Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
hondamoto2 avatar
Alaplap szerintem kicsit lehetne jobb is táp az meg 500w legyen azalatt én nem vennék,véleményt kértél hát írtam egyet 😀
0
0
0
0
Bendzsi00 avatar
Sziasztok.Munkatársam megkért, hogy állítsak neki össze egy komplett gépet monitor nélkül 120k-ért.Feltétel az volt hogy négymagos amd proci legyen benne.Szerintetek így jó lesz ?

Alaplap ASROCK A75M-HVS 1 db 14.507 Ft
Processzor AMD Athlon II X4 641 2.80GHz FM1 BOX 1 db 18.530 Ft
Memória KINGSTON 4096MB HyperX Blu DDR3 1333MHz CL9 KHX1333C9D3B1/4G 1 db 7.570 Ft
Videókártya GIGABYTE GV-R775OC-1GI HD7750 1GB GDDR5 PCIE 1 db 29.592 Ft
Merevlemez WD 320GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD3200AAKX 1 db 17.703 Ft
Optikai egység LG GH24NS90 Fekete OEM 1 db 4.381 Ft
Billentyűzet + Egér GIGABYTE GK-KM6150 Magyar Fekete 1 db 3.455 Ft
Ház XIGMATEK Asgard Fekete 1 db 10.198 Ft
Táp CHIEFTEC CTG-400-80PB 400W OEM 1 db 10.972 Ft
CPU hűtő SPIRE Kepler - SP985S1 1 db 3.683 Ft

Összesen: 120.591 Ft

Előre is köszi

én a házat egy 3000Ft-os M-tech-re cserélném ez +7k, a billentyűzeten és az egeren is lehetne spórolni egy 1000rest, és a memóriából is elég a sima kingmax +1k
összesen 9ezret spóroltál amiből vehetsz egy sapphire HD7770et és még futja egy picivel jobb lapra is
0
0
0
0
Bicike avatar
Az mitől van, hogy a számítógépem azt írja ki, hogy kettős felhasználónév van a hálózaton? Hogyan lehetne megjavítani?
0
0
0
0
Athis18 avatar
gyenesmartin írta:
Athis18 írta:
GokuTM írta:
Athis18 írta:
Hali! OLyan problémám merult fel, hogy most vettem a procira egy uj coolert.. MInap azt tapasztaltam, h ha elinditok egy játékot nem telt el 10 perc, és befagy kékhalállal. MI lehet a probléma? :\\

Rosszul tetted fel/nem pasztáztad, túlmelegszik és kékhalál.

Igen már megoldodott. Viszont akkor ez a "gyari" paszta ami rajta van, szart se ér... Ezt viszont nem tudtam :S
Ugye levetted azt ami az előző hűtő után maradt rajta paszta.😊

igen természetesen. miután majdnem leégettem a prcit raktam fel uj pasztát 😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Athis18 írta:
GokuTM írta:
Athis18 írta:
Hali! OLyan problémám merult fel, hogy most vettem a procira egy uj coolert.. MInap azt tapasztaltam, h ha elinditok egy játékot nem telt el 10 perc, és befagy kékhalállal. MI lehet a probléma? :\\

Igen már megoldodott. Viszont akkor ez a "gyari" paszta ami rajta van, szart se ér... Ezt viszont nem tudtam :S
Ugye levetted azt ami az előző hűtő után maradt rajta paszta.😊
0
0
0
0
Athis18 avatar
GokuTM írta:
Athis18 írta:

0
0
0
0
Athis18 avatar
0
0
0
0
cseszka avatar
Én vennék akkor valamivel olcsóbb házat,ami maradna + pénz mehetne jobb alaplapra,procibol meg egy pehenom II X2,és 4magositani.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.Munkatársam megkért, hogy állítsak neki össze egy komplett gépet monitor nélkül 120k-ért.Feltétel az volt hogy négymagos amd proci legyen benne.Szerintetek így jó lesz ?

Alaplap ASROCK A75M-HVS 1 db 14.507 Ft
Processzor AMD Athlon II X4 641 2.80GHz FM1 BOX 1 db 18.530 Ft
Memória KINGSTON 4096MB HyperX Blu DDR3 1333MHz CL9 KHX1333C9D3B1/4G 1 db 7.570 Ft
Videókártya GIGABYTE GV-R775OC-1GI HD7750 1GB GDDR5 PCIE 1 db 29.592 Ft
Merevlemez WD 320GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD3200AAKX 1 db 17.703 Ft
Optikai egység LG GH24NS90 Fekete OEM 1 db 4.381 Ft
Billentyűzet + Egér GIGABYTE GK-KM6150 Magyar Fekete 1 db 3.455 Ft
Ház XIGMATEK Asgard Fekete 1 db 10.198 Ft
Táp CHIEFTEC CTG-400-80PB 400W OEM 1 db 10.972 Ft
CPU hűtő SPIRE Kepler - SP985S1 1 db 3.683 Ft

Összesen: 120.591 Ft

Előre is köszi 😀
0
0
0
0
no avatar
köszi a választ sikerült 😀
0
0
0
0
no avatar
De nem lehet állitani rajta mint pl az f1 2011-nél?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Én úgy tudom, hogy automatikusan arra teszi, amelyiket támogatja a kártyád. (DX9-es és DX10-es kártya esetében DX9-re rakja, míg DX11-esnél DX11-re)
0
0
0
0
no avatar
Nem tudja valaki hogy a dirt 2 dirt 3 nál hogyan kell dx 11-be váltani melyik menüpontban lehet ezt váltani?
0
0
0
0
Gerdzso avatar
LobiDrg írta:
Gerdzso írta:
niteforce írta:
Próbáld meg egy másik flash player verziót telepíteni, és ha ez nem segít, próbáld meg másik böngészővel. A hiba itt lesz szerintem, a hardver gyengeségét itt kizárhatjuk 😀

Google Chrome-ot, Firefox-ot is próbáltam, flash playert már többször is újra tettem, nem segített... :S

Nekem is volt ilyen problémám.Nálam egy Win reinstall segített 😀

Lenne nekem is egy kérdésem hozzátok.A ledes ventiknél ki lehet kapcsolni valahogy a világítást ?

Esetleg valami más ötlet WINDOWS újrarakáson kívül?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
jobklikk a tálcán a hangszóró ikonon/rögzítő eszközök/a mikrofont állítsd be alapértelmezettnek
0
0
0
0
Bicike avatar
Hello!
Fraps 3.4.7 registered version-ban hiába bedugom a mikrofonom, akkor is a fraps azt írja, hogy Realtek Stereo , és sehol sem tudom kiválasztani a mikrofonom, most újból lett rakva a gépem, de régen ezt nem csinálta.
0
0
0
0
BudayT avatar
Sziasztok
AODDriver4.1 eszközkezelőben felkiáltójeles és ezt írja: Az eszköz nincs a számítógépben, nem működik megfelelően vagy nincs telepítve hozzá az összes illesztőprogram.
Tud valaki segíteni, hogy mit kell ilyenkor tenni? Köszi előre is.
0
0
0
0
Sezx avatar
oksa, köszi szépen 😀
0
0
0
0
Sezx avatar
Sziasztok, nem nagyon értek a témához ezért csak érdeklődés szintjén, a procihúzás ér vmit a gyorsaságban? valamint a lapom bírja ha húzzák a procit?😃
-proci: 965 x4
lap:ASUS M4A77TD AMD 770 FSB5200
0
0
0
0
niteforce avatar
Sziasztok a thermaltake Jing-ről mi a véleményetek? Szerintem a tesztek alapján nagyon jól hűt, és csendes is, ami nekem nagyon fontos lenne!
0
0
0
0
no avatar
gyenesmartin írta:
LobiDrg írta:
Kmisi99 írta:
ja némi kis ügyeskedéssel be tudnál iktatni egy kapcsolót.

Nem nagyon akarok barkácsolgatni.Igazából csak kíváncsiskodtam egy kicsit 😀.Akkor szoftveresen semmiképp nem tudom kikapcsolni a ledeket ?
Semmiképp. Max ha nagyon kiakarod elvágod a ledekhez vezető vezetékeket.

Értem.Köszi a választ mindkettőtöknek 😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
LobiDrg írta:
Kmisi99 írta:

Nem nagyon akarok barkácsolgatni.Igazából csak kíváncsiskodtam egy kicsit 😀.Akkor szoftveresen semmiképp nem tudom kikapcsolni a ledeket ?
Semmiképp. Max ha nagyon kiakarod elvágod a ledekhez vezető vezetékeket.
0
0
0
0
no avatar
Kmisi99 írta:

0
0
0
0
Kmisi99 avatar
0
0
0
0
no avatar
Gerdzso írta:
niteforce írta:
Próbáld meg egy másik flash player verziót telepíteni, és ha ez nem segít, próbáld meg másik böngészővel. A hiba itt lesz szerintem, a hardver gyengeségét itt kizárhatjuk 😀

Google Chrome-ot, Firefox-ot is próbáltam, flash playert már többször is újra tettem, nem segített... :S

Nekem is volt ilyen problémám.Nálam egy Win reinstall segített 😀

Lenne nekem is egy kérdésem hozzátok.A ledes ventiknél ki lehet kapcsolni valahogy a világítást ?
0
0
0
0
Gerdzso avatar
niteforce írta:

0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
Gerdzso avatar
Sziasztok! Lenne egy kis problémám a géppel, amikor interneten nézek videót, akár youtube akár bármilyen más megosztóról, a kép akadozik teljes képernyőn, ez mitől lehet??

Processzor: Intel Core i5-2500k 3.3GHz LGA1155
Memória: Corsair DDR3 Dominator 4GB kit i5
Videókártya: SAPPHIRE HD6950 2GB GDDR5 PCI-E
DirectX-verzió: DirectX 11
Op. rendszer: Windows 7
Alaplap: Asus P8H67-M R3.0

Videokártyának a legújabb drivere van fent! 😀
0
0
0
0
nyozo avatar
leszedtem magát az openAL-t és igy jó lett de azért köszi!
0
0
0
0
niteforce avatar
nem tudom, rakd fel a dll-t a dirt 2 mappájába, az biztos segít.
Rákeresel a DLL-re, és az első találatok egyike az oldal amin le tudod tölteni. Beteszed a D2 mappájába az segit.
0
0
0
0
nyozo avatar
de eddig telepítve volt. csak úgy magától letörlődött?
0
0
0
0
niteforce avatar
OpenAL-t telepítened kell.
0
0
0
0
nyozo avatar
Üdv! az lenne a problémám hogy eddig tökéletessen futottak a játékok de ma ezt dobja be: https://kepfeltoltes.hu/120714/311190094N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Thomech avatar
akos328 írta:
Thomech írta:
Sziasztok
Még egy kérdés a RAM nekem olyat csinál, hogy mondjuk játszottam a Dirt2, Dirt3 all és gond nélkül ment fel raktam a Batlefield Bad Company 2 játszottam vele kék halált adott, elméletileg a ramom hibás, de ahova vittem szereltetni ott azt mondták jó le tesztelték, szóval a RAM tud olyat produkálni, hogy mondjuk míg nem olyan meleg nem kap annyira terhelést jó de ha nő a kihasználtsága meg a hőfoka elszáll?
És általában ez a Kingmax ram amelyik szerintem nem jó mindig melegebb mint a Kingston.
Válaszokat előre is köszönöm! 😀

Olyat nem hallottam h a RAm felmelegedett volna és az miatt kék halál.
A kékhalál sokszor mutat vmi szabályszerűséget, amit megkéne figyelned, mikor jön elő. Ha előjött a kékhalál következő indításkor csináld ugyan azt és meglátod előjön-e még1x. van h 1 probléma miatt csak 1x lesz kékhalál, de van hogy rendszeresen. Lehetséges h a RAM-nak bizonyos szektora hibás és akkor amikor beleír akkor kap kékhalált, ha megpróbálnád kihasználni az összeset ami a gépedbe van lehet kiderülne. ha több modul is van akkor mindig csak 1-et tesztelj és meg is van melyikkel van gond.

Köszönöm a választ ez teljesen ki elégítette a kérdésem hatáskörét!
Szerintem az lesz a probléma amit mondtál mert akkor csinálja ezt amikor nagy teljesítményű játékot rakok neki mint pl ahogy írtam a bad company 2, úgy hogy szerintem ebből ram csere lesz, főleg hogy tegnap este ki vettem az egyik ramot mert 2db 2GB DDR3 ram om van és amikor ki vettem a szerintem hibásat 3 óráig gyilkoltam és nem jött elő semmi! Még egyszer köszi a segítséget! 😀
levi27 Meg is nézem! 😃 Köszi!
0
0
0
0
ghenius avatar
Csá all, amit kell alaplap alá tenni olyan kis "csavart" kivettem az oreg házból... nah és azt akarom hogy egy új házba szeretném belerakni, de az új házba azok a "csavarok" kicsik, ebből azt akarom kihozni, hogy azokat a"csavarokat" oda-e cinezhetem ?
0
0
0
0
cseszka avatar
Tegnap takaritottam ki a gépet,+ tettem be még egy hütöt a TX3 fölé,igy most egy van a hütönn,ami nyomja hátra felé,egy van mögötte (nem ötte mög 😆😉 ami dobja ki a házbol,meg egy felette,ami szint ugy huzza le és tolja ki.Játék alatt is hideg szinte a hütö,bár + kapott uj pasztát is.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Mondjuk ez jó ötlet. Ilyenkor jóval jobban melegednek a hardverek.
0
0
0
0
cseszka avatar
Ok,akkor dobok "majd"1 próbát,a majd idézöjelben,mert addig meg se próbálom mig nem lesz hüvösebb,ezzel a hütövel meg a 4ghz elég neki.😕
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
cseszka írta:
Hali voltak olyan gondok,h a procim ment max 398X MHz,akár mennyi fesszel,a memók meg 1333Mhz,pedig 1600 is képesek,de azonn mindig kifagyott,kékhalál...Tegnap frissitettem az alaplap biosat a legujabbra,és most gond nélkül mennek a memok 1600Mhz-en.A kérdés az lenne esetleg ezzel javulhatott e a proci oc stabilitása ill lehetösége.Nem mindha a 3,9>4Ghz nem lenne elég,csak ugy felvetettem az 5letet.?

Megpróbálhatod, nem veszítesz semmit se vele! Én nyúznám még egy kicsit. A 4 GHz-et jó lenne átlépni! 😆

BE-nél még kötelező is átlépni azt a határt. 😜
0
0
0
0
zsubnalov avatar
Kmisi99 írta:
Ez így elég hülye kérdés. Ha olcsó igen ha drága nem.

30,000 Ft.-
- Xbox 360 alapgép (legújabb firmware)
- 20GB HDD
- külső táp és tápkábel hozzá
- komponens kábel
- RCA kábel
- vezeték nélküli fehér kontroller (akksi vagy elem szükséges hozzá)
Premium felszereltség, mikrofonos fejhallgatót kivéve

EXTRÁK:

- Hard Corps: Uprising játék a merevlemezen
- Halo Reach eredeti játék
- Halo 3:ODST eredeti játék
- Alan Wake eredeti játék
- Dark Souls Limited Edition eredeti játék
0
0
0
0
cseszka avatar
Hali voltak olyan gondok,h a procim ment max 398X MHz,akár mennyi fesszel,a memók meg 1333Mhz,pedig 1600 is képesek,de azonn mindig kifagyott,kékhalál...Tegnap frissitettem az alaplap biosat a legujabbra,és most gond nélkül mennek a memok 1600Mhz-en.A kérdés az lenne esetleg ezzel javulhatott e a proci oc stabilitása ill lehetösége.Nem mindha a 3,9>4Ghz nem lenne elég,csak ugy felvetettem az 5letet.?
0
0
0
0
levi27 avatar
Thomech írta:
Sziasztok
Még egy kérdés a RAM nekem olyat csinál, hogy mondjuk játszottam a Dirt2, Dirt3 all és gond nélkül ment fel raktam a Batlefield Bad Company 2 játszottam vele kék halált adot, elméletileg a ramom hibás, de ahova vittem szereltetni ott azt mondták jó le tesztelték, szóval a RAM tud olyat produkálni, hogy mondjuk míg nem olyan meleg nem kap annyira terhelést jó de ha nő a kihasználtsága meg a hőfoka elszáll?
És általában ez a Kingmax ram amelyik szerintem nem jó mindig melegebb mint a Kingston.

Javaslom a memtest-et 😃 Ha hiba van valószínűleg kiírja.
0
0
0
0
akos328 avatar
Thomech írta:
Sziasztok
Még egy kérdés a RAM nekem olyat csinál, hogy mondjuk játszottam a Dirt2, Dirt3 all és gond nélkül ment fel raktam a Batlefield Bad Company 2 játszottam vele kék halált adott, elméletileg a ramom hibás, de ahova vittem szereltetni ott azt mondták jó le tesztelték, szóval a RAM tud olyat produkálni, hogy mondjuk míg nem olyan meleg nem kap annyira terhelést jó de ha nő a kihasználtsága meg a hőfoka elszáll?

Olyat nem hallottam h a RAm felmelegedett volna és az miatt kék halál.
A kékhalál sokszor mutat vmi szabályszerűséget, amit megkéne figyelned, mikor jön elő. Ha előjött a kékhalál következő indításkor csináld ugyan azt és meglátod előjön-e még1x. van h 1 probléma miatt csak 1x lesz kékhalál, de van hogy rendszeresen. Lehetséges h a RAM-nak bizonyos szektora hibás és akkor amikor beleír akkor kap kékhalált, ha megpróbálnád kihasználni az összeset ami a gépedbe van lehet kiderülne. ha több modul is van akkor mindig csak 1-et tesztelj és meg is van melyikkel van gond.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ez így elég hülye kérdés. Ha olcsó igen ha drága nem.
0
0
0
0
zsubnalov avatar
Hello.
Tudom, hogy ez nem PC-s kérdés de megéri venni 2007 es X-Boxot?
0
0
0
0
Bajusz avatar
isdone.dll-re valami segítség ? :S Nem telepít black boxos gameket ! :/
0
0
0
0
cod4ultra avatar
Sziasztok!
Nekem lenne egy olyan problémám, hogy eddig cod2 mp-ben minden jó volt fix 250 megvolt mindenhol/minden szerveren!
Nemrég újra raktam a játékot és megnéztem az fps-t is és azt láttam, hogy csak kevés helyen van meg a 250, és sokszor leszalad akár 160-ra is!
Előtte nem használtam semmi cfg-t és most sem használok!
Ennek mi lehet a magyarázata, azt mondja meg nekem valaki!? 😀
0
0
0
0
Thomech avatar
Sziasztok
Még egy kérdés a RAM nekem olyat csinál, hogy mondjuk játszottam a Dirt2, Dirt3 all és gond nélkül ment fel raktam a Batlefield Bad Company 2 játszottam vele kék halált adot, elméletileg a ramom hibás, de ahova vittem szereltetni ott azt mondták jó le tesztelték, szóval a RAM tud olyat produkálni, hogy mondjuk míg nem olyan meleg nem kap annyira terhelést jó de ha nő a kihasználtsága meg a hőfoka elszáll?
0
0
0
0
Szilard96 avatar
timon5000 írta:
Sziasztok csináltam egy videót a problémámról nézzétek már meg kérlek!

[url]http://www.youtube.com/watch?v=YcpNKqxiTxA&feature=channel&list=UL[/url]

Ha problémád akad egy zenével ami le van tiltva, azt ne egy ilyen témakörű oldalon oszd meg.😜
0
0
0
0
19ati93 avatar
timon5000 írta:
Sziasztok csináltam egy videót a problémámról nézzétek már meg kérlek!

[url]http://www.youtube.com/watch?v=YcpNKqxiTxA&feature=channel&list=UL[/url]

EZT nem tudjuk megnézni mert a FOX-é az anyag és levan tiltva.

vagy ha ez a hiba akkor ne tölts fel zenéket mert egy idő után ráunnak és törlik a fiokodat nem csak a videokat tiltják le!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció