Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gisti avatar
Devis azt nem az joval gyengébb
😀
0
0
0
0
MaximumGame avatar
8800GTS 640MB os még mindig eladó ! akit érdekel pm!
0
0
0
0
Osynho avatar
gisti:
De mennyit kellene ráfizetni a gts250-re? Olyan sokkal nem gyorsabb sztem a gtx550ti. Egy picit frissített, húzott GTS450-ről van szó.
GTX460/HD6850/5850 alatt szerintem nem érdemes cserélni, főleg, ha sokat kell rádobni a mostani kártyádra.

PH-s teszt:
[LINK]

Persze azóta normális áron kapni. 😀
0
0
0
0
gisti avatar
de mire erösebbre enyiért nem igen van csak drággában ennek meg igen jók az értékei
0
0
0
0
Osynho avatar
Hát, én GTS250-ről valami erősebbre váltanék, főleg, hogy adott a jó processzor. 😀
0
0
0
0
gisti avatar
szerintetek egy Asus ENGTX550 TI DC az meg felelne a gépembe?
0
0
0
0
Osynho avatar
kailee:
Sima Arctic S1 is rámegy, ami 6ezer ft (persze kell rá vmi venti), vagy ott a Twin turbo pro.
Amint meg tudom oldani a vrm-ek hűtését, teszem is rá az én 6870-esemre a polcon pihenő S1-et. 😃
0
0
0
0
Devis avatar
jah, akk sry nem régen jelent meg egy cikk róla 😀 na mind1 😀
0
0
0
0
MaximumGame avatar
kailee írta:
hali

valaki tudna egy hűtőt ajánlani az ati hd 6870 es karihoz. Annó az alapot vettem a referenciahűtőset és hát nyáron nem bírja magát 😃. kellene valami kis váltás.

valami halk és jó hűtőt ajánljatok pls

én egyedül ezt az egyet találtam ehhez a karihoz ami jó is rá. http://***/webshop/product/_arctic_cooling_accelero_xtreme_plus_ii/181115

Szerintem : SCYTHE Musashi SCVMS-1000

Devis : Én nem 5-10éves tesztre gondoltam hogy 8ghz ig húzzák... én 4magosról beszélek!
0
0
0
0
kailee avatar
hali

valaki tudna egy hűtőt ajánlani az ati hd 6870 es karihoz. Annó az alapot vettem a referenciahűtőset és hát nyáron nem bírja magát 😃. kellene valami kis váltás.

valami halk és jó hűtőt ajánljatok pls

én egyedül ezt az egyet találtam ehhez a karihoz ami jó is rá. http://***/webshop/product/_arctic_cooling_accelero_xtreme_plus_ii/181115
0
0
0
0
akos328 avatar
Osynho írta:
akos328 írta:
Osynho írta:
beci9405 írta:
akinek HD5830 Xtreme van az tudná jellemezni a VGA-t már mint h megéri e venni ?? 😀

Nekem nincs ilyenem, de megéri! 😃

Én is azt, vagy egy HD5850-et szeretnék a közeljövőben beszerezni. majd attól függ, mire összegyűlik a pénz, melyik karit, milyen árkategóriában találok

A 2 kártyának mi az nVidia-s versenytársa, h azon a téren is nézelődhessek? GTX275? GTX280, vagy melyikek?

GTX460 1gb, GTX560

Köszi
0
0
0
0
Osynho avatar
akos328 írta:
Osynho írta:
beci9405 írta:
akinek HD5830 Xtreme van az tudná jellemezni a VGA-t már mint h megéri e venni ?? 😀

Én is azt, vagy egy HD5850-et szeretnék a közeljövőben beszerezni. majd attól függ, mire összegyűlik a pénz, melyik karit, milyen árkategóriában találok

A 2 kártyának mi az nVidia-s versenytársa, h azon a téren is nézelődhessek? GTX275? GTX280, vagy melyikek?

GTX460 1gb, GTX560
0
0
0
0
foxbet avatar
Synda írta:
Foxbet

Ne is haragudj,de olyanok a hozzászólásaid mint Apád gépe,"érdekesek".😆

Értem már honnan a "hozzáértés" 😜

Mindenkinek más a vélemény és más a a tapasztalata bizonyos dolgokkal szemben.
0
0
0
0
akos328 avatar
Osynho írta:
beci9405 írta:

0
0
0
0
Osynho avatar
beci9405 írta:

0
0
0
0
beci9405 avatar
0
0
0
0
Osynho avatar
foxbet:

Az AMD nek az over clocking-ja az 6Ghz-nél van kb.

Nekem nem kell utána olvasni a nap mint nap ezekkel dolgozok és foglalkozok.

Ez esetben az első idézetet kifejthetnéd bővebben.
0
0
0
0
Devis avatar
MaximumGame írta:
6-8Ghz ig egy procit 😃 Még nitrogénel se megy annyit 😃 a 6ghz még hihetö de 8ghz...

azt én is olvastam tényleg megcsinálták, 65nm-es celeronnal
0
0
0
0
foxbet avatar
Gaboo7 írta:

foxbet írta:
Nincs igazad ugyanis egy Asrok n68c-s az nagyon olcsó alaplap 10000Ft 500Mhz-t lehet vele húzuni.
meg van a youtube-n ahol több amd procinak az overclocking-ját akarták megálapítani és 6-8Ghz körül jött ki.

6-8Ghz... 😆 folyékony nitrogén hűtéssel esetleg néhány perc erejéig. Maradjunk a földön ha OC-ről beszélünk a nagy többségnek még vízhűtése sincs nem hogy otthon folyékony nitrogént öntögessen a procira. Az meg hogy 500Mhz -et lehet vele húzni sosem fix érték. Függ a hűtéstől, a cpu feszültségtől és magától a processzortól is (FPO, Stepping). És nem hogy +500Mhz-et de még +10Mhz-et is Overclockingnak nevezünk. Mivel mint már az előttem hozzászóló fórumtárs is leírta ez túlhajtást jelent. Olvass utána a dolgoknak mielőtt butaságokat írsz. 😀

Aki már egyszer tuningra adja a fejét vagy azon gondolkozik mikor alaplapot meg más egyébb alkatrészt vesz. Mer hát általában az emberek erre is gondolnak ugyanis ha jön egy játék ami meghaladja a gép képességei akkor természetesen növelni kell azt. Az biztos hogy nem olyan hülye hogy rossz cucokat válogat össze. Meg ha rosszakat is akkor meg olyat vesz bele melléje még amivel a tuning biztonságosan elvégezhető. A proci feszültségről meg anyit hogy az természetes hogyha növeled az óra jelet akkor azt is növelni bizonyos érték után.Nekem nem kell utána olvasni a nap mint nap ezekkel dolgozok és foglalkozok.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
6-8Ghz ig egy procit 😃 Még nitrogénel se megy annyit 😃 a 6ghz még hihetö de 8ghz...
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
A legnagyobb OC, az egy Celeronnal érték el..😆 És persue ASUS lappal. 8GHz, olvassátok el PH!-n.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar

foxbet írta:
Nincs igazad ugyanis egy Asrok n68c-s az nagyon olcsó alaplap 10000Ft 500Mhz-t lehet vele húzuni.
meg van a youtube-n ahol több amd procinak az overclocking-ját akarták megálapítani és 6-8Ghz körül jött ki.

6-8Ghz... 😆 folyékony nitrogén hűtéssel esetleg néhány perc erejéig. Maradjunk a földön ha OC-ről beszélünk a nagy többségnek még vízhűtése sincs nem hogy otthon folyékony nitrogént öntögessen a procira. Az meg hogy 500Mhz -et lehet vele húzni sosem fix érték. Függ a hűtéstől, a cpu feszültségtől és magától a processzortól is (FPO, Stepping). És nem hogy +500Mhz-et de még +10Mhz-et is Overclockingnak nevezünk. Mivel mint már az előttem hozzászóló fórumtárs is leírta ez túlhajtást jelent. Olvass utána a dolgoknak mielőtt butaságokat írsz. 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
foxbet írta:
Cooley írta:
foxbet írta:
Rolando írta:
szerintetek meddig lehetne húzni egy athlon II x2 240est gyári hütövel?

ez alaplap függő meg időjárás függő ugyanis a legolcsobb alaplappal 500Mhz-t tudsz húzni de a legjobbal akár overclockin-ig is feltudod húzni.Az AMD nek az over clocking-ja az 6Ghz-nél van kb.
azért idő járás függő mert egyik haverom 3,5Ghz-ról vissza vedte nyáron 3Ghz-ra ugyanis nagyon melegedett.

o.O? OC=overclock=húzni=tuning stb. 😉 Nincs ilyen, hogy valaminek az overclockingja xGHz. 😃 Az meg megint nem igaz, hogy 500MHz-et lehet húzni egy olcsóbb lappal. Egy olcsóbb lappal a legtöbb esetben egyáltalán nem lehet húzni. Aztán amivel lehet, azzal általában legfeljebb pár száz MHz-el kevesebbet lehet elérni, persze ez múlik azon, hogy milyen procit fog ki az ember, milyen az alaplap tápellátása meg még egy jópár dolgon. A legtöbbször egy drágább alaplapnál annyi az előny OC nézőpontból, hogy kevesebb feszültség kell adott órajel eléréséhez, vagy adott feszültséggel valamivel magasabb órajelet lehet elérni, mert jobb minőségű, stabilabb a tápellátás. És az időjárás helyett inkább a processzorhűtőt mondanám, mert már egy TX3 szintű hűtőnél se sokat befolyásol a szoba hőmérséklete, ha jól szellőző a gépház.
Rolando: 3-3,5GHz biztosan elérhető. Amit autofesszel rá tudsz stabilan nyomni, az mehet bátran. Stabilitásellenőrzésre meg ajánlom a Prime95-öt meg az IntelBurnTest-et(jó AMD-vel is).

Olvasd el még egyszer, amit írtam! 😉 Ha így se jobb, segítek: "a legtöbb esetben", nem azt mondtam, hogy kivétel nélkül egyikkel sem lehet. Abban a youtube-os videóban meg akkor az elérhető legnagyobb oc-t keresték, de az oc nem egy érték, eleve a szó szószerinti jelentése túlórajelezés, kicsit magyarosabban túlhúzás. És mi az, hogy 500MHz-et lehet vele húzni? 😃 Beleteszel egy 3,5GHz-es procit azt felhőzod 4GHz-ig vele, de mondjuk egy 2,8GHz-est csak 3,3-ig tudsz, vagy mi? Egyáltalán nem rossz indulatból mondom, úgyhogy ne értsd félre, de ha ennyire nem értesz valamihez, akkor inkább ne válaszolj ilyen témában, mert csak félrevezetsz másokat.
0
0
0
0
foxbet avatar
Cooley írta:
foxbet írta:
Rolando írta:

ez alaplap függő meg időjárás függő ugyanis a legolcsobb alaplappal 500Mhz-t tudsz húzni de a legjobbal akár overclockin-ig is feltudod húzni.Az AMD nek az over clocking-ja az 6Ghz-nél van kb.
azért idő járás függő mert egyik haverom 3,5Ghz-ról vissza vedte nyáron 3Ghz-ra ugyanis nagyon melegedett.

o.O? OC=overclock=húzni=tuning stb. 😉 Nincs ilyen, hogy valaminek az overclockingja xGHz. 😃 Az meg megint nem igaz, hogy 500MHz-et lehet húzni egy olcsóbb lappal. Egy olcsóbb lappal a legtöbb esetben egyáltalán nem lehet húzni. Aztán amivel lehet, azzal általában legfeljebb pár száz MHz-el kevesebbet lehet elérni, persze ez múlik azon, hogy milyen procit fog ki az ember, milyen az alaplap tápellátása meg még egy jópár dolgon. A legtöbbször egy drágább alaplapnál annyi az előny OC nézőpontból, hogy kevesebb feszültség kell adott órajel eléréséhez, vagy adott feszültséggel valamivel magasabb órajelet lehet elérni, mert jobb minőségű, stabilabb a tápellátás. És az időjárás helyett inkább a processzorhűtőt mondanám, mert már egy TX3 szintű hűtőnél se sokat befolyásol a szoba hőmérséklete, ha jól szellőző a gépház.
Rolando: 3-3,5GHz biztosan elérhető. Amit autofesszel rá tudsz stabilan nyomni, az mehet bátran. Stabilitásellenőrzésre meg ajánlom a Prime95-öt meg az IntelBurnTest-et(jó AMD-vel is).

0
0
0
0
Cooley avatar
foxbet írta:
Rolando írta:

0
0
0
0
foxbet avatar
Rolando írta:

0
0
0
0
Rolando avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
Rolando írta:
ok köszi akkor mostmár rájöttem hogy miért jelez minden játéknál pirosat
na overclockoltam és szerintetek elfutna a crysis 2 (GPU:680Mhz,GPU mem:1040Mhz ef.)? 😀

Egy 8400GS-el? Sajnos kizárt dolog. 😕
0
0
0
0
Rolando avatar
ok legalább egy picit élvezhetö legyen 😆 na válaszolnál pls a tuning mühelyes kérdésemre 😀
0
0
0
0
Devis avatar
minimumon? el de 1-2 résznél rendesen besszaggatna
0
0
0
0
Rolando avatar
ok köszi akkor mostmár rájöttem hogy miért jelez minden játéknál pirosat
na overclockoltam és szerintetek elfutna a crysis 2 (GPU:680Mhz,GPU mem:1040Mhz ef.)? 😀
0
0
0
0
Rolando avatar
Sziasztok a VGA memóriájának az órajeléhez az effektívet kell vagy a rendeset?
0
0
0
0
akos328 avatar
Akkor megpróbálom eladni a karimat, és ha sikerül akkor belevágok a HD5850-be.
Amúgy mennyire tuningolható a kari?
0
0
0
0
akos328 avatar
😆 tényleg nagy probléma h 1 GB-os. Engem is annyira sújtana ha kiderülne h 1,5 GB-os a karim h évekre depresszióba esnék😃

Ezt az 5850-t jó vételnek tartjátok?, mert akk mégse az 5830-at veszem.
http://www.users.hu/?p=termek&termek=7220&msi-vga-hd-5850-1gb-gddr5-twin-frozr-ii-hutes-dvi-dsub-hdmi-ati-eyefinity-pcie-videokartya-r5850-twin-frozr-ii

és ez az Users milyen netshop??? elfogadható?
0
0
0
0
no avatar
sajnoos akosnak volt igaza 😞 de m1 ez se ojan borzasztó rossz 😞😞
0
0
0
0
akos328 avatar
Scoutmap, lehet h tévedsz és 1 Gb-os a karid. Töltsd le a GPU-z nevű programot és kiír mindent a Videókártyádról. onnan megtudhatod mekkora.

http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/gpu-z.html itt a link is
0
0
0
0
Tamas76 avatar
HD 5670 referenciája? o.O
0
0
0
0
no avatar
sziasztok lenne nekem egy olyan kérdésem hogy volna nékem a gépembe egy Gigabyte Nvidia 8400-GS 512 mb os "elvileg" de az EVEREST 1024 mb ot jelez ez lehetséges?????😲
0
0
0
0
akos328 avatar
amúgy erről mit mondtok, ennyiért jó vétel: http://www.users.hu/?p=termek&termek=7220&msi-vga-hd-5850-1gb-gddr5-twin-frozr-ii-hutes-dvi-dsub-hdmi-ati-eyefinity-pcie-videokartya-r5850-twin-frozr-ii

és ez az Users milyen netshop??? elfogadható?
0
0
0
0
niteforce avatar
jo hat a css nekem a regi gepemen is futott annyiba (csak mediumon)
Geforce fx 5500 😃😃😃
0
0
0
0
akos328 avatar
Ezen meghaltam amikor elindítottam😃😃😃
De pedig nekem amikor még nem tettem be a videókártyámat kb 1 hétid a chipről ment, és a Source is ment 1280X1024-be max beállításon
0
0
0
0
niteforce avatar
Osynho írta:
Szinte mindegy a vga, ha elég erős a processzor. 😀 Csak nem lesz vga gyorsítás. Amúgy elég gyenge lehet az a chip, de nem ismerem. Guglizz rá.

ez szerintem eleg sok mindent elmond a 7025 teljesitmenyerol..
[movie=youtube]5bJxJ-hG-qU&feature=related[/movie]
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
beci9405 írta:
hát igen de ahot meg egy erősebb márkásabb táp kellene mint ami most van nekem és ha tápot vennék nem biztos h maradna még annyi h a 6870-t is meg tudjam venni :/ M-Tech450W 1hónapos de gondlom attol meg nem bírná el

Az a táp egy 5000Ft-s VGA-ra is veszélyes, nem hogy 40eFt-sra.
Inkább akkor egy HD5830+jobb táp.
0
0
0
0
Osynho avatar
Ne félj, a többinél is ugyanakkora gáz a táp. 😆
0
0
0
0
beci9405 avatar
hát igen de ahot meg egy erősebb márkásabb táp kellene mint ami most van nekem és ha tápot vennék nem biztos h maradna még annyi h a 6870-t is meg tudjam venni :/ M-Tech450W 1hónapos de gondlom attol meg nem bírná el
0
0
0
0
Osynho avatar
A legjobb a legerősebb lenne, tehát 6870. 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció