Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
😀
De mennyit kellene ráfizetni a gts250-re? Olyan sokkal nem gyorsabb sztem a gtx550ti. Egy picit frissített, húzott GTS450-ről van szó.
GTX460/HD6850/5850 alatt szerintem nem érdemes cserélni, főleg, ha sokat kell rádobni a mostani kártyádra.
PH-s teszt:
[LINK]
Persze azóta normális áron kapni. 😀
Sima Arctic S1 is rámegy, ami 6ezer ft (persze kell rá vmi venti), vagy ott a Twin turbo pro.
Amint meg tudom oldani a vrm-ek hűtését, teszem is rá az én 6870-esemre a polcon pihenő S1-et. 😃
hali
valaki tudna egy hűtőt ajánlani az ati hd 6870 es karihoz. Annó az alapot vettem a referenciahűtőset és hát nyáron nem bírja magát 😃. kellene valami kis váltás.
valami halk és jó hűtőt ajánljatok pls
én egyedül ezt az egyet találtam ehhez a karihoz ami jó is rá. http://***/webshop/product/_arctic_cooling_accelero_xtreme_plus_ii/181115
Szerintem : SCYTHE Musashi SCVMS-1000
Devis : Én nem 5-10éves tesztre gondoltam hogy 8ghz ig húzzák... én 4magosról beszélek!
valaki tudna egy hűtőt ajánlani az ati hd 6870 es karihoz. Annó az alapot vettem a referenciahűtőset és hát nyáron nem bírja magát 😃. kellene valami kis váltás.
valami halk és jó hűtőt ajánljatok pls
én egyedül ezt az egyet találtam ehhez a karihoz ami jó is rá. http://***/webshop/product/_arctic_cooling_accelero_xtreme_plus_ii/181115
akinek HD5830 Xtreme van az tudná jellemezni a VGA-t már mint h megéri e venni ?? 😀
Nekem nincs ilyenem, de megéri! 😃
Én is azt, vagy egy HD5850-et szeretnék a közeljövőben beszerezni. majd attól függ, mire összegyűlik a pénz, melyik karit, milyen árkategóriában találok
A 2 kártyának mi az nVidia-s versenytársa, h azon a téren is nézelődhessek? GTX275? GTX280, vagy melyikek?
GTX460 1gb, GTX560
Köszi
akinek HD5830 Xtreme van az tudná jellemezni a VGA-t már mint h megéri e venni ?? 😀
Én is azt, vagy egy HD5850-et szeretnék a közeljövőben beszerezni. majd attól függ, mire összegyűlik a pénz, melyik karit, milyen árkategóriában találok
A 2 kártyának mi az nVidia-s versenytársa, h azon a téren is nézelődhessek? GTX275? GTX280, vagy melyikek?
GTX460 1gb, GTX560
Foxbet
Ne is haragudj,de olyanok a hozzászólásaid mint Apád gépe,"érdekesek".😆
Értem már honnan a "hozzáértés" 😜
Mindenkinek más a vélemény és más a a tapasztalata bizonyos dolgokkal szemben.
Ez esetben az első idézetet kifejthetnéd bővebben.
6-8Ghz ig egy procit 😃 Még nitrogénel se megy annyit 😃 a 6ghz még hihetö de 8ghz...
azt én is olvastam tényleg megcsinálták, 65nm-es celeronnal
foxbet írta:
Nincs igazad ugyanis egy Asrok n68c-s az nagyon olcsó alaplap 10000Ft 500Mhz-t lehet vele húzuni.
meg van a youtube-n ahol több amd procinak az overclocking-ját akarták megálapítani és 6-8Ghz körül jött ki.
6-8Ghz... 😆 folyékony nitrogén hűtéssel esetleg néhány perc erejéig. Maradjunk a földön ha OC-ről beszélünk a nagy többségnek még vízhűtése sincs nem hogy otthon folyékony nitrogént öntögessen a procira. Az meg hogy 500Mhz -et lehet vele húzni sosem fix érték. Függ a hűtéstől, a cpu feszültségtől és magától a processzortól is (FPO, Stepping). És nem hogy +500Mhz-et de még +10Mhz-et is Overclockingnak nevezünk. Mivel mint már az előttem hozzászóló fórumtárs is leírta ez túlhajtást jelent. Olvass utána a dolgoknak mielőtt butaságokat írsz. 😀
Aki már egyszer tuningra adja a fejét vagy azon gondolkozik mikor alaplapot meg más egyébb alkatrészt vesz. Mer hát általában az emberek erre is gondolnak ugyanis ha jön egy játék ami meghaladja a gép képességei akkor természetesen növelni kell azt. Az biztos hogy nem olyan hülye hogy rossz cucokat válogat össze. Meg ha rosszakat is akkor meg olyat vesz bele melléje még amivel a tuning biztonságosan elvégezhető. A proci feszültségről meg anyit hogy az természetes hogyha növeled az óra jelet akkor azt is növelni bizonyos érték után.Nekem nem kell utána olvasni a nap mint nap ezekkel dolgozok és foglalkozok.
foxbet írta:
Nincs igazad ugyanis egy Asrok n68c-s az nagyon olcsó alaplap 10000Ft 500Mhz-t lehet vele húzuni.
meg van a youtube-n ahol több amd procinak az overclocking-ját akarták megálapítani és 6-8Ghz körül jött ki.
6-8Ghz... 😆 folyékony nitrogén hűtéssel esetleg néhány perc erejéig. Maradjunk a földön ha OC-ről beszélünk a nagy többségnek még vízhűtése sincs nem hogy otthon folyékony nitrogént öntögessen a procira. Az meg hogy 500Mhz -et lehet vele húzni sosem fix érték. Függ a hűtéstől, a cpu feszültségtől és magától a processzortól is (FPO, Stepping). És nem hogy +500Mhz-et de még +10Mhz-et is Overclockingnak nevezünk. Mivel mint már az előttem hozzászóló fórumtárs is leírta ez túlhajtást jelent. Olvass utána a dolgoknak mielőtt butaságokat írsz. 😀
szerintetek meddig lehetne húzni egy athlon II x2 240est gyári hütövel?
ez alaplap függő meg időjárás függő ugyanis a legolcsobb alaplappal 500Mhz-t tudsz húzni de a legjobbal akár overclockin-ig is feltudod húzni.Az AMD nek az over clocking-ja az 6Ghz-nél van kb.
azért idő járás függő mert egyik haverom 3,5Ghz-ról vissza vedte nyáron 3Ghz-ra ugyanis nagyon melegedett.
o.O? OC=overclock=húzni=tuning stb. 😉 Nincs ilyen, hogy valaminek az overclockingja xGHz. 😃 Az meg megint nem igaz, hogy 500MHz-et lehet húzni egy olcsóbb lappal. Egy olcsóbb lappal a legtöbb esetben egyáltalán nem lehet húzni. Aztán amivel lehet, azzal általában legfeljebb pár száz MHz-el kevesebbet lehet elérni, persze ez múlik azon, hogy milyen procit fog ki az ember, milyen az alaplap tápellátása meg még egy jópár dolgon. A legtöbbször egy drágább alaplapnál annyi az előny OC nézőpontból, hogy kevesebb feszültség kell adott órajel eléréséhez, vagy adott feszültséggel valamivel magasabb órajelet lehet elérni, mert jobb minőségű, stabilabb a tápellátás. És az időjárás helyett inkább a processzorhűtőt mondanám, mert már egy TX3 szintű hűtőnél se sokat befolyásol a szoba hőmérséklete, ha jól szellőző a gépház.
Rolando: 3-3,5GHz biztosan elérhető. Amit autofesszel rá tudsz stabilan nyomni, az mehet bátran. Stabilitásellenőrzésre meg ajánlom a Prime95-öt meg az IntelBurnTest-et(jó AMD-vel is).
Olvasd el még egyszer, amit írtam! 😉 Ha így se jobb, segítek: "a legtöbb esetben", nem azt mondtam, hogy kivétel nélkül egyikkel sem lehet. Abban a youtube-os videóban meg akkor az elérhető legnagyobb oc-t keresték, de az oc nem egy érték, eleve a szó szószerinti jelentése túlórajelezés, kicsit magyarosabban túlhúzás. És mi az, hogy 500MHz-et lehet vele húzni? 😃 Beleteszel egy 3,5GHz-es procit azt felhőzod 4GHz-ig vele, de mondjuk egy 2,8GHz-est csak 3,3-ig tudsz, vagy mi? Egyáltalán nem rossz indulatból mondom, úgyhogy ne értsd félre, de ha ennyire nem értesz valamihez, akkor inkább ne válaszolj ilyen témában, mert csak félrevezetsz másokat.
ez alaplap függő meg időjárás függő ugyanis a legolcsobb alaplappal 500Mhz-t tudsz húzni de a legjobbal akár overclockin-ig is feltudod húzni.Az AMD nek az over clocking-ja az 6Ghz-nél van kb.
azért idő járás függő mert egyik haverom 3,5Ghz-ról vissza vedte nyáron 3Ghz-ra ugyanis nagyon melegedett.
o.O? OC=overclock=húzni=tuning stb. 😉 Nincs ilyen, hogy valaminek az overclockingja xGHz. 😃 Az meg megint nem igaz, hogy 500MHz-et lehet húzni egy olcsóbb lappal. Egy olcsóbb lappal a legtöbb esetben egyáltalán nem lehet húzni. Aztán amivel lehet, azzal általában legfeljebb pár száz MHz-el kevesebbet lehet elérni, persze ez múlik azon, hogy milyen procit fog ki az ember, milyen az alaplap tápellátása meg még egy jópár dolgon. A legtöbbször egy drágább alaplapnál annyi az előny OC nézőpontból, hogy kevesebb feszültség kell adott órajel eléréséhez, vagy adott feszültséggel valamivel magasabb órajelet lehet elérni, mert jobb minőségű, stabilabb a tápellátás. És az időjárás helyett inkább a processzorhűtőt mondanám, mert már egy TX3 szintű hűtőnél se sokat befolyásol a szoba hőmérséklete, ha jól szellőző a gépház.
Rolando: 3-3,5GHz biztosan elérhető. Amit autofesszel rá tudsz stabilan nyomni, az mehet bátran. Stabilitásellenőrzésre meg ajánlom a Prime95-öt meg az IntelBurnTest-et(jó AMD-vel is).
ok köszi akkor mostmár rájöttem hogy miért jelez minden játéknál pirosat
na overclockoltam és szerintetek elfutna a crysis 2 (GPU:680Mhz,GPU mem:1040Mhz ef.)? 😀
Egy 8400GS-el? Sajnos kizárt dolog. 😕
na overclockoltam és szerintetek elfutna a crysis 2 (GPU:680Mhz,GPU mem:1040Mhz ef.)? 😀
Amúgy mennyire tuningolható a kari?
Ezt az 5850-t jó vételnek tartjátok?, mert akk mégse az 5830-at veszem.
http://www.users.hu/?p=termek&termek=7220&msi-vga-hd-5850-1gb-gddr5-twin-frozr-ii-hutes-dvi-dsub-hdmi-ati-eyefinity-pcie-videokartya-r5850-twin-frozr-ii
és ez az Users milyen netshop??? elfogadható?
http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/gpu-z.html itt a link is
és ez az Users milyen netshop??? elfogadható?
Geforce fx 5500 😃😃😃
De pedig nekem amikor még nem tettem be a videókártyámat kb 1 hétid a chipről ment, és a Source is ment 1280X1024-be max beállításon
Szinte mindegy a vga, ha elég erős a processzor. 😀 Csak nem lesz vga gyorsítás. Amúgy elég gyenge lehet az a chip, de nem ismerem. Guglizz rá.
ez szerintem eleg sok mindent elmond a 7025 teljesitmenyerol..
[movie=youtube]5bJxJ-hG-qU&feature=related[/movie]
hát igen de ahot meg egy erősebb márkásabb táp kellene mint ami most van nekem és ha tápot vennék nem biztos h maradna még annyi h a 6870-t is meg tudjam venni :/ M-Tech450W 1hónapos de gondlom attol meg nem bírná el
Az a táp egy 5000Ft-s VGA-ra is veszélyes, nem hogy 40eFt-sra.
Inkább akkor egy HD5830+jobb táp.