Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Krissz avatar
Én sem tartanám hasznosnak még, és ekkora keretből DDR4 et, inkább egy izmosabb DDR3 mal szerelt. 😉
0
0
0
0
Drassler avatar
psypunk: Sok értelme nem lenne..egy normális DDR4-es alaplap 40 felett kezdődik. Az a lap pont elég lesz neki.
0
0
0
0
psypunk avatar
sarkozi11: Én a pc land-ban vennék ramot a helyedben, élettartam garival adják az összes kingston-t hiperx-től felfele (lehet, kicsit drágább de...). A másik meg, hogy most már biztos nem ddr3-as alapra építenék hanem ddr4-re (1151) 😉 No de kinek a pap...
0
0
0
0
sarkozi11 avatar
köszönöm szépen 😃 be kell valljam lány vagyok ám 😀 csak tesóm gépigényes profilját használtam segítségül 😃
0
0
0
0
danee23 avatar
Hú ez egy igazán sexy gép lesz.
Én arra voksolnák amire több garit adnak(gyanítom hogy hyperx az).
0
0
0
0
Krissz avatar
sarkozi11
Én a HyperX re voksolnék inkább.
0
0
0
0
Bronson avatar
igazából nagyjából mindegy melyik ramot veszed...
0
0
0
0
sarkozi11 avatar
Srácok Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
Végül olyan 90%ban így fog akkor kinézni a gép mert a Ramon vacilálok egy kicsit, hogy Crucial Ballistix Sport, vagy a hyper X fury black.
szóval:
gigabyte b85m d3h
kingston 2x4 gb ddr3 1600mhz hyper x fury black VAGY c.b sport xt 2x4 gb ddr3 1600mhz
i5 4460
gigabyte r7 370 2gb ddr5
wd 1 tb
fsp 400w+hexa
bitfenix nova fehér egyszerű gépház, és akkor ennek az orrába rakatok még két arctic f12-est.
még egyszer köszönöm a segítséget mindenkinek 😀
0
0
0
0
Krissz avatar
Hátsz mostmán nemvágom.
Nemtok dönteni.

Sztem marad ez a koncepció:
a leírt ASUS lap, 1x8GB RAM CL9 vagy 10, de a procibol nemtom melik lenne jobb, a Pentium G3460 3.50GHz VAGY Pentium G3258 3.20GHz ?

De ha sikerülne még 10k-t kinyögni akk tuti i3 lesz amit Drassler irt.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
AMD-ből ha FM2+ a cél, akkor az Athlon X4 860K a jó (Persze mindenképp kell dVGA ebben az esetben)
Újonnan nagyon olcsó. Nyilván nem ezzel fog a PCMasterRace érvényesülni, de a videókat elnézve teljesen alkalmas játékra.
(Ha felénk forgalmazták volna, most lehet AMD gépem lenne.)
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Mediziner Troll: Nem csak Z97-es lapban lehet húzni.
0
0
0
0
Krissz avatar
Hátsz nemtudom, nagyon vaccinálok. :/
1. (AMD felé nemigazán húzok, azt bekell valjam. Nincs vele bajom, még mielőtt jönne az AMD vs. Intel vita, De: nekem kicsit soknak tűnik az a közel 100W fogyasztás, Benchmarkokon is, Single core ban, jobb az Intel (oké játékoknál majd egyszer jól jön a több magos cumó, de nah, ahhoz a többi hardver nincs felkészitve nekem) meg az a kávédarálót is amit dobnak hozzá, az sem valami jó. Hűtöre gondolok itt)
Meg olcsóbb a proci mint az alaplap hozzá, amin még PCI-E 3.0 sincs.)

2. Miért Dual Channel? Sokkal nagyobb a teljesítménye, mint Single be?
Prociból, Benchmark alapján néztem, amelik többet kapott, meg persze orajel alapjan, es ezt huzni is lehet, hűtés mértékétől függően.

Alaplapból meg nemtom, jólenne ha tovább is bírná, s nemkéne a jövöbeli proci cserekor, azt is cserelni, de nemtom.

De természetesen mindkettőtöknek igaza van!

Meghallgatnék pár ötletet AMD frontról is. (AM3+ vagy FM2+, ne legyen régi nagyon, APU nemfontos, VGA val fog menni úgyis)

RAM: ból a megkötésem csak annyi h HyperX CL9 es Savage, vagy 10es Black, azt hogy 2x4 vagy 1x8 és aztán később 2x8 azt még nemtudtam kitalálni

Köszönöm szépen mindenkinek!!!
0
0
0
0
csuz-li avatar
Mediziner Troll: A B, ami "irodaira" van (persze ez túlzás). A H az majdnem ugyan az, mint a Z -húzás lehetősége... [LINK]
MIndenesetre a H jobb, mint a B. Amúgy a lap ehhez a processzorhoz tényleg erős, de később legalább van lehetősége beletenni valami értelmezhető minőségű processzort is.
Minden másban egyet értünk.
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
Krissz: ez semmilyen szempontból sem áll össze.

Van egy szorzózármentes intel CPU-d amit csak Z97-es lapban tudnál húzni, de beteszed egy irodai felhasználásra alkalmas h81-es lapba amiben nem tudod húzni, akkor feleslegesen költesz a G3258-ra, akkor inkább olcsóbban vennék egy G3260-ast abba az alaplapba, a gyári órajele annak magasabb.

De őszintén szólva én azt a lapot akkor is kerülném, B85 alá nincs értelme menni ha "gémer" konfigot akarsz összerakni. Egy i3 meg már kéne minimum. Ebből a keretből én is vagy AMD-ben gondolkoznék, vagy hardverapró.

Ekkora keretből újonnan a PCX-en ez jött ki intelre:
Gigabyte GA-B85M-D2V 14 536 Ft
Pentium G3260 15 655
2x4 GB Kingston Savage 1866 Cl9 13 002
Össz: 43 193 Ft

De még1x mondom, inkább hardveraprón szerezz be egy i3-at, vagy amit csuz-li írt AMD.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Krissz: Ha Intelre szeretnél építkezni, akkor jó választás. Memóriából a CL9 lenne a jobb, de ahogy nézem, te is tudod.
(Bár azért ilyen kis költségvetésnél jobb az AMD processzor: [LINK]. Ez egy i3 szintjén van, tapasztalatom szerint tökéletesen viszi a mai játékokat a fiam gépén gond nélkül.)
0
0
0
0
Krissz avatar
Sziasztok! Megszeretném kérdezni tőletek, hogy kis költségvetésű félkonfigot (CPU+MB+RAM) szeretnék összerakni (ha minden jól megy) és ebben szeretnék tőletek tippeket kérni, hogy jók e ezek a komponensek?
Ha nem, akkor mit ajánlanátok helyette, s miért.
(Intelre szeretnék épiteni, Haswell. )
Rendelni, egyesével szeretném egyéb okok miatt, és iPon ról, vagy PCX ről, ahol olcsóbb lessz akkor.

Starter PC Plan:
CPU: [LINK]
MB: [LINK]
RAM: [LINK] vagy ez (CL9 miatt): [LINK]

Köszönöm a válaszokat! 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Alaplap MSI Z170-A PRO 1 db 32 296 Ft
Processzor INTEL Core i5-6600K 3.50GHz 1151 BOX 1 db 72 398 Ft
Memória HyperX 16GB Fury DDR4 2400MHz CL15 KIT HX424C15FBK2/16 1 db 21 558 Ft
Videókártya GIGABYTE GV-R939G1 GAMING-8GD R9 390 8GB GDDR5 PCIE 1 db 101 458 Ft
Merevlemez WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX 1 db 15 177 Ft
SSD SAMSUNG 120GB 650 SATA3 2,5" MZ-650120Z 1 db 17 156 Ft
Táp FSP Raider 550 21819 Ft

+ valami ház.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok. Nemrég kérdeztem már. Kicsit bővült a keret közben. Szóval 300 ezer körül szeretnék egy masszív kis gépet, amin futnak szépen a mai játékok. Ki mit ajánlana? Monitorom van, szóval csak gépre menne az egész összeg.
0
0
0
0
Drassler avatar
reszler112233: Igen, pont ezért vettem meg. 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Drassler: Szerintem nagyon is.Legalábbis annyiért még én sem gondolkodnék a vételén főleg hogy K-s a processzor és Z-s a lap.
0
0
0
0
Drassler avatar
Én 75-ért vettem ezt a konfigot:
i5-4670K
Gigabyte-GA-Z87-HD3
2x4GB Kingston HyperX Predator

És mindenre van 1 év garancia..szerintetek jól jártam? 😃
0
0
0
0
Funes avatar
Ennyi pénzből én inkább raknék össze Amd-s cuccost, pláne, ha még monitorra is kell pénz.

Valami ilyesmit:
[list]Alaplap: Gigabyte 970A-DS3P- 18 629 Ft
Processzor : AMD FX-6300 -29 110 Ft
Memória : Kingston 2x4GB DDR3 1866MHz HyperX Fury Black- 10 036 Ft
Videokártya: Gigabyte R9 380 4GB DDR5 GV-R938G1 GAMING-4GD- 64 706 Ft
Merevlemez 3,5" : Toshiba 500GB 32MB SATA3 DT01ACA050- 11 421 Ft
Tápegység minőségi : Corsair 450W VS450- 12 535 Ft
DeepCool TESSERACT BF fekete számítógép ház -9 100 Ft
Összerakással együtt: - 160,528 Ft
[/list]

Aztán persze később lehet bővíteni egy jobb procival még több Ram, SSD, Stb... Ez egy jó kiindulás és a játékok is szépen mennek majd rajta Fhd Magas beállításon.
0
0
0
0
danee23 avatar
Ahhoz hogy a "PC-Master Race" élményt maximalizáld, a VGA-d kell hogy a legdrágább komponens legyen a gépedben. Ez egy általános szabály, nem kell mindig szó szerint venni, nagyjából azt jelenti hogy megéri többet költeni a VGA-ra mint a procira. De ebben az esetben az i5nél nincs csak egy kicsit olcsóbb opció ami tényleg megéri, és ha már belefér akkor megéri azt megvenni, a 750 is vinni fog mindent, részletességet kell max lejebb tekerni. És az i5 egy nagyon jó alapot fog szolgálni arra ha mondjuk 2 év múlva veszel egy jobb VGA-t(akkor tudom ajánlani hogy vedd meg így, ha ez belefér távlati tervként). 😉
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
sarkozi11:
Azzal a VGA-val amit csuz-li írt Bitfenix Nova fekete (nem ablakos) 8 871 Ft, veszel még az orrába két Arctic F12-est (1 037 Ft/db) és összeszereléssel 160 111 Ft-ban állt meg (persze erre még szállítás jön, szóval olyan 165-el számolj).
[LINK]

DX11 alatt néztem összehasonlítót R7 370 2 vs 4 gb-al, és kb. volt két játék ahol 1-2 FPS-el magasabb értéket produkált a 4 gb-os... ennyi a különbség, szerintem a plus 8 ezer forint nem éri meg, gyenge az a GPU hogy kihajtsa a plus 2 GB VRAM-ot. DX12 alatt lehet hogy más a helyzet...

De GTX 750Ti-nél mindenképp jobb, ez már a 950 szintjén van. A szakik meg netto baromságot mondtak neked a túl erős processzorral. Arra gondolhattak hogy a 750Ti már 100%-on fog pörögni, a CPU meg nem... és ez miért baj?
0
0
0
0
csuz-li avatar
sarkozi11: olyan nincs, hogy túl erős a proci, csak olyan, hogy túl gyenge. Persze jelenleg felesleges, de gondolom idővel tennél bele másig VGA-t, akkor meg ugye kelleni fog az az erősebb processzor. A 750Ti-vel nem is az a baj, hogy túl erős hozzá a processzor (még leírni is fáj...), hanem, hogy elég régi konstrukció. A maga idejében tökéletes választás volt, de ma már nem. Amit javasolnék kis kompromisszummal, hogy a Bronson által javasolt helyett ezt nézd meg: [LINK]
Nekem az előző kártyám egy r9 270 2GB volt és minden magas beállításokkal ment vele FHD felbontáson. Néha, kicsit kevés volt a 2GB RAM neki, gondolom ezért javasolta Bronson is a 4 GB-os változatot. Viszont azért ezzel is jól el leszel és ez modernebb architeltúra DX 12 támogatással, ami azért nem rossz dolog. Így megspóróltál 8 e Ft-ot, ami meg már a célhoz jóval közelebb van.
0
0
0
0
sarkozi11 avatar
Sziasztok! 😀
Ismét szeretném a segítségeteket kérni, ugye írtam, hogy a keretem 160 viszont gépházzal együtt és valószínűleg a pcx-ről rendelném így még összeszerelés egy 5ös lenne szóval amit Bronson rakott össze így jönnék ki 170re pcxen, ami nem is lenne akkora baj csak még a géphez kellene vennem monitort is és a többit. Így szeretnék egy kicsit olcsóbb megoldást úgy, hogy gépházzal és összeszereléssel lenne meg az a 160.

Mert amit én leírtam "lehetséges konfigurációnak" abból a procin kívül mindent megváltoztattam Bronsonéra, viszont a videókártya ami úgymond túl drága lenne és emiatt ütném meg a 160as keretemet.

vagyis így nézne ki:Gigabyte BM85 D3H
i5 4460
crucial b. sport XT 2x4GB ddr3 1600mhz
wd 1 TB 64MB
Fsp 400w hexa
és ugye kellene egy VGA és a gépház, mert én úgy tudom az GTX750 is jó VGA csak "állítólag" túl erős a procim hozzá, mert gondoltam környékbeli számtechboltban rakatom össze és írtam nekik ők írták ezt hogy túl erős, viszont SOKKAL drágábbak az alkatrészek mint a neten.
Bocsi a litániáért csak tényleg szeretnék már egy 100%ig biztos konfigot, hogy meg is rendelhessem!
Köszi előre is! 😀
0
0
0
0
danee23 avatar
Bronsoné jobb. És inkább WD mint seagate.
0
0
0
0
Bronson avatar
160-ból én így raknám össze

[LINK]
0
0
0
0
Drassler avatar
@sarkozi11, persze hogy jó! 😀
0
0
0
0
sarkozi11 avatar
Alap: Asus H81M-PLUS
proci: Intel Core i5 4460
Ram: Kingston 8GB DDR3 1600mhz HyperX Fury
VGA: Asus GTX750 Ti 2GB DDR5
merevlemez: Seagate 1TB SATA 32 MB
táp: Aerocool 450W

Srácok ez a gép jónak számít? Nem értek hozzá annyira, de megpróbálkoztam vele és a keretem is felvittem 160ra.
Vessetek rá egy pillantást légyszi és írjatok, köszönöm!
0
0
0
0
Bronson avatar
Ha maradtak volna annál a megoldásnál, nem is köpködné senki 😊
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Anno mikor még nem volt a Codegen közutálat tárgya, gyártották FSP béllel is.
0
0
0
0
csuz-li avatar
zsoltdeak17: Igen. Írtam is, hogy nem ismerem a tápot, csak a neve, valahogy nem túl bizalomgerjesztő. Az alaplapot viszont tartom, hogy necces. Hűtő tényleg felesleges, bár nagyon jó, de az árát - ahogy írod is - ráköltve az alaplapra máris kihúztuk a méregfogát a dolognak.
0
0
0
0
Bronson avatar
jó az táp, majdhogynem jobb mint a hexa, bár még mindig nem vagyok kibékülve a nevével 😆 ... viszont az alaplap tényleg totál fapad. nyilván az volt a célja hogy a jövőben lehessen bővíteni, de ennyiből szerintem nem éri meg erre áldozni. az én konfigom tuningolható bőven, az az athlon meg bírja rendesen, szóval nem lenne semmiféle hátránya az i3-al szemben.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Nem feltétlen kell proci hűtőt venni, azt az 5 ezret hozzá lehet rakni a lap árához aztán venni valami B85-ös deszkát. Nekem is csak egy olcsó H61 chipsetes lapom van, semmi extra de célnak megfelel.
Magyarországon nem nagyon ismert a Super Flower márka, de igazából (nagyrészt) nagyon jó minőségű tápokat gyártanak. Nem hiába van rá azért 5 év garancia.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hát nem tudom utóbbiban eléggé necces az alaplap, meg a tápot sem ismerem.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Én így raknám össze.

https://i.imgur.com/FGbtJIZ.jpg
Összesen: 140,467 Ft
0
0
0
0
sarkozi11 avatar
Bronson: Nagyon szépen köszönöm!
0
0
0
0
Bronson avatar
140ből én mindenképp amd felé mennék! ez tuningolható is, és semmi gondod nem lesz vele a modern játékokkal!

[LINK]
0
0
0
0
sarkozi11 avatar
Sziasztok. 140 ezerért szeretnék pc-t összerakatni, ami a mostani játékokat viszi, viszont nem kell, hogy mindent a legmagasabbon vigyen. Elég olyan 40-50 fps-ig vigye, akár közepes beállításokon. A nagy dilemma, hogy még AMD vagy Intel processzorok játszanak-e, mivel több évre terveznék gépet. Ha valaki tud megbízható oldalt, ahol össze lehet rakatni és megrendelni, annak a válaszát is szívesen fogadom! Köszi. 😀
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
Idén jön az AMD Polaris, és az NV Pascal. Ha csak jövőre veszel VGA-t én ezen nem törném a fejem, lehet addigra már nem is gyártják ezeket, akkor meg csak használtan tudsz ilyet venni, biztos nem ennyibe kerülnek majd. Vagy veszel GTX 1060-ast vagy R9 480-at, majd kiderül mennyibe kerülnek.
0
0
0
0
csuz-li avatar
odinwraith: Szerintem a 380 jobb, mint a 960. Az xfx-el van gondom...
0
0
0
0
Bronson avatar
az az 500-as evga nem rossz táp, kb hexa szintű, szóval nem a top, nyilván, de korrekt. jövőre veszel bele vga-t... kicsit messze van az még.
0
0
0
0
csuz-li avatar
odinwraith: XFX r9 380 ne menjen bele, hanem inkább gigabyte, vagy MSI vagy Sapphire... Tápban sem vagyok biztos. Egy 550w-os nem ártana, de nem ismerem az EVGA-t, szóval ezt talán más jobban tudja.
0
0
0
0
Puffin avatar
A ddr3-as memória nem jó abba a lapba.
0
0
0
0
no avatar
Igen, tervben van a hűtő is, valamint egy SSD is. Viszont egyben akarom majd megvenni az egészet, így remélem nyár elejéig még ezeknek is megy egy kicsit lejjebb az áruk.
0
0
0
0
Bronson avatar
teljesen oké! még annyi hogy egy jobb hűtő el fog kélni, mert vétek lenne nem tuningolni ezt a procit, hogy elég legyen a vga-hoz! ahhoz meg a gyári kevés lesz!
0
0
0
0
no avatar
Halihó!

Volt egy elindulási alapom, de azon szépen változgattam, és most így nézne ki a konfigom. (HDD marad a régiből). Szerintetek így rendben van?

[LINK]
0
0
0
0
Twist avatar
Köszönöm a segítséget, így már van egy jó kiindulási alapom merre kezdjek bele.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció