Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Igen végülis bármilyen videót megnézek, rengeteg játék 60 fps-el megy full hd-ban egy i5-el és egy gtx 970-el.

Amit te írtál össze, az is jó, annyi, hogy alaplapból is asust vennék mindenképp, nekem az a jó márka.

De nagyon gondolokzom egy i7 4ghz procin, és egy gtx 980-on, még ha drágább is lesz. De hogy megéri e, lesz e értelme, azt már nem tudom. 😀

Ugye utóbbival nagy esély van rá, hogy sok következő game is igen jól fog menni, még az első konfiggal nem biztos.
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
Tibi:
Intelnél van szorzózáras processzor, és szorzózár mentes, utóbbiakat lehet húzni, ezeket jelölik K-val. Ha nem akarsz tuningolni semmit, akkor felesleges K-s processzort venned.

Alaplap: Gigabyte GA-H170-D3H 32 822 Ft
CPU: i5-6600 63 315 Ft
RAM: Kingston Hyperx savage DDR4 2400 Mhz CL12 25 716 Ft
[LINK]
VGA: Asus GTX 970 Strix OC: 109 606 Ft
HDD: WD10EZEX 14 160 Ft
Táp: FSP raider s 550 18 861
Ház: Zalman Z3 plus 12 075
Optik: LG GH24NSC0 3 667

Összesen: 280 222

Windows 10 home 64 bit OEM: 28 898

Szállítással + windows olyan 315-ben meg kellene hogy álljon.
Ahol tudsz még faragni egy kicsit, az már az alaplap B150 alá nem mennék már. Házból sokat nem tudsz megfogni, bitfenix neos 1-2 ezerrel olcsóbb csak pl.
Vagy ott van az a lehetőség még, hogy csak 2X4 GB ramot veszel

Igen, van különbség a 970 és 980 között, ez az árukban is meglátszik, de nem lesz gond a 970-essel sem. AMD-re optimalizált, vagy teljesem optimalizálatlan sz*rok fognak ki rajta, de ott a sima 980-as sem tud stabil 60 FPS-t (lásd: quantum break). De játszhatóan futtatnia kell mindent kb.

De szerintem GTX 980-at beszorítani kb. 300-ba már tényleg művészet lenne.
0
0
0
0
no avatar
Mediziner Troll - Nem pont 300.000, csak mondjuk 350.000 már ne legyen. 😀

Igazából, gáz, vagy nem olyan jó, ha nem i5-öt, és gtx 980-at veszek? A gtx 970 és 980 között akkora különbség van?

Ja és húzni, tuningolni semmit nem akarok.
0
0
0
0
Bronson avatar
semmi baja nem lesz, miért lenne...?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Ha befér a keretbe maradhat a z-s lap.Legalább nem kell később újat venni ha K-s procit vesz az ember és húzni is akarja azt.
0
0
0
0
drogba avatar
sziasztok mivel nem ugy lett ahogy terveztem mint ahogy általában szokott lenni ezért csak azt szeretném kérdezni hogy ugye az alaplap ami Asus z97-p és mellé a tervezett core i5 4690k-ra nincs pénzem igy maradtam a 4590-nel ami levan árazva és tudom hogy nem k-ás mert ugye az alaplap k-ás és nem lesz baj ha pl egy ilyet hajtok benne? Későbbi gép ujitásnál van tervben majd 1x egy i7 ismét valami k-ás proci és csak azért tartok ki ennél az alaplapnál..szerintetek?
0
0
0
0
Graffiti2 avatar
Világos, akkor minden f*sza! Majd valahogy akkor beszerválok egy új tápot is.

Köszönöm a drága idődet, és segítségedet! 😀

Edit: Milyen sok segítőkész ember van 😲 Mindenkinek köszi!
0
0
0
0
Puffin avatar
zsoltdeak17: az után már én is érdeklődtem de nem is méltatott válaszra az eladó.
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
Az a 8 pin igazából 6+2-es:
https://www.pcper.com/images/reviews/474/14-PCI-E.jpg
Szóval igen, 6 pint bedugod, plus 2 meg "lóg a levegőben".

Szerk.: Na, beelőztek 😞
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Az a 8 pines valójában 6+2 pin. Szóval használható persze olyan kártyáknál is amik 6-ost igényelnek csak összeilleszthető 8-assá.
0
0
0
0
Graffiti2 avatar
Spoiler!
Nem igazán értek a kábelekhez, szóval előre bocsi, ha butaságot beszélek.

A jelenlegi 5770-em 6 pines tápcsatival működik, és úgy tudom, hogy a 650 Ti-k is ezt használják. Ezen a tápon pedig nincs 6 pines csatlakozó. Ez gond lehet, vagy működni fog a kártyám 8 pinnel is? 😃
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Kérdezz rá van e posta, ennyit megér.
[LINK]
0
0
0
0
Graffiti2 avatar
Tisztában vagyok vele, hogy nem egy minőségi darab. 😀 De nekem nincs pénzem jobb, minőségibb tápra! 😃 Viszont ha tudtok ajánlani jobbat viszonylag olcsón, amitől a gépem nem "füstöl" el, akkor azt nagyon szívesen meghallgatom! 😀
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
CL az a cas latency, minél alacsonyabb, annál jobb.

Próbaképp összedobtam egyet azzal a CPU-val, VGA-val, csak CL12-es kingstonnal, és 300 ezerben állt meg Windows nélkül... Ráadásul még SSD sem fért bele, gépházból sem 20-25-ezrest raktam hozzá... bitfenix nova 10-11 ezer körül, Giga Z170X Gaming 3, Raider S 550, WD10EZEX, VGA CPU... és még egy cooler kellene neki... nem tudom hogy fog ez win-nel 300-ban megállni.

Graffiti2:
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Nem az, hogy 80% alatt van a hatásfok, hanem 60%nál már füstölnek
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Ha majd kinyírja a gépet...Spoiler!
... én szóltam. 😊

Olyan procit és kártyát semmi pénzért nem bíznék rá. Egy hulladék az a táp, de ez már nem az én dolgom.
0
0
0
0
Graffiti2 avatar
zsoltdeak17:

Lassan 2 éve használom (talán kicsit több is), és soha nem volt gond vele. 😃 Majd a "Terv" gépembe megy egy új táp. 😀

Köszi a gyors választ!
0
0
0
0
no avatar
Hát egy windows 10-el eggyütt 300.000 a keret rá. Új gépet akarok összerakni, a régit nem lehet fejleszteni már.

Miért kérdezed a Cl14-es ramot? Mi a gond vele, vagy miért tértél ki rá? Nem értek hozzá, sorry. 😀

Az meg hogy nem mennének maxon, nem biztos. Nem kell a legmagasabbra venni az élsimítást.
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
Tibi:
Konkrétan pl.: quantum break, rise of the tomb raider

Mennyi lenne a keret rá, szerintem azt írd le először. Ill. hogy komplett gépet akarsz venni, vagy fejleszted a jelenlegit.

K-s processzorhoz Z-slap kell, mert csak abban tudod húzni, és kell hozzá hűtő is, mert nem jár mellé gyári, ezeket is bekalkuláltad? Táp ház megfelelőek, ha jelenlegit fejleszted, vagy tényleg komplett gép lesz? CL14-es RAM-ot jól átgondoltad?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Graffiti2: Előbb tápot cserélj, az a HKC veszélyes...
Egyébként nagy előrelépés lenne az X4 965 + 650 Ti Boost.
0
0
0
0
Graffiti2 avatar
Sziasztok!

A jelenlegi gépembe (AMD-PC) tervezek egy AMD Phenom 2 X4 965 BE processzort, és mellég GTX 650 Ti Boost-ot venni. A kérdésem az lenne, hogy mekkora teljesítmény növekedés várható a jelenlegi CPU-m, és VGA-mal szemben?

A válaszokat köszi előre is! 😀

UI: Ne haragudjatok, ha nem éppen a legmegfelelőbb topicba nyitottam.
0
0
0
0
no avatar
Konkrétan mikre gondolsz, hogy nem fognak menni maxon?
0
0
0
0
Bronson avatar
idén jönnek az új vga-k mindkét oldalon, szerintem várj. amúgy azzal a konfiggal nem fog maxon menni minden. de ha adott a keret és nem akarsz várni, akkor okés.
0
0
0
0
no avatar
tibi458: bármilyen kütyüt tervezel vásárolni, az idő előrehaladtával mindig olcsóbbak lesznek bizonyos dolgok, ahogyan érkeznek az új hardverek. Szerintem nem célszerű hónapokig várni, kivéve, ha tudod valamilyen alkatrésznek/eszköznek a pontos megjelenési dátumát.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Az alábbi konfigot szeretném megvenni:

-ASUS GeForce STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5 4GB 

-Intel Core i5-6600K 3,5GHz Socket 1151

-16GB 2133MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Fury Black CL14

Max beállításokon szeretnék játszani, nem 4K-ban és hasonló állatságok, simán csak 1080p.
Arra gondolom elég lesz.
Viszont érdemes most megvenni? Ne inkább ősszel mondjuk? Sok játék akkor szokott megjelenni, meg lehet új vga-k is jönnek ki.

Sőt még lehet, hogy 1080p sem, hanem csak 1440x900, mert monitorból lehet, hogy nem veszek másikat.

Mit tanácsoltok?
0
0
0
0
Puffin avatar
MC MaRcI: ha az i5 mellett egy 390 lenne mondjuk, akkor észrevennéd hogy jobb.
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Elolvasgattam az utolsó pár Hsz-et, érdekes dolgokat íratok . Szerintem mind 2 jó dolgokat gyárt de én az utóbbi időben intel és nvidia párti lettem inkább. Szeretek játszani sőt az egész család KOCKA és játszik ami a gépek számából is látszik, de mivel nem HARDCORE gamerek vagyunk elég ami van . S amiért jobban bejön a intel nvida combó hogy kevesebb áramot vesznek fel. ÉÉÉS nem a villanyszámla miatt mert az letojom hanem kevesebb áram kevesebb hőtermelés. Én inkább a HALK hideg gépeket kedvelem és számunkra elegendő teljesítményben alap hűtésekkel , csendes éa hűvös gépet ebből a párosból sikerült építenem ! Ennyi! De attól még szeretem az amd-t is (nagyon sok éven keresztül nagyon sok féle volt) csak mostanában SZÁMOMRA tetszetősebb megoldásokkal dolgoznak a másik gyártók 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bronson: Kivételesen eszembe sem jutott, de most, hogy mondod... 😜
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
mantle semmire sem jó tapasztalataim szerint dragon age-ben vagy 10fps-el kevesebvet kaptam vele mint dx11-be
0
0
0
0
Funes avatar
Szívem szerint Nvidiát vennék, csak az a baj, hogy drágább és még jobb teljesítményre sem képes...JELENLEG!
És nagyon úgy nézz ki, hogy szoftveresen nem képes az Nvidia áthidalni a lemaradását Dx12 alatt, még ha nem is olyan eget rengető a dolog.
0
0
0
0
Bronson avatar
azért nem eszik olyan forrón a kását... attól hogy a konzolokban amd cpu van, ez még mindig két külön világ, eddig sem sokra mentek vele, és csuz-li most biztos majd azzal jön, hogy de 8szálas gépigények vannak, stb... ez mind az ég világon semmit nem jelent jelenleg. Hogy a továbbiakban mi lesz ebből az egész dx12 optimalizációból, kiderül, addig teljesen felesleges spekulálni, mivel az amd már nem egyszer előállt egy világmegváltó ötlettel (mantle köhm-köhm) aztán ment az egész a levesbe... sajnos.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bud-Fckn-Spencer: Most akkor kereshetek egy 390-et, hogy az orrod alá dörgölhessem... 😃
0
0
0
0
Funes avatar
És pont most szemezgettem a 380x-el egész jó árban van. 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bud-Fckn-Spencer: VGA-ból mindenképpen. Én épp most szereztem a 380-at, még a héten meg is jön. Kíváncsi leszek, mit mutat a 270 után.
(Addig meg épp egy 620 GT-t használok, ami meglepően jó. A GTA V - igaz szinte minden low-on - megy stabil 30 fps-el HD-ban.)
0
0
0
0
Funes avatar
Pontosan ezért jó választás Pc-re is az AMD, mert előbb a konzolokra írják meg a legtöbb játékot, aztán csak Pc-re.
Szóval Vga-ból mindenképpen az Amd lehet a befutó. ( Legalább is nálam )
0
0
0
0
csuz-li avatar
Danee-nak igaza van. Az AMD-nek jót tesz, hogy a konzol portokat jobban viszi az AMD kártya.
Spencer: nem azért van AMD a konzolokban, mert jobb, hanem azért, mert nekik volt egyedül kellő háttérrel egyedi CPU-VGA üzletáguk; és nekik volt egyedül eleve olyan lehetőségük, hogy jó CPU-t jó IGP-vel tudjanak adni, mert az Intel IGP-ben gyenge, az Nvidia meg nem is tud CPU-t adni. Innentől meg pont azért jó választás PC-re, amit danee leírt. Ha másként alakul a konzolok belseje, más lenne most a felállás is.
0
0
0
0
Funes avatar
Nálam kezd egyre biztosabbá válni, hogy az Amd fele megyek ! Nem véletlen, hogy a konzolok is azt kapják...
0
0
0
0
danee23 avatar
Szerintem érdemes azért elgondolkodni AMD-n vidkarinak. Processzorban persze ebben az árfekvésben nem kérdés hogy intel, de elgondolkodtató hogy jön az új architektóra ami nagyon igéretesnek érkezik, mind 2 nagy konzolban amd vga van, mind 3 új konzolban amd lesz (ps4.5 xb1.5, új nintendó) ezek mind nagyon hasonló felépítésűek mind a pc-k és ez pont azért lett kitalálva így hogy könnyebben lehessen portolni dx12-re ami, ha nem hiszel nézz utána inkább amd-nek kedvez, sőt vannak olyan funkciók amiket ha bekapcsolsz geforce-ok nem hogy gyorsulnának hanem lassulnak.
0
0
0
0
Bronson avatar
datos: ez jön ki kb 360ból, ezzel egy darabig nem lesz gond (feltéve ha optimalizlát a játék. mert ha nem, akkor hiába minden)

[LINK]
0
0
0
0
datos avatar
Köszönöm a segítséget , kicsit félreérthetően fogalmaztam a fix 60 fps-el mindenhol , tisztában vagyok vele hogy 4 évig nem kapok fix 60 fps -t 1080 p max beállítások mellett minden játékban ugyanazzal a konfiggal , kerüljön bármennyibe is , és tudom hogy idővel kompromisszumot kell kötni , ezzel nincs is probléma , a cél hogy olyan gépet vegyek ami a mostanában megjelenő játékokat maxon tudja futtatni 60 fps-el (mondjuk az elkövetkező 1-2 évben )

Nvidia párti vagyok egyébként , amd-ben nem is gondolkodtam , de a sok hater-el ellentétben nem azért mert az amd szar , egyszerűen csak nincs vele tapasztalatom , így inkább maradnék az intel+nvidia párosnál , mert ezt ismerem inkább 😀

A mostani gép is futtatja a mai játékokat , de a full low beállítás 1080p és akadásos low frame nálam nem játszik , nyilván ez is játékfüggő... illetve gondolkodtam a mostani fejlesztésén is , de annyira nem értek hozzá , nem tudom mi való az alaplapba , nem tudom milyen kártyát hajt ki a proci stb stb ... ezért döntöttem úgy hogy csere ...

De bármilyen tanácsot szívesen fogadok , nem sietek el semmit , nem 5ft-okról van szó , ezért is fordultam hozzátok 😀 ^^
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Én még datos jelenlegi gépét nem írnám le teljesen.Elég jó az még most is, vagy ha nem is a legjobb én még azt fejleszteném tovább ami azért jóval kevesebbe kerülne és akkor is kapna egy ütőképes gépet.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
fix 60fps-ed minden játékban néhol még 980ti-vel sem lesz meg(optimalizálatlan szutykok) de akadozni biztos nem fog semmi

de én ha pl 5 évre tervezel már megvárnám az új generációt nemsoká itt van és kitudja mennyivel lesz jobb
processzorból már akkor i7 skylake ramból ddr4-es 16gb sztem most még elég bőven meg bővíteni ezt a legkönnyebb
egy ezekhez illő combosabb alaplap meg mondjuk egy 600w-os minőségi táp
vga egyértelműen gtx980ti de mondom én a helyedbe megvárnám az új generációt

most azért nem konkrétumot írok mert nincs rá időm de kiindulási pontnak jó lehet
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
datos:
Bronson-t mindenképp várd meg, ő jobban ért hozzá mint én. De előre vetítem neked: ilyen gép nem hiszem hogy létezik. NV 2 évente új VGA családot dob a piacra. Ha 980 Ti-t veszel, 4 év alatt az is 2 generációt öregszik... a fejlesztők meg nem optimalizálnak, és ez a jövőben sem lesz másképp.
Most a DX12 miatt lehet hogy érdemesebb lenne intel+AMD kombóban gondolkozni, vagy ha még nagyon terv a gép, megvárni az új kártyákat.

Meg amúgy is, szerintem van 3-féle játék:
AMD-re optimalizált (Pl.: Tomb Raiderek, Hitman)
NV-re optimalizál: Project cars
Optimalizálatlan foschok -ebből van a legtöbb. pl.: AC unity, quantum break, stb.
Szóval ettől függ hogy mi legyen, hogy mikkel akarsz játszani.

Kétkártyás rendszerben gondolkodnék ha mindenhol stabil 60 fps-t akarsz, sajnos itt tartunk... De mondom várd meg Bronsont, engem is érdekel neki mi a meglátása.
0
0
0
0
datos avatar
Mediziner Troll Köszi a tippet 😀

Bronson22 300-400 ezer forint közötti összeg , de nyilván ha olcsóbban kijövök az se baj , a lényeg igazából hogy mindig meglegyen a fix 60 fps 1080 p , max beállítások mellett ... illetve időt álló gép legyen , a mostani 4 éves , de már érzem hogy gyengül , hozzáteszem hogy kb 5 évre terveztem vele , szóval számítottam rá...
De ha 300 ból kijönne egy ilyen erős gép annak csak örülnék 😃
0
0
0
0
Vic04HUN avatar
Értem, köszönöm a választ.
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
datos:
Szia
4x8 GB RAM totál felesleges.
Tápegység amit kinéztél 2 év garis, FSP raider 550-est megkapod olcsóbban 5 év garanciával, és bőven elviszi azt a rendszert. Van egy 165 wattos VGA-d egy 65 wattos CPU-val, erre jön a körítés... 650 watt nem kell neki. Minőségi 500-550 wattos tápok közül nézegess ha nem tetszik a raider.

Vic04:
Üdv
Tényleg nem értem ezt a RAM mizériát... hol használtok el 32 GB RAM-ot, most őszintén?
i3-4170-esben nem gondolkoztál?
B85-ös alaplap tökéletes neki, 18-20 ezer körül, Gigabyte ASUS MSI szerintem, de itt nem vészes az Asrock sem.
Tápcsere az nagyon kell, HKC felejtős. EVGA 430 wattosa jó lesz szerintem ahhoz a rendszerhez, bár kérdés hogy arra mennyit szánsz.
0
0
0
0
Bronson avatar
mennyi a keret...? (vonatkozik mindkettőtökre)
0
0
0
0
datos avatar
Üdv !

Gépvásárlást tervezek a közeljövőben , össze is állítottam egy terv gépet a profilomban , ha esetleg valaki hozzáértő ránézne hogy minden passzol-e , illetve van e benne olyan alkatrész ami esetleg nem éri meg , és másra kéne cserélnem ... (Ipon-on rakatnám össze )
0
0
0
0
Vic04HUN avatar
Üdv Mindenkinek!

Szeretném fejleszteni a jelenlegi konfigomat.

Lenne benne processzor, videokártya, ram és alaplap csere.

A következőkre gondoltam.

Processzor: Intel i3 4370
Videokártya: GTX 660 Ti (3GB)
RAM: 1866 MHZ (16 vagy 32 GB)
Alaplap: Amibe ezek passzolnak 😃

Illetve ha kell akkor táp csere.

Vélemények? Tanácsok?
0
0
0
0
Puffin avatar