Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
humerot avatar
AsRock 970 DE3 U3 S3 ez lenne az az alaplap
0
0
0
0
GAMER2 avatar
humerot írta:
egy régi chipsettel rendelkező alsó kategóriás alaplap milyen hardverelemek tuningolásában szabhat határt illetve ha van ilyen abban milyen mértékben azt tudom , hogy a procibol ezáltal nem lehet kihozni azt amit egyébként kilehetne de ezen felül lehet hatással a vga ra esetleg ??

Pontosan milyen típus? 😀
0
0
0
0
humerot avatar
egy régi chipsettel rendelkező alsó kategóriás alaplap milyen hardverelemek tuningolásában szabhat határt illetve ha van ilyen abban milyen mértékben azt tudom , hogy a procibol ezáltal nem lehet kihozni azt amit egyébként kilehetne de ezen felül lehet hatással a vga ra esetleg ??
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Feki1991 írta:
TaylorXIII írta:
Devis írta:
TaylorXIII: 160tdp-s procit egy amd-s lap nem támogat, legalábbis így nincs kiírva. haveromnak 960t-t 6 magosítottam, neki is vmi finom tdp érték jött ki. lap max 125W-os procit támogatott.
Szal sztem abban a prociban nem viccből lettek letiltva a dolgok.

AKkor pechem van😃 Pedig am stabil netezés stb közben. Csak prime 95-t nem bírja meg játékból is 1 perc után kifagy de akkor is 0,1-t Voltot adtam neki ide oda amoda. adtam CPU voltage-ra, VID-re NB voltage-re sokféleképpen. Még 4x1Ghz-el is megpróbáltam de még úgy is kifagyott😃 Akkor tényleg baj lehet a magokkal mi?😃 Tudom, hogy nincs ilyen proci de a szoftver ezt írta. Abból gondoltam, hogy ez is lehet baj mert van ami viszi a 140 Wattost is és akkor ott nem lenne akkora plusz. Vagy egy olyan lapon amin 8 pin nem 4 pin CPU aljzat van. Enyém 4 pines.

szerintem a 4 pin lessz a ludas mivel próbáltam feloldani a 960t-met 6 magossá 4 pinen, az asztalig eljutott a gép s kifagyott, amint bedugtam a másik 4pinest, stabilan működött...

Jah, lehet😃 Szóval másik alaplap kéne😃
0
0
0
0
Feki1991 avatar
TaylorXIII írta:
Devis írta:
TaylorXIII: 160tdp-s procit egy amd-s lap nem támogat, legalábbis így nincs kiírva. haveromnak 960t-t 6 magosítottam, neki is vmi finom tdp érték jött ki. lap max 125W-os procit támogatott.

AKkor pechem van😃 Pedig am stabil netezés stb közben. Csak prime 95-t nem bírja meg játékból is 1 perc után kifagy de akkor is 0,1-t Voltot adtam neki ide oda amoda. adtam CPU voltage-ra, VID-re NB voltage-re sokféleképpen. Még 4x1Ghz-el is megpróbáltam de még úgy is kifagyott😃 Akkor tényleg baj lehet a magokkal mi?😃 Tudom, hogy nincs ilyen proci de a szoftver ezt írta. Abból gondoltam, hogy ez is lehet baj mert van ami viszi a 140 Wattost is és akkor ott nem lenne akkora plusz. Vagy egy olyan lapon amin 8 pin nem 4 pin CPU aljzat van. Enyém 4 pines.

szerintem a 4 pin lessz a ludas mivel próbáltam feloldani a 960t-met 6 magossá 4 pinen, az asztalig eljutott a gép s kifagyott, amint bedugtam a másik 4pinest, stabilan működött...
0
0
0
0
skindzso avatar
akkor jólvan mert van egy SPIRE KEPLER PRO hütő a procin 😃
0
0
0
0
no avatar
Tökéletes. Az hűvösnek mondható.
0
0
0
0
skindzso avatar
az jó ha a procim 48-50 fokos játék közbe ? kösz a választ 😃
0
0
0
0
humerot avatar
én is ilyen pechesen választottam meg a régi 555 be met 3 mag sem ment stabilan szidtam is az anyját 😆
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Devis írta:
hátha ezen
4x1Ghz

nem volt stabil... akkor azok bizony rosszak 😃

Hát akkor nem 1 perc után hanem talán 5 percet is kibírt fagyás nélkül😃 Mármint játék közben. PRime95 alatt mikor feloldom a 2 magot és 3.2Ghz az órajel akkor elindítom az in-place large FFTs tesztet és egyből kifagy😃 Szóval van baj😃 3 magnál meg pár másodpercig bírja😃
0
0
0
0
Devis avatar
hátha ezen
4x1Ghz

nem volt stabil... akkor azok bizony rosszak 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Devis írta:

0
0
0
0
Devis avatar
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
ors11 írta:
TaylorXIII írta:
ors11 írta:
Devis írta:
965-nél nem.
960T-nél már igen

De pl. egy Fx4100-asnál igen.

Attól még mert van pár proci ami letiltott magokkal van még nem kell mindre rákérdezni😃 Sempron, Phenom, Athlon II és Phenom IIből vannak ilyen procik. [LINK]

Most olyan lehetek,mint egy szőke 😆 Ehez a feléhez télleg nem értek 😃 De a pap is holtáig tanul nemde 😀

[LINK]
Enyém is feloldható de a lap kevés hozzá😃 eleve maximum 125 Wattos Phenom II x4 965-t támogatna és B55-öm meg 160 Watt TDP😃 Szóval valszeg ezért nem megy. De még 3 mag sem megy neki de majd lehet még próbálkozom. úgy összesen 10 órát már eltököltem vele😃 De szerintem a lapom kevés ehhez😃
0
0
0
0
ors11 avatar
TaylorXIII írta:
ors11 írta:
Devis írta:
965-nél nem.
960T-nél már igen

Attól még mert van pár proci ami letiltott magokkal van még nem kell mindre rákérdezni😃 Sempron, Phenom, Athlon II és Phenom IIből vannak ilyen procik. [LINK]

Most olyan lehetek,mint egy szőke 😆 Ehez a feléhez télleg nem értek 😃 De a pap is holtáig tanul nemde 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
ors11 írta:
Devis írta:
965-nél nem.
960T-nél már igen

de ez talán még jobb táblázat: [LINK]
0
0
0
0
Devis avatar
?
ott sincsenek letiltott magok, tekintve h ott nem is magok vannak hanem modulok.
0
0
0
0
ors11 avatar
Devis írta:
965-nél nem.
960T-nél már igen

0
0
0
0
Devis avatar
965-nél nem.
960T-nél már igen
0
0
0
0
ors11 avatar
Történhete olyan,hogy egy Phenom 965 BE egy leblokkolt 6 magos proci?És estleg fel tudnám oldani,vagy ilyen nem lehtséges.
0
0
0
0
Osynho avatar
agymeno32: abba semmilyen több magos nem megy bele sajna. Min am2+ kellene, de am3 az igazi.

pitbull87: Egy tuningot illik letesztelni, mielőtt ráfogja az ember, hogy jó lesz. 😀 Adj neki egy Intel Burn testet, miközben monitorozod a hőmérsékleteket (pl aida64-el).
0
0
0
0
agymeno32 avatar
Nem feltétlen tuning, hanem akár alaplappal kompatibilis több magos proci is. Csak nem tudom milyen való hozzá 😜
0
0
0
0
Devis avatar
te esetedben a proci tuning nem sok fps-t hozna, mivel a vga fogy el hamarabb.
Abban a prociban nem lehet magokat feloldani.
Egy jobb hűtővel talán a 3,5 ghz kihozható belőle. (Alap hűtővel tilos a tuning)
0
0
0
0
agymeno32 avatar
Azt kéne megmondani hogy miket bír el. max hány magos lenne jó?
0
0
0
0
agymeno32 avatar
A processzoromat meddig lehetne bővíteni (mag,órajel) ?Illetve milyet lehet bele venni?
0
0
0
0
pitbull87 avatar
Synda Rebirth írta:
pitbull87 írta:
Olyat szokott csinálni h befagy egy játék bezárom és ilyen zöld-lila csíkosak az ikonok és nem lehet semmire nyomni ,de csak 1 játéknál csinálja ezért nem tudom h a proci miatt -e !

Akár a játék hibája is lehet, ugyanezzel a játékkal Oc előtt voltak ilyen problémák ?

Sajnos előtte nem tudtam kipróbálni .
0
0
0
0
no avatar
pitbull87 írta:
Olyat szokott csinálni h befagy egy játék bezárom és ilyen zöld-lila csíkosak az ikonok és nem lehet semmire nyomni ,de csak 1 játéknál csinálja ezért nem tudom h a proci miatt -e !

Akár a játék hibája is lehet, ugyanezzel a játékkal Oc előtt voltak ilyen problémák ?
0
0
0
0
Devis avatar
adj még neki egy pici feszt, és nézd meg úgy
0
0
0
0
pitbull87 avatar
0
0
0
0
Devis avatar
kékhalál, vagy el se fog indulni a windows
0
0
0
0
pitbull87 avatar
Ha kevést feszt adok a procinak és nem elég neki , akkor milyen jeleket szokott adni ?
0
0
0
0
humerot avatar
humerot írta:
tehát hiába lőttem ki az apm et bios ból mert os alatt felkapcsol ???
0
0
0
0
no avatar
DeanRain írta:
bobekrisz írta:
30000-ért már lehet venni i5-öt?

Én vettem az i5 2310 -est 45 ért újonnan.
Ennyinél olcsóbban talán nem lehet kapni újat..használtat meg ne vásárolj.
Én 41.990Ft-ért i5-3470-et 😃!
0
0
0
0
DeanRain avatar
Van valami az emlékeimben,hogy az i5 3570K is áron alul volt..igaz egy újság szerint..de nem volt megnevezve,hogy honnan nézték ki. 55.200-Huf.-ért. Már úgy is mindegy.Mindenesetre a srác 30 ért nem fog kapni i5 öst.
0
0
0
0
no avatar
Milyen feszültségszabályzója van a videókártyámnak?
0
0
0
0
no avatar
DeanRain írta:
Synda Rebirth írta:
DeanRain írta:
bobekrisz írta:

Ejnye, 46k-ért kaptál volna +300Mhz-et, 3470 személyében.😃

Hole?😀 Újonnan? árgépben néztem utána .Users Rendszerházban vettem végül.Lehet lett volna máshol olcsóbban proci,de minden más alkatrészt olcsóbban találtam ott...így nem akartam már más üzletben vásárolni. Lehet azóta megint lement az ára.

Újonnan, ott ahol nézelődtél, nem linkelek, régen szabályzatba ütközött.😆
0
0
0
0
DeanRain avatar
Synda Rebirth írta:
DeanRain írta:
bobekrisz írta:

Hole?😀 Újonnan? árgépben néztem utána .Users Rendszerházban vettem végül.Lehet lett volna máshol olcsóbban proci,de minden más alkatrészt olcsóbban találtam ott...így nem akartam már más üzletben vásárolni. Lehet azóta megint lement az ára.
0
0
0
0
no avatar
DeanRain írta:
bobekrisz írta:

0
0
0
0
DeanRain avatar
bobekrisz írta:

Ennyinél olcsóbban talán nem lehet kapni újat..használtat meg ne vásárolj.
0
0
0
0
no avatar
bobekrisz írta:

Talán első generációsat, s1156, s1155 40 alatt max hülyéknél.😆
0
0
0
0
no avatar
Újonnan nem igazán, talán használtan
0
0
0
0
bobekrisz avatar
0
0
0
0
humerot avatar
tehát hiába lőttem ki az apm et bios ból mert os alatt felkapcsol ???
0
0
0
0
Osynho avatar
dram visszaoszt, pcie 100 ra fixál. az a proci alapfeszen isctuningbarát
0
0
0
0
Chuck avatar
TaylorXIII írta:
Chuck írta:
komolyan nem lehet emelni? 😲 :/

régebben próbáltam a 3.5Ghz-t és kék halál volt pár másodperc múlva! ez nem azért lehetett mert kevés volt a fesz?

A szorzózár nélküli proci? Szóval szorzót emelsz vagy FSB-t? Ha FSB-t emelsz akkor azzal emeled a RAM órajelét is szóval lehet az nem bírja. Azt kéne lehet lejjebb venni.

a CPU frequency-t emelem és ezzel együtt emelkedik az fsb is és a dram frequency is!
0
0
0
0
Osynho avatar
TaylorXIII írta:
Chuck írta:
komolyan nem lehet emelni? 😲 :/

régebben próbáltam a 3.5Ghz-t és kék halál volt pár másodperc múlva! ez nem azért lehetett mert kevés volt a fesz?

A szorzózár nélküli proci? Szóval szorzót emelsz vagy FSB-t? Ha FSB-t emelsz akkor azzal emeled a RAM órajelét is szóval lehet az nem bírja. Azt kéne lehet lejjebb venni.

az szorzózáras proci. tehát fsb-t emelt.azzal meg elmászik a ram orajel, a pci-e orajel, stb. ez lesz a gond. ezert nem kell csak ugy nekiesni mindennek a biosban.
0
0
0
0
Cooley avatar
humerot írta:
a 770 es chipset tuning nál lehet hátrány vagy inkább hátrány a 4+1 fázis ??

A VRM-en és a vezérlésén több múlik. Sőt, igazából a chipszett maga nem befolyásol semmit, csak ugye a szerényebb chipszettek mellé szerényebb VRM és bios is szokott kerülni költségcsökkentés céljából. Még maga a 4+1 fázis is lehet jó, de nálad még mindig az APM-mel van a fő gond. AMD OverDrive-val kikapcsolhatod.
0
0
0
0
humerot avatar
a 770 es chipset tuning nál lehet hátrány vagy inkább hátrány a 4+1 fázis ??
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció