Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
mosomedve avatar
mcmesz2 írta:
Hello!

Az én kérdésem inkább a hol, mintsem a milyen. Szóval hallott már valaki a [LINK]-ról? Megbízható a cég? mMrt olvastam olyat h nem nagyon ismerik a határidő szót és őszintén megmondva eddigi érdeklődéseimet elég hanyagul kezelték ott... Valakinek info?
Mindenképpen laptopot akarsz? Mert csak azt látok ott. Egyet biztosan tudok ajánlani az pedig a www.pcx.hu
0
0
0
0
no avatar
Hello!

Az én kérdésem inkább a hol, mintsem a milyen. Szóval hallott már valaki a [LINK]-ról? Megbízható a cég? mMrt olvastam olyat h nem nagyon ismerik a határidő szót és őszintén megmondva eddigi érdeklődéseimet elég hanyagul kezelték ott... Valakinek info?
0
0
0
0
mosomedve avatar
Ezt érdemes így összerakni? AMD Phenom II X4 810 Dobozos proci, Asrock M3A785GM-LE/128M alaplap, Gigabyte HD5750 1GB (R575D5-1GD, Apacer Aeolus 2x1GB DDR3 1600MHz KIT(egyáltalán mennyit számít az aktiv ventilátoros hűtés?), HKC USP-5550 550W táp, Sea-Max 250GB 8MB SATA2 STM3250318AS, Gigabyte Luxo M1004 ház.
Légyszi írjatok, hogy mit cserélnétek le, mert nem sokára elkezdem összevenni a dolgokat és ha már ráköltök X összeget ne vegyek hülyeséget😕
0
0
0
0
akinho94 avatar
jumbo írta:
részemről téma lezárva

Egyet értek. 😎
0
0
0
0
jumbo avatar
részemről téma lezárva
0
0
0
0
akinho94 avatar
jumbo írta:
akinho94 írta:
jumbo írta:
akinho94 írta:
😃 na szóval én konfigom (AMD AthlonII X4 620 @2,6GHz !!! @1,15V; 2GB RAM; Ati HD4830!!! 575/900) szóval alapon a konfig semmi tuninggal (FullHD+8xMSAA+Full High settings) menüben 54FPS játék közben Fraps-el nézve 42FPS. És hát valljuk be a Te vidikarid meg a +2GB Ramod a 3,4GHz-re húzott prociddal azért eléggé oda ver(ne) az enyémnek. De nekem ezt az értéket 60-70% prociterheltség mellett hozta mind a 4 mag használva volt. Loggoltam. Szóval innentől kezdve szerintem eldőlt, hogy a DiRT2 használja-e a 4 magot.

szerk.: meg még annyi, hogyha az én (4 magos) gépem után átülök tesómékhoz egy 2 magos géphez idegbeteg leszek. Egyszerüen idegesít, hogy lassú. Ablakok fagynak ide oda szóval én biztos, hogy 4 magosat vennék és azért is ajánlom mert nekem is van és Win7el kombinálva helyből élvezetesebb gépezni. például játék közben nyomsz egy Alt+TAB-ot amire én visszalépek a 4 magosommal Te még ki sem léptél (na jó ez azért így túlzás) Szóval a 4 magosok ideje elérkezett és ezt most az AMD-nél lehet megvenni a legolcsóbban. Akárkinek akármennyire is fáj...

1.ha jól megnézed a 3 képet,láthatod hogy nálam a játék 78% ot használ a 2 prociból....
2.egy 4 magos gép után ne ülj le egy E3300 as gép elé....😉 vagy ne várj csodát......

Látom és? 😃 Na de akkor vessük össze:

AthlonII X4 620 22k
HD4830 25k
össz.:47k

E8400 36k
HD4890 43k
össz.:79k

Ugyanolyan beállítások. A tied húzva volt az enyém nem. (+neked 2GB RAM) 5 FPS különbség. Az enyém jóval olcsóbb, kevesebbet fogyaszt. És még bőven van benne tartalék. Szóval jó az a 4mag 😉

2. Nem várok csodát (és nem e3300 😃😉 csak nagyon is érezhető..

Azt az egyet igencsak elfelejtetted,hogy amíg te, max 1280x1024 es felbontáson játszol a "vmi szar 17" CRT" //ez van a monitorodhoz írva a gépednél/,/Frapsal mérve/ 42fps en,addig nekem a 60fps es értékem FullHD-ben van.......Frapsal mérve
És ez itt a lényeg.😉

Félre értések elkerülése végett. Igen tényleg egy szar CRT-m van. De írtam, hogy ugyanolyan beállítások mellett és ez hogyan valósulhatna meg??
Szüleim szobájában ott a FullHD LCD TV rajta a HDMI ezt szépen összetoljuk és voilá DiRT2 FUll HD.
Azért annyira nem vagyok hülye, hogy egy FullHDs FPSt hasonlítgassak össze egy 1280x1024essel.
0
0
0
0
jumbo avatar
akinho94 írta:
jumbo írta:
akinho94 írta:
😃 na szóval én konfigom (AMD AthlonII X4 620 @2,6GHz !!! @1,15V; 2GB RAM; Ati HD4830!!! 575/900) szóval alapon a konfig semmi tuninggal (FullHD+8xMSAA+Full High settings) menüben 54FPS játék közben Fraps-el nézve 42FPS. És hát valljuk be a Te vidikarid meg a +2GB Ramod a 3,4GHz-re húzott prociddal azért eléggé oda ver(ne) az enyémnek. De nekem ezt az értéket 60-70% prociterheltség mellett hozta mind a 4 mag használva volt. Loggoltam. Szóval innentől kezdve szerintem eldőlt, hogy a DiRT2 használja-e a 4 magot.

szerk.: meg még annyi, hogyha az én (4 magos) gépem után átülök tesómékhoz egy 2 magos géphez idegbeteg leszek. Egyszerüen idegesít, hogy lassú. Ablakok fagynak ide oda szóval én biztos, hogy 4 magosat vennék és azért is ajánlom mert nekem is van és Win7el kombinálva helyből élvezetesebb gépezni. például játék közben nyomsz egy Alt+TAB-ot amire én visszalépek a 4 magosommal Te még ki sem léptél (na jó ez azért így túlzás) Szóval a 4 magosok ideje elérkezett és ezt most az AMD-nél lehet megvenni a legolcsóbban. Akárkinek akármennyire is fáj...

1.ha jól megnézed a 3 képet,láthatod hogy nálam a játék 78% ot használ a 2 prociból....
2.egy 4 magos gép után ne ülj le egy E3300 as gép elé....😉 vagy ne várj csodát......

AthlonII X4 620 22k
HD4830 25k

E8400 36k
HD4890 43k

Ugyanolyan beállítások. A tied húzva volt az enyém nem. (+neked 2GB RAM) 5 FPS különbség. Az enyém jóval olcsóbb, kevesebbet fogyaszt. És még bőven van benne tartalék. Szóval jó az a 4mag 😉

Azt az egyet igencsak elfelejtetted,hogy amíg te, max 1280x1024 es felbontáson játszol a "vmi szar 17" CRT" //ez van a monitorodhoz írva a gépednél/,/Frapsal mérve/ 42fps en,addig nekem a 60fps es értékem FullHD-ben van.......Frapsal mérve
És ez itt a lényeg.😉
0
0
0
0
akinho94 avatar
jumbo írta:
akinho94 írta:

AthlonII X4 620 22k
HD4830 25k

E8400 36k
HD4890 43k

0
0
0
0
mosomedve avatar
Sziasztok, szeretnék egy új gépet venni olyan 130.000-150.000 ig persze monitor nélkül. Ha valaki küldene pár teljes konfigurációt azt megköszönném. Amd felé hajlok és nem kell puccos ház csak célnak megfelelő. Amint az leesett már, annyira nem értek hozza h csak úgy kivállasszak és összerakjak egy teljes konfigurációt. Ebbe a keretbe viszont mehet a legjobb, persze ami bele fér árban😕. Szóval előre is köszi a tippeket, és bár ide tartozik a téma de ha valaki pm be küldi hát örülni fogok neki😃(ám ide is tegyétek ki mindenképp😀😉
0
0
0
0
jumbo avatar
akinho94 írta:

0
0
0
0
akinho94 avatar

0
0
0
0
jumbo avatar
sagesz93 írta:
jumbo írta:
hedzsooo írta:
Uj jatekoknal jol jon a 4magos proci (ld.: pl. a DIRT2)
es a 4Gb RAM is kell hamarosan (ld.: pl. az Assasin C. 2 ajanlottja 3Gb), plane ha nem XP-et hasznalsz, hanem Vista-t/W7-etet, ja es ajanlott a 64-bites rendszerrel valo megbaratkozas is, mert csak az kezel hamarosan majd elegendo RAM-ot az uj jatekoknak, ez persze csak az en velemenyem. 😉

4 mag??Dirt2??
akkor most mutatok valamit.Ugye messze a legnagyobb a gépigénye a Dirt2 nek.....
Ezek az alapbeállítások:
[LINK]
[LINK]
[LINK]
tessék,és a játék közben még ugye szaladtak azok amikről kép van,és persze azon kívül utorrent,AVG,/ami közismerten rendszerigényü/.....

Még mielőtt valaki belekötne,hogy 2 féle proci MHz van a képen.........Csak a CPU-Z ismeri fel hogy a szorzó vissza van véve Win7 64 biten!!
Szóval akkor mihez kell 4 mag??

gta 4-hez kell!! 😀 azért játék közben jobban izzad a gép. Menüben több az fps. De a dirt 2 szerintem egy nagyon jól optimalizált game lett.
gyenesmartin: [LINK]
mint ahogy itt látod, a lap viszi az e6300-t.

A menüben nem több az FPS!!!!!ezt készpénznek veheted!!!játék közben is 60FPS-em van,csak a fraps nem rakja bele fotonál pedig csináltam olyant is!Az izzasztásról pedig a 3 kép árulkodik.Az játék közben készült.úgy hogy a FullHD játszottam a 42" oson meg fotoztam az értékeket.
GTA 4??? érdekes mert nálam az 100%-100% ot mutat pedig nincs 4 magom!
A Dirt2 nél meg 100%-87%
0
0
0
0
sagesz93 avatar
jumbo írta:
hedzsooo írta:
es a 4Gb RAM is kell hamarosan (ld.: pl. az Assasin C. 2 ajanlottja 3Gb), plane ha nem XP-et hasznalsz, hanem Vista-t/W7-etet, ja es ajanlott a 64-bites rendszerrel valo megbaratkozas is, mert csak az kezel hamarosan majd elegendo RAM-ot az uj jatekoknak, ez persze csak az en velemenyem. 😉

4 mag??Dirt2??
akkor most mutatok valamit.Ugye messze a legnagyobb a gépigénye a Dirt2 nek.....
Ezek az alapbeállítások:
[LINK]
[LINK]
[LINK]
tessék,és a játék közben még ugye szaladtak azok amikről kép van,és persze azon kívül utorrent,AVG,/ami közismerten rendszerigényü/.....

Még mielőtt valaki belekötne,hogy 2 féle proci MHz van a képen.........Csak a CPU-Z ismeri fel hogy a szorzó vissza van véve Win7 64 biten!!

gta 4-hez kell!! 😀 azért játék közben jobban izzad a gép. Menüben több az fps. De a dirt 2 szerintem egy nagyon jól optimalizált game lett.
gyenesmartin: [LINK]
mint ahogy itt látod, a lap viszi az e6300-t.
jaj, most jut eszembe erre van egy jó tesztem: [LINK]
gta 4 fps bench is egy nagy gagyi, pont úgy ahogy a game van optimalizálva 😀 De 4magon láthatóan jobban fut mint 2-n, bár a bench nem ezt igazolja, de már láttam élőben is 2/4 magon.
0
0
0
0
jumbo avatar
gyenesmartin írta:
akkor az intel pentium dual core e6300 2.8ghz biztos belemegy ebbe az alaplapba?Gigabyte ga vm900m v2.Mert lehet jövőhéten meglesz.

ez egy 775-ös lap és a proci is😉
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
akkor az intel pentium dual core e6300 2.8ghz biztos belemegy ebbe az alaplapba?Gigabyte ga vm900m v2.Mert lehet jövőhéten meglesz.
0
0
0
0
jumbo avatar
hedzsooo írta:

4 mag??Dirt2??
Ezek az alapbeállítások:
[LINK]
[LINK]
[LINK]

0
0
0
0
akinho94 avatar
hedzsooo írta:

Pontosan. Mivel a 32bit-es rendszerek csak 4096MB memóriát tudnak megcímezni ezért nem fogják tudni használni a 4GB ramokat mivel ebböl a 4096ból lejön pl. 512MB videókártya, cachek innen-onnan. és máris kevesebb mint 3,5GBunk lesz. Win7 pedig rohadt jó 😃
Egy példa: most épp PES10el játszol full.grafon ugyh a videokártyám IDLE!! profilba van kapcsolva (130/200 @0,896V) a proci pedig fix 2600MHz @1,15V 4mag. És mindegyik mag legalább 50% terheléssel dolgozik.
0
0
0
0
no avatar
Engem meg győztetek az AMDről😀
Megfogadom a tanácsodat akinho94
ASROCK M3A790GXH/128AMD és
AMD Phenom II 955 3.20Ghz AM3 BOX Black Edition
lesz. Még a ?videokártya? a kérdéses. 26.án majd kiderül😃
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
0
0
0
0
akinho94 avatar
Akkor külted mikor én irtam 😃
0
0
0
0
sagesz93 avatar
akinho94 írta:
jumbo írta:
akinho94 írta:
E8400 két magos szóval rohadtul nem tesz túl semmi féle 4 magoson 😃
Az egész rendszer úgy ahogy van.. (na jó nem) Mindenképpen Intel? Mert ha igen akkor csak és kizárólag Q9xxx annál lejebb nem érdemes LGA775-t venni mert később nem tudod fejleszteni. Ennyi pénzért frankó 4 magos AMD rendszert kapsz. A táp helyett meg valami normálisat válassz a TT-k se rosszak de még mindig nem az a minőség. FSP, Corsair, Enermax

mi bajod van a rendszerrel amit összeállított,azon kivül hogy nem fog menni????
/Az alaplap DDR2 est támogat,itt pedig DDR3-ast venne az illető/Asus P5P43TD DDR3-as lap/
Te itt valamit igen félrebeszélsz!!!Ha Q9xxx-et vesz,akkor nem tudja fejleszteni a procit.Ha marad az E8400-nál akkor még tudd venni Q procit bele ha már kevés lesz neki a 8400-as!!!!
De mikor lesz az???A mai játékok is ritkán használnak 2 magot,akkor meg minek a 4 mag???
A 4 mag annak jó aki sokat convertál,filmetszerkeszt meg ilyenek,mert oda tényleg kell,de a mai játékokhoz bőven elég egy 2 magos rendszer!!!
De ha az én véleményemet kérdezi Helper,akkor én egy "1156 os készletet" vennék.VGA-ban pedig megvárnám az 5830 est/Jan25/Ha csak 2GB ramot veszel bele egyenlőre akkor bent tudsz maradni a keretben/persze kérdés a vga ára/😉 Ramot pedig bármikor tudsz venni ha kevés már...... de egyenlőre elég a legtöbb játéknak a 2 giga😉

Na már megint... 😆
Szóval abban igazad van, hogy nem is működne 😃 nem néztem a foglalatot bocsi de gondoltam ez alap. Na de innentől.. Én az LGA775re gondoltam, hogy nem tudja fejleszteni nem a 8400ra Mi nem használja ki a 2 magot?? LoL Te mikkel játszol? 😆 Sőt már minden újabb (2006< ) kihasználja a 4 magot is hanem is 100%ban a játék, de a háttérben futó kismillió dolog igen, ezáltal a játékra több erő jut. Na szóval hosszútávra mindenképpen 4 magos kell. Na ha most megveszi 36k-ért ezt a 8400at (akkor lesz egy kifutó foglalatos 2 magos procija marha drágán) 😃 😆 akkor később (mivel tegnap jelentette be az Intel, hogy jönnek az UTOLSÓ LGA775-s procik) mire fejleszt?? Esetleg valami használt 4 magos Q9xxx-re. Amikorra már régen itt van AMDből a 6 magos Thuban. De igen egyetértek ha Intel, akkor Lga1156 (ami megint csak kihaló platform nem sok újítás lesz de azért jobb mint az lga775, intelék csak az i7et viszik tovább ami rohadt drága) Ja de pl. AMDs rendszer
AMD Phenom II 955 3.20Ghz AM3 BOX Black Edition ez 4 magos könnyen tuningolható (BE) 6MB L3 Cache (játékoknál előny) és bőven elég mindenre. ~36k.
ASROCK M3A790GXH/128M alaplap ~22k de ebben menni fog a 6 magos ami szerintem elég jó fejleszthetőségi alternativa. Ebben van integrált videókártya amivel ki tudsz húzni egy kis időt és igen akkor vehetnél pl. egy 5830at. Na csak ennyi..

igy van, épp ezt mondtam 1hsz-el feljebb 😀
0
0
0
0
akinho94 avatar
jumbo írta:
akinho94 írta:
Az egész rendszer úgy ahogy van.. (na jó nem) Mindenképpen Intel? Mert ha igen akkor csak és kizárólag Q9xxx annál lejebb nem érdemes LGA775-t venni mert később nem tudod fejleszteni. Ennyi pénzért frankó 4 magos AMD rendszert kapsz. A táp helyett meg valami normálisat válassz a TT-k se rosszak de még mindig nem az a minőség. FSP, Corsair, Enermax

/Az alaplap DDR2 est támogat,itt pedig DDR3-ast venne az illető/Asus P5P43TD DDR3-as lap/
Te itt valamit igen félrebeszélsz!!!Ha Q9xxx-et vesz,akkor nem tudja fejleszteni a procit.Ha marad az E8400-nál akkor még tudd venni Q procit bele ha már kevés lesz neki a 8400-as!!!!
De mikor lesz az???A mai játékok is ritkán használnak 2 magot,akkor meg minek a 4 mag???
A 4 mag annak jó aki sokat convertál,filmetszerkeszt meg ilyenek,mert oda tényleg kell,de a mai játékokhoz bőven elég egy 2 magos rendszer!!!
De ha az én véleményemet kérdezi Helper,akkor én egy "1156 os készletet" vennék.VGA-ban pedig megvárnám az 5830 est/Jan25/Ha csak 2GB ramot veszel bele egyenlőre akkor bent tudsz maradni a keretben/persze kérdés a vga ára/😉 Ramot pedig bármikor tudsz venni ha kevés már...... de egyenlőre elég a legtöbb játéknak a 2 giga😉

Na már megint... 😆
Szóval abban igazad van, hogy nem is működne 😃 nem néztem a foglalatot bocsi de gondoltam ez alap. Na de innentől.. Én az LGA775re gondoltam, hogy nem tudja fejleszteni nem a 8400ra Mi nem használja ki a 2 magot?? LoL Te mikkel játszol? 😆 Sőt már minden újabb (2006< ) kihasználja a 4 magot is hanem is 100%ban a játék, de a háttérben futó kismillió dolog igen, ezáltal a játékra több erő jut. Na szóval hosszútávra mindenképpen 4 magos kell. Na ha most megveszi 36k-ért ezt a 8400at (akkor lesz egy kifutó foglalatos 2 magos procija marha drágán) 😃 😆 akkor később (mivel tegnap jelentette be az Intel, hogy jönnek az UTOLSÓ LGA775-s procik) mire fejleszt?? Esetleg valami használt 4 magos Q9xxx-re. Amikorra már régen itt van AMDből a 6 magos Thuban. De igen egyetértek ha Intel, akkor Lga1156 (ami megint csak kihaló platform nem sok újítás lesz de azért jobb mint az lga775, intelék csak az i7et viszik tovább ami rohadt drága) Ja de pl. AMDs rendszer
AMD Phenom II 955 3.20Ghz AM3 BOX Black Edition ez 4 magos könnyen tuningolható (BE) 6MB L3 Cache (játékoknál előny) és bőven elég mindenre. ~36k.
ASROCK M3A790GXH/128M alaplap ~22k de ebben menni fog a 6 magos ami szerintem elég jó fejleszthetőségi alternativa. Ebben van integrált videókártya amivel ki tudsz húzni egy kis időt és igen akkor vehetnél pl. egy 5830at. Na csak ennyi..
0
0
0
0
sagesz93 avatar
jumbo írta:
akinho94 írta:

Jó az úgy, csak nem éri meg szvsz. Ha vesz egy amd phenom II-t, sokkal jobb árakkal találkozik,(talán az alaplapoknáál is.) és késöbbiekben is jól jár, 4mag mindenképp jól fog jönni majd(most is pl: gta4, reméljük lesz hasonló játék még erre az engine-re), és akkor nem kell vennie újból procit.
off: jumbo alaplapos topikba olvastad a válaszom?
0
0
0
0
jumbo avatar
akinho94 írta:

0
0
0
0
no avatar
Értem😀 Tudnál ajánlani kb ugyan ebbe az árkategóriába tartozó AMD procit és alaplapot hozzá? /Természetesen lehet olcsóbb😃/
0
0
0
0
akinho94 avatar
0
0
0
0
no avatar
Kmisi99 írta:
akinho94 írta:
pakai93 írta:
Helper írta:
Sziasztok! 150.000Ft körül szeretnék venni egy gépet játékra. Ennek az árát az
Alaplap
Processzor
Hűtőventilátor
Memória
Merevlemez
Videokártya
Ház
....Táp tegye ki.
Vannak ötleteim már. PCXre is ellátogattam. De annyira azért nem vagyok otthon benne, ezért a ti segítségeteket kérném😀

nahm én összedobtam neked egy nagyon bika gépet... 😃 ime:
ALAPLAP: ASUS M4A77TD PRO 23.676Ft
PROCESSZOR: AMD Phenom II 550 3.10Ghz AM3 BOX 20.850Ft
MEMÓRIA: KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1600Mhz CL9 KIT 29.200Ft
VIDEÓKÁRTYA: SAPPHIRE HD4870 1GB GDDR5 VAPOR-X PCIE 43.978Ft
MEREVLEMEZ: SAMSUNG 320GB 7200rpm 16MB 10.313Ft
HÁZ: 😆L Happy-5B plexi oldalas fekete 4.925Ft
PROCESSZOR HŰTŐ: COOLERMASTER Hyper TX3 RR-910-HTX3-GP 4.787Ft
TÁPEGYSÉG: GIGABYTE Superb 550W 12.813Ft

Végösszeg: 150.540 Ft ( 120.432 Ft + áfa )
sztem alig léptem túl a keretet és egy nagyon ütős cuccot raktam össze 😃 😆
remélem tetszik 😃 😆

Na megint én leszek a rossz...
Alaplap túl drága ehhez a konfighoz inkább olcsóbb Gigát vagy AsRockot néznék. Proci erős bár 2 magos esetleg ha szerencséd van feloldhatod mind a 4et de inkább akkor 2k-ért drágábban egy 620as 4magos Athlont vennék. Memória ok. A videókártya nem ér annyit főleg mert csak Dx10.1-es. Inkább Egy Dx11-es HD5770-et vegyél. Winchester min. 500GB sztem. És lehetőleg Samsung F3 (gyors, halk). Hűtő király. Ház mind1. Táp nem okés mivel 12V-os ágon alig ad le többet mint a SuperB460. Az az 550W csak dísz, helyette FSP, Corsair (inkább alsótápos házba) FSP-ből egy 400as bőven elég lesz.

Félig igen és félig pedig ne mértek veled egyet ha olcsóbban van normális márkából asus vagy gigabyte ddr3 mas lap inkább azt vedd a procival egyet értek akinho94 el videó kártyában viszont ne mert a 4870 jobb és olcsóbb mint a 5770 a dx11 pedig nem ér annyit ráadásul alig támogatja vagy 1-2 játék és még a 4870 en ott a vapor x hűtés amivel még többet ki lehet belőle hozni. a hdd ben egyet értek de ajánlom még a western digitalt nagyon jó teljesítményű megbízható márka. A tápokban annyira nem vagyok otthon de ajánlom a corsairt amiből egy 450w os már elég lenne lehet hogy még egy 400 is az fsp tápból meg az 500w os nem olyan drága szerintem inkább akkor már azt szerintem de nem vagyok biztos ebben.

Köszi,hogy válaszoltatok rá!😀 Sokan mondták hogy az e8400 annak ellenére,hogy 2 magos, túl tesz a 4magosokon. Ez még mindig így van?😃

Íme lenne nekem is egy összeállításom. Kérlek benneteket, hogy nyugodtan írjátok le, mit miért mire cserélnétek😀

Processzor: Intel Core 2 Duo E8400 3Ghz LGA775 Processzor -36.000Ft
Videokártya: Sapphire Radeon HD4890 VAPOR-X 1GB 256bit DDR5 PCI-E-46.000Ft
Merevlemez: Samsung 1TB 32MB 7200rpm SATA2-20.000Ft
Memoriakártya: KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1600Mhz CL9 KIT-29.000Ft
Táp: Corsair CMPSU-400CX-13.000Ft
Hűtőventilátor: Cooler Master Hyper TX3-4.400Ft
Alaplap: MSI P45T-C51-19.000
Gépház: 😆L Happy-5B plexi oldalas Black-4500Ft

Össz: 170.000 Igaz, kissé túl léptem.
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
soknak találtam a 18 ezret, de szerintem ez lessz mert tényleg jó kis lap
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ez miért meglepő? Már egy éve is hozzá lehet jutni ennyiért olyan alaplaphoz ami támogatja a quadot. Sőt kb egy éve még ilyesmit akartam venni.
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
oké köszönöm😃
de tényleg 18 ezer? 😞
még átgondolom
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
az intel 775 ös alaplapok nagy része ddr2 es szóval ez nem probléma
[LINK]
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
Segítség kéne! Q9550 hez kéne alaplap (ha lehet DDR 2 eset 😜 nem akarok új ramot is venni)
0
0
0
0
azbizony avatar
Ez a teszt tetszik😃 Elég jó az I3 sztem.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
gyenesmartin írta:
Ja akkor én ígymondom.Amikor bent vollt a szervízbe a gép 1 hónapig akkor max 800ft-al lett olcsóbb a villanyszámlánk.
Na mindegy feleslegesen veszekedünk mert mindkettőnknek igazunk van.Olyan mint az intel vs amd versenyzés.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
azbizony írta:
Helló, Én a közeljövőben procit akarok venni és láttam hogy van intel I3 is. Valakinek van tapasztalata ilyen procival?? Megérné olyat venni? Kb 1 árba van a sima quad core procikkal, szerintetek jó?

Szerintem nem olyan rossz erősebb mint a legerősebb 2 magos intel és a 4 magos amd phenomokkal versenyzik
[LINK]

Amúgy nem tudom mi lehet sok embernek olyan fontos hogy kicsikt kevesebbet fogyasszon a gép az én gépem meg napi 10-15 órát és kb havi 4000ftba a kerül szerintem ez nem olyan rettentően sok
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Ja akkor én ígymondom.Amikor bent vollt a szervízbe a gép 1 hónapig akkor max 800ft-al lett olcsóbb a villanyszámlánk.
0
0
0
0
sagesz93 avatar
gyenesmartin írta:
nem mindegy?Az erősítőm fogyaszt mellette még legalább 800w-ot.Szerinted észerevennénk a villanyszámlán, ha egy kicsit kevesebb lenne?Különben is ha egy noname vagy egy corsair 0%-os terhelést kap akkor leég.Igaz a corsair kibírna kb 2órát terhelés nélkül.

alapjáratra gondoltam. És ezt nagy átlagra értettem, nem rád, valakinek számít az, hogy mennyit eszik a gép.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
nem mindegy?Az erősítőm fogyaszt mellette még legalább 800w-ot.Szerinted észerevennénk a villanyszámlán, ha egy kicsit kevesebb lenne?Különben is ha egy noname vagy egy corsair 0%-os terhelést kap akkor leég.Igaz a corsair kibírna kb 2órát terhelés nélkül.
0
0
0
0
sagesz93 avatar
gyenesmartin írta:
Az a lényeg, hogy ha nincs megterhelve teljesen(nekem megvan)akkor mindegy, hogy noname vagy márkás.Nekem ez a véleményem.Tehát ha egy 400w-os táp elbír egy 9600-9800gt-amikor 90watton felül fogyasztanak akkor miért ne bírna el egy 500w-os egy hd 5770-eset ami 100w-ot fogyaszt.A feszingadozás nálam ki van zárva lehet, hogy ezért nem ég le?Én ezt már télleg nemértem.Az eggyik ismerősömnek jóval gyengébb gépe van az enyémtől, de minden héten a szervízben van a táp miatt pedig már rakott bele chieftec tápot is.Ez 2 hétig bírta neki.

nem mindegy, mivel a hatásfoka nagyon gyenge a noname tápoknak. És ez növeli a villanyszámlát, elég jelentősen, 0 terhelésnél is.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Ha ez igaz nem nagyon éri meg[LINK] mivel 2 magos.
0
0
0
0
azbizony avatar
Helló, Én a közeljövőben procit akarok venni és láttam hogy van intel I3 is. Valakinek van tapasztalata ilyen procival?? Megérné olyat venni? Kb 1 árba van a sima quad core procikkal, szerintetek jó?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Az a lényeg, hogy ha nincs megterhelve teljesen(nekem megvan)akkor mindegy, hogy noname vagy márkás.Nekem ez a véleményem.Tehát ha egy 400w-os táp elbír egy 9600-9800gt-amikor 90watton felül fogyasztanak akkor miért ne bírna el egy 500w-os egy hd 5770-eset ami 100w-ot fogyaszt.A feszingadozás nálam ki van zárva lehet, hogy ezért nem ég le?Én ezt már télleg nemértem.Az eggyik ismerősömnek jóval gyengébb gépe van az enyémtől, de minden héten a szervízben van a táp miatt pedig már rakott bele chieftec tápot is.Ez 2 hétig bírta neki.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát igen legtöbbször az alaplapot rontják el nekem is félig egy másig alaplapomat meg teljesen kinyírt egy ócska táp. Azóta nem veszek noname et
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Kmisi99 írta:
Hát de nem azt az 1 tápot kell nézni hanem azt hogy 100 noname tápból 50 leég és kinyírja a gépet és 100 márkásból leég 10 és semmi nem lesz csak elromlik

rosszul írtad: 100márkásból 0 ég le, épp ezért van benne védelem, hogy lekapcsoljon a "leégés" elött.
gyenesmartin: azt nem kell magyarázni, attól is függ az hogy elvisz-e valamit, hogy miért ég le. túlfesz,feszingadozás, vagy nem bírja a gépet.
Túlfesznél szokta vinni a gép komponenseit(alaplapot legtöbbször), ha jól tudom.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát de nem azt az 1 tápot kell nézni hanem azt hogy 100 noname tápból 50 leég és kinyírja a gépet és 100 márkásból leég 10 és semmi nem lesz csak elromlik
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Najó akkor elmondom nekem, hogyvan.Van egy 400wattos noname tápom, azzal hajtom ki a húzott 9500gt-met és még van benne a processzor a vincseszter is.Még nemvollt vele bajom.Régebben vedtem egy 4850-eset amit már azóta eldtam, hogy legyen pénzem majd egy jobbra(hd4870/5770)De még a 4850-est is elbírta, de még vollt rajta egy 60w-os peltier modul is ami a processzort hűtötte.De még mindig semmi baja pedig noname vollt.Szóval én nekem semmi bajom nincs a noname-val.A mercury tápom leégett előtte játék közben, de akkor se történt semmi.Ezt mivel magyarázod?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
sagesz93 írta:
akinho94 írta:
gyenesmartin írta:
hát már, hogy a fenébe ne lenne elég annak a kártyának az 500w-os noname?Annyit fogyaszt mint egy 4850-es és annak elég a 450w-os noname.Tudom te már ha 4850-esed lenne akkor minimum 500w-os corsair tápot vennél.

😆 te nagyon kész vagy. Fogd mér fel, hogy itt nem a W-okról van szó. Hanem arról, hogy noname egy védelem nélküli áramzabáló gépre veszélyes ipari hulladékról. Én 500Wosat? 😆 Nincs egy hónapja, hogy megvettem a CX400am (15,5k volt igen) ami teljes védelemmel, 0 hanggal, 80%os hatásfokkal viszi a húzott 4 magost a húzott 4830al (ami fogyaszt annyit mint egy 4850) és ezt azért vettem mert jön bele még egy HDD + egy HD58xx videókártya. Szóval én nem vagyok teljesen hülye.. Sőt mondok neked valami újat. A régi konfigomat (AMD Athlon X2 5000+ @3,1GHz; Ati 4830 700/1000, 1HDD, 1ODD.) ezt egy noname 500W-os hajtotta valami proefinity nevű szar. Ami egyik nap nem akart bekapcsolni. Óriási szerencsém volt, hogy akkor ezt nem bekapcsolt állapotban játszotta el. Mert lehet, hogyha ráküldött volna x V-ot az alkatrészekre most nem biztos, hogy lenne miről írnom. Azt kicserélték, egy Gembird nevű "400" W-os szintén noname de ez már túlfeszültség védelemmel ellátott szarra. Az 10 perc játék után folyton kikapcsolt és akkor döntöttem el, hogy tápon márpedig nem szabad spórolni. Az a gép egyik alapja. De azért köszi az építő jellegű hozzászólásokat 😃
szerk.: És az az "500"W-os max. le tud adni 250 jó esetben 300W-ot valami iszonyú 50-60%os hatásfok mellett. Az én 400asom 80%-os hatásfok mellett 360W-ot tud leadni😉

így van😎

Egyet értek hiába hajtaná ki ha ki is hajtaná akkor is nem szabad gané tápot venni mert az mindentől fontosabb.
0
0
0
0
sagesz93 avatar
akinho94 írta:
gyenesmartin írta:
hát már, hogy a fenébe ne lenne elég annak a kártyának az 500w-os noname?Annyit fogyaszt mint egy 4850-es és annak elég a 450w-os noname.Tudom te már ha 4850-esed lenne akkor minimum 500w-os corsair tápot vennél.

😆 te nagyon kész vagy. Fogd mér fel, hogy itt nem a W-okról van szó. Hanem arról, hogy noname egy védelem nélküli áramzabáló gépre veszélyes ipari hulladékról. Én 500Wosat? 😆 Nincs egy hónapja, hogy megvettem a CX400am (15,5k volt igen) ami teljes védelemmel, 0 hanggal, 80%os hatásfokkal viszi a húzott 4 magost a húzott 4830al (ami fogyaszt annyit mint egy 4850) és ezt azért vettem mert jön bele még egy HDD + egy HD58xx videókártya. Szóval én nem vagyok teljesen hülye.. Sőt mondok neked valami újat. A régi konfigomat (AMD Athlon X2 5000+ @3,1GHz; Ati 4830 700/1000, 1HDD, 1ODD.) ezt egy noname 500W-os hajtotta valami proefinity nevű szar. Ami egyik nap nem akart bekapcsolni. Óriási szerencsém volt, hogy akkor ezt nem bekapcsolt állapotban játszotta el. Mert lehet, hogyha ráküldött volna x V-ot az alkatrészekre most nem biztos, hogy lenne miről írnom. Azt kicserélték, egy Gembird nevű "400" W-os szintén noname de ez már túlfeszültség védelemmel ellátott szarra. Az 10 perc játék után folyton kikapcsolt és akkor döntöttem el, hogy tápon márpedig nem szabad spórolni. Az a gép egyik alapja. De azért köszi az építő jellegű hozzászólásokat 😃
szerk.: És az az "500"W-os max. le tud adni 250 jó esetben 300W-ot valami iszonyú 50-60%os hatásfok mellett. Az én 400asom 80%-os hatásfok mellett 360W-ot tud leadni😉

így van😎
0
0
0
0
akinho94 avatar
gyenesmartin írta:

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció