Erős ASUS VGA-t AMD fronton ne vegyél! 😃 Tapasztalat!
H.aprón az a Giga 380x amit Mediziner Troll ajánlott kapható 66ezerért (újan, bontatlan csomagolásban 3 év garival)
Lentebb írtam az i7 4790-et megkapnád 75-be pl (ami a Mizu Computernél akcióban 93600... 😆😉
Érdemes elgondolkodni rajta.
odinwraith:
Értem.
70e-ig valóban r9 380 vagy 380x az ami belefér a keretbe. Eléggé vérszegény az a bolt ahol vásárolni szeretnél, gyakorlatilag 0 a kínálat. Kb összes AMD kártyájuk ASUS. Saját véleményem, de én tőlük alaplapot vennék, VGA-t nem. Értem én hogy jó a strix, de a Giga MSI EVGA (ez sajna AMD fronton nem játszik) kártyákat is lehet húzni, és jobb a hűtésük. Igaz én NV-nél kötöttem ki, de rengeteg tesztet meglestem, utánajártam, és az ASUS 4-5 C fokkal magasabb volt mint az EVGA MSI vagy Giga. Nem rosszak, de VGA-ból szerintem nem éri meg a plus pénzt kiadni rá, mert semmivel sem ad többet mint a konkurencia. Még1x mondom, ez csak az én véleményem, ha nem tetszik hát nem tetszik (ezt főleg a későbbiekben köpködni kívánó Vérpistikéknek hangsúlyozom).
Abban a boltban 70 920 Ft az ASUS R9 380 4GB-osa. Ennyi pénzért a PCX-en Gigabyte R9 380X-et is vehetsz (erre szállítási költség jön még).
[LINK]
Van XFX r9 380x is, 65 252 Ft-ért. Ezt a márkát bevallom nem ismerem, erre másoknál kell rákérdezned.
Sima 380-asból:
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Sapphire-t nem találtam 70 alatt 4 GB-al. XFX-ekre csak 2 év garancia van. Én a Gigabyte R9 380X-et választanám ha magamnak venném.
Bud-Fckn-Spencer: Ez teljesen igaz. Bár a 256-bittel messzebbre megy, mint a VRAM mennyiséggel 😀 Mert a "Hány gigás a videókártyád?" kérdéstől mindig csak mosolyogni tudok 😀 A 256 bit legalább már valami jót sejtet 😀
Milyen gépet vegyek\kezdjek építeni az elkövetkező 2-4 évre, ami fejleszthető/tuningolható marad? A jelenlegi alkatrészek megtartanam (haz tap vga hdd)
Amire szüksegem lenne proci--alaplap--ram 150-160e Ft a keretem ra,év végén vennék uj vga-t +tapot.
Na, hű leszek Troll mivoltomhoz. "AMD-m még soha nem volt."
Ahhoz képest a mostani eszközödnél azt adtad meg hogy AMD R7 370.
Egyébként konvertálásra a mostani VGA-d is tök elég, ahogy azt te magad is leírtad: "Szeretek néha konvertálgatni filmeket a gépemen..."
Ekkora kerethez az i7 drága jobban járna egy Amd-s konfiggal. Úgy már egy komolyabb Vga is beleférne a keretbe. Főleg ha eladja még a meglévő R7 370-et.
Bronson: Jó kérdés. Amikor a gépet újítottam, eredetileg én is i7-et terveztem úgy, hogy megveszem a gépet és egy évre beküldöm a ringbe a meglévő gt 630-at, aztán egy évre rá megveszem a VGA-t. Így utólag már nem bánom, hogy nem így döntöttem, mert még a VGA cserét sem érzem halaszthatatlannak most sem, de értem a motivációt.
odinwraith: Én Bronson verzióját pártolnám és nem csak azért mert abban 500w-os táp van, hanem az alaplap miatt is. Amúgy egy jó 500w-os táp egy 980Ti VGA-hoz is elég ebben a felállásban. VGA-ból meg már 4 GB-os verziót érdemes nézegetni, persze ez nagyon függ a VGA teljesítményétől. Viszont azt gondolom, hogy i7-hez nem egy alsó kategóriás VGA-t akarsz.
Igen, csak már későn ment be a HSZ-om, a pontosítást már nem vettem észre. Így már reális. 😀 Azt a 166-ost én is ezekből raktam össze, csak Crucial RAM-mal és gépházzal.
Ha sikerült összehoznotok neki az új i7-es gépet 130-ból, akkor nekem is segíthetnéket: én egy Audi TT RS-t szeretnék 500 ezerből.
VGA és optik nélkül 166 ezerből sikerült kihoznom a komplett gépet PCX-en, szóval ez olyan mission impossible. Vagy úgy lehet esetleg megcsinálni, hogy mindenből a lehető legolcsóbban, de h81-es lapot i7 alá azért az enyhén szólva is "mocsokdurva", meg 5-ezres gagyi ház, 5-ezres gagyi táppal ami elfüstöli majd a 90-ezres processzort + a vga-t is.
Szerintem is kicsit sovány a 130. A legolcsóbb most kapható i7 ~90e Ft, hozzá az alaplap ~20-30e. Memória is egy húszas legalább, és akkor még szó sem volt olyanról, mint ház, táp és egyebek...
odinwraith: ház, táp, hdd, hűtés megfelelő egy i7-eshez? Biztosan szükséged van egy i7-esre? VGA is megfelelő egy i7-es mellé? Vagy most csak az alapot akarod cserélni és később majd a VGA-t?
Sziasztok!
Az alábbiak kellenének nekem: alaplap, videokártya, processzor, memória. 90-100 ezer forintom lenne rá.
Vagy ha ezzel az alaplappal: ASUS M4A88T-M/USB3 (AM3) még érdemes foglalkozni, akkor az alaplap része triviálisan kiesik.
Előre is köszönöm a segítséget!
danee23: Ha az IGP-t fogják abban a gépben használni, akkor vegyél inkább 2133-as memóriát, mert ott ez sokat számít. mondjuk ehhez meg másik lap kellene, ami bírja is.
Konkrétan nekem sem, legalább is azzal amit magamnak rendeltem. Viszont ott nem írja mi elérhető s mi nem, hallottam hogy valaki rendelt aztán várta, majd jelezték hogy most nincs, és nem is tudnak szerezni, de tudnak ajánlani helyette, az viszont sem árban sem teljesítményben nem volt megfelelő.
Benchmark shopra gondoltam. Kicsit olcsóbb mint winwin, emmiről már rendeltem, de mostanában nem sok jót hallottam róluk, és nagyon megcsappant a kínálatuk.
ramot nem érdemes, mert amennyiben kijön postával, újan is megveheted... sokan nem is tudják mit kérjenek el érte... 😶 amúgy hol veszed te ezeket...? melyik bolt? ugye nem winwin...?
Látom hogy van 50 eur körül 400-500W EVGA, FSP, Corsair is, lehet az lesz.
Lapot meg Ramot nem vennék kupujemprodajemről APU meg csak 4 eurral olcsóbb, de a tápegység elgondolkodtató.
nálunk kb minden npower... NINCS normális áron megfizethető tápegység nálunk... olyan kicsi a tápegység piac, hogy az valami siralmas. itt az a cél hogy tönkremenjen minden.
danee23: kupujem prodajem 😉 olcsóbban is ki lehet hozni, sokan árulnak új cuccokat is, elég sokan áfáznak... én pl a be quiet ventiket ugyanannyiért vettem meg itt, mintha postán küldték volna egy magyarországi címre. meg is lepődtem amikor megláttam a garanciát 😆
A lap és a memóriák 40-40 eur, az A8 82 ahol én néztem.
Semmit nem tudok a tápról csak azt hogy az alternatívák még silányabbak:
Frontier, Spire, LC Power, Blueberry, Hantol, MS Industrial.
Hasonló árban van Raidmax XT, Chieftec GPA/GPS, Cooler Master Elite...
Ha most kellene egy új gépet összeraknom akkor valószínű én is AMD APU-ból válogatnék.
Ha az A8 reális áron van, akkor szerintem teljesen jó. APU alá az az alaplap teljesen oké (Sőt FM2-ből rossz lapok nem is igen vannak.)
Ilyen memóriáim vannak. Én meg vagyok velük elégedve. Én ugyan drága helyen vettem, de 10-12 közt a 2*4GB-s kitet meg lehet kapni.
Annak a tápnak milyen bele van?
Több szem többet lát alapon véleményetek szeretném kikérni a következő konfigról:
A8-7600 - azért A8 és azért nem K-s mert ezt nyugodt szívvel tudom használni egy olcsóbb deszkában is mivel csak 65W. És ez a legolcsóbb GCN architektúrás 4 magos APU.
[LINK] - MSI - A68HM-E33 V2 - olcsóságához képest nem undorító színösszeállítás, WIN 10 ready.
2X KINGSTON 4GB DDR3 HyperX FURY Black 1866MHz CL10 - megnéztem és ez a modell kompatibilis az alaplappal (HX318C10FB/4).
[LINK] - nálunk Vajdaságban(Szerbia) ez a legolcsóbb (~35eur) 80 plus minősítésű 36 hó garanciával rendelkező táp, és árban ez fölé nem mennék.
Undorító megsárgult régi ház oldallemez nélkül, 2 SATA hard, 22-es Benq FHD monitor, bill., egér, x360 joy, 200W Logitech 2.1 adott, később esetleg lesz Radeon 370, jobb ház, jobb hűtés(cpu, ház).
Köszönöm mindenkinek a múltkori tanácsokat! Nagyon jó lett a " VAS 2es" gép 😀
Hasít ezerrel! Legalább is amire nekünk kell itthonra arra több mint elég!
Amikor az enyémet vettem boltban volt ott egy AOC is tizenpár euróval olcsóbbért és annak igen pocsék volt a képe az enyémhez képest. Az a baj ezzel hogy igencsak modellfüggő, körül kell jól nézni vagy meg kell nézni.
Bedugom az alaplapba, rádugom a tápcsatit és kész.... 😆 1 perc sincs... 😃
H.aprón az a Giga 380x amit Mediziner Troll ajánlott kapható 66ezerért (újan, bontatlan csomagolásban 3 év garival)
Lentebb írtam az i7 4790-et megkapnád 75-be pl (ami a Mizu Computernél akcióban 93600... 😆😉
Érdemes elgondolkodni rajta.
Értem.
70e-ig valóban r9 380 vagy 380x az ami belefér a keretbe. Eléggé vérszegény az a bolt ahol vásárolni szeretnél, gyakorlatilag 0 a kínálat. Kb összes AMD kártyájuk ASUS. Saját véleményem, de én tőlük alaplapot vennék, VGA-t nem. Értem én hogy jó a strix, de a Giga MSI EVGA (ez sajna AMD fronton nem játszik) kártyákat is lehet húzni, és jobb a hűtésük. Igaz én NV-nél kötöttem ki, de rengeteg tesztet meglestem, utánajártam, és az ASUS 4-5 C fokkal magasabb volt mint az EVGA MSI vagy Giga. Nem rosszak, de VGA-ból szerintem nem éri meg a plus pénzt kiadni rá, mert semmivel sem ad többet mint a konkurencia. Még1x mondom, ez csak az én véleményem, ha nem tetszik hát nem tetszik (ezt főleg a későbbiekben köpködni kívánó Vérpistikéknek hangsúlyozom).
Abban a boltban 70 920 Ft az ASUS R9 380 4GB-osa. Ennyi pénzért a PCX-en Gigabyte R9 380X-et is vehetsz (erre szállítási költség jön még).
[LINK]
Van XFX r9 380x is, 65 252 Ft-ért. Ezt a márkát bevallom nem ismerem, erre másoknál kell rákérdezned.
Sima 380-asból:
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Sapphire-t nem találtam 70 alatt 4 GB-al. XFX-ekre csak 2 év garancia van. Én a Gigabyte R9 380X-et választanám ha magamnak venném.
Milyen gépet vegyek\kezdjek építeni az elkövetkező 2-4 évre, ami fejleszthető/tuningolható marad? A jelenlegi alkatrészek megtartanam (haz tap vga hdd)
Amire szüksegem lenne proci--alaplap--ram 150-160e Ft a keretem ra,év végén vennék uj vga-t +tapot.
Segítségeteket előre is köszönöm.
"AMD-m még soha nem volt."
Ahhoz képest a mostani eszközödnél azt adtad meg hogy AMD R7 370.
Egyébként konvertálásra a mostani VGA-d is tök elég, ahogy azt te magad is leírtad:
"Szeretek néha konvertálgatni filmeket a gépemen..."
Bocs, de ezt nem bírtam ki 😃 na jó abbahagytam.
Mindig "tanulok" valami újat ! 😊 😆
[LINK]
150ből így lehet kihozni
[LINK]
VGA és optik nélkül 166 ezerből sikerült kihoznom a komplett gépet PCX-en, szóval ez olyan mission impossible. Vagy úgy lehet esetleg megcsinálni, hogy mindenből a lehető legolcsóbban, de h81-es lapot i7 alá azért az enyhén szólva is "mocsokdurva", meg 5-ezres gagyi ház, 5-ezres gagyi táppal ami elfüstöli majd a 90-ezres processzort + a vga-t is.
[LINK]
Az alábbiak kellenének nekem: alaplap, videokártya, processzor, memória. 90-100 ezer forintom lenne rá.
Vagy ha ezzel az alaplappal: ASUS M4A88T-M/USB3 (AM3) még érdemes foglalkozni, akkor az alaplap része triviálisan kiesik.
Előre is köszönöm a segítséget!
Lapot meg Ramot nem vennék kupujemprodajemről APU meg csak 4 eurral olcsóbb, de a tápegység elgondolkodtató.
Semmit nem tudok a tápról csak azt hogy az alternatívák még silányabbak:
Frontier, Spire, LC Power, Blueberry, Hantol, MS Industrial.
Hasonló árban van Raidmax XT, Chieftec GPA/GPS, Cooler Master Elite...
Ha az A8 reális áron van, akkor szerintem teljesen jó. APU alá az az alaplap teljesen oké (Sőt FM2-ből rossz lapok nem is igen vannak.)
Ilyen memóriáim vannak. Én meg vagyok velük elégedve. Én ugyan drága helyen vettem, de 10-12 közt a 2*4GB-s kitet meg lehet kapni.
Annak a tápnak milyen bele van?
A8-7600 - azért A8 és azért nem K-s mert ezt nyugodt szívvel tudom használni egy olcsóbb deszkában is mivel csak 65W. És ez a legolcsóbb GCN architektúrás 4 magos APU.
[LINK] - MSI - A68HM-E33 V2 - olcsóságához képest nem undorító színösszeállítás, WIN 10 ready.
2X KINGSTON 4GB DDR3 HyperX FURY Black 1866MHz CL10 - megnéztem és ez a modell kompatibilis az alaplappal (HX318C10FB/4).
[LINK] - nálunk Vajdaságban(Szerbia) ez a legolcsóbb (~35eur) 80 plus minősítésű 36 hó garanciával rendelkező táp, és árban ez fölé nem mennék.
Undorító megsárgult régi ház oldallemez nélkül, 2 SATA hard, 22-es Benq FHD monitor, bill., egér, x360 joy, 200W Logitech 2.1 adott, később esetleg lesz Radeon 370, jobb ház, jobb hűtés(cpu, ház).
Hasít ezerrel! Legalább is amire nekünk kell itthonra arra több mint elég!
😀😃😉😎 Szép napot mindenkinek!
Spoiler!
eddig a pontig nagyjából okés bár már itt is látszik egy kis elszíneződés, de ha valaki ennél nagyobb szögből akar filmezni, az sem normális...