niteforce írta:
Miért? Eszik a 2 300 wattot. Egy 95 wattos procival még mindig csak 400W. HDD-re, többire 20W maximum, és ilyenkor minden le van terhelve maxra. 420W-nál csak OC-val fogyaszt többet, max 450W-ot ha nem extrém tuningról van szó.
humerot írta:
egy olyan kérdésem lenne hogy azt tudom hogy a dual chanelhez ugyanolyan ramok kellenek de a meglévő dual chanel mellé lehet úgy rakni másikat hogy ugyanúgy 1333 mhz de mégis más a gyártó időzítés stb???
Szerintem kell az időzítés is. Esetleg AMD esetében tudok olyanról hogy unganged módban meg dual-ban és mindig a "rosszabb" beállítású (időzítés, freki stb.) ram modulhoz igazodik, de a legjobb ha két egyformát veszel.
értem tehát az lenne a legjobb ha mind a 4 modul meg egyezik rendben
humerot írta:
egy olyan kérdésem lenne hogy azt tudom hogy a dual chanelhez ugyanolyan ramok kellenek de a meglévő dual chanel mellé lehet úgy rakni másikat hogy ugyanúgy 1333 mhz de mégis más a gyártó időzítés stb???
Szerintem kell az időzítés is. Esetleg AMD esetében tudok olyanról hogy unganged módban meg dual-ban és mindig a "rosszabb" beállítású (időzítés, freki stb.) ram modulhoz igazodik, de a legjobb ha két egyformát veszel.
humerot írta:
Én úgy tudom ,hogy csak a MhZ számít... ha nem akkor javítsatok ki 😀
Elöfordulhat hogy csapágyas a venti és csak később kattan be normálisan csendesre nem indítás után. Nekem a tápom pont ebbe szenved, de mivel Modecom márkájú és már 6éves is nem cserélem ki benne.
niteforce írta:
mert maxon megy minden venti.
Áramtalanítás után az én VGA-m is olyan hangos indításnál mint egy porszívó
ja értem köszi akk ezekért nincs mért aggódjak.
Azthittem nem müködik jól vmeik venti vagy ilyesmi mert vidikártyám dragon age origins közben 98 fokos volt a gép egyből kidobta az üzit hogy tulmelegedett. tisztitva is vannak
Sziasztok az ilyen dolgokban amiket kérdezni fogok még viszonylag kezdő vagyok szóval nézzétek el nekem.
Az a gáz hogy mikor a gépemet bekapcsolom akkor mindig olyan hangos nemtom hogymondják zörög vagy ilyesmi és mikor bejön az asztal rá 1-2 percre abbahagyja a zúgást. De azt szeretném kérdezni hogy pontosan mitől van ez? A venti zörög hátul?
És meglehet ezt valahogy oldani hogy bekapcsolásnál ne zúgjon igy?
Miért? Eszik a 2 300 wattot. Egy 95 wattos procival még mindig csak 400W. HDD-re, többire 20W maximum, és ilyenkor minden le van terhelve maxra. 420W-nál csak OC-val fogyaszt többet, max 450W-ot ha nem extrém tuningról van szó.
Azért ne spóroljon a táppal. Főleg ha OC-zni is akar, akkor vegyen magasabb teljesítményűt. Én biztos nem köznék rá 6870 CF-t egy 500 W-os minőségi tápra sem.
LobiDrg írta:
Esetleg 20000 Ft körül tudnál valamit ajánlani ? Vagy vehetek használtan is tápot hardverapróról ? 17000 Ft körül már Enermaxot is lehet kapni 😀
Sharkoon WPM 600W.
kisteker: Hát igen Asrock lapok egyetlen szépséghibájuk a ventivezérlés.
kisteker írta:
600-650 wattos márkás, moduláris tápot. Lenne egy kérdésem is, mégpedig hogy ha bekötök egy ventit az alaplapba, és a BIOS-ban be is állítom a szabályozást, akkor a venti miért megy továbbra is teljes fordulaton?
Talán a ventibe nincs PWM ami tudna is kezdeni valamit a vezérléssel...
600-650 wattos márkás, moduláris tápot. Lenne egy kérdésem is, mégpedig hogy ha bekötök egy ventit az alaplapba, és a BIOS-ban be is állítom a szabályozást, akkor a venti miért megy továbbra is teljes fordulaton?
Kmisi99 írta:
Te aztán nem aprózod el. Szerintem fölsöleges annyi 3-4 is bőven elég. Én is anno beújítottam 3+ venit 1-2 fokot nyertem max. Egyébként van elosztó meg külön áramforrás
itt közvetlen tápról tudod hajtani molex 3 pin connector [LINK]
itt pedig elosztó [LINK]
De arra az egy portra max 2-3 ventit köss nem hiszem hogy többet bírna. De az első megoldással rengeteg venti mehet elosztva.
Értem. Ezekhez a Coolink ventikhez jó ez a sima átalakító? Nem kell ilyen áramátalakítós?
noctua ventik igen, elég jók, nem hangosak, nem zörögnek, viszonylag jól is hűtenek, de azért a pénzért amit elkérnek értük... hát nem éri meg. egy cm is tud annyit, vagy artic ventik
Te aztán nem aprózod el. Szerintem fölsöleges annyi 3-4 is bőven elég. Én is anno beújítottam 3+ venit 1-2 fokot nyertem max. Egyébként van elosztó meg külön áramforrás
itt pedig elosztó [LINK]
De arra az egy portra max 2-3 ventit köss nem hiszem hogy többet bírna. De az első megoldással rengeteg venti mehet elosztva.
Sziasztok!
Szeretnék az új Shinobi házamba ventiket. Erre gondoltam: COOLINK SWiF2-1200. Szám szerint 6 db. Hogy lehetséges azt megoldani, vagy mivel lehet, hogy ezek össze legyenek kötve, mert az alaplapon csak egy ventinek van csatlakozó. Köszi.
Nem is azt mondom hogy most rögtön adja el, hanem számolja ki mennyibe kerül egy új proci és alaplap, és amikor gyűjtött már egy kicsit, adja el a cuccokat, egészítse vele ki a pénzt és vegye meg.
Egyre kevesebben fogják ezeket keresni, és egyre kevesebbet fog érni.
Ha a procit eladod 20-ért már egy 4 magos phenom ára megvan.
Előbb gyűjtesz egy AM3 lapra, és megvan.
Én eladnám a procit, mert látom az van, és ha ez így még nem elég egy új platformra, gyűjtenék, de az biztos hogy nem kell sokat.
Sokkal jobban jársz egy fejlett, fejleszthető új platformmal mint egy elavulttal, amit ha nem most, legközelebb cserélni kell.
niteforce írta:
Mert elavult és drága és pont a keret miatt.
Jobbat vehet AM3-masat.
Elavultnak elavult, de ha használtan vagy baráttól meg tudja venni már nem is olyan drága.
+ még mindig olcsóbb, mint ha lapot+Procit cserélne.
Később el lehet adni ha gyűjtögetett új platformra.
Hát hacsak nem vészhelyzet van vagy tényleg ahogy mondod nagyon olcsón vagy havertól betudja szerezni akkor ok, de egyébként semmi esetre se. 😃
Így van! 775öset ne vegyél csak ha tönkrement a mostani és sürgős lenne a gép max akkor... egyéb esetben gyűjtögess inkább (1155-re ha intel kell ha meg nem akkor AM3+-ra)
nyozo írta:
Üdv! szerintetek jó ez az alaplap?
http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-ep43t-ud3l_10/
Figyelj ez nem jó hanem kurva jó. sok benne a prot és a ... amibe lehet a cuccokat csatlakoztatni de ez csak az én véleményem lehet hogy más mást mond (: De szerintem kiváló
Heló a gépem:
ATI RADEON HD 5570 video káttya
AMD ATLON x2 2.8 giga herc.
3 giga ram.
asus alaplap hangkártyát nem tudom.
Windows 7 profesional 32 bit
650 w os táp egység. 350 gigás vigyó ( még több mint 100 giga van rajta szabadon de ez szerintem nem lényeg ) Nade az lenne a problémám hogy ebbe a 'drágaságba' tudnátok e nekem 1 olyan adm procit (35 ezer ft ig ) Ami a lehetőleg ebben az árban a legjobb lenne mert most ugye ezt az atlon os 2 magos 'csodát' cserélném le. Előre is köszi. Bízok benne hogy válaszoltok!!!!
levi27 írta:
Összeraktam... a power play engedélyezve van de a bios beállításai szarok a karinak (bios moddal orvosolható) és nem veszi vissza magát. (Ugye 750MHz az alap... ). Ennyi. Bios mod nélkül ez bukta, bár a bios mod az rizikós szerintem.. :-/
Ok, hagyjuk:D Bios-al szarakodni nem akarok, annyit nem ér:D
patrikk911 írta:
Tablet vagy pc? Érvekkel is válaszoljatok ha tudtok, kösz😀
Attól függ mire használod. A tablet mellett szól hogy könnyen hordozható, viszonylag hosszú az üzemideje, és átlag netezési célokat ki tud használni.
Viszont távolról sem tud teljesen kiváltani egy PC-t.
Összeraktam... a power play engedélyezve van de a bios beállításai szarok a karinak (bios moddal orvosolható) és nem veszi vissza magát. (Ugye 750MHz az alap... ). Ennyi. Bios mod nélkül ez bukta, bár a bios mod az rizikós szerintem.. 😕
cseszka írta:
JA látom,akkor valszeg a te kártyád nem támogatje ezt a funkciot.Az enyim (6870) igen,mert ha megnézed a képet akkor látszik h a gpu alapon 300Mhz ketyeg,ha gamelok akkor meg 915Mhz,meg a memória orajelét is álligatja.
Nah ***a:| Amúgy az előbb néztem és a GPU órajelnél egy kis ideig 500MHz-et írt, aztán utána megint 750-et:| Na mindegy😃
Max még azt tudom csinálni, hogy Afterburner-ben csinálok egy profilt amin lejjebb van véve, meg egyet ami alapon van..Így gyorsabb váltogatni
Powerplay be van kapcsolva?
Say what?😃 Nem tudom mi az a Powerplay😃 Kis magyarázatot pls😃D
Pont ez az ami engedélyezi azt hogy visszavegye a vga órajeleit. 😃
És ezt hol lehet be/ki-kapcsolni?😃
Most nézem a CCC-t és nem találom... laptopon ott van benne de gépen nincs 😲 Az everest nekem azt írja hogy PowerPlay (BIOS) és ott vannak megadva értékek... nézd meg azokat hogy vannak-e mert akkor ha otthagyod a gépet nagyon kis gpu használattal (~0%) akkor visszaveszi magát... asszem 😃
Előfordulhat hogy csak bios moddal lehet megoldani hogy mikor mennyire vegye magát vissza :/
cseszka írta:
JA látom,akkor valszeg a te kártyád nem támogatje ezt a funkciot.Az enyim (6870) igen,mert ha megnézed a képet akkor látszik h a gpu alapon 300Mhz ketyeg,ha gamelok akkor meg 915Mhz,meg a memória orajelét is álligatja.
Nah ***a:| Amúgy az előbb néztem és a GPU órajelnél egy kis ideig 500MHz-et írt, aztán utána megint 750-et:| Na mindegy:D
Max még azt tudom csinálni, hogy Afterburner-ben csinálok egy profilt amin lejjebb van véve, meg egyet ami alapon van..Így gyorsabb váltogatni
Say what?:D Nem tudom mi az a Powerplay:D Kis magyarázatot pls:DD
Pont ez az ami engedélyezi azt hogy visszavegye a vga órajeleit. :D
cseszka írta:
Nah ***a:| Amúgy az előbb néztem és a GPU órajelnél egy kis ideig 500MHz-et írt, aztán utána megint 750-et:| Na mindegy😃
cseszka írta:
Nah ***a:| Amúgy az előbb néztem és a GPU órajelnél egy kis ideig 500MHz-et írt, aztán utána megint 750-et:| Na mindegy:D
Csak a tápokat nem célszerű kicentizni,
értem tehát az lenne a legjobb ha mind a 4 modul meg egyezik rendben
Én úgy tudom ,hogy csak a MhZ számít... ha nem akkor javítsatok ki 😀
mert maxon megy minden venti.
ja értem köszi akk ezekért nincs mért aggódjak.
Azthittem nem müködik jól vmeik venti vagy ilyesmi mert vidikártyám dragon age origins közben 98 fokos volt a gép egyből kidobta az üzit hogy tulmelegedett. tisztitva is vannak
ez bekapcsolásnál normális, nekem is hangosabb egy kicsit közvetlenül bekapcsolásnál
De nem simán hangosabb egyenesen zúg
Az a gáz hogy mikor a gépemet bekapcsolom akkor mindig olyan hangos nemtom hogymondják zörög vagy ilyesmi és mikor bejön az asztal rá 1-2 percre abbahagyja a zúgást. De azt szeretném kérdezni hogy pontosan mitől van ez? A venti zörög hátul?
És meglehet ezt valahogy oldani hogy bekapcsolásnál ne zúgjon igy?
Amúgy egy 500 wattos is elviszi
Azért ne spóroljon a táppal. Főleg ha OC-zni is akar, akkor vegyen magasabb teljesítményűt. Én biztos nem köznék rá 6870 CF-t egy 500 W-os minőségi tápra sem.
Esetleg 20000 Ft körül tudnál valamit ajánlani ? Vagy vehetek használtan is tápot hardverapróról ? 17000 Ft körül már Enermaxot is lehet kapni 😀
kisteker: Hát igen Asrock lapok egyetlen szépséghibájuk a ventivezérlés.
Talán a ventibe nincs PWM ami tudna is kezdeni valamit a vezérléssel...
itt pedig elosztó [LINK]
Értem. Ezekhez a Coolink ventikhez jó ez a sima átalakító? Nem kell ilyen áramátalakítós?
Apple-t ne is mondd... utálom őket, semmit nem adnak azért a pénzért amennyit elkérnek a jónak nem is mondható cuccaikért...
itt pedig elosztó [LINK]
Szeretnék az új Shinobi házamba ventiket. Erre gondoltam: COOLINK SWiF2-1200. Szám szerint 6 db. Hogy lehetséges azt megoldani, vagy mivel lehet, hogy ezek össze legyenek kötve, mert az alaplapon csak egy ventinek van csatlakozó. Köszi.
Egyre kevesebben fogják ezeket keresni, és egyre kevesebbet fog érni.
Ha a procit eladod 20-ért már egy 4 magos phenom ára megvan.
Előbb gyűjtesz egy AM3 lapra, és megvan.
Sokkal jobban jársz egy fejlett, fejleszthető új platformmal mint egy elavulttal, amit ha nem most, legközelebb cserélni kell.
Mert elavult és drága és pont a keret miatt.
Jobbat vehet AM3-masat.
Elavultnak elavult, de ha használtan vagy baráttól meg tudja venni már nem is olyan drága.
+ még mindig olcsóbb, mint ha lapot+Procit cserélne.
Később el lehet adni ha gyűjtögetett új platformra.
Hát hacsak nem vészhelyzet van vagy tényleg ahogy mondod nagyon olcsón vagy havertól betudja szerezni akkor ok, de egyébként semmi esetre se. 😃
Jobbat vehet AM3-masat.
Figyelj ez nem jó hanem kurva jó. sok benne a prot és a ... amibe lehet a cuccokat csatlakoztatni de ez csak az én véleményem lehet hogy más mást mond (: De szerintem kiváló
ATI RADEON HD 5570 video káttya
AMD ATLON x2 2.8 giga herc.
3 giga ram.
asus alaplap hangkártyát nem tudom.
Windows 7 profesional 32 bit
650 w os táp egység. 350 gigás vigyó ( még több mint 100 giga van rajta szabadon de ez szerintem nem lényeg ) Nade az lenne a problémám hogy ebbe a 'drágaságba' tudnátok e nekem 1 olyan adm procit (35 ezer ft ig ) Ami a lehetőleg ebben az árban a legjobb lenne mert most ugye ezt az atlon os 2 magos 'csodát' cserélném le. Előre is köszi. Bízok benne hogy válaszoltok!!!!
Jónak jó csak elavult 775-ös foglalata van...
Hát azt tudom de egyenlőre annyi pénzem nincs hogy új alaplap+proci+ram legyen😃 de amúgy a tuningot jól bírja???
Tuningra P45 chippel szereltet.😀
Hát azt tudom de egyenlőre annyi pénzem nincs hogy új alaplap+proci+ram legyen😃 de amúgy a tuningot jól bírja???
Összeraktam... a power play engedélyezve van de a bios beállításai szarok a karinak (bios moddal orvosolható) és nem veszi vissza magát. (Ugye 750MHz az alap... ). Ennyi. Bios mod nélkül ez bukta, bár a bios mod az rizikós szerintem.. :-/
Ok, hagyjuk:D Bios-al szarakodni nem akarok, annyit nem ér:D
Tablet vagy pc? Érvekkel is válaszoljatok ha tudtok, kösz😀
Attól függ mire használod. A tablet mellett szól hogy könnyen hordozható, viszonylag hosszú az üzemideje, és átlag netezési célokat ki tud használni.
Viszont távolról sem tud teljesen kiváltani egy PC-t.
És ezt hol lehet be/ki-kapcsolni?😃
Most nézem a CCC-t és nem találom... laptopon ott van benne de gépen nincs 😲 Az everest nekem azt írja hogy PowerPlay (BIOS) és ott vannak megadva értékek... nézd meg azokat hogy vannak-e mert akkor ha otthagyod a gépet nagyon kis gpu használattal (~0%) akkor visszaveszi magát... asszem 😃
Előfordulhat hogy csak bios moddal lehet megoldani hogy mikor mennyire vegye magát vissza :/
Pont ez az ami engedélyezi azt hogy visszavegye a vga órajeleit. :D
És ezt hol lehet be/ki-kapcsolni?:D