Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
csuz-li avatar
jumikfull:
Pont most szenvedtem két napot egy ilyen géppel. Azon a mindenféle "vírusirtók" és "rendszerkarbantartók" maguk is kártékony programok voltak.
Szóval a javaslataim:
1. Keress valakit, aki tényleg ért hozzá és megcsinálja neked.
2. Ha magad akarsz vele dolgozni, akkor nehéz dolgod lesz. Első lépésben indítsd el csökkentett módban a gépet. Lőj ki minden oylan folyamatot, ami nem kell. msconfigot elindítva takaríts ki mindent, ami induláskor nem szükséges, hogy fusson. Szedjél le minden oylan szoftvert, ami nem szükséges, vagy kicsit is gyanús. Telepítsd a malwarebytes programot és az avast antivírust, valamint a ccleaner-t. Futtasd a ccleanert, azután a malwerbytest, majd az avast-ot úgy, hogy az avast boot előtti tisztítást indítod. Ha mázlid van, akkor sikerül, ha nem, akkor megint csak az 1. verzió jön.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok
Az a problémám lenne hogy az összes böngészőm elég lassú tele van reklámmal már leszedtem 86 féle vírus irtót 1-2 napig jó aztán megint kezdi letörlöm a böngészőket nem változik semmi már nem tudom mit csináljak bővítményeket is letiltottam már egyesével is kipróbáltam hátha de semmi valakinek valami ötlet?előre is köszönöm 😀
0
0
0
0
cseszka avatar
Valószinüleg a biosban bevan állitva,h a ps2 portok,meg esetleg az USB csatik kikapcsolt állapotban is kapnak áratmot.Nálam ez igy van beállitva,igy billröl is betudom kapcsolni a gépet a ctrl+f1 megnyomásával,de a biosban belehet állitani h pl egérröl is bekapcsoljon...
0
0
0
0
Pixx avatar
csuz-li: nem lehet mivel kihúzom az áramból és bedugom egyből ennyit fogyaszt 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Pixx: nem lehet, hogy nem kikapcsolod, hanem készenlétbe teszed?
0
0
0
0
Pixx avatar
A számítógépem mér fogyaszt 25-30 wattot mikor kivan kapcsolva vagy ez normális?ez csak a gép!
0
0
0
0
Astronaut0303 avatar
Sziasztok! Ezek a feszültségek és órajelek normálisak? https://kepfeltoltes.hu/150608/G_p_stabilit_s_teszt_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Mostanában többször is lefagyott a gép és gondoltam a tápegységre, hogy azzal van gond. (XFX 450)
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Nem tudom kiket kérdeztél akik ajánlották - és ne vedd sértésnek -, de ritka szar tápok.
Prohardveren sem zengenek róla ódákat, iponon is 3 vásárlói véleményből 2 arról szól, hogy záros határidőn belül beszart. Majd a csere is szintén beadta a kulcsot. A 700w keep out táp 85+ os minősítéssel nem tud stabilan tartani 390w-ot sem.
Ha jól emlékszem akkor Approx gyártja, ami már kivíott magának némi "hírnevet" az iparban.

Az áráról meg annyit, hogy a minőségi 700w-os tápok 26e Ft-nál kezdődnek!
A te gépednek egy minőségi 500-550w-os táp elég lenne és akkor még fejlesztési potenciált is hagytam, ha később nagyobb étvágyú hardver kerülne mellé.

Nem azt mondom, hogy a legdrágábbat kell venni, de ha ez a jóféle táp befosik és magával viszi az alaplapod meg a még ezt-azt, akkor majd rájössz, hogy az a plusz 10 ezer a tápért nem is lett volna olyan rossz bolt. Tápon nem szabad spórolni.

FSP Raider 550, Corsair CX500M, XFX TS 550, Be Quiet Pure Power 500W. 20eFt mind, ami 5e Ft-al drágább a jelenlegidnél és mérföldekkel jobbak.
0
0
0
0
no avatar
De az új tápom egy keep out táp. És még csak olcsónak sem mondanám.. De eddig mindenki csak ajánlotta. Illetve a 85%-os hatásfok nem rossz...
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Ha nem javítják, hanem cserélik akkor mindenképpen kérd vissza az árát az üzlettől, az új táp helyett.
És mint ahogy Bronson is mondja vegyél valami épkézlábabbat, mert az sok mindent elárul róla, hogy még egy Codegen is jobb nála.
0
0
0
0
Bronson avatar
olcsó húsnak híg a leve, abból egy korrekt 400-asra futja, nem 700-asra... legközelebb az ajánlott tápok közül válassz...
0
0
0
0
no avatar
Visszatettem a régebbi codegen 450w-os tápot és megszűnt a probléma. Akkor ez a táp mehet a szervizbe...
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Szerintem valami driver gond.
0
0
0
0
visor261 avatar
matprof: ...Megjavult... de úgy ahogy el romlott... magától -.-"
Nem az első hogy nem észlelte eggyáltalán a dolgokat majd 2-3 ujraindítás után meg működik... mi lehet a baja?
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Fagyi:
Igen egy bios frissítést mindenképpen érdemes megejteni.
Illetve, azt is meg kéne próbálni, hogy csak egyszerre 1 ramot teszel be végigpróbálgatva slotokat.
Csatlakozókat is végig kéne nézni, nem-e kimozdult valami a szerelgetés közben.

Visor:
USB/alaplapi driver reinstall.
0
0
0
0
visor261 avatar
Gép bekapcsolása után nem reagál se egér,se billy-re se(usb-s) a ps 2-es igen.Mi lehet a baj?
0
0
0
0
Blue Thunder avatar
fagyivisszanyal
Hát ahogy nézem a lapod támogatási listáját...nem csak alapból van támogatási lista ramhoz de még külön a procidhoz is...és ott bizony nem sok kingston van ráadásul 4gb-os modult nem is ír...lehet ez a gond....sőt tovább megyek...az alaplapodon sincs 4Gb-os modul támogatás persze a lista sosem mérvadó 100%-ig, de az is lehet hogy csak bios frissítés kéne a lapodnak
0
0
0
0
cseszka avatar
Nézd meg a hömérsékleteket is,lehet tulmelegszik.Egy portalanitás,ill proci ujrapasztázás segithet...de simánn benne lehet h valami haldoklik,ill ha huzva van a proci,nembirja az oc-ot,vagy kevés neki a fesz.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
A számítógépem rendszeresen ujraindul, nem tudom, hogy mi lehet az oka. Nem rég cseréltem benne tápot, mert az előző kevésnek bizonyult. Most egy keep out 700 W-os táp van benne. Ennek bírnia kellene még többet is. Valakinek valami ötlet.ötlet? Ezt a terheléstől függetlenül teszi teszi....
0
0
0
0
fagyivisszanyal avatar
Semmilyen kombinációval sem müködik, még akkor sem ha visszateszem az eredeti állapotba a 2 régi ramot. Továbbra is elindul (ventillátorok pörögnek stb), de nem jut el a bootolásig. Már szétszedtem és ujra össze is raktam.
0
0
0
0
Bronson avatar
próbáld úgy hogy csak a 4gb-osat teszed be! bios reset meg kéne hogy oldja a problémát ha nem indult utána...
0
0
0
0
Puffin avatar
és ha a B1-be teszed a 4GB-osat?
0
0
0
0
fagyivisszanyal avatar
Sziasztok
Ma vettem egy 4gb-os ramot (kingston hyperx savage 1600mhz) és miután betettem a gép elindult de nem küldött semmi jelet a monitornak és nem világitott a billentyűzet és nem reagált semmit se, de a ventillátorok mentek és a bekapcsoló gomb körül világított a led. Késöbb megváltoztattam a ramok sorrendjét ahogy kellene az A1 és A2es slotba tettem a 2db 2gb-osat és a B1-be a 4-est de ugyan ez lett az eredmény. Miután kivettem 4gb-os ramot (hátha nem támogatja) azután se bootolt be.
Nem tudom most mit tegyek, remélem nem romlott el. Valaki magyarázza el mit lehet tenni ilyen esetén. Vagy lehet hogy a bios-nak kell 1 vagy 2 óra míg alkalmazkodik?
alaplap: m4a78lt-m
proc: x3 450
vga: hd5770
(Amugy miután elöször betettem a ramot kiszedegettem ovatosan a ventollátorok megül a majdnem szövetté összeállt port, de szerintem ezzel nem okoztam kárt.)
(a bios rtc-jét nulláztam de az se segitett)
*szerk: nem B2 hanem B1
0
0
0
0
visor261 avatar
Hello acer h223hq monitor magától kikapcsol majd be(játék közbe is) mi lehet vele? Túlmelegszik?
0
0
0
0
no avatar
Rendben , valószinűleg a konyhába van földelés mert néhány éve újították az áramkört és földeltek is , csak a villanyóra körül
0
0
0
0
Blue Thunder avatar
Tibi2000
Nem figyelsz pedig írtam:
Lehet olyan is hogy földelt az elosztó a falba lévő konektor meg nem, vagy fordítva, akkor is ugyanez a szitu
A másik amit írtam a régi ház hogy nem nagyon földeltek régen vagy épp ezen spóroltak, meg a másik hogy régebbi házaknál még alu a vezeték a falban is...sajnos
Legalább ilyen/hasonló minőséget vegyél:
http://shop.villanykapcsolo.hu/negyes_foldelt_eloszto_3m_es_vezetekkel_1435

És semmi féleképp ne az 1000-1200Ft-os szar kínait...szóval ilyet neeeee:
http://bolthely.hu/photoline/id/17821_Villamos_eloszto__kapcsoloval__3_aljzat__3m_kabel__foldelt__250V_16A__max_3500W
0
0
0
0
no avatar
Oké , akkor veszek kösz a segítséget.
0
0
0
0
cseszka avatar
De baj.Ha földelt a konektor,a hosszabitó meg nem,akkor ugyan ott vagy.1000-1500Ft szerintem lehet venni egy 3-4m hosszabitót ujan....
0
0
0
0
no avatar
Kösz a segítséget , nem tudom van e a konyhában földelés , de majd utánajárok mer elég régi a házunk.(Bronson egy nokedli vagy😃😉 van földelés a konyhában , ha olyan hosszabítom van , ami nem földelt az nem baj? Lehet hülye kérdés
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Tibi2000:Fó B@szki hatalmas arc vagy.. Bocs de szét nevettem az arcom miközben olvastam a hozzá szólásokat.. Kit érdekel a villanyszámla mikor agyon b@szhat az áram? vegyél hószabitót azt dugd be olyan konnektorba a géped ami földelt!! Nálam is ez volt a hiba még régi gépemmel vettem észre! azóta a konyhából jön be a szobámba az áram hószabitóval..
0
0
0
0
Bronson avatar
nem tudom komolyan venni, bocs... 😆
0
0
0
0
cseszka avatar
Bronson ne ess tulzásba.😆😆
Tibi2000:Fogsz egy kábelt,az rákötöd a konektoron arra a fém kapocs szerüségre,véletlen se dugd be a lukakba,hanem arra a fém lapra ami látszik,majd a másik végét pl egy hosszab szögre,a szöget meg len a földön a fal sarkánál szurd/verd be a fölbe a beton padló meg a fal éle/találkozása közt,és meglesz a földelés.Nem valami szép,de biztonságos,mert ha véletlen komolyabban rázna,nem rajtad keresztül megy le az áram.
0
0
0
0
Bronson avatar
amíg nem szorít a gumicsizma ne cseréld le!
0
0
0
0
no avatar
Már több mint egy hónapja így használom. (Nem a sírásókra gonfoltam) így amúgy több a villanyszámla?
0
0
0
0
Blue Thunder avatar
Az bizony nem táp hiba (nekem is volt több márkás táp, sőt a mostani is az), az inkább földelési hiba lehet, mert nekem is szokott lenni néha nagyon minimális bizsergés ha hozzányúlsz (ezek általában régebbi házaknál fordul elő, vagy ahol spórolt a villanyszerelő 😆😉
Lehet olyan is hogy földelt az elosztó a falba lévő konektor meg nem, vagy fordítva, akkor is ugyanez a szitu
0
0
0
0
Bronson avatar
a sírásókra gondolsz? várd meg őket, nehogy baj legyen!
0
0
0
0
Kehbya avatar
Jelenleg te vagy a földelés.....
0
0
0
0
no avatar
Szerintetek gépezhetek így is ,vagy várjam meg a földelést?
0
0
0
0
Kehbya avatar
Villanypasztornak meg megtesz... vidd a kecskekhez, hogy a diofat meg ne egyek.
Lathatlanba nem tudjuk... de bizos nem khc az nem kellemesen bizsergetne...
0
0
0
0
no avatar
Azért probáltam meg gumicsizmában , h megtufjam nem e a ruhámal van a gond mert azt is mondták , hogy lehet a ruha miatt ráz
0
0
0
0
Bronson avatar
ő nem egy troll? most komolyan, ki ül be gumicsizmában gép elé?? lol
0
0
0
0
zelcsi avatar
nem biztos hogy a táp a hibás, lehet a konnektor nincs leföldelve rendesen!!
0
0
0
0
no avatar
és ez nagy gond ? gépre vagy rám ártalmas?
0
0
0
0
zelcsi avatar
Tibi2000: azért ráz mert nem földelt konnektorba van dugva a géped!
0
0
0
0
no avatar
Mért csinálja ezt a számítógép? És ez nagy baj?
Ha zokniban vagyok ráz a gép valamelyik része, de ha cipőben (megpróbáltam gumicsizmával is)akkor meg nem ráz.
0
0
0
0
Puklee avatar
Akkor kuka.. Vagy felrakom hibásként eladni.. Kösz mindenkinek a tippeket
0
0
0
0
Puffin avatar
Puklee: VGA memória hibánál csinál ilyet vagy fekete képernyőt.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Akkor nem erőltetném.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció