Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Thomech avatar
FreddyD írta:
Érdemes megrendelni? Egy Asus P5G41T-M LX alaplaphoz?
+ van 4 gb ramom és egy Intel Pentium E6600 procim.
mit lehet belőle kihozni?
http://www.rbnet.hu/prod/pci-e_videokartyabrhr-106/vtx3d_amd_radeon_hd_4850_1gb_gddr5_videokartya-33994

Szerintem ez is jó lenne! Én pl egy ilyet tervezek megvenni! 😀
[LINK]
0
0
0
0
FreddyD avatar
bf 3 menne? (ez után csöndben maradok) 😜
0
0
0
0
FreddyD avatar
teljesítményileg a kettő között mekkora a külömbség?

Érdemes megrendelni? Egy Asus P5G41T-M LX alaplaphoz?
+ van 4 gb ramom és egy Intel Pentium E6600 procim.
mit lehet belőle kihozni?
http://www.rbnet.hu/prod/pci-e_videokartyabrhr-106/vtx3d_amd_radeon_hd_4850_1gb_gddr5_videokartya-33994
0
0
0
0
niteforce avatar
MSI HD4850 1GB DDR3

ennél jobban ajánlom a VTX3D HD4850 1GB GDDR5-ös verziót, az gyorsabb, de 21-22 K
0
0
0
0
FreddyD avatar
igaz
hááát keret... olyan 20 ezerig max. félve írom -> (nem lenne baj ha a bf 3 elmenne vele)
0
0
0
0
niteforce avatar
Ez borzalmasan gyenge....
Inkább mondj egy keretet, és nézünk mi neked, kicsit hatékonyabb lesz minthogy te itt találgatsz
0
0
0
0
FreddyD avatar
de milyen márkájút? órajel? bit?

vagy ez:http://www.a4team.hu/product/view/67411
0
0
0
0
Szilard96 avatar
FreddyD írta:
mondjuk egy ilyen?
http://www.argep.hu/product_1742342.html

Az nagyon kevés lesz a gta 4-nek. Legalább 128 bites kártyát válassz.
0
0
0
0
FreddyD avatar
mondjuk egy ilyen?
http://www.argep.hu/product_1742342.html
0
0
0
0
roberto888 avatar
alex13 írta:
Leszedtem az új vga drivert a laptophoz(ati) és valami amd drivert rakott fel, irta, hogy a vga drivert is felrakja de nem találom sehol se. Itt 1 kép arról amit felrakott https://kepfeltoltes.hu/120630/1005806464N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png

pls help

[LINK]

Ezt tedd fel. Express beállításokkal!
0
0
0
0
FreddyD avatar
és abból milyet érdemes venni? hogy pl egy gta 4 vagy valami jobb cod el tudjon menni 20-30 fps-el?
0
0
0
0
Wentrion avatar
FreddyD írta:
Helló
Asus P5G41T-M LX alaplapba lehet videókártyát rakni?

[LINK]

PCI-E VGA-t tudsz tenni bele.
0
0
0
0
FreddyD avatar
Helló
Asus P5G41T-M LX alaplapba lehet videókártyát rakni?
0
0
0
0
niteforce avatar
Amd az ati is... Tehat az a driver neve
0
0
0
0
alex13 avatar
Leszedtem az új vga drivert a laptophoz(ati) és valami amd drivert rakott fel, irta, hogy a vga drivert is felrakja de nem találom sehol se. Itt 1 kép arról amit felrakott https://kepfeltoltes.hu/120630/1005806464N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png

pls help
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Alaplap is meg lehet huzatva 1 kicsit... Nekem egy ASUS P5P800 SE alaplap kattant be venti vezérlés terén, későbbteljesen megadta magát. Az is 3500-4000 fordulat/perc -et produkált, pedig a proci 50-55 fokos volt.
0
0
0
0
roberto888 avatar
Akkor tényleg másik cooler kell.
0
0
0
0
Athis18 avatar
roberto888 írta:
Porold ki a gépet! Takarítsd le a régi pasztát a prociról, és tegyél fel neki frisset!

Probáltam ezt is, friss hutozsir, kicseréltem a ventit is, de semmi. Más otlet?
0
0
0
0
roberto888 avatar
Porold ki a gépet! Takarítsd le a régi pasztát a prociról, és tegyél fel neki frisset!
0
0
0
0
zsubnalov avatar
Szilard96 írta:
zsubnalov írta:
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy mi a külömbség a DDR 3 és a DDR 5 között.
Mert az alaplapom DDR 3 as és DDR 5 ös vidikártyát vennék.

Szia!

Nem függ össze a RAM típusa, a videokártya grafikus memóriájának tipusával.

Nyugodtan vehetsz GDDR5 videokártyát DDR3 -as ramok mellé 😀

Köszi. Olvastam hasonlót egy másik oldalon is de biztos ami biztos. 😀
0
0
0
0
Szilard96 avatar
zsubnalov írta:
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy mi a külömbség a DDR 3 és a DDR 5 között.

Szia!

Nem függ össze a RAM típusa, a videokártya grafikus memóriájának tipusával.

Nyugodtan vehetsz GDDR5 videokártyát DDR3 -as ramok mellé 😀
0
0
0
0
zsubnalov avatar
0
0
0
0
alex13 avatar
Hali.
Adobe After Effects-et feltettem a laptop-ra és nem értem, hogy miért indításnál is csak 2Gb ramot jelez ki a 4Gb-ból és azt írja 5%-át használja a progi a 2gbnak. De eddig még minden szép és jó és amikor ilyen komolyabb effect-eket berakok videóba és elindítom a vidi-t még a programban, akkor ugy akad :S de ha megcsinálom a "render"rel video fájba az is sokáig tart. Csak, hogy értsd 30s-es video 5perc míg megcsinálja.Eddig még nem is lenne gond de, hogy a gépemnél is így fut a progi pedig aztán sok külöbség van közöttük.(laptop sokkal jobb) Aki tud rá valami megoldást az megköszönném😀

Erre a kérdésem valami válaszolna 😀
0
0
0
0
philips20 avatar
[quote][b]Cooley írta:[/b]
[quote][b]philips20 írta:[/b]
igen cseréltettem az alaplapot is de ezzel is úgyan az, ugy értem ohgy szar a lap hogy gyátilag baszták el, van hogy elindul rendesen de kicsi a kép újra inditom már foltos.

Ha belerakok egy másik kártyát akkor jó, de csak ameddig újra nem rakom a rendszert rajta mert akkor azzal is foltos lesz.[/quote]
Kizárt dolog, hogy egy alaplapnak gyárilag ilyen hibája legyen. Egész biztosan videokártya probléma, csak azt nem értem, hogy mi az, hogy egyszer jó, de ha újrarakod a rendszert szar lesz. Milyen driver van fent? Meg most bent van valamilyen kártya, nem jó, kicseréled jó lesz, de ha újrarakod a rendszert beszarik? Egyszerűen nem értem az egészet. Kérlek szóról szóra, lépésről lépésre mindent írj le, hogy mit csináltál eddig a jelenlegi konfigoddal, és mikor működött rendesen, illetve mikor nem, mikor mit csinál a gép. Meg milyen, amikor foltos a kép? Csak össze vissza foltok vannak, vagy ott vagy a kép, aminek ott kellene lennie, csak foltosan? Egyáltalán mikor lesz rossz a kép? Már indításkor, vagy csak vindózba lépéskor? Pontos leírás kell különben nem tudok segíteni.[/quote]

szóval, ha csak egy kártya van benne elsőre inditásnál jó és a windowson belül kezd el szétmenni a kép(nem látod az asztalt csak szines foltos képet, de ha kikapcsolom és berakok egy másik kártyát akkor jó.
De azzal se mindig, van ha ujra inditom azzal is ugyan ez, és van olyanis hogy jó vele egész sokáig, de utána azzal is ezt kezdo csinálni. Már 4 kártyát próbáltam ki és mindegyikkel ez van.

Annyit csináltam a géppel először hogy kicseréltem az alaplapot az 1155 röl a 2011 es foglalatra, és a procit a 2700k ról az 3820-ra. Összeraktam és előjött ez a hiba, kicseréltettem a lapot és a procit is, ugyan ez a hiba, utána kicseréltettem a ramokat, ugyanez a hiba kicseréltettem az ssd t ugyan ez. szóval már az egész gépet kicseréltettem, de még mindig ezt csinálja. szóval bizros hogy az alaplap a szar. (szerintem)[/quote]
Na így máris tisztább a kép. 😀 Akkor mégsem videokártya, legalábbis nem hardveres. A legfrissebb nV driver van fent? Illetve AMD kártyával is próbáltad, azzal is ezt csinálja?[/quote[u][/u]]

Igen a legfrissebb nv driver van fent.

Atival is próbáltam azzal is ez a probléma sajna[/quote]
Akkor a videokari szoftveresen is kizárva. Hardveresen minden mást kizárnék. Gondolom ugyan azokat a szoftvereket használok, mint korábban, leszámítva az új alkatrészek driverét. Már csak a kábelre tudok gyanakodni... 😆 Még elképzelhetőnek is tartanám, hogy a kábel elmozdulásával megy el a kép, magyarázhatná, hogy egyszer jó, egyszer nem. Másik kábellel is próbáltad? Ha azt is próbáltad, akkor mást nem tudok mondani, minthogy próbáld meg egy másik típusú alaplappal is, de kizártnak tartom, hogy ilyen hibája legyen egy lapnak, pláne ha már a 2. csinálja ugyan ezt nálad.
Ja de csak vindózon belül, akkor pedig szoftveres hiba. Csökkentett módban is ezt csinálja?

[quote][b]Randy Orton írta:[/b]
Ez volt az első dolgom, nem jó! 😆
Azt még felrakom. Még mindig nem jó! 😆
(Kijelöltem telepítéskor az összes támogatott formátumot)
Van egy olyan érzésem, hogy ez nem fog menni...[/quote]
Akkor a PowerDVD szűrőit használd a Sony Vegasban meg Movie Makerben is.[/quote]

próbáltammár másik kábellel is. azzal is ez van.
0
0
0
0
Thomech avatar
Wentrion írta:
Thomech írta:
Szerintetek ez HDD hiba? Mert szerintem az! 😕
Az erős bill nyomkodásért elnézést kérek de már nem bírtam idegekkel! 😆 😊

Én konkrétan a hiba fajtájára ezt találtam:
(Ha jól láttam: Kernel_Data_Inpage_Error)

[LINK]

Meg próbálom de a cmd-t be akartam kerestetni a start menübe de 5x össze omlott és újra indult, aztán 5x ra egy kék halált kaptam! 😕
Most sikerült mindent úgy csinálni ahogy oda volt írva! 😀
Eredmény:
https://i1001.photobucket.com/albums/af132/Thomech008/Nvtelen-10.jpg
0
0
0
0
wdavid avatar
köszönöm, én is ezen gondolkodtam, mivel a router pingelés lefut rendesen így annak valószínűleg semmi gondja. beszélnem kell az internet szolgáltatónkkal úgy néz ki...amúgy is kell velük beszélnem az állandó 300+-os pingem miatt, egy tetves kört nem tudok lejátszani BF3ban, mert vagy laggolok, mint az állat vagy 10 perc után megszakad az egész
0
0
0
0
Wentrion avatar
wdavid írta:
srácok szerintetek mi okozhatja azt h bizonyos időközönként megszakad az internet kapcsolatom? van h 5percenként el megy, van h órákig jó 😜 mikor kiírja h nincs internet kapcsolat, és ki ugrik a kis sárga háromszög a kapcsolat jelző monitoron a tálcán, és ha megpingelem a routert minden gond nélkül le fut...

a DNS kiszolgáló nem válaszol hibaüzenetet adja a win7 hibaelhárító...

szerintetek a routerem bedobta a törölközőt?

Nem hiszem...nálam is szokott ilyen lenni, a modem csak az IP-ért felel, nem magának osztja ki, azt a szolgáltató gépei teszik meg. Úgyhogy lehet ott van néha baki.
0
0
0
0
Thomech avatar
Kmisi99 írta:
Thomech írta:

Jó inkább írd le mi a gond mert nem igazán látom/hallom meg tök hosszú a vidi.

1 éves a cucc már fél éve ez van de most durvult el annyira, hogy el kezdtem játszani (Dirt 2) és amikor töltenije kellett volna a HDD nek inkább dobott egy kék halált! De netezés közben is csinál ilyent vagy nem indul újra de a Firefox és amikor nézem a youtube ott sokszor össze omlik az adoble, Sony vegas-al nem bírok össze rakni egy videót mert nem bírja normálisan betölteni a vidiket a program a videó helyett piros képernyőt ad!
És mikor a kék halált dobja, akkor az olvasó fej alap helyzetbe áll, és le kapcsol a forgató motorja, aztán vissza be és újra próbál elindulni a gép!
Már volt át rakva másik gépbe és ugyanúgy csinálta az a PC!
Viszont most annyira megyen hogy ezt a hozzászólást meg tudtam írni, de ha játékot indítok összeomlik a játék vagy kék halál! 😕

A lényeg pedig 3:00 tól van, kérlek onnantól nézd meg! 😀
0
0
0
0
wdavid avatar
srácok szerintetek mi okozhatja azt h bizonyos időközönként megszakad az internet kapcsolatom? van h 5percenként el megy, van h órákig jó 😜 mikor kiírja h nincs internet kapcsolat, és ki ugrik a kis sárga háromszög a kapcsolat jelző monitoron a tálcán, és ha megpingelem a routert minden gond nélkül le fut...

a DNS kiszolgáló nem válaszol hibaüzenetet adja a win7 hibaelhárító...

szerintetek a routerem bedobta a törölközőt?
0
0
0
0
Wentrion avatar
Thomech írta:

Én konkrétan a hiba fajtájára ezt találtam:
(Ha jól láttam: Kernel_Data_Inpage_Error)

[LINK]
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
kisteker írta:
Sziasztok!

Szerintetek mi hajtaná ki teljesen a Radeon HD 6850-em? s1155-ös platformban gondolkodjatok! A segítséget előre is köszönöm. 😀

Kisteker

i5 2500k a legjobb vétel ennél a platformnál.

Ha AMD-t nézzük, akkor meg egy phenom II X4 már bőven elég lenne mellé nagy felbontás mellett. igazából az i5 két kártyánál érződik jobban.

De a kihajtás szónak nem sok értelme van.
0
0
0
0
Thomech avatar
Matyi10 írta:
Hello mondjatok kérlek olyan progit ami megmondja a HDD állapotát és ha van hiba azt is ki írja. elöre is kösz

Hard Disk Sentinel, de nem mindig adja ki a problémát!
0
0
0
0
Matyi10 avatar
Hello mondjatok kérlek olyan progit ami megmondja a HDD állapotát és ha van hiba azt is ki írja. elöre is kösz
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Thomech írta:

Jó inkább írd le mi a gond mert nem igazán látom/hallom meg tök hosszú a vidi.
0
0
0
0
kisteker avatar
Sziasztok!

Szerintetek mi hajtaná ki teljesen a Radeon HD 6850-em? s1155-ös platformban gondolkodjatok! A segítséget előre is köszönöm. 😀

Kisteker
0
0
0
0
Thomech avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
khaled98 írta:
Mit csináljak akkor, ha a windows belép de nincs kép, a monitor LED-je narancs színű, azaz olyan mintha nincs jel, de amíg tölti a windows-t addig van kép meg minden, meg hang is, ALT+F4 utána ENTER-rel ki tudom kapcsolni a gépet, minden mukszik csak a kép nem ? 😲

Csökkentett mód még megy? Elsőre driver hibának tűnik.
0
0
0
0
khaled98 avatar
Mit csináljak akkor, ha a windows belép de nincs kép, a monitor LED-je narancs színű, azaz olyan mintha nincs jel, de amíg tölti a windows-t addig van kép meg minden, meg hang is, ALT+F4 utána ENTER-rel ki tudom kapcsolni a gépet, minden mukszik csak a kép nem ? 😲
0
0
0
0
Cooley avatar
igen cseréltettem az alaplapot is de ezzel is úgyan az, ugy értem ohgy szar a lap hogy gyátilag baszták el, van hogy elindul rendesen de kicsi a kép újra inditom már foltos.

Ha belerakok egy másik kártyát akkor jó, de csak ameddig újra nem rakom a rendszert rajta mert akkor azzal is foltos lesz.[/quote]
Kizárt dolog, hogy egy alaplapnak gyárilag ilyen hibája legyen. Egész biztosan videokártya probléma, csak azt nem értem, hogy mi az, hogy egyszer jó, de ha újrarakod a rendszert szar lesz. Milyen driver van fent? Meg most bent van valamilyen kártya, nem jó, kicseréled jó lesz, de ha újrarakod a rendszert beszarik? Egyszerűen nem értem az egészet. Kérlek szóról szóra, lépésről lépésre mindent írj le, hogy mit csináltál eddig a jelenlegi konfigoddal, és mikor működött rendesen, illetve mikor nem, mikor mit csinál a gép. Meg milyen, amikor foltos a kép? Csak össze vissza foltok vannak, vagy ott vagy a kép, aminek ott kellene lennie, csak foltosan? Egyáltalán mikor lesz rossz a kép? Már indításkor, vagy csak vindózba lépéskor? Pontos leírás kell különben nem tudok segíteni.[/quote]

szóval, ha csak egy kártya van benne elsőre inditásnál jó és a windowson belül kezd el szétmenni a kép(nem látod az asztalt csak szines foltos képet, de ha kikapcsolom és berakok egy másik kártyát akkor jó.
De azzal se mindig, van ha ujra inditom azzal is ugyan ez, és van olyanis hogy jó vele egész sokáig, de utána azzal is ezt kezdo csinálni. Már 4 kártyát próbáltam ki és mindegyikkel ez van.

Annyit csináltam a géppel először hogy kicseréltem az alaplapot az 1155 röl a 2011 es foglalatra, és a procit a 2700k ról az 3820-ra. Összeraktam és előjött ez a hiba, kicseréltettem a lapot és a procit is, ugyan ez a hiba, utána kicseréltettem a ramokat, ugyanez a hiba kicseréltettem az ssd t ugyan ez. szóval már az egész gépet kicseréltettem, de még mindig ezt csinálja. szóval bizros hogy az alaplap a szar. (szerintem)[/quote]
Na így máris tisztább a kép. 😀 Akkor mégsem videokártya, legalábbis nem hardveres. A legfrissebb nV driver van fent? Illetve AMD kártyával is próbáltad, azzal is ezt csinálja?[/quote[u][/u]]

Atival is próbáltam azzal is ez a probléma sajna[/quote]
Akkor a videokari szoftveresen is kizárva. Hardveresen minden mást kizárnék. Gondolom ugyan azokat a szoftvereket használok, mint korábban, leszámítva az új alkatrészek driverét. Már csak a kábelre tudok gyanakodni... 😆 Még elképzelhetőnek is tartanám, hogy a kábel elmozdulásával megy el a kép, magyarázhatná, hogy egyszer jó, egyszer nem. Másik kábellel is próbáltad? Ha azt is próbáltad, akkor mást nem tudok mondani, minthogy próbáld meg egy másik típusú alaplappal is, de kizártnak tartom, hogy ilyen hibája legyen egy lapnak, pláne ha már a 2. csinálja ugyan ezt nálad.
Ja de csak vindózon belül, akkor pedig szoftveres hiba. Csökkentett módban is ezt csinálja?

[quote][b]Randy Orton írta:[/b]
Van egy olyan érzésem, hogy ez nem fog menni...[/quote]
Akkor a PowerDVD szűrőit használd a Sony Vegasban meg Movie Makerben is.
0
0
0
0
philips20 avatar

Atival is próbáltam azzal is ez a probléma sajna
0
0
0
0
Randy Orton avatar
Van egy olyan érzésem, hogy ez nem fog menni...
0
0
0
0
Cooley avatar
CoreAVC-t föl, aztán állítsd be külső szűrőnek a progikban. Szerintem jó lesz. 😀 Ha azzal nem jó, akkor esetleg próbáld meg K-Lite Codec Pack-kal.
0
0
0
0
FeRR avatar
gyenesmartin írta:
FeRR írta:
Na sziasztok ismét.. Megvettem az új Maxell Retro DJ fejhallgatómat, és csak két problémám lenne vele, amit nem értek. Első, az iPhone 3GS készülékemen sokkal tisztábban szól, mint a PC-men, holott a régi fejhallgatómmal ez pont fordítva volt. A másik, hogy a régi hangfalammal meg recseg, tehát mikor csatlakoztatom a régi hangfalamhoz, az alaphangzásban hangos recsegés-zúgás hallatszódik csak. A régi fejhallgatómmal pedig tökéletesen szól a régi hangfalamon.. Valaki nem tudja, miért van ez, és hogy lehetne erre megoldást találni?
Ha a pc-dben alaplapi hang van akkor azért szól jobban az iphonon, mert abban jobb DAC van. Egy ilyen fejhallgatót már TILOS bármilyen ilyen hangfalas fejhallgató kimenetre kötni. Vagy a hangkártyára egyből, vagy egy külön erősítőre amit a hangkártyára kötsz (bár ehhez nem kell). A régi meg azért szólhatott jobban pc-n, mert nem volt képes kihozni a hibáit és inkább "színezett".

Egyébként, hogy tetszik a hangja?

Kösz a választ! Iphone-val remekül szól, az egyetlen hátránya, hogy nagyon beleizzad az ember füle nyáron utcai viseletnél, viszont nagyon tiszta, a basszusa is hihetetlen, főleg 4.500 forintért.. Simán egy 1.2000 FT-s kategória a kicsike. 😀
0
0
0
0
Randy Orton avatar
Köszi, ezt megpróbálom! 😀

Ez hihetetlen b*zdmeg! 😆
Letöröltem az összes lájátszó programot.
Felraktam a Media Player Classic Home Cinema-t.
Megnyitottam azzal, ott 14percet érzékelt a videóból, (Egyébként 1óra 16perc a videó) PowerDVD-be viszont jó, de ha átrakom Sony Vegas-ba, vagy Movie Maker-be, akkor ugyan úgy marad a 4 másodperces f*szság...
0
0
0
0
Cooley avatar
Randy Orton: Szerintem kodek hiba. Látom nV kártyád van, töröld le az összes lejátszóprogidat, kodekedet, és tedd föl a Media Player Classic Home Cinema-t meg a CoreAVC-t (ehhez kell az nV kártya). Nálam ezekkel tökéletes a vob illetve a létező összes többi formátumú videófájl. 😀 Azon a 2-n kívül csak egy PowerDVD-m van.
0
0
0
0
Randy Orton avatar
"Download Accelerator Plus" a program neve. De ezzel nem lehet gond, mivel ez a program sérült, vagy hibás file-t alapból nem tölt le.
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
Randy Orton írta:
Nekem is ez volt az első gondolatom, de ha konvertálom, akkor csak 4 másodpercet konvertál.

Az érdekes. Ha letöltötted (és feltételezem igen), akkor mivel? Lehet az is a baj..😊
0
0
0
0
Randy Orton avatar
Nekem is ez volt az első gondolatom, de ha konvertálom, akkor csak 4 másodpercet konvertál.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció