Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Moon_Breaker avatar
De hol olvastad, mutass linket vagy valami.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Ezt olvastam... de már semmiben sem vagyok biztos 😆
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Honnan szedted ezt a marhaságot hogy meghajlik a kártya ? 😃
Szerinted akkor gyártanák \ vennék ha csak úgy elhajlana ?
Életemben nem hallottam\találkoztam ilyennel még sokkal régebbi kártyáknál sem...
Az előző MSI GTX 970 -es kártyámon sem volt backplate pedig nagyon nehéz volt, mégse hajlott meg másfél év alatt sem 😉
0
0
0
0
Andris18 avatar
ackileus8 itt ilyen kérdést nem lehet feltenni melyben szerepel az a bizonyos torrentoldal, szerkeszd a hozzászólásod nehogy tiltsanak. 😉

Moon_Breaker az a kártya befér abba a házba de nincs rajta backplate és nem is lehet rárakni, ami viszont fontos egy hosszú és nehéz kártya esetében mert MEGHAJLIK. Nem a hűtésről volt szó, a design meg nem érdekel.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@Andris18

Ebbe a házba : [LINK]
Ez a kártya simán elfér : [LINK]

btw
A kártyákon a hátlap ( backplate ) csak design, semmi több.
(nézz utána YT -on, mindenhol mondják hogy hűtésileg szinte semmit nem javít egyik kártyán sem, csak jól néz ki ha van rajta)
0
0
0
0
no avatar
Hello.
Az lenne a kerdesem,hogy valaki hasznal-e letoltott windows?es ha igen,akkor milyen?

Szerk. Koszi az infot 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Nem is fogod látni mivel nekem ATX lapom van plusz nincs a házban bent a középső rekesz.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Nem látom a képeiden a sok kábeltől neked hova lóg bele 😀
Nekem ez még mindig 27cm szóval nem :/
De köszi hogy írtál!
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Andris18:
Elvileg a PCI-e sín magassága szabvány így attól hogy mATX még be kéne férjen akármelyik házba. Más kérdés hogy szűkösen milliméterekre.
Én elsőnek ha nincs más akkor egy 30 cm-es vonalzót a jelenlegi kártyához fogva egy vonalban a tetejével átszintezném az ODD tartó alá. Az megmondja be fér-e vagy sem. De vigyázat az én MSI 1060 Gaming X 6G kártyámon is kb 3-4 mm-t rá tesz a bactate felfelé értelemszerűen a kártya lapjától mérve..
0
0
0
0
Andris18 avatar
Gigabyte-ot nem vennék, szerintem arra pénzkidobás lenne, akkor inkább várok, majd veszek egy új alaplapot vagy gépházat, egyszer... 😞
Köszi a segítséget srácok :/ minden világos
0
0
0
0
Subaru avatar
Piero: Hát az hát. És mATX es az alaplapja is? 😃
Andris18: a helyedbe új házat se, alaplapot se vennék, ha nem fér be a videókártya ezt venném : [LINK] Van rajta backplate
0
0
0
0
Puffin avatar
Subaru: azért ez elég nagy tervezési baki szerintem... 😆

Tesómnak van ilyen gépháza, esetleg meg tudnám próbálni az enyémet hogy fér bele.
0
0
0
0
Subaru avatar
Gondoltam, így elég necces lehet, esetleg mérd le, hogy az ODD és a HDD tartó közötti rész mekkora, és akkor már ki lehet matekozni, hogy befér-e.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Azt látom hogy 31,5 ahol kezdőik a merevlemez tároló rész, de a kártya teteje nem fogja "karcolni" azt a rész ahol 28cm-t mértem?
Mert olyan az alaplapom hogy csak egy videókártya csatlakozó van rajta és a mostani NYÁK-ja magasságban pont a fém izével van egy vonalban.

(Mert akkor lehetne ennyi erővel a 3 ventilátoros asus gtx 1060 o6g az szélességben kisebb mint az msi vagy akkor az msi is. )

Az elsőben van. Gondolom az alaplap miatt. Asus b85m-g micro-atx alaplap 😞
0
0
0
0
Subaru avatar
Andris18
Nekem is ilyen házam van, és egy Gigabyte GTX 1060 G1 6GB-m, ami 27,8cm hosszú.
A hátsó ventillátor alatt az első PCI-e hátlapon?(nemtudom , hogy hívják) -ba van a videókártyád? Mert ha igen akkor nem fog beférni, milimétereken múlik de nem erőltetném. Ha viszont a másodikba akkor bőven befér.
Piero: igen 31.5 cm-es kártya fér bele, ha ATX es alaplapja van de úgylátom nem az van neki, ezért én úgy gondolom, hogy egyel feljebb van a videókártyája.
0
0
0
0
Puffin avatar
Andris18: gyártói oldalon 31.5cm-t írnak a kártya max hosszának. Elméletileg be kell férnie az MSI-nek.
A kábeleket meg ha nem fér el a hátlap mögött akkor a táphoz adott gyorskötözőkkel is el lehet erre-arra vezetni.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Szaisztok, egy jó kis problémával állok elétek. Úgy terveztem veszek egy gtx 1060-ast OC változatot ami befér a gépházba. Egy cooler master elite knight 350 házam van (ha ebból nincs több alfaj).

Ajánlottátok az MSI Gaming x 1060-t ami 27,7 cm és elég neccesnek érzem hogy befér, illetve van az ASUS gtx 1060 dual O6G csak 14,2 cm viszont ennek nincs hátlapja, és félek hogy majd hajlik a kártya (esetleg a port is könnyebb tisztítani).
Az hogy szélességben beférnek-e már nem is néztem (gondolom befér).
Írtam egy bizonyos I**n cégnek hogy felszerelhető-e rá külön, azt mondták nem. Szóval a problémát főleg az a kis fém izé okozza ami az optikai meghajtók tárolására van és nem lehet leszedni az alját (meg a kábelek amiket majd próbálok jobban elrendezni de a gép "rejtett oldalán " elég kevés a hely).

[LINK]

[LINK]

Szóval elég macerás és gondoltam még várok és veszek majd egy új gépházat (amit ajánlotok) és még ha tudtok ajánlani egy profi helyet ott majd átrakosgatják a dolgokat, (tekintve hogy a kábelmenedzsmentem nem sikerült jól, és a processzor közelébe nem merek nyúlni).
Már nem tudom hogy kéne ezt megoldanom és feleslegesen nem akarok olyan kártyát venni amit be se tudok rakni...
0
0
0
0
Puffin avatar
ddkk22: szerintem próbáld meg VSR-el használni a Windowst!

NSD4rKn3SS: beelőztél! 😃
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
ddkk22
Ha ez a TV sima HD (720p) akkor nem is lesz szebb a kép, nagyon alacsony az a felbontás ekkora kijelzőhöz.
Az egyetlen amit tudsz csinálni az a virtuális szuper felbontás, told fel nagyobbra és meg van oldva a gond, bár lehet nem lesznek olvashatóak a betűk.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Akkor ez nekem is magas.
Ha nincs is ott az opció akkor állítási lehetőség sincs.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
manyikati
Az első lépés ez volt hogy megnéztem, de ezen a tv-n a catalisbol eltűnt ez az opció, még a másik full hd-s tv-én megvan.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
ddkk22

A catalistban a HDMI méretezést húzd nullára ha a vga hdmi-vel csatlakozik a tv-hez.

https://www.kephost.com/images/2016/12/12/Kepkivagase63f2.jpg
0
0
0
0
csuz-li avatar
ddkk22: Nekem is fura a kép így FHD felbontás után, de őszintén szólva az is fura, mikor valamelyik fiam gépéhez ülök le, mert nekik HD monitoruk van, míg nekem FHD. Mintha a TC is ilyen lenne náluk is, mint nálad a képen. Lehet, hogy minden jó, csak a kisebb felbontás miatt látod furcsának? Mindenesetre én most passzolok, hátha valakinek van ötlete... 😀
0
0
0
0
ddkk22 avatar
csuz-li
1366 x 768 a felbontása.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Dani234:
Nekem van mindenféle dolog a gépemen, nem is kevés.De ami érdekes hogy az utolsó összegző Windows frissítésig semmi gondom nem volt.Ha tényleg az a ludas akkor szerintem máshol is elő fog jönni és kijavítják majd.
0
0
0
0
csuz-li avatar
ddkk22: Hát nem tudom. Milyen felbontás van beállítva? Bár, ahogy elnéztem a képeket, a tálca az jól van méretezve, ezért gondoltam arra, hogy az asztali beállításokkal lehet a gond.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
csuz-li
Nem csak egyedül az a gond, ha nem hogy a kép nem fér el a képernyőn, olyan mint amikor fel van nagyítva az egész.
0
0
0
0
Dani234 avatar
reszler11223313 ja hát nem azért irtam hogy most gyorsan telepitsd újra.😃 Csak hogy szerintem ilyen egyről a kettőre befagyást a win7 nem csinál. Habár ez is Felhasználó függő mert nálam egy darab játék van a Gépen meg egy Vírus irtó aztán kifújt. 😃 Mert biztos az is befolyásolja hogy ha Rogyásig van programokkal meg mindenféle ***sággal 😃
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Dani234:
Win7-et nem fogok erre a gépre tenni az fix.Nyitásnak mikor megjött az új platform 7-el indítottam, de az valamiért nem működött vele rendesen hiába volt fenn minden szükséges driver.Mintha fogta volna a gépet a rendszer. Mióta 10 van rajta, semmi gond, pedig június óta az van, és nem volt újrahúzva sem.
0
0
0
0
csuz-li avatar
ddkk22: A gépházban a személyre szabásnál van a témák. Azon belül az asztali ikonok beállításai. Ott lehet megadni az ikonok méretét.
0
0
0
0
Dani234 avatar
reszler11223313 Valószinüleg a Win10 nek a csodái közé tartoznak ezek a megmagyarázhatatlan dolgok. Én amikor Win8.1 et használtam naponta vagy 20x irta ki a DPC WATCHDOG VIOLATION Milyen irnónikus hogy pont egy Játék neve a hiba nem igaz? 😀 Na de teljesen lényegtelen kb 2 éve újra Win7-et használok Frissitések nélkül. Bár azt mondják hogy mennyire fontosak meg hasznosak a Frissitések valakinek biztos de aki csak játszik szerintem teljesen elengedhető. Meg másrészt szerintem több hibát okoznak mint hasznot. De nem akarok okoskodni. Miután vissza települt a Win 7 rossz mozdulata nincs a Gépemnek. De amúgy én is majd frissitek újabb rendszerre Majd... majd ha már a legújabb marió is a Win10-et kéri 😆 .Bár semmit nem segitettem bocs. 😃
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Üdvözletem!

Most nekem is egy kis tanácsra lenne szükségem hogy mi is lehet nálam a gond.
Adott az asztali gépem.Tegnap reggel a megszokott indítás helyett mikor töltené befelé a Windowst, akkor el is indult mert kirakta a kék Windows jelet és alatta el is kezdett forogni a kis pöttyökből álló kör.Na de csak egy pillanatig mert egyszer csak megállt.Onnan reset nem játszott csak vagy áramtalanítás vagy főkapcsoló nyomásával kikapcs. Először gondoltam semmi vész újraindítom.A hiba megint ugyan az.Következő lépésem az volt hogy be a BIOS-ba hogy minden oké-e.Ott minden rendben volt. Látta a HDD-ket SSD-t optikai meghajtókat, memóriákat is.Itt kezdtem idegbajt kapni, hogy mégis mi a fene a gond.Kilpve BIOS-ból és újra indítva a gépet kirakta az öndiagnosztikát magától. Na mondom kijavíttatom önmagával ha valami kínja van(Win7-nél többször is segített.), de az nem csinált vele semmit. No para visszaállítom a rendszert egy korábbi időpontra.Na de nem volt létrehozva ilyen pont így az sem ment.Innen kilépve, és újraindítva a gépet bejött a rendszer ahogy kell.Mondanom sem kell mivel bejött rögtön csináltam egy visszaállítási pontot.Ezután egész nap ment a gép és semmi kínja nem volt, este pedig simán ahogy kell kikapcsoltam.
Ma reggel kapcsolnám be megint és ugyanúgy betöltés közben lefagy. Viszonylag gyorsan megoldódott mert most mivel már volt visszaállítási pontom, arra visszatéve elindult.

Mi lehet itt a hiba? Hardveres vagy szoftveres? Én az oprendszerre tippelek mert pont tegnap előtt reggelre tolt fel magának egy összegző frissítést.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Sziasztok.
Szeretnék egy kis segítséget kérni, a gép most egy 80cm-eres hd tvén megy, de az vele a probléma hogy mindent óriásira nagyított, nem illeszkednek a képhez az alkalmazások. A segítséget előre is köszönöm.
https://www.kephost.com/images/2016/12/12/Desktop_2016_12_12_09_20_04_070.jpg[img][LINK][/img][img][LINK][/img][img][LINK][/img][img][LINK][/img]
0
0
0
0
Yezi_ avatar
antal555s: Inkább add el a 4670-t is és vegyél egy i3 6100-at (hardveraprón, LeC-nél csak 27500Ft az OEM + egy ezres a hűtő), mellé pedig 2x4GB memóriát. IGP-vel ellehet lenni egy darabig, Dirt Rally például 720p-ben Low beállításokkal fut 50FPS körül, vagy ott a Metal Gear Solid V The Phantom Pain ami szintén 720p-ben elfut 35-40FPS körül.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Tulajdonképpen igen, ha az a pentium a skylake családból való, most így fejből meg nem mondom, hogy igen-e vagy nem. Viszont a +4gb ramra is szükség lesz. Mondjuk én inkább azt tudnám javasolni, hogy várj még egy kicsut, és rögtön az i3-at vedd, de a te döntésed, esetleg használtban is gobdolkozhatsz.
0
0
0
0
antal565s avatar
Ez az alaplap:https://www.pcx.hu/asrock-h110m-dgs-alaplap-917644 és mondjuk egy pentium g4400 vagy 4500 mellé egy radeon hd 4670 + 4 gb ram ez jó kezdet? Jelenleg az "öreg-pc" már kezd elavulni és gondoltam belekezdek lassan egy gépítésbe. Jelenleg egy alaplapot és processzort szeretnék szerezni. Ezt későbbiekben elég ha csak kiegészítem egy rendes videókártyával meg i3/i5-el?
0
0
0
0
sisko avatar
pc5555 : bajnak nem baj,de fel lehet tenni mellé a 64 bitest is.
Biztos,hogy több meghajtód van,(pl. C,D),mert valahol lennie kell a win-nek is,nem a DVD-n,legfeljebb csak valamiért nem látod,hol nézted ?https://www.kephost.com/images/2016/12/11/meghajtok.jpg
0
0
0
0
Barni57 avatar
Sziaztok!
Adobe flash player,java , 32-bitesek a laptop-on,de 64 bites a gép,ez nem baj?
A gépemen csak egy meghajtó van E DVD RW ,több nem kell?
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
AMD nél AM4 be kell gondolkodni ami még nincs 😃
0
0
0
0
TheXperia avatar
Azért írtam neki intelt 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
antal555s: Egyikbe sem! Pénzkidobás lenne mind a kettő platform!
0
0
0
0
TheXperia avatar
LGA 1150 vagy LGA 1151 be gondolkodj 😀
0
0
0
0
antal565s avatar
Sziasztok! Szeretnék egy gépet építeni szép lassan és azt szeretném kérdezni, hogy amd-ben am3+-ra vagy fm2+-ban jobb-e gondolkodni.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Csak annyi lenne a kérdésem,hogy ez a gép működne e így, illetve hogy op rendszeren kívül kell e még bele valami? Sajna kezdő vagyok még ebben. Biztos hogy lehetne ennél jobbat is összerakni de engem ez a gép érdekelne!

Alaplap: MSI B150 BAZOOKA
Processzor: i3-6300 3.8GHz LGA1151
Memória1: Kingston 4GB DDR4 2133MHz Hyperx Fury Black
Memória2: Kingston 4GB DDR4 2133MHz HyperX Fury Black
Videókari: Gigabyte RX 470 4GB GDDR5 G1 Gaming
Merevlemez: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX
Tápegység: Chieftec Smart 600W GPS-600A8
Gépház: Aerocool V3X Advance
Optikai meghajtó: LG GH24NSD1 SATA fekete OEM DVD író

Köszi előre is!
0
0
0
0
Puffin avatar
Nem kell vastagon, és szépen egyenletesen szoktam végigkenni a proci felületén.
0
0
0
0
no avatar
Ja igen,az 😃
Es van valami trukk vagy tanacs,hogy hogy erdemes felrakni?
0
0
0
0
Puffin avatar
ackileus8: hővezető paszta! 😃 Az Arctic MX4 egy jó választás mondjuk. Egy 2gr-os kiszerelés is elég több alkalomra!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.
Processzorhoz,milyen hovedo pasztat ajanlanatok,es milyen "kiszerelesbe"?
Elore is koszi
0
0
0
0
GodSie avatar
Sziasztok! 😀 Egy gyors kérdés ,Vr játékot meglehet oldani szemüveg nélkül valahogy?😀 1-2 vr játékot szeretnék csak megnézni Simán.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció