Milyen alaplapot vegyek?

Szerző: dave500, 2009. May 18., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Cooley avatar
Master Killer írta:
Melyiket ajánlanátok jobban?

MSI 970A-G46 vagy GIGABYTE GA-990XA-UD3?

Az MSI 5eFt-tal olcsóbb, és szinte semmivel nem tud kevesebbet, én arra szavazom.
0
0
0
0
Master Killer avatar
Melyiket ajánlanátok jobban?

MSI 970A-G46 vagy GIGABYTE GA-990XA-UD3?
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
Synda Rebirth írta:
nokiacsabika írta:
Synda Rebirth írta:
nokiacsabika írta:
ToTu írta:
akkor a 2500K-t vedd gamekre aza legjobb teljesitményben csak 11% ban marad ell a 2600K-tol

mostanság nem a 3570k? olvasgass egy kicsit többet ,van egy kis hiányosságod ezen a téren!

a 2600k-t miben is használná ki? végülis ha vesz egy gtx690-et akkor talán de sok értelme nincs játékok terén, inkább költse a maradékot egy erős vga-ra, ha egyik gyengébb mint a másik limit lesz oda vagy vissza meg kellene találni azt ami pont jó

3570k 2 gtx 690 alá is jó, nem kell oda 2600k, nem beszélve arról, hogy gyengébb.😊 😆

értem én , még a 3550-et sem hasznljuk ki teljesen 😆 csak ne az legyen hogy megvesz egy k-s procit ráadásul régebbi platformot aztán alárak egy gyenge vga-t, arra akartam célozni, hogy vegyen egy erős procit de nem kell feltétlen k-s ,játékokhoz egy erős vga is kellene nem csak egy bivaly proci

Ugyanarról beszélünk.

3450 volt a terve, erre ezt írtam:

Bence1997: Ha nem tuningolsz jó választás az amit kiszemeltél, jobb mint a 2500.

jjjja mostmár értelek 😆 (bocs egy kicsit fáradt vagyok)
0
0
0
0
no avatar
nokiacsabika írta:
Synda Rebirth írta:
nokiacsabika írta:
ToTu írta:
akkor a 2500K-t vedd gamekre aza legjobb teljesitményben csak 11% ban marad ell a 2600K-tol

mostanság nem a 3570k? olvasgass egy kicsit többet ,van egy kis hiányosságod ezen a téren!

a 2600k-t miben is használná ki? végülis ha vesz egy gtx690-et akkor talán de sok értelme nincs játékok terén, inkább költse a maradékot egy erős vga-ra, ha egyik gyengébb mint a másik limit lesz oda vagy vissza meg kellene találni azt ami pont jó

3570k 2 gtx 690 alá is jó, nem kell oda 2600k, nem beszélve arról, hogy gyengébb.😊 😆

értem én , még a 3550-et sem hasznljuk ki teljesen 😆 csak ne az legyen hogy megvesz egy k-s procit ráadásul régebbi platformot aztán alárak egy gyenge vga-t, arra akartam célozni, hogy vegyen egy erős procit de nem kell feltétlen k-s ,játékokhoz egy erős vga is kellene nem csak egy bivaly proci

Ugyanarról beszélünk.

3450 volt a terve, erre ezt írtam:

Bence1997: Ha nem tuningolsz jó választás az amit kiszemeltél, jobb mint a 2500.
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
Synda Rebirth írta:
nokiacsabika írta:
ToTu írta:

értem én , még a 3550-et sem hasznljuk ki teljesen 😆 csak ne az legyen hogy megvesz egy k-s procit ráadásul régebbi platformot aztán alárak egy gyenge vga-t, arra akartam célozni, hogy vegyen egy erős procit de nem kell feltétlen k-s és ha már most épít akkor lehetőleg ivy bridge köré ,játékokhoz egy erős vga is kellene nem csak egy bivaly proci
0
0
0
0
no avatar
nokiacsabika írta:
ToTu írta:

0
0
0
0
nokiacsabika avatar
ToTu írta:

0
0
0
0
nokiacsabika avatar
ToTu írta:

miért ajánlod a régebbi platformot? most rak össze új gépet! az ivy bridge és a z77 jóval erősebb és árban nem sok a differencia és persze kevesebbet fogyaszt, van natív usb3 meg még sok egyéb, azon kívűl elég egy jó H77-es lap egy sima i5 3550 vagy 3570 a lényeget úgyis a vga fogja adni na abból kell bikát venni meg kellene egy minőségi táp nem sandy bridge és Z68
0
0
0
0
no avatar
ToTu írta:

Már miért lenne az a legjobb...
i5 3570K, gyorsabb, kevesebbet fogyaszt, 3k-el drágább azt kell venni.😉

Bence1997: Ha nem tuningolsz jó választás az amit kiszemeltél, jobb mint a 2500.😀
0
0
0
0
no avatar
Okés. 😀 Köszi mindenkinek a válaszokat. 😀
0
0
0
0
ToTu avatar
0
0
0
0
no avatar
Értem 😀 Hát igazából a procit és az alaplapot is most venném egyszerre. Prociban i5 3450-2500k ilyenekre gondoltam. Alaplapra a keret max 25000ft. 😀
0
0
0
0
ToTu avatar
igasság szerint én sady-t ajánlok gamekhez valamér minden forum és harderrel foglalkozo ismerösöm azt mondja hogy a sandy jobb mint a ivy hiába ujjab és korszerübb technologia
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
Bence1997 írta:
Szerintetek milyen alaplapot kellene vennem egy i5-ös processzorhoz, ami nem túl drága, viszont jó ? 😃 (játékra kellene)

szia, ha i5 ivy bridge akkor egy vga-hoz Asus H77-M 18-24k között mozog, de tényleg jó lenne tudni hogy sandy vagy ivy vonalon gondolkodjunk, bár ha most rakod össze akkor egyértelmű hogy ivy mert árban nemsokban tér el a sandy-től viszont újabb , nem tudjuk mennyi a kereted lapra és procira addig pedig nehéz lesz okosat mondani
0
0
0
0
no avatar
Bence1997 írta:
Szerintetek milyen alaplapot kellene vennem egy i5-ös processzorhoz, ami nem túl drága, viszont jó ? 😃 (játékra kellene)

Attól függ melyik i5, van 3 generáció, mondj egy max keretet.😀
0
0
0
0
ToTu avatar
asus-t tudok neked ajánlani az egyik leg minöségibb alaplap gyártó erös közép ár kategoriában az én i7 emmel is szeretik egymást
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
Gemini_ avatar
GokuTM írta:
Gemini_ írta:
GokuTM írta:
ez mondjuk igaz. A Giga lapok illetve VGA-k eléggé instabilak. Bár most már nagyjából javult a helyzet, a régebbi viszonyokhoz képest.

Ez komoly 😆
Instabilak??...Kékhalált okoznak minden órában? Netán elfüstölnek??
Régebbi viszonyokhoz képest??...

Nos, kedves GokuTm,csak hogy elmagyarázzam neked hogy értettem azt az instabilitást. Én azt úgy értettem hogy nem épp stabilak és megbízhatóak tuningolás téren. Írhattam volna így is, akkor nem tűnt volna úgy általad "butaságnak" feltüntetett irománynak. A régebbi viszonyok meg viszonyítás más néven. A régebbi gigalapok viszonyítása a maiakkal. Már is nem tűnik "komoly"-nak mi?!

Attól, hogy megpróbáltál választékosan fogalmazni, még mindig alátámasztatlan és butaság, amit írtál 😀

ahogy gondolod.
0
0
0
0
Gemini_ avatar
GokuTM írta:
ez mondjuk igaz. A Giga lapok illetve VGA-k eléggé instabilak. Bár most már nagyjából javult a helyzet, a régebbi viszonyokhoz képest.

Ez komoly 😆
Instabilak??...Kékhalált okoznak minden órában? Netán elfüstölnek??
Régebbi viszonyokhoz képest??...

Nos, kedves GokuTm,csak hogy elmagyarázzam neked hogy értettem azt az instabilitást. Én azt úgy értettem hogy nem épp stabilak és megbízhatóak tuningolás téren. Írhattam volna így is, akkor nem tűnt volna úgy általad "butaságnak" feltüntetett irománynak. A régebbi viszonyok meg viszonyítás más néven. A régebbi gigalapok viszonyítása a maiakkal. Már is nem tűnik "komoly"-nak mi?!
0
0
0
0
Cooley avatar
eXtremeBlade írta:
Szerintetek jó választás lesz az MSI Z77 MPOWER nevü alaplap? Leginkább arról híres, hogy nagyon jó OverClockra és nekem is arra kéne.

A legjobb! ^^
0
0
0
0
Sawyer226 avatar
Szerintetek jó választás lesz az MSI Z77 MPOWER nevü alaplap? Leginkább arról híres, hogy nagyon jó OverClockra és nekem is arra kéne.
0
0
0
0
Devis avatar
csak egy példa volt, de egyébként ja
0
0
0
0
no avatar
Kellene nekem egy jó,de olcsó alaplap.
Proci: Intel Core i3 2100
VGA: Nvidia GTX-550 Ti 1GB

Ha kell még más is akkor ott a gépem.
0
0
0
0
Devis avatar
mint mondtam, nem azt mondom hogy senki ne vegye, mert alapvetően nem rossz, de 1x volt egy hibás széria, nem tudhatod h mikor lesz több.

Egyébként nvidiánál is voltak vicces történetek, célzok itt a gtx590-es történetekre, mégse mondom azt hogy az nvidia szar...
0
0
0
0
sisko avatar
Nekem a Gigabyte-al semmi gondom nincs.Az előző gépemben több mint 3 éve megy giga alaplap hiba nélkül,a mostaniba is giga került,itt egy bios frissítésre volt szükség,és ez is hibátlanul megy(kop,kop)😃
0
0
0
0
Devis avatar
nem azt mondom hogy sz*r, de a legjobbak közé nem sorolnám. giga vga-m van, windforce-s hűtéssel, meg vagyok vele elégedve, terhelés alatt se melegebb 53 foknál, de hallunk szép dolgokat gigáról.
0
0
0
0
Joker avatar
Mindeggyik gyártónak vannak félresikerült darabjai de pl ami nekem van giga nagyon jól muzsikál😀
0
0
0
0
Gemini_ avatar
0
0
0
0
Devis avatar
olyat nem sorolnék oda, aki tuning lapot ad ki a kezei közül, de nem tudja normálisan megcsinálni és elfüstöl, + vga-ra is elég sok a panasz (nem azt mondom hogy a többire nincs!).
De mondjuk ez teljesen szubjektív, kinek mi.
0
0
0
0
Devis avatar
Attila007 írta:
Gemini_ írta:
ToTu írta:
sziasztok 2 alaplap között vacilálok
az eggyik egy

Asus Maximus IV Gene-Z/GEN3

a másik egy

Gigabyte G1.SNIPER M3

meik lenne jobb ?

Asus Maximus IV Gene-Z/GEN3.

hector maio
Hát én úgy hallottam hogy az MSI inkább videokártyából gyárt jót. Még itt az oldalon olvastam valahol aztán lehet téves információ

Hát téves. Az MSI ahhoz képest elég jó alaplapokat is gyárt. Ezt tapasztalatból mondom mivel nekem is MSI lapom van. ÉS tökéletesen muzsikál.

Az msi az eggyik legjobb márka a gigabyte és az asus mellett,de az asrock lapokat kerüld el messzire azt ajánlom😀

gigabyte-ot nem sorolnám a legjobb gyártók közé
0
0
0
0
Joker avatar
Gemini_ írta:
ToTu írta:
az eggyik egy

a másik egy

Gigabyte G1.SNIPER M3

meik lenne jobb ?

hector maio
Hát én úgy hallottam hogy az MSI inkább videokártyából gyárt jót. Még itt az oldalon olvastam valahol aztán lehet téves információ

Hát téves. Az MSI ahhoz képest elég jó alaplapokat is gyárt. Ezt tapasztalatból mondom mivel nekem is MSI lapom van. ÉS tökéletesen muzsikál.

Az msi az eggyik legjobb márka a gigabyte és az asus mellett,de az asrock lapokat kerüld el messzire azt ajánlom😀
0
0
0
0
Gemini_ avatar
ToTu írta:
az eggyik egy

a másik egy

Gigabyte G1.SNIPER M3

meik lenne jobb ?

hector maio

0
0
0
0
ToTu avatar
az eggyik egy

a másik egy

Gigabyte G1.SNIPER M3

meik lenne jobb ?
0
0
0
0
R3mZy avatar
DI3S3L írta:
R3mZy: Ahogy látom egy Q8200-as procid van jelenleg, egy Gigabyte alaplap társaságában. Még mindig nem rossz mivel 4magos, ha költséghatékonyak akarunk lenni akkor én a VGA-t cserélném le pl. egy Gigabyte Radeon HD7770 OC-re. De ha platform cserén töröd a fejed akkor csak LGA1155-be fektess Ivy Bridge CPU-val, pl. i5 3550-essel, és egy hozzávaló alaplappal pl. egy AsRock Z77 Pro4-M, és minimum 4GB rendszermemóriát hozzá, vagy ha a pénztárcád engedi akkor inkább 8-at.

Én az utóbbi megoldás mellett döntenék... 😀

Köszönöm a választ! Igen VGA cserét fogok és pont arra amit irtál! 😀 csak érdeklődni szeretem volna hogy meg éri e platformot váltani.! Vagy maradjak még a jó öreg 775-nél! 😀
0
0
0
0
Dani46 avatar
van itt vki aki nagyon nagyon nagyon alaplap guru?😃DDDDD
0
0
0
0
F4T4L 3RR0R avatar
R3mZy: Ahogy látom egy Q8200-as procid van jelenleg, egy Gigabyte alaplap társaságában. Még mindig nem rossz mivel 4magos, ha költséghatékonyak akarunk lenni akkor én a VGA-t cserélném le pl. egy Gigabyte Radeon HD7770 OC-re. De ha platform cserén töröd a fejed akkor csak LGA1155-be fektess Ivy Bridge CPU-val, pl. i5 3550-essel, és egy hozzávaló alaplappal pl. egy AsRock Z77 Pro4-M, és minimum 4GB rendszermemóriát hozzá, vagy ha a pénztárcád engedi akkor inkább 8-at.

Én az utóbbi megoldás mellett döntenék... 😀
0
0
0
0
R3mZy avatar
Szerintetek le ávltsam a LGA 775 platformot valami másra? ujabra? ha igen miért?
0
0
0
0
SnileZ avatar
gytomi írta:
ASRock 970 Extreme-3 (AMD-AM3) vélemények??

Nekem nincs semmi bajom az asrockkal, szerintem jó lapokat gyárt újabban. Régebben volt is nekem, és jól muködött. Az egyik barátomnak is asrock lappal állítottam össze gépet még tavasszal és nem panaszkodik (intel konfig). De ha nem szereted a márkát akkor ezt ajánlom: MSI 970A-G46. Hasonló árban van.
0
0
0
0
no avatar
gytomi írta:

Felejtsd el, MSI 970A-G46 árban ugyanaz.
0
0
0
0
gytomi avatar
0
0
0
0
tasika1012 avatar
Köszi a válaszokat akkor majd nézek 1 komolyabb videokártyát. 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Rámenne, de akkor már inkább H67-es lapot nézzél legalább. A 6450 elég karcsú lesz játékra.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Egy olyan jó proci mellé akarsz egy olyan semmit nem érő vidikarit? Egyébként menni menne
0
0
0
0
tasika1012 avatar
Ha már MSI akkor erre az alaplapra: MSI H61M-P20-G3(mATX) rámenne e az Intel Core i5-2500 illetve az MSI ATI Radeon HD6450?
Ahogy néztem rámenne de kiváncsi vagyok hogy ti mit mondtok rá
Előre is köszi!
0
0
0
0
Adam996 avatar
Hát akkor valami hülyeséget olvastam én.
0
0
0
0
Cooley avatar
hector maio írta:
Szerintem az MSI nem a legjobb inkább ASUS meg Giga meg már az Asrock is elég jó.

Az MSI nem a legjobb, és a Gigát meg az ASRockot jobbnak tartod?! Ezért a kijelentésért gyilkolni tudnék! 😃
Én már régóta kizárólag MSI termékeket használok, és semmi rosszat nem tudok mondani róluk! Messze több szoftveres extrákat ad az MSI, mint bármelyik másik gyártó. A terméktámogatásuk és a garanciális ügyintézésük kiváló. Az előző lapom gyártói garanciás ügyintézése 1 hét (!) alatt lezajlott, ami megint csak messze kiemelkedő a többi gyártóhoz képest, mert amennyire hallottam egy ASUS meg ASRock lapon képesek akár több, mint 1 hónapot kotlani... Azt az 1 garanciális cserét leszámítva soha egyetlen MSI termékem nem ment tönkre, az is azért, mert meglocsoltam 1 liter vízzel. Pedig már sok MSI termék megfordult nálam. Az árak is egész jók, főleg a alsó és alsó-középkategóriában a lapok közt, és az egyedi videokártyáikra is alig tesznek felárat, már amikor egyáltalán tesznek. A notijaiknál ugyan voltak minőségbeli gondok, főként az anyaghasználat terén, de mára már azt is kijavították, és a felső kategóriában nagyon jó áron adják a gépeket. Attól függetlenül, hogy az eladási listákon csak a 4., szvsz a legjobb gyártó mind közül, nem véletlen nem használok mást.
0
0
0
0
Adam996 avatar
Hát én úgy hallottam hogy az MSI inkább videokártyából gyárt jót. Még itt az oldalon olvastam valahol aztán lehet téves információ 😆
0
0
0
0
SnileZ avatar
hector maio írta:
Szerintem az MSI nem a legjobb inkább ASUS meg Giga meg már az Asrock is elég jó.

Jó az MSI is. A Giga csúszott le mostanában.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Az MSI miért nem jó? 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció