Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
niteforce avatar
Nem muszaly csak a jatekok miatt. Azt ha nem tudod feltenni DVD rol akkor bevaltod a kodot originen vagy steam en es letoltod
0
0
0
0
levi27 avatar
Bicike írta:
Bocsánat tudatlansàgomért, de mit jelent az, hogy egy optikai meghajtó Dual Layer-ös? Van egy játék, amihez kell ilyen meghajtó, s szerintetek nekem olyan van?

Nagyvalószinűséggel olyan van...már abból kiindulva hogy új tipusu SATA csatolós. Nekem a régi IDE-s samsung (kb 8 éves, még az első gépembe volt) az is tudta írni 8x-osan. De ha a játékokat letöltöd úgy mind1 milyen a az optikai meghajtód.
0
0
0
0
Bicike avatar
És szerinted az én meghajtóm ilyen? 2009-es játékról van szó.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Bicike írta:
Bocsánat tudatlansàgomért, de mit jelent az, hogy egy optikai meghajtó Dual Layer-ös? Van egy játék, amihez kell ilyen meghajtó, s szerintetek nekem olyan van?

2 rétegű DVD-ket is tud olvasni, ill. írni. A kétrétegű DVD-k tárkapacitása 8,5 GB.

Ha csak töltesz játékokat, akkor nincs jelentősége. Ha viszont veszed az új játékkat, akkor mindenképpen érdemes egy ilyet beszerezni.
0
0
0
0
Ducky avatar
levi27 írta:
gyenesmartin írta:
levi27 írta:
Ducky írta:
gyenesmartin írta:
Ducky írta:
gyenesmartin írta:
Tényleg. Pont fordítva.😳
Pedig előbb írtam is, hogy a vgam csak 30% alatt van kihasználva és cpu limitem van.

Nekem a vga-m majdnem mindig 99%-on van. Akkor vga limit? 😆
Igen! Mert 100-nak kellene lennie 😆

akkor milyen vga-t ajánlotok, ami ki tudná hajtani az 5200+-ot?

Nekem a 4850es kétvállra fektette a 5600+ os procit 3ghz-en járatva 😃 régi kártya de nem gyenge és nem is drága
Hát igen. 21K most újonnan. Csak nagyon melegszik, meg hangos.

A ref kártyáról nem tudok nyilatkozni.. nekem powercolor pcs hűtéses van az pedig viszonylag halk és hűvös.

esetleg így menne a bf3? egy hd5770-el?
0
0
0
0
Bicike avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
Modern coolerekkel annyira mar nem. Es annak ellenere hogy csak dx10 et tud ugye szerintem nagyon jo vetel.
0
0
0
0
levi27 avatar
gyenesmartin írta:
levi27 írta:
Ducky írta:
gyenesmartin írta:
Ducky írta:
gyenesmartin írta:
Tényleg. Pont fordítva.😳
Pedig előbb írtam is, hogy a vgam csak 30% alatt van kihasználva és cpu limitem van.

Nekem a 4850es kétvállra fektette a 5600+ os procit 3ghz-en járatva 😃 régi kártya de nem gyenge és nem is drága

A ref kártyáról nem tudok nyilatkozni.. nekem powercolor pcs hűtéses van az pedig viszonylag halk és hűvös.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
levi27 írta:
Ducky írta:
gyenesmartin írta:
Ducky írta:
gyenesmartin írta:
Tényleg. Pont fordítva.😳

0
0
0
0
levi27 avatar
Ducky írta:
gyenesmartin írta:
Ducky írta:
gyenesmartin írta:
Tényleg. Pont fordítva.😳

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Ducky írta:
gyenesmartin írta:
Ducky írta:
gyenesmartin írta:
Ducky írta:
gyenesmartin írta:
Tényleg. Pont fordítva.😳

CPU kihasználtság mennyi?

hát olyan 70 körül.
Akkor kb amit kibír max egy hd 5670-es lehet vagy 6670. 5670-esből ott van 17-ért a juniper magos (plusz tápcsatlakozó van rajta) vtx3d márkájú.
0
0
0
0
Ducky avatar
gyenesmartin írta:
Ducky írta:
gyenesmartin írta:
Ducky írta:
gyenesmartin írta:
Tényleg. Pont fordítva.😳

hát olyan 70 körül.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Ducky írta:
gyenesmartin írta:
Ducky írta:
gyenesmartin írta:
Tényleg. Pont fordítva.😳

0
0
0
0
Ducky avatar
gyenesmartin írta:
Ducky írta:
gyenesmartin írta:
Tényleg. Pont fordítva.😳

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Ducky írta:
gyenesmartin írta:
Tényleg. Pont fordítva.😳

0
0
0
0
Ducky avatar
gyenesmartin írta:
Tényleg. Pont fordítva.😳

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Tényleg. Pont fordítva.😳
0
0
0
0
Ducky avatar
gyenesmartin írta:
Ducky írta:
gyenesmartin írta:
Ducky írta:
Nekem vga, vagy cpu limitem van?
VGA limited van.

és ezt hogy lehet megtudni?
Az asztalra kiteszel két alkalmazást. PL:
GPU meter, és All cpu meter. Ezek mutassák, hogy mikor hogy volt éppen leterhelve valamelyik rész.
Ha pl egy játéknál valamelyik nincs 100%-on akkor olyan limited van. (Én így szoktam.)

Érthető, köszi a segítséget.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
gyenesmartin írta:
Ducky írta:
gyenesmartin írta:
Ducky írta:
VGA limited van.

GPU meter, és All cpu meter. Ezek mutassák, hogy mikor hogy volt éppen leterhelve valamelyik rész.
Ha pl egy játéknál valamelyik nincs 100%-on akkor olyan limited van. (Én így szoktam.)

Tehát ha a cpu 100-on megy, a VGA pedig 30-on, akkor VGA limit van?

Szerintem ez pont fordítva van. Gondolom csak elírás történt. 😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Ducky írta:
gyenesmartin írta:
Ducky írta:
VGA limited van.

0
0
0
0
Ducky avatar
gyenesmartin írta:
Ducky írta:
VGA limited van.

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Ducky írta:
VGA limited van.
0
0
0
0
Ducky avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
Ghost Recon nagyon is jól optimalizált, ez a látvány, ami oké nem túl szép, de annyira nem rossz, egész tisztességes optimalizálást kapott.

Azért Ultrán már most sem viszi és tavaly sem, nem hogy még 1 évig.
DX9-10 High és 0 élsimítás. Vagy ha DX11 Ultrán megy, akkor 0 élsimítás. De szerintem Ultrán csak a Dirt-et viszi kényelmesen ami 35-től felfelé fps.
Jól vagy? A Battlefield 3-at vitte singleben ultrán (ezen a felbontáson), legalább 30 fps-el. Miközben még csak 50% körül volt kihasználva. Ha erősebb processzorom meg. Ja és igen dx11-ben.
Nem Full HD-ről beszélek.
0
0
0
0
no avatar
gyenesmartin: épp ezen csodálkoztam, Fraps mindig bezabált egy rakat Fps-t, ennél semmit ugyanúgy futott mint alapból.😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
gyenesmartin írta:
Synda Rebirth írta:
Akkora felbontásra nem kell olyan proci+vga.😀
Hacsak nem 5 évre tervezel.😆
Pontosan. Majd ha kevés lesz az 5770, akkor majd vennék egy 7850-est. Addigra majd csak olcsóbb lesz. Vagy ha addigra lesz jobb vétel is, akkor azt.

1366X768-ra nem kevés egy HD5770??
Nekem van egy ilyen felbontású kis 66cm-es HDTV-m, néha azon játszok, de van hogy egy HD5870 is kevés.
Igaz egy kis kompromusszum készséggel gondolom elég. NO AA és kész.
Mivan?😲
Még legalább 1 évig minden játékot fog vinni ultrán (persze itt már single).
A Metro2033-al játszottam dx11-ben vele very highon. Nem akadt csak volt vele egy probléma, például képarány, meg csíkozások (csak dx11 alatt), és még proci limitem volt így is.

Synda: Felvétel közben 24FPS? Nekem felvétel nélkül kissebb felbontáson jó ha van 10 fps-em.
0
0
0
0
no avatar
Minden játékot visz fullHd felbontáson, dx 11 viszont már sok esetben megüli a gyomrát.😜

Épp ma teszteltem Future Soldier-el, ami állítólag rosszul optimizált.
Stabil 24Fps.😆
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Synda Rebirth írta:
Pontosan. Majd ha kevés lesz az 5770, akkor majd vennék egy 7850-est. Addigra majd csak olcsóbb lesz. Vagy ha addigra lesz jobb vétel is, akkor azt.
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
gyenesmartin írta:
GokuTM írta:
Tapasztalatból írom, az FX-8120 reggel álmosan kikelve az ágyból szénné veri az alatta lévő FX szériákat, sőt még a Phenom II 965 is.

De csak max singleplayereknél elég a az fx egy komolyabb kártyának. Multinál már erősebb kell.

FX-8120-al egy HD7970 mellett majdnem ugyan annyi fps-t kaptam, mint amikor 2500K volt mellette. Volt hogy az FX elhúzott(pl.: BF3; Metro 2033, Ghost Recon FS), de volt amikor nagy lemaradt(Crysis 2, Far Cry 2-ezzel játszik am. valaki?!-,) és volt amikor egy szinten voltak (Crysis 1; Dirt 2-3; F1 2010/11; Dead Island)
Single-ben mérted?
Mondjuk azt szívesen megnézném, mikor egy fx4100-as 32-es vagy 64-es battlefield szerveren kihajt egy 6870-est. Akár Full HD-ben.
Az fx 8120-assal viszont nincs semmi bajom. Ha egy hűtő árával olcsóbb lenne akkor még ajánlanám is, csak ne fogyasztana ennyit?
Olyat nem mértél, hogy mennyivel fogyasztott többet a konnektorból az fx az i5-höz képest?

Mikor hogy. FPS-ekben amikkel multizok is azokkal is-is, de a Dirt,F1 meg ezek, azokkal csak Single.
FX4000 az kuka kategória az FX6000-al kézen fogva, azok helyett a Phenom II olyan mesés alternatíva, mint Coop Cola helyett a Pepsi 😃

Nekem az FX-8120-nak pont az ára tetszik, a többihez mérve.

Fogyasztásmérőm nincs, de nem hiszem, hogy ez lenne a mérvadó. Videókártyáknál inkább nagyobb differenciai szempont a fogyasztás.
Ha lenne most egy jó procihűtőm, meg egy olyan tápom amin van 8-as eps akkor lehet, hogy én is 8120-ast vennék (de nincsennek ilyenjeim). Mondjuk kíváncsi lennék, mire lenne képes egy 7850-essel (majd ilyet vennék) 1366X768-as felbontáson.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
asdmoo írta:
Üdv! A 2 pc közül kellene választanom és ebben kérnék segítséget
1; 52000HUf
ASRock ALiveXFire-eSATA2 R3.0 ( doboz, leírás )
AMD Phenom QuadCore X4 9750+ gyári hűtő
2 GB ( 2*1 GB ) DDR2 RAM
160 GB HDD ( SATA2, 100%/100% )
Gainward 9600GT 512MB DDR3/256bit PCI-Ex videokártya
ASUS DVD író ( IDE )
HP ház + táp
2; 35000(nincs hozzá táp)
Asus M3A79-T Deluxe - garanciális
AMD Phenom II X4 925 - garanciális + gyári AMD cooler
2*1 GB / 800 Mhz Kingston DDR2 RAM
Gigabyte Geforce 9600GT/512 Silent
Seagate SATA2 80GB/7200 RPM hdd - 3k
Ház fekete,csavarmentes..
A második gép 35 000? Akkor az. A táp meg ahogy láttam neked 350-es fsp van. Az jó lesz.
0
0
0
0
no avatar
Üdv! A 2 pc közül kellene választanom és ebben kérnék segítséget
1; 52000HUf
ASRock ALiveXFire-eSATA2 R3.0 ( doboz, leírás )
AMD Phenom QuadCore X4 9750+ gyári hűtő
2 GB ( 2*1 GB ) DDR2 RAM
160 GB HDD ( SATA2, 100%/100% )
Gainward 9600GT 512MB DDR3/256bit PCI-Ex videokártya
ASUS DVD író ( IDE )
HP ház + táp
2; 35000(nincs hozzá táp)
Asus M3A79-T Deluxe - garanciális
AMD Phenom II X4 925 - garanciális + gyári AMD cooler
2*1 GB / 800 Mhz Kingston DDR2 RAM
Gigabyte Geforce 9600GT/512 Silent
Seagate SATA2 80GB/7200 RPM hdd - 3k
Ház fekete,csavarmentes..
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
Tapasztalatból írom, az FX-8120 reggel álmosan kikelve az ágyból szénné veri az alatta lévő FX szériákat, sőt még a Phenom II 965 is.

De csak max singleplayereknél elég a az fx egy komolyabb kártyának. Multinál már erősebb kell.

FX-8120-al egy HD7970 mellett majdnem ugyan annyi fps-t kaptam, mint amikor 2500K volt mellette. Volt hogy az FX elhúzott(pl.: BF3; Metro 2033, Ghost Recon FS), de volt amikor nagy lemaradt(Crysis 2, Far Cry 2-ezzel játszik am. valaki?!-,) és volt amikor egy szinten voltak (Crysis 1; Dirt 2-3; F1 2010/11; Dead Island)
Single-ben mérted?
Mondjuk azt szívesen megnézném, mikor egy fx4100-as 32-es vagy 64-es battlefield szerveren kihajt egy 6870-est. Akár Full HD-ben.
Az fx 8120-assal viszont nincs semmi bajom. Ha egy hűtő árával olcsóbb lenne akkor még ajánlanám is, csak ne fogyasztana ennyit?
Olyat nem mértél, hogy mennyivel fogyasztott többet a konnektorból az fx az i5-höz képest?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
szerintetek nekem VGA limitem van???
mien vga-t lenne érdemes vennem ha igen?
0
0
0
0
no avatar
Tapasztalatból írom, i5 2500k ugyanúgy teljesít 7850-el, mint egy Q 9400 3.6Ghz-en, előtte 5770 társaságában futott, most 7850-el 3x több Fps-t produkál.

Fx ha tetszik ha nem, nem játékra lett tervezve, inkább Munka terén domborít, igaz ott is leveri az Intel, persze 5x drágább.😜

Játékra bőven jó 4100 vagy 6100, 8*** felesleges pénzkidobás, mivel semmilyen szoftver nem használja, itt megint jön a Win 8 duma, amivel már rég tesztelték, és lás csodát semmit sem gyorsult...

Ott van a több kártyás rendszer, x4 mellett is elbújhat, tehát felesleges lecserélni, inkább adja nekem a pénzt aztán iszunk.😂
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Synda Rebirth írta:
LobiDrg írta:
Akkor felesleges hozzá erősebb processzor ?

Vga limited van nem proci, 6970-et megeszi reggelire, 4Ghz tájékán.😜
Ha jól veszem ebből ki, akkor kb 2.5-ször erősebb a mostani processzoromtól.[LINK]
Hát nekem BC2-ben a gpu kihasználtság 30% alatt marad, tehát még ez a proci is kevés lenne a videókártyámhoz:
Beállítások: High, élsimitások maxon:8xmsaa, 16xaa
1366X768.
0
0
0
0
no avatar
Synda Rebirth írta:
LobiDrg írta:

Értem.Köszi 😀
0
0
0
0
no avatar
LobiDrg írta:

0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.Szerintetek 6870 mellé elég egy Phenom II X4 6Gb rammal ?
0
0
0
0
alex13 avatar
roberto888 írta:
alex13 írta:
roberto888 írta:
alex13 írta:
Leszedtem az új vga drivert a laptophoz(ati) és valami amd drivert rakott fel, irta, hogy a vga drivert is felrakja de nem találom sehol se. Itt 1 kép arról amit felrakott https://kepfeltoltes.hu/120630/1005806464N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png

pls help

[LINK]

Ezt tedd fel. Express beállításokkal!

Kösszi de ez 64bit-es ha jól látom és énnekem 32bit-es OP rendszerem van :S

[LINK]

Kössz😃

Szerk: Felraktam de ugyan az :S sőt én még az újabbat raktam fel a 12.6os verzió :S

Szerk: Felraktam a 12.6 os verziót megint és most jó ty a segítséget
0
0
0
0
roberto888 avatar
alex13 írta:
roberto888 írta:
alex13 írta:
Leszedtem az új vga drivert a laptophoz(ati) és valami amd drivert rakott fel, irta, hogy a vga drivert is felrakja de nem találom sehol se. Itt 1 kép arról amit felrakott https://kepfeltoltes.hu/120630/1005806464N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png

pls help

[LINK]

[LINK]
0
0
0
0
alex13 avatar
roberto888 írta:
alex13 írta:

pls help

[LINK]

0
0
0
0
NemesTom avatar
Sorry Valaki Modja már meg ( sehol nem találom) hogy ha van 1 radeon 9800as ( elég régi) vid kártyám dx 9.0c vel akkor sm 2.0 vagy 3.0-m van ???? a választ pls üziben a legkissebb info is jóljön amin eltudok indulni pls irjatok 😃
0
0
0
0
roberto888 avatar
http://www.argep.hu/product_1642383.html
0
0
0
0
Thomech avatar
gyenesmartin írta:
Thomech írta:
FreddyD írta:
Érdemes megrendelni? Egy Asus P5G41T-M LX alaplaphoz?
+ van 4 gb ramom és egy Intel Pentium E6600 procim.
mit lehet belőle kihozni?
http://www.rbnet.hu/prod/pci-e_videokartyabrhr-106/vtx3d_amd_radeon_hd_4850_1gb_gddr5_videokartya-33994

Szerintem ez is jó lenne! Én pl egy ilyet tervezek megvenni! 😀
[LINK]
Megbízható bolt? Mondjuk ez gyengébb, mint a vtx3d 4850-es. Csak kevesebbet fogyaszt meg dx11-es.

Szerintem igen mondjuk eddig csak ramot vettem onnan de 2000Ft ért Kingston 2GB 1333MHz es RAM nem volt drága, és 1 év garit adtak rá!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Thomech írta:
FreddyD írta:
Érdemes megrendelni? Egy Asus P5G41T-M LX alaplaphoz?
+ van 4 gb ramom és egy Intel Pentium E6600 procim.
mit lehet belőle kihozni?
http://www.rbnet.hu/prod/pci-e_videokartyabrhr-106/vtx3d_amd_radeon_hd_4850_1gb_gddr5_videokartya-33994

Szerintem ez is jó lenne! Én pl egy ilyet tervezek megvenni! 😀
[LINK]
Megbízható bolt? Mondjuk ez gyengébb, mint a vtx3d 4850-es. Csak kevesebbet fogyaszt meg dx11-es.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció