nekem most is Intel-em van, és rohadt jó......ameddig nem akarsz vele játszani, onnantól szívod a fogadat rendesen(mondjuk ki az a elit barom aki rajtam kívül arra használja mostanság😆😉
Elfüstölt egy 9600xt, aztán vettél egy másikat? 😃 Ilyet se sokan tennének.^^ Én márkailag szintúgy pártatlan vagyok. Elég színes márkailag a repertoárom. Volt már Trident, Savage, 3dfx, ati és nv is. Sőt rövid ideig volt integrált intelem is. 😃 Egyikkel sem volt semmi bajom, az maguk idejében mind jól teljesített, egyiket sem kellett azért cserélnem, mert tönkrement. 😀 Viszont szegény bátyámnak egy gefo4 mx440Ti egy héttel a garancia lejárta után elszállt. 😂 Na ő azóta nem vesz nv kártyákat. 😆 Amúgy jelen pillanatban nemhogy pártatlan vagyok, mind2 oldalt támogatom(ismét😃😉, mert a jelenlegi tervem a GTX460 mellé egy 6850. 😜
Tofy írta:
Mint Gaboo7 barátunk😃 Na nem személyeskedem.😀
Gaboo-nál más a helyzet mert ő jó üzleteket köt... nem sokat költ vga-ra és mégis mindig a legújabb cuccok vannak a gépébe... akinek van lehetősége ilyen üzleteket kötni az egy szerencsés emberke 😀
pakai93 írta:
AxlZoli: én sem szó szerint értettem... hanem aki képes kiadni ennyi pénzt egy vga-ra, az ha megjelenik egy új akk úgy sem birja ki h ne cserélje le...
és teljes mértékben egyetértek a te állásfoglalásoddal... 😀
anyagilag én is megtehetném, ha akarnám...., de nem akarom 😆, inkább tolom be a pénzt másba 😊
gara66:ha közel vételárba el tudod adni a jelenlegi cuccot, akkor úgy igen, talán megéri cserélgetni kis pótlásokkal, de ahhoz valóban jó árban kell eladni a meglévőt és nem a legdrágább helyről beszerezni az újat 😀
A témára visszakanyarodva... kíváncsi leszek a 6000-es Ati szériára 😀
AxlZoli: én sem szó szerint értettem... hanem aki képes kiadni ennyi pénzt egy vga-ra, az ha megjelenik egy új akk úgy sem birja ki h ne cserélje le...
gara66 írta:
végülis teljesen igazad van, te vagy az aki a felső kategóriában mozogsz és nem én😃 mindenki eldönti h mi a legjobb a számára
Hát figyelj, biztos van olyan aki adna 30-ezerrel többet egy GTX480-ért és vannak is sokan. Én is tudnék venni, nem arról van szó... de ez nálam már elvi kérdés, hogy nem adok sokkal több pénzt azért ami csak "icipicivel" jobb 😀 lehet az bármi, autó..ruha...bútor, bármi 😀
pakai93: hát azt nem mondanám, hogy a mai csúcskategória elavul hamar, inkább azt, hogy piszok gyorsan elveszti azt az értéket amibe ma kerül. Biztos vagyok benne, hogy pl a GTX470/480, Radeon 5850/5870 2 év múlva sem lesz "kuka" kategória, viszont ennyi pénzt sokallok mindegyikért.
Én azért vettem meg, mert 3-4 évig tuti fix, hogy nem cserélem ki, de aki fél évente cseréli, az az ablakon szórja a pénzt 2 kézzel... (szerintem)
én is ugyan ezen a véleményen vagyok mint ti... de már sokszor leirtam h nálam nincs olyan h ati vagy nvidia párti vagyok... azt veszem ami az adott pillanatban jobb vételnek számit 😃 tavaly nyáron egyértelműen szinte gondolkodás nélkül HD4870-et vettem mert akkor az volt a legjobb ár/érték arányban... és nem bántam meg egy cseppet sem 😃 de jelen pillanatba nvidia-t vennék
am még fognak csökkenni az nvidia kártyáknak az árai... és ha minden igaz még lesz pár db dx11-es nvidia kártya... több gyengébb és ha meg nem törik a hagyományt egy erősebb csúcskategóriás 2 gpu-val szerelt csodakártya is 😃 de ezt csak saját tapasztalatból mondom... ez volt a GTX295-el is és most az ati-nál is... miután megjelent minden kártya piacradobták a mindent lealázó HD5970-et... sztem ez várható nvidia téren is 😀 az majd remélhetőleg kicsit soványabbá teszi az árcédulákat 😉
szerk.: AxlZoli veled is egyetértek... nem érdemes informatikában mindig a csúcsot megvenni mert fél év után már "elavultnak" fog számitani szinte... de itt pont erre megy ki a játék... 😕
gara66 írta:
véleményem szerint aki már felsőkategóriás kártyát akar venni annak mind1 h 110k v 130k (hd5870 és gtx480) nvidiát végülis mondhatni erősebbnek a teszteredmények szerint...nekem ez a meglátásom
Amikor én vettem az 5870-et (január vége), akkor még nem volt választásom. Vagy 160-ért 5970 vagy 110-ért 5870. Utóbbi mellett döntöttem 😀 De lehet most sem adnék egy GTX480-ért 30-al többet, azért a +5 vagy 10% teljesítmény többletért. Attól, hogy mondjuk van 140k-d nem feltétlenül kell a legdrágább cuccba beleölni. Főleg számtech cuccokban. Megveszed a nagyon jót X összegért. Aztán 2X-ért kapsz csak kicsivel jobbat 😀 Az 5870 is bőven elég 😀
véleményem szerint aki már felsőkategóriás kártyát akar venni annak mind1 h 110k v 130k (hd5870 és gtx480) nvidiát végülis mondhatni erősebbnek a teszteredmények szerint...nekem ez a meglátásom
Szerintem most is tudja az Nvidia tartani a lépést, igaz jóval később dobta piacra a DX11-es kártyáit (azt a keveset), ellenben elég jól sikerültek a sebesség tekintetében. (GTX470/480) Ami viszont ellene szól az az ára és a fogyasztása.
Nekem volt már többféle kártyám, ATi is Nvidia is, most az ATI versenyképesebb szerintem.
én is meg még pár haverom úgy vettük észre,hogy még akkor amikor az ATI-nak még újnak számított a HD4890 és hasonlók akkor még az Nvidia tudta a lépést tartani az ATi-val.Gondolok ekkor a GTX260-ra vagy a GTX285-re.Most viszont az ATI az új 5000-res szériával rettenetesen elhúzott.ez az én meg még pár haverom véleménye.
looserking írta:
ati az nagyon jó csak elvileg nicns az új kariaiban fizika kártya (nvidia most ezt talállta ki h ne kelljen pci 1x eset venni) ati jobb minőségre viszont cska nvidia ne mengedi h ati-t használjj melette 😕 remélem valahogy megoldódik
hallod vegyél mellé külön...csak rá kell forrasztani az ati kártyára és lesz fizika kártya alias physis 😀 😆
Athesz írta:
Hello! Karácsonyra szeretnék egy új Ati videokártyát csak nemtom melyik a jobb:
Asus EAH3850 OC GEAR/G/HTDI/512M PCIe😜CI-E, ATI X3850, 512MB, GDDR-3, 256bit, Asus, DirectX10.1, HDMI, Aktív, TV-out,668MHz/1650MHz
Ára:32.975,- Ft vagy
Asus EAH4550/DI/512MD3😜CI-E, Radeon HD 4550, 512MB, DDR3, 64bit, ASUS, Aktív, DirectX10.1, TV-out, 600MHz/1.6GHz
Ára:18.835,- Ft😃
nekem 4550-em van..jó videókártya de inkább a 3850-et vedd meg, ha neked fontosak a game-k!😀
Athesz írta:
Asus EAH3850 OC GEAR/G/HTDI/512M PCIe😜CI-E, ATI X3850, 512MB, GDDR-3, 256bit, Asus, DirectX10.1, HDMI, Aktív, TV-out,668MHz/1650MHz
Asus EAH4550/DI/512MD3😜CI-E, Radeon HD 4550, 512MB, DDR3, 64bit, ASUS, Aktív, DirectX10.1, TV-out, 600MHz/1.6GHz
nekem 4550-em van..jó videókártya de inkább a 3850-et vedd meg, ha neked fontosak a game-k!😀
Üdv mindenkinek! Én sokáig NV párti voltam de rá kellet hogy jöjjek hogy teljesen mind 1 hogy ATI vagy NV csak az számít hogy a kitűzött pénzemért a legjobbat kapjam. Manapság az ATI ami ár/érték arányban nagyon nagy szinte behozhatatlan előnyre tett szert. Pl az én karimnál is megmutatkozik hogy míg az enyém 5850-et kb 60ezerért addig az NV párja a 285GTX az kb 80ezer az 1 harmadával többe kerül és még egy hangyányit gyengébb is innentöl kezdve döntse el mindenki hogy mit vesz. AZ hogy az NV physx-et használ azt az ATI-s rendszerben a CPU számolja de mivel a CPU általában nincs annyira leterhelve így nem számít. Nagyon sok tesz van hogy melyik kari mit tud lehet belőle szemezgetni.
Én arra szavazok, amelyik jobb ár/érték arányban!!! És ez jelen pillanatban minden kategóriában az Ati!! De azért a DX11-es kariknak kissé pofátlan az ára..:😀!
Oszig viszont tenyleg ugy fest varok vele, mert latom irtatok is, h jon akkor majd a 6XXX-es szeria, na akkorra hatha olcsobb lesz vmivel majd a HD5970-es. Remelem ! 😜
Valóban. 😆 De youtube vagy hasonlók... 😜
Én pártatlannak mondhatom magam, mindegyikkel meg vagyok elégedve. Bár most "ATI" kártyám van.
Korábbiak: 😀
Geforce 2 MX400 64MB
Geforce 4 MX440 64MB
ATI 9600 XT 256 MB (elfüstölt)
ATI 9600 XT 128 MB
ATI 2600 PRO 256 MB
Geforce 9600 GT 512 MB
Gerorce 8800 GTX 512 MB OC (elfüstölt)
ATI 5750 1 GB
😀
az a 8800GTX nem 8800GTX hanem 8800GTS 512 vagy 8800GT 512
Korábbiak: 😀
Geforce 2 MX400 64MB
Geforce 4 MX440 64MB
ATI 9600 XT 256 MB (elfüstölt)
ATI 9600 XT 128 MB
ATI 2600 PRO 256 MB
Geforce 9600 GT 512 MB
Gerorce 8800 GTX 512 MB OC (elfüstölt)
ATI 5750 1 GB
😀
az atim 8 éves vagy 6 nem tom de még mindig kifogástalan állapotú😀
Én nagyon régóta ATI-t használok, nekem bárki mondhat bármint, ameddig a cég üzemel, én addig ATI fun leszek 😀
Elkeserítelek már egy jóideje nem ati hanem AMD 😆
Hát remélhetőleg tényleg jól fognak együttműködni a kicsikék. 😀
Mint Gaboo7 barátunk😃 Na nem személyeskedem.😀
Gaboo-nál más a helyzet mert ő jó üzleteket köt... nem sokat költ vga-ra és mégis mindig a legújabb cuccok vannak a gépébe... akinek van lehetősége ilyen üzleteket kötni az egy szerencsés emberke 😀
anyagilag én is megtehetném, ha akarnám...., de nem akarom 😆, inkább tolom be a pénzt másba 😊
gara66:ha közel vételárba el tudod adni a jelenlegi cuccot, akkor úgy igen, talán megéri cserélgetni kis pótlásokkal, de ahhoz valóban jó árban kell eladni a meglévőt és nem a legdrágább helyről beszerezni az újat 😀
A témára visszakanyarodva... kíváncsi leszek a 6000-es Ati szériára 😀
végülis teljesen igazad van, te vagy az aki a felső kategóriában mozogsz és nem én😃 mindenki eldönti h mi a legjobb a számára
Hát figyelj, biztos van olyan aki adna 30-ezerrel többet egy GTX480-ért és vannak is sokan. Én is tudnék venni, nem arról van szó... de ez nálam már elvi kérdés, hogy nem adok sokkal több pénzt azért ami csak "icipicivel" jobb 😀 lehet az bármi, autó..ruha...bútor, bármi 😀
pakai93: hát azt nem mondanám, hogy a mai csúcskategória elavul hamar, inkább azt, hogy piszok gyorsan elveszti azt az értéket amibe ma kerül. Biztos vagyok benne, hogy pl a GTX470/480, Radeon 5850/5870 2 év múlva sem lesz "kuka" kategória, viszont ennyi pénzt sokallok mindegyikért.
Én azért vettem meg, mert 3-4 évig tuti fix, hogy nem cserélem ki, de aki fél évente cseréli, az az ablakon szórja a pénzt 2 kézzel... (szerintem)
am még fognak csökkenni az nvidia kártyáknak az árai... és ha minden igaz még lesz pár db dx11-es nvidia kártya... több gyengébb és ha meg nem törik a hagyományt egy erősebb csúcskategóriás 2 gpu-val szerelt csodakártya is 😃 de ezt csak saját tapasztalatból mondom... ez volt a GTX295-el is és most az ati-nál is... miután megjelent minden kártya piacradobták a mindent lealázó HD5970-et... sztem ez várható nvidia téren is 😀 az majd remélhetőleg kicsit soványabbá teszi az árcédulákat 😉
szerk.: AxlZoli veled is egyetértek... nem érdemes informatikában mindig a csúcsot megvenni mert fél év után már "elavultnak" fog számitani szinte... de itt pont erre megy ki a játék... 😕
Amikor én vettem az 5870-et (január vége), akkor még nem volt választásom. Vagy 160-ért 5970 vagy 110-ért 5870. Utóbbi mellett döntöttem 😀 De lehet most sem adnék egy GTX480-ért 30-al többet, azért a +5 vagy 10% teljesítmény többletért. Attól, hogy mondjuk van 140k-d nem feltétlenül kell a legdrágább cuccba beleölni. Főleg számtech cuccokban. Megveszed a nagyon jót X összegért. Aztán 2X-ért kapsz csak kicsivel jobbat 😀 Az 5870 is bőven elég 😀
Nekem volt már többféle kártyám, ATi is Nvidia is, most az ATI versenyképesebb szerintem.
ati az nagyon jó csak elvileg nicns az új kariaiban fizika kártya (nvidia most ezt talállta ki h ne kelljen pci 1x eset venni) ati jobb minőségre viszont cska nvidia ne mengedi h ati-t használjj melette 😕 remélem valahogy megoldódik
2008. novembere óta szerintem már megvette.😀
Te Nv, Én Ati.😀
En is 1 ATI 5970-et szeretnek ! 😜
Oszig viszont tenyleg ugy fest varok vele, mert latom irtatok is, h jon akkor majd a 6XXX-es szeria, na akkorra hatha olcsobb lesz vmivel majd a HD5970-es. Remelem ! 😜
Akkor is mindent visz😀 Bárcsak kaphatnék 1-et. Na de ne legyünk telhetetlenek.Sajnos a legtöbben nem engedhetjük meg magunknak.
És az én 3870-esem milyen kategóriás???