Milyen alaplapot vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Melyiket ajánlanátok jobban?
MSI 970A-G46 vagy GIGABYTE GA-990XA-UD3?
Az MSI 5eFt-tal olcsóbb, és szinte semmivel nem tud kevesebbet, én arra szavazom.
MSI 970A-G46 vagy GIGABYTE GA-990XA-UD3?
akkor a 2500K-t vedd gamekre aza legjobb teljesitményben csak 11% ban marad ell a 2600K-tol
mostanság nem a 3570k? olvasgass egy kicsit többet ,van egy kis hiányosságod ezen a téren!
a 2600k-t miben is használná ki? végülis ha vesz egy gtx690-et akkor talán de sok értelme nincs játékok terén, inkább költse a maradékot egy erős vga-ra, ha egyik gyengébb mint a másik limit lesz oda vagy vissza meg kellene találni azt ami pont jó
3570k 2 gtx 690 alá is jó, nem kell oda 2600k, nem beszélve arról, hogy gyengébb.😊 😆
értem én , még a 3550-et sem hasznljuk ki teljesen 😆 csak ne az legyen hogy megvesz egy k-s procit ráadásul régebbi platformot aztán alárak egy gyenge vga-t, arra akartam célozni, hogy vegyen egy erős procit de nem kell feltétlen k-s ,játékokhoz egy erős vga is kellene nem csak egy bivaly proci
Ugyanarról beszélünk.
3450 volt a terve, erre ezt írtam:
jjjja mostmár értelek 😆 (bocs egy kicsit fáradt vagyok)
akkor a 2500K-t vedd gamekre aza legjobb teljesitményben csak 11% ban marad ell a 2600K-tol
mostanság nem a 3570k? olvasgass egy kicsit többet ,van egy kis hiányosságod ezen a téren!
a 2600k-t miben is használná ki? végülis ha vesz egy gtx690-et akkor talán de sok értelme nincs játékok terén, inkább költse a maradékot egy erős vga-ra, ha egyik gyengébb mint a másik limit lesz oda vagy vissza meg kellene találni azt ami pont jó
3570k 2 gtx 690 alá is jó, nem kell oda 2600k, nem beszélve arról, hogy gyengébb.😊 😆
értem én , még a 3550-et sem hasznljuk ki teljesen 😆 csak ne az legyen hogy megvesz egy k-s procit ráadásul régebbi platformot aztán alárak egy gyenge vga-t, arra akartam célozni, hogy vegyen egy erős procit de nem kell feltétlen k-s ,játékokhoz egy erős vga is kellene nem csak egy bivaly proci
Ugyanarról beszélünk.
3450 volt a terve, erre ezt írtam:
értem én , még a 3550-et sem hasznljuk ki teljesen 😆 csak ne az legyen hogy megvesz egy k-s procit ráadásul régebbi platformot aztán alárak egy gyenge vga-t, arra akartam célozni, hogy vegyen egy erős procit de nem kell feltétlen k-s és ha már most épít akkor lehetőleg ivy bridge köré ,játékokhoz egy erős vga is kellene nem csak egy bivaly proci
miért ajánlod a régebbi platformot? most rak össze új gépet! az ivy bridge és a z77 jóval erősebb és árban nem sok a differencia és persze kevesebbet fogyaszt, van natív usb3 meg még sok egyéb, azon kívűl elég egy jó H77-es lap egy sima i5 3550 vagy 3570 a lényeget úgyis a vga fogja adni na abból kell bikát venni meg kellene egy minőségi táp nem sandy bridge és Z68
Már miért lenne az a legjobb...
i5 3570K, gyorsabb, kevesebbet fogyaszt, 3k-el drágább azt kell venni.😉
Bence1997: Ha nem tuningolsz jó választás az amit kiszemeltél, jobb mint a 2500.😀
Szerintetek milyen alaplapot kellene vennem egy i5-ös processzorhoz, ami nem túl drága, viszont jó ? 😃 (játékra kellene)
szia, ha i5 ivy bridge akkor egy vga-hoz Asus H77-M 18-24k között mozog, de tényleg jó lenne tudni hogy sandy vagy ivy vonalon gondolkodjunk, bár ha most rakod össze akkor egyértelmű hogy ivy mert árban nemsokban tér el a sandy-től viszont újabb , nem tudjuk mennyi a kereted lapra és procira addig pedig nehéz lesz okosat mondani
Szerintetek milyen alaplapot kellene vennem egy i5-ös processzorhoz, ami nem túl drága, viszont jó ? 😃 (játékra kellene)
Attól függ melyik i5, van 3 generáció, mondj egy max keretet.😀
Ez komoly 😆
Instabilak??...Kékhalált okoznak minden órában? Netán elfüstölnek??
Régebbi viszonyokhoz képest??...
Nos, kedves GokuTm,csak hogy elmagyarázzam neked hogy értettem azt az instabilitást. Én azt úgy értettem hogy nem épp stabilak és megbízhatóak tuningolás téren. Írhattam volna így is, akkor nem tűnt volna úgy általad "butaságnak" feltüntetett irománynak. A régebbi viszonyok meg viszonyítás más néven. A régebbi gigalapok viszonyítása a maiakkal. Már is nem tűnik "komoly"-nak mi?!
Attól, hogy megpróbáltál választékosan fogalmazni, még mindig alátámasztatlan és butaság, amit írtál 😀
ahogy gondolod.
Ez komoly 😆
Instabilak??...Kékhalált okoznak minden órában? Netán elfüstölnek??
Régebbi viszonyokhoz képest??...
Nos, kedves GokuTm,csak hogy elmagyarázzam neked hogy értettem azt az instabilitást. Én azt úgy értettem hogy nem épp stabilak és megbízhatóak tuningolás téren. Írhattam volna így is, akkor nem tűnt volna úgy általad "butaságnak" feltüntetett irománynak. A régebbi viszonyok meg viszonyítás más néven. A régebbi gigalapok viszonyítása a maiakkal. Már is nem tűnik "komoly"-nak mi?!
Szerintetek jó választás lesz az MSI Z77 MPOWER nevü alaplap? Leginkább arról híres, hogy nagyon jó OverClockra és nekem is arra kéne.
A legjobb! ^^
Proci: Intel Core i3 2100
VGA: Nvidia GTX-550 Ti 1GB
Ha kell még más is akkor ott a gépem.
Egyébként nvidiánál is voltak vicces történetek, célzok itt a gtx590-es történetekre, mégse mondom azt hogy az nvidia szar...
De mondjuk ez teljesen szubjektív, kinek mi.
sziasztok 2 alaplap között vacilálok
az eggyik egy
Asus Maximus IV Gene-Z/GEN3
a másik egy
Gigabyte G1.SNIPER M3
meik lenne jobb ?
Asus Maximus IV Gene-Z/GEN3.
Hát én úgy hallottam hogy az MSI inkább videokártyából gyárt jót. Még itt az oldalon olvastam valahol aztán lehet téves információ
Hát téves. Az MSI ahhoz képest elég jó alaplapokat is gyárt. Ezt tapasztalatból mondom mivel nekem is MSI lapom van. ÉS tökéletesen muzsikál.
Az msi az eggyik legjobb márka a gigabyte és az asus mellett,de az asrock lapokat kerüld el messzire azt ajánlom😀
gigabyte-ot nem sorolnám a legjobb gyártók közé
az eggyik egy
a másik egy
Gigabyte G1.SNIPER M3
meik lenne jobb ?
Hát én úgy hallottam hogy az MSI inkább videokártyából gyárt jót. Még itt az oldalon olvastam valahol aztán lehet téves információ
Hát téves. Az MSI ahhoz képest elég jó alaplapokat is gyárt. Ezt tapasztalatból mondom mivel nekem is MSI lapom van. ÉS tökéletesen muzsikál.
Az msi az eggyik legjobb márka a gigabyte és az asus mellett,de az asrock lapokat kerüld el messzire azt ajánlom😀
az eggyik egy
a másik egy
Gigabyte G1.SNIPER M3
meik lenne jobb ?
az eggyik egy
a másik egy
Gigabyte G1.SNIPER M3
meik lenne jobb ?
R3mZy: Ahogy látom egy Q8200-as procid van jelenleg, egy Gigabyte alaplap társaságában. Még mindig nem rossz mivel 4magos, ha költséghatékonyak akarunk lenni akkor én a VGA-t cserélném le pl. egy Gigabyte Radeon HD7770 OC-re. De ha platform cserén töröd a fejed akkor csak LGA1155-be fektess Ivy Bridge CPU-val, pl. i5 3550-essel, és egy hozzávaló alaplappal pl. egy AsRock Z77 Pro4-M, és minimum 4GB rendszermemóriát hozzá, vagy ha a pénztárcád engedi akkor inkább 8-at.
Én az utóbbi megoldás mellett döntenék... 😀
Köszönöm a választ! Igen VGA cserét fogok és pont arra amit irtál! 😀 csak érdeklődni szeretem volna hogy meg éri e platformot váltani.! Vagy maradjak még a jó öreg 775-nél! 😀
Én az utóbbi megoldás mellett döntenék... 😀
ASRock 970 Extreme-3 (AMD-AM3) vélemények??
Nekem nincs semmi bajom az asrockkal, szerintem jó lapokat gyárt újabban. Régebben volt is nekem, és jól muködött. Az egyik barátomnak is asrock lappal állítottam össze gépet még tavasszal és nem panaszkodik (intel konfig). De ha nem szereted a márkát akkor ezt ajánlom: MSI 970A-G46. Hasonló árban van.
ASRock 970 Extreme-3 (AMD-AM3) vélemények??
Felejtsd el, MSI 970A-G46 árban ugyanaz.
Ahogy néztem rámenne de kiváncsi vagyok hogy ti mit mondtok rá
Előre is köszi!
Szerintem az MSI nem a legjobb inkább ASUS meg Giga meg már az Asrock is elég jó.
Az MSI nem a legjobb, és a Gigát meg az ASRockot jobbnak tartod?! Ezért a kijelentésért gyilkolni tudnék! 😃
Én már régóta kizárólag MSI termékeket használok, és semmi rosszat nem tudok mondani róluk! Messze több szoftveres extrákat ad az MSI, mint bármelyik másik gyártó. A terméktámogatásuk és a garanciális ügyintézésük kiváló. Az előző lapom gyártói garanciás ügyintézése 1 hét (!) alatt lezajlott, ami megint csak messze kiemelkedő a többi gyártóhoz képest, mert amennyire hallottam egy ASUS meg ASRock lapon képesek akár több, mint 1 hónapot kotlani... Azt az 1 garanciális cserét leszámítva soha egyetlen MSI termékem nem ment tönkre, az is azért, mert meglocsoltam 1 liter vízzel. Pedig már sok MSI termék megfordult nálam. Az árak is egész jók, főleg a alsó és alsó-középkategóriában a lapok közt, és az egyedi videokártyáikra is alig tesznek felárat, már amikor egyáltalán tesznek. A notijaiknál ugyan voltak minőségbeli gondok, főként az anyaghasználat terén, de mára már azt is kijavították, és a felső kategóriában nagyon jó áron adják a gépeket. Attól függetlenül, hogy az eladási listákon csak a 4., szvsz a legjobb gyártó mind közül, nem véletlen nem használok mást.
Szerintem az MSI nem a legjobb inkább ASUS meg Giga meg már az Asrock is elég jó.
Jó az MSI is. A Giga csúszott le mostanában.