Sziasztok! Hőfokokkal kapcsolatban lenne kérdésem és ha tudnátok segíteni/választ adni, azt nagyon megköszönném! 😃
Nem nagyon vagyok tisztában, hogy mennyi is az elfogadható max. hőfok a videókártyánál, illetve a processzornál. Adott egy Sapphire Radeon R9 280X Vapor-X OC videókártya, aminek a hőmérséklete játék közben 60-65 fok között mozog, Watch Dogs közben ez az érték olyan 70-75 között mozog.
Intel Core I7 4770 (3.4 GHz) terhelés alatt 80 fok körül van. Azt olvastam, hogy ez a maximális hőfok, ami még normális elmegy, de én akkor is nagyon magasnak érzem.
Tehát akkor, ezek az adatok normálisnak mondhatóak, vagy érdemes lenne még dolgoznom a hűtéssel?
Ha kicserélik, akkor szerintem vidd vissza.
Volt hogy azért vittem vissza procit, mert olyat adtak, amibe nem volt integrálva GPU.
Fm1 lapokon meg ugye nincs ilyen chip, csak a kimenetek.
Vissza mentem és szó nélkül kicserélték😀 Azt hittem akadékoskodni fognak.
off: Csak múltkor vissza vittem a fülesem, ami 3 hetet birt és a fejpánt eltört. Azzal viszont nem foglalkoztak. Gyártó e-mailban azt irta, hogy vigyem vissza, de saját költségre nem küldözgetek semmit. Föleg úgy, hogy ránézés nélkül mondhatja, hogy nem helyesen használtam. Szilikon, pillanatragasztó, ragasztószalag kombóval megoldottam és ott egye meg a garanciát ahol van. Trustot most már végérvényesen kerülöm. Nem ez volt ez első ami idő elött megadta magát.
Ha megvan a csomagolás,nem tépted szét,mint h.lye gyerek a mesekönyvet ( 😆 ),akkor talán vissza cserélik.Kötözövel is megoldhatod,de esztétikailag nem a legszebb.Hivd fel a boltot,és kérdezd meg h kilehet e cserélni másikra.
A mai nap vettem egy rendszerhütőt a gép hátuljára, de 80-as helyett 90-es lett. Mondtam az eladónak, hogy 80-as kell és ki is tett párat, de valahogy ez is odakeveredett. Raknám fel, és csak itthon vettem észre, hogy nagyobb. Nem tudom mihez fogadtni. Szerintetek cserélik kisebbre vagy puritán módon gyorskötözővel fogassam oda?😃
NetuddMeg : Először próbáld meg áttakarítani, ha azután se változott, akkor a kábelrendezést minimalizálni, hogy a levegő útját ne állja és a légkavarók fordulatát szabályozzad.
Ha ez se segített akkor nagyobb teljesítményű légkavarókat kellene beszerezni vagy egy szellősebb házat.
Nyári napokon elég meleget fúj a gépem.. Eddig nem igazán volt vele baj, de elkezdtem aggódni.. A házban elöl 1darab 14centis venti, oldalán 1darab 8centis, hátul 2darab 8centis van, és a VGAm gyakran így is 70fok körül van.. a procim 40, a rendszerwinyóm 44 fok jelenleg. (az első, és az oldalsó befele, a hátsó kettő kifele fújja a levegőt)
Valami ötlet, hogy javíthatnám a hűtés hatékonyságát?
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy jó proci hűtőt a melegebb nyári napokra? FX8320-asra, ami belefér a házamba! A gyártó honlapján elvileg 150mm-t ír de ahogy nézem pár mm még lehet pluszban. 😀
KockulHun: Nem rossz, de sokkal olcsóbban is kaphattál volna jobbat:
[url]http://www.guru3d.com/articles_pages/corsair_h105_review,12.html[/url]
Ha az i.pon-on nézem az árakat, akkor szállítással az NH-D14 26208 Ft, a H105 38842 Ft.
fefe1990: olcsóbban akarsz kijönni akkor AC Freezer 13 vagy CM TX2 vagy Alpenföhn Sella!
de ez nem válasz, mivel leíratnád az is ,hogy mennyi a kereted, milyen procira lesz (foglalat tuning miatt sem mindegy) de ha 17 forintod van (mivel a kinézett típusod ennyi kb, akkor én a Noctua termékeit ajánlanám.
Köszönöm az eddigi hozzá szólást a házam sharkoon rex 8 value. és jelenleg 1db ram van de folyamatában szeretném feltölteni a 4 slotott.
Szerintetek melyik a legjobb teljesítményű az általam választottak és amit taylorXIII ajánlott nekem?
Azért néztem ki ezeket mert kicsit különlegesebbek ami látszik is a nyitott oldalfalú házban.A válaszokat előre is köszönöm
Ház? Egyébként Thermalright Macho ha befér. Eltolt hőcsövekkei van szóval magas ramok is elférnek alatta. De Scythe Ashura is jó lenne mert az alat is elférnek magas ramok azt hiszem. 2 ramod van?
Sziasztok!
szeretnék segítséget kérni a prcimra (phenom 2X6 )szeretnék hűtőt vásárolni de nem tudok dönteni a jelöltek körül.Az alaplapom asrock 970 extr.4 a ramokon Arctic Ram Cooler Pro va, így elég magasak.
A jelöltek: Alpenföhn "Himalaya 2
Zalman FX70
de ha van jobb ötletetek akkor azt is nagyon szívesen fogadom. előre is köszönöm.
kösz Taylor ez 4 pines,procihoz akarom mer a gyárija fix meg van egy másik azis fix fordulatú csak 3 pines-ek viszont jólenne ahogy melegszika proci emelje a fordulatot,lapomon csak 4 pines foglalat van, cpu foglaltnál nyilván emeli a fordulatot a többinél is emelné magától?vagy a 2. ventit manuálisan kell szabályoznom?
Dani46: Én ezt ajánlom: Cooler Master BC 120, Kb 2000 Ft és van belőle kék is. Nekem is ez van, 4 pines, adtak hozzá molex átalakítót szerintem teljesen jó.
Core7i: Sajnos sok az oldalon az ilyen "gép" (adatlap). Mostanában divat elképzelt gépekhez tanácsot kérni. Akinek nem inge... 😀 Pl a feleslegesen drága alkatrészek miatt is lehet "gyanús" 130k-s lap mellé 4820k-s processzor... 80k+130k= 210k Ebből a pénzből kijönne egy 4930k (6mag 12szál) + Asus P9X79 lap (140k+60k). Ami azért ütősebb páros ráadásul kb 10k-val olcsóbb is mint a te összeállításod.
Minden tiszteletem hogy önerőből valósítod meg.Én is sokat güriztem a gépemért hogy így nézzen ki ahogy most.És még mindig tervezgetem a további fejlesztéseket.Igen..idő és pénz kérdése a dolog.Meglehetősen egy Intel confignál nehezebb a dolog.Sok sikert hozzá! 😀
Köszönöm a válaszokat!
Nem tudom mért lenne kamu, ne legyen már gyanús...... Nem értem az ilyen embereket... Dolgozom ezért a gépért... Lesz fent kép amint meg van...
A válaszokat köszönöm szépen mégegyszer!
Core7i: Gyanús egy újabb kamu gépnek de ha véletlenül tényleg lesz is ilyen géped akkor ezek bőven jók hozzá: Noctua NH-D14 SE2011, be quiet! Dark Rock 3. Nem kell ide vízhűtés. Havernak is 4820-as procija van és egy NH-D14-el hűti. Csak low profile memóriákkal lehet ezeket a hűtőket feltenni, a profilodban megadott memóriák mellé ezt tenném: be quiet! Shadow Rock Slim. Kíváncsi vagyok mikor lesznek képek fenn erről a gépről... 😊
Igazából szerintem ( de ez csak szubjektív vélemény!!!!!), Jó hozzá sok sima hűtő is persze a drágább márkásabb darabok. Pl. Scytech termékei, vagy BE QUIET! Dark Rock Pro módozatok (1-2-3) stb...
A kérdés milyen moduljaid vannak?! Nekem pl Low profile az az alacsony nyákra szerelt és így simán elférnek a Scyteh Mugen 2 alatt , sőt így valamelyest azok is hűtve vannak. 😀 De mindenképp a Te döntésed illetve hátha ír még valaki választ aki járatosabb ezekben 😀
Bepattintós lefogatása miatt nem a legjobb a 212 Evo (meghajlítja az alaplapot) helyette inkább egy Alpenföhn Matterhorn Pure esetleg egy Zalman CNPS10X.
Nem nagyon vagyok tisztában, hogy mennyi is az elfogadható max. hőfok a videókártyánál, illetve a processzornál. Adott egy Sapphire Radeon R9 280X Vapor-X OC videókártya, aminek a hőmérséklete játék közben 60-65 fok között mozog, Watch Dogs közben ez az érték olyan 70-75 között mozog.
Intel Core I7 4770 (3.4 GHz) terhelés alatt 80 fok körül van. Azt olvastam, hogy ez a maximális hőfok, ami még normális elmegy, de én akkor is nagyon magasnak érzem.
Tehát akkor, ezek az adatok normálisnak mondhatóak, vagy érdemes lenne még dolgoznom a hűtéssel?
Volt hogy azért vittem vissza procit, mert olyat adtak, amibe nem volt integrálva GPU.
Fm1 lapokon meg ugye nincs ilyen chip, csak a kimenetek.
off: Csak múltkor vissza vittem a fülesem, ami 3 hetet birt és a fejpánt eltört. Azzal viszont nem foglalkoztak. Gyártó e-mailban azt irta, hogy vigyem vissza, de saját költségre nem küldözgetek semmit. Föleg úgy, hogy ránézés nélkül mondhatja, hogy nem helyesen használtam. Szilikon, pillanatragasztó, ragasztószalag kombóval megoldottam és ott egye meg a garanciát ahol van. Trustot most már végérvényesen kerülöm. Nem ez volt ez első ami idő elött megadta magát.
A mai nap vettem egy rendszerhütőt a gép hátuljára, de 80-as helyett 90-es lett. Mondtam az eladónak, hogy 80-as kell és ki is tett párat, de valahogy ez is odakeveredett. Raknám fel, és csak itthon vettem észre, hogy nagyobb. Nem tudom mihez fogadtni. Szerintetek cserélik kisebbre vagy puritán módon gyorskötözővel fogassam oda?😃
Ha ez se segített akkor nagyobb teljesítményű légkavarókat kellene beszerezni vagy egy szellősebb házat.
Valami ötlet, hogy javíthatnám a hűtés hatékonyságát?
Tudnátok ajánlani egy jó proci hűtőt a melegebb nyári napokra? FX8320-asra, ami belefér a házamba! A gyártó honlapján elvileg 150mm-t ír de ahogy nézem pár mm még lehet pluszban. 😀
Nem semmi! 😃
[url]http://www.guru3d.com/articles_pages/corsair_h105_review,12.html[/url]
Ha az i.pon-on nézem az árakat, akkor szállítással az NH-D14 26208 Ft, a H105 38842 Ft.
de ez nem válasz, mivel leíratnád az is ,hogy mennyi a kereted, milyen procira lesz (foglalat tuning miatt sem mindegy) de ha 17 forintod van (mivel a kinézett típusod ennyi kb, akkor én a Noctua termékeit ajánlanám.
Melyik processzor hűtött érdemes meg venni?
THERMALTAKE CL-P0608 NiC C5
THERMALTAKE CL-P0575D Frio OCK
Köszönöm az eddigi hozzá szólást a házam sharkoon rex 8 value. és jelenleg 1db ram van de folyamatában szeretném feltölteni a 4 slotott.
Szerintetek melyik a legjobb teljesítményű az általam választottak és amit taylorXIII ajánlott nekem?
Azért néztem ki ezeket mert kicsit különlegesebbek ami látszik is a nyitott oldalfalú házban.A válaszokat előre is köszönöm
szeretnék segítséget kérni a prcimra (phenom 2X6 )szeretnék hűtőt vásárolni de nem tudok dönteni a jelöltek körül.Az alaplapom asrock 970 extr.4 a ramokon Arctic Ram Cooler Pro va, így elég magasak.
A jelöltek: Alpenföhn "Himalaya 2
Zalman FX70
de ha van jobb ötletetek akkor azt is nagyon szívesen fogadom. előre is köszönöm.
Nem tudom mért lenne kamu, ne legyen már gyanús...... Nem értem az ilyen embereket... Dolgozom ezért a gépért... Lesz fent kép amint meg van...
A válaszokat köszönöm szépen mégegyszer!
A kérdés milyen moduljaid vannak?! Nekem pl Low profile az az alacsony nyákra szerelt és így simán elférnek a Scyteh Mugen 2 alatt , sőt így valamelyest azok is hűtve vannak. 😀 De mindenképp a Te döntésed illetve hátha ír még valaki választ aki járatosabb ezekben 😀
Előre is köszönöm a válaszokat!