Ahogy gépigény is irta, bármilyen monitort is veszel TFT-ben minnél nagyobb legyen a kontraxt aránya, illetve 5ms válaszidőnél ne legyen nagyobb! Kisebbet sem érdemes megvenni(pl 2ms), mert azt már a szem nem érzékeli. Én Samsung párti vagyok, de az LG sem rossz.
Köszönöm a választ!
Bocsánat ha reklámoznék nem állt szándékomban! De itt találtam megfelelőt! De, ha van jobb akkor mondhatod! LG az jobb? és melyik? Közel ebben az árban jó nekem!
Még egyszer köszi És bocsánat!
Úgyláttam most az edigitalnal most nincs nagy LG választék, ezért amit írtál az a Samsung jó lesz, megnéztem, a BW-s:[url]http://www.samsung.com/hu/consumer/detail/spec.do?group=monitorsstoredevices&type=monitors&subtype=lcdmonitors&model_cd=LS22AQWJFV/EDC&fullspec=F[/url]
illetve az LW-s:
[url]http://www.samsung.com/hu/consumer/detail/spec.do?group=monitorsstoredevices&type=monitors&subtype=lcdmonitors&model_cd=LS22AQVJFV/EDC&fullspec=F
[/url]
Kerestem de nem találtam mi a BW-s és az LW-s között a különbség, lehet hogy csak színben, de ha rákérdezel a boltban akkor megmondják, illetve a Samsung support-on.
Köszönöm a gyors választ!
Monitor? Szerinted? Vagy tudsz jobbat?
Ha tutira összerakom mindent, akkor meg tudod még mondani mi kell vagy mit kellene kicserélni és mire?
még egyszer köszönöm a választ! De mondjuk ha még ezt a procit választanám
Ferenc: én a Sapphire HD4870 512MB Sapphire Edition kártyát ajánlom inkább, újabb, jobb, stb...
És egy 500 Wattos tápot vennék hozzá,mindenképpen márkásabbat, minimum egy Chieftec-et.
Hmm. Monitor mégis mekkora értékben kellene? pl: 50e vagy 75-90e Ft?
Hogy Intel vagy AMD? Hát amire telik... 😃 Ha telik akkor Intel. Abból a +10 vagy +20/+30 ezerből veszel a például egy kormányt vagy egy jó hangrendszert! hehe
Ahogy eleminator előttem írta, ár/érték arányban jobb választás, főleg a magyar fizetések mellet...
Vinyóból inkább Samsung-ot ajánlok, szintén ár/érték arányban nagyon jó, +megbízhatóság +...+...
Mindkét gép szerintem tuti, bár a napokban vitáztunk azon, hogy az amd Phenom processzorai nem igazán jhátékra találták ki(megjegyzem vegyesen szerepelt, ahol szükség volt a proci másodszintű gyorsítótárjára nagyon ott alul maradt, ahol nem jobb eredményeket produkált), Én AMD választanék az ár/érték arány miatt, viszont VGA terén mindenképpen az ATI HD4870 a nyerőbb!
Általában mindegy, hogy milyen márkájú videókarit veszel egy alaplapba! A lényeg, hogy mit tud, van-e gyárilag tuningolva, megbízható-e a márka, s hogy milyen eredményeket ért el. Kezdetben volt még pár éve is, hogy alaplapba olyan videókarit volt érdemes venni, amilyen márkájú volt az alaplap, mert akár 10%-kal jobban hasított mint más, de a versenyképpeség miatt ez már teljesen elhanyagolható!
Hy megint!
Még egy utolsó kérdés: nézegettem az Asus P5Q PRO alaplapot, és lehet azt választom inkább. Csak nem tudom hogy a Club3D-s 8800 GT-vel jól együtt működnek-e!? Vagy az hülyeség hogy az a lap inkább Ati-s?
gibdj írta:
A Western Digitalt ajálngatják nekem, de én is a Samsung felé hajlok.
Na csak az a baj, hogy azért döntöttem az új gép mellett, mert a régi alaplapja már öreg volt és szépen feladta...Na de akkor meggondolandó az új táp. Megfordult a fejemben hogy kevés lesz, ezért kérdeztem meg.....
Nekem is 450 Wattos tápon van ebben a gépben: [LINK]
Amikor megvettem tökéletesen ment 2-3 hónapig, aztán néha fogta magát és leállt, ami egy kicsit necces a winyónak. Lekapcsoltam róla egy dvd olvasót és azóta egyszer sem állt le. Lehet hogy csökkent az Watt leadása, és lehet hogy ebből már most garancia lenne...
Szal a lényeg, hogy inkább egy kicsivel nagyobb tápod legyen! Van olyan táp aminek 3 év a garanciája, ami ugye nem elhanyagolható, szóval később is jó lesz. Meg ugye két winyó + winyóhűtő, meg lehet hogy még kicserélsz pár dolgot...
Kicsit kétértelműen fogalmaztál. A teszteben amit linkeltél, ott bizony azért ott virít az 1000w-s. No de abban a teljesítményes táblázatban azok az értékek tükrözik a valóságot? Szóval egy olyan bitang gép 422 wattot fogyasztana terhelés alatt? Egyébként köszönöm a linket, nagyon jó.
Szóval akkor a 450es tápom maradthat? Vagy most félreértettem valamit? Bocs, de nem vagyok ebben a dologban zseni. Ja és az mennyit számít hogy a 450es Q-Tec bizony már pár éves konstrukció? Vagy azóta nincs olyan nagy teschnikai fejlődés? http://www.qtec.info/products/product.htm.912.html
Elnézést a kérdéshalmazért!
Na csak az a baj, hogy azért döntöttem az új gép mellett, mert a régi alaplapja már öreg volt és szépen feladta...Na de akkor meggondolandó az új táp. Megfordult a fejemben hogy kevés lesz, ezért kérdeztem meg. Köszönöm a válaszod!
Szerk.: Bár megmondom őszintén nem értem a dolgot, mert én is keveslem a Q-Tec 450w-t, de megnéztem pár eladó konfigot, és amiben Quad Core, meg 8800gt, meg 4Gb RAM stb. van ott csak 400wattos a táp. Van amelyik CoolerMaster, van amelyik Chieftec. Vagy ezek jobbak mint a Q-Tec? Nem értem miért van azokban "csak" 400w....
gibdj: Lehet hogy inkább egy 500-as tápot kellene venned hozzá, a régi pedig jó lesz a régi konfigba (pl).
Jó lesz így szerintem, vinyóból a Samsungot ajánlom.
Űdv Nektek!
Olvasgattam itt, és látom értitek a dolgotokat, így én is csatlakozom a bizonytalanok táborához!😀
Nos, 5 év után gépcsere lesz...le is írom miféle:
Alaplap: Gigabyte EP45-DS3R 775 DDR2 PCIE
Processzor: Intel Core 2 Duo 3.0GHz E8400
Memória: 2x 2GB 800MHZ DDR2 (KINGSTON)
Videókártya: Club3D 8800GT 512MB GDDR3
Úgy érzem jó lesz a gép, bár ha van valami észrevételetek szívesen fogadom.
Még a régi gépben behalt a tápom, ezért vettem kb. 1 éve egy Q-Tec 450W Dual Fan típusú tápot. Nos az lenne a kérdésem hogy bírni fogja-e a fent említett configot? Vinyó az egy 500-as lesz (Sata2), meg a régi 120-as (Ata133) mobil rack-ben, gondolom ezek is befolyásolják. Köszönöm előre is!
Csatlakozom az előttem szólókhoz, s a tápot lecserélném, lehetőség szerint egy 450w-os Chieftec-re, ha nem fér be a költségvetésbe, akkor egyenlőre vegyél csak 2 gb ramot, az még 6-8 hónapig biztos elég lesz, de a tápon s az alaplapon nem szabad spórolni, mert ha combosabb videókarit akarsz később, meg tönbb ramot, több merevlemezt, vagy jóval jobb procit, akkor tápot is előbb utóbb cserélni kell.
A másik pedig az, hogy a Noname táppok, mint a Codegen is 450W-t vesznek fel, de 420 körül adnak le csak a gép felé és ez idővel csak romlik!
Codegen 400W-os tápot felejtsd el. Nem hiszem h bírná a konfigot. Vegyél inkább Chieftech-et, FSP-t, vagyXilencet, vagy valami márkásabbat. Codegen elég gyenge. Nekem uis régen besült és vitte a gépet.
Összeállítottam magamnak 1 gépet,azt szeretném kérdezni hogy ezen futnának-e az új játékok?(pl.: Crysis,Grid,Timeshift,Devil May Cry 4 stb.)
Alaplap: Gigabyte M61PME-S2
Processzor: Athlon 64 X2 4600 2,4
VGA: Sapphire Radeon HD 3650 512MB PCE (128 Bit, DDR-III)
RAM: 2*1 Gb Kingmax 800 MHz,(2*2 Gb meg 4*1 Gb az ugyanott van kb.?)
és Tápegység: Codegen 400 W ATX
Hello! Én most ezekre a cuccokra gyűjtök: GF 8600GT 256MB, 2x1 GB RAM HyperX techonlógiával(azt írták, h sebessgégőrülteknek😃😉, Core2Duo 2.53 Ghz, Asus P5k alaplap
Ez elvileg 60-70 ezerből ki is jönne...
csak az lenne a kérdésem, h ezen a far cry 2 elfutna maxon??
Én változóan mindig mást vettem, hol AMD-t, hol INTEL-t, már egy jó ideje megvagyok elégedve az AMD-vel, jobbak az ÁR/ÉRTÉK arányaik. Persze már hallom is, hogy ezért az Intelesek már a köveket szedik, megnyugtatásukra mondom, hogy van tapasztalatom minkét gyártóval, így van összehasonlításra lévő tapasztalatom, hogy ezt mondjam. 😀
Gépvásárlással kapcsolatban javaslat:
- Döntsd el Milyen típusú gépet akarsz AMD v. INTEL?
- Mire akarod használni, multimédia, office, játék?
- S szerintem a legfontosabb szempont, ha az ember nem tudja minden félévben fejleszteni a gépét, hogy egy magasabb kategóriás alaplapot válasszon, hogy későbbi gépfejlesztésnél ne kelljen alaplapot cserélni!
Uff
zolika199: Ez inkább alsó kategóriás gép, és ahhoz jó lesz. Az alaplap PCI-os szal olyat GeForce-t rakj bele. A 400 wattos táp elég lesz, ha nem akarsz benne 3-4 HDD-t üzemeltetni...
hello!
Unokatesómnak összeállítottam egy közepes szintű gépet:
ALAPLAP:ASUS M2N
VGA:MSI GEFORCE 7300GT 256MB DDR2
PROCI:AMD ATHLON 64 X2 AM2 4200+
RAM:512MB DDR2 800MHZ KINGMAX
EZ JÓ-E LESSZ ÍGY? ÉS EHHEZ ELÉG-E A 400 WATTOS TÁP?
MIHAMARABB VÁROM A VÁLSZT.
Hát jobban járnál ha AMD-t vennél 😀 Mármint AMD-s alaplapot és AMD processzort. Ezekhez a játékokhoz sokkal jobb mint az Intel Pentium...RAM-ból meg nem árt még 1 Gb ! Videókártyából is 512 Mb-ossal jobban jársz.😜
Amugy Gorasz ha Intel-t akarsz venni természetesen a Core2 Quad Q9300 2.50GHz 775 BOX-ot vedd! Mert ez 4-magos, a Core2 Duo E8500 3.16GHz 775 BOX pedig csak 2-magos. ugyhogy szerintem a 4-magossal jobban jársz,meg attól függ pennyit szánsz rá 😜
Hát a konfigodból a VGA-jó meg az alaplap se rossz. A procival az a gond h szerintem nem éri meg. az X2 6000+ 9%-al, míg az X2 6400+ 15%-al gyorsabb. Árban pedig egy szintben van a 6000+al. Ezt a konfigot egybe vetted vagy külön minden alkatrészt?
link: [url]http://www.lg.hu/prodmodeldetail.do?actType=search&page=1&modelCategoryId=040106&categoryId=040106&parentId=0401&modelCodeDisplay=W2252TQ&model=NOTHING#[/url]
ennek 10000:1-es a kontrasztja... ebben jobb, ami ez elsődleges szempont a TFT-knél(!) ára: kb 63.500 Ft.
Bocsánat ha reklámoznék nem állt szándékomban! De itt találtam megfelelőt! De, ha van jobb akkor mondhatod! LG az jobb? és melyik? Közel ebben az árban jó nekem!
Még egyszer köszi És bocsánat!
illetve az LW-s:
[url]http://www.samsung.com/hu/consumer/detail/spec.do?group=monitorsstoredevices&type=monitors&subtype=lcdmonitors&model_cd=LS22AQVJFV/EDC&fullspec=F
[/url]
Kerestem de nem találtam mi a BW-s és az LW-s között a különbség, lehet hogy csak színben, de ha rákérdezel a boltban akkor megmondják, illetve a Samsung support-on.
A proci jó lesz!
Monitor? Szerinted? Vagy tudsz jobbat?
Ha tutira összerakom mindent, akkor meg tudod még mondani mi kell vagy mit kellene kicserélni és mire?
még egyszer köszönöm a választ! De mondjuk ha még ezt a procit választanám
AMD A64 X2 6000+ AM2 processzor
* 3.0 GHz valós órajel
* 2x1 MB cache méret
* 1000 MHz FSB
Köszi!
És egy 500 Wattos tápot vennék hozzá,mindenképpen márkásabbat, minimum egy Chieftec-et.
Hmm. Monitor mégis mekkora értékben kellene? pl: 50e vagy 75-90e Ft?
Hogy Intel vagy AMD? Hát amire telik... 😃 Ha telik akkor Intel. Abból a +10 vagy +20/+30 ezerből veszel a például egy kormányt vagy egy jó hangrendszert! hehe
Ahogy eleminator előttem írta, ár/érték arányban jobb választás, főleg a magyar fizetések mellet...
Vinyóból inkább Samsung-ot ajánlok, szintén ár/érték arányban nagyon jó, +megbízhatóság +...+...
Házat pedig ízlés szerint😉
Még egy utolsó kérdés: nézegettem az Asus P5Q PRO alaplapot, és lehet azt választom inkább. Csak nem tudom hogy a Club3D-s 8800 GT-vel jól együtt működnek-e!? Vagy az hülyeség hogy az a lap inkább Ati-s?
A Codegen 400W-os helyett 😜
Na csak az a baj, hogy azért döntöttem az új gép mellett, mert a régi alaplapja már öreg volt és szépen feladta...Na de akkor meggondolandó az új táp. Megfordult a fejemben hogy kevés lesz, ezért kérdeztem meg.....
Nekem is 450 Wattos tápon van ebben a gépben: [LINK]
Amikor megvettem tökéletesen ment 2-3 hónapig, aztán néha fogta magát és leállt, ami egy kicsit necces a winyónak. Lekapcsoltam róla egy dvd olvasót és azóta egyszer sem állt le. Lehet hogy csökkent az Watt leadása, és lehet hogy ebből már most garancia lenne...
Szal a lényeg, hogy inkább egy kicsivel nagyobb tápod legyen! Van olyan táp aminek 3 év a garanciája, ami ugye nem elhanyagolható, szóval később is jó lesz. Meg ugye két winyó + winyóhűtő, meg lehet hogy még kicserélsz pár dolgot...
Szóval akkor a 450es tápom maradthat? Vagy most félreértettem valamit? Bocs, de nem vagyok ebben a dologban zseni. Ja és az mennyit számít hogy a 450es Q-Tec bizony már pár éves konstrukció? Vagy azóta nincs olyan nagy teschnikai fejlődés? http://www.qtec.info/products/product.htm.912.html
Elnézést a kérdéshalmazért!
http://prohardver.hu/teszt/radeon_hd_4870_a_gtx-ek_ellen/osszegzo_tablazat_tesztkonfiguracio_es_fogyasztas.html
Na csak az a baj, hogy azért döntöttem az új gép mellett, mert a régi alaplapja már öreg volt és szépen feladta...Na de akkor meggondolandó az új táp. Megfordult a fejemben hogy kevés lesz, ezért kérdeztem meg. Köszönöm a válaszod!
Szerk.: Bár megmondom őszintén nem értem a dolgot, mert én is keveslem a Q-Tec 450w-t, de megnéztem pár eladó konfigot, és amiben Quad Core, meg 8800gt, meg 4Gb RAM stb. van ott csak 400wattos a táp. Van amelyik CoolerMaster, van amelyik Chieftec. Vagy ezek jobbak mint a Q-Tec? Nem értem miért van azokban "csak" 400w....
Jó lesz így szerintem, vinyóból a Samsungot ajánlom.
Olvasgattam itt, és látom értitek a dolgotokat, így én is csatlakozom a bizonytalanok táborához!😀
Nos, 5 év után gépcsere lesz...le is írom miféle:
Alaplap: Gigabyte EP45-DS3R 775 DDR2 PCIE
Processzor: Intel Core 2 Duo 3.0GHz E8400
Memória: 2x 2GB 800MHZ DDR2 (KINGSTON)
Videókártya: Club3D 8800GT 512MB GDDR3
Úgy érzem jó lesz a gép, bár ha van valami észrevételetek szívesen fogadom.
Még a régi gépben behalt a tápom, ezért vettem kb. 1 éve egy Q-Tec 450W Dual Fan típusú tápot. Nos az lenne a kérdésem hogy bírni fogja-e a fent említett configot? Vinyó az egy 500-as lesz (Sata2), meg a régi 120-as (Ata133) mobil rack-ben, gondolom ezek is befolyásolják. Köszönöm előre is!
A másik pedig az, hogy a Noname táppok, mint a Codegen is 450W-t vesznek fel, de 420 körül adnak le csak a gép felé és ez idővel csak romlik!
Alaplap: Gigabyte M61PME-S2
Processzor: Athlon 64 X2 4600 2,4
VGA: Sapphire Radeon HD 3650 512MB PCE (128 Bit, DDR-III)
RAM: 2*1 Gb Kingmax 800 MHz,(2*2 Gb meg 4*1 Gb az ugyanott van kb.?)
és Tápegység: Codegen 400 W ATX
Előre is köszönöm ! 😀
Alaplapból meg inkább GIGABYTE P35ös szériából válassz.
Ez elvileg 60-70 ezerből ki is jönne...
csak az lenne a kérdésem, h ezen a far cry 2 elfutna maxon??
- Döntsd el Milyen típusú gépet akarsz AMD v. INTEL?
- Mire akarod használni, multimédia, office, játék?
- S szerintem a legfontosabb szempont, ha az ember nem tudja minden félévben fejleszteni a gépét, hogy egy magasabb kategóriás alaplapot válasszon, hogy későbbi gépfejlesztésnél ne kelljen alaplapot cserélni!
Uff
Unokatesómnak összeállítottam egy közepes szintű gépet:
ALAPLAP:ASUS M2N
VGA:MSI GEFORCE 7300GT 256MB DDR2
PROCI:AMD ATHLON 64 X2 AM2 4200+
RAM:512MB DDR2 800MHZ KINGMAX
EZ JÓ-E LESSZ ÍGY? ÉS EHHEZ ELÉG-E A 400 WATTOS TÁP?
MIHAMARABB VÁROM A VÁLSZT.
Gianward Bliss 8600GT 512MB DDR3 15000-16000 ért láttam egy boltban.*hmm*
Intel Pentium 3.0Ghz
Intel Dual Core 2.0 Ghz
Intel Celeron 3.3 Ghz
Crysis,Assian's Creed,Mass Efect,Gears os War,Race Driver: GRID,NFS Pro Street stb.. ezekehez a játékokhoz kéne leginkább 😀
szerintetek sAM2+ Phenom X3 8450 Box -nak a max:95W fogyasztás az sok?
sAM2 AMD Athlon64 X2 6400+
sAM2+ Phenom X3 8450 Box