Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
tothricsi95 avatar
Randy Orton írta:
Nem csak ez, jó pár ilyen videóm van.

Lehet, hogy nem elég ha csak Total Commander-be írod át, hanem valami konvertálóval kéne megcsinálni. Nem?:D Keress valami konvertálót ami támogatja ezt a .vob-ot, és konvertáld úgy avi-ra.
0
0
0
0
Randy Orton avatar
Nem csak ez, jó pár ilyen videóm van.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
csak ennek az egynek van ilyen hibája? mert akkor maga a vidi szar.
0
0
0
0
Randy Orton avatar
https://kepfeltoltes.hu/120629/MM_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Lenne egy kis gondom, ahogy a képen is látszik a videóból csak 4 másodpercet érzékel a lejátszó, de minden más lejátszó program is. (KMPlayer, VLC, Windows Media Player, GOM Player) A videó nem áll le viszont kiakad a számláló 4 másodpercnél, ami nem is zavarna nagyon, viszont vágni akarom a videót, de ha átrakom egy szerkesztő/vágó programba, akkor ott is csak 4 másodperc a videó hossza, ott viszon le is áll.

(Eredetileg VOB file volt, de már utána olvastam a hibának és azt írták egy helyen, hogy Total Commander-be át kell írni a kiterjesztést. VOB-ról AVI-ra, de nem oldotta meg a hibát.)
Nem tudja valaki, hogy mi lehet a probléma?
0
0
0
0
Cooley avatar
philips20 írta:
Cooley írta:
philips20 írta:
igen cseréltettem az alaplapot is de ezzel is úgyan az, ugy értem ohgy szar a lap hogy gyátilag baszták el, van hogy elindul rendesen de kicsi a kép újra inditom már foltos.

Ha belerakok egy másik kártyát akkor jó, de csak ameddig újra nem rakom a rendszert rajta mert akkor azzal is foltos lesz.

Kizárt dolog, hogy egy alaplapnak gyárilag ilyen hibája legyen. Egész biztosan videokártya probléma, csak azt nem értem, hogy mi az, hogy egyszer jó, de ha újrarakod a rendszert szar lesz. Milyen driver van fent? Meg most bent van valamilyen kártya, nem jó, kicseréled jó lesz, de ha újrarakod a rendszert beszarik? Egyszerűen nem értem az egészet. Kérlek szóról szóra, lépésről lépésre mindent írj le, hogy mit csináltál eddig a jelenlegi konfigoddal, és mikor működött rendesen, illetve mikor nem, mikor mit csinál a gép. Meg milyen, amikor foltos a kép? Csak össze vissza foltok vannak, vagy ott vagy a kép, aminek ott kellene lennie, csak foltosan? Egyáltalán mikor lesz rossz a kép? Már indításkor, vagy csak vindózba lépéskor? Pontos leírás kell különben nem tudok segíteni.

szóval, ha csak egy kártya van benne elsőre inditásnál jó és a windowson belül kezd el szétmenni a kép(nem látod az asztalt csak szines foltos képet, de ha kikapcsolom és berakok egy másik kártyát akkor jó.
De azzal se mindig, van ha ujra inditom azzal is ugyan ez, és van olyanis hogy jó vele egész sokáig, de utána azzal is ezt kezdo csinálni. Már 4 kártyát próbáltam ki és mindegyikkel ez van.

Annyit csináltam a géppel először hogy kicseréltem az alaplapot az 1155 röl a 2011 es foglalatra, és a procit a 2700k ról az 3820-ra. Összeraktam és előjött ez a hiba, kicseréltettem a lapot és a procit is, ugyan ez a hiba, utána kicseréltettem a ramokat, ugyanez a hiba kicseréltettem az ssd t ugyan ez. szóval már az egész gépet kicseréltettem, de még mindig ezt csinálja. szóval bizros hogy az alaplap a szar. (szerintem)

Na így máris tisztább a kép. 😀 Akkor mégsem videokártya, legalábbis nem hardveres. A legfrissebb nV driver van fent? Illetve AMD kártyával is próbáltad, azzal is ezt csinálja?
0
0
0
0
philips20 avatar
Cooley írta:
philips20 írta:
igen cseréltettem az alaplapot is de ezzel is úgyan az, ugy értem ohgy szar a lap hogy gyátilag baszták el, van hogy elindul rendesen de kicsi a kép újra inditom már foltos.

Ha belerakok egy másik kártyát akkor jó, de csak ameddig újra nem rakom a rendszert rajta mert akkor azzal is foltos lesz.

Kizárt dolog, hogy egy alaplapnak gyárilag ilyen hibája legyen. Egész biztosan videokártya probléma, csak azt nem értem, hogy mi az, hogy egyszer jó, de ha újrarakod a rendszert szar lesz. Milyen driver van fent? Meg most bent van valamilyen kártya, nem jó, kicseréled jó lesz, de ha újrarakod a rendszert beszarik? Egyszerűen nem értem az egészet. Kérlek szóról szóra, lépésről lépésre mindent írj le, hogy mit csináltál eddig a jelenlegi konfigoddal, és mikor működött rendesen, illetve mikor nem, mikor mit csinál a gép. Meg milyen, amikor foltos a kép? Csak össze vissza foltok vannak, vagy ott vagy a kép, aminek ott kellene lennie, csak foltosan? Egyáltalán mikor lesz rossz a kép? Már indításkor, vagy csak vindózba lépéskor? Pontos leírás kell különben nem tudok segíteni.

szóval, ha csak egy kártya van benne elsőre inditásnál jó és a windowson belül kezd el szétmenni a kép(nem látod az asztalt csak szines foltos képet, de ha kikapcsolom és berakok egy másik kártyát akkor jó.
De azzal se mindig, van ha ujra inditom azzal is ugyan ez, és van olyanis hogy jó vele egész sokáig, de utána azzal is ezt kezdo csinálni. Már 4 kártyát próbáltam ki és mindegyikkel ez van.

Annyit csináltam a géppel először hogy kicseréltem az alaplapot az 1155 röl a 2011 es foglalatra, és a procit a 2700k ról az 3820-ra. Összeraktam és előjött ez a hiba, kicseréltettem a lapot és a procit is, ugyan ez a hiba, utána kicseréltettem a ramokat, ugyanez a hiba kicseréltettem az ssd t ugyan ez. szóval már az egész gépet kicseréltettem, de még mindig ezt csinálja. szóval bizros hogy az alaplap a szar. (szerintem)
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
FeRR írta:
Na sziasztok ismét.. Megvettem az új Maxell Retro DJ fejhallgatómat, és csak két problémám lenne vele, amit nem értek. Első, az iPhone 3GS készülékemen sokkal tisztábban szól, mint a PC-men, holott a régi fejhallgatómmal ez pont fordítva volt. A másik, hogy a régi hangfalammal meg recseg, tehát mikor csatlakoztatom a régi hangfalamhoz, az alaphangzásban hangos recsegés-zúgás hallatszódik csak. A régi fejhallgatómmal pedig tökéletesen szól a régi hangfalamon.. Valaki nem tudja, miért van ez, és hogy lehetne erre megoldást találni?
Ha a pc-dben alaplapi hang van akkor azért szól jobban az iphonon, mert abban jobb DAC van. Egy ilyen fejhallgatót már TILOS bármilyen ilyen hangfalas fejhallgató kimenetre kötni. Vagy a hangkártyára egyből, vagy egy külön erősítőre amit a hangkártyára kötsz (bár ehhez nem kell). A régi meg azért szólhatott jobban pc-n, mert nem volt képes kihozni a hibáit és inkább "színezett".

Egyébként, hogy tetszik a hangja?
0
0
0
0
FeRR avatar
Na sziasztok ismét.. Megvettem az új Maxell Retro DJ fejhallgatómat, és csak két problémám lenne vele, amit nem értek. Első, az iPhone 3GS készülékemen sokkal tisztábban szól, mint a PC-men, holott a régi fejhallgatómmal ez pont fordítva volt. A másik, hogy a régi hangfalammal meg recseg, tehát mikor csatlakoztatom a régi hangfalamhoz, az alaphangzásban hangos recsegés-zúgás hallatszódik csak. A régi fejhallgatómmal pedig tökéletesen szól a régi hangfalamon.. Valaki nem tudja, miért van ez, és hogy lehetne erre megoldást találni?
0
0
0
0
Cooley avatar
philips20 írta:

0
0
0
0
philips20 avatar

0
0
0
0
Cooley avatar
philips20 írta:
a videokarik jók beraktam az 550 est azzal jo volt amíg ujra nem raktam utána azzal is meghalt a dolog és foltos lett a kép, monitor is jó mert a tv-n is ezt csinálja. biszt frissitettem, bár szerintme al eg frissebb volt rajta mivel nem régi az alaplap, azzal sem jó, egyzserüen szerintem az alaplap egy szar. vagy ne mtudom.

Nem azt mondtad, hogy alaplapot már cseréltél? Meg most azt sem értem, hogy mi az, hogy újraraktad és a másik kártyával is rossz lett. Beindul a gép, akkor még jó a kép, csak akkor lesz szar, amikor elindul a vindóz? Kicsit írd le részletesebben és pontosabban a dolgokat, mert így lehetetlen segíteni.
0
0
0
0
philips20 avatar
Cooley írta:
philips20 írta:
srácok összeraktam az új gépemet intel i7 3820 és egy intel x79to alaplap, de most elég érdekes dolgot csinál, ha elinditom nem kapcosl be a monitor, és ha mégis, csupa folt a kép és nem tudok vele mit csinálni, mát kicseréltettem a proci a lapot is ls ugyan az, most az ssd-t is kicseréltem és a ramokat is. és még mindig nem jó, videokarikat is teszteltem azok is jók, milehet a gond ?

Hogy tesztelted a videokarikat? Ha egyszerre csak 1-et teszel be akkor is rossz? Én inkább az SLI-re gyanakszom.

1 et teszek be akkor is
0
0
0
0
philips20 avatar
a videokarik jók beraktam az 550 est azzal jo volt amíg ujra nem raktam utána azzal is meghalt a dolog és foltos lett a kép, monitor is jó mert a tv-n is ezt csinálja. biszt frissitettem, bár szerintme al eg frissebb volt rajta mivel nem régi az alaplap, azzal sem jó, egyzserüen szerintem az alaplap egy szar. vagy ne mtudom.
0
0
0
0
Cooley avatar
apuci23 írta:
Devis írta:
máshol vagy régebben azt írta h a tv-je van és az jó.

Sztem nézd meg az alaplapot, lehet az lesz a hunyó

azt is cserélt

én ezért mondtam a monitort vagy ha van rajta rendszer akkor lehet nem lett jól kalibrálva a videokártya de ez tipp

Nem lett jól kalibrálva? 😂 Te jó ég... Tudod te mit beszélsz?
Azt mondja, amint bekapcsolja a gépet, szar a kép, vagy be sem kapcsol a monitor, eleve nem lehet szoftveres hiba.
Ha egyáltalán nem kapcsolna be, rengeteg oka lehet, de így, hogy néha bekapcsol, de akkor is rossz a kép, szinte teljesen biztos, hogy videokártyahiba! Meg hát minden mást cserélt már. Ezért is kérdeztem, hogy mi a helyzet, ha egyszerre csak 1 kártyát tesz be a gépbe. Csak nem tudom, mit ért az alatt, hogy letesztelte azokat is.
0
0
0
0
no avatar
Devis írta:

azt is cserélt

én ezért mondtam a monitort vagy ha van rajta rendszer akkor lehet nem lett jól kalibrálva a videokártya de ez tipp
0
0
0
0
Cooley avatar
philips20 írta:
srácok összeraktam az új gépemet intel i7 3820 és egy intel x79to alaplap, de most elég érdekes dolgot csinál, ha elinditom nem kapcosl be a monitor, és ha mégis, csupa folt a kép és nem tudok vele mit csinálni, mát kicseréltettem a proci a lapot is ls ugyan az, most az ssd-t is kicseréltem és a ramokat is. és még mindig nem jó, videokarikat is teszteltem azok is jók, milehet a gond ?

Hogy tesztelted a videokarikat? Ha egyszerre csak 1-et teszel be akkor is rossz? Én inkább az SLI-re gyanakszom.
0
0
0
0
Devis avatar

0
0
0
0
no avatar
philips20 írta:

Monitor a gyanúm
0
0
0
0
philips20 avatar
0
0
0
0
jasko avatar
[LINK]
ezt miért teszi ki mindig,ha bekapcsolom a gépet? mi a megoldás a problémára??
0
0
0
0
Wentrion avatar
LagMatyi írta:
Hali,
nem tudjátok hogy a windows telepitő DVD-je mit is vizsgál pontosan a "memória diagnosztika" cimszó alatt? Végigfuttattam és mondta hogy hardverproblémát észlel, csak most nem tudom mire céloz, esetleg valaki tudja? Előre is köszi a választ

[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Hali,
nem tudjátok hogy a windows telepitő DVD-je mit is vizsgál pontosan a "memória diagnosztika" cimszó alatt? Végigfuttattam és mondta hogy hardverproblémát észlel, csak most nem tudom mire céloz, esetleg valaki tudja? Előre is köszi a választ
0
0
0
0
Szilard96 avatar
gyenesmartin írta:
Dante15 írta:
gyenesmartin írta:
Dante15 írta:
Üdv. Vásároltam egy asus p4p800-as lapot. De a beszerelésnél problémák akadtak 😞
Az alaplapi tükre nem tudom melyik csatlakozót kell dugni. Aki ért hozzá az légyszi segítsen.
Rá van írva az alaplapra mit hova kell.
PL.:
HD Led: ez a hdd led ami villogni szokott elől.
rst sw: reset gomb
pw sw: bekapcsoló gomb
(pw led: ami van elől led)
USB: USB.

Köszi az eddigi segítséget.
Ezeket sikerült rádugni, de van olyan csatlakozó h Ground 1, Ground 2 és M/B Sw. Ezeknek a helyét nem találom 😞
Azok hova mennek az előlapon belül?

Azok gondolom az első USB, vagy a mikrofon, vagy a fejhallgató jack -é. Azt nem kötelező rádugni 😀 A gép azok nélkül is elindul... csak nem fognak a felsorolt dolgok működni.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Dante15 írta:
gyenesmartin írta:
Dante15 írta:
Üdv. Vásároltam egy asus p4p800-as lapot. De a beszerelésnél problémák akadtak 😞
Az alaplapi tükre nem tudom melyik csatlakozót kell dugni. Aki ért hozzá az légyszi segítsen.
PL.:

Ezeket sikerült rádugni, de van olyan csatlakozó h Ground 1, Ground 2 és M/B Sw. Ezeknek a helyét nem találom 😞
Azok hova mennek az előlapon belül?
0
0
0
0
Dante15 avatar
gyenesmartin írta:
Dante15 írta:
PL.:

0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A videó leírásában minden infó megtalálható magyarul! 😀

0
0
0
0
komorszabi avatar
Sziasztok tudnátok ajánlani egy olyan progit ami a háttérben fut és élőben kiírja a Cpu,Ram terheltségét?? Előre is köszi😀
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Minden benne van a laphoz adott konyvben. Front panel vagy JP cimszovak alatt szokott lenni.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Dante15 írta:
PL.:
0
0
0
0
Dante15 avatar
0
0
0
0
philips20 avatar
az jó 😃 a TVn is úgyan ez
0
0
0
0
Master Killer avatar
philips20: Már mindent kicseréltettél de még a monitorról szó se volt... 😊
0
0
0
0
philips20 avatar
srácok összeraktam az új gépemet intel i7 3820 és egy intel x79to alaplap, de most elég érdekes dolgot csinál, ha elinditom nem kapcosl be a monitor, és ha mégis, csupa folt a kép és nem tudok vele mit csinálni, mát kicseréltettem a proci a lapot is ls ugyan az, most az ssd-t is kicseréltem és a raokat is. és még mindig nem jó, videokarikat is tesuteltem azok is jók, milehet a gond ?
0
0
0
0
no avatar
Akinek van 2500k-procija vagy képben van a témában attól szeretnék kérni egy apró szivességet.
Egy bios fotót vagy leirást a tuning beállításokról előre is köszi.
És azzal nem kell foglalkozni hogy nem minden proci egyforma,ennyit szerettem volna kérni aki segít segít aki nem az ne írjon le-építű jellegű kritikát mert úgy sem hat meg.
0
0
0
0
rafferd avatar
Razor1911:ami 2:00-nál van, azt én is szoktam 😆D
0
0
0
0
no avatar
ludilud írta:
Sziasztok! Öcsémnek vettünk egy zsír új számítógépet,körülbelül fél éven belül szeretnénk neki egy full HD monitort is venni a géphez.Jelenleg egy 5 éves LCD monitort használ az új géphez.A monitoron csak D-sub bemenet van tehát D-sub kábelen megy a kapcsolat a monitor és a gép között.Az lenne a kérdésem,hogy mivel már elég idős ez az LCD monitor amit használ 5éves,ha véletlenül üzem közben tönkremenne a monitor pl meghibásodik a tápegyságe a monitornak,vagy kidurrannak a kondenzátorok,vagy leégne a monitor valamilyen okból üzem közben akkor ez esetben nem fog károsodni a számítógépben lévő vga?Nem kap valami túláramot vagy túl nagy feszültséget a meghibásodott monitortól a kártya a D-sub kábelen keresztül?Ne haragudjatok a tudatlanságom miatt de nem szeretnénk ha egy ilyen probléma miatt tönkremenne egy 70000ft.os videokártya.Mivel csak egy fél év múlva lenne új Full HD monitor ezért szeretném tudni,hogy szerintetek biztonságban van-e az új vga egy esetleges monitormeghibásodás esetén?Nagyon szépen köszönöm a válaszokat?

Ne aggodjatok nekem volt minden hibája a monitornak még amugy is az 5 éves moncsi nem számít réginek nekem a legelső monitorom 11 év után ment tönkre a 2000-es évek közepén és nem károsodott a gép a monitor hiba miatt! Bár haverom monitor hiba miatt kukázta az egész gépét meg a fél szobáját😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
ilyen nem jellemző. Ha van rá jel hogy tönkremegy a régi monitor akkor cseréld ki ha meg hibamentes akkor nincs gond nem szoktak az emberek ilyenen agyalni. Meg a dsub elvielg 1 irányú szerintem vissza nem tud küldözgetni. De ha mégis valami gebasz lenne van gari a vga ra.
0
0
0
0
niteforce avatar
Razor1911 írta:
Szerintem is csak nem vagyok nagy vegasos 😃 de azért kösz

én sem, de biztos tudja valaki hogyan kell, majd elmagyarázza.
0
0
0
0
Razor1911 avatar
Szerintem is csak nem vagyok nagy vegasos 😃 de azért kösz
0
0
0
0
niteforce avatar
Sony Vegas-sal szerintem.
0
0
0
0
Razor1911 avatar
Hali!
Olyan problémám lenne hogy videóra akarok képet vágni valahogy így(mint ebben a troll fejek)
(0:12 nél van az első)
Kérdés az lenne,hogy ezt milyen programmal lehet?(tutorial video jöhet)
Köszi
0
0
0
0
no avatar
A videokártya miatt elég jól feldobja a dolgot én is hasonlot akarok venni
0
0
0
0
kisteker avatar
Sziasztok!

Végül ezt a vasat sikerült összedobnom, remélem azért annyira rossz nem lett:

Gépem adatai

Igazából még jövőre szeretnék benne procit, alaplapot meg RAM-ot fejleszteni/cserélni.
0
0
0
0
Kiyiya avatar
FeRR írta:
Kiyiya írta:
FeRR írta:
Üdv! Új fejhallgatót szeretnék venni, mert új hangfalat vettem, és valamiért rosszabul szól vele a fejes, mint a régivel.. nem tudom miért, szóval egy új fejhallgatót szeretnék beújítani, valami korrekt árér, ami tisztán szól, és akár utcára is fel lehet venni mp3-hoz, de gépnél is ugyanolyan jól teljesít zenei téren.. úgy egy 8k-t költenék rá.. Valakinek tapasztalat e téren?

Nekem [LINK] van és szeretem. Jól szól, a madzag elég hosszú, 8000-ért vettem.

És kb. milyen a hangzása? tisztán hallgatszódik a szöveg, és a basszus effektek?

Tisztán szól, a basszust a fülesen is tudok állítani pluszban (movie vagy music opció, én movie-n használom és élmény dubstepet hallgatni vele). Szvsz jobban szól mint a meglévő hangfalaim (pedig azok sem rosszak)...
0
0
0
0
balage0605 avatar
tud-e valaki abban segíteni, hogy asrock 970 extreme3 alaplapomon (1.30 -as biossal) miért nincs turbo ucc ??? az alaplap cd-jén sem találtam ilyet (vagy csak teljesen vak vagyok... 😕 )
0
0
0
0
Sicu33 avatar
levi27 írta:
djwarp írta:
Hali mindenkinek!😀
Ha van egy vezeték nélküli xbox360 kontrollerem akkor csak akkor fog működni a PC-n ha veszek hozzá kábelt?😊

Vagy Wireless Receiver for Windows kell hozzá és vezeték nélküli marad 😃
Vezetékből nem tudom milyen kell hozzá de ez a vevő kb 5k olcsóbb helyeken 4k körül van.

Köszi😃
0
0
0
0
levi27 avatar
djwarp írta:
Hali mindenkinek!😀
Ha van egy vezeték nélküli xbox360 kontrollerem akkor csak akkor fog működni a PC-n ha veszek hozzá kábelt?😊

Vagy Wireless Receiver for Windows kell hozzá és vezeték nélküli marad 😃
Vezetékből nem tudom milyen kell hozzá de ez a vevő kb 5k olcsóbb helyeken 4k körül van.
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Hali mindenkinek!😀
0
0
0
0
Master Killer avatar
Ducky: Add el az egészet, amíg adnak érte "valamit" ! 😉

Á de nem értem az ilyet, mondjuk Ducky gépe még hagyján... de minek tartanak meg egy konfigot 20' évig utána meg sírnak, hogy ez nem megy az nem megy... ha összerak valaki egy középkategóriás gépet 2 év múlva még jó áron el is tudja adni és nem kell sok +-ba az újhoz.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció