Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Zsolt19892 avatar
piero86: Köszi a választ! 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Zsolt19892: jól van felrakva! 😀
0
0
0
0
Zsolt19892 avatar
Sziasztok! Van egy új szerzeményem! A kérdésem az lenne, hogy jól-e szereltem be. Bár még nem égett le a processzor, sőt majdnem 10 fokkal hűvösebb. Úgyhogy nem hiszem hogy rossz lehet, de azért a biztonság kedvéért! Nekem furi, hogy nem ér ki teljesen a széléig. Szóval egy pár kép:

https://kepfeltoltes.hu/140806/IMG_0083_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/140806/IMG_0086_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/140806/IMG_0085_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/140806/IMG_0087_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Attila57 avatar
Köszönöm a választ Kehbya
0
0
0
0
Kehbya avatar
ursus 1634:
0,84 W-tol 5,12 W.... Attól függ mennyin pereg s ez mellett mennyi "Volt" és "Amp" vesz fel... ha meg tudod, bármikor kiszámolhatod..
0
0
0
0
Attila57 avatar
Sziasztok! az lenne a kérdésem hogy egy számitogép ház ventilátora menyi Watot fogyaszt?? elnézést ha hülye kérdést tetem fel
0
0
0
0
Bronson avatar
szerintem megbirkózik vele, kérdés meddig akarod húzni... ha sokat akkor alap a vízhűtés egy olyan proci mellé...
0
0
0
0
Puffin avatar
Sziasztok!
Jövő hónapban tervezek venni egy i7 4790k processzort. A jelenlegi proci hűtőm jó lenne hozzá ha húzni is szereném majd? Vagy tudnátok ajánlani egyet ami 16cm-nél nem magasabb!
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
SCYTHE Mugen 4 vagy Ashura (Shadow), Thermalright Macho pl.
0
0
0
0
fatal1ty avatar
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy I5 4670K-hoz keresek hűtőt, tudnátok benne segíteni ?

keret: 15K környéke
0
0
0
0
SCoreblack avatar
"Kmisi99 2014. 07. 23. 19:45:05 #

Az oldallap levétel csak olcsójánosnak ajánlott akinek nincs 2000ft ra 2db ventilátorja előre és hátra az bőven átjárja az egész gépet. Oldallap levételével porosodik mint állat."

Szerintem nem én vagyok az egyedüli ember akinek ez a gondja,el tudom képzelni mennyi levegő halad be elől,megsúgom neked, ha a táp előtt van rács lent oda érdemes betenni, mert
onnan tuti többet kap.A porosodásról meg annyit hogy nekem nem tudom hogy az összetételnek köszönhetően kevésbé porosodik:

https://kepfeltoltes.hu/140723/122154720601_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Van benne rendesen venti, viszont ami ami hőt termelnek a cpu és vga az nem tud zárt térben áramlani megfelelően, nekem 27cm-a vga-m+12cm-es ventit rátettem 7-8° a különbség.
Vékony ruhagumival, hogy ne sértsem meg a felületét.
Én azzal hogy leszedem csak a gyári értéket szeretném elérni,vagy alacsonyabb hőn tartani, ne okozzak károsodást,nem tuningolok a legfontosabb nem mi tehetünk róla, hanem a gyártók akik ilyenre csinálják meg.
Megpróbáltam VGA-m burkolatát eltávolítani,erre látom hővezető habszivacs telibe fogja, de úgy hogy 15KG-os erőkifejtéssel sem tudom szétszedni,inkább rátettem egy 12cm-es ventit.
Ez is milyen dolog már nem tudom eltávolítani a burkolatot, hogy kárt ne tennék benne,vagy másik ventit tudjak cserélni rajta.
Erről az egészről meg az internetszolgáltatónk jut eszembe, felhívtam mi van a nettel?
Közben kiderült a gépem a hibás.
Ők tudnak segíteni 9000-ért kijönnek szakszerűen magyaráznak nem tudom mit mert 45 percet mondtak... +hoznak hálókártyát.
Mondtam köszi nem,vettem 2000-ért hálókártyát beszereltem a többiből meg kaját vettem.
Ma már szinte mindenkit hülyének néznek, csak hogy fizessenek mindenért az emberek.
(Csak akit tudnak mert nem ért hozzá)
Erről meg a tesóm jut eszembe, ahelyett hogy nekem szólt volna,elvitte szervizbe ahol
256MB ramért fizetett 10.000-ft-ot.
Én meg az egyik munkahelyemen kiszedtem egy 512mb-s ramot kidobott gépből és ingyen beleraktam neki,meg azt is mondtam cserélje ki a cpu pasztát,mert azt sem cserélte még ki.
Érdekes dolog ez a számítástechnika.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Az oldallap levétel csak olcsójánosnak ajánlott akinek nincs 2000ft ra 2db ventilátorja előre és hátra az bőven átjárja az egész gépet. Oldallap levételével porosodik mint állat.
0
0
0
0
SCoreblack avatar
"Robin😆 2014. 07. 21. 16:24:21 #

Szerintetek mennyire érdemes egy gépet alulról felülről jobbról balról ellátni hűtéssel? Ha nincsen semmi tuning a gépemben, érdemes lenne egyet a gépház hátuljára és oldalára feltennem?"

Szerintem ugyan olyan fontos a hűtés mint az elvezetés,nem a tuningtól függ, nekem anélkül is melegszik az új gépem.
Ha AMD-s mindenféle képen, ha inteles és nem melegszik akkor rajtad áll.
Hőmérséklet alapján döntenék 50° körül már tennék be.Leveszed az oldallapot azzal is elméletileg jót teszel.

"Ruvock 2014. 07. 21. 00:15:18 #
Ja, még szeretnék kérdezni, hogy a videókártya amíg stabil működést produkál magas hőfokon, addig nincs okom aggódni? (53-tól felmegy 102 fokra Tongue )"

Szerintem ugyan olyan fontos a hűtés mint az elvezetés,vga val meg a procidat terheled, ha nagyon hajtod 104°,visszavenném a terhelést és kedvezel a gép működésének,élettartamának.
csodálom a gépedet, hogy nem indult újra.
0
0
0
0
Payphoner avatar
Én kettőt tervezek betenni egyet a táp alá vagyis oda a hátuljára egyet emg oldalra a procihoz
0
0
0
0
cseszka avatar
nincs mit,nekem is 4db van bent,elöl meg alul a táp elött amik huzzák be a hüvösebb levegöt,mig egy hátul,meg egy a tetejénn,amik dobják ki a meleget.Teljes a cirkuláció.
0
0
0
0
cseszka avatar
Mindenféleképp.Ha van tuning ha nincs,a nyári höségben mindenféleképp valami szinten melegszik.
0
0
0
0
Payphoner avatar
Szerintetek mennyire érdemes egy gépet alulról felülről jobbról balról ellátni hűtéssel? Ha nincsen semmi tuning a gépemben, érdemes lenne egyet a gépház hátuljára és oldalára feltennem?
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Elvileg a negatív áramlása jobb, tehát többet szív ki mint amennyit befúj.
0
0
0
0
Ruvock avatar
Sziasztok! Gépembe rakok 4 ventit, 1 alul(fújja be), 1 felül(szívja ki), 1 elöl(fújja be), 1 hátúl(szívja ki a levegőt). Van egy bizonyos CFM értékük a ventiknek és ezeket szeretném összehangolni és mi lenne a jobb? Több levegőt fúj be, vagy több levegőt szív ki, vagy ugyanolyan intenzítással működnek. Segítenétek? Köszönöm szépen előre is. Ja, még szeretnék kérdezni, hogy a videókártya amíg stabil működést produkál magas hőfokon, addig nincs okom aggódni? (53-tól felmegy 102 fokra 😜 )
0
0
0
0
toopa avatar
Lehet pl. ventilátor szabályozó panelekkel:
[LINK]
Én is kipróbáltam annak idején egy ZALMAN ZM-MFC3-al.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Alaplap tudja. BIOSban lehet állítani ha lehet. Azt hiszem😃
0
0
0
0
roba1996 avatar
TaylorXIII: azt hogyan lehet??
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Azok szabályzhatók fordulatszám szerint. De feszültségcsökkentéssel lehet szabályozni a 3 tűseket is.
0
0
0
0
roba1996 avatar
csak a 4 pines ventiknek a fordulat számát lehet álítani?
0
0
0
0
kreativtalan avatar
Ajánlom mindenkinek fx-8xxx procira a Corsair H110es hűtőt nagyon brutál 20c fölé nem megy a procim szinte csak ha komolyabb terhelést kap (game) de még ott se engedi 40c fölé... alap órajelen. Hozzáteszem: 4db ventivel és carbid air 540-es házzal😀
0
0
0
0
Bronson avatar
elől szívja, hátul meg fújja ki. az oldalsó is mehet szívásra.
0
0
0
0
roba1996 avatar
Hogyan helyezzem el a gépbe a ventiket? van elől egy 12cm az fujja, hátúl pedig egy 8 cm ami szívja , oldalt van még egy 12 cm ami fúlya!! és ilyen házam van sharkoon vaya
0
0
0
0
GaboC avatar
asus1650: Nekem segitett a ház oldalának levétele. Pár fokot csökkent a proci hője terhelés alatt. A ház elején van egy 12cm es ventri a hátulján meg egy 8cm-es példa gyanánt. Nekem túlzottan nem porosodott eddig, igaz havonta takaritom. Míg rajta volt a ház oldala nálam megrekedt a levegő és meleg volt a proci körül, de most kézzel szinte alig érezhető.
0
0
0
0
no avatar
Nekem Seagate Barracuda van, erre is jellemző lehet ez? A baj az, hogy 8 cm-est tudok beletenni 😞 Az meg ugye nem a legnagyobb. De nézek majd valamit a közeli boltokban. Most kaptam kölcsön egy baráttól Sharkoon márkájút, ami gondolom nem nagy durranás, de addig jó lesz. Ez levitte átlag 34-re, terhelésnél max 36 volt. De ugye ma nincs túl meleg nap, remélem addig bírja majd nagyobb melegben is 😃
0
0
0
0
techman86 avatar
wolfiu Nekem is melegszik egy 500-as wd 50 felé is megy,rádobtam egy 12-est 5V-on,most pl : 28 fok 😃
0
0
0
0
no avatar
Köszi, ez elég jónak tűnik! 😃
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
@wolfiu: a JetFlo, amit mondtam, 2000 RPM, 4pines (azaz állítható), 12centis, és valami brutális mennyiségű levegőt fúj. egyetlen hátránya hogy picit hangos maxon
[LINK]
fehér LEDs, illetve LED nélküli p_c_x-en 1800 forint körül van, a piros és a kék 3800.. ugyan azt tudják, csak a színük más..
0
0
0
0
Geforce159 avatar
nagyon zavaró nem lehet valahol beállítani ? nettezés közben is fel zúg !!
0
0
0
0
Bronson avatar
nyilván úgy van beállítva hogy terhelés alatt menjen fel a fordulatszám hogy jobban hűtsön...
0
0
0
0
Geforce159 avatar
Sziasztok

Én aszt szeretném tudni hogy miért zúg fel hangosra a processzor ventilátora, ha pl gyorsabban kezelem a gépet vagy valami megterhelő dolgot csinálok valamikor magától zúg fel,pár másodpercre. már kitakaritotam !! válaszotokat várom !
0
0
0
0
no avatar
A hely miatt gondoltam a 8-asra. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Bőven jó, ha veszel egy sima ventit. Én egy 12 cm-eset ajánlok, mert az csendesebb, mint egy 8 cm-es.
0
0
0
0
no avatar
HD Sentinel szerint ez már sok én meg féltem az adataim :S Szóval inkább költök rá ennyit. És akkor azt simán azok közül a tűs csatlakozók közül rákötöm az egyikre és ennyi?
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
@wolfiu: nem igazán gond, nekem volt már 52 is.. veszel elé egy JetFlo-t, és leviszi 40 alá.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Egy kis segítségre és tanácsra lenne szükségem.

Van a gépemben 2 HDD, amikkel eddig semmi gond nem volt. Most megjött a meleg és a HDD-k is melegszenek. Ha nem megy semmi, csak Mozilla, már akkor felmegy a hőmérsékletük 40 fölé. Ha elindítok egy gyengébb játékot (Red Faction 2), már felmegy 48-ig is. Ez meg ugye nem túl jó neki.
Gondoltam, hogy veszek bele ventilátort, de egyáltalán nem értek hozzá. Belenéztem a gépbe, elöl van egy 8cm-es ventilátor hely. Ha oda veszek egyet, ami a 2 HDD-re és közé fúj, az elég lesz?
És hova kell dugni? A bal alsó sarokban lévő 3 vagy 4 tűs csatlakozóra? Van különbség?
http://www.computer-store-berlin.de/ebay/bilder/2013-04/ASRock-N68-S3-UCC-Sockel-AM3.jpg

És melyik márkákban érdemes gondolkoznom? Max 2000 körüli áron gondolkozom. Gondolom nincs, de esetleg van ilyen áron állítható sebességű is?
0
0
0
0
no avatar
NeTuddMeg
2014. 06. 09. 15:59:02 #

Arctic MX-2
másodszor pasztáztam, tanultam az első hibájából, mert akkor szinte folyt a prociról.. most kicsit kevesebbet raktam rá, de nem hiszem hogy kevés lenne..

procit amugy is akarok venni, kevés a 2mag, egy 6300on gondolkozok (ha már hűtőm van hozzá :'D)

Ha procit veszel kapsz hozzá hűtőt is,hacsak nem valami vaterás,jófogásos xart veszel.
0
0
0
0
Bronson avatar
vedd le és próbáld ki...
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
Van igen kettő ventilátor de pár óra játék után elég meleg a ház oldala.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
asus1650: ha van elöl és hátul is ventilátorod akkor nincs értelme.
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
Érdemes levenni ilyen melegben a ház oldalát ? Hány fok lenne az eltérés ? Főleg a porosodás miatt kérdezem .
0
0
0
0
cseszka avatar
Szerintem nemsokkal jobb mint a box cooler,báris ahogy a képekenn kinéz,én minimum egy CM Hyper TX3-at vennék rá.
0
0
0
0
milan23 avatar
AMD FX 6300at akarok venni egy Artic Alpine 64 plussal. Hány Ghz-ig tudnám "felhúzni" a procit?
0
0
0
0
Bronson avatar
[url]http://jltkft.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1160547[/url]
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció