Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
djsiegfried avatar
Piero: Köszönöm szépen a gyors segítséget. Ez a GX széria jónak mondható vagy inkább csak elmegy? Egy Chieftec iArena-t váltana, amit másfél éve vettem, de a tényleges 396W sajnos kevés lesz már.....
0
0
0
0
Puffin avatar
djsiegfried: Bőven jó hozzá!
0
0
0
0
csuz-li avatar
szilver: Az az fps esés a fallout motorjának a hibája. A fénypászmák megjelenítésével nem bír megbirkózni. Mindenkinek leesik időnként, még akkor is, ha PaksII-t használja játékra, csak nem mindegy, hogy miről esik le 20 fps-t, ezért nem mindenkinek tűnik fel. Nekem is beesik és a Fallout topik tele volt ezzel a játék megjelenésekor. A legújabb driverrel, a legújabb frissítések mellett úgy tűnik, már nincsenek ilyen durva esések, bár mérni nem mérem, de régebben azért meg lehetett érezni, most meg nem tapasztalom. Legalábbis, amióta az új automatron DLC is lejött, azóta nem tapasztaltam, bár lehet, hogy csak mákom volt.
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Skacok, CoolerMaster GX 750 tápegység szerintetek megbírkózna egy FX8350 / MSI7970 kombóval?
Jó fajta ez a PSU vagy komolyabb után leskelődjek?

Köszönöm
0
0
0
0
Manyik75 avatar
FullHD / ultra.
De èn csak ezt a 2 játèkot játszom mostanában. 😀
Ja ès az èn vga-m sokkal erősebb is.
0
0
0
0
szilver avatar
ÉS rendesen fix mindenhol?milyen beállításokkal illetve felbontással?Lehet végül is nincs semmi gond 😃 csak én várok túl sokat ettől a kártyától 😃
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Ne aggódj az ingadozás miatt.
A chrimson az energiafelhasználás miatt veszi le az orajelet is.
Nekem is ugrál de a játèkokban megvan a fix 60fps.
(BF4/hardline)
0
0
0
0
szilver avatar
Piero:Elvileg stabil bár nem tudom hogy 60ról fallout 4 alatt képes 40 ig is leesni,ez csak a kártya kpességei miatt van-e vagy pont a gpu Load miatt.Előző kártyámnál(HD 6950 2gb)Szép folyamatos 100% volt a gpu használat.itt viszont mint az ekg 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
360W-ot ad le a 12V-os ágon az a táp. A konfigodnak több kell.
0
0
0
0
no avatar
Elbizonytalanitottatok sracok, fiuk, lanyok.. Mindenkepp lesz egy tapcsere meg aprilis vegeig szerintem. Viszont hamarabb nem tudom megoldani, szerintetek azt a fel-1 honapot kibirna ugy hogy nem hibasodik meg?
0
0
0
0
Manyik75 avatar
A VGA dobozában lennie kellet volna átalakítónak szerintem.
De a molex átalakító pár száz forint csak.
Am èn sem mernèm jószível ajánlani azzal a táppal.
0
0
0
0
no avatar
Igen, csak a sok kinai felirat nelkul. De miert ne? O.o
0
0
0
0
Puffin avatar
Ilyen a táp?
https://obrazki.elektroda.pl/6132736600_1419791112.jpg

Mert erre az FX 8150-est és a 280X-et véletlenül se dugd rá!
0
0
0
0
no avatar
A pontos tipus:chieftec gps-550ab a es igen van egy nyolc pines a procinak, az alaplapba
0
0
0
0
Puffin avatar
A GPS 550-esen van 8pines csatlakozó... Biztos olyan a tápod? Amúgy van molex 8pin átalakító.
https://www.pcx.hu/pcx_upload/termek-kepek/61/b/bDelock_82397_PCI_E_8pin_2_x_molex_atalakito.jpg
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Hogyan oldhatom meg tap kicserelese nelkul azt a problemat ha csak 2x6pines csatlakozom van az r9 280x kartyamhoz, ami 6+8pint igenyel? Eleg egy atalakitot vegyek? Vagy hazilag is megtehetem?
Ugyebar a 6pin csak 75w-ot ad at, nem neztem pintosan utana. Otletek? Chieftec gps 550w-os szerias a tapom.
0
0
0
0
Puffin avatar
Az fps stabil különben?
0
0
0
0
Puffin avatar
Melyik driver vann fenn?
0
0
0
0
szilver avatar
Igen minden játéknál.Rendben vannak 50-60fok közötti a VGA.De egyébként úgy néz ki megoldódott a probléma a ClockBlocker nevű programmal.Most már fix 990MHz-en használja játékok alatt a GPU core-t.De viszont a GPU load az még mindig ugymond darabaos hol 100 hol pedig 0 és igy váltakozik.
0
0
0
0
Puffin avatar
szilver: minden játéknál? Hőfokok milyenek?
0
0
0
0
szilver avatar
Sziasztok.Az normális hogy játék alatt nincs teljesen kihasználva a GPU core,vagyis nem a maximum értékkel üzemel hanem ugrál az órajele folyamatosan.Ezáltal gondolom fps droppok is vannak.Kérdés: Mi lehet a baj illetve mi lehet rá a megoldás?Gépem megvan hozzá szerintem,de azért nézzetek rá egy pillantást. 😀
0
0
0
0
szucsy3 avatar
csiribi,

1; VGA driver, próbáld meg régebbivel,
2; Terheld a VGA-d, vannak rá software-k!,
3; Próbáld ki másik HDMI-vel, mondjuk játék közben, akár alacsonyabb felbontásokon is...
4; Próbáld ki a kártyád valamelyik haverod gépében is.

GPU hőmérséklete terhelés alatt?

Hirtelen ennyit tudok javasolni, 😀
0
0
0
0
no avatar
Hello!

VGA hiba? tegnap kezdődött filmezés közben lefagyott a gép és fehér fekete csikok voltak a monitoron.
Igaz, háttérben futott a nfs rivals, alt+tab lépem ki filmezni. Eddig semmi gond sem volt géppel, nem rég lett újra rakva. AC Unity, NFS sokat játszva sem volt gond. Ma is előjött F1 nézés közben gép bekapcsolása után. Hiba után alig birtam bekapcsolni gépet. x16 slotban. átrakva x4 be, ott nem jelentkezett eddig hiba. Játék alatt sem, eddig csak x16 pci-e csatlakozóban jelentek hibák. MSI 7970 Lightning 925 gpu 1375 mem clock. asus m5a97 r9.0 lap. lefagy a gép, monitor meg villog. vagy csikozás hibajelenség van. 5let?
0
0
0
0
lincoln_a_vandor avatar
Bronson:igy kuldtek nekem is, en csak copy-pasteltem.Szoval akkor rendben van ,mert ugye egy gtx970 26-27cm 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
mid tower agyba
LOL

290mm-ig megy bele kártya. ha a matx lapon van pcie csati, belemegy abba is.
0
0
0
0
lincoln_a_vandor avatar
Egy micro atx alaplapba es egy Zalman z11 plus hf1 mid tower agyba belemegy egy GTX970?
Gyors es megbizhato valasz kene,elore is koszonom szepen 😀
0
0
0
0
xCube avatar
Lehetséges, de elég ritka. Inkább két különböző gyártó esetén szokott előfordulni.
0
0
0
0
xsebix avatar
Néztem videót pl a The division gameről gtx 780ti vs gtx 980ti...
És azt veszem észre mintha a gtx 980Ti-nél élénkebbek lennének a színek...
Lehet ilyen eltérés, hogyha minden ugyan az a gépben még a monitor is ugyan az és a beállítások is azonosak akkor az egyik kártyával jobban néz ki pl élénkebbek a színek mint a másikkal?
Lehet hülye kérdés csak ésdekel.. 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Erre a mutiadapter módra kíváncsi leszek majd! 😃 Beújítok egy Geforce-ra is... 😃
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Tényleg jó ez a cikk!
0
0
0
0
Bronson avatar
hát nem semmi... eddig bíztató, csak még messze a tényleges dx12 korszak...
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Egy érdekes Írás:

[LINK]
0
0
0
0
Sanyi978 avatar
soory ezeket a gombokat nem tudom használnii 😃 régen regiztem de nem igazán szoktam irogatni
0
0
0
0
Bronson avatar
tápod nem egy nagy durranás, de ezt a konfigot el kéne hogy bírja simán.

Spoiler!
azért egy takarítás ráférne... 😊
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
az alaplap ba belemegy a tápod nem tudni mekkora mert a képen én nem láttam de ha nagyobb mint 400W akkor elkel bírnia már ha van rajta 1x6 pines csati
0
0
0
0
Puffin avatar
Van rajta Pci-e port úgyhogy igen!

Spoiler!
amúgy miért nem lehet azt a rohadt gombot használni amivel linket illesztesz be
0
0
0
0
Sanyi978 avatar
ezek a képek alapján megtudjátok nekem mondani h bele e megy a gépembe https://onedrive.live.com/redir?resid=A4445A7FFB4EB00C!6215&authkey=!ADY0FRA6DNpOFZg&ithint=folder%2c ? ez a videókártya http://www.wizard.co.rs/proizvodjac/gigabyte/gigabyte-nvidia-geforce-gtx-750-ti-2gb-128bit-gv-n75toc-2gi-rev-1-0-2
0
0
0
0
szucsy3 avatar
fox107,

Nálam is 285 (Tonga)-ként ismerte fel az AIDA. Felcsaptam a legfrissebb driver-t, majd az alaplap drivereket is frissítettem (persze Win 10 x64 melett) és máris a 300-as széria tagjaként ismerte fel a system. 😀
0
0
0
0
fox107 avatar
Szóval nem vert át az eladó??? Csak azért mert lány vagyok próbáltak már átverni... (újonnan vettem hardveraprón [bontatlanul kaptam meg])
0
0
0
0
Bronson avatar
a régiek annak fogják látni, az új meg már helyesen jelzi ki, nincs ebben semmi rossz, az egy 380 még mindig. átcimkézés ide vagy oda.
0
0
0
0
fox107 avatar
Teszt OS re raktam a legfrissebb aida64 portable verziót az meg azt mondja hogy mégis R9 380... Most mit higgyek??? (az előző aida régóta nem volt frissítve)
0
0
0
0
Bronson avatar
az alapok ugyanazok azoknál a kártyáknál, az amd szeret átcímkézni 😀 az egész 3xx széria ilyen.
0
0
0
0
fox107 avatar
Elvileg vettem egy SAPPHIRE R9 380 NITRO GPU-t... beraktam, driver is megvan de AIDA azt mondja hogy R9 285 (Tonga)...
Most mi*** van???
0
0
0
0
Yezi_ avatar
kutya688: 15.7-es drivert tedd fel. Nálam csak ezzel működött a CF. Más driverrel akadoztak a játékok.
0
0
0
0
SonnyQahh avatar
Az nem gond, de szerintem csinálj egy videokártya driver frissítést.
0
0
0
0
no avatar
de a videokártya dx 11-es lehet hogy eza gond?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció