Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ducky avatar
mit kéne nekem venni a gépembe? procit, vagy videókarit?
0
0
0
0
levi27 avatar
A DD-WRT-s router mitől jobb a simánál? Mert lehetőségem van felrakni a D-Link DIR-300 routeremre, csak kérdés hogy érdemes-e.
0
0
0
0
FeRR avatar
Kiyiya írta:
FeRR írta:
Üdv! Új fejhallgatót szeretnék venni, mert új hangfalat vettem, és valamiért rosszabul szól vele a fejes, mint a régivel.. nem tudom miért, szóval egy új fejhallgatót szeretnék beújítani, valami korrekt árér, ami tisztán szól, és akár utcára is fel lehet venni mp3-hoz, de gépnél is ugyanolyan jól teljesít zenei téren.. úgy egy 8k-t költenék rá.. Valakinek tapasztalat e téren?

Nekem [LINK] van és szeretem. Jól szól, a madzag elég hosszú, 8000-ért vettem.

És kb. milyen a hangzása? tisztán hallgatszódik a szöveg, és a basszus effektek?
0
0
0
0
FeRR avatar
gyenesmartin írta:
FeRR írta:
Üdv! Új fejhallgatót szeretnék venni, mert új hangfalat vettem, és valamiért rosszabul szól vele a fejes, mint a régivel.. nem tudom miért, szóval egy új fejhallgatót szeretnék beújítani, valami korrekt árér, ami tisztán szól, és akár utcára is fel lehet venni mp3-hoz, de gépnél is ugyanolyan jól teljesít zenei téren.. úgy egy 8k-t költenék rá.. Valakinek tapasztalat e téren?
Ha belefér, és kinézetre tetszik is akkor egy Beyerdynamic DT 235. A hangja ennyiért a legjobb. Vagy olcsóbban Maxell retro dj.

utána keresek! köszi szépen! 😉
0
0
0
0
rafferd avatar
Üdv!
Anyám gépében beszart az alaplap(Asus p4s-x), az érdekelne, hogy kicserélhetem-e egy asrock m266a-ra?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
FeRR írta:
Ha belefér, és kinézetre tetszik is akkor egy Beyerdynamic DT 235. A hangja ennyiért a legjobb. Vagy olcsóbban Maxell retro dj.
0
0
0
0
Kiyiya avatar
FeRR írta:

Nekem [LINK] van és szeretem. Jól szól, a madzag elég hosszú, 8000-ért vettem.
0
0
0
0
FeRR avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
xlife írta:
gyenesmartin írta:
Nem tudja valaki, hogy mostanában mi ez a sok hírdetés? PL szinte minden youtube videónál várni kell emiatt. Az e-mailemre meg mindennap küldenek hasonló baromságokat amikre válaszolni is szoktam, erre meg visszaküld valami olyat, hogy nem tudja értelmezni😜.

Amúgy az miért van, hogy naponta MINIMUM 10-szer elmegy a netem? Csak az segít ha a modemből kihúzok mindent és újból vissza. De néha ez se. Bezzeg a Parisatot meg nem lehet elérni telefonon.

A legegyszerűbb ha letöltöd az AdBlocker-t, az eltüntet minden reklámot, köztük YT-sat is.😀
Kösz. Már kezdtek idegesíteni ez a sok reklám meg hírdetés.
0
0
0
0
xlife avatar
gyenesmartin írta:
Nem tudja valaki, hogy mostanában mi ez a sok hírdetés? PL szinte minden youtube videónál várni kell emiatt. Az e-mailemre meg mindennap küldenek hasonló baromságokat amikre válaszolni is szoktam, erre meg visszaküld valami olyat, hogy nem tudja értelmezni😜.

Amúgy az miért van, hogy naponta MINIMUM 10-szer elmegy a netem? Csak az segít ha a modemből kihúzok mindent és újból vissza. De néha ez se. Bezzeg a Parisatot meg nem lehet elérni telefonon.

A legegyszerűbb ha letöltöd az AdBlocker-t, az eltüntet minden reklámot, köztük YT-sat is.😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar

0
0
0
0
Cooley avatar
Kyp írta:
Devis írta:
aljától a tetejéig 😃
szóval onnan ahonnan a cpu-hoz ér, és odáig, amíg a hőcső van a tetején.

Mindjárt gondoltam hogy az aljától a tetejéig. Csak jó lenne ha beleférne a házba.
Amúgy a kis kiálló réz pöckök végéig?

Egyszer megkérdezed a nyilvánvalót, aztán amikor választ kapsz, azt mondod, hogy mindjárt gondoltad, majd még egyszer megkérdezed a nyilvánvalót? Te sem tudod, mit akarsz... Azok a kis kiálló rézpöckök a hőcsövek végei, tartozékai a hűtőnek, természetesen azokkal együtt 136mm... Fogsz egy mérőszalagot, a végét odateszed a procifoglalathoz, kimérsz 136mm-t, és ha az még a házon belül van, akkor nyert ügyed van, ennyire egyszerű.
0
0
0
0
no avatar
Devis írta:
aljától a tetejéig 😃

Mindjárt gondoltam hogy az aljától a tetejéig. Csak jó lenne ha beleférne a házba.
Amúgy a kis kiálló réz pöckök végéig?
0
0
0
0
Devis avatar
aljától a tetejéig 😃
0
0
0
0
no avatar
http://***/termek/cooler-master-hyper-tx3-evo-rr-tx3e-22pk-r1-processzor-hto-96649
*** = p c x . h u
Valaki meg tudná mondani, hogy a 136mm-t azt pontosan mitől meddig kell érteni?
0
0
0
0
Chuck avatar
cső. ha xp-re rakok vistamizer-t akkor az vesz el valamennyit a ramból? vagy bármiből??.
0
0
0
0
humerot avatar
[quote][b]humerot írta:[/b]
[quote][b]GokuTM írta:[/b]
[quote][b]humerot írta:[/b]
milyen alkatrész hozna gyorsulást rendszer illetve játékok teréna gépemben egy ssd - egy hd 7770 vagy egy amd fx 8120??????[/quote]

Számottevően egyik sem.
Az fx 8120 jó választás lenne CPU-nak, amit neked nem kéne cserélni pár évig. VGA-ból inkább egy HD7850 amit jól észrevennél, de Hardveraprón szétnézve vannak jó árban HD5850/5870-ek és GTX480-ak.[/quote]

Tehát akkor végül is leginkább a proci kellene bele???
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
niteforce írta:
Szerintem a vírusirtó totál felesleges. Én már jó ideje nem használok 1 gépen sem, egyiknek sincs semmi baja, próbaként rátettem kaspersky-t, egyiken sem talált semmit.

nállam már fogott meg és az elején az Avira free és az Avg free is mivel free nem fogja a gépet mert sok minden nincs benne de nem is baj hiszen a lényeg benne van amért meg fizetni kéne azt sose használjuk ki
0
0
0
0
niteforce avatar
Szerintem a vírusirtó totál felesleges. Én már jó ideje nem használok 1 gépen sem, egyiknek sincs semmi baja, próbaként rátettem kaspersky-t, egyiken sem talált semmit.
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
Kmisi99 írta:
Pedig világ leg egyszerűbb dolga és erre van a fórum hogy megkérdezd milyen ingyenes vírusírtó kell stb. Driverek vannak az alaplap cédéjén lényegében csak install next next next next finish és kész is. Windowst telepíteni már bonyolultabb de rengeteg leírás van a neten vannak youtbue videók és itt van maga a fórum is.

amit én ajánlok vírusírtót és free, az az Avira 2012 igaz angol de a Raptest-en veri a csúcsot még így is ,ha magyart akar ott az Avg 2012 free és ő is nagyon jó helyen áll free létére

[LINK]
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Pedig világ leg egyszerűbb dolga és erre van a fórum hogy megkérdezd milyen ingyenes vírusírtó kell stb. Driverek vannak az alaplap cédéjén lényegében csak install next next next next finish és kész is. Windowst telepíteni már bonyolultabb de rengeteg leírás van a neten vannak youtbue videók és itt van maga a fórum is.
0
0
0
0
no avatar
Igen tudom demégnem értek az ilyenekhez plusz netudom hogy mik kellenek
0
0
0
0
niteforce avatar
Én sem javaslom, te otthon kényelmesen, mindenféle különleges szakértelem nélkül meg tudod csinálni.
Meg nem hiszem hogy beviheted a másolt win7-et hogy telepítsétek fel...
Kifizetni meg elég nagy pénzkidobás véleményem szerint.
Jobban jársz ha te csinálod, legalább biztos tudod, hogy milyen szoftverek kerülnek a gépedre.
0
0
0
0
humerot avatar
GokuTM írta:
humerot írta:
milyen alkatrész hozna gyorsulást rendszer illetve játékok teréna gépemben egy ssd - egy hd 7770 vagy egy amd fx 8120??????

Számottevően egyik sem.
Az fx 8120 jó választás lenne CPU-nak, amit neked nem kéne cserélni pár évig. VGA-ból inkább egy HD7850 amit jól észrevennél, de Hardveraprón szétnézve vannak jó árban HD5850/5870-ek és GTX480-ak.

Tehát akkor végül is leginkább a proci kellene bele???
0
0
0
0
GAMER2 avatar
number6 írta:
Van olyan cég vagy ilyesmi ahova beviszem a gépet és ott feltelepítik pl a win7 et drivereket ,vírusírtókat stb?

Persze, ilyen mindenhol van.😉 De ezt simán te magad is megtudod csinálni, és a boltban pedig legalább 3K-t elkérnek érte.Ha nem többet.😕
0
0
0
0
Wentrion avatar
number6 írta:
Van olyan cég vagy ilyesmi ahova beviszem a gépet és ott feltelepítik pl a win7 et drivereket ,vírusírtókat stb?

Ingyé' nem hiszem...De amúgy ahol számítástechnikai cuccokat tudsz venni, ott általában foglalkoznak ilyennel is.
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ja. Hát feltörni azt te nem fogod az borzasztó sok idő egy erős géppel is.
0
0
0
0
alex13 avatar
Kmisi99 írta:
Ha nem rossz célra kell akkor biztos hozzá tudsz férni a routerhez azon meg van reset gomb így ha el lett felejtve a jelszó beáll az alapra ami a router aljára vagy valahol a dobozára rá van írva hogy mi.

Nekem jó a routerem nincs vele semmi gond müködik a wifi, azért kéne egyik barátomat akarom megviccelni, semmi komoly.😃
0
0
0
0
niteforce avatar
Játékra a VGA hozna a legtöbbet.
SSD viszont a rendszer terén hozna nagy gyorsulást.
0
0
0
0
humerot avatar
milyen alkatrész hozna gyorsulást rendszer illetve játékok teréna gépemben egy ssd - egy hd 7770 vagy egy amd fx 8120??????
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ha nem rossz célra kell akkor biztos hozzá tudsz férni a routerhez azon meg van reset gomb így ha el lett felejtve a jelszó beáll az alapra ami a router aljára vagy valahol a dobozára rá van írva hogy mi.
0
0
0
0
gacso avatar
sziasztok! a routert szeretném beállítani és az lenne a kérdésem hogy hol tudom megnézni a következőket:
-Default Getaway
-Primary DNS
-Secondary DNS
0
0
0
0
Devis avatar
ha rossz ha nem, azt nem fogod. vagyis feltudnád, de hónapokba kerülne
0
0
0
0
alex13 avatar
Egy müködö wifi feltörő progi kéne. WPA2-PSK-at is tudjon feltörni. Nem rossz célra kell. Előre is kössz.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
BudayT írta:
Sziasztok!
Tervezek új házat venni, konkrétan egy ilyet: BitFenix Shinobi.
Szeretnék bele minimum 5 ventilátort, Noctua-kat.
Processzorhűtőt egy ilyet: Noctua NH-D14.
Most egy 450W-os Chieftec tápom van. A kérdésem az lenne, hogy kell-e a sok venti miatt nagyobb táp? Köszi előre is.

Belefér egyáltalán a D14? Mert én nem hinném!😜

Szerk:Most már látom, belefér.😎
0
0
0
0
niteforce avatar
dehogy kell.
Fogyaszt az összes max 10W-ot
0
0
0
0
BudayT avatar
Sziasztok!
Tervezek új házat venni, konkrétan egy ilyet: BitFenix Shinobi.
Szeretnék bele minimum 5 ventilátort, Noctua-kat.
Processzorhűtőt egy ilyet: Noctua NH-D14.
Most egy 450W-os Chieftec tápom van. A kérdésem az lenne, hogy kell-e a sok venti miatt nagyobb táp? Köszi előre is.
0
0
0
0
Qkac01 avatar
Kyp írta:
Qkac01 írta:
19ati93 írta:
Qkac01 írta:
Üdv mindenkinek!
Bocs hogy ide írok,de nem találtam megfelelő topikot :-)
Win7 64bit -et használok. Rendszerkarbantartó szoftverek közzül ezeket használom:
-ccleaner
-ashampoo winoptimizer
-wise registry cleaner

Kérdésem az lenne hogy ezeket lehet e,érdemes e "egyszerre" használni?

mértne lenne érdemes?😀

Kérdeztem erről más oldalon is fórumozókat,és volt aki azt mondta hogy nem hogy érdemes,hanem nem is szabad "egyszerre" használni ezeket a szoftvereket. Véleménye szerint azért mert mindegyik progi más funkcionalitással rendelkezik. Tehát még mindig érdekelne hogy akkor ez most baj hogy használom mindet?

Mér gond az hogy más funkcionalitással rendelkeznek? Én is használom a ccleanert meg az ashampoo winoptimizert. Mindkettőt másra. Winoptimizerből pl. csak a töredezettségmentesítőt. Még nem panaszkodott a gép és hibát se vettem észre.

Nem tudom! :-) Pont ezért kérdezem,mert mindenféle véleményt mondanak. :-)
0
0
0
0
Krinya15 avatar
Sziasztok! Reggel bekapcsoltam a gépet, akkor még tökéletesen működött a videókártya. Kikapcsoltam és nemrég amikor bekapcsoltam ezt a látvány fogadott. Javítható vagy kuka? (videó minősége nagyon rossz, de a lényeg kivehető)
Érdekes, hogy biosnál csíkos a kép, minden baja van, de amikor töltődik a win7 tökéltesen a kép.

Videó:
http://www.youtube.com/watch?v=a3xY3NTy0f0&feature=youtu.be
0
0
0
0
norbi6 avatar
roberto kmisi köszönöm 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
menoteboj írta:
Nemhiszem, hogy hatalmas kulonbseg van koztuk!

köszi
0
0
0
0
no avatar
Qkac01 írta:
19ati93 írta:
Qkac01 írta:
Üdv mindenkinek!
Win7 64bit -et használok. Rendszerkarbantartó szoftverek közzül ezeket használom:
-ccleaner
-ashampoo winoptimizer
-wise registry cleaner

mértne lenne érdemes?😀

Kérdeztem erről más oldalon is fórumozókat,és volt aki azt mondta hogy nem hogy érdemes,hanem nem is szabad "egyszerre" használni ezeket a szoftvereket. Véleménye szerint azért mert mindegyik progi más funkcionalitással rendelkezik. Tehát még mindig érdekelne hogy akkor ez most baj hogy használom mindet?

Mér gond az hogy más funkcionalitással rendelkeznek? Én is használom a ccleanert meg az ashampoo winoptimizert. Mindkettőt másra. Winoptimizerből pl. csak a töredezettségmentesítőt. Még nem panaszkodott a gép és hibát se vettem észre.
0
0
0
0
menoteboj avatar
Nemhiszem, hogy hatalmas kulonbseg van koztuk!
0
0
0
0
niteforce avatar
Sziasztok!
Az FM1-es Athlon II X4 -ek gyengébbek mint az AM3-masok?
(azonos órajelen persze)
0
0
0
0
Qkac01 avatar
19ati93 írta:
Qkac01 írta:
Üdv mindenkinek!
-ccleaner
-ashampoo winoptimizer
-wise registry cleaner

mértne lenne érdemes?😀

0
0
0
0
roberto888 avatar
Nem kell ezért googlizni! 😃 Ha már ott az Aida, az megmondja mindegyik kérdésedre a választ. Az alaplap részen belül, rámész megint csak az alaplapra, és ott kiírja a bővítőhelyeket, cpu foglalatot, mindent. 😀 De ahogy nézem az alaplapod, intel 865-ös chipset, tehát tuti, hogy AGP és DDR. 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
letöltöd az aida32 programot megnézed benne az alaplapod nevét azt beírod google ba és az alaplap gyártójának a honlapján mindent megtudsz róla.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció