Milyen alaplapot vegyek?

Szerző: dave500, 2009. May 18., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Warrior1001HD avatar
hello

Gigabyte 880GM-D2H AMD 880G/SB710 SocketAM3 mATX alaplap
megnéztem a gyártó honlapját de nem láttam sehol hogy
sata2 vagy sata3 csati van rajta? ti nem tudjátok?😃
0
0
0
0
SnileZ avatar
gyenesmartin:
Prohardveren sűrűn ajánlanak Asrockot (csak azt a gépösszerakósba). Gondolom többen is vesznek azok közül Asrockot

I p o n gépösszerakó fórumban is sokszor ajánlják. Gondolom nem azért mert rosszat akarnak az embernek...
0
0
0
0
grafi97 avatar
most olvasgattam owners thread-et és semmi gond nincs a z77ex4-el. az oc is "rock stable".:-)
[LINK]
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
Nem biztos, hogy mindenki szalad beírkálni, hogy bedöglött valamije. Én sem írom sehová.

Ezt meg nem lehet kifejezni statisztikában, mert ahoz ez kevés adat. Eladásidarab-beszartdarab kellene.

Lehet, hogy van 400 eladott ASUS lap a topikosok között ebből 50 beírta, hogy baja van és lehet hogy van 120 ASrockos, akiből 50 beírta, hogy baja van. Ugyan annyi hibás lap, csak nem mind1 mennyiből.
Prohardveren sűrűn ajánlanak Asrockot (csak azt a gépösszerakósba). Gondolom többen is vesznek azok közül Asrockot.
De mindegy én még egy elromlott Asrockal sem találkoztam akár ismerőseim közül sem. (Nem is nagyon tuningolnak)
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
De szidom, mert nem hiszem (hisszük), hogy szar, hanem tudom (tudjuk). A 3év garanciát sem azért vezették be mert olyan jók, hanem puszta kényszerből, mert a kutya nem vette őket, hogyha 1-2 ezerért kapnak +1évet másnál. Kényszer.

Leírtam, hogy megvan a létjogosultságok a 0-20.000Ft kategóriában, kényelmesen. Irodai Office-os gépekbe, ahol nem kapnak terhelést, csak mennek alapjáraton. oda veszik, oda valók. Ott tökéletesek.
Bár akkor már azt nem értem, hogy az asrockos topikokban miért ugyanannyi %-ú vagy csak kicsivel több a hibabeszámolás. Bár a hibák is csak annyi, hogy nem ad képet a kártya.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
Annyira szimpatikus gyerek lennél, ha nem akarnál mindenképpen MaximumGame kistestvére lenni.

Pont azt csinálod, mint Ő.
Van egy véleményed (ami tegyük fel szar) és akkor is hangoztatod, amikor már 6-an írják, hogy nem úgy vagy, sőt még írod is, hogy "nem érdekel, akkor is úgy van"
Aztán a végén, amikor elfogy a levegő, vagy elmenekül vagy "oké visszavonok mindent".

Full MaximumGame.
Jóvan rosszul kezdtem neki. (máshogy akartam)
De attól még ne szidd az Asrockot 😂. Jók azok, ha nincs több pénz valakinek.
Csak 3-an írtátok azt amit eddig is tudtam 😜
Nem menekülök csak kilépek amibe nem akartam volna bemenni.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
LoL. Kb. ennyi a véleményem 😀
Nem tudok mit mondani. (Csak tanulok gyorsan írni, mert elég lassan írok)
Spoiler!
Milyen jó már, hogy elkezdtem itt isteníteni az Asrockot. Pedig én csak Asusban vagy MSI-ben gondolkozok.
Elnézést.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
Synda Rebirth 😆😂😆

gyenesmartin: Éreztem, hogy amiből ki kéne mászni, inkább kihagyod, mint szoktad, nem baj. 😀

Úgy írtad, úgy is értetted. Most az milyen, hogy írsz valamit, amikor gyűlik a szar, meg "áhh nem úgy értettem, hogy írtam".

Miért gondolod, hogy 20:43-kor Én ezt meg tudom neked mondani? 😊😂. Gondolod listátvezetek, és azzal alszok? 😃
Ha nem baj, nem kerekedek neki 7-9 utának és kutatom ki neked 😂

Nem képzelem, mert lehetetlen, hogy 16 évesen neked 10-20 ASRock átment a kezed között, főleg úgy, hogy az összes gépednél más van.
Nálam meg nem a kor számít, mert 18 évesen az Én kezemen sem mehetne át annyi, max 4-5, abból sem lehetne mind ASRock azért. Nálam csak azért mert Bolt 😀.

-Ja megyünk át tuningba, mert az is szempont. Manapság elég lényeges szempont, de tudom egy vitában neked ez nem érv. Csak akkor az, amikor a Te malmodra hajtja a vizet 😀
5db-ról beszélek csak, nem 10-20.
Persze persze. Egy bajom van mindig beszálok olyan vitában amivel amúgy nem teljesen értek egyett, de ha már benne vagyok azokat is kimagyaráznám. Ahhoz képest, hogy csak azért jöttem ide, hogy mondjam nem rosszak azok az Asrockok, mert mindenki azt írta, már tuningról kellene beszéljek.
Innen én visszamennék. De továbbra is azt mondom, hogy nem rossz az Asrock (7-esek). De eddig se ajánlottam még azt.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
gyenesmartin írta:
GokuTM írta:
Ha már viszonteladó, akkor Én is becsatlakozok, hogy hozzánk is ASRock jön vissza a legtöbb. Nálam is halt már meg. 😀
Nálam semmi más nem halt meg, és már gyártótól nem is nagyon hoznak vissza. Amit visszahoznak más gyártóktól, azoknál is számottevően Önkezű elbas.ás az oka a hibáknak.

De Isten ments egy veled való vitában. Nem szeretek olyannal vitázni aki minden "adatot" akkor talál ki hasra ütés szerűen, és a "tapasztalata" abban merül ki, hogy egy barát...és egy szomszéd... 😀 Ennek se füle se farka, szóval értelmetlen.

-A fentebb írt garanciát meg sem említem, mert furcsamód erre sosem reagál senki az ASRock táborból 😀-

ASRock kiváló alaplap irodába Office-os gépekhez amiket a legolcsóbb alkatrészekből dobálnak össze. Itt van létjogosultsága az ASRoknak, Kingmaxnak és Codegennek.
Olcsók és itt terhelés mentesen mennek is.
Ha ezt nekem (is) írtad.
Tán tucatszámmal visznek vissza 7-es chipsetű asrockokat? Mivel én külön kiemeltem, hogy Asrockok közül csak ezekben bízom. Főleg hogy 3 év gari van rájuk.
De egyébként a régi asrockokból is 5-ből 5 még hibátlanul megy.

Én ezt csak neked írtam.
Nem emelted ki külön, annyit sem írtál, hogy csak a 7-es szériára érted. Annyit írtál, hogy különösen a 7-es széria, ami annyit tesz, hogy arra fókuszálsz, de ezalatt érted az összes ASRock Alaplapot is. 😀

Nem hoznak vissza tucatszámra, mert nincs egy olyan idióta a környéken aki ha már 7-esből vesz ASRockot venne 😀
Lehet nem pont úgy mondtam, hogy csak 7-es asrock. De kb így értettem.
Csak kíváncsiságból az eladott db-okból hányat visznek vissza?
Képzeld igen. Kicsivel vagy idősebb.

Synda. Nem mindegyik I5-öt lehet húzni 5GHz fölé.
Linkelj már tesztet ahol 5-7 FPS-el kevesebb van.

(Kár hogy megyünk át a tuning részbe. Ide már én is inkább MSI-t vagy Asust ajánlanék. Inkább 20K körüli Asrockokra gondolnám jó vételnek. Mert megbízhatóak meg minden, teljesítményben sem térnek el másoktól, viszont tuning ebben az árban meg amúgy sem lenne)
0
0
0
0
no avatar
Olyan jóra én is csatlakozok. 😆

Olyan jó tuning lap, hogy egy i5 2500k nem megy 5Ghz fölé, valóban jó.
Játékra is olyan jó, hogy 5-7Fps-el kisebb értékeket mutat, valóban jó.
Nem mellesleg olyan jó, hogy OC-t nem merik 24/7 használatra ajánlani, de valóban, olyan jó...😂

Tudom én miért olyan jó, mert aranyszínű és sokaknak ez a minőséget jelenti, ellenben csak álca a szaron és ez olyan...szánalmas ! 😊
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
Ha már viszonteladó, akkor Én is becsatlakozok, hogy hozzánk is ASRock jön vissza a legtöbb. Nálam is halt már meg. 😀
Nálam semmi más nem halt meg, és már gyártótól nem is nagyon hoznak vissza. Amit visszahoznak más gyártóktól, azoknál is számottevően Önkezű elbas.ás az oka a hibáknak.

De Isten ments egy veled való vitában. Nem szeretek olyannal vitázni aki minden "adatot" akkor talál ki hasra ütés szerűen, és a "tapasztalata" abban merül ki, hogy egy barát...és egy szomszéd... 😀 Ennek se füle se farka, szóval értelmetlen.

-A fentebb írt garanciát meg sem említem, mert furcsamód erre sosem reagál senki az ASRock táborból 😀-

ASRock kiváló alaplap irodába Office-os gépekhez amiket a legolcsóbb alkatrészekből dobálnak össze. Itt van létjogosultsága az ASRoknak, Kingmaxnak és Codegennek.
Olcsók és itt terhelés mentesen mennek is.
Ha ezt nekem (is) írtad.
Tán tucatszámmal visznek vissza 7-es chipsetű asrockokat? Mivel én külön kiemeltem, hogy Asrockok közül csak ezekben bízom. Főleg hogy 3 év gari van rájuk.
De egyébként a régi asrockokból is 5-ből 5 még hibátlanul megy.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Cooley írta:
gyenesmartin írta:
Synda Rebirth írta:
gyenesmartin írta:
Asrock az 1155-ös foglalatban különösen a 7-es lapjai az egyik legjobbak. Minőségben simán ott vannak az Asusnál. Probléma sincs vele sok (mármint nem több, mint az asusnál vagy az msinél)
Ez az extreme 4 pedig elég jó tuninglap is. 8+4 fázissal elég jól lehet tuningolni.

Viszonteladóktól tudom, messze belőle gariztatnak a legtöbbet, 3x akartam Asrockot venni mindig lebeszéltek, biztos hazudtak és top alaplap.😜
Én az ivy bridges alaplapjairól beszélek. Azt tudom, hogy ebbe messze a legjobb az Asrock. Az lehet, hogy másnál már más a helyzet.
(Melyik gyártónak éri meg ha minden második alaplapot le kell garanciáztatniuk?)
Egyébként én is viszonteladóktól. Meg vásárlóktól.

Végül is azért van szinte minden asrockra csak 2 év gari, mert azok messze a legjobbak... Más gyártók leggagyibb lapjaira is csak azért van 3 év, mert szarabbak, ez így logikus... Az meg önmagában nem jelent sokat, hogy hány fázisú, de gyanítom, hogy azzal sem vagy teljesen tisztában, hogy mire jó, csak "minél több, annál jobb" alapon mondod, hogy jó.
3 év gari amikről beszélek mindegyiken.
Most írjam le, hogy fázisnál pl national semiconduktor gyártmányú fetet használtak (aki ismeri a gyártót tudja, hogy nem rosszak) amik kibírnak több tíz ampert egyenként. Kondenzátor szilárdtest Yageo. Tekercsek is Yageo. Ezek így együtt véve elég jó tuningalapot képeznek.
Talán írtam volna valahogy így? Persze, hogy számít a fázisok minősége de ez elhanyagolható mert mindegyik lapon kb ugyanúgy szerepelnek. Talán az MSI fázisai nagyon jók. De ezek alatt inkább db-ról kéne még beszélni.
0
0
0
0
Cooley avatar
gyenesmartin írta:
Synda Rebirth írta:
gyenesmartin írta:
Asrock az 1155-ös foglalatban különösen a 7-es lapjai az egyik legjobbak. Minőségben simán ott vannak az Asusnál. Probléma sincs vele sok (mármint nem több, mint az asusnál vagy az msinél)
Ez az extreme 4 pedig elég jó tuninglap is. 8+4 fázissal elég jól lehet tuningolni.

Viszonteladóktól tudom, messze belőle gariztatnak a legtöbbet, 3x akartam Asrockot venni mindig lebeszéltek, biztos hazudtak és top alaplap.😜
Én az ivy bridges alaplapjairól beszélek. Azt tudom, hogy ebbe messze a legjobb az Asrock. Az lehet, hogy másnál már más a helyzet.
(Melyik gyártónak éri meg ha minden második alaplapot le kell garanciáztatniuk?)

Végül is azért van szinte minden asrockra csak 2 év gari, mert azok messze a legjobbak... Más gyártók leggagyibb lapjaira is csak azért van 3 év, mert szarabbak, ez így logikus... Az meg önmagában nem jelent sokat, hogy hány fázisú, de gyanítom, hogy azzal sem vagy teljesen tisztában, hogy mire jó, csak "minél több, annál jobb" alapon mondod, hogy jó.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nem feltétlen asrocból van a legtöbb hibás én egy számtech boltosokok fórumán az asust láttam selejt lapnak. De végül is tökre mindegy arra való a gari.
0
0
0
0
no avatar
gyenesmartin írta:
Synda Rebirth írta:
gyenesmartin írta:

Azt nem mondtam, hogy minden második, akkor engem biztos átvágtak.😜
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Synda Rebirth írta:
gyenesmartin írta:

0
0
0
0
no avatar
gyenesmartin írta:

0
0
0
0
Borbi avatar
Synda Rebirth írta:
grafi97 írta:
Synda Rebirth írta:
Minek kérdezed, ha sokallod az árát, ráadásul nem kell... 😊 😂
Persze nem fog kávét főzni, kimosni, de lényegesen jobb minőség.😜
Keress rá Youtubeon hány Asrock xart be, több találat lesz.😆

Szerk: nekem is van 10 éves Asus lap, 3 éve még azzal játszottam.😃

simán szerettem volna látni pár véleményt. nem sokallom az árát, belefér fér a keretbe de ha kaphatok olcsóbban jobbat, akkor miért venném a drágábbikat?
Nekem most is Asrock lapom van,korábban is volt, és semmi gond nem volt vele.

az biztos, hogy nem szoftveres gond, többször is újraraktam a windows/drivereket.

Olcsóbban jobbat nem kapsz, egyik legjobb tuninglap, igaz vannak teljesen felesleges szolgáltatásai, de mindegy az a lényeg, hogy ROG 😆

Ez picit olcsóbb : MSI Z77A-GD65
Asrockot nem merem ajánlani, félek tőle.😜
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
0
0
0
0
no avatar
grafi97 írta:
Synda Rebirth írta:

simán szerettem volna látni pár véleményt. nem sokallom az árát, belefér fér a keretbe de ha kaphatok olcsóbban jobbat, akkor miért venném a drágábbikat?

az biztos, hogy nem szoftveres gond, többször is újraraktam a windows/drivereket.

Olcsóbban jobbat nem kapsz, egyik legjobb tuninglap, igaz vannak teljesen felesleges szolgáltatásai, de mindegy az a lényeg, hogy ROG 😆

Ez picit olcsóbb : MSI Z77A-GD65
Asrockot nem merem ajánlani, félek tőle.😜
0
0
0
0
grafi97 avatar
Synda Rebirth írta:

0
0
0
0
TaylorXIII avatar
grafi97 írta:
Synda Rebirth írta:
grafi97 írta:
Asus Maximus V Gene vagy AsRock Z77 Extreme 4? 😊

Ezt most komolyan kérdezed ? 😆
Egyik legjobb s1155 lapot összehasonlítani egy asrockal...tudásba nem is, de minőségben nem egy kategória.😂

na de árban se, 600 korona különbség(az asus drágább). meg azt hallottam, hogy annyira nem olyan rossz annak az asrocknak a minősége.

meg ezek után valahogy nem kívánom az asust.😕 :

alig múlt 1 éves a lap és az alaplapi hangkártya egyből beszart, a 6 éves asrock lap meg gondtalanul megy. lehet hogy csak én vagyok ilyen szerencsétlen...

Nekem két Asrock lapom volt az első ami még 2006-os talán mai napig szépen megy. A második is megy csak egy kondi kidomborodott rajta de megcsinálták s azóta is megy. ASUS lapom még nem volt soha de azt mondják jobb mint az Asrock. Videót kösz, hogy linkelted mert ha lesz ilyen hiba tudni fogom h ez nem szoftveres gond😃
0
0
0
0
no avatar

0
0
0
0
grafi97 avatar
Synda Rebirth írta:
grafi97 írta:

Egyik legjobb s1155 lapot összehasonlítani egy asrockal...tudásba nem is, de minőségben nem egy kategória.😂

na de árban se, 600 korona különbség(az asus drágább). meg azt hallottam, hogy annyira nem olyan rossz annak az asrocknak a minősége.

meg ezek után valahogy nem kívánom az asust.😕 :

alig múlt 1 éves a lap és az alaplapi hangkártya egyből beszart, a 6 éves asrock lap meg gondtalanul megy. lehet hogy csak én vagyok ilyen szerencsétlen...
0
0
0
0
no avatar
grafi97 írta:

0
0
0
0
grafi97 avatar
0
0
0
0
no avatar
köszi 😀 azthittem hogy 3.0kell neki mert azt irta valahol -.-"
0
0
0
0
niteforce avatar
nagybaczon írta:
Nem számoltam ki igazán hogy menyi van rá de a lehető legolcsóbb legyen. PCI-e 3.0 HD7770 miatt kellene, phenom ii meg x4 965 black editionnak

elég annak bőven a 2.0-is, sőt, ma az összes VGA-nak elég. Ez a PCI-e 3.0 majd pár év múlva lesz igazi előny.

az ASUS M5A97 jó vétel, vagy olcsóbban a Gigabyte 970A-DS3
0
0
0
0
no avatar
áljunk csak meg.. össze vagyok zavarodva. msi hd7770nek akkor most pci-e 3.0 vagy 2.0kell? ha 2.0 akkor asus m5a97 alaplap jó
0
0
0
0
no avatar
Nem számoltam ki igazán hogy menyi van rá de a lehető legolcsóbb legyen. PCI-e 3.0 HD7770 miatt kellene, phenom ii meg x4 965 black editionnak
0
0
0
0
niteforce avatar
nagybaczon írta:
Sziasztok! milyen alaplapot vegyek? ami fontos: legyen rajta PCI Express x16 3.0 foglalat valamint támogassa a phenom ii procikat, ddr3as memória foglalat és nagyjából ennyi.

a PCI-e 3.0-t csak az ivy bridge támogatja, csak az új intel chipseteken található. De mondjuk még felesleges is.
Mennyi pénzed van rá amúgy?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! milyen alaplapot vegyek? ami fontos: legyen rajta PCI Express x16 3.0 foglalat valamint támogassa a phenom ii procikat, ddr3as memória foglalat és nagyjából ennyi.
0
0
0
0
TomiMan avatar
Köszi 😃 igen az egy picit jobban szerelt 😃
0
0
0
0
no avatar
TomiMan írta:
Hello!

ASUS P8H77-M LE 25E

I3 2120 alá lenne, vélemények?
(Ha esetleg más lapot ajánlotok akkor max bruttó 25E-ig) 😃

Ott az Msi, egyel feljebb 25k 😆
Később rakatsz bele szorzótármentes ivy-t.
0
0
0
0
TomiMan avatar
Hello!

ASUS P8H77-M LE 25E

I3 2120 alá lenne, vélemények?
(Ha esetleg más lapot ajánlotok akkor max bruttó 25E-ig) 😃
0
0
0
0
no avatar
Matyi10 írta:
sziasztok intel I5 2500k procihoz szeretnék alaplapot mit tudnátok ajánlani?

MSI Z77A-G43 /// 25k

ximo: neked ugyanez.😃
0
0
0
0
Matyi10 avatar
sziasztok intel I5 2500k procihoz szeretnék alaplapot mit tudnátok ajánlani?
0
0
0
0
ximo avatar
Valaki tudna ajánlani egy 1155-ös alaplapot, a mostani lapon helyett amivel érdemes lenne 7870 crossfire-t építeni? (a mostani is támogatja az SLI-t CF-t csak a második PCI-E "x4-es" )
0
0
0
0
niteforce avatar
Warrior1001HD írta:
[LINK]

ezen milyen Sata csatlakozó van??

szerintem Sata 3 nézétek meg kösszi

ez csak sata 2, az A75-ösökön van sATA3
0
0
0
0
Warrior1001HD avatar
[LINK]

ezen milyen Sata csatlakozó van??

szerintem Sata 3 nézétek meg kösszi
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Amúgy meg az ASUS M5A97. Olcsóbb is valamivel.
0
0
0
0
niteforce avatar
MSI a legjobb ezek közül
0
0
0
0
djkacor avatar
Vélemény erről az alaplapokról?
Gigabyte GA-970A-UD3
[LINK]

Gigabyte GA-970A-D3
[LINK]

MSI 970A-G46
[LINK]

Melyik jobb és miért?
a válaszokat előre is köszönöm
0
0
0
0
no avatar
Köszi a segítséget!
0
0
0
0
Cooley avatar
Különbség az sok van, konkrétan dupla akkora sávszélessége van a 3-asnak, de egyenlőre még nem nagyon lehet kihasználni. 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
Gery21 írta:
niteforce írta:
Gery21 írta:
Sziasztok! Ki néztem egy videókártyát ami PCI Expressz 3.0-ás akkor most ilyen alaplapot kell választanom?

nem, jó a 2.0-s is.

Egyébként van a kettő között különbség?

nem sok, nagyon kevés, nem fogsz semmi hátrányt tapasztalni
0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:
Gery21 írta:
Sziasztok! Ki néztem egy videókártyát ami PCI Expressz 3.0-ás akkor most ilyen alaplapot kell választanom?

nem, jó a 2.0-s is.

Egyébként van a kettő között különbség?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció