait olcsóbban adja,mint az Intel,és akinek van esze,az nem bika procira fordít több pénzt,hanem erősebb VGA-ra 😆.

Persze akinek van pénze 😆 az mindenből a legjobbat veszi de az már legtöbb esetbe csak az egó fényezésére van....egyik barátom szavait idézve: Aki Megteheti.

Közben ezt kaptam 😃 :

[LINK]

De ez már inkáb magánvélemény és OFF...lassan abba kéne hagyni 😜 😆
0
0
0
0
no avatar
Az i3-ast nem nagyon lehet húzni

Dehogynem...zsinóron.😊 😆
0
0
0
0
Osynho avatar
"Igen,az AMD magok kénti teljesítményei nem egyenlő az Intel-ével,de azért 4 mag nem egyenlő 2-ővel.(nézve azt,hogy a játékok többsége több magok igényel,mint a 2-ő)"

+ egy BE-s phenomot 10sec alatt felpöckölöd a szorzó emelésével. Nem kell hozzá diploma, egy idomított aranyhal is megcsinálja. Az i3-ast nem nagyon lehet húzni.
0
0
0
0
no avatar
ors11 írta:
GAMER2 írta:
Osynho írta:
phenom ii x4 hol kevés a 7770 mellé? 😀 van vmi teszt erről?

Jaja, van........Az agyában! 😂😊

Furcsa 😆 a 7770-es nem valami bika egy kártya,és hogy egy x4-es ne bírna el vele...Ha mutat egy tesztet elhiszem neki,adig is:

[LINK]

Elmondanám, Q9400 3.6Ghz + Hd 7850...kilehet találni melyik volt limites...utóbbi.😜
965Be alapórajelen gyorsabb mint a Q9400 túlhajtva.
0
0
0
0
ors11 avatar
GAMER2 írta:
Osynho írta:

Furcsa 😆 a 7770-es nem valami bika egy kártya,és hogy egy x4-es ne bírna el vele...Ha mutat egy tesztet elhiszem neki,adig is:

[LINK]

i3 sajna kevés game alatt.

Igen,az AMD magok kénti teljesítményei nem egyenlő az Intel-ével,de azért 4 mag nem egyenlő 2-ővel.(nézve azt,hogy a játékok többsége több magok igényel,mint a 2-ő)
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Osynho írta:

0
0
0
0
Osynho avatar
0
0
0
0
humerot avatar
mathejocy : mivel nincs 2500k m nincs vele tapasztalatom de a 60 fok fölötti szaladgálás nem éppen tesz neki jót sőt eggyetlen processzornak sem de amd téren van tapasztalatom és elég baj az ha fesz emelés nélkül belekarcol a 60 ba mert az fx 8120 asom elég nagy fesz után képes a 4.2 kiadni a lap miatt és mégsem éri el a 60 fokot
0
0
0
0
mathejocy avatar
GokuTM írta:
Ma 7770-eket teszteltem.Vantage alatt CF-ben a 3770K@4500 már épp hogy elég volt.http://hwbot.org/...n/2340034_ Az egész gép max fogyasztása 337W volt.7770 mellé illik egy I5 minimum.

Csillog az ész megint.
De milyen komolyan tudja írni 😃 Ha hülye lennék, még meg is enném 😂

i3 sajna kevés game alatt.

GokuTM írta:
Ma 7770-eket teszteltem.Vantage alatt CF-ben a 3770K@4500 már épp hogy elég volt.http://hwbot.org/...n/2340034_ Az egész gép max fogyasztása 337W volt.7770 mellé illik egy I5 minimum.

Csillog az ész megint.
De milyen komolyan tudja írni 😃 Ha hülye lennék, még meg is enném 😂

A kötözködést Megint nem én kezdtem.Nem a szerkó széthúzása volt a cél.
0
0
0
0
mathejocy avatar
Cooley írta:
mathejocy írta:
😎 Aki ezen a felbontáson játszik,az meg is érdemli.😎

Viszont akkor ne mondd azt, hogy egy 7770 mellé minimum i5 illik. Amúgy nem vitted túlzásba az OC-t. Vizezve 4.5GHz elég karcsú azzal a procival.
Mondjuk eleve nem vágom, hogy mi alapján mondod, hogy éppen elég volt a 3770K 4.5-ön. Feltételezem a kijelentésed alapja, hogy nem sokkal kevesebb a cpu pont, mint a gpu pont. Ha a feltételezésem nem csal, megsúgom, hogy ez egy baromság, és egy alapórajeles 3570K-val szinte ugyan ennyi GPU pontot kapnál.
Emlékszem, veled régebben volt egy vitám, miszerint én azt hittem, hogy kamus vagy, mert nem sokat értesz a dolgokhoz OC-s létedre. Mint kiderült kamus nem vagy, de hogy a számítástechnikához sem értesz, az biztos. Csak gondolom jó kapcsolataid és/vagy sok lóvéd van, az könnyen pótolja a hiányzó tudást.

Tekinve,hogy nem az enyém volt a cumu emiatt nem fogom szétlőni.A srác 24/7 beállításait használtam.Eredetileg 4GHz volt a cél az i7 860 viszonyítása képpen.
De tekinve hogy neked csak a nagy szád van,ezért ezt a fos dumát elnézem.Te a haverod gépét széthúznád???Ellenben tartom magam ahoz,hogy 7770+ i5 (Ph2 x4 fórumok alapján is kevés)
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Hosszú távon szerintem nem tesz jót neki a 70-75 fok.
0
0
0
0
mathejocy avatar
2500K 60 fok fölé ne menjen?Érdekes lenne,mert vízzel 4GHz-n fesz emelés nélkül 60 fok game közben.Jó lesz az 70-75 nek is folyamatos terhelés mellett.
0
0
0
0
humerot avatar
ez majdnem minden procinál más de azt hiszem a tiéd úgy 70 fokig egészséges de nem áratana ha 60 fölé nem menne az a biztos
0
0
0
0
no avatar
Maximum mekkora szabad, hogy legyen a processzor hőmérvsékele °C-ban ?
0
0
0
0
Cooley avatar
mathejocy írta:

Viszont akkor ne mondd azt, hogy egy 7770 mellé minimum i5 illik. Amúgy nem vitted túlzásba az OC-t. Vizezve 4.5GHz elég karcsú azzal a procival.
Mondjuk eleve nem vágom, hogy mi alapján mondod, hogy éppen elég volt a 3770K 4.5-ön. Feltételezem a kijelentésed alapja, hogy nem sokkal kevesebb a cpu pont, mint a gpu pont. Ha a feltételezésem nem csal, megsúgom, hogy ez egy baromság, és egy alapórajeles 3570K-val szinte ugyan ennyi GPU pontot kapnál.
Emlékszem, veled régebben volt egy vitám, miszerint én azt hittem, hogy kamus vagy, mert nem sokat értesz a dolgokhoz OC-s létedre. Mint kiderült kamus nem vagy, de hogy a számítástechnikához sem értesz, az biztos. Csak gondolom jó kapcsolataid és/vagy sok lóvéd van, az könnyen pótolja a hiányzó tudást.
0
0
0
0
mathejocy avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
mathejocy írta:
Ma 7770-eket teszteltem.Vantage alatt CF-ben a 3770K@4500 már épp hogy elég volt.[LINK] Az egész gép max fogyasztása 337W volt.7770 mellé illik egy I5 minimum.

Ezt a f@szságot... 😆
0
0
0
0
mathejocy avatar
Ma 7770-eket teszteltem.Vantage alatt CF-ben a 3770K@4500 már épp hogy elég volt.[LINK] Az egész gép max fogyasztása 337W volt.7770 mellé illik egy I5 minimum.
0
0
0
0
Yej avatar
Neki se állj így,hogy semmit sem tudsz😃
Olvasgass sokat :s
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok, lehet hülye kérdés, de hogy kell a proci órajelét feljebb húzni?
0
0
0
0
Yej avatar
MSI Afterburnert is leszedtem, de az MSI, ez a 'noname' program(Nem téged akarlak 'parodizálni'😉 meg gigabyte hivatalos honlapról van..
Amúgy FurMark helyett nem jó az MSI Kombustator?
Amúgy ha értesz az MSI Afterburnerhez, akkor légyszi írj privit is, és innentől ott zaklatlak napi 0-24 😀
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Yej írta:
A HD4670 kártyámat ezzel a programmal húzhatom(akár maxig is) anélkül a hogy a feszületséget kéne meg a ventillátorokat állítanom?
http://kepkezelo.com/images/c9ywakp1kuuf6584jr.jpg
Hivatalos program, és mivel nincs benne itt a feszültség meg a fordulatszáma, így gondolom ezzel maxig tolhatom, a két másk beállítás nélkül, nem?

Ne ilyen noname progival nyomjad, hanem MSI Afterburnerrel! Az mutat hőfokot is, és lehet állítani a ventijét is 😉 E mellé leszeded még a FurMarkot,és azzal nézed a stabilitását.....(Kékhalál, vagy kifagy ha nem jó)
A FurMarkot legalább 10 percig nyomassad 😉
0
0
0
0
GAMER2 avatar
kobortomi2 írta:
GAMER2 írta:
kobortomi2 írta:
Szép és jó csak 2gamos E6600 elég mellé?
Nem hinném 😆

Full Hd-n elég 😉 Igaz lenne egy kis limit, de hidd el nagyobbat dobna a gépen mint egy új cpu 😜

Sejtettem, az lenne a lényeg ,hogy FC3 meg GTA 4 picit szebben fusson 😀

A Far Cry sokkal szebben futna mint most, a GTA-nak meg sajna elég nagy proci kell és jó sok ram......De ettől függetlenül az is sokat fejlődne 😉
De te pénzed, te döntésed 😎
0
0
0
0
Yej avatar
Kimaradt😞Gamer HUD Lite)
0
0
0
0
Yej avatar
A HD4670 kártyámat ezzel a programmal húzhatom(akár maxig is) anélkül a hogy a feszületséget kéne meg a ventillátorokat állítanom?
http://kepkezelo.com/images/c9ywakp1kuuf6584jr.jpg
Hivatalos program, és mivel nincs benne itt a feszültség meg a fordulatszáma, így gondolom ezzel maxig tolhatom, a két másk beállítás nélkül, nem?
0
0
0
0
GAMER2 avatar
kobortomi2 írta:
Szép és jó csak 2gamos E6600 elég mellé?
Nem hinném 😆

Full Hd-n elég 😉 Igaz lenne egy kis limit, de hidd el nagyobbat dobna a gépen mint egy új cpu 😜
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció