Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
proci-amd 3100mhz memória 4gb 800mhz
0
0
0
0
SonnyQahh avatar
Próbáld meg lentebb venni a grafikát vagy esetleg frissíteni a videokártya drivert.
0
0
0
0
no avatar
a warthunderrel nemtudok játszani 12-15-18-az fps
0
0
0
0
SonnyQahh avatar
Milyen proci? mennyi ram? milyen játék?
0
0
0
0
no avatar
szaggat lent van az fps !!
0
0
0
0
SonnyQahh avatar
kutya688: Ez így elég tág fogalom hogy nem viszi a játékokat. Konkrétan mi a progbléma? szaggatnak a játékok vagy el se indulnak?
0
0
0
0
no avatar
tud valaki segiteni?? van egy kétmagos amd gépem beletettem egy ati5970-es vga-át és nem viszi a játékokat! mi lehet a hib?
0
0
0
0
csuz-li avatar
tibi2013: Hiába a fordító. A jel, csak olyan, mintha sima VGA csatlakozót használnál, mivel ott a szűkület. Amúgy nem hiszem, hogy különösebb teljesítményvesztés lenne, sőt 1024*768-hoz mindegy is.
0
0
0
0
tibi2013 avatar
Helló! Az lenne a kérdésem, hogy milyen szintű minőség romlást tapasztalnék, ha egy GTX 950-es kártyát rákötnék egy AG Neovo F-415 monitorra? A monitoron csak D-Sub csatlakozó van, de ha jól tudom, össze lehet őket kapcsolni a DVI-I bemenettel, amit az alaplap is tartalmaz. A monitor egyébként TFT paneles, 1024x768-as a maximális felbontása. Tudom, jobb lenne egy Full HD-s, de ha ezzel is működik..
0
0
0
0
Viktore avatar
csuz-li köszönöm neked is a választ 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
Viktore:A gyári adat, amit megadnak a kereskedők az elméleti maximumot jeleni. Arra jó, hogy ha azzal számolsz a táp kiválasztásnál, akkor nem lesz bajod, mert annál csak kevesebbet fog kérni. A te esetedben ez azt jelenti, hogy 375W-ot fogyaszt a kártya akkor, ha a GPU 100%-on van használva, a memória folyamatosan és teljesen fel van töltve és folyamatos irás-olvasás történik rajt, miközben a három ventilátor 100%-on pörög. Na ilyen valós élethelyzet nem igazán van.
0
0
0
0
Viktore avatar
Köszönöm a választ, hát azért kérdeztem hozzáértőktől 😃 én nem vágom annyira a dolgokat de nekem is érdekes volt 😊
0
0
0
0
Bronson avatar
annyit nem fogyaszt... pcx leirások nagy százaléka (meg bármilyen bolt) helytelen, jobb megbízható forrásokra alapozni. kb 300w eszik terhelés alatt.
0
0
0
0
Viktore avatar
pcx leírásnál, meg még egy jó pár helyen 😆
0
0
0
0
Viktore avatar
Srácok a 980ti strix komolyan 375w-t zabál? csak érdekelne 😀
0
0
0
0
no avatar
köszönöm
amugy nem baj ha csak pci-e 2.0-as nem kisseb tőle teljesitménye?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
PCI-e 2. 0 foglalat van az alaplapon 😀 videokártyát szeretnék bele venni olyan max 30 ezer körül ( szükös keret tudom ) ami tudná futtatni stabilan a Fifa 16-ot meg mostani játekokat.
Tudnátok mondani pár videokártyát?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Piero: Ez igaz. Nem is azért írtam, mert rosszat ajánlottál, csak tapasztaltam, hogy a win10-el nincs jóban a termék, amit ajánlottál, gondoltam leírom. Mondjuk nálam a win10 úgy általában egyikkel sem volt jóban igazán, csak az őskövülettel, de ezt le is írtam. Ugyan az a helyzet, mint volt eddig is minden oprendszer váltásnál. Kell egy év vagy kettő, míg megjelennek az igazán kompatibilis hardverek, driverek.

Szerk: Ha lett volna jobb ötletem, leírtam volna, de én sem tudok jobbat...
0
0
0
0
Puffin avatar
csuz-li: a routert is ki kellene igazából dobni mert lassú.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Piero: Nekem volt ilyen wifi-m, de a win10 fel sem ismeri rendesen és nincs hozzá driver sem. Nem tudtam belőle 80-90 mbps-nál többet kisajtolni. Kaptam egy tenda-t, de azt meg időnként ledobta a hálózat, bár amíg fent volt, simán hozta a 200-250-et; a legstabilabb egy ősrégi belliena volt, ami 100mbps-t stabilan hozta is, de annak ez volt eleve a maximuma. A végén meguntam és körbehúztam egy ethernet kábelt a lakáson, mert nem jött be semmi...
0
0
0
0
Puffin avatar
Cube man: 750Ti-ra vagy 950-re teljesen felesleges vízhűtés. Egyszerűbb ha veszel egy USB wifi adaptert
0
0
0
0
csuz-li avatar
Cube man: Hát én sem tudom, hogy alakult, de az biztos, hogy sokat számít. Főleg, ha az, ami takarja szintén melegedő alkatrész. De amúgy is, ha nem tud x mennyiségű friss, hűvös levegőt megmozgatni a ventilátor a hűtőbordák között, akkor a kártya melegedni kezd. A hűtést a gyártók úgy tervezik, hogy azok normál működéssel lehűtsék a VGA-t, ugyan kicsit túltervezik, de azért ennyire extrém körülményekre nincsenek felkészítve. Ha ennyire nincs helyed, akkor tegyél vízhűtést a kártyára, mert akkor a hűtés és a VGA fizikailag más helyre kerül és a hűtést el tudod olyan helyre tenni, ahol kap levegőt.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Gondolom van a kártya alatt egy bővítőkártya.
0
0
0
0
Bronson avatar
minden gyártó mást használ, az evga pl nem oc-t r, hanem mondjuk ssc (super-superclocked)
0
0
0
0
eldar1n avatar
Álltalában a kártya nevében benne van mondjuk hogy OC, amiből már lehet is következtetni, hogy az egy gyárilag tuningolt változat, ha pedig nincs oda írva hogy ezt mit takar, akkor érdemes a gyártó oldalán is megnézni a pontos számokat a GPU/Vram órajeléről. Asus-nak pl biztosan van GTX 960 OC változata.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ja, gondoltam, csak lusta voltam utána nézni... 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
persze, van... pl az msi gaming meg az evga ssc 960-asok!
0
0
0
0
csuz-li avatar
H-ECTOR: A hűtésben. Ezen kívül elvileg van néha olyan kártya, ami gyárilag húzott, tehát magasabb a GPU órajel is. Abban nem vagyok biztos, hogy van-e ilyen a 960-asok között is, de előfordulhat.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
960-osok között GPU, memória órajel és VRAM-on kívül mivel lehet még különbséget tenni?
0
0
0
0
Killer980210 avatar
Na végre egy értelmes gyors válasz! Értem. Köszönöm! 😀
0
0
0
0
Funes avatar
Nem hiszem, mivel szoftveresen emulálja a dolgot.
Nekem legalább is semmi baj nincs vele, elvileg csak HD ready a monitorom, de simán megy Full Hd-vel is és semmi baja nem lett tőle. 😀
Meg, ha túl nagy beállítást próbálsz ráerőltetni nem is ad képet, utána pedig vissza áll az eredetire !
Szóval nem hiszem, hogy nagy kárt tudnál okozni vele.
0
0
0
0
Killer980210 avatar
Tudom ,hogy nem ide tartozik. De valaki nem tudja ,hogy ha a monitor felbontásánál nagyobb felbontást állítok be az Nvidia Driver-ben az károsíthatja a monitort? A választ előre is köszönöm! 😀
0
0
0
0
Funes avatar
Tessék ez jó választás ! 😀
[LINK]
0
0
0
0
Hexney avatar
Tudnál ajánlani kb 30 ezer forintig?
0
0
0
0
Funes avatar
Nehogy ilyet vegyél, ez marhára nem jó játékra főleg nem mai játékokra !
0
0
0
0
Hexney avatar
Üdv, a következő lenne a kérdésem.
Ez a videókártya elég lenne a mostani játékokhoz?
Esetleg ha valakinek ilyen kártyája van vélemény írjon róla, hogy megéri-e.

ASUS GeForce GT 730 4GB GDDR3 128bit PCI-E (GT730-4GD3)
0
0
0
0
Puffin avatar
SonnyQahh: régebben nekem is volt úgy hogy tükrözve volt monitor meg TV. De én nem vettem észre fps esést.
0
0
0
0
SonnyQahh avatar
Piero: Az a bajom hogy úgy veszem észre hogy játék közben le esik az fps ha hdmi-re is megy a kép ezért akartam a kép átvitelt kikapcsolni. Vagy csak beképzelem hogy esik az fps? 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
SonnyQahh: beállítod hogy azon vigye át a hangot és bekapcsolod a TV-n hogy csak a hang szóljon, a képernyő meg kikapcsolva... 😃
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Szerintem nem! Csak fordítva, hogy csak képet vigyen és hangot ne!
0
0
0
0
SonnyQahh avatar
Sziasztok! HDMI vel össze van kötve a gép meg a tv, és olyan kérdésem lenne hogy be lehet állítani hogy csak hangot vigyen és képet ne?

Üdv..Ádám
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció