Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
niteforce írta:
belemegy, nem befolyásol semmit, de ezt már leírtam amikor a profilomnál kérdeztél felőle.
Annyi a különbség hogy fényévekkel gyorsabb, ezért jobb ha egy ugyanolyan GPU-val szerelt kártyán mondjuk DDR3 helyett GDDR5 van.
A DDR1-et régi kártyákon használták, ma már csak a (G)DDR3 és a GDDR5 van jelen, esetleg még a DDR2, a DDR2-t és (G)DDR3 az alsó kategóriás kártyákon van, GDDR5 van a legtöbb kártyán ez a leggyorsabb, persze ebből is többféle van, többféle órajelen.
Régen persze mindig más volt a csúcs, a DDR1, DDR2, DDR3 volt a maga idejében a csúcs.
A GDDR4 elég ritka volt, csak pár kártyán alkalmazták

Belehát™ 😆

Ami PCI-E csatis abba belemegy a PCI-E 3.0 is, max nem tud akkora adatátvitelt.
DDR vagy DDR5 csak egy chip semmit nem jelent, foglalat szempontjából. 😜
0
0
0
0
Gerdzso avatar
tasiadam írta:
GAMER2 írta:
Bicike írta:
Vegyél egy ilyen Winchester-t
https://www.mult-kor.hu/attachments/12425/winch.jpg
és ezzel szétlövöd ezt a Winchester-t:
https://images03.olx.hu/ui/5/19/30/1269198508_81971930_1-Fotok--35-os-ATASATA-winchesterHDD.jpg

De ha nincs Winchestered, megteszi egy sima légpuska is!😆

csak akkor ha leveszi a burkolatot

Köszönöm szépen a válaszokat, megpróbáltam egy két dolgot, de nem lett jó... így vettem egy újat 😀 azért mindenkinek kösz!
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Kösz csak tóbb embert is megkérdezek amugy benned bizok a legjobban de inkább még tóbbet is kérdeztem a nagykutyákat:-)
0
0
0
0
niteforce avatar
belemegy, nem befolyásol semmit, de ezt már leírtam amikor a profilomnál kérdeztél felőle.
Annyi a különbség hogy fényévekkel gyorsabb, ezért jobb ha egy ugyanolyan GPU-val szerelt kártyán mondjuk DDR3 helyett GDDR5 van.
A DDR1-et régi kártyákon használták, ma már csak a (G)DDR3 és a GDDR5 van jelen, esetleg még a DDR2, a DDR2-t és (G)DDR3 az alsó kategóriás kártyákon van, GDDR5 van a legtöbb kártyán ez a leggyorsabb, persze ebből is többféle van, többféle órajelen.
Régen persze mindig más volt a csúcs, a DDR1, DDR2, DDR3 volt a maga idejében a csúcs.
A GDDR4 elég ritka volt, csak pár kártyán alkalmazták
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Akkor a ddr1 és a ddr5 között mi a külömbség?? Ja ez nem befojásolja higy belemgy e az alaplapomba a kártya és ha igen akkor megmondanád hogy a ddr5 ös kártya mivel olyat fogok veni radeon hd 4850 kompatibilis lene -e vele ha megkérhetlek akkor nézd meg a profilomonaz alaplapot mert feből nemtom és telefinrol nemtudom bebásolni ide kösz előre is Ja a fos irásert bocs most se tok a géphez ülni telefonrol irom szoval bocs ha fos az irás Aranyos a mokus (remélem mokus mert most pont nem látom) :-)
0
0
0
0
khaled98 avatar
alex1997 írta:
A Video kari neve után a ddr 5 az mi a franc??

memória típusa, van gddr1 2 3 4 5

szerk.: hehe, ezt együtt írtuk 😜
0
0
0
0
niteforce avatar
alex1997 írta:

a memória típusa
0
0
0
0
The Emptiness avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
Ez nem túl jó, procilimit lenne, a VGA-ból a GTX460SE elég rossz.

IPS paneles monitor: Dell U2212HM
Azt javaslom hogy inkább azt vedd amit én írtam, és ha IPS paneles monitor kell akkor gyűjts hozzá egy kicsit, megéri
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
össze raktam 1 gépet.Az lenne a kérdésem hogy milyen ez a gép elvinné a Bf3 ultra settingsel?

táp:CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX
alaplap:Gigabyte a75m-ud2h
vga: GTX 460 SE 1Gb DDR 5 kettö összerakva (sli)
proci:AMD 651K Athlon II X4 FM1 Black Editon BOX
ram:8gb single ram

Mi a véleményetek erröl a cfg-röl?
ez igy egy erös géplenne?
Ja és tudtok irni egy ips paneles monitort?
0
0
0
0
niteforce avatar
beleteszi a régibe, de így nem egy 20 ezres 4:3-mas monitor jut meg nem egy vacak FX4100, több a RAM, újonan olcsóbb monitorral.
0
0
0
0
khaled98 avatar
niteforce írta:
ez így nem jó 😀

Gigabyte 970A-DS3 19,418Ft
Patriot 4GB DDR3 1333MHz 2x (8GB) 6198x2 12396Ft
OCZ Agility3 120GB 24,765Ft
Seagate 500GB 7200RPM 17,475 Ft
AMD Phenom II X4 965BE 26,099 Ft
Chieftec CTG-500-80 500W OEM 12,891 Ft
Acer V223HQVqbd 29,502 Ft
Sapphire Radeon HD7850 2GB GDDR5 67,793 Ft

210,339 Ft

gépház? 😊

bár a 7850 jobb lenne mint a 6950
0
0
0
0
niteforce avatar
ez így nem jó 😀

Gigabyte 970A-DS3 19,418Ft
Patriot 4GB DDR3 1333MHz 2x (8GB) 6198x2 12396Ft
OCZ Agility3 120GB 24,765Ft
Seagate 500GB 7200RPM 17,475 Ft
AMD Phenom II X4 965BE 26,099 Ft
Chieftec CTG-500-80 500W OEM 12,891 Ft
Acer V223HQVqbd 29,502 Ft
Sapphire Radeon HD7850 2GB GDDR5 67,793 Ft

210,339 Ft
0
0
0
0
khaled98 avatar
levi27 írta:
Hogy lehet valahogy egy picit több teljesítményt kicsikarni egy integrált laptop vga-ból? Mert olyan gyenge mint a harmat... Turion64X2 TL52 es proci van mellette asszem (1,9GHz) és egy Ati X1200as vga. Ha tennék a notiba gyorsabb ramot (667es van benne most ) Pl:800asat akkor az dobna rajta? Bár erős gyanúm van hogy sehogy...És az sem mellékes hogy úgy fűt a proci mit a kályha 😆 (Rem érthető lett)

sajnos a gyanúd elég erős, ezért igaz is, alaplapi integrált (vagy procis) vga-kat nem lehet tuningolni vagy ha igen akkor csak én nem hallottam róla 😃

knowix írta:
Szeretnék egy amd gépet összerakni 150 200 ezerböl+monitor.
Egy olyan gépet szeretnék összerakni ami viszi a gta5 öt, meg a bf3-at
ultara settigsel kéne vinnie legalább a bf3 at.
120 GB OCZ SSD (AGT3-25SAT3-120G) - Agility 3 SATA 6GB/s egy ilyen ssd néztem ki.többit rátok bizim és nem szeretnék msi alaplapot.
Válaszotokat elöre is köszi.

kicsit pontosítsd az összeget mert így nagyon sokfélét össze lehet rakni, bár ilyenkor én mindig a maxot veszem figyelembe!!
MSI lapok nagyon jók, de ha nem szeretnéd akkor nem lesz benne! Bár én nagyon ajánlom, én az asus-ba szerettem bele a legjobban eddig! (Volt MSI-m is, az is nagyon jó volt! csak már elavult)
ssd-ből szerintem elég egy 60Gb-os rendszernek, de ha pl. fotosoppolsz is vagy mittomén mit csinálsz akkor jó a 120-as is

Szal.:

-Asus m5a88-m - 28e
-FX-4100 3.60 Ghz - 28e.
-AMD/ATI HD 6950 - 69e.
-OCZ AGILITY 3 120GB- 25e.
-Chieftec CFT-600-14CS- 22e.
-Thermaltake V4 - 13e
-Kingston 2x2Gb 1600Mhz hyperx-blu - 7e
-WD 500GB Caviar Black 7200rpm 32MB SATA3 - 22e

Eddig 215e DE!! Ezek *** árak! Innen-onnan (én legalábbis Hardve rapro.n szoktam vásárolni) -20-25e. össze lehet rakni
árak ph-n:
pl:
vga 52e. (-18e)
ram 5e. (-2e)
ssd 22e. (-3e)
proci 26e. (-2e)

ez így - 25e , így 190e + 20e.ért egy monitor... (kicsit kilógtam a 200-as határból)
0
0
0
0
levi27 avatar
Hogy lehet valahogy egy picit több teljesítményt kicsikarni egy integrált laptop vga-ból? Mert olyan gyenge mint a harmat... Turion64X2 TL52 es proci van mellette asszem (1,9GHz) és egy Ati X1200as vga. Ha tennék a notiba gyorsabb ramot (667es van benne most ) Pl:800asat akkor az dobna rajta? Bár erős gyanúm van hogy sehogy...És az sem mellékes hogy úgy fűt a proci mit a kályha 😆 (Rem érthető lett)
0
0
0
0
GAMER2 avatar
knowix írta:
120 GB OCZ SSD (AGT3-25SAT3-120G) - Agility 3 SATA 6GB/s egy ilyen ssd néztem ki.többit rátok bizim és nem szeretnék msi alaplapot.

Miért nem kell MSI lap??
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
patrikk911 írta:
Sziasztok. Barátomnak van egy ps3 ma azt mondta hogy egy hd texture pack-el el lehet érní olyan grafikát mint pc-n(battlefield3) ez igaz? Mert akkor pc helyett ps-t veszek

Legfeljebb a textúrafelbontás lesz olyan jó, mint pc-n. 😀
0
0
0
0
cseszka avatar
Kétlem.Pc játékokhoz léteznek packok,pl Crysis2,de h ps3 meglehet e csinálni nemtom,nem hiszem.Lehet akár mien konzol,a PC-n van,lesz a legszebb grafika.Bár ehhez pénz is kell.
0
0
0
0
patrikk911 avatar
Sziasztok. Barátomnak van egy ps3 ma azt mondta hogy egy hd texture pack-el el lehet érní olyan grafikát mint pc-n(battlefield3) ez igaz? Mert akkor pc helyett ps-t veszek
0
0
0
0
cseszka avatar
Cooley írta:
Szoszo írta:
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte GA-990XA-UD3 alaplap. Az lenne a kérdésem, hogy olcsóbban hasonló felszereltségű lapot tudtok-e nekem mondani? ASRock-ot mellőzzétek, sok rosszat hallottam róla, nekem pedig megbízható lap kell 😀 (mint pl a lassan tíz éves ABIT IC7 ami még mindig üzemel a "családi gépben" 😆 )

MSI 970A-G46 ~21eFt Sehol nem találsz ennél jobbat ebben az árkategóriában! 😀 UEFI-s, illetve támogatja az SLI-t, és a második pci-e x16 foglalat is képes x8 sávszélen működni.

cseszka: A kérdésben szerepelt az "olcsóbban" szó. 😀

Tom,amint elküldtem a hsz-t,mindjárt szerkesztettem is.😆
0
0
0
0
MagyarFerenc1994 avatar
Szilard96 írta:
MagyarFerenc1994 írta:
Sziasztok 😀
Azt szeretném kérdezni hogy melyik a jobb a processzor, vagy is hát lényegében az öcsém gépjében van egy ""AMD Athlon 64 X2 4000+"" proci és játszik egy internetes játékon és mindig jönnek ki új clientek és a mostani verzióba már nem vagyok biztos hogy vinné neki. A játék amiről szó van az a "Lineage 2 high five" a többi alkatrész ami a gépébe van az tuti viszi csak a proci ilyen ratyi,,, 😃
A játék gépigénye itt van : http://lineage2-news.ucoz.hu/publ/egyebb/high_five_letoltes/3-1-0-7
Sose használtam intelt.. így nem nagyon értem hogy milyen procit ért ez alatt monyuk a GHz-t tekintve már nemjó de gondoltam megkérdem hátha... 😀

Az az AMD amit te említettél az 2 magos, a játék gépigénye: 1 mag, 3GhZ
Szerintem simán kell mennie.

Köszönöm. Remélem így lesz . 😀
0
0
0
0
Szilard96 avatar
MagyarFerenc1994 írta:
Sziasztok 😀
Azt szeretném kérdezni hogy melyik a jobb a processzor, vagy is hát lényegében az öcsém gépjében van egy ""AMD Athlon 64 X2 4000+"" proci és játszik egy internetes játékon és mindig jönnek ki új clientek és a mostani verzióba már nem vagyok biztos hogy vinné neki. A játék amiről szó van az a "Lineage 2 high five" a többi alkatrész ami a gépébe van az tuti viszi csak a proci ilyen ratyi,,, 😃
A játék gépigénye itt van : http://lineage2-news.ucoz.hu/publ/egyebb/high_five_letoltes/3-1-0-7
Sose használtam intelt.. így nem nagyon értem hogy milyen procit ért ez alatt monyuk a GHz-t tekintve már nemjó de gondoltam megkérdem hátha... 😀

Az az AMD amit te említettél az 2 magos, a játék gépigénye: 1 mag, 3GhZ
Szerintem simán kell mennie.
0
0
0
0
Bicike avatar
Hello!

Outlook Expres-szel az lenne a poblémám, hogy a HTTP-s Hotmail fiók hozzáadása után megkérdi, hogy letöltse-e a mappákat/üzeneteket, s amikor rámegyek, hogy IGEN, akkor mindig azt írja, hogy: "A kiszolgáló nem található", pedig már a neten ezer módszert megnéztem, úgy csináltam, ahogy le volt írva, s mindenki egy módszert írt le, de nekem nem megy, tudnátok segíteni?
Köszi,
Dávid
0
0
0
0
MagyarFerenc1994 avatar
Sziasztok 😀
0
0
0
0
Antheus avatar
Milyen AMD procit vegyek a 970 Extreme 3 alaplapomra ami megéri az árát? Olyan 50.000 Ft lenne rá.
0
0
0
0
no avatar
Köszi srácok 😀 akkor marad 26-ért a Gigabyte, jól sejtettem, hogy okés lesz nekem ez a lap 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Szoszo írta:
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte GA-990XA-UD3 alaplap. Az lenne a kérdésem, hogy olcsóbban hasonló felszereltségű lapot tudtok-e nekem mondani? ASRock-ot mellőzzétek, sok rosszat hallottam róla, nekem pedig megbízható lap kell 😀 (mint pl a lassan tíz éves ABIT IC7 ami még mindig üzemel a "családi gépben" 😆 )

MSI 970A-G46 ~21eFt Sehol nem találsz ennél jobbat ebben az árkategóriában! 😀 UEFI-s, illetve támogatja az SLI-t, és a második pci-e x16 foglalat is képes x8 sávszélen működni.

cseszka: A kérdésben szerepelt az "olcsóbban" szó. 😀
0
0
0
0
cseszka avatar
Asus M5A99X EVO,ASRock 990FX EXTREME4.Utobbi ne tévesszen meg,az asrock mostmár jó lapokat csinál.
---------szerk-----------
bocsi,olcsobban.Most olvasom.😆
Ezek drágábbak,nem hiszem h attol van olcsobban jobb,ez nálunk is lényegesenn olcsobb mint bár meik 990 sorozat.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
0
0
0
0
timon5000 avatar
Segítsetek!
Véleményeket a LaptopTervemről!

[url]http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=34659&sub=usercomp&comp=60973[/url]
0
0
0
0
cseszka avatar
mail.freemail.hu ird át erre: pop3.freemail.hu
másiksor:
mail.freemail.hu ird át erre: smtp.freemail.hu
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok 😀😉

Az lenen a kérdésem ezen hogy futnának a mai játékok.
idáig nem lett használva csak töltögetésre meg skype meg hasonló dolgokra. Most jönne egy új laptop a családba egy gamer és ezt a ki HP laptopot én megkapnám. Gépet meg eladnám.

http://www.***/notebook-c3100/hp/pavilion-dv6-1110eh-nl956ea-athlon-x2-dual-core-ql-64-2-1ghz-3gb-250gb-15-6-p38848617/termek-leiras.html
0
0
0
0
Axelior avatar
Hali!
Van egy alaplapom(Gigabyte EP43-UD3L)

Érdekelne, hogy AGP foglalatos-e?
0
0
0
0
khaled98 avatar
bukta2 írta:
Olyat lehet csinálni majd a későbbiekben hogy veszek 1db ugyan ilyen márkájú memóriát mint ami most van csak 4gb osba? És kiveszem az 1ik 2-est és beleteszem a 4-est, és akkor lessz ugye 2gb+4gb? az úgy jó lessz? nemlesz baj hogy 1ik 2-es másik 4gb os? előre is kössz!

Nemlesz semmi baj, csak nem fognak dual-chanelben dolgozni
0
0
0
0
bukta2 avatar
Olyat lehet csinálni majd a későbbiekben hogy veszek 1db ugyan ilyen márkájú memóriát mint ami most van csak 4gb osba? És kiveszem az 1ik 2-est és beleteszem a 4-est, és akkor lessz ugye 2gb+4gb? az úgy jó lessz? nemlesz baj hogy 1ik 2-es másik 4gb os? előre is kössz!
0
0
0
0
Davezorrr avatar
GAMER2 írta:
Davezorrr írta:
Sziasztok
laptopokat milyen procival érdemes venni ?? amd vagy intel ?? nem játszásra kéne hanem programozás,egyetem stb. A régebbi inteles 2 magos proci nagyobb órajelen gyorsabb mint a sandy bridges 2 magos alacsonyabb órajelű intel ?? pl. egyik 2,2Ghz
másik 1,7Ghz....melyik procival érdemesebb ??

Programozásra egyértelműen, szerintem Intel.😉Tapasztalatom szerint a sandy bridges prockóval szerelt laposok jobbak mint egy régebbi Duo.😀Programozásra,én tuti hogy I5-öt vennék.😎

Köszi szépen
0
0
0
0
no avatar
cod4ultra írta:
https://www.kephost.com/images4/2012/7/19/dvem9r3x9ch0p233ojr1.png

Ezt a VGA-t hogyan, meddig tudnám húzni??
Gyári hűtővel van felszerelve és úgy alapon 35-40C között van! 😀

Ameddig a csúszka engedi, valószínű feszt is emelned kell, ventiket sem árt 30% fölé húzni, kísérletezz, ha nem kapsz kékhalált akkor jó a feszültség, csak kis léptékben emeld, 0,10v-ot, ha kékhalál még emeled, nagyot ne húzz rá jobban fog melegedni.😀
0
0
0
0
cod4ultra avatar
https://www.kephost.com/images4/2012/7/19/dvem9r3x9ch0p233ojr1.png

Ezt a VGA-t hogyan, meddig tudnám húzni??
Gyári hűtővel van felszerelve és úgy alapon 35-40C között van! 😀
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Davezorrr írta:
Sziasztok
laptopokat milyen procival érdemes venni ?? amd vagy intel ?? nem játszásra kéne hanem programozás,egyetem stb. A régebbi inteles 2 magos proci nagyobb órajelen gyorsabb mint a sandy bridges 2 magos alacsonyabb órajelű intel ?? pl. egyik 2,2Ghz

Programozásra egyértelműen, szerintem Intel.😉Tapasztalatom szerint a sandy bridges prockóval szerelt laposok jobbak mint egy régebbi Duo.😀Programozásra,én tuti hogy I5-öt vennék.😎
0
0
0
0
Davezorrr avatar
Sziasztok
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
niteforce írta:
Sziasztok!
a gépem nem indul el.
Bekapcsolom, és folyamatosan újraindult, nem jutott el a BIOS sípolásig, nem ad ki semmilyen hangot. Csináltam egy BIOS resetet, és az lett az eredmény hogy már nem indulgat újra, de nem jut el így sem a BIOS-ig, nem csinál semmit, csak pörögnek a ventik.
A RAM-okra gyanakodtam, mert ilyen probléma volt máskor is, és a ramok voltak a hibásak.
Kipróbáltam mindkettőt mind a két foglalatban, de sehogy sem volt hajlandó elindulni.
Még ad ki ilyen kis hangot, szerintem az alaplap lehet, nem a kis csipogó, nagyon halk két hosszú ilyen ciripelés hang. Ezt így folyamatosan egymás után. Nem tudom mi ez lehet hogy ez segít.
Köszi előre is a válaszokat, fontos lenne!

Szerk: megoldódott, kihúztam-bedugtam az alaplapi kábeleket, gond nélkül indul.

kb nekem is ez volt a gondom még a régi gépemmel de az istenért sem akart elindultni legalább volt még 1 indokom hogy ujjitsak 😂
0
0
0
0
niteforce avatar
Sziasztok!
a gépem nem indul el.
Bekapcsolom, és folyamatosan újraindult, nem jutott el a BIOS sípolásig, nem ad ki semmilyen hangot. Csináltam egy BIOS resetet, és az lett az eredmény hogy már nem indulgat újra, de nem jut el így sem a BIOS-ig, nem csinál semmit, csak pörögnek a ventik.
A RAM-okra gyanakodtam, mert ilyen probléma volt máskor is, és a ramok voltak a hibásak.
Kipróbáltam mindkettőt mind a két foglalatban, de sehogy sem volt hajlandó elindulni.
Még ad ki ilyen kis hangot, szerintem az alaplap lehet, nem a kis csipogó, nagyon halk két hosszú ilyen ciripelés hang. Ezt így folyamatosan egymás után. Nem tudom mi ez lehet hogy ez segít.
Köszi előre is a válaszokat, fontos lenne!

Szerk: megoldódott, kihúztam-bedugtam az alaplapi kábeleket, gond nélkül indul.
0
0
0
0
headhunter015 avatar
Kmisi99 írta:
Gerdzso írta:
Sziasztok!

Hogyan tudom megcsinálni a szektorhibás winyót? Ha egyáltalán meg lehet...

Válaszotokat előre is köszi!

Attól függ mennyi van pár darab nem baj. Gondolom hard disk sentinellel nézted. Na az mindenről tájékoztat hogy mi a teendő. Ha kevés van akkor semmi az még nem baj.

De ha sok mint nekem akkor az baj. (Érdekes nekem sok szektor hiba van rajta de minden adat rendben van 😆😉
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Gerdzso írta:
Sziasztok!

Hogyan tudom megcsinálni a szektorhibás winyót? Ha egyáltalán meg lehet...

Válaszotokat előre is köszi!

Attól függ mennyi van pár darab nem baj. Gondolom hard disk sentinellel nézted. Na az mindenről tájékoztat hogy mi a teendő. Ha kevés van akkor semmi az még nem baj.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
GAMER2 írta:
Bicike írta:
https://images03.olx.hu/ui/5/19/30/1269198508_81971930_1-Fotok--35-os-ATASATA-winchesterHDD.jpg

csak akkor ha leveszi a burkolatot
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Bicike írta:

0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció