Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ShadowWarrior avatar
manapság azért nem árt csavarral is rögzíteni
0
0
0
0
Puffin avatar
Videókártya beszerelés? 😆
Bedugom az alaplapba, rádugom a tápcsatit és kész.... 😆 1 perc sincs... 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
Erős ASUS VGA-t AMD fronton ne vegyél! 😃 Tapasztalat!
H.aprón az a Giga 380x amit Mediziner Troll ajánlott kapható 66ezerért (újan, bontatlan csomagolásban 3 év garival)
Lentebb írtam az i7 4790-et megkapnád 75-be pl (ami a Mizu Computernél akcióban 93600... 😆😉
Érdemes elgondolkodni rajta.
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
odinwraith:
Értem.
70e-ig valóban r9 380 vagy 380x az ami belefér a keretbe. Eléggé vérszegény az a bolt ahol vásárolni szeretnél, gyakorlatilag 0 a kínálat. Kb összes AMD kártyájuk ASUS. Saját véleményem, de én tőlük alaplapot vennék, VGA-t nem. Értem én hogy jó a strix, de a Giga MSI EVGA (ez sajna AMD fronton nem játszik) kártyákat is lehet húzni, és jobb a hűtésük. Igaz én NV-nél kötöttem ki, de rengeteg tesztet meglestem, utánajártam, és az ASUS 4-5 C fokkal magasabb volt mint az EVGA MSI vagy Giga. Nem rosszak, de VGA-ból szerintem nem éri meg a plus pénzt kiadni rá, mert semmivel sem ad többet mint a konkurencia. Még1x mondom, ez csak az én véleményem, ha nem tetszik hát nem tetszik (ezt főleg a későbbiekben köpködni kívánó Vérpistikéknek hangsúlyozom).

Abban a boltban 70 920 Ft az ASUS R9 380 4GB-osa. Ennyi pénzért a PCX-en Gigabyte R9 380X-et is vehetsz (erre szállítási költség jön még).
[LINK]
Van XFX r9 380x is, 65 252 Ft-ért. Ezt a márkát bevallom nem ismerem, erre másoknál kell rákérdezned.

Sima 380-asból:
[LINK]
[LINK]
[LINK]

Sapphire-t nem találtam 70 alatt 4 GB-al. XFX-ekre csak 2 év garancia van. Én a Gigabyte R9 380X-et választanám ha magamnak venném.

0
0
0
0
Puffin avatar
zsoltdeak17: a 290(x), 390(x) is! 😃
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Vegyen mindenki HD 2900 XT-t, az 512bit-es... 😊
0
0
0
0
Bronson avatar
az sem jelent sokmindent, régóta...
0
0
0
0
RIbeni avatar
Bud-Fckn-Spencer: Ez teljesen igaz. Bár a 256-bittel messzebbre megy, mint a VRAM mennyiséggel 😀 Mert a "Hány gigás a videókártyád?" kérdéstől mindig csak mosolyogni tudok 😀 A 256 bit legalább már valami jót sejtet 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
elke444: Intel i7 6700K 100ezer körül, hozzá egy normális Z170-es lap 35 körül. +2x8GB DDR4-es memória 20-25ezer
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Milyen gépet vegyek\kezdjek építeni az elkövetkező 2-4 évre, ami fejleszthető/tuningolható marad? A jelenlegi alkatrészek megtartanam (haz tap vga hdd)
Amire szüksegem lenne proci--alaplap--ram 150-160e Ft a keretem ra,év végén vennék uj vga-t +tapot.

Segítségeteket előre is köszönöm.
0
0
0
0
Funes avatar
Azt tudod ám, hogy nem csak az a jó kártya ami 256-bites, sokkal több tényezőtől függ a dolog...
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
Na, hű leszek Troll mivoltomhoz.
"AMD-m még soha nem volt."
Ahhoz képest a mostani eszközödnél azt adtad meg hogy AMD R7 370.
Egyébként konvertálásra a mostani VGA-d is tök elég, ahogy azt te magad is leírtad:
"Szeretek néha konvertálgatni filmeket a gépemen..."

Bocs, de ezt nem bírtam ki 😃 na jó abbahagytam.
0
0
0
0
Funes avatar
Ilyet se halottam még, hogy egy egyszerű mp3 vagy videó konvertálás miatt lefagy az Amd..😲
Mindig "tanulok" valami újat ! 😊 😆
0
0
0
0
Puffin avatar
Az ismerősöd nem ért hozzá akkor... 😆
0
0
0
0
Funes avatar
Ekkora kerethez az i7 drága jobban járna egy Amd-s konfiggal. Úgy már egy komolyabb Vga is beleférne a keretbe. Főleg ha eladja még a meglévő R7 370-et.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bronson: Jó kérdés. Amikor a gépet újítottam, eredetileg én is i7-et terveztem úgy, hogy megveszem a gépet és egy évre beküldöm a ringbe a meglévő gt 630-at, aztán egy évre rá megveszem a VGA-t. Így utólag már nem bánom, hogy nem így döntöttem, mert még a VGA cserét sem érzem halaszthatatlannak most sem, de értem a motivációt.
0
0
0
0
Puffin avatar
A procit 75ért megkapni hardveraprón újan 3év garival.
0
0
0
0
Bronson avatar
annak nem látom értelmét, hog egy évig ott csücsül egy i7 egymagában... de ez már nem az én gondom ugyebár... 😊
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hát, ha úgy gondolkodunk, hogy most van 160 alapokra, jövőre meg egy másik 160 VGA-ra, akkor értelmet nyer a történet.
0
0
0
0
Bronson avatar
de amúgy 160-ból ki lehet hozni egy komplett gépet, nem értem mi ez a ragaszkodás az i7-hez... az is ugyanúgy jó szolgálatot fog tenni még évekig...
0
0
0
0
csuz-li avatar
odinwraith: Én Bronson verzióját pártolnám és nem csak azért mert abban 500w-os táp van, hanem az alaplap miatt is. Amúgy egy jó 500w-os táp egy 980Ti VGA-hoz is elég ebben a felállásban. VGA-ból meg már 4 GB-os verziót érdemes nézegetni, persze ez nagyon függ a VGA teljesítményétől. Viszont azt gondolom, hogy i7-hez nem egy alsó kategóriás VGA-t akarsz.
0
0
0
0
Bronson avatar
hűtő mindenképp kell, de az hogy 2 vagy 4gb vga, az kb semmit nem jelent... mit szeretnél konkrétan?
0
0
0
0
Funes avatar
Én így csinálnám 150-ből már SSD is belefér.
[LINK]
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
Igen, csak már későn ment be a HSZ-om, a pontosítást már nem vettem észre. Így már reális. 😀 Azt a 166-ost én is ezekből raktam össze, csak Crucial RAM-mal és gépházzal.
0
0
0
0
Bronson avatar
MTroll: csak memó táp alaplap/cpu kell ahogy én levettem...

150ből így lehet kihozni

[LINK]
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
Ha sikerült összehoznotok neki az új i7-es gépet 130-ból, akkor nekem is segíthetnéket: én egy Audi TT RS-t szeretnék 500 ezerből.

VGA és optik nélkül 166 ezerből sikerült kihoznom a komplett gépet PCX-en, szóval ez olyan mission impossible. Vagy úgy lehet esetleg megcsinálni, hogy mindenből a lehető legolcsóbban, de h81-es lapot i7 alá azért az enyhén szólva is "mocsokdurva", meg 5-ezres gagyi ház, 5-ezres gagyi táppal ami elfüstöli majd a 90-ezres processzort + a vga-t is.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Szerintem is kicsit sovány a 130. A legolcsóbb most kapható i7 ~90e Ft, hozzá az alaplap ~20-30e. Memória is egy húszas legalább, és akkor még szó sem volt olyanról, mint ház, táp és egyebek...
0
0
0
0
no avatar
odinwraith: ház, táp, hdd, hűtés megfelelő egy i7-eshez? Biztosan szükséged van egy i7-esre? VGA is megfelelő egy i7-es mellé? Vagy most csak az alapot akarod cserélni és később majd a VGA-t?
0
0
0
0
Puffin avatar
Mi kellene pontosan? Mert 130-ból újan az alaplap meg proci + memória kijönne, ha nem "K"-s procit akarsz.
0
0
0
0
Bronson avatar
ez egész jó kis kombó lenne, tuning is mehet. vga vagy ez, vagy 4gb-os 370.

[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Az alábbiak kellenének nekem: alaplap, videokártya, processzor, memória. 90-100 ezer forintom lenne rá.
Vagy ha ezzel az alaplappal: ASUS M4A88T-M/USB3 (AM3) még érdemes foglalkozni, akkor az alaplap része triviálisan kiesik.
Előre is köszönöm a segítséget!
0
0
0
0
csuz-li avatar
danee23: Ha az IGP-t fogják abban a gépben használni, akkor vegyél inkább 2133-as memóriát, mert ott ez sokat számít. mondjuk ehhez meg másik lap kellene, ami bírja is.
0
0
0
0
Bronson avatar
online boltokból ez gyakran van, de eddig engem mindig értesítettek hogy mi a pálya... általában frisstik az oldalt rendszeresen.
0
0
0
0
danee23 avatar
Konkrétan nekem sem, legalább is azzal amit magamnak rendeltem. Viszont ott nem írja mi elérhető s mi nem, hallottam hogy valaki rendelt aztán várta, majd jelezték hogy most nincs, és nem is tudnak szerezni, de tudnak ajánlani helyette, az viszont sem árban sem teljesítményben nem volt megfelelő.
0
0
0
0
Bronson avatar
én emmiből rendeltem már pár dolgot, soha nem volt gondom velük, meg a legolcsóbb mindig... winwin egy fos, onnan soha többet semmit.
0
0
0
0
danee23 avatar
Benchmark shopra gondoltam. Kicsit olcsóbb mint winwin, emmiről már rendeltem, de mostanában nem sok jót hallottam róluk, és nagyon megcsappant a kínálatuk.
0
0
0
0
Bronson avatar
ramot nem érdemes, mert amennyiben kijön postával, újan is megveheted... sokan nem is tudják mit kérjenek el érte... 😶 amúgy hol veszed te ezeket...? melyik bolt? ugye nem winwin...?
0
0
0
0
danee23 avatar
Látom hogy van 50 eur körül 400-500W EVGA, FSP, Corsair is, lehet az lesz.
Lapot meg Ramot nem vennék kupujemprodajemről APU meg csak 4 eurral olcsóbb, de a tápegység elgondolkodtató.
0
0
0
0
Bronson avatar
nálunk kb minden npower... NINCS normális áron megfizethető tápegység nálunk... olyan kicsi a tápegység piac, hogy az valami siralmas. itt az a cél hogy tönkremenjen minden.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Szerencsére n-power ott sincs. Az S.O.S csere kategória kb
0
0
0
0
Bronson avatar
danee23: kupujem prodajem 😉 olcsóbban is ki lehet hozni, sokan árulnak új cuccokat is, elég sokan áfáznak... én pl a be quiet ventiket ugyanannyiért vettem meg itt, mintha postán küldték volna egy magyarországi címre. meg is lepődtem amikor megláttam a garanciát 😆
0
0
0
0
danee23 avatar
A lap és a memóriák 40-40 eur, az A8 82 ahol én néztem.
Semmit nem tudok a tápról csak azt hogy az alternatívák még silányabbak:
Frontier, Spire, LC Power, Blueberry, Hantol, MS Industrial.
Hasonló árban van Raidmax XT, Chieftec GPA/GPS, Cooler Master Elite...
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Ha most kellene egy új gépet összeraknom akkor valószínű én is AMD APU-ból válogatnék.
Ha az A8 reális áron van, akkor szerintem teljesen jó. APU alá az az alaplap teljesen oké (Sőt FM2-ből rossz lapok nem is igen vannak.)
Ilyen memóriáim vannak. Én meg vagyok velük elégedve. Én ugyan drága helyen vettem, de 10-12 közt a 2*4GB-s kitet meg lehet kapni.
Annak a tápnak milyen bele van?
0
0
0
0
danee23 avatar
Több szem többet lát alapon véleményetek szeretném kikérni a következő konfigról:

A8-7600 - azért A8 és azért nem K-s mert ezt nyugodt szívvel tudom használni egy olcsóbb deszkában is mivel csak 65W. És ez a legolcsóbb GCN architektúrás 4 magos APU.
[LINK] - MSI - A68HM-E33 V2 - olcsóságához képest nem undorító színösszeállítás, WIN 10 ready.
2X KINGSTON 4GB DDR3 HyperX FURY Black 1866MHz CL10 - megnéztem és ez a modell kompatibilis az alaplappal (HX318C10FB/4).
[LINK] - nálunk Vajdaságban(Szerbia) ez a legolcsóbb (~35eur) 80 plus minősítésű 36 hó garanciával rendelkező táp, és árban ez fölé nem mennék.
Undorító megsárgult régi ház oldallemez nélkül, 2 SATA hard, 22-es Benq FHD monitor, bill., egér, x360 joy, 200W Logitech 2.1 adott, később esetleg lesz Radeon 370, jobb ház, jobb hűtés(cpu, ház).
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Köszönöm mindenkinek a múltkori tanácsokat! Nagyon jó lett a " VAS 2es" gép 😀
Hasít ezerrel! Legalább is amire nekünk kell itthonra arra több mint elég!

😀😃😉😎 Szép napot mindenkinek!
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Ez is már 8 éves. Akkor volt 35re leértékelve.
0
0
0
0
danee23 avatar
Amikor az enyémet vettem boltban volt ott egy AOC is tizenpár euróval olcsóbbért és annak igen pocsék volt a képe az enyémhez képest. Az a baj ezzel hogy igencsak modellfüggő, körül kell jól nézni vagy meg kell nézni.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Nekem AOC van és még sincs probléma a betekintési szöggel és a színekkel.
Spoiler!
Most hamar meg is lestem oldalról. Semmi gond vele
0
0
0
0
danee23 avatar
https://kepfeltoltes.hu/160424/gw2255_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
eddig a pontig nagyjából okés bár már itt is látszik egy kis elszíneződés, de ha valaki ennél nagyobb szögből akar filmezni, az sem normális...
0
0
0
0
Bronson avatar
persze hogy létezik, nem csak a panel típusa számít, nem hiába találni még a felső kategóriában is még mindig tn paneleket is!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció