Milyen alaplapot vegyek?

Szerző: dave500, 2009. May 18., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Adam996 avatar
Szerintem az MSI nem a legjobb inkább ASUS meg Giga meg már az Asrock is elég jó.
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
tasika1012 írta:
Sziasztok!
Érdekelne, hogy egy Intel Core i5-2500 3.30GHz-es procinak milyen alaplap lenne a legjobb ami belefér 15-20k-ba?
Előre is köszi a válaszokat!😀

Asus és MSI alaplapok a jobbak szerintem de nálam még belefér a Gigabyte is.😀
0
0
0
0
tasika1012 avatar
Sziasztok!
Érdekelne, hogy egy Intel Core i5-2500 3.30GHz-es procinak milyen alaplap lenne a legjobb ami belefér 15-20k-ba?
Előre is köszi a válaszokat!😀
0
0
0
0
Feki1991 avatar
levi27 írta:
Helló!
Ez az alaplap tud magot nyitni?
[LINK]

tud ACC-t szóval igen, képes magnyitásra...
0
0
0
0
levi27 avatar
Helló!
Ez az alaplap tud magot nyitni?
[LINK]
0
0
0
0
Ducky avatar
niteforce írta:
Ducky írta:
Hallottam hogy a H61-es lapok silányok. A H77 túl drága, B75 lenne megfelelő. tehát az P8b75-v alaplapja megfelelne minőségben?

igen, az elég jó!

oké, így bele fog férni a keretbe 8 giga ram 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
Ducky írta:
Hallottam hogy a H61-es lapok silányok. A H77 túl drága, B75 lenne megfelelő. tehát az P8b75-v alaplapja megfelelne minőségben?

igen, az elég jó!
0
0
0
0
Ducky avatar
0
0
0
0
theavanger avatar
popec88 írta:
theavanger írta:
Valaki tudna mondani véleményt ezekről az alaplapokról: Asus P8Z68-Deluxe,Asrock H61M-VS?

H61-es lapok kerülendők... Z68 sokkal jobb..😉

kösz.
0
0
0
0
tihi1988 avatar
theavanger írta:
Valaki tudna mondani véleményt ezekről az alaplapokról: Asus P8Z68-Deluxe,Asrock H61M-VS?

H61-es lapok kerülendők... Z68 sokkal jobb..😉
0
0
0
0
theavanger avatar
GokuTM írta:
theavanger írta:
Valaki tudna mondani véleményt erről az alaplapról: Asus P8Z68-Deluxe?

Személyes tapasztalatom nincs róla, de Én P8-Z68-V LX-et használok és abban is kifogástalanul szalad egy i5 2500K 5GHz-en is, mindenféle gond nélkül, szóval ez sem lehet rossz.

kösz.
0
0
0
0
theavanger avatar
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
sszemtelen írta:
nokiacsabika írta:
sszemtelen írta:
nokiacsabika írta:
sszemtelen írta:
Sziasztok!

Milyen alaplapot tudtok ajánlani ~15k körül, ami tökéletesen kezeli az "Athlon II X3 460"-as procit, rendelkezik HyperTransport 3.0 támogatással, valamint IDE, és SATA csatlakozókkal?

Köszönöm szépen a válaszokat! 😀

Asus M5A87

Köszönöm, bár ahogy láttam ezen nincs IDE csatlakozó 😀
Illetve elfelejtettem írni hogy csak Micro-ATX lapok lennének jók, sajnos csak az megy bele a jelenlegi gépházamba :S 😀

akkor egy kicsit pótold meg és Asus M5A88-M__19,300Ft 😆

[LINK]

mindegyik jó amit írtál, ide-sata átalakítót meg lehet venni kb. 3000Ft max, vagy eladod a régi winyót és beruházol egy sata-s ra

Köszönöm a válaszodat, majd valahogy akkor megoldom a fájlok mozgatását. Köszönöm! 😃 😀

nincs mit 😀 (vagy veszel a winyónak egy külső házat az is ott körül van árban ha csak adattárolónak használod)
0
0
0
0
sszemtelen avatar
nokiacsabika írta:
sszemtelen írta:
nokiacsabika írta:
sszemtelen írta:
Sziasztok!

Milyen alaplapot tudtok ajánlani ~15k körül, ami tökéletesen kezeli az "Athlon II X3 460"-as procit, rendelkezik HyperTransport 3.0 támogatással, valamint IDE, és SATA csatlakozókkal?

Asus M5A87

Illetve elfelejtettem írni hogy csak Micro-ATX lapok lennének jók, sajnos csak az megy bele a jelenlegi gépházamba :S 😀

[LINK]

mindegyik jó amit írtál, ide-sata átalakítót meg lehet venni kb. 3000Ft max, vagy eladod a régi winyót és beruházol egy sata-s ra

Köszönöm a válaszodat, majd valahogy akkor megoldom a fájlok mozgatását. Köszönöm! 😃 😀

+Egy kérdés: Ugye az összes AM3+ -os foglalat támogatja az AM3-as procikat? 😀 😃
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
sszemtelen írta:
nokiacsabika írta:
sszemtelen írta:
Sziasztok!

Asus M5A87

[LINK]

mindegyik jó amit írtál, ide-sata átalakítót meg lehet venni kb. 3000Ft max, vagy eladod a régi winyót és beruházol egy sata-s ra, az új lapokon már nem fogsz találni IDE csatit
0
0
0
0
sszemtelen avatar
nokiacsabika írta:
sszemtelen írta:
Sziasztok!

Asus M5A87

Ezek mennének rá:
-Sapphire 6670 1G DDR5 videókártya
-2x4GB DDR3-as RAM (1333 MHz)
-AMD Athlon II X3 460 CPU
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
sszemtelen írta:
Sziasztok!

Asus M5A87

[LINK]
0
0
0
0
sszemtelen avatar
Sziasztok!

0
0
0
0
theavanger avatar
nokiacsabika írta:
theavanger írta:
Valaki tudna ajánlani egy olyan alaplapot amibe socket 1155-ös foglalatú processzor jó és teljesítményben is toppon van?
Ja és lehetőleg 20 ezer alatt van az ára.

ASRock B75 Pro3-M vagy ATX 15-18k ig

ASUS P8B75-V
ASUS P8B75-M
22k és megéri a felárat

kösz utánuk nézek.
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
theavanger írta:
Valaki tudna ajánlani egy olyan alaplapot amibe socket 1155-ös foglalatú processzor jó és teljesítményben is toppon van?

ASRock B75 Pro3-M vagy ATX 15-18k ig

ASUS P8B75-V
ASUS P8B75-M
22k és megéri a felárat
0
0
0
0
no avatar
theavanger írta:

MSI B75MA-P45 /// 17k
0
0
0
0
theavanger avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
shanyi írta:
Cooley írta:
shanyi írta:
Sziasztok 😃 Újra belekezdtem egy haditervbe..
Szóval valaki tudna nekem ajánlani egy jó alaplapot, viszonylag olcsón (10 ezertől 20-ig), ami teljesítményben a topon van? 😀
DDR 3 ramok mennének bele, meg AMD3+ socket kéne rajta legyen. A válaszokat előre is köszönöm 😀

Akkor én bele is lőnék a felső határba egy MSI 970A-G46 lappal. Az alá én nem adnék! 😀

Háát, jó lapnak tűnik, ez tény 😃 Viszont ha ezzel próbálok továbbmenni, akkor lőttek a budget-tervnek, mert elhagyjuk a 60k-s árazást is 😃
Nem akarok hálátlannak tűnni, de nem tudsz esetleg egy olcsóbb lapkát az alsó határ közelében? 😀

UP#1: Belefér a sima AM3-as socket is akár.. 😀
Asus M5A97 R2. 20 alatt van.
Muszáj beférni a budget tervbe?
0
0
0
0
shanyi avatar
Cooley írta:
shanyi írta:
Szóval valaki tudna nekem ajánlani egy jó alaplapot, viszonylag olcsón (10 ezertől 20-ig), ami teljesítményben a topon van? 😀
DDR 3 ramok mennének bele, meg AMD3+ socket kéne rajta legyen. A válaszokat előre is köszönöm 😀

Akkor én bele is lőnék a felső határba egy MSI 970A-G46 lappal. Az alá én nem adnék! 😀

Háát, jó lapnak tűnik, ez tény 😃 Viszont ha ezzel próbálok továbbmenni, akkor lőttek a budget-tervnek, mert elhagyjuk a 60k-s árazást is 😃
Nem akarok hálátlannak tűnni, de nem tudsz esetleg egy olcsóbb lapkát az alsó határ közelében? 😀

UP#1: Belefér a sima AM3-as socket is akár.. 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
shanyi írta:

0
0
0
0
shanyi avatar
0
0
0
0
ximo avatar
GokuTM írta:
ximo írta:
GokuTM írta:
gyenesmartin írta:
Ja csak amiatt ment most a vita? Én meg mást próbáltam megmagyarázni.
Nyugi be fogom linkelni azt a hozzászólást. Csak az a baj, hogy szinte mindent megjegyzek és akár leírhatta ezt már fél éve is akár. Én meg nem mentettem el és emlékeztem arra. Ezért is kezdtem el azt ajánlani a sima R1 után. Na meg egy árban vannak. De mihelyst megtalálom elküldöm privibe. Belefog telleni egy kis időbe azért.

Ja, hogy ez nem is egy szak.teszt-ből van, hanem egy átlagos mókamiki hozzászólásából??...Akkor hagyd, nagyokat írni bárki tud. 😀

ximo: Nem néztem a megoszlást, de nyilván igen. Egyébként x4-es módban sem tapasztaltam érdemi visszaesést, szóval nem kell tőle félni 😀

De most megnéztem igen, x16-x16 😀

Ha tényleg így van, akkor igen jó árban van az a lap, Asus-nak, (de még a gigabyte-nak sem találtam ilyen kiosztású CF képes lapot lapot 45-50E alatt) Amúgy X8-X8 azért kéne már ilyen kártyákhoz nem?
Ha nem gáz a x16-x4 kiosztás akkor nem cserélem a jelenlegi lapomat 😀 (valószínűleg akkor megveszem a második 7870-et tesztelek párat, és ha nem lesz szignifikánsan gyengébb, mint hasonló netes teszteken akkor nem cserélek lapot 😀 )

Mindenképpen megéri elsőkörben letesztelned, hogy tapasztalsz-e visszaesést. Nem kell fejjel rohanni a falnak 😉

Thx, amúgy prohardver Cf fórumán is hasonló választ kaptam, ott kb 20% vagy ennél kevesebb differenciát tippeltek, akkor először mindenképpen megpróbálom a jelenlegi lapommal. Amúgysem szívesen válnék meg tőle annak idején nagyon drágán vettem (43E Huf), most nem adnának érte 15 ezret sem. Köszi a segítséget!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
gyenesmartin írta:
GokuTM írta:
gyenesmartin írta:
Nyugi be fogom linkelni azt a hozzászólást. Csak az a baj, hogy szinte mindent megjegyzek és akár leírhatta ezt már fél éve is akár. Én meg nem mentettem el és emlékeztem arra. Ezért is kezdtem el azt ajánlani a sima R1 után. Na meg egy árban vannak. De mihelyst megtalálom elküldöm privibe. Belefog telleni egy kis időbe azért.

Ja, hogy ez nem is egy szak.teszt-ből van, hanem egy átlagos mókamiki hozzászólásából??...Akkor hagyd, nagyokat írni bárki tud. 😀
[LINK] Tessék.
"talán a hűtése is jobban sikerült ...." A simához képest talán jobb. De a simának meg jobb, mint az MSI-nek.

Fú de nagyon h...e vagy ember 😂😂😂
Visszavonom a korábbi "Okos gyerek lennél Te..." monológot.
Ez mi? Mit bizonyít? Mit támaszt alá??

Elrendezés szempontjából számomra az Asrock lapja megfelelőbb. Ilyen tudású Giga lapok azért drágább árfekvésűek. Bizony az Asus lapja is figyelemreméltó.

Erre jött válaszként:

Ott az Asus M5A97 R2.0 szinte ugyan az az elrendezés nincs eSATA de van előlapi USB3 és talán a hűtése is jobban sikerült ....
És az M5A97 -el is megy a magfeloldás. AMD Core Unlock / Mag feloldása.

Mi köze van ennek az MSI-hez?? Miért lesz ettől jobb a hűtése??
Itt hol látsz olyat, hogy ennek jó a hűtése??? Annyit ír a muki, hogy "hűtése talán jobban sikerült" mint mi??? Visszaolvasva, mint az ASRock Extreme 3 hűtése.

A simához képest talán jobb.

Milyen simához?? Nem ahhoz hasonlítja, hanem az ASRockhoz. 😂😂
Szövegértés 0, Extreme nagy 0, hogy stílusos legyek....Ember 😂

A másik pedig, igen nem szak.tesztből van, hanem csak egy szimpla mókamiki hozzászólásából. Ennyi erővel innen is linkelhetik a Te hozzászólásod, semmin nem változtat 😀
Te voltál kíváncsi honnan vettem ezt. Ez az a hozzászólás. Lehet, hogy elnéztem, mert benne volt r2 nélkül is az m5 a hozzászólásban. Nem könnyű több millió hozzászólást fejben tartani és emlékezni, hogy mi állt benne pontosan és ki írta, meg mikor. Most nézem tényleg a simához viszonyította, csak nem ezekben a hsz-ekben van leírva, hanem egy kicsit visszáb.
0
0
0
0
ximo avatar
GokuTM írta:
gyenesmartin írta:

ximo: Nem néztem a megoszlást, de nyilván igen. Egyébként x4-es módban sem tapasztaltam érdemi visszaesést, szóval nem kell tőle félni 😀

De most megnéztem igen, x16-x16 😀

Ha tényleg így van, akkor igen jó árban van az a lap, Asus-nak, (de még a gigabyte-nak sem találtam ilyen kiosztású CF képes lapot lapot 45-50E alatt) Amúgy X8-X8 azért kéne már ilyen kártyákhoz nem?
Ha nem gáz a x16-x4 kiosztás akkor nem cserélem a jelenlegi lapomat 😀 (valószínűleg akkor megveszem a második 7870-et tesztelek párat, és ha nem lesz szignifikánsan gyengébb, mint hasonló netes teszteken akkor nem cserélek lapot 😀 )
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
gyenesmartin írta:
GokuTM írta:
gyenesmartin írta:

[LINK] Tessék.
"talán a hűtése is jobban sikerült ...." A simához képest talán jobb. De a simának meg jobb, mint az MSI-nek.

öcsém😃 Van ám memóriád😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
gyenesmartin írta:

[LINK] Tessék.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
0
0
0
0
ximo avatar
[quote][b]GokuTM írta:[/b]
[b]Synda[/b] lécci ne b.sztasd. Úgy érzem az utolsó hsz-emmel rátapintottam [b][u]A[/u][/b] lényegre, szóval ne kezdjünk új "szájkaratét", bár szerintem ez nem volt az 😀

[b]ximo[/b]: MSI Z77A-G45 31,5K

Kicsit zavarban vagyok nem teljesen értem a specifikációját az MSI lapoknak, az ASUS-nál, Gigabyte-nál egyértelműen leírják, hogy ha két PCIe egymás mellet működik, Cf, vagy SLI-ben akkor az egyik x16-másik x4 módban, vagy x8-x8 kiosztásban, itt annyit ír csak:

Slots

• 2 x PCIe 3.0 x16 slots
• 1 x PCIe 2.0 x16 slot
- PCI_E7 supports up to PCIe 2.0 x4 speed
• 4 x PCIe 2.0 x1 slots
Tehát a két PCIe slot x16-x16 "módban" működne Cf-ben?
0
0
0
0
no avatar
gyenesmartin írta:
Synda Rebirth írta:
gyenesmartin írta:
Synda Rebirth írta:
gyenesmartin írta:
Synda Rebirth írta:
Alaplap melegszik a legjobban, nem is tudtam...
Most, hogy okos lettem, veszek rá tuning chipsethűtőt.
Bár akárhogy nyúzom nem megy 38c fölé.😆
Ilyet nem írtam egy szóval sem. Tudtommal.

Akkor mi értelme a hűtőbordának, azt írtad Asus nagyobbal rendelkezik...tehát jobb.
Amúgy meg szart sem ér, tehát rosszabb.

Ne magyarázd meg, ülj le karó ! 😆
Elnézést. Csak válaszoltam Gokunak. Miért is jobb a hűtése. De azt egy szóval sem vitattam, hogy nem számít sokat.

Elnézés más téma, nem írom le figyelmeztetést kapnék érte.😆
A lényeg, nem a chipsethűtő mérete tükrözi az alaplap minőségét, ezt megint nem írom le mert hosszú lenne, de ez semmin sem változtat...karó ugyanúgy kijár, de látom fejlődsz, már nem akarod megmagyarázni ! 😂
Milyen chipset? Fetekről van szó.😆 Na mindegy. Megint olyat kezdtem el magyarázni amit mindenki tud.
gyenesmartin:
Oké, nem írtam utána azt, hogy ez nem számít sokat, úgy mint a win8-asnál (amibe szintén belekötöttél).
Így akkor a két alaplap kb egyszinten van. Csak olcsóbb (ezerrel).

Feladom, csak nem értettél meg.
A Hozzászólásodnak nem úgy kellene kinéznie, hogy: Az ASUS-nak jobb a hűtése, de ez nem számít sokat. Hanem, hogy SZERINTEM az ASUS-nak jobba hűtése mert.

Gondolhatod úgy szemre, vagy hasra ütve, hogy jobb, csak akkor tedd elé, hogy "Szerintem" és némi indoklás.

Cseppet be zavart, hogy szerintem jobb a hűtése és, hogy a prohardveren is olvastam olyat, hogy jobb. Gondoltam leírtam előnynek hátha valaki beleköt, hogy nem fontos, amit szintén tudok.

Én kettő hűtőbordát láttam. A chipsetnél jobbnak véltem az MSI-ét, de a fetesnél már az ASUSt.

Ph tesztek annyit érnek mint a te szavad...😊
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Synda Rebirth írta:
gyenesmartin írta:
Synda Rebirth írta:
gyenesmartin írta:
Synda Rebirth írta:

Akkor mi értelme a hűtőbordának, azt írtad Asus nagyobbal rendelkezik...tehát jobb.

Elnézést. Csak válaszoltam Gokunak. Miért is jobb a hűtése. De azt egy szóval sem vitattam, hogy nem számít sokat.

A lényeg, nem a chipsethűtő mérete tükrözi az alaplap minőségét, ezt megint nem írom le mert hosszú lenne, de ez semmin sem változtat...karó ugyanúgy kijár, de látom fejlődsz, már nem akarod megmagyarázni ! 😂
Milyen chipset? Fetekről van szó.😆 Na mindegy. Megint olyat kezdtem el magyarázni amit mindenki tud.
gyenesmartin:
Oké, nem írtam utána azt, hogy ez nem számít sokat, úgy mint a win8-asnál (amibe szintén belekötöttél).

Feladom, csak nem értettél meg.
A Hozzászólásodnak nem úgy kellene kinéznie, hogy: Az ASUS-nak jobb a hűtése, de ez nem számít sokat. Hanem, hogy SZERINTEM az ASUS-nak jobba hűtése mert.

Gondolhatod úgy szemre, vagy hasra ütve, hogy jobb, csak akkor tedd elé, hogy "Szerintem" és némi indoklás.

Cseppet be zavart, hogy szerintem jobb a hűtése és, hogy a prohardveren is olvastam olyat, hogy jobb. Gondoltam leírtam előnynek hátha valaki beleköt, hogy nem fontos, amit szintén tudok.

Én kettő hűtőbordát láttam. A chipsetnél jobbnak véltem az MSI-ét, de a fetesnél már az ASUSt.
0
0
0
0
no avatar
gyenesmartin írta:
Synda Rebirth írta:
gyenesmartin írta:
Synda Rebirth írta:

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Synda Rebirth írta:
gyenesmartin írta:
Synda Rebirth írta:

Goku:

"Szerintem jobb a hűtése az ASUS-nak, mert:" akkor az tökéletes. De kijelenteni, hogy Jobb, nem lehet.
Ilyet hol írtam?
0
0
0
0
ximo avatar
gyenesmartin írta:
Synda Rebirth írta:

Szerintem Synda csak arra utalt, hogy ez a szájkarate teljesen felesleges, mivel az alaplap melegedése szinte elhanyagolható...
Z77-es -ből milyen alaplapot ajánlanátok egy hd7870-es crossfire-höz? (Asus, MSI, Gigabyte érdekelne, ár: max. 35E Huf)

Egyébként nem értem, hogy lehet összeveszni ilyen dolgokon.
(Goku: ha netán hülyeségeket is ír valaki azt neked miért kell mindig személyes ügyednek tekinteni? 😀 )
0
0
0
0
no avatar
gyenesmartin írta:
Synda Rebirth írta:

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Synda Rebirth írta:
Goku:
De ha nem fontos akkor miért tartunk még itt? Oké nem fontos. De attól még jobb a hűtése. (Félreértés ne essék. Én csak azt írtam, hogy jobb a hűtése a bordának. Azt nem, hogy milyen előnyhöz jut.)
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Synda Rebirth írta:

Én nekem az ilyen 22 fok körül van általában szóval én sem értem😃
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
gyenesmartin írta:
GokuTM írta:
gyenesmartin írta:
GokuTM írta:
Van helyesírási hibád, ne nem túl szemet szúró 😀
Felmegy 4,2-re egy egy jó Alaplapban.
Nem bírom kihagyni, hogy utánozzalak: Mi van akkor ha később processzort vált?? vesz bele egy FX-8120-at például, ott már nem 600Mhz a tuning lehetőség. 😀

Még nagyon érdekelne a hűtőbordás történet.
Sok megfordult a kezeid között, nem csak nézegetted. érdekelne, hogy akkor mi a diagnózis így képről, miből gondolod, hogy jobb/rosszabb a hűtés?? 😀

Dehogy kezdtem vitába 😀 Csak megint hasra ütve írtál, ami nem jó dolog.
Szuper. Kíváncsi vagy a hűtőbordákra?
Nem hasra ütve írkáltam.

Mi Szuper?
Nem a hűtőbordákra, nekem is van szemem. Arra vagyok kíváncsi, hogy honnan jött a gondolat, hogy az ASUS-nak jobb a hűtése. Azzal érveltél, hogy sok hűtőborda átment már a kezeid között. Tehát kíváncsi lennék, hogy ha tapasztalt vagy ilyen téren, így kép alapján, miből gondolod, hogy az ASUS-nak jobb a hűtése 😀 Nem hasra ütve írkáltál, tehát biztosan meg tudod normálisan indokolni.

niteforce: Akkor nincs velük gond. Személyen tapasztalat híján nem merem ajánlani a márkákat. Ezért jó, hogy többen vagyunk 😀
Egyrészt nagyobb. Ez ugye nem mindig előny, mert ugye az a lényeg, hogy minél nagyobb felületen érintkezzen a levegővel. Így ránézésre nagyobb hűtőfelülete van az Asusnak. Ami annak köszönhető, hogy méretben is nagyobb, több lamellája van ami a hűtőfelületet növeli.
Nem vagyok valami jó regényírásból.

Tudom falusi poén, de Ülj le fiam, egyes! 😀
Hűtés.Meg fordult már a kezeim között egy pár ilyen passzív hűtőborda. Nem csak a méretét nézegettem.

Ezek szerint mégis csak a méretét nézegetted. (Hisz a Másrészt rész...lemaradt 😀😉
Elmondanám neked ismét, nem a méret a lényeg.
De azt is, amit nyilván tudsz, ha megannyi hűtőborda átment a kezeid között, pontosan akkora hűtőbordák vannak az Alaplapon, ami egyfelől szükséges, és ami másfelől elfér. A Mosfet hűtőt akár le is vehetnéd, nem melegedne túl 😀 Ezen hűtők feladatai a Design, és az a minimális hűtési funkció, amit nevetve elvégeznek. De, mint tapasztalt felhasználó ezt is tudod, csak leírtam 😀

Igen, Én is azt ajánlottam, ami árkategóriájában a legjobb. legalább a célunk egy 😉
Ha csak a dizájn akkor miért akadtál ki ezen a témán?
Elég sok DIY cuccot építettem már (TDA 7294, TDA 1558, 2003, vf3, vf2 labortápegységek). Még egynél se volt melegedési probléma (Na jó egynél, de csak azért, mert nem volt kéznél nagyobb). Inkább szemre szoktam megnézni, ami be is válik általában.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
gyenesmartin írta:
GokuTM írta:
Nem bírom kihagyni, hogy utánozzalak: Mi van akkor ha később processzort vált?? vesz bele egy FX-8120-at például, ott már nem 600Mhz a tuning lehetőség. 😀

Sok megfordult a kezeid között, nem csak nézegetted. érdekelne, hogy akkor mi a diagnózis így képről, miből gondolod, hogy jobb/rosszabb a hűtés?? 😀

Nem hasra ütve írkáltam.

Mi Szuper?
Nem a hűtőbordákra, nekem is van szemem. Arra vagyok kíváncsi, hogy honnan jött a gondolat, hogy az ASUS-nak jobb a hűtése. Azzal érveltél, hogy sok hűtőborda átment már a kezeid között. Tehát kíváncsi lennék, hogy ha tapasztalt vagy ilyen téren, így kép alapján, miből gondolod, hogy az ASUS-nak jobb a hűtése 😀 Nem hasra ütve írkáltál, tehát biztosan meg tudod normálisan indokolni.

niteforce: Akkor nincs velük gond. Személyen tapasztalat híján nem merem ajánlani a márkákat. Ezért jó, hogy többen vagyunk 😀
Egyrészt nagyobb. Ez ugye nem mindig előny, mert ugye az a lényeg, hogy minél nagyobb felületen érintkezzen a levegővel. Így ránézésre nagyobb hűtőfelülete van az Asusnak. Ami annak köszönhető, hogy méretben is nagyobb, több lamellája van ami a hűtőfelületet növeli.
Nem vagyok valami jó regényírásból. De, hogy most ne tűnjek márkafanatikusnak, nem mindig szoktam mondani egy márkát. Csak akkor ha abban az árban találtam jobbat. Ami most jelenleg ez az Asus.
De természetesen függ a fetektől is. Mennyi hőt disszipálnak el.
0
0
0
0
niteforce avatar
GokuTM írta:
madchief írta:
GokuTM írta:
madchief írta:
AMD AM3 Phenom II X4 965 BOX Black Edition-hoz milyen alaplapot tudtok ajánani 20ezer alatt?

Én halkan megemlíteném, hogy
21.000Ft-ért kapható az MSI 970A-G46, ami árához képest egy csúcskategóriás Alaplap egy Phenom II X4-hez, vagy az FX-hez.
Kényelmesen lehet benne tuningolni profi szinten, félelmek nélkül. Nagyon-nagyon megéri az árát.

Köszi😃
Szerinted ez így jó rendszer lenne:
A-DATA 4096MB XPG Gaming v2.0 DDR3 1600MHz CL9 KIT AX3U1600GB2G9-DG2
AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 BOX Black Edition
MSI 970A-G46
Gigabyte GTX460(már megvan)

Igen. Véleményem Szerint Corsair;Geil és Kingston memóriák beváltabbak, de ezen nem fog múlni semmi 😀
Ajánlanék egy Processzor hűtő beszerzését is. Egyfelől a gyárival meleg és hangos, másfelől Tuninghoz sem árt ha van 😉

ADATA is tök jó memóriákban meg SSD-kben 😀 Én nyugodtan ajánlom 😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:

Nem hasra ütve írkáltam.
0
0
0
0
madchief avatar
GokuTM írta:
madchief írta:
AMD AM3 Phenom II X4 965 BOX Black Edition-hoz milyen alaplapot tudtok ajánani 20ezer alatt?

Én halkan megemlíteném, hogy
21.000Ft-ért kapható az MSI 970A-G46, ami árához képest egy csúcskategóriás Alaplap egy Phenom II X4-hez, vagy az FX-hez.
Kényelmesen lehet benne tuningolni profi szinten, félelmek nélkül. Nagyon-nagyon megéri az árát.

Köszi😃
Szerinted ez így jó rendszer lenne:
A-DATA 4096MB XPG Gaming v2.0 DDR3 1600MHz CL9 KIT AX3U1600GB2G9-DG2
AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 BOX Black Edition
MSI 970A-G46
Gigabyte GTX460(már megvan)
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
niteforce írta:
Amúgy miben jó hogy win8 támogatott alaplap? 😃
Sokkal régebbi cuccokon is simán megy.
Ez leginkább marketing. A gyártók szeretik kiemelni. De jobb érzés, ha rá van írva, hogy biztosan kompatibilis.
0
0
0
0
niteforce avatar
Amúgy miben jó hogy win8 támogatott alaplap? 😃
Sokkal régebbi cuccokon is simán megy.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
gyenesmartin írta:
Az ASUS olcsóbb. Lehet benne ugyanannyira tuningolni, előlapi usb3 csatlakozó, teljes win8 támogatás (még ha ez nem is jelent sokat) Jobb hűtés. Na meg szerintem szebb is.

Az ASUS olcsóbb.

Nem egész ezer forinttal.
Lehet benne ugyanannyira tuningolni,

Már megint a hasadraütve írsz....
előlapi usb3 csatlakozó

Ha van rá szüksége, akkor hátrány(?), ha nincs van USB2.0
teljes win8 támogatás

Semmit sem jelent.
Jobb hűtés

Nem a méret a lényeg. Másfelől megint csak hasraütöttél.
Na meg szerintem szebb is.

Ez teljesen szubjektív, plusz ez nem biztos, hogy érv.
LOL
De drágább akkor is az MSI.
Egy átlagos phenom 965-öt jó ha fel lehet húzni 4GHz-re (némelyiket többre is) 600MHz tuningot meg minden lapnak ki kéne bírnia.
USB3 támogatás az csak előny.
Win 8 tmágatás: "még ha ez nem is jelent sokat"
Hűtés.Meg fordult már a kezeim között egy pár ilyen passzív hűtőborda. Nem csak a méretét nézegettem.
Persze, hogy szubjektív.
Remélem a helyesírásomban nem lesz gond. De nem megyek vitába, hiába is kezdtél bele.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció