sarkozi11: Én a pc land-ban vennék ramot a helyedben, élettartam garival adják az összes kingston-t hiperx-től felfele (lehet, kicsit drágább de...). A másik meg, hogy most már biztos nem ddr3-as alapra építenék hanem ddr4-re (1151) 😉 No de kinek a pap...
Srácok Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
Végül olyan 90%ban így fog akkor kinézni a gép mert a Ramon vacilálok egy kicsit, hogy Crucial Ballistix Sport, vagy a hyper X fury black.
szóval:
gigabyte b85m d3h
kingston 2x4 gb ddr3 1600mhz hyper x fury black VAGY c.b sport xt 2x4 gb ddr3 1600mhz
i5 4460
gigabyte r7 370 2gb ddr5
wd 1 tb
fsp 400w+hexa
bitfenix nova fehér egyszerű gépház, és akkor ennek az orrába rakatok még két arctic f12-est.
még egyszer köszönöm a segítséget mindenkinek 😀
Sztem marad ez a koncepció:
a leírt ASUS lap, 1x8GB RAM CL9 vagy 10, de a procibol nemtom melik lenne jobb, a Pentium G3460 3.50GHz VAGY Pentium G3258 3.20GHz ?
De ha sikerülne még 10k-t kinyögni akk tuti i3 lesz amit Drassler irt.
AMD-ből ha FM2+ a cél, akkor az Athlon X4 860K a jó (Persze mindenképp kell dVGA ebben az esetben)
Újonnan nagyon olcsó. Nyilván nem ezzel fog a PCMasterRace érvényesülni, de a videókat elnézve teljesen alkalmas játékra.
(Ha felénk forgalmazták volna, most lehet AMD gépem lenne.)
Hátsz nemtudom, nagyon vaccinálok. :/
1. (AMD felé nemigazán húzok, azt bekell valjam. Nincs vele bajom, még mielőtt jönne az AMD vs. Intel vita, De: nekem kicsit soknak tűnik az a közel 100W fogyasztás, Benchmarkokon is, Single core ban, jobb az Intel (oké játékoknál majd egyszer jól jön a több magos cumó, de nah, ahhoz a többi hardver nincs felkészitve nekem) meg az a kávédarálót is amit dobnak hozzá, az sem valami jó. Hűtöre gondolok itt)
Meg olcsóbb a proci mint az alaplap hozzá, amin még PCI-E 3.0 sincs.)
2. Miért Dual Channel? Sokkal nagyobb a teljesítménye, mint Single be?
Prociból, Benchmark alapján néztem, amelik többet kapott, meg persze orajel alapjan, es ezt huzni is lehet, hűtés mértékétől függően.
Alaplapból meg nemtom, jólenne ha tovább is bírná, s nemkéne a jövöbeli proci cserekor, azt is cserelni, de nemtom.
De természetesen mindkettőtöknek igaza van!
Meghallgatnék pár ötletet AMD frontról is. (AM3+ vagy FM2+, ne legyen régi nagyon, APU nemfontos, VGA val fog menni úgyis)
RAM: ból a megkötésem csak annyi h HyperX CL9 es Savage, vagy 10es Black, azt hogy 2x4 vagy 1x8 és aztán később 2x8 azt még nemtudtam kitalálni
Mediziner Troll: A B, ami "irodaira" van (persze ez túlzás). A H az majdnem ugyan az, mint a Z -húzás lehetősége... [LINK]
MIndenesetre a H jobb, mint a B. Amúgy a lap ehhez a processzorhoz tényleg erős, de később legalább van lehetősége beletenni valami értelmezhető minőségű processzort is.
Minden másban egyet értünk.
Van egy szorzózármentes intel CPU-d amit csak Z97-es lapban tudnál húzni, de beteszed egy irodai felhasználásra alkalmas h81-es lapba amiben nem tudod húzni, akkor feleslegesen költesz a G3258-ra, akkor inkább olcsóbban vennék egy G3260-ast abba az alaplapba, a gyári órajele annak magasabb.
De őszintén szólva én azt a lapot akkor is kerülném, B85 alá nincs értelme menni ha "gémer" konfigot akarsz összerakni. Egy i3 meg már kéne minimum. Ebből a keretből én is vagy AMD-ben gondolkoznék, vagy hardverapró.
Ekkora keretből újonnan a PCX-en ez jött ki intelre:
Gigabyte GA-B85M-D2V 14 536 Ft
Pentium G3260 15 655
2x4 GB Kingston Savage 1866 Cl9 13 002
Össz: 43 193 Ft
De még1x mondom, inkább hardveraprón szerezz be egy i3-at, vagy amit csuz-li írt AMD.
Krissz: Ha Intelre szeretnél építkezni, akkor jó választás. Memóriából a CL9 lenne a jobb, de ahogy nézem, te is tudod.
(Bár azért ilyen kis költségvetésnél jobb az AMD processzor: [LINK]. Ez egy i3 szintjén van, tapasztalatom szerint tökéletesen viszi a mai játékokat a fiam gépén gond nélkül.)
Sziasztok! Megszeretném kérdezni tőletek, hogy kis költségvetésű félkonfigot (CPU+MB+RAM) szeretnék összerakni (ha minden jól megy) és ebben szeretnék tőletek tippeket kérni, hogy jók e ezek a komponensek?
Ha nem, akkor mit ajánlanátok helyette, s miért.
(Intelre szeretnék épiteni, Haswell. )
Rendelni, egyesével szeretném egyéb okok miatt, és iPon ról, vagy PCX ről, ahol olcsóbb lessz akkor.
Starter PC Plan:
CPU: [LINK]
MB: [LINK]
RAM: [LINK] vagy ez (CL9 miatt): [LINK]
Sziasztok. Nemrég kérdeztem már. Kicsit bővült a keret közben. Szóval 300 ezer körül szeretnék egy masszív kis gépet, amin futnak szépen a mai játékok. Ki mit ajánlana? Monitorom van, szóval csak gépre menne az egész összeg.
Ennyi pénzből én inkább raknék össze Amd-s cuccost, pláne, ha még monitorra is kell pénz.
Valami ilyesmit: [list]Alaplap: Gigabyte 970A-DS3P- 18 629 Ft
Processzor : AMD FX-6300 -29 110 Ft
Memória : Kingston 2x4GB DDR3 1866MHz HyperX Fury Black- 10 036 Ft
Videokártya: Gigabyte R9 380 4GB DDR5 GV-R938G1 GAMING-4GD- 64 706 Ft
Merevlemez 3,5" : Toshiba 500GB 32MB SATA3 DT01ACA050- 11 421 Ft
Tápegység minőségi : Corsair 450W VS450- 12 535 Ft
DeepCool TESSERACT BF fekete számítógép ház -9 100 Ft
Összerakással együtt: - 160,528 Ft
[/list] Aztán persze később lehet bővíteni egy jobb procival még több Ram, SSD, Stb... Ez egy jó kiindulás és a játékok is szépen mennek majd rajta Fhd Magas beállításon.
Ahhoz hogy a "PC-Master Race" élményt maximalizáld, a VGA-d kell hogy a legdrágább komponens legyen a gépedben. Ez egy általános szabály, nem kell mindig szó szerint venni, nagyjából azt jelenti hogy megéri többet költeni a VGA-ra mint a procira. De ebben az esetben az i5nél nincs csak egy kicsit olcsóbb opció ami tényleg megéri, és ha már belefér akkor megéri azt megvenni, a 750 is vinni fog mindent, részletességet kell max lejebb tekerni. És az i5 egy nagyon jó alapot fog szolgálni arra ha mondjuk 2 év múlva veszel egy jobb VGA-t(akkor tudom ajánlani hogy vedd meg így, ha ez belefér távlati tervként). 😉
sarkozi11:
Azzal a VGA-val amit csuz-li írt Bitfenix Nova fekete (nem ablakos) 8 871 Ft, veszel még az orrába két Arctic F12-est (1 037 Ft/db) és összeszereléssel 160 111 Ft-ban állt meg (persze erre még szállítás jön, szóval olyan 165-el számolj).
[LINK]
DX11 alatt néztem összehasonlítót R7 370 2 vs 4 gb-al, és kb. volt két játék ahol 1-2 FPS-el magasabb értéket produkált a 4 gb-os... ennyi a különbség, szerintem a plus 8 ezer forint nem éri meg, gyenge az a GPU hogy kihajtsa a plus 2 GB VRAM-ot. DX12 alatt lehet hogy más a helyzet...
De GTX 750Ti-nél mindenképp jobb, ez már a 950 szintjén van. A szakik meg netto baromságot mondtak neked a túl erős processzorral. Arra gondolhattak hogy a 750Ti már 100%-on fog pörögni, a CPU meg nem... és ez miért baj?
sarkozi11: olyan nincs, hogy túl erős a proci, csak olyan, hogy túl gyenge. Persze jelenleg felesleges, de gondolom idővel tennél bele másig VGA-t, akkor meg ugye kelleni fog az az erősebb processzor. A 750Ti-vel nem is az a baj, hogy túl erős hozzá a processzor (még leírni is fáj...), hanem, hogy elég régi konstrukció. A maga idejében tökéletes választás volt, de ma már nem. Amit javasolnék kis kompromisszummal, hogy a Bronson által javasolt helyett ezt nézd meg: [LINK]
Nekem az előző kártyám egy r9 270 2GB volt és minden magas beállításokkal ment vele FHD felbontáson. Néha, kicsit kevés volt a 2GB RAM neki, gondolom ezért javasolta Bronson is a 4 GB-os változatot. Viszont azért ezzel is jól el leszel és ez modernebb architeltúra DX 12 támogatással, ami azért nem rossz dolog. Így megspóróltál 8 e Ft-ot, ami meg már a célhoz jóval közelebb van.
Sziasztok! 😀
Ismét szeretném a segítségeteket kérni, ugye írtam, hogy a keretem 160 viszont gépházzal együtt és valószínűleg a pcx-ről rendelném így még összeszerelés egy 5ös lenne szóval amit Bronson rakott össze így jönnék ki 170re pcxen, ami nem is lenne akkora baj csak még a géphez kellene vennem monitort is és a többit. Így szeretnék egy kicsit olcsóbb megoldást úgy, hogy gépházzal és összeszereléssel lenne meg az a 160.
Mert amit én leírtam "lehetséges konfigurációnak" abból a procin kívül mindent megváltoztattam Bronsonéra, viszont a videókártya ami úgymond túl drága lenne és emiatt ütném meg a 160as keretemet.
vagyis így nézne ki:Gigabyte BM85 D3H
i5 4460
crucial b. sport XT 2x4GB ddr3 1600mhz
wd 1 TB 64MB
Fsp 400w hexa
és ugye kellene egy VGA és a gépház, mert én úgy tudom az GTX750 is jó VGA csak "állítólag" túl erős a procim hozzá, mert gondoltam környékbeli számtechboltban rakatom össze és írtam nekik ők írták ezt hogy túl erős, viszont SOKKAL drágábbak az alkatrészek mint a neten.
Bocsi a litániáért csak tényleg szeretnék már egy 100%ig biztos konfigot, hogy meg is rendelhessem!
Köszi előre is! 😀
Alap: Asus H81M-PLUS
proci: Intel Core i5 4460
Ram: Kingston 8GB DDR3 1600mhz HyperX Fury
VGA: Asus GTX750 Ti 2GB DDR5
merevlemez: Seagate 1TB SATA 32 MB
táp: Aerocool 450W
Srácok ez a gép jónak számít? Nem értek hozzá annyira, de megpróbálkoztam vele és a keretem is felvittem 160ra.
Vessetek rá egy pillantást légyszi és írjatok, köszönöm!
zsoltdeak17: Igen. Írtam is, hogy nem ismerem a tápot, csak a neve, valahogy nem túl bizalomgerjesztő. Az alaplapot viszont tartom, hogy necces. Hűtő tényleg felesleges, bár nagyon jó, de az árát - ahogy írod is - ráköltve az alaplapra máris kihúztuk a méregfogát a dolognak.
jó az táp, majdhogynem jobb mint a hexa, bár még mindig nem vagyok kibékülve a nevével 😆 ... viszont az alaplap tényleg totál fapad. nyilván az volt a célja hogy a jövőben lehessen bővíteni, de ennyiből szerintem nem éri meg erre áldozni. az én konfigom tuningolható bőven, az az athlon meg bírja rendesen, szóval nem lenne semmiféle hátránya az i3-al szemben.
Nem feltétlen kell proci hűtőt venni, azt az 5 ezret hozzá lehet rakni a lap árához aztán venni valami B85-ös deszkát. Nekem is csak egy olcsó H61 chipsetes lapom van, semmi extra de célnak megfelel.
Magyarországon nem nagyon ismert a Super Flower márka, de igazából (nagyrészt) nagyon jó minőségű tápokat gyártanak. Nem hiába van rá azért 5 év garancia.
Sziasztok. 140 ezerért szeretnék pc-t összerakatni, ami a mostani játékokat viszi, viszont nem kell, hogy mindent a legmagasabbon vigyen. Elég olyan 40-50 fps-ig vigye, akár közepes beállításokon. A nagy dilemma, hogy még AMD vagy Intel processzorok játszanak-e, mivel több évre terveznék gépet. Ha valaki tud megbízható oldalt, ahol össze lehet rakatni és megrendelni, annak a válaszát is szívesen fogadom! Köszi. 😀
Idén jön az AMD Polaris, és az NV Pascal. Ha csak jövőre veszel VGA-t én ezen nem törném a fejem, lehet addigra már nem is gyártják ezeket, akkor meg csak használtan tudsz ilyet venni, biztos nem ennyibe kerülnek majd. Vagy veszel GTX 1060-ast vagy R9 480-at, majd kiderül mennyibe kerülnek.
odinwraith: XFX r9 380 ne menjen bele, hanem inkább gigabyte, vagy MSI vagy Sapphire... Tápban sem vagyok biztos. Egy 550w-os nem ártana, de nem ismerem az EVGA-t, szóval ezt talán más jobban tudja.
Igen, tervben van a hűtő is, valamint egy SSD is. Viszont egyben akarom majd megvenni az egészet, így remélem nyár elejéig még ezeknek is megy egy kicsit lejjebb az áruk.
teljesen oké! még annyi hogy egy jobb hűtő el fog kélni, mert vétek lenne nem tuningolni ezt a procit, hogy elég legyen a vga-hoz! ahhoz meg a gyári kevés lesz!
Én arra voksolnák amire több garit adnak(gyanítom hogy hyperx az).
Én a HyperX re voksolnék inkább.
Végül olyan 90%ban így fog akkor kinézni a gép mert a Ramon vacilálok egy kicsit, hogy Crucial Ballistix Sport, vagy a hyper X fury black.
szóval:
gigabyte b85m d3h
kingston 2x4 gb ddr3 1600mhz hyper x fury black VAGY c.b sport xt 2x4 gb ddr3 1600mhz
i5 4460
gigabyte r7 370 2gb ddr5
wd 1 tb
fsp 400w+hexa
bitfenix nova fehér egyszerű gépház, és akkor ennek az orrába rakatok még két arctic f12-est.
még egyszer köszönöm a segítséget mindenkinek 😀
Nemtok dönteni.
Sztem marad ez a koncepció:
a leírt ASUS lap, 1x8GB RAM CL9 vagy 10, de a procibol nemtom melik lenne jobb, a Pentium G3460 3.50GHz VAGY Pentium G3258 3.20GHz ?
De ha sikerülne még 10k-t kinyögni akk tuti i3 lesz amit Drassler irt.
Újonnan nagyon olcsó. Nyilván nem ezzel fog a PCMasterRace érvényesülni, de a videókat elnézve teljesen alkalmas játékra.
(Ha felénk forgalmazták volna, most lehet AMD gépem lenne.)
1. (AMD felé nemigazán húzok, azt bekell valjam. Nincs vele bajom, még mielőtt jönne az AMD vs. Intel vita, De: nekem kicsit soknak tűnik az a közel 100W fogyasztás, Benchmarkokon is, Single core ban, jobb az Intel (oké játékoknál majd egyszer jól jön a több magos cumó, de nah, ahhoz a többi hardver nincs felkészitve nekem) meg az a kávédarálót is amit dobnak hozzá, az sem valami jó. Hűtöre gondolok itt)
Meg olcsóbb a proci mint az alaplap hozzá, amin még PCI-E 3.0 sincs.)
2. Miért Dual Channel? Sokkal nagyobb a teljesítménye, mint Single be?
Prociból, Benchmark alapján néztem, amelik többet kapott, meg persze orajel alapjan, es ezt huzni is lehet, hűtés mértékétől függően.
Alaplapból meg nemtom, jólenne ha tovább is bírná, s nemkéne a jövöbeli proci cserekor, azt is cserelni, de nemtom.
De természetesen mindkettőtöknek igaza van!
Meghallgatnék pár ötletet AMD frontról is. (AM3+ vagy FM2+, ne legyen régi nagyon, APU nemfontos, VGA val fog menni úgyis)
RAM: ból a megkötésem csak annyi h HyperX CL9 es Savage, vagy 10es Black, azt hogy 2x4 vagy 1x8 és aztán később 2x8 azt még nemtudtam kitalálni
Köszönöm szépen mindenkinek!!!
MIndenesetre a H jobb, mint a B. Amúgy a lap ehhez a processzorhoz tényleg erős, de később legalább van lehetősége beletenni valami értelmezhető minőségű processzort is.
Minden másban egyet értünk.
Van egy szorzózármentes intel CPU-d amit csak Z97-es lapban tudnál húzni, de beteszed egy irodai felhasználásra alkalmas h81-es lapba amiben nem tudod húzni, akkor feleslegesen költesz a G3258-ra, akkor inkább olcsóbban vennék egy G3260-ast abba az alaplapba, a gyári órajele annak magasabb.
De őszintén szólva én azt a lapot akkor is kerülném, B85 alá nincs értelme menni ha "gémer" konfigot akarsz összerakni. Egy i3 meg már kéne minimum. Ebből a keretből én is vagy AMD-ben gondolkoznék, vagy hardverapró.
Ekkora keretből újonnan a PCX-en ez jött ki intelre:
Gigabyte GA-B85M-D2V 14 536 Ft
Pentium G3260 15 655
2x4 GB Kingston Savage 1866 Cl9 13 002
Össz: 43 193 Ft
De még1x mondom, inkább hardveraprón szerezz be egy i3-at, vagy amit csuz-li írt AMD.
(Bár azért ilyen kis költségvetésnél jobb az AMD processzor: [LINK]. Ez egy i3 szintjén van, tapasztalatom szerint tökéletesen viszi a mai játékokat a fiam gépén gond nélkül.)
Ha nem, akkor mit ajánlanátok helyette, s miért.
(Intelre szeretnék épiteni, Haswell. )
Rendelni, egyesével szeretném egyéb okok miatt, és iPon ról, vagy PCX ről, ahol olcsóbb lessz akkor.
Starter PC Plan:
CPU: [LINK]
MB: [LINK]
RAM: [LINK] vagy ez (CL9 miatt): [LINK]
Köszönöm a válaszokat! 😀
Processzor INTEL Core i5-6600K 3.50GHz 1151 BOX 1 db 72 398 Ft
Memória HyperX 16GB Fury DDR4 2400MHz CL15 KIT HX424C15FBK2/16 1 db 21 558 Ft
Videókártya GIGABYTE GV-R939G1 GAMING-8GD R9 390 8GB GDDR5 PCIE 1 db 101 458 Ft
Merevlemez WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX 1 db 15 177 Ft
SSD SAMSUNG 120GB 650 SATA3 2,5" MZ-650120Z 1 db 17 156 Ft
Táp FSP Raider 550 21819 Ft
+ valami ház.
i5-4670K
Gigabyte-GA-Z87-HD3
2x4GB Kingston HyperX Predator
És mindenre van 1 év garancia..szerintetek jól jártam? 😃
Valami ilyesmit:
[list]Alaplap: Gigabyte 970A-DS3P- 18 629 Ft
Processzor : AMD FX-6300 -29 110 Ft
Memória : Kingston 2x4GB DDR3 1866MHz HyperX Fury Black- 10 036 Ft
Videokártya: Gigabyte R9 380 4GB DDR5 GV-R938G1 GAMING-4GD- 64 706 Ft
Merevlemez 3,5" : Toshiba 500GB 32MB SATA3 DT01ACA050- 11 421 Ft
Tápegység minőségi : Corsair 450W VS450- 12 535 Ft
DeepCool TESSERACT BF fekete számítógép ház -9 100 Ft
Összerakással együtt: - 160,528 Ft
[/list]
Aztán persze később lehet bővíteni egy jobb procival még több Ram, SSD, Stb... Ez egy jó kiindulás és a játékok is szépen mennek majd rajta Fhd Magas beállításon.
Azzal a VGA-val amit csuz-li írt Bitfenix Nova fekete (nem ablakos) 8 871 Ft, veszel még az orrába két Arctic F12-est (1 037 Ft/db) és összeszereléssel 160 111 Ft-ban állt meg (persze erre még szállítás jön, szóval olyan 165-el számolj).
[LINK]
DX11 alatt néztem összehasonlítót R7 370 2 vs 4 gb-al, és kb. volt két játék ahol 1-2 FPS-el magasabb értéket produkált a 4 gb-os... ennyi a különbség, szerintem a plus 8 ezer forint nem éri meg, gyenge az a GPU hogy kihajtsa a plus 2 GB VRAM-ot. DX12 alatt lehet hogy más a helyzet...
De GTX 750Ti-nél mindenképp jobb, ez már a 950 szintjén van. A szakik meg netto baromságot mondtak neked a túl erős processzorral. Arra gondolhattak hogy a 750Ti már 100%-on fog pörögni, a CPU meg nem... és ez miért baj?
Nekem az előző kártyám egy r9 270 2GB volt és minden magas beállításokkal ment vele FHD felbontáson. Néha, kicsit kevés volt a 2GB RAM neki, gondolom ezért javasolta Bronson is a 4 GB-os változatot. Viszont azért ezzel is jól el leszel és ez modernebb architeltúra DX 12 támogatással, ami azért nem rossz dolog. Így megspóróltál 8 e Ft-ot, ami meg már a célhoz jóval közelebb van.
Ismét szeretném a segítségeteket kérni, ugye írtam, hogy a keretem 160 viszont gépházzal együtt és valószínűleg a pcx-ről rendelném így még összeszerelés egy 5ös lenne szóval amit Bronson rakott össze így jönnék ki 170re pcxen, ami nem is lenne akkora baj csak még a géphez kellene vennem monitort is és a többit. Így szeretnék egy kicsit olcsóbb megoldást úgy, hogy gépházzal és összeszereléssel lenne meg az a 160.
Mert amit én leírtam "lehetséges konfigurációnak" abból a procin kívül mindent megváltoztattam Bronsonéra, viszont a videókártya ami úgymond túl drága lenne és emiatt ütném meg a 160as keretemet.
vagyis így nézne ki:Gigabyte BM85 D3H
i5 4460
crucial b. sport XT 2x4GB ddr3 1600mhz
wd 1 TB 64MB
Fsp 400w hexa
és ugye kellene egy VGA és a gépház, mert én úgy tudom az GTX750 is jó VGA csak "állítólag" túl erős a procim hozzá, mert gondoltam környékbeli számtechboltban rakatom össze és írtam nekik ők írták ezt hogy túl erős, viszont SOKKAL drágábbak az alkatrészek mint a neten.
Bocsi a litániáért csak tényleg szeretnék már egy 100%ig biztos konfigot, hogy meg is rendelhessem!
Köszi előre is! 😀
[LINK]
proci: Intel Core i5 4460
Ram: Kingston 8GB DDR3 1600mhz HyperX Fury
VGA: Asus GTX750 Ti 2GB DDR5
merevlemez: Seagate 1TB SATA 32 MB
táp: Aerocool 450W
Srácok ez a gép jónak számít? Nem értek hozzá annyira, de megpróbálkoztam vele és a keretem is felvittem 160ra.
Vessetek rá egy pillantást légyszi és írjatok, köszönöm!
Magyarországon nem nagyon ismert a Super Flower márka, de igazából (nagyrészt) nagyon jó minőségű tápokat gyártanak. Nem hiába van rá azért 5 év garancia.
Összesen: 140,467 Ft
[LINK]
Volt egy elindulási alapom, de azon szépen változgattam, és most így nézne ki a konfigom. (HDD marad a régiből). Szerintetek így rendben van?
[LINK]