Sziasztok!Lenne egy olyan kérdésem ,hogy az normális hőfok hogy a fx 8350 procim gyári órajelen 50fok aida stress test alatt.Prime 95 alatt pedig 60-ig is felmegy.Ez normális egy Nochtua NH-D14 mellett?Nem túl sok?Előre is köszönöm a válaszokat! 😀
Milyen processzor hűtőt ajánlotok az én alaplapomra?Persze úgy gondolkozzatok hogy egy thermaltake commander ms 1-es házba és egy corsair cs 600-al.Max 15 ezer a limit.Köszönöm előre is.
sziasztok tudnátok nekem ajánlani fm2es processzor hütőt? amd a8 5600k a procim a gyári hütését cserélném le mert nem a legjobb max 4000ig gondolkodok árban . elöre is kösz
Sajna igazad van a 187 mm-re nem fog elférni egy 12 ventis hűtő..ahhoz 140-150mm-nél nem szabad magassabnak lennie ráadásul attól függ az alaplap mögött mennyi az üres kábelmenedzsment hely..
Ahogy néztem 100W-os a procid. 12-es ventik világában gondolkozz..lehűti egy 9-es ventis hűtőis de mint Cseszka irta megjön a hangja...
A hyper tx3 kb olyan kaliber mint nekem anno az Artic frezer 64..alapon hangtalan egy 2-4 magos procival..de ha pl tartósan elkezded 100%-ra kihajtani akkor nem porszivó hangja van hanem kissé mélyes olyan whúúú-whúúú DDD nehéz leirni kissé öblös hang :-)
Ami nekem van procim Phneom X2 555BE négymagosítva kb 125 W ..ha elkezdem húzni 3.6-3,8-ra akkor ott már vannak érdekes adatok állítólag 160w is lehet simán főleg ha feszt is kell emelni..
Mondjuk ezért van nekem a Thermalright extreme 120..2 db 12-es ventivel...az 6-800-as fordulattal megfogja 50-55 fok környékén akkor is ha 35 fok van a lakásban.
Szóval 1 dolgot soha nem bántam meg a vga-vagy cpu hűtő kissé indokolatlannak látszó túlméretezését...meghálálja azzal hogy zajtalan,kíméled az alaplapod,és a hardvert..másrészt ha jól választasz több gépet is kiszolgálhat egy jó hűtő...nekem 3 éve van a cpu hűtőm de még marad szerintem 3-4 évet..a vga hűtő az kb 4 éves..ez a 4. karija :-)
Játékkal ritka hogy kihajtod a 4 magot..plusz a gpu-t,de honnan tudod hogy fél év múlva mit fogsz éppen a géppel csinálni..videó,fotó konvertálás..stb..
A Hyper TX3 a 4000Mhz járatott Fx-emet is hüvösen tartotta,bár mikor bejött a nyári meleg,akkor megjött a hangja is.Ezért váltottam le.Ha alap orajelen használod,v kicsi tuningal,akkor nemlesz vele gond.
Komorszabi! Én túlhajtott (4,4Ghz) FX-4100-ra vettem egy Zalman CNPS8900 Quiet-t. 2 hőcsöves. alacsony fordulat, és tuti elfér a házban (120mm*60mm). a gyári hűtővel nyáron 60-65 fok volt a proci, ezzel a zalmannal nyáron tartja a 45 fok-ot. (nem légkondícionált szobában).
Hali!
Amd procit akarok venni(4 magosat)!És az amd gyári hűtés nem valami híres.....tudtok ajánlani egyet!
10K (FM 2)
Azt passzolom hogy a tokozásodhoz ezek megfelellőek e de érdemes utánanézned..
Cooler Master Hyper 212 EVO Univerzális kb 10k 12 cm-es ventivel
Cooler Master Hyper 103 univerzális kb 7-8 k
Cooler Master Hyper Tx3 ez biztos jó FM2-re
Most pedig kérném a cooler master magyarországi képviseletét egy kis jutalék utalására bíztatni a számomra
mivel most látom hogy mindegyik ebből a márkából jutott eszembe 😆😆
Anno a 212-t néztem ki magamnak de a vásárlása előtt belebotlottam egy Thermalright 120 extreme dögbe
igy a coler master a boltban maradt ..
A tx3-at meg csak ajánlani tudom csendes könnyű a gyári hűtőket szerintem passzívba is elveri..átlagos phenom x2 x3 x4-es meg régebbi athlon 64 kétmagosokhoz ezt és a régebbi változatát tettem .
nem tudom neked milyen és hány wattos a procid de haver Phenom X2 555-ét több óra játék után is
alapfordulaton hűti teljes csendben..igaz jó házhűtése is van ez lényeges.
mamusz11: Ha a hangjára gondolsz akkor mi a francért a számítógép hűtéséhez írsz ? Az addig oké h hűtőt veszel rá de itt elsősorban arról van szó h a gépet/procit milyen hűtővel hűtsd nem arról h meik halk meik nem... De ha annyira elviselhetetlennek tartod azt a minimális zajt amit kelt akkor vegyél 1 vízhűtést rá 30k ért aztán örülj a fejednek. Amúgy is az AMD hűtői csak akkor adnak ki porszívó hangot ha 100% os terhelésen mennek. na most 1 4Magos AMD procin soha a büdös életbe nem fog menni szerintem 60-70% fölé.
Ott a segítség kezdő vagyok toppic ott nyugodtan lehet fel tenni ilyen kérdéseket. mert így igazából 50%-ba írtad jó helyre és 50%-ba rossz helyre... :/
Olyan kérdéssel fordulnák hozzátok hogy rendszerhűtő és processzorhűtő ventiket szeretnék cserélni.
Régebben moddoltam egy házat és annak a világítós 12-cm-es revoltec ventijei vannak bent a mostani házban. Szeretném a "karácsonyfa systemet" egy nagyobb teljesítményű de halkabb rendszerre cserélni. 6-8db 12cm-es ventiről lenne szó szóval nem olcsó mulatság.
A jelenlegi Revoltec ledes venti adatai:
Típus: Csúszócsapágyas
Méret: 12cm
Levegőszállítás: 49,21Cfm
Zaj: 22,5dBa
Fordulatszám: 1200RPM
Amiket kinéztem azok a coolink swiff sorozat tagjai:
A revoltecek is le vannak szabályozva..ezért gondoltam ezt a 2 tipust..az egyiket feljebb lehet tekerni ha kell 1200-ra
A másikat meg 800 fixen járatva szabályozni sem kell...kérdés ezek az adatok mennyire helytállóak..
Azért mert 9 cm-es coolink swiffem volt hát nem voltam tőle betojva..sem lészállításra és hangos is volt.
Helló!
Azt szeretném kérdezni, hogy egy athlon 2 x4 750k-nál mennyire érdemes lecserélni az alap hűtőt? Mert én azt olvastam, hogy azzal se melegszik túl és nem is mennék nagyon bele plusz költségekbe, úgyhogy ha lehet akkor mondjátok, hogy kell, ha anélkül leég a proci(ezt azért nem kell komolyan venni).
Sziasztok, milyen CPU hűtőt ajánlanátok a processzoromhoz AMD FX 6300 (95W)? A keret max 10k, és ne legyen magasabb, mint 158mm. Nézegettem eddig az Arctic Freezer 13-at, és a Thermaltake CL-P0579 Contact 30-at, bár az utóbbi 159mm, de szerintem azt meg lehetne oldani, hogy belemenjen. Előre is köszönöm.
Változott a terv 😃 inkább veszek egy olcsóbb léghűtést és 4.2 ghz-re tolom fel ... erre mi ajánlotok? 😃 a Enermax ETS-T40-W-t ajánlották ... és nekem még tetszik is 😃 ti mit szóltok hozzá? egyébként köszi a válaszokat
4670k-t 4.6 ghz-re vagy magasabbra milyen hűtővel tudnám felhúzni? ... hogy kb olyan hőmérséklete legyen mint most 3.4 ghz-n az alaphűtővel amikor játszom 😃 mit ajánlotok? vízhűtésre arra ami egyben van és csak a processzort hűti mert nagyon tetszik a kinézete 😃 de nem tudom, hogy jó választás-e lenne egy corsair típusról van szó, de most nem tudom pontosan melyikről 😃 kéken világít 😃
Az is 1 megoldas😆. Nekem a haz oldalai levannak veve es az eleje is,van legaramlas dogivel😆
Bar aki szeret gyonyorkodni a dobozaban,plane ha tobb 1000-10000K vasarolta,az nem hiszem,hogy hive lenne a doboz megcsonkitasanak!
Én már nagyon rég nem is veszem fel a fórumbeli viselkedését, már az első soraiból lejön a 'hiába magyarázol akkor is nekem van igazam, ha nincs' mentalitás, nem ez az első ilyen vitája... . 😊
Az hogy téged egyszer valaki nagyon csúnyán "rábeszélt" az vízhűtéses cuccodra az már lejött a sorok között, de nem szép dolog terjeszteni és invitálni a többi embert, csak hogy ne egyedül részesedj a "jóból" ! Másrészt a mindenki hülye csak te vagy helikopter hozzáállás, hangnem és magatartás nem biztos hogy helyén való. Ellentmondást nem tűrően magyarázol meg sem hallgatva szinte a másikat, pedig ez egy fórum, egy "ötletbörze". Másnak is lehet véleménye amit nem feltétlen kell flegmán lefitymálni...
A szett nem rendszer, szettben benne van a radiátor, pumpa, tartály, blokk, csövek, csatik, folyadék. Rendszerhez tartozik, a Cpu, Gpu, Ram, Alaplap, ezekre külön blokkok, nagyobb vagy 2 radiátor, pumpák. Komplett rendszer 150k+.
Itt a képen egy komplett rendszer, kb 300k, igaz látványnak nem utolsó...Ennyiből szerintem komplett gépet lehet venni, nem is gyengét. 😃
Alapjáraton:
CPU:
- 1. mag: 39°C
- 2. mag: 38°C
- 3. mag: 41°C
- 4. mag: 40°C
VGA:
- 29°C
Terhelésen:
CPU:
- 1. mag: 53°C
- 2. mag: 57°C
- 3. mag: 55°C
- 4. mag: 58°C
VGA:
- 53°C
kingston 8gb ddr3 1333 ram
FSP Hexa 500W tápegység
Intel Core i5 3350P
SanDisk Extreme 128GB
GIGABYTE Ház GZ-P5
Sapphire Radeon R9 270X Dual-X OC 2GB 256bit DDR5 PCI-E 11217-01-20G
Samsung SH-224DB
ehhez a rendszerhez kell hozzá ventilátor ?
Thermalright HR-02 Macho_ 12k
Scythe Ninja 3 Rev. B_ 13k
be quiet! Shadow Rock 2_14k
Teljesítményre közel azonos szintet hoznak, én a legdrágábbat venném az a legnehezebb. 😆
Ez befér 😆😆
Sajna igazad van a 187 mm-re nem fog elférni egy 12 ventis hűtő..ahhoz 140-150mm-nél nem szabad magassabnak lennie ráadásul attól függ az alaplap mögött mennyi az üres kábelmenedzsment hely..
A hyper tx3 kb olyan kaliber mint nekem anno az Artic frezer 64..alapon hangtalan egy 2-4 magos procival..de ha pl tartósan elkezded 100%-ra kihajtani akkor nem porszivó hangja van hanem kissé mélyes olyan whúúú-whúúú DDD nehéz leirni kissé öblös hang :-)
Ami nekem van procim Phneom X2 555BE négymagosítva kb 125 W ..ha elkezdem húzni 3.6-3,8-ra akkor ott már vannak érdekes adatok állítólag 160w is lehet simán főleg ha feszt is kell emelni..
Mondjuk ezért van nekem a Thermalright extreme 120..2 db 12-es ventivel...az 6-800-as fordulattal megfogja 50-55 fok környékén akkor is ha 35 fok van a lakásban.
Szóval 1 dolgot soha nem bántam meg a vga-vagy cpu hűtő kissé indokolatlannak látszó túlméretezését...meghálálja azzal hogy zajtalan,kíméled az alaplapod,és a hardvert..másrészt ha jól választasz több gépet is kiszolgálhat egy jó hűtő...nekem 3 éve van a cpu hűtőm de még marad szerintem 3-4 évet..a vga hűtő az kb 4 éves..ez a 4. karija :-)
Játékkal ritka hogy kihajtod a 4 magot..plusz a gpu-t,de honnan tudod hogy fél év múlva mit fogsz éppen a géppel csinálni..videó,fotó konvertálás..stb..
AMD A8 5600K processzorra menne egy 187cm házba!
Cooler Master Hyper 103 szerintem ez lesz! 😃
Köszönöm a segítséget!
Amd procit akarok venni(4 magosat)!És az amd gyári hűtés nem valami híres.....tudtok ajánlani egyet!
10K (FM 2)
Azt passzolom hogy a tokozásodhoz ezek megfelellőek e de érdemes utánanézned..
Cooler Master Hyper 212 EVO Univerzális kb 10k 12 cm-es ventivel
Cooler Master Hyper 103 univerzális kb 7-8 k
Cooler Master Hyper Tx3 ez biztos jó FM2-re
Most pedig kérném a cooler master magyarországi képviseletét egy kis jutalék utalására bíztatni a számomra
mivel most látom hogy mindegyik ebből a márkából jutott eszembe 😆😆
Anno a 212-t néztem ki magamnak de a vásárlása előtt belebotlottam egy Thermalright 120 extreme dögbe
igy a coler master a boltban maradt ..
A tx3-at meg csak ajánlani tudom csendes könnyű a gyári hűtőket szerintem passzívba is elveri..átlagos phenom x2 x3 x4-es meg régebbi athlon 64 kétmagosokhoz ezt és a régebbi változatát tettem .
nem tudom neked milyen és hány wattos a procid de haver Phenom X2 555-ét több óra játék után is
alapfordulaton hűti teljes csendben..igaz jó házhűtése is van ez lényeges.
Ott a segítség kezdő vagyok toppic ott nyugodtan lehet fel tenni ilyen kérdéseket. mert így igazából 50%-ba írtad jó helyre és 50%-ba rossz helyre... :/
az fm1 hűtő rá megy az fm2 tokozásra?
10K (FM 2)
Olyan kérdéssel fordulnák hozzátok hogy rendszerhűtő és processzorhűtő ventiket szeretnék cserélni.
Régebben moddoltam egy házat és annak a világítós 12-cm-es revoltec ventijei vannak bent a mostani házban. Szeretném a "karácsonyfa systemet" egy nagyobb teljesítményű de halkabb rendszerre cserélni. 6-8db 12cm-es ventiről lenne szó szóval nem olcsó mulatság.
A jelenlegi Revoltec ledes venti adatai:
Típus: Csúszócsapágyas
Méret: 12cm
Levegőszállítás: 49,21Cfm
Zaj: 22,5dBa
Fordulatszám: 1200RPM
Amiket kinéztem azok a coolink swiff sorozat tagjai:
Coolink Swiff 1201:
11 lapátos ventilátor
Nagy teljesítményű hydro-dynamic csapágyazás
Méret: 120mm
Fordulatszám: 1200rpm
Légszállítás: 94.2 m3/h
Akusztikus Zaj: 18.2 dB/A
Coolink Swiff 1200:
Méret: 1211 lapátos ventilátor
Nagy teljesítményű hydro-dynamic csapágyazás0mm
Fordulatszám: 800rpm
Légszállítás: 60.4 m3/h
Akusztikus Zaj: 8.5 dB/A
A revoltecek is le vannak szabályozva..ezért gondoltam ezt a 2 tipust..az egyiket feljebb lehet tekerni ha kell 1200-ra
A másikat meg 800 fixen járatva szabályozni sem kell...kérdés ezek az adatok mennyire helytállóak..
Azért mert 9 cm-es coolink swiffem volt hát nem voltam tőle betojva..sem lészállításra és hangos is volt.
Azt szeretném kérdezni, hogy egy athlon 2 x4 750k-nál mennyire érdemes lecserélni az alap hűtőt? Mert én azt olvastam, hogy azzal se melegszik túl és nem is mennék nagyon bele plusz költségekbe, úgyhogy ha lehet akkor mondjátok, hogy kell, ha anélkül leég a proci(ezt azért nem kell komolyan venni).
3 x 12cm vagy 2 x 14 cm?
https://www.youtube.com/watch?v=xknxQLFWtPs
Bar aki szeret gyonyorkodni a dobozaban,plane ha tobb 1000-10000K vasarolta,az nem hiszem,hogy hive lenne a doboz megcsonkitasanak!
Dani46 :Mar csak a halak hianyoznak 😆 Agy***😃
😃
Az hogy téged egyszer valaki nagyon csúnyán "rábeszélt" az vízhűtéses cuccodra az már lejött a sorok között, de nem szép dolog terjeszteni és invitálni a többi embert, csak hogy ne egyedül részesedj a "jóból" ! Másrészt a mindenki hülye csak te vagy helikopter hozzáállás, hangnem és magatartás nem biztos hogy helyén való. Ellentmondást nem tűrően magyarázol meg sem hallgatva szinte a másikat, pedig ez egy fórum, egy "ötletbörze". Másnak is lehet véleménye amit nem feltétlen kell flegmán lefitymálni...
Itt a képen egy komplett rendszer, kb 300k, igaz látványnak nem utolsó...Ennyiből szerintem komplett gépet lehet venni, nem is gyengét. 😃
😃 15 K komplet szet 😃 Thermaltake