Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Halamadrid0827 avatar
A keret elég vékonyka, de meglátom mit tehetek az ügy érdekében.... 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Halamadrid0827: Ha őszinte akarok lenni, akkor igazából a 270 illik hozzá leginkább. 😀
Viszont bármelyiket rakhatod mellé. Piero javaslata kifejezetten jó ötlet. Tényleg csak a keret és lehetőségeid kérdése.
0
0
0
0
Puffin avatar
Tegyél mellé RX 470-et ha van rá keret.
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
csuz-li: Kösz a gyors segitséget... Még anyi, h milyen kártya illene a procimhoz, amivel még megbirkozik? pl. Gtx 960, r9 280x?!
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Hunork:
Semmi gond. Tévedni emberi dolog, velem is megtörténik párszor.
0
0
0
0
Hunork avatar
reszler112233: elnézést, nem voltam figyelmes, azt hittem általános tv+hdd kérdés volt. Igen, amit linkeltél, az külső tápos, és jó.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Halamadrid0827: Leginkább még 4GB memóriával járnál jobban. Amúgy meg vegyél VGA-t. Ha ettől processzorlimited lesz, akkor ráérsz venni egy 8350-et később is. (Mindig érdemesebb VGA-t cserélni, mert az az, ami a játékoknak leginkább kell. Processzort csak akkor cserélj, ha már nem nő a teljesítmény a várt mértékben a VGA csere után)
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Szerintetek hogyan járnák a legjobban. Lecserélném a mostani kártyámat egy erősebre, vagy a procit cserélnétek le és a kártya maradna a régi? Hogyan lenne a jobb? 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Ahogy én nézem a 3,5-es külső házak külső tápról kapják a kraftot.Legalábbis ami nekem is van amit linkeltem is a hálózattól kapja az áramot.
0
0
0
0
Hunork avatar
Athis18: nagyon figyelj rá, meg kell nézni a TV adatlapján, hogy mekkora a mA értéket kezel le. Különben elszállhat a merevlemez, és nem elsőre, csak szépen használat közben. Korábban alapvetés volt, hogy külső tápos merevlemez a legjobb tévéhez. Mondjuk azóta fejlődött sok minden, de azért kell utánajárni, mert azért azt elhiszem, hogy a low tévé kategóriánál annyira nem erre figyelnek a gyártók...
Idézek az én tévém leírásából, ilyet keress, és utána megnézni a vinyót: TV - HDD energiaellátás: 5V / 500 mA ( 2,5 Watt) vagy 5V / 1000 mA ( 5 Watt)
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Athis18:
Nekem ilyen igaz a géphez kötve, de szerintem TV-vel is működik ráadás USB 3-al rendelkezik.

[LINK]
0
0
0
0
Athis18 avatar
Sziasztok.
TV hez szeretnék kulso hdd-t csatlakoztatni film tárolás céljábol. A hdd megvan már, viszont ház nincs hozzá. 3,5" kulsö házat tudnátok e ajáánlani 10e Ft-al bezárva?
Köszi
0
0
0
0
VeNtRaX avatar
Tervező programok miatt kell az sajnos, a procihűrő az adott már régi gépből, az amíg nem szerzek egy ujabb hűtőt csak jobb lesz mint a gyári
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
lincoln_a_vandor : szerintem rakd ujra a c++ okat és vagy framework öt, jobbat nemtok.
ventrax : szerintem jó ez így, 16GB RAM ot nemtom mire használsz de ha 8GB lenne be se spórolsz sokat, bár akkor lehet már 212 evo is kijönne 😀
0
0
0
0
lincoln_a_vandor avatar
https://kephost.com/images/2016/12/08/Screenshot153.png
Valakinek valami otlete ezt mi okozhatja?Minden inditasnal bejon egyszer,leOK-ezom es annyi.
0
0
0
0
VeNtRaX avatar
Nos a végleges konfig ezt lenne:
Gigabyte P67A-UD4-B3 rev1.1
Intel Core I5-2500k cooler master hyper 103-al
16GB (4x4Gbyte) Corsair 1600Mhz DDR3 RAM
Gigabyte GTX 760 OC Windforce3 2Gb
Kingston v300 120gb ssd
Western Digital Green 500gb hdd
Toshiba 500gb hdd
Fsp blue storm II 500w
Zalman z3 házba

Vélemény? Szerintetek pár évig használhato lenne még?
0
0
0
0
Hunork avatar
VeNtRaX: az nem rossz ennyiért, bár ha lehet, akkor alkudj. (ha tudsz) 40-45k még jobban fest. 😀
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
hát sebesség beli jelentőssége van, bár telefonnál annyira nem jön ki. ha meg nem írják oda az csak az oldal/gyártó hanyagsága
SDHC ugyanúgy megy minden telefonban, nekem egy SDHC Class 10 van egy 5 éves telefonban.
0
0
0
0
no avatar
Meg az lenne a kerdesem,hogy van oyan kartya,ahol van irasi sebesseg feltuntetve,van ahol meg nincs,ennek van valami jelentosege?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Simán működni kell a telefonban a microSDHC kártyának is.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok,
Nem talaltam topicot a kerdesemhez,ezert ide irok.
Lumia 640-be szeretnek egy 16Gb microSD kartyat venni,azt irjak,hogy ezt tamogatja,talaltam kartyat,de az microSDHC,rendes valaszt nem talaltam ra,hogy mukodne-e vagy sem,tudnatok segiteni?
0
0
0
0
VeNtRaX avatar
Akkor viszont beletolok kicsit többet és többet cserélek ki
Gigabyte P67A-UD4-B3 rev1.1
Intel Core I5-2500
16GB (4x4Gbyte) Corsair 1600Mhz DDR3 RAM
Ez kb így 50k lesz majd
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Nem is néztem annyira utána a 2 procinak, de a tesztet nézve tényleg az i5 a nyerő.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
VeNtRaX
A különbség a két processzor között teljesítményben ha érdekel
[LINK]
Én ez alapján az i5-öt ajánlanám.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Szerintem be mivel az i5 csak 4 mag 4 szál míg az i7 4 mag 8 szál, viszont az i5 2500 az 1155 míg az i7 860 1156 tokozású így egy lapba nem passzol tudomásom szerint.
0
0
0
0
VeNtRaX avatar
Akkor szerinted akár be is válhat igényesebb játékoknál is akár? Az a lehetőségem van hogy vagy ez van egy i5 2500 de valahogy az i7 az számomra jobbnak tűnik
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Úgy hogy egy nagyobb rész megvan és nem mindent kell venni megérheti szerintem.Hogy miként és mit futtat jól csak akkor tudja meg az ember ha felteszi és kipróbálja.Viszont szerintem az i7 860 nem az a kategória ami alacsony gépigényű játékokra alkalmas.
0
0
0
0
VeNtRaX avatar
Ezekből egyes alkatrészek a régebbi gépemből vannak, az ssd, a merevlemez, és a gtx 760, na meg a ház, árban kb:
I7 860 17-20k
Alaplap 10k
4gb ram 4-5k (a maradék 2x4gb az régi gépből szintén)
A táp meg az már szintén megvan
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Egy átlag felhasználónak teljesen mind1 hogy dualba vagy nem dualba van téve a ram.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
VeNtRaX:
Mennyibe lenne az egész? Meg én SSD-t használtan nem vennék.Na meg a memóriánál vagy tennék még egy 4GB-ost vagy inkább 2x4-el használnám a Dual Channel miatt.
0
0
0
0
VeNtRaX avatar
Hello mindenki, segítséget szeretnék kérni, akarok összerakni használt alkatrészekből egy gépet és kiváncsi lennék hogy mennyire lenne alkalmas játékra esetlegesen:
I7 860 cooler master hyper 103as procihűtővel
12gb ddr3 1333mhz ram (3x4gb)
Gigabyte p55 ud3l alaplap
Gigabyte nvidia gtx760 Windforce3 2Gb
Kingston v300 120gb-os ssd
Toshiba 500gb hdd 7200rpm
Ezek egy zalman z3 házba, sok ventivel
Ja és egy fsp blue storm II 500w táppal

Válaszokat előre is köszönöm
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
akkor veszel egy 4slotos atx lapot és abba belemegy a 4x4 is
0
0
0
0
ghosthun06 avatar
ddkk22

Teljesen logikus amit leírtál. Sajnos most kezdtem el foglalkozni először a gép alkatrészekkel és egyáltalán nem gondoltam bele ezekbe de talán egyszer belejövök mint te. 😀
0
0
0
0
ddkk22 avatar
kissbence070398

Szivesen 😀 De hát már le írtam 😀 Annyi a lényeg egy kicsit bonyolultabban, hogy a nem minőségi tápok több ágon adják le a 12V-ot, ezért a hatásfok soha nem lesz annyi amennyinek lenni-e kéne. pl az a kolink táp max csak olyan 300w-ot tud le adni. De egy minőségi 500w-os ami 1ágon tud le adni 12V-ot az le fog neked adni 400-450w-ot. Pont ezért írják oda sok videokártyához az ajánlott tápoknak a 600w-os tápokat hogy a gyagyi tápok is elvigyék.
De mondok neked egy saját példát volt egy gigabyte superb 550w-os tápom mellette egy fx 8320-as proci és egy hd 6870-es kártya, tavaly nyáron vettem bele egy r9 290 kártyát mivel úgy voltam vele h van egy 550w-os tápom azt simán elvisz bármilyen 1kártyás rendszer 😃 ami igaz is a minőségi tápokra, csak a gigabyte superb táp nem éppen minőségi táp, ezért tápot is kellett cserélnem, mert ahogy bekapcsoltam a gépet le is állt 😃 jó tanuló pénz volt hogy nem csak az a lényeg hogy hány wattos valami, am 2009-be vettem azt a giga tápot, mondták hogy nem valami jó táp inkább vegyek valami márkásabb fsp vagy corsair tápot, de hát nem volt több pénzem és bele ugrottam, hát inkább gyűjtöttem volna, és tényleg vettem volna egy minőségi fsp vagy corsair tápot, akkor nem kellett volna tápot se cserélnem tavaly. 6év utána jött ki az a 2009-es hiba hogy türelmet voltam és megvettem a gagyit mert nem hittem el hogy nem lesz elég az a 550w.

Még utólag annyit hogy én már nem vennék 2x4 ramot, inkább 1x8-at [LINK] és ha lesz pénzed utána még vehetsz beled 1 ugyan ilyet.
Ha 2 slotos lapba bele rakod a 2x4 gb ramot akkor ha kevés lesz a 8gb ram ,akkor lehet eladni a 2x4 ramot, és lehet kezdeni elöről a ram vásárlást és többe fogsz kijönni.
0
0
0
0
ghosthun06 avatar
NSD4rKn3SS

Köszönöm a fejtágítást. 😀 Megpróbálok a leírtakból összeállítani egy sokkal praktikusabb gépet. 😀 Szép napot nektek!
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
kissbence0703981

RAM-ból teljesen fölös 2400-asat venned a CPU 2133-nál nem visz többet.
Helyette [LINK] ezt ajánlom.

Prociból ahogy ddkk22-is írta, az erősebbet vedd i5 6500. Többre fogsz vele menni jóval!

VGA-ból tényleg hülyeség bármit megvenni ami a 470 vagy 1060 3GB alatt van, én mondjuk az RX 470-et ajánlanám, hosszabb távra sokkal jobb vétel, DX11-alatt kevesebbet tud, de elhanyagolható az a pár FPS esés, DX12/Vulkan -ra épülő játékokban viszont jobban teljesít, plusz 1GB-rammal több is van rajta.

Tápegységről annyit hogy tényleg rossz a minősége a Kolink tápoknak, alacsony minőségű alkatrészekből készül és hiába a 80+ Bronz...
nézz inkább egy FSP, EVGA tápot vagy még a CoolerMasternek is vannak jobb szériái.

A gépház nem rossz, de egy kis plusz pénzből már sokkalta jobbat is lehet találni ami jobban szellőzik és gyárilag felvan szerelve coolerekkel.
pl [LINK] vagy [LINK]
0
0
0
0
ghosthun06 avatar
ddkk22

Köszönöm a választ. Még van időm hezitálni bőven, hogy milyen alkatrészek legyenek a gépben. Kifejtenéd, hogy a jelenlegi táppal ami benne van mi a probléma?
0
0
0
0
ddkk22 avatar
kissbence070398

Haladjunk sorba.
Én az a proci helyett inkább a nagyobb testvérét venném, a i5 6500-at. Nem is tudom minek adták ki a 6400-at.
Hdd márkát nem írtál de én ezt ajánlom [LINK]
Alaplapból én inkább olyat vennék amibe 4 ram slot van.
Kártyából én nem ajánlom a 1050ti-t. Amennyiért adják azt a kártyát abból a pénzből már vesz az ember egy gtx 1060 3gb-os kártyát vagy egy amd rx 470-ent, mind 2 kártya jóval erősebb mint a 1050ti. De első a gtx 1060 mert az rx 470-nél is erősebb.
Háznál annyit nézzél hogy elférjen a kártya + legalább előre és hátra lehessen ventit rakni a jó szellőzés érdekében.
Azért nem illik bele mert a táp gagyi, tápból soha ne a gagyit vedd meg, mert ha az le ég akkor valószínű hogy volt egy géped, meg egy gagyi 500w-os soha nem fog neked leadni annyit mint egy márkás 500w-os táp. Magyarán ahol a kolink már annyi áramosat se tud le adni hogy bekapcsoljon a gép, a márkás 500w-os még vígan menni fog. [LINK] [LINK]

De ez a te döntésed, én véleményem az hogy amit írtál gépet azt úgy nem venném meg.
0
0
0
0
ghosthun06 avatar
Sziasztok! Karácsonyra szeretnék vásárolni egy számítógépet és eme konfig mellett döntöttem.

Proci: Intel Core i5-6400
Memória: 8GB Avexir 2400MHz DDR4
HDD: 1000GB SATA 7200RPM
Alaplap: MSI H110M PRO-D
Videókártya: nVidia GTX 1050Ti 4GB GDDR5
Gépház : Aerocool V3X
Tápegység: Kolink 500W 80+ Bronz

Viszont sok ember írta, hogy a tápegység nem illik bele. Valaki tudna egy kielégítő választ adni, hogy milyen tápegység illene bele és, hogy miért is? Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
0
0
0
0
Puffin avatar
HakuDragon: Csak nálam semmi fura hangja nincsen a vinyóknak. Tegnap reggel simán indult.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Piero: Sentinel szerint az is 100/100as volt. A hangja viszont már egyértelműen másról árulkodott.
Már össze vissza ment a vezérlés is.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Akkor majd összekötöm, tudom hogy nem kell mindent belerakni de max 1-et tudnék spórolni ha a hdd a cd meghajtó és az ssd ráférne egyre de sajnos nem egy távolságban vannak
Majd máskor megpróbálom fejebb rakni.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Andris18

Az a táp moduláris, vagy is ami nem kell kábel, ami nincs rákötve semmire, azt nyugodtan kilehet húzni.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Ez tényleg sok kábel, kötözővel próbáld oldalra húzni valamerre, ha nem tudod hozzákötni semmihez, akkor csak fogd össze, már az is számít valamit
0
0
0
0
Andris18 avatar
Oké srácok, látom hogy túl sokat kérdeztem csak drága volt ez a gép anno és nem én fizettem. Szeretnék vigyázni rá és nem tönkretenni és alapvetőn nem sok mindent szereltem még.

A jó hír hogy működik és sikerült minden kivéve a kábelek elrendezését. A "rejtett oldalra"=bal oldala a gépnek, ahol elég szűkösen van hely a sok leágazó csatlakozó miatt nem tudtam a ház bal oldalára vinni a kábeleket (van kemény 1 centi hely kb.). Kíváncsi vagyok attól még jó lesz-e a szellőzés. A gép mostmár sokkal csendesebb.

[LINK]
[LINK]
[LINK]

KÖSZÖNÖM Piero Hunork Reszler112233 !!!!

(legközelebb azt kéne kitalálom hogyan takarítom ki belül 😜
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Andris18: Minek ennyit tökölni vele? A CPU 4+4 ki van írva hova kell bedugni a tápba. A 20+4-nek is.Ezeket az alaplapon csak oda tudod kötni ahova is kell. A Sata csatlakozókat meg tetszés szerint vagy amennyi kell és ahogy jobban elfér oda dugod be.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.
Az a kerdesem lenne,hogy egy ujjonnan osszerakott gep utan,a beallitasok sok maceraval,nehezseggel jarnak?
0
0
0
0
Hunork avatar
Andris18: most ezt én sem értem. Minden kábelnek van helye (vagy marad nyilván üresen Sata, molex, ez ugye attól függ, hány periféria, ventilátor...stb van a gépben). Mindent leírtál, mire kell, ez rendben van. Floppy nincs, akkor nyilván azt nem használod fel. Kábelkötöző arra kell, hogy szép és egységes legyen a cucc, ne lógjanak szanaszét. beszerelés után kell ezeket használni. (már ha...)
20+4 pines gondolom az alaplapba megy a másik vége meg hát igazából ahol van hely neki
Hát ezt ne értem. Alaplapra megy, másik vége meg a tápból jön ki. 😀

Nem kell tesztelni előtte, főleg ha új a táp, még a végén kárt teszel benne. Az ilyen vélemények csak összezavarják a user-t.
20+4: csak egyféleképpen lehet rádugni. Másik állásban akadni fog, erőltetni kell. Megnézed, most hogy van, és szépen úgy dugod rá.
Ha viszont nem vagy biztos magadban, akkor inkább egy PC kisbolt, ahol megcsinálja neked a boltos, és nem kér érte sokat. És akkor tuti lesz.
0
0
0
0
Puffin avatar
Andris18: minek ennyi macera? Beszereled és kész....
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció