AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Zoli73 avatar
Nem gondoltam volna, hogy az a kis I3 ilyen jól bírja! 😀
0
0
0
0
bassus16 avatar
Haveromnak is azt hiszem 4. generációs i3 van hozzá egy r7 250 és a proci még bírná viszont a kártya ami határt szab neki.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Az unoka öcsémnek most válogattam össze,a ballagására összegyűlt pénzből egy kis configot, I3 6100 cpu hozzá egy Gigabyte GTX 960 4gb Vga és 2*4 GB G.Skill DDR 4-es ram. A kis I3 egész jól bírja a GTX 960-at is.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
35-40 a lélektani határ nekem. Egy R7 360al el is lenne mondjuk.

E8400 sokáig tartotta is az árát. 2013ban is még azért 10 ropi volt használtan.
0
0
0
0
csuz-li avatar
HakuDragon: Jók az i3-ak is. Ha az ember nem akar fps-huszárkodni és különösebben költeni VGA-ra (értsd: 40+ e Ft), tökéletesen megfelelő.
Majd jövőre lesz egy erősebb kártya, aztán kiderül azzal, mennyire lesz elég.

Szerintem ez a legtisztább módszer. Én is sokszor azt csináltam, hogy megvettem az új VGA-t és ha még bírta a processzor, maradhatott, ha nem bírta, repült. Évekig (majdnem 7 év, jól bírta!) elvoltam egy e8400-al. A 620GT-hez már kevés lett, így szereztem be az i5-760-at, amit meg kiütött az r9 270, utána lett a mostani fx, ami egyelőre bírja. Majd kiderül meddig. Ha ez is 7 évig, mint az Intel e8400, akkor kap egy képzeletbeli piros pontot és egy üdvözlőlapot az AMD. 😀
0
0
0
0
azuredragon4 avatar
A régi gépem fx-6300 black edition meg egy gtx 950 párossal volt, hát valami isteni volt...unokaöcsém azóta is használja, új táp lett hozzá véve, és úgy látszik mintha a proci meg a kártya egymásnak lettek volna teremtve 😃 bár én sokat nem értek ezekhez a dolgokhoz 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Én most elvagyok az i3al. Majd jövőre lesz egy erősebb kártya, aztán kiderül azzal, mennyire lesz elég.
Amire kellett, arra mindig elég volt
0
0
0
0
csuz-li avatar
bassus16: i3 nálunk is sok van, mivel az irodai gépek jórészt azzal vannak szerelve, de azt nem mondanám kipróbálásnak (Word-, Excel- és böngészőhasználat), mivel játszani nem lehet rajtuk, ugyanis - valami általam ismeretlen oknál fogva - az irodai gépekre nem engedik a játékok telepítését...

I3-al ezen kívül meg csak egyszer találkoztam, a kolléga öccse vette a gtx 950 mellé, de három hónappal később le is cserélte i5-re, mert nem váltotta be nála a hozzá fűzött reményeket.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Nekem havejaim által volt alkalmam kipróbálni pár gépet. I3,i5,a10, saját fx-em meg ismerősünk i7 3770-èt is.
Mindenki amire vette tökéletesen meg van vele elégedve. I3-ason tolja haverom a bf4-et és elvagyunk vele.
0
0
0
0
csuz-li avatar
bassus16: Igen, csak erre nem sok lehetőség van. Nálam már megfordult mindenféle processzor, de döntő többségében csak addig, amíg az első tesztek lefutottak összeszerelés után. Hosszabban a sajátjaimon kívül (e8400, i5 760, fx-8350 iletve a gyerekek 860K-ja) csak egy i5 és két i7 és egy AMD a10-es APU volt nálam úgy, hogy azokkal játszhattam is legalább egy napot. Az kipróbálás, minden más csak "nézegetés", ami nem sokat ér.
0
0
0
0
bassus16 avatar
A legjobb ha az ember saját maga ki tudja próbálni vásárlás előtt mind a kétkiszemeltet. Anno én is ezért döntöttem 2500k helyett az amd mellett.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Én élvezem az ilyen vitákat, mint ez az AMD vs Intel. Az ember utána néz dolgoknak, átgondolja a lehetőségeket és finomodik az álláspontja, bővülnek az ismeretei (még így 40 év felett, 20 évnyi tapasztalat után is!). Az enyém is finomodott pár ilyen vita alatt, bár azért nem a Hill-féle vitakultúra okozza ezt, meg nem is az "új i3 kenterbe veri az fx-et" jellegű beszólások okán, de azért vannak itt olyanok is, akik tényleg érvelnek és az mindig jó.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Nen azt akarta elmagyarázni hogy mikor melyik jobb választás csupán azt hajtotta hogy intel a király...
Ez csak egy szellemi párbaj volt egy fegyvertele ellen. :/
0
0
0
0
csuz-li avatar
psypunk: Ebben a kérdésben, mármint a sarkosban már lépett az Intel. Új kupakot kezdett használni, ami már a sarkokra is felfekszik. Sajna nem tudom, hol olvastam, így nem tudom belinkelni, de már a 6. gen tízmagosának képén látszik a változás.https://prohardver.hu/dl/cnt/2016-07/129492/i7-6950x_lga2011_v3.thumb.jpg

vladtepes2: Köszi! 😉
0
0
0
0
FoLey avatar
Robin😆13
2016. 07. 12. 16:46:44 #▼
Ugyan azt tudja? Na ne nevettess, egy uj generációs i3 kenderbe veri a legújabb FX procit

A virtuális +2 magos prociddal,elfog vérezni többmagos program+játék szállnál és még abszólút drága is.

Másik: Kár,hogy eltünt a radarról Hill barátunk,de amúgy is kamu gépe volt,ha visszatérni sok szeretettel várunk. 😃
0
0
0
0
vladtepes2 avatar
No, úgy látom hill barátunk ki tett magáért. Vagy beszüntette magát vagy ki ebrudalták, de egy hsz-t nem látok belőle csak a tiétket. Most olvasgattam vissza mik is történtek erre és bevallom jókat mulattam. Eszméletlen, hogy valaki hogy fel tudja szítani a kedélyeket. Harc (a sokadik) volt ismételten.
Pedig szerintem a képlet pofon egyszerű: Általában az igények és a pénz határozza meg ki mit vesz, használ stb... De ez is ki lett vesézve. Ha nem jutok jó áron a procihoz, én is fx-et vettem volna. (videózás, renderelés). Mivel játszom is, így i5-re esett a választásom, pedig így is inkább van gpu limitem. (Akartam ujítani, de egy-két játék miatt feleslegesnek ítéltem a dolgot.) Viszont ez a sok videó linkelés... Azt hittem agyfa**t kapok már. Már régen nem arról szól az egész, fx vagy intel mennyi pluszt hoz, mert ha belegondoltok, sok játékban és programban marginális a különbség, annyira felesleges az egész fight. Tény: az fx elavult véleményem szerint (annyira azért nem, hogy ne lehessen ma is beruházni rá, bár én spec. nem tenném.) az intel folyamatosan ujít (ki, hogy nevezi). Az fm2 platform egyértelműen a HTPC szegmenst célozta. A ZEN proci még nem jött meg, a Skylake viszont igen. És nagy a gyanúm, hogy aki az új AMD procira vár csalódni fog, mert az sem fog "barátságos" áron debütálni. Mindenesetre én kíváncsi vagyok rá. (egy régi core2duón kívűl és a mostani procimon kívűl AMD-s prockóim voltak.).
A csuz-lit ért kritikákat meg nem értem. Soha senkit sem akart megtéríteni. Pusztán csak a csupasz tényeket közölte mind amd mint intel oldalról és én maximálisan egyet értek vele.

Ui: Bocs az esetleges hibákért korán van még.
0
0
0
0
no avatar
Akkor már én is magamnak ugrok, hiszen a gépemben AMD van, laposban pedig Intel. Nem a legújabb, legjobb szériák, de a két "ellenfél".
0
0
0
0
no avatar
Minden esetre érdekes mozi volt! 😃 2 nap alatt Fanboyá változott 😆 Gondolom valami 12-14 év körüli lehetett aki itt élte ki magát!
0
0
0
0
Bronson avatar
elég sok az elvakult fanboy, nem tudják páran megérteni hogy mindkét márkának megvannak az előnyei és a hátrányai, valamint mindenki a lehetőségeihez mérten vásárol...
0
0
0
0
KERKO avatar
Csak én vagyok az olyan elvetemült, hogy egyik tábor se érdekel annyira, hogy valakinek neki essek?
A jelenlegi gépembe AMD van (hozzáteszem nagyon szeretem) a következő gépembe Intel lesz (fogyasztás, teljesítmény, ajánlás miatt választottam) most akkor ugorjak magamnak, vagy mi? Beteges amit itt néhány ember le tud művelni.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Az már beteges volt, amit művelt
0
0
0
0
Bronson avatar
jaj de jó hogy kigyomlálták...
0
0
0
0
FekaRap avatar
nagyon beteg volt az a gyerek : D
0
0
0
0
psypunk avatar
ha jól tudom szeret lesarkazódni

Valóban volt/van egy pár ilyen szériás cpu, de leginkább a mobil kategóriában, ahol nincsen külön kupak a nyáklapon, ami egy plusz merevítést ad az egésznek. Vagy tuningos berkekben, ahol eltávolítják a kupakot a jobb hővezetés érdekében.
Az már más kérdés, hogy aki egy cpu kivételnek úgy áll neki, hogy eltörje azt, vagy rosszul rakja a foglalatba és ráerőlteti a hűtőt, vagy esetleg túlhúzza a hűtő csavarjait és attól törik el a nyák, azt én a balf@sz jelzővel tudom illetni.
Hála égnek az x-millió felhasználó közül max. 2-3 ilyen eset van, és persze nekik nagy a hangjuk...akinek nem törik el az nem írja tele a fórumokat, hogy "nekem sem tört el"

[LINK]

Ezt azért elég nehéz megroppantani:
https://ecx.images-amazon.com/images/I/51LGOgLV8TL._SX466_.jpg
0
0
0
0
diablo2 avatar
Hát, nem tudom! Annyival nem jobb skylake + ha jól tudom szeret lesarkazódni, bár ezt már lehet javították. + 1 értelmes lap alá egy 10 esel drágább.
Javítsatok ha tévedek.
0
0
0
0
diablo2 avatar
i5 ben szerinte elég 1 4460 is és spórolsz pár ezrest és azt is bővítheted később
+ 1150 es alaplap kicsivel olcsóbb. Mindkettő jó választás.
+ vga ban érdemes megvárni még normalizálódik az rx 480 ára esetleg gtx 1060 megérkezik.
gtx 970 et már nem biztos, hogy érdemes megvenni.
0
0
0
0
xsebix avatar
Hill

3 napja még se híred se hamvad nem volt, de amióta vettél egy I5-öt hirtelen megjelentél és osztod az igét, mintha úgy ismernéd az embereket itt fórumon úgy írsz róluk... nem értelek komolyan, de elég vicces mindenesetre..

Inkább menj játszani! 😃
0
0
0
0
diablo2 avatar
Rober 22
Milyen vgaval szeretnéd használni?
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
vagy megvárod az új amd procikat vagy veszel mondjuk egy i5 skylak 6500-ast
0
0
0
0
psypunk avatar
djsiegfried: Dícséretes 5-ös!!! 😃 😃 😃

https://kepfeltoltes.hu/160712/mi_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
djsiegfried avatar
''sose told fullba a kretént''
0
0
0
0
azuredragon4 avatar
Kenterbe veri*, és azért ne tégy ilyen elhamarkodott kijelentéseket, Robin😆 😀 nekem pl volt FX-em és most intelem van, és én mindkettővel meg voltam elégedve...de ennyire azért nem kell lehúzni az AMD procikat, mert nem szarok..csak mások
0
0
0
0
Payphoner avatar
Ugyan azt tudja? Na ne nevettess, egy uj generációs i3 kenderbe veri a legújabb FX procit 😃DD
0
0
0
0
diablo2 avatar
Hill azfx és az i5 ugyan azt tudja. A különbség, hogy te most vettél egy i5 ös procit 50k ért én már 3 éve használom és 39200 forintba fájt.
Megnyugtatlak min a 2 ugyan akkor fog elavulni.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Én sem tudom mi értelme van ennek a vitának, de ti vettétek fel a kesztyűt Hill ellen. Én meg jókat derülök rajta, esküszöm jobb mint egy vígjáték! 😃

Persze komolyra fordítva a szót. Mindenki azt vesz, vagy ami kiszolgálja az ő saját igényeit, vagy amire pénze van. Ez szerintem megmagyaráz mindent, ahogy ezt már csuz-li kolléga is ecsetelte itt már nem is egyszer.
0
0
0
0
no avatar
LOL Hát ez kemény! 😃 Legalább van élet nem hal ki a fórum! 😃 A zenre kíváncsi leszek ! Jöhetne már nehéz kívárni! 😃
0
0
0
0
diablo2 avatar
De az igen, hogy legalább az i5 létezik, vagy nem.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Nem írtam ehhez még csak hasonlót sem. Te teljes mértékben az ellentéte vagy neki. Egyszerűen nem értem, hogy miért annyira fontos neki, hogy azt hallja mindenhol, hogy az i5 az élet kezdete...Hihetetlen, hogy milyen emberekkel hoz össze a sors.
0
0
0
0
diablo2 avatar
hill valami ilyesmi linket szeretnénk

http://www.kepfeltoltes.hu/view/160712/P7120956_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
vagy
http://www.kepfeltoltes.hu/view/160712/P7120958_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Zoli73 avatar
bassus16: Nekem is és még itt a fórumon elég sok embernek van nagyon drága gépe pl. az enyém is bőven 600 föle, perifériák nélkül. Mégse fikázom más gépét, sőt ha tudok nagyon szívesen segítek bárkinek aki valamilyen kérdéssel megkeres, úgy hogy nem értem miért kell általánosítani, hogy "akinek drága gépe van az csak fikázni tudja a másikat", vagy valami hasonlót írtál lejjebb de ez nem fedi a valóságot.Ezt most nem azért írom, mert megsértődtem, persze hogy nem sértődtem meg csak azért, mert nem valós az állítás.😀
0
0
0
0
Bronson avatar
De te meg gondolom annyira szereted az i5-öd hogy vele alszol csipkés kispárnán... azért egekig már te se magasztald, mert a szánalom kétirányú fogalom 😉
0
0
0
0
diablo2 avatar
Csak neked hill
i5 4460: Pro kevesebbet eszik, elég a gyári hűtő (talán), frissebb modell, erősebb 1 szálon.
Kontra: Drágább, nem húzható, "csak 4 szál",DX 12 sem gyorsul jelentősen.

Fx. Pro Olcsóbb, egekig húzható akár alulfeszelve is, 8 szál, Dx 12 alatt szárnyal,
kontra: kezdeti lap támogatási gondok, Hőtermelés, 1 szálon gyengébb,
0
0
0
0
bassus16 avatar
Fáj az igazság? Nincs jobb dolgod otthon mint, hogy kamu fiókokat gyárts nap mint nap? Tényleg ennyire telik? Szánalmas vagy...Nincs annyi emberség benned, hogy legalább az ember szemébe mond a véleményedet és jobbnak látod ha kamu név mögé bújsz? Igazán sok jó élményed lehet te kis nethuszár...
0
0
0
0
bassus16 avatar
Te már mondhatsz itt bármit. Egyenes utad van a sárgaföldig...
0
0
0
0
bassus16 avatar
Beszélhetsz neki... Alapból baj van annál aki kamu fiókkal feljár fikázódni. És még én vagyok a kis gyerek te kis személyiségzavaros....
0
0
0
0
diablo2 avatar
Nem de még is 4700 et megy fesz emelés nélkül, gyakorlatban órajelen kívűl más különbség nincs a 2 között. fx 8320 alap 3700/4000
fx 8350 alap 4000/4200
0
0
0
0
bassus16 avatar
Nincs több kérdésem. Itt végleg elástad magadat... :"D
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció