Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
komolyan nem lehet emelni? 😲 :/
régebben próbáltam a 3.5Ghz-t és kék halál volt pár másodperc múlva! ez nem azért lehetett mert kevés volt a fesz?
A szorzózár nélküli proci? Szóval szorzót emelsz vagy FSB-t? Ha FSB-t emelsz akkor azzal emeled a RAM órajelét is szóval lehet az nem bírja. Azt kéne lehet lejjebb venni.
régebben próbáltam a 3.5Ghz-t és kék halál volt pár másodperc múlva! ez nem azért lehetett mert kevés volt a fesz?
Azok a hőfokok nagyjából okésak. 3,8 ghz simán meglehet vele. Ahoz még +fesz se kell.
A processzorom szeretném húzni, alap feszen 3.4Ghz-n még stabil! 30perc 100%-os terhelés után Core0:46fokos, Core1:52fokos!
3.8Ghz-t akarom belőle kihozni! kihozható belőle ilyen hőfokon?(újra pasztázom majd valamikor mert régebben kb 5 fokkal hidegebb volt, szeptemberben volt pasztázva utoljára)
De a CPU voltot sehol nem tudom emelni! a Bios-ban nem találom sehol, ilyen alaplapom van ASROCK G31M-S R2.0 ehhez van egy OC-s program is (Asrock OC Tuner) és ebben se lehet a CPU Voltot emelni! pedig elméletileg lehetne!
Valamit fel kéne telepíteni hozzá? vagy nem értem miért nem tudom emelni. Segítenétek?:S
Először is nem kihajt, hanem nem lép fel CPU limit 😉 A kérdésedre a válasz: Minden felbontásban elég a Phenom a 7770 alá 😉
Jól van na ez már olyan bevált szó mint a játékoknál a szaggatásra a lag szó pedig az sem azt jelenti😃 Bár én sem szeretem mikor a szaggatást lagolásnak hívják.
Sziasztok!
Egy SAPPHIRE HD7770 GHZ-OC kártyát egy AMD Phenom 955BE hány MHZ-n tudna kihajtani ?
Jelenleg 3,6MHZ -en fut.
És FULL-HD felbontásban.
Már rég kihajtotta😃 VGA limited van😃
Egy SAPPHIRE HD7770 GHZ-OC kártyát egy AMD Phenom 955BE hány MHZ-n tudna kihajtani ?
Jelenleg 3,6MHZ -en fut.
És FULL-HD felbontásban.
De ezt lehet orvosolni, bár akkor ugrott a gari.😜
Mindezt az Intel is elismerte, hogy mit tettek ellene az nem tudom, szerintem semmit, mert alapórajelen nincs melegedés, túlhajtásra amúgy sem válal garanciát.😀
Én a helyedben mielőtt ilyet írnék, utánaolvasnék a vitapartneremnek.
Egy igazán hozzáértőre ilyet írni, főleg, hogy a Te tudásod ... nem nagy ...😂, igen meggondolatlan 😃
Oh... 😊
mathejocy: Mire 2-t pislogna, már azon gondolkoznék, hogy hogyan lehetne még kicsikarni belőle pár MHz-et... Persze ha ismerős gépe lenne, és kikötné, hogy nem nyúzhatom agyon, akkor először is megpróbálnám meggyőzni, hogy nem lesz semmi baja a gépnek, mert ismerem a biztonságos határait az OC-nak. Szóval igen, haverom gépét széthúznám, pláne ha vizezett. Mondjuk ha egy i5-öt 4GHz-en játék alatt nem tud 60 fok alatt tartani, akkor egy kalap szarral is jobban lehet hűteni, mint azzal a vízhűtéssel, vagy 50 fokos tűző napon próbálkoztál. Vagy egész egyszerűen balf@szul szerelted föl... A H100-as még a 8120-at 4.7GHz-en Prime95 alatt is 60 fok alatt tartotta, pedig az nem épp a vízhűtés csúcsa, és a proci is sokkal durvábban melegszik ekkora OC mellett.
Elég rosszul nyomták rá a kupakot a procira.75 fokon ment ezzel a beállítással is 26c szobában(3 gyerek mellett nem nyitom ki az ablakot).Eddig ez volt a legrosszabb 3770k,amit láttam.
Nagyobb felbontáson meg pláne. Bár a 7770-et nem full HD-ra tervezték, de pl. 1440X900-ra jó a kártya, és oda elég is simán a Phenom II X4 965.
Egy igazán hozzáértőre ilyet írni, főleg, hogy a Te tudásod ... nem nagy ...😂, igen meggondolatlan 😃
Oh... 😊
mathejocy: Mire 2-t pislogna, már azon gondolkoznék, hogy hogyan lehetne még kicsikarni belőle pár MHz-et... Persze ha ismerős gépe lenne, és kikötné, hogy nem nyúzhatom agyon, akkor először is megpróbálnám meggyőzni, hogy nem lesz semmi baja a gépnek, mert ismerem a biztonságos határait az OC-nak. Szóval igen, haverom gépét széthúznám, pláne ha vizezett. Mondjuk ha egy i5-öt 4GHz-en játék alatt nem tud 60 fok alatt tartani, akkor egy kalap szarral is jobban lehet hűteni, mint azzal a vízhűtéssel, vagy 50 fokos tűző napon próbálkoztál. Vagy egész egyszerűen balf@szul szerelted föl... A H100-as még a 8120-at 4.7GHz-en Prime95 alatt is 60 fok alatt tartotta, pedig az nem épp a vízhűtés csúcsa, és a proci is sokkal durvábban melegszik ekkora OC mellett.
Sziasztok,csak egy gyors kérdés lenne biztonság kedvéért 😃
MSI 760GM-P21 FX alaplap
Processzor Foglalat: sAM3+, Chipset: AMD 760G + SB710, FSB: HT3 5200 MT/s, Memória Típus: 2😆DR3 1333MHz, Max. memória: 16GB, Integrált VGA: AMD Radeon 3000, VGA
Ebbe az Alaplaba akkor AM3 foglalatú CPU megy bele,igaz?: )
AMD Sempron X2 190 processzor <---PL. Ez ? : )
Csak akkor mi az hogy sAM3+ ?
Választ előre is köszönöm. 😉
Fx_Bulldozer is jó bele.
Itt a támogatási lista.
[LINK]
MSI 760GM-P21 FX alaplap
Processzor Foglalat: sAM3+, Chipset: AMD 760G + SB710, FSB: HT3 5200 MT/s, Memória Típus: 2😆DR3 1333MHz, Max. memória: 16GB, Integrált VGA: AMD Radeon 3000, VGA
Ebbe az Alaplaba akkor AM3 foglalatú CPU megy bele,igaz?: )
AMD Sempron X2 190 processzor <---PL. Ez ? : )
Csak akkor mi az hogy sAM3+ ?
Választ előre is köszönöm. 😉
[LINK] itt egy tesz nekem nem úgy tűnt hogy cpu limit menne a hd 7770 nél ugyanis nem olyan bika kártya az
Te mit olvastál, vagy értelmezni nem tudsz esetleg fogalmazni ? 😂
Idézek, le is fordítom magyarra.😆
Tehát ezekkel a processzorokkal is Vga limited lesz.
Azért lehet másra is használni a gépet, mint játszani. 😀 Az amd olcsóbban adja a processzorait, mert gyengébbek. Az intel meg drágábban adja, mert nincs konkurencia. Szerintem vicc, hogy 50e felett van egy i5-ös proci. Pedig tetszenek, cserélném is a B45-öt, de ennyit nem ér meg nekem.
Hát igen...amenyivel drágább,nem mindig annyival jobb...bár azért van kivétel,de szerintem aki játszani akar,annak nem kell olyan fel mennyen az árlistán,hogy kapjon egy megfelelő processzort.
"Igen,az AMD magok kénti teljesítményei nem egyenlő az Intel-ével,de azért 4 mag nem egyenlő 2-ővel.(nézve azt,hogy a játékok többsége több magok igényel,mint a 2-ő)"
+ egy BE-s phenomot 10sec alatt felpöckölöd a szorzó emelésével. Nem kell hozzá diploma, egy idomított aranyhal is megcsinálja. Az i3-ast nem nagyon lehet húzni.
Ez meg a másik + pont,hogy miért érdemes X4-et venni,annak akinek nincs pénze i5-re.
Az AMD okos,mert a processzorait olcsóbban adja,mint az Intel,és akinek van esze,az nem bika procira fordít több pénzt,hanem erősebb VGA-ra 😆.
Persze akinek van pénze 😆 az mindenből a legjobbat veszi de az már legtöbb esetbe csak az egó fényezésére van....egyik barátom szavait idézve: Aki Megteheti.
Közben ezt kaptam 😃 :
[LINK]
De ez már inkáb magánvélemény és OFF...lassan abba kéne hagyni 😜 😆
Dehogynem...zsinóron.😊 😆
+ egy BE-s phenomot 10sec alatt felpöckölöd a szorzó emelésével. Nem kell hozzá diploma, egy idomított aranyhal is megcsinálja. Az i3-ast nem nagyon lehet húzni.
phenom ii x4 hol kevés a 7770 mellé? 😀 van vmi teszt erről?
Jaja, van........Az agyában! 😂😊
Furcsa 😆 a 7770-es nem valami bika egy kártya,és hogy egy x4-es ne bírna el vele...Ha mutat egy tesztet elhiszem neki,adig is:
[LINK]
Elmondanám, Q9400 3.6Ghz + Hd 7850...kilehet találni melyik volt limites...utóbbi.😜
965Be alapórajelen gyorsabb mint a Q9400 túlhajtva.
Furcsa 😆 a 7770-es nem valami bika egy kártya,és hogy egy x4-es ne bírna el vele...Ha mutat egy tesztet elhiszem neki,adig is:
[LINK]
Igen,az AMD magok kénti teljesítményei nem egyenlő az Intel-ével,de azért 4 mag nem egyenlő 2-ővel.(nézve azt,hogy a játékok többsége több magok igényel,mint a 2-ő)
Csillog az ész megint.
De milyen komolyan tudja írni 😃 Ha hülye lennék, még meg is enném 😂
i3 sajna kevés game alatt.
Csillog az ész megint.
De milyen komolyan tudja írni 😃 Ha hülye lennék, még meg is enném 😂
A kötözködést Megint nem én kezdtem.Nem a szerkó széthúzása volt a cél.
😎 Aki ezen a felbontáson játszik,az meg is érdemli.😎
Viszont akkor ne mondd azt, hogy egy 7770 mellé minimum i5 illik. Amúgy nem vitted túlzásba az OC-t. Vizezve 4.5GHz elég karcsú azzal a procival.
Mondjuk eleve nem vágom, hogy mi alapján mondod, hogy éppen elég volt a 3770K 4.5-ön. Feltételezem a kijelentésed alapja, hogy nem sokkal kevesebb a cpu pont, mint a gpu pont. Ha a feltételezésem nem csal, megsúgom, hogy ez egy baromság, és egy alapórajeles 3570K-val szinte ugyan ennyi GPU pontot kapnál.
Emlékszem, veled régebben volt egy vitám, miszerint én azt hittem, hogy kamus vagy, mert nem sokat értesz a dolgokhoz OC-s létedre. Mint kiderült kamus nem vagy, de hogy a számítástechnikához sem értesz, az biztos. Csak gondolom jó kapcsolataid és/vagy sok lóvéd van, az könnyen pótolja a hiányzó tudást.
Tekinve,hogy nem az enyém volt a cumu emiatt nem fogom szétlőni.A srác 24/7 beállításait használtam.Eredetileg 4GHz volt a cél az i7 860 viszonyítása képpen.
De tekinve hogy neked csak a nagy szád van,ezért ezt a fos dumát elnézem.Te a haverod gépét széthúznád???Ellenben tartom magam ahoz,hogy 7770+ i5 (Ph2 x4 fórumok alapján is kevés)
😎 Aki ezen a felbontáson játszik,az meg is érdemli.😎
Viszont akkor ne mondd azt, hogy egy 7770 mellé minimum i5 illik. Amúgy nem vitted túlzásba az OC-t. Vizezve 4.5GHz elég karcsú azzal a procival.
Mondjuk eleve nem vágom, hogy mi alapján mondod, hogy éppen elég volt a 3770K 4.5-ön. Feltételezem a kijelentésed alapja, hogy nem sokkal kevesebb a cpu pont, mint a gpu pont. Ha a feltételezésem nem csal, megsúgom, hogy ez egy baromság, és egy alapórajeles 3570K-val szinte ugyan ennyi GPU pontot kapnál.
Emlékszem, veled régebben volt egy vitám, miszerint én azt hittem, hogy kamus vagy, mert nem sokat értesz a dolgokhoz OC-s létedre. Mint kiderült kamus nem vagy, de hogy a számítástechnikához sem értesz, az biztos. Csak gondolom jó kapcsolataid és/vagy sok lóvéd van, az könnyen pótolja a hiányzó tudást.
Ma 7770-eket teszteltem.Vantage alatt CF-ben a 3770K@4500 már épp hogy elég volt.[LINK] Az egész gép max fogyasztása 337W volt.7770 mellé illik egy I5 minimum.
Ezt a f@szságot... 😆
Olvasgass sokat :s
Amúgy FurMark helyett nem jó az MSI Kombustator?
Amúgy ha értesz az MSI Afterburnerhez, akkor légyszi írj privit is, és innentől ott zaklatlak napi 0-24 😀
A HD4670 kártyámat ezzel a programmal húzhatom(akár maxig is) anélkül a hogy a feszületséget kéne meg a ventillátorokat állítanom?
http://kepkezelo.com/images/c9ywakp1kuuf6584jr.jpg
Hivatalos program, és mivel nincs benne itt a feszültség meg a fordulatszáma, így gondolom ezzel maxig tolhatom, a két másk beállítás nélkül, nem?
Ne ilyen noname progival nyomjad, hanem MSI Afterburnerrel! Az mutat hőfokot is, és lehet állítani a ventijét is 😉 E mellé leszeded még a FurMarkot,és azzal nézed a stabilitását.....(Kékhalál, vagy kifagy ha nem jó)
A FurMarkot legalább 10 percig nyomassad 😉
Szép és jó csak 2gamos E6600 elég mellé?
Nem hinném 😆
Full Hd-n elég 😉 Igaz lenne egy kis limit, de hidd el nagyobbat dobna a gépen mint egy új cpu 😜
Sejtettem, az lenne a lényeg ,hogy FC3 meg GTA 4 picit szebben fusson 😀
A Far Cry sokkal szebben futna mint most, a GTA-nak meg sajna elég nagy proci kell és jó sok ram......De ettől függetlenül az is sokat fejlődne 😉
De te pénzed, te döntésed 😎
http://kepkezelo.com/images/c9ywakp1kuuf6584jr.jpg
Hivatalos program, és mivel nincs benne itt a feszültség meg a fordulatszáma, így gondolom ezzel maxig tolhatom, a két másk beállítás nélkül, nem?
Szép és jó csak 2gamos E6600 elég mellé?
Nem hinném 😆
Full Hd-n elég 😉 Igaz lenne egy kis limit, de hidd el nagyobbat dobna a gépen mint egy új cpu 😜